2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 12:49   #2791
fem
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
fem, my jeszcze nie jesteśmy na tym etapie, więc niestety nie mogłam Ci nic doradzić...
ale ja pytałam kochana o plamy a nie o jedzonko
i tak dziękuję za odpisanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Fem co do plam z marchwi to nie pomogę bo mi już nic z buzi nie wypada a u małej to pewnie ze dwa miesiące zanim zacznę wprowadzać dodatkowe pokarmy.
acha...
i tak dziękuję za odpisanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
fem u mnie na wszelkie plamy sprawdza się bardzo dobrze odplamiacz Ariel,ale czym wywabić z ubranek dziecka to nie wiem
właśnie moczę w Arielu... na razie puściło tylko to najgorsze... zobaczymy
dziękuję za odpisanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kochana,nie ma takiej opcji,żeby doprać marchewkę,musisz sie z tym pogodzić W IKEI są takie fartuszki do karmienia dla dzieci, takie z rękawkami(taka pelerynka,polecam).
właśnie też myslałam o czymś takim, bo ten mój urwis całym sobą je śliniaka sobie przekręca dookoła szyi, więc cała tetra jest w jedzonku... a oprócz tego nos, czoło, cała buzia i rączki... a nieraz mu się kichnie w trakcie jedzenia, to i mnie się oberwie... echsss... zabawne jest karmienie niemowlaków...
dziękuję za odpisanie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Fem na plamy moze sprobuj OXY-do kupienia w biedronce...proszek w wiadereczku..ponoc pomaga na uporczywe plamy...
wypróbuję napewno
dziękuję za odpisanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
fem przegapiłam twoje pytani, o więc nam pomogło ustrojstwo z ariela taki odplamiacz w płynie co się nakrętkę wlewa do pralki i puściło.. o dziwo...
mówisz do pralki... ja namaczałam, a potem do pralki ze zwykłym proszkiem do białego...
dziękuję za odpisanie

Weronisia mój Kubuś też takie dziwne pozycje przybiera na tacie, może to przez te "brzuchy" próbuja sie ułozyć w miarę wygodnie...
widzę, że Paskalek rosnie jak na drożdżach... super...

dziewczyny proszę się tylko nie obrażać za to co napiszę, bo chcę się podzielić moimi odczuciami....

mam wrażenie, że zrobiło się na wizażu :kółko wzajemnej adoracji: i niekiedy nie można się przebić z własnymi zdaniami, na niektóre tematy...
zwykle jak piszę to mam wrażenie jakbym była zupełnie obca na forum (poza kilkoma wyjątkami) a przecież tak jakby znamy się już od conajmniej roku... przzywałysmy II kreseczki, pierwsze objawy i całe ciąże razem aż do porodu i przeżywałysmy każdej poród z osobna... i teraz jako mamusie bądźmy dla siebie wsparciem i zauważajmy innych problemy również...

tak jak pisałam wcześniej nie ma co wypisywać bezsensownych komentarzy na temat tego, że dziewczyny przenoszą się na facebooka, bo z tego co widzę to praktycznie wszystkie piszą też na wizażu... bezsensowne jest wzniecanie wrogości do siebie przez jakieś wyzsane z palca głupoty, że ktoś się z kogoś śmieje i tym podobne...

tyle...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:53   #2792
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
hmmm...chyba o mnie nie chodzilo...bo ja w nocy wogole nie karmie...jedynie nad ranem ok 6...ale to tez rzadko...
O faktycznie chodziło mi o Hagar A tobie pewnie też chciałam coś napisać i nie napisałam

Fem
nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Nie odpisujemy na Twoje posty?? Ja nie odpisuje jak nie wiem albo się nie znam Jeśli chodzi o tą marchew to siostra (ma 3 dzieci) powiedziała że nie usunę tego niczym

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-01-11 o 12:59
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:55   #2793
gabisun
Zakorzenienie

