|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
nie trzeba mieć wszystkiego oryginalnego i nowego
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
eve1603 ladnie tam u Ciebie, faktycznie zielono
kurcze to we Wloszech mozna mieszkac i 100 lat i czlowiek wszystkiego nie zdazy obejrzec, nie ma czasu na nude, no ale to zaleta Wloch chyba jako jedynego kraju, w ktorym jest tak duzo do zobaczenia, moze jeszcze Francja ma tyle zabytkow...co to wilgoci to tutaj co roku trzeba mieszkanie malowac, poimo ze ogrzewanie wlaczone non stop, juz mam grzyb w kuchni i sypilani, koszmar poprostu nic nie skutkuje, po tylu latach juz sie do tego powoli przyzwyczajam, bo inaczej to bym chyba co miesiac z pedzlem ganiala...w Polsce to pamietam, ze malowanie raz na 5-7lat a tutaj co roku! Dziewczonka to moze nie tego miska patrzylam, dasz linka?
|
#4683 |
|
Rozeznanie
|
ja od rana dochodze do kąpa i uaktualniem sobie stronka, aWy co troche po 10 postów
. Zrobiłam obiad(pizza z szynka cebulka i piczarkami ) mąz uwielbia, a ja jakos nie za czesto robie...teraz od kad jestem na zwolnieniu to mam pole do popisu i duuuuuuzo czasu. Wiecie za ja jeszcze wszystkich prezetów świtecznych chrześniakom nie rozwiozłam
|
|
#4684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy pierwszej ciazy podobno tak jest, identycznie w ruchami ok.22tc lub nawet pozniej... glowka do gory! ![]() [QUOTE=mary poziomkowa;24302091] Kasiu, moim zdaniem te mączne potrawy, to też nie teges... ![]() /QUOTE] tez tak mysle... wszystko sie okaze. Teraz bede jadla obiad, gotuje ziemniaki ( mozna ale w malych ilosciach) i miesko gotuje do tego sosik ale na jogurcie naturalnym no i surowka- ogorek kiszony, papryka czerwona, rzodkiewka i szczypiorek... chyba dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mowiac o tym ze w grudniu nam sie popsul samochod-1440zl i bralismy slub - 3500zl a rodzinka za wiele nie dala nam
trzeba dac rade!!
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=24kasia86;24302599]mi chyba tak naprawde wyskoczyl w 20tc... ale kazda ciaza jest inna...ostatnio widzialam dziewczyne w 21tc i nic nie bylo widac...
przy pierwszej ciazy podobno tak jest, identycznie w ruchami ok.22tc lub nawet pozniej... glowka do gory! ![]() Cytat:
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy razem 2600, z czego jakies 1700 to opłaty w tym kredyt, czynsz, szkoła itd ech.
już nie chodzi o ciuszki dla dziecka, ale inne rzeczy i normalne potrzeby. doła mam
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo : http://allegro.pl/listing.php/search...ing=sterntaler
tu są wszystkie+inne rzeczy z tej marki.
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nasi rodzice to dostawali mieszkania, a teraz niby taka polityka prorodzinna i co? niedługo nawet becikowe zabiorą
|
|
|
#4692 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuję się po nim bardzo dobrze. I chyba już nie zmienię do porodu. Cytat:
). Wcześniejsi też 4. I po dobroci nic nie idzie wyegzekwować Cytat:
![]() Damy rady, innej opcji brak |
|||
|
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chce taka owieczkę!!!! |
|
|
|
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne są
|
|
#4695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy na poczatku wystarczy jedna butelka do mleka i jedna do płynów przy założeniu, że będę karmic piersią? Od kiedy sie podaje jakies herbatki dziecku, chyba jak ma kolki to szybciej??