Fem ja tam nic takiego nie zauważyłam ja jak znam odp. na jakieś pytanie to odp. a jak nie to nie. W ciąży czasu byłó mnóstwo a teraz są pewne głośne ograniczenia problem marchewkowy też mamy dziadostwo, a mała jak je to marchew jest wszędzie i zdaża jej się kichnąć z pełną buzią

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:01   #2794
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę się tylko nie obrażać za to co napiszę, bo chcę się podzielić moimi odczuciami....

mam wrażenie, że zrobiło się na wizażu :kółko wzajemnej adoracji: i niekiedy nie można się przebić z własnymi zdaniami, na niektóre tematy...
zwykle jak piszę to mam wrażenie jakbym była zupełnie obca na forum (poza kilkoma wyjątkami) a przecież tak jakby znamy się już od conajmniej roku... przzywałysmy II kreseczki, pierwsze objawy i całe ciąże razem aż do porodu i przeżywałysmy każdej poród z osobna... i teraz jako mamusie bądźmy dla siebie wsparciem i zauważajmy innych problemy również...

tak jak pisałam wcześniej nie ma co wypisywać bezsensownych komentarzy na temat tego, że dziewczyny przenoszą się na facebooka, bo z tego co widzę to praktycznie wszystkie piszą też na wizażu... bezsensowne jest wzniecanie wrogości do siebie przez jakieś wyzsane z palca głupoty, że ktoś się z kogoś śmieje i tym podobne...

tyle...
Fem..chyba już kilka razy sie zdazyło, że któras mamuia stwierdziłą, że jest niewidoczna, ze sie jej nie odpisuje i takie tam.
Jak juz któras z nas napisałą..poprostu jedne dziewczyny sie lepiej ze soba rozumieja ..mają podobne poglądy wiec lepiej sie dogaduja
mi tez nie zawsze odpisują, ale to chyba dlatego rzadko zadaje jakies pytania...poprostu pisze co u nas i tyle..
Ale jakos sie tym specjalnie nie przejmuje

A co fb..to juz chyba było wszystko na ten temat napisane..bąź co bądź mamusie z tąd wymiotło
no i nie wszystkie z fb tu piszą

aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:04   #2795
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
witajcie

dzis dzwonilam do kuzynki która karmi piersia i robila ostatnio zeba na znieczulenie a ta moja nie chce mi dacbede dzis jeszcze do niej dzwonic bo chciałam jutro zrobić jednego masakra jak ja nie nawidze robic zębów.Robiła któraś zęba na znieczulenie a karmiła piersią???oprócz ILONYpytam po 100 razy ale musze się upewnić,sorki

gabisun tak w lipcu 2010 ale to nie był slub bo dziecko,chcielismy tego oboje ani ja ani on nie bylismy zmuszani do tego,wielka miłość heee,
To wybacz, tak pomyślałam bo brałaś ślub w ciaży i tak mi się nasunęło takei stwierdzenie, że wam się śpieszy bo raczej żadna z kobiet nie marzy o sukni slubnej dla ciężarnych a jaki był twój tż przed ślubem?

Ja brałam znieczulenie jeszcze w ciązy ( przecież to znieczulenie miejscowe, nie przenika do krwioobiegu) teraz też będę szła do dentysty i nie wyobrażam sobie otworzyć buzi bez znieczulenia

Stary 2011-01-11, 13:04   #2796
hagar1
Rozeznanie

IlonaN2ja się domyśliłam że o mnie chodziło, jestem chyba jedyną na tym forum która tak często w nocy do dziecka wstaje
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:08   #2797
aaneczka1984
Zadomowienie

oj zapomniałąbym
weronisiu..super zdiecia, pączuś z Pascalka
to z tatusiem mnie rozbroiło
Stary 2011-01-11, 13:16   #2798
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
kasienka- wszystko an temat ale od nosnie że sexu to sie mylisz,ale dzięki za opinie
To dobrze,że się mylę I fajnie tez,że nie masz mi za złe,że szczerze wyraziłam swoje zdanie. Niestety nie wszystkie dziewczyny na tym forum mają tyle dystansu do siebie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja dałam wczoraj Pascalkowi pierwszy raz marchewkę. Dosłownie 3 łyżeczki.
Pascal ma już ponad tydzień biegunkę i dlatego dałam mu marchewkę w nadziei, że mu pomoże.
A własnie miałam pytać jak tam kupkowa sytuacja u Pascala,ale widzę,ze chyba nadal jest biegunka.