|
|
#4698 | ||||
|
Moderatoreska
|
Zarejestrowałam sie na spotkanie mama rozmawia w Katowicach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest duzo takich pak na allegro ale ceny nie raz siegaja 300zł. Co do kasy kochane to u nas też nie jest za kolorowo, teraz poszło ponad 30tyś do banku na spłatę kredytu, dopóki tż nie wyjedzie do Francji trzeba przyciskać pasa, zarabia tu w Pl ale wiadomo kasa juz nie jest taka ja w Fr, później będziemy mieli wiecej kasy, ale opłaty miesieczne to 1700zł bez żadnych kredytów, rat, mieszkanie mamy swoje no i do tego jeszcze podatek trzeba zapłacić, ale to od faktury bo tz ma działalnośc gospodarczą, a zlecenia w FR. Trzeba będzie też kasę odkładać bo musimy zamienić mieszkanie w ciągu najbliższych 2-3 lat bo w 5 osób sie nie pomieścimy w 40m :/ Do tego remont jeszcze, wyprawka, wózek :/ Też nie będzie kolorowo, ale wierzę w to że damy sobie radę i cieszę się, że mamy jak mamy bo zawsze może być gorzej, a u nas rodzinka się znacznie powiekszy bo o dwie osoby i nie będzie nas już 3 tylko 5. Wszystkie damy sobie radę będzie dobrze nie ma co sie załamywać, przechodziliśmy juz taki okres w zyciu z tż-tem że nie mieliśmy kasy bo firma tz-ta padła nie wypłacili mu pieniędzy z 3 miesiace ja nie pracowałam, ale jakos to było dalismy radę, odbiliśmy się i jest dobrze ![]() Trzeba wierzyć, że wszystko się ułozy ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Malutkiemu dzieciaczkowi podaje się tez picie rozpuszczoną glukozę w wodzie, herbatkę koperkową jeśli dobrze pamiętam
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-11 o 13:47 |
||||
|
|
|
#4699 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc Wam
![]() laski ja wczoraj zrobilam zakupy dla malucha, za 460 zl;( porazka, w tym dla mnie rogal za 60zl, i rajstopy cieple ciazowki, przewijak za 45 zl, butelki z tommytipe za 40zl.. wanienka 102cm za 19,90, poducha klin termoplastyczna dla maluchaza 44 i reszta sama drobnicaaaa..) a wszystko przez mojego meza bo mi kazal dopisac wszystko co potrzrebne, bo i tak to trzeba kupic!! tak wiec mam prawie o 500zl budzet uszczuplony, ale dal dzidziola zostal mi do kupienia wozek, lozeczko, 2 posciele, i zastanawiam sie nad laktatorem, i podgrzeaczem z takich wiekszych zakupow.. ciuszki juz mam chyba ze cos wpadnie w oko..:P a ja wlasnie siedze i jem salatke z jakba i banana obiad pozniej bo jadlam sniadanko o 10:20:P , posprzatalam lazienke, przedpokoj i kuchnie a potem jeszcze salon i sypialnia i bedzie wsiooo![]() maz ma na 14 wiec dzis dalsza czesc ogladania z moja mam plyty z naszego weselicha:P hehe taki maraton wspomnieniowy ![]() ja mam identykoo.. niby ten lekarz nie mowi jak nie ma 100% pewnosci ale ja mam ciagle jakis niepokoj ze siusiak wyskoczy..:P Cytat:
eweska !!!!! super te ciuszki, i za taka ceneeeee!! Cytat:
, ja nie mam juz wyjscia kupilam kilka dziewczynkowych ciuchow, i jak cos to bede musiala laczyc z chlopakowymi heheCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka patrzylam na te maskotki i tak sobie pomyslalam czy to jest bezpieczne bo przeciez i tak nie zostawisz noworodka z taka maskotka samego, bo jeszcze na glowe sobie ja zalozy czy cos, a ten mechanizm bijacego serca to nie jest troche jak non stop trzymac telefon komorkowy przy sobie? nie przekonuje mnie, nie za bardzo wiem do czego mialoby sluzyc to bijace serce, przeciez jest moje
|
#4701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze ze moj Tż jest obrotny i przyjmie kazda prace... a szykuje sie dodatkowy zarobek- kolega chce meble w pokoju, drugi sie pytal czy Tż pomaluje mu fronty, a trzeci mowi ze od czwartku nowe zamowienie... fajnie, ale znowu bedzie w domu ok.23 ( bo pracuje do 16 wiec wieczorami dorabia).