Fem ,nie wiem czy dobrze zrozumiałam twoją myśl,ale chyba chodzi Ci o to,że na forum są jak gdyby osoby "ważne i ważniejsze" i niektóre otrzymują natychmiast odpowiedź,a inne po kilka razy muszą zadawać pytanie,a i tak nie zawsze uzyskują odpowiedź.Czasem którejś nie ma kilka dni i już całe forum się martwi co się stało,a innych może nie być miesiac, a i tak nikt nie zauważy.Niestety jak to w zyciu bywa,niektore osoby rzucaja się w oczy,a inne są w cieniu.Ja np z braku czasu czytam wątek bardzo pobieżnie i opisuję tylko na te posty,ktore mnie interesują,bo inaczej nie dałabym rady.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:31   #2799
Lisica1
Zadomowienie

uf moja corunia zrobila wreszcie kupke ..po tygodniu czasu
Stary 2011-01-11, 13:44   #2800
pandziolka
Raczkowanie

no,a u nas kolejny dzień bez apetytu.teraz wzięłam się na sposób i przeciągnęłam pory karmienia,bo może za często go karmiłam (co 3-3,5 godz)
w nocy tylko po 100ml wciął,rano tylko 90ml(około 8) i dopiero po 12 dałam mu obiadek - zjadł 1/3 słoiczka,wypił 90ml mleka,50ml herbatki,walnął kupę i śpi...

może rzeczywiście potrzebuje dłuższych przerw między posiłkami...bo to raczej do niego niepodobne,że na widok butelki ryczy wczoraj to się normalnie poryczałam,bo już kompletnie nie miałam pojęcia o co mu chodziło...potrzebuje jakiejś instrukcji obsługi do mojego dziecka

Weronisiu Pascalek jest słodki,a zdjęcie na brzuchu u taty fajowe
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:44   #2801
fem
Raczkowanie

chciałam się podzielić swoimi odczuciami i tyle... mozliwe, że ktos mnie zrozumie bez zbędnego tłumaczenia...

na nikogo się nie gniewam ani nie dąsam ani nic z tych rzeczy, tylko jak czytam nasz wątek to odnosze takie wrażenie i tyle....

widzę, że przecież niektóre się lepiej dogadują... a inne są pomijane...

kasieńko dziękuję za zrozumienie mnie

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:48   #2802
gabisun
Zakorzenienie

A Ineczka33 nas podczytuje a nic nie skrobnie co tam u was?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Fem ale to normalne, że te które są częsciej, lepiej się poznały i się dogadują, a kontakt z tymi co wpadną raz na jaiś czas jest mniejszy ja jak coś piszę to nie patrzę czy to osoba którą lubię ( bo jakieś sympatie do konkretnych osób są ,nie ma co ukrywać) czy nie chociaż u nas nie ma osoby której nie lubię

Stary 2011-01-11, 13:51   #2803
martucha84
Zakorzenienie

IlonaN2 cieszę się że rozmowa udana, mam nadzieję że efekty będą utrzymane długo a akcja z zębami.. jest falowa i teraz jesteśmy na fali, i albo się przebiją albo znowu będzie trochę spokoju i tak w kółko

aaneczka chyba wszędzie tak jest łącznie z telefonami że bardziej opłaca się brać to co dają jako nowy klient niż lojalnie zostać na lata...

Weronisia słodziasny

fem no na tym moim arielu w płynie jest napisane że wkładasz ubranie do pralki dajesz standardowo proszek no i wlewasz do bębna ileś tam odplamiacza u nas zeszło, z ubranek oczywiście, nie wiem jak z pieluszek bo jest dużo gorzej upaprane bo pieluszki używam zamiast śliniaczka bo Pat je całym sobą ale pieluchy będę prać jutro pojutrze, to ci napisze
tu jest opisany http://realhousewive.blog.onet.pl/AR...,ID417469794,n
jakaś kobiecina na kupce dziecka testowała

gabisun Patryk też kicha z jedzeniem w buzi u nas jedzenie czasem i na oczach jest, bo na rękach we włosach na mnie na bujaczku standardowo

Lisica1 to gratulacje
Stary 2011-01-11, 13:52   #2804
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A Ineczka33 nas podczytuje a nic nie skrobnie co tam u was?
och Ty mały szpiegu nic się przed Tobą nie ukryje

u nas Wojtek je całym sobą i jeszcze połową mamy

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2011-01-11 o 13:53
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:57   #2805
martucha84
Zakorzenienie

pandziolka to może taka jedzonkowa przerwa podziała u was na plus, trzymam kciuki

fem oj ja po prostu przytulam, dobrze że napisałaś co jest nie tak, bo bynajmniej zeszło to z ciebie, ja się staram odpisać każdemu chyba że naprawdę przeoczę albo przyjmę do wiadomości i tyle... no a co do sympati i wyróżniania się to chyba to normalnie że jak pisze się dużo to jest się bardziej wodocznym niż jak pisze się od czasu do czasu
bynajmniej dobrze że napisałaś, myślę że każdy jak ma ochotę to powinien wyrazić bez krempacji swoje zdanie i tyle, i nikt nie powinien być za to szkalowany.. ile ludzi tyle odczuć..

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
lepiej bym tego nie ujęła
Stary 2011-01-11, 13:58   #2806
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
och Ty mały szpiegu nic się przed Tobą nie ukryje

he he się ogląda wszystkie kryminalne seriale to się ma ten instynkt

Aneczka moja teściowa zrobiła takie coś ,że N była na nią, to zrezygnowała i wzięła na męza no i ma lepsze warunki teraz

Martucha a wy już mięsko jecie? bo mi na razie poza marchewką i jabłkiem pomysły się skończyły zakupiłam jakąś zupe jarzynową i jabłka z winogronem, ale czekam aż mała nauczy się porządnie jeść bo na razie to wysysa z łyżeczki inie chce otworzyć dzioba

Stary 2011-01-11, 14:03   #2807
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha a wy już mięsko jecie? bo mi na razie poza marchewką i jabłkiem pomysły się skończyły zakupiłam jakąś zupe jarzynową i jabłka z winogronem, ale czekam aż mała nauczy się porządnie jeść bo na razie to wysysa z łyżeczki inie chce otworzyć dzioba
zaczynamy dziś mamy w zapasie zupę jarzynową z królikiem, zupę jarzynową z kurczakiem i delikatne jarzynki z szynką
no i zaczęliśmy dawać kaszę manną, a niektóre słoiczki mamy z kaszką kupione więc zobaczymy jak ten gluten się spisze

póki co dajemy pół słoika dziennie "obiadku" i pół słoika deserku, żeby po 6 mce już konkretnie zacząć jeść póki co jeszcze się testujemy

polecam szpinak z ziemniakami pat uwielbiam na prawde bardziej niż owoce.. tak samo brokuły zjada i jeszcze z pieluszki zlizuje
Stary 2011-01-11, 14:05   #2808
Weronisia
Zakorzenienie

Cieszę się, że wam się fotki podobają. No mój mężuś od soboty jest ze mną na diecie, to Pascalkowi już nie będzie tak wygodnie

Fem myślę, że ja mam podobne odczucia, że nieraz jakby się mnie nie widziało. Choć przyznam, że ostatnio jest lepiej Nie przejmuj się tym tak. Tak jak dziewczyny piszą - jak wiem to piszę, jak się nie znam to nie pisze