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nie chce przesadzac z ilością tego wszystkiego jak później mam nie wykorzystac - lepiej oszczędzic trochę pieniążków . Myśle też że bez podgrzewacza dam radę, któraś z dziewczyn dała tu fajny pomysł z termosem z ciepłą wodą do rozrabiania mleka
|
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze jak widze ze na tym kodzie na jajku ze zaczyna sie od nr 3 to mdleje!! Bo to oznacza chów klatkowy, najczęściej kura nie ma możliwości sie nawet obrócić, obcina sie im pazury i dzioby. Obejżyjcie film PETY jak karmią kury czy indyki przez rurkę prosto do żołądka paszami i innymi hormonami aby rosły jak najszybciej. A później trafia taka psychicznie wymordowana kura w naszym żołądku bleee. Dlatego zawsze prosze o najmniejsze kurczaki i piersi. A co do jajek mama przynosi mi z pracy od koleżanki jajka prosto od wiejskiej kurki
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! W końcu was doczytałam, ale zaraz musze lecieć robić obiadek dla TZa. Byłam dzisiaj na tym posiewie, wyniki będą w czartek, i z wynikami musze iśc do gina. Chyba zbankrutuje w tym miesiącu na wizytach, bo będę miala jeszcze jedną, już czwartą
Aguś ostatnio pisałaś o tych skurczach, właśnie ja też tak miałam, myślałam że tak ma być, ale jak powiedziałam o tym dla gina to od razu mnie zbadałą i oto co wyszło. Ale może u ciebie jest wszystko w porządku, więc sie nie martw tylko poinformuj o tym lekarza. Tyle miałam nadrabiania że już nie wiem kto co pisał, mam mętlik w głowie. Przede wszystkim witam nowe Mamuśki, trochę was przybyło w ostatnim czasie. Super że jest nas tak dużo, tylko przez to nikt (oprócz Eweski i chyba Kasi) nie zauważył moich dwóch postów , ale poradziłam sobie.No i gratuluję tym które w ostatnim czasie poznały płeć dzidziusia. Ja jak już pisałam poznalam płeć w 15 tyg, więc wszystko jest możliwe, te które jeszcze nie znają mogą już się dowiedzieć, tylko to zalezy od lekarza. Lecę bo nie zdąże z obiadem, tylko nie piszcie dużo
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nad podgrzewaczem sie zastanawiam gdybym miała mieć jednego bobaska to bym nie kupowała, ale przy dwójce może być przydatny. |
|
|
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a ta maskotka jak widze na zdjęciu jest wielkości tułowia maluszka, wiec nie dałby rady jej sobie na glowe założyc Ja może się skusze, ale to jeszcze nie teraz, są ważniejsze rzeczy
|
|
|
#4708 |
|
Moderatoreska
|
Ale ze mnie klipa, przechodziłam koło apteki a nie kupiłam sobie magnezinu
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelke i paczke mleka na wszelki wypadek musisz miec, bo nie mozna miec 100% pewnosci, ze mleko w piersi bedzie. dopajanie zaczelam jak Olek zaczal jesc cos wiecej niz mleko, ale bardzo dlugo w ogole nie interesowal sie piciem. Princi w zyciu bym nie pomyslala, ze w tak upalnym kraju problem z grzybem macie i to chyba nawet wiekszy niz my tutaj ![]() Wlasnie dostalam zaproszenie ze szpitala na glukoze, zdziwilo mnie to bo tu robia jak widza powod konkretny, no a dla nich tym powodem okazala sie moja waga Na szczescie tu sie pije pyszna Lukozade ![]() |
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

nie trzeba mieć wszystkiego oryginalnego i nowego 

) mąz uwielbia, a ja jakos nie za czesto robie...teraz od kad jestem na zwolnieniu to mam pole do popisu i duuuuuuzo czasu. Wiecie za ja jeszcze wszystkich prezetów świtecznych chrześniakom nie rozwiozłam
Tak się codzienne zastanawiać co wolno zjeść, a czego nie...masakra...
Ja tam widzę mały balonik ze zwałami tłuszczu:P
Czekamy na Ciebie fasolko

) będzie pasować na chłopca? tylko, że kolory słabe wyszły, na żywo różowe paski są bardziej intensywne..
bleee. Dlatego zawsze prosze o najmniejsze kurczaki i piersi. 

, ale poradziłam sobie.