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A własnie miałam pytać jak tam kupkowa sytuacja u Pascala,ale widzę,ze chyba nadal jest biegunka.
Biegunka trwa ponad tydzień. Nadal ze śluzem.
Najpierw były zaparcia i twarde bobki, a teraz woda. Załamać się idzie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:10   #2809
gabisun
Zakorzenienie

Martucha właśnie myslałam o brokułach, miałam wczoraj kupic ale w intermarche nie ma muszę jeszcze do schleckera zajść może tam tak to jest jak się mieszka na zadupiu

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

e ładna pogoda się zrobiła a ja nie mam jak wyjść tzn. nie ma mi kto wózka znieść z tych kilku schodków, a ja mam ten nieszczęsny nadgarstek przetrącony no nic mam nadzieję,że pogoda się nie spsuje do 15

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:11
Stary 2011-01-11, 14:20   #2810
ycnan
Zadomowienie

Czytałam i czytałam, a teraz muszę się spieszyć, bo się syncio budzi

Weronisia, świetne zdjęcia. I mi, dla odmiany, najbardziej podoba się to ostatnie

W kwestii zauważania jednych i pomijania drugich, to ja zauważam wszystkich , ale odpisuje tylko na to, o czym mam pojęcie. Jak mam czas, to staram się napisać choć zdanie do każdego, ale ostatnio czasu nie mam i zdarza się, że wpadnę napisać tylko co u nas i już mnie nie ma. Takie czasy A jak nadejdzie upragniona wiosna to wszystkie będziemy ze spacerówkami śmigały całymi dniami i dopiero się pustka na wątku zrobi. I wtedy to nikt nie będzie odpisywał
Braki niektórych też zauważam i często chce zapytać co się z kimś dzieje, ale zazwyczaj zapominam Np od dawna nie było Eveliouses, czy Ray. Jest też masa dziewczyn, które nie odzywają się w zasadzie od porodu Ale nie sposób ich wszystkich pamietać.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:27   #2811
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha właśnie myslałam o brokułach, miałam wczoraj kupic ale w intermarche nie ma muszę jeszcze do schleckera zajść może tam tak to jest jak się mieszka na zadupiu

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

e ładna pogoda się zrobiła a ja nie mam jak wyjść tzn. nie ma mi kto wózka znieść z tych kilku schodków, a ja mam ten nieszczęsny nadgarstek przetrącony no nic mam nadzieję,że pogoda się nie spsuje do 15
możesz jeszcze pietruszkę wprowadzić do zupki - marchewka i pietruszka plus brokułek, ziemniaczek, albo kaszkę ryżową do tego i trochę selera też po 4 mce można ale nie dużo
no i szpinak jak znajdziesz i dynię

trzymam kciuki za pogodę,
ten mój osraj zadek śpi od po 11 i se śpi... zasnął po szczepieniu i heja... ciekawe co my w nocy będziemy robić
Stary 2011-01-11, 14:51   #2812
calabria
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi dziewczyny może Patrysia faktycznie nie jest az taka głodna teraz ale zastanawia mnie to ze jak daje jej mleko to po paru łykach zaczyna jej burczec w brzuszku od samego pozątku ją ten brzuszek męczy i boje ze sie ze cos jest nie takod paru dni daje jej troszke kaszki a od jakiegos czasu zaczela miec znow zielone kupki!myslalam ze to od innego mleka ktore dalam jej zeby sprawdzic czy inne zje a teraz nie wiem mozliwe ze od kaszki?
weronisia ale Pascalek juz duzy jest śliczna dzidzia
fem tez to zauważyłam ale przeciez tyle nas tu jest kazda ma inne zmartwienia tez ciężko zapamiętac o co ktorej chodzilo:P

kurcze was tez tak nawiedzaja położne?u mnie w domu najpierw jedna byla ze 2 razy pozniej wydzwaniala prawie codziennie bo mialam jej pesel małej wysłac a teraz znowu tylko tym razem pielęgniarki środowiskowo rodzinne a najlepsze ze wczoraj sie dobijaly do drzwi bo nie moglam odebrac jak dzwonily to przyjechaly a ja myslalam ze to jakies jechowea najlepsze ze po jakims czasie dobijania sie do drzwi ja słucham a te "pach"za klamke!no myslalam ze nie wyrobie co za beszczelne baby!w ogole nie mam ochoty żeby przyłazily przeciez jestesmy pod opieką pediatry

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:52   #2813
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a propos: macie jakieś sposoby na usuwanie plam z marchwi??
a próbowałaś mydełka dr bau... coś tam ? na pewno jest w rossmannie , auchanie i carrefour. nie pamietam calej nazwy. u mnie sprawdza sie super na wszystkie plamy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:55   #2814
dra
Zakorzenienie

Ilona to super,ze sobie wyjaśniliście
Lisica oj jak ja ci zazdroszcze już tak długo przesypia
Mój to co 2h nie wiem ile karmień nie licze nawet,ale dużo jak co 2h je.
Fem ja rozumiem o co ci chodzi,ano tak to już jest na początku połączyło nas,a później się robią tak jakby grupy,ale w życiu tak bywa,to i wirualnie też(ja sama była nie zauważalna,ale dopiero jak to pisałam zaraz zauważalna byłam) mi mimo,że rzadko kto odpiszę,ale chociaż mogę podczytać co i jak.
Co do marchewki nie pomogę jeszcze nie jemy,ale odplamiacz mam oxy z biedrony,ale zatestuje dopiero jak będziemy jeść.
martucha dzięki za info,ze jak się samemu gotuje, to masełko się dodaje ,nawet nie wiedziałam.

a jest pare dziewczyn co się nie odzywają,a ja je pamiętam,a nick zawsze sobie przypominam na 1 stronie,bo dużo nas tu
jestem ciekawe jak tam Szokoladka74 i jak jest sprawy z mężem
i wiele innych dziewczyn,ale moze podczytuja ale nic nie piszą
Stary 2011-01-11, 15:10   #2815
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
uf moja corunia zrobila wreszcie kupke ..po tygodniu czasu
cieszymy sie razem z Tobą

Cytat:
Aneczka moja teściowa zrobiła takie coś ,że N była na nią, to zrezygnowała i wzięła na męza no i ma lepsze warunki teraz
tez mam taki zamiar..wczesniej miałąm na nazwisko panienskie teraz wezneme na nowe
i akurat umowa wygasnie w okolicy swiat Wielkanocnych to jakaś promocja sie znajdzie hihi

Cytat:
ja w s łoiczki zawsze zaopatrywałąm sie w rossmanie..
tam jest zazwyczaj duzy wybór

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
kurcze was tez tak nawiedzaja położne?u mnie w domu najpierw jedna byla ze 2 razy pozniej wydzwaniala prawie codziennie bo mialam jej pesel małej wysłac a teraz znowu tylko tym razem pielęgniarki środowiskowo rodzinne a najlepsze ze wczoraj sie dobijaly do drzwi bo nie moglam odebrac jak dzwonily to przyjechaly a ja myslalam ze to jakies jechowea najlepsze ze po jakims czasie dobijania sie do drzwi ja słucham a te "pach"za klamke!no myslalam ze nie wyrobie co za beszczelne baby!w ogole nie mam ochoty żeby przyłazily przeciez jestesmy pod opieką pediatry
mnie tak
tzn ..nachodziła ..6 Razy!!!
bo u nas przychodzi 3 razy przed i 3 razy po porodzie...
niestety późno sie kapnełą że ja w ciazy jestem wiec przyszłą dopiero po porodzie..6 razy

jeszcze tłumaczyła wszystko jakby nie widziała ze to nie moje pierwsze dziecko

A mi Patrol kawał zrobił..
zmieniałam mu pieluszke i gdy sciagnełąm i siegałąm po drógą ten ni z tąd ni z owąt zrobił takiego kupśtala na kocyk ze szok..i w dodatku sie zlał
a jaki mi słodki uśmiech później strzelił..jakby wiedział że źle zrobił

A ja jestem ciekawa co tam u czarnejelizabeth....ak radzi sobie z 4-reczką..
Stary 2011-01-11, 15:18   #2816
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
polecam szpinak z ziemniakami pat uwielbiam na prawde bardziej niż owoce.. tak samo brokuły zjada i jeszcze z pieluszki zlizuje
z tetrowej znaczy się? Bo ja najpierw wyobraziłam sobie jak Pat zlizuje brokuły (przetrawione) z pampersa:brzydal :
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A jak nadejdzie upragniona wiosna to wszystkie będziemy ze spacerówkami śmigały całymi dniami i dopiero się pustka na wątku zrobi.
taa- jak nadejdzie wiosna to z Olą babcia będzie spacerować a mama tylko w weekendy (7 lutego wracam do pracy)
Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
a ty gdzieś zgłaszałaś, że życzysz sobie takich wizyt? u mnie żadna położna ani pielęgniarka środowiskowa nie były (nie to, żebym żałowała...)

Przyszła dziś paka zakupów dla Oli- na przyszłość miseczki do jedzenia i takie tam. I m.in. pierwszy kubek - taki po 4 m-cu- aż jestem ciekawa jak będzie szło picie Oli. No ale w sumie to on w dzióbku ma 2 niezbyt duże dziurki, więc nie powinno być chyba problemu. Może nada się np na gęstsze kaszki (Zamiast łyżeczką)
Umówiłam nas na jutro do pediatry- chcę porozmawiać o rozszerzaniu diety i ew. zamianie hydrolizatu na zwykłe mm.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:35   #2817
martucha84
Zakorzenienie

calabria u mnie była 6 razy co tydzień od wyjścia ze szpitala.. bu miała stare poglądy i działała mi na nerwy

dra tak powiedziała że łyżeczkę masła do warzyw, tez ostatnio myślałam o Szokoladce i Czarnejelizabeth jak sobie radzą z gromadkami...

ninaad hahahahahaha tak z tetrowej hahahhahhaha poplułam się zakładam mu ją jako śliniak bo wszystko jest brudne trzymam kciuki za wizytę u pediatry jutro
Stary 2011-01-11, 15:37   #2818
Lisica1
Zadomowienie

Dziewczynki jak liczycie miesiace zycia...bo my teraz mamy 11tydzien zycia..wiec ktory to miesiac...2 czy 3?...bo w jakiejs gazecie mam napisane ze to juz 3 miesiac...i teraz zglupialam..

Dzieki za gratki..w sprawie kupki heh..
Stary 2011-01-11, 15:39   #2819
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki jak liczycie miesiace zycia...bo my teraz mamy 11tydzien zycia..wiec ktory to miesiac...2 czy 3?...bo w jakiejs gazecie mam napisane ze to juz 3 miesiac...i teraz zglupialam..

Dzieki za gratki..w sprawie kupki heh..
3 mce po skończonym 2 miesiącu leci trzeci i tak się mówi że skończone 2 czyli leci trzeci, my mamy 23 tygodnie czyli skończyliśmy 5 mce więc teoretycznie leci nam 6 mce i dziś pediatra powiedziała że zaczęliśmy 6 mce
zamieszałam?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:41
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:42   #2820
Lisica1
Zadomowienie

Aha i jeszcze jedno pytanie: moja mala przyjmuje antybiotyk od wczoraj..czy mozliwe jest zeby po nim caly czas spala...mam nadzieje ze nie jest oslabiona.......w dzien mi spi przewaznie po pol godz...z odstepami 2 godzinnymi..ale dzis to lezy i spi caly czas...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

czyli z tego wynika ze moja ma 3 miesiace..a wczoraj u lekarki powiedzialam ze ma 2,5 miesiaca ...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości