Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 14:14   #4711
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale ze mnie klipa, przechodziłam koło apteki a nie kupiłam sobie magnezinu
nie przejmuj się to wszystko przez to, ze mózg Ci "zbudyniał"" ??
(Tak to szło, czy cos przekreciłam )

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:16   #4712
violisia
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Jak karmisz piersia, to w ogole nie trzeba dopajac. Wode podaje sie przy karmieniu sztucznym. osobiscie odradzam wszelkie herbatki i glukozy - niepotrzebny cukier, poza sytuacja "brzuszkowa" kiedy to oczywiscie koperek wskazany.
Butelke i paczke mleka na wszelki wypadek musisz miec, bo nie mozna miec 100% pewnosci, ze mleko w piersi bedzie.
dopajanie zaczelam jak Olek zaczal jesc cos wiecej niz mleko, ale bardzo dlugo w ogole nie interesowal sie piciem.

jak juz pisalam wyzej w tym co kupilam, tez mam 2 butelki, z czego ta druga domowilam, bo maz mi wytlumaczyl ze jakby tak prawie cos wyszlo ze bede karmila sztucznym, to lepiej miec dwie jedna na ,leko 2 na herbatke..

nadal nie moge uwierzyc ze mam tyle zakupow za soba hehehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:17   #4713
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! W końcu was doczytałam, ale zaraz musze lecieć robić obiadek dla TZa. Byłam dzisiaj na tym posiewie, wyniki będą w czartek, i z wynikami musze iśc do gina. Chyba zbankrutuje w tym miesiącu na wizytach, bo będę miala jeszcze jedną, już czwartą. Mam tylko nadzieje że wszystko będzie w porządku, a jeśli coś tam jest to szybko sie wylecze i będe uważać na siebie.
Aguś ostatnio pisałaś o tych skurczach, właśnie ja też tak miałam, myślałam że tak ma być, ale jak powiedziałam o tym dla gina to od razu mnie zbadałą i oto co wyszło. Ale może u ciebie jest wszystko w porządku, więc sie nie martw tylko poinformuj o tym lekarza.

Tyle miałam nadrabiania że już nie wiem kto co pisał, mam mętlik w głowie.
Przede wszystkim witam nowe Mamuśki, trochę was przybyło w ostatnim czasie. Super że jest nas tak dużo, tylko przez to nikt (oprócz Eweski i chyba Kasi) nie zauważył moich dwóch postów, ale poradziłam sobie.
No i gratuluję tym które w ostatnim czasie poznały płeć dzidziusia. Ja jak już pisałam poznalam płeć w 15 tyg, więc wszystko jest możliwe, te które jeszcze nie znają mogą już się dowiedzieć, tylko to zalezy od lekarza.

Lecę bo nie zdąże z obiadem, tylko nie piszcie dużo
Kurczę ja też mam skurcze, no teraz już bardzo rzadko, ale nie robiłam posiewu (bo to chodzi chyba o wymaz z pochwy prawda?). Mój gin badal mnie w tym czasie 2 razy i powiedział, że wydzielina z pochwy prawidlowa i nie ma żadnego zakażenia - ja też nie zauważyłam nic niepokojącego, więc chyba ok co?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:19   #4714
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

kurczę dziewczyny... wzięłam się na "zdemontowanie" choinki i poschylałam się troszkę i normalnie plery wysiadły!!!! muszę zrobić sobie przerwę bo padam...A ile IGIEŁ!!
Stary 2011-01-11, 14:21   #4715
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kurczę dziewczyny... wzięłam się na "zdemontowanie" choinki i poschylałam się troszkę i normalnie plery wysiadły!!!! muszę zrobić sobie przerwę bo padam...A ile IGIEŁ!!
mnie tez to czeka..:/
Stary 2011-01-11, 14:22   #4716
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak karmisz piersia, to w ogole nie trzeba dopajac. Wode podaje sie przy karmieniu sztucznym. osobiscie odradzam wszelkie herbatki i glukozy - niepotrzebny cukier, poza sytuacja "brzuszkowa" kiedy to oczywiscie koperek wskazany.
Butelke i paczke mleka na wszelki wypadek musisz miec, bo nie mozna miec 100% pewnosci, ze mleko w piersi bedzie.
dopajanie zaczelam jak Olek zaczal jesc cos wiecej niz mleko, ale bardzo dlugo w ogole nie interesowal sie piciem.
I kolejna opinia, że jedna butla wystarczy do mleka i jedna do płynów (na wszelki wypadek) Dobrze, że mamy doświadczone mamy
Stary 2011-01-11, 14:24   #4717
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
doła mam
sania
Ja też się bardzo martwię kasą Na razie nie jest tragicznie ale co będzie jak się skończy macierzyński a ja będę chciała posiedzieć z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A mnie jeszcze bardziej wkurza to, że młode pary jeżeli chcą życ na swoim to albo muszą płacic haracz i wynajmowac, albo wziąc kredyt na 30-40 lat, no chyba, że się jest szczęściarzem i się w spadku mieszkanie dostanie . Nasi rodzice to dostawali mieszkania, a teraz niby taka polityka prorodzinna i co? niedługo nawet becikowe zabiorą
niestety to już nie te czasy Oczywiście to, że trzeba brać kredyt jest bardzo dołujące i frustrujące, ale sory nie chciałabym żyć w czasach komunizmu i nawet nie ma co porównywać. Te czasy to był jakiś koszmar

Pospałam troszkę i teraz trzeba by jakiś obiadek wcisnąć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:26   #4718
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
I kolejna opinia, że jedna butla wystarczy do mleka i jedna do płynów (na wszelki wypadek) Dobrze, że mamy doświadczone mamy
na poczatek i na tzw. wszelki wypadek napewno wystarczy, a jak sie okaze ze karmisz sztucznie, to dokupisz, bo na 1 troche trudno no chyba, ze od razu myjesz i masz gotowa do nastepnego karmienia. Ja w sumie korzystalam i nadal korzystam z 4 (mam jeszcze 3-4 z Aventu, ale nie uzywam), uzywamy ich rano do mleka i wieczorem do mleka, bo Olus pije juz z kubkow, zostawilam mu jeszcze tego smoka do mleczka wlasnie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:27   #4719
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
niestety to już nie te czasy Oczywiście to, że trzeba brać kredyt jest bardzo dołujące i frustrujące, ale sory nie chciałabym żyć w czasach komunizmu i nawet nie ma co porównywać. Te czasy to był jakiś koszmar
Powiem Ci, że moim rodzice i np. rodzice Tż nigdy nie powiedzieli złego słowa o czasach komuny jeżeli chodzi o wychowywanie dzieci, pracę czy mieszkanie - nawet teraz słyszę, że im było lżej, twierdzą, że było inaczej ale nie źle.
Stary 2011-01-11, 14:29   #4720
agus87
Zakorzenienie

no no czekamy na fotki[/QUOTE]
ulala, ty juz prawie wszystko masz
lecisz jak strzala kochana
pieknie pieknie

a ja wrocilamz miasta

pobuszowalam troche po lumpkach
kupilam jedne bodziaki rozowe przecudne i jedne kremowe z liskiem takim kolorowym
oba po 2 zl

a do tego spioszki zolte z napisem "kocham mojego tatusia"
dzisiaj tztowi pokaze

no i wieczorem jedziemy z koksem na all
chcialam se kupic stanik, przymierzalam rozmiar C i myslalam, ze padne, bo bede musiala kupic D
boze jak mi dydle rosna laboga:

ktorasz dziewczyn chciala pisac w klubie to co jemy dziennie
ja jestem za
tymbardziej, ze musze miec diete teraz
wiec zakladam nowy watek w klubie odnosnie posilkow

kutrdeeee, skasowalam polowe cytatow

miedzy innymi
kasia86 tak kochana dobrze ja odzywiam, ale chyba za dobrze

violisia kochana pieknie szalejesz, ty juz prawie wszystko masz

ewesko piekne ciuszki, super zakupy

anulinko ja jutro tez zaczynam szkole rodzenia razem z tz i sie doczekac nie moge

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:30
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:31   #4721
Eve1603
Zakorzenienie

Agus
czy moge sie ubiegac o czlonkowstwo w klubie ?

Stary 2011-01-11, 14:31   #4722
principessina
Zakorzenienie

Eve1603 no o to chodzi, ze tu sa straszne zmiany temperatur pomiedzy dniem i noca, no i takze porami roku i te mieszkania sa chyba troche nieprzystosowane na takie szoki termiczne, pozatym wilgoc straszna od morza....

Dziewczonka moze zazycze sobie taka maskotke na prezent jesli ktos zapyta co chce dla dzidziusia ja skupie sie na tych najpotrzebniejszych rzeczach

A ciekawe co tutaj u mnie podaja na kolki, nie slyszalam o tym koperku, musze poczytac w necie
Stary 2011-01-11, 14:33   #4723
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę ja też mam skurcze, no teraz już bardzo rzadko, ale nie robiłam posiewu (bo to chodzi chyba o wymaz z pochwy prawda?). Mój gin badal mnie w tym czasie 2 razy i powiedział, że wydzielina z pochwy prawidlowa i nie ma żadnego zakażenia - ja też nie zauważyłam nic niepokojącego, więc chyba ok co?
ja tez słyszałam, że może być tak, że jest jakaś bakteria w pochwie i ona może powodować np to że szyjka się przedwcześnie skraca
a wymaz na pewno jest bardziej wiarygodny niż badania gina, znam wiele dziewczyn którym nic nie było a w wymazie (tym który się robi pod koniec ciąży) wychodziły im różne cuda
ja miałam wymaz robiony przed założeniem szwu - wyszedł jałowy
a śluzu mam dużo cały czas i nie jeden gin w szpitalu był pewny, że na pewno mam jakąś infekcję
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:36   #4724
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
violisia kochana pieknie szalejesz, ty juz prawie wszystko masz
dzieki doszlam do wniosku ze jak juz wszystko kupie, to bedzie nudno bo bede wszystko miala, na co maz stwierdzil, ze szukaj wozka, lozeczka poscieli, tobie to znowu zajmie 2 miesiace:P
Stary 2011-01-11, 14:40   #4725
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
na poczatek i na tzw. wszelki wypadek napewno wystarczy, a jak sie okaze ze karmisz sztucznie, to dokupisz, bo na 1 troche trudno no chyba, ze od razu myjesz i masz gotowa do nastepnego karmienia. Ja w sumie korzystalam i nadal korzystam z 4 (mam jeszcze 3-4 z Aventu, ale nie uzywam), uzywamy ich rano do mleka i wieczorem do mleka, bo Olus pije juz z kubkow, zostawilam mu jeszcze tego smoka do mleczka wlasnie
fajnie że poruszyłyście temat butelek, jestem już mniej zielona w tym temacie

Cytat:
Powiem Ci, że moim rodzice i np. rodzice Tż nigdy nie powiedzieli złego słowa o czasach komuny jeżeli chodzi o wychowywanie dzieci, pracę czy mieszkanie - nawet teraz słyszę, że im było lżej, twierdzą, że było inaczej ale nie źle.
Jednym było lżej, innym nie Wiadomo były mieszkania, praca ale co z tego skoro nic nie mogłaś za to kupić, wyjechać, dorobić się itd. Nie chcę się wdawać tutaj w dyskusje na temat tamtych czasów, bo to nie ma sensu.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:43   #4726
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Agus
czy moge sie ubiegac o czlonkowstwo w klubie ?

Kurcze, mnie sie wydaje ze zapisywałam sie do kllubu, ale nie wiem gdzie to u mnie w profilu znalezc Czy jktoś moze mnie oswiecic czy jestem zapisana czy też nie? A jeśli nie, to także bardzo proooosze o przyjęcie w swoje szeregi muuuaa

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-11, 14:43   #4727
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

utworzyłam album na swoim profilu... dla moich znajomych, zeby lepiej mnie poznały
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:44   #4728
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
dzieki doszlam do wniosku ze jak juz wszystko kupie, to bedzie nudno bo bede wszystko miala, na co maz stwierdzil, ze szukaj wozka, lozeczka poscieli, tobie to znowu zajmie 2 miesiace:P
jak juz wszystko bedziesz miała, to dzidzi sie tez pojawi A gdy ono się pojawi to wówczas beda kolejne wydatki, bo przeciez takie malenstwo rosnie jak na drozdzach Studnia bez dna, nie martw sie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-11, 14:44   #4729
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja tez słyszałam, że może być tak, że jest jakaś bakteria w pochwie i ona może powodować np to że szyjka się przedwcześnie skraca
a wymaz na pewno jest bardziej wiarygodny niż badania gina, znam wiele dziewczyn którym nic nie było a w wymazie (tym który się robi pod koniec ciąży) wychodziły im różne cuda
ja miałam wymaz robiony przed założeniem szwu - wyszedł jałowy
a śluzu mam dużo cały czas i nie jeden gin w szpitalu był pewny, że na pewno mam jakąś infekcję

Caffe
ten wymaz może pobrac tylko gin prawda? czy gdzie indziej też mogłabym go zrobic i zaniesc do laboratorium? Wizyte u gina mam 27.01 mogę powiedziec, żeby mi zrobił wymaz, ale pewnie znowu mi powie, że panikuje, bo wszystko ok a ja wymyślam. Teraz już prawie nie mam skurczy, maks. 1 na dobę i to taki słaby, no ale nospe i luteine biore dalej
Stary 2011-01-11, 14:52   #4730
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Kurcze, mnie sie wydaje ze zapisywałam sie do kllubu, ale nie wiem gdzie to u mnie w profilu znalezc Czy jktoś moze mnie oswiecic czy jestem zapisana czy też nie? A jeśli nie, to także bardzo proooosze o przyjęcie w swoje szeregi muuuaa

sprawdz w swoim profilu, jezeli jestes w klubie, to Ci sie ten klub pokaze

Stary 2011-01-11, 14:53   #4731
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
utworzyłam album na swoim profilu... dla moich znajomych, zeby lepiej mnie poznały
Kasia fajny pomysł, właśnie oglądam foteczki
Stary 2011-01-11, 14:53   #4732
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
jak juz wszystko bedziesz miała, to dzidzi sie tez pojawi A gdy ono się pojawi to wówczas beda kolejne wydatki, bo przeciez takie malenstwo rosnie jak na drozdzach Studnia bez dna, nie martw sie
wiem wiem
Stary 2011-01-11, 14:55   #4733
Aliczka88
Zadomowienie

Eve1603 ja mam siostre w Irlandii

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 14:58   #4734
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
sprawdz w swoim profilu, jezeli jestes w klubie, to Ci sie ten klub pokaze
wlasnie szukam i nie widze ;] to moze mi sie snilo, ze sie zapisywalam
To ja przylaczam sie Eve do Twojej prosby

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-11, 14:59   #4735
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Zaproszonko poleciało Chcę zobaczyć ten album
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:01   #4736
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie

zostawic Was na chwile nie mozna, bo sie czlowiek ogarnac po powrocie nie moze zebym od rana 3 strony miala do czytania

Co do kocykow w upaly to az mi sie duszno robi Kochane jak jest upal, to dzieciatko w bodziaku i najwyzej pieluszka przykryc, inaczej zagotuje sie biedactwo. Do dzis wspominam szepty babc jak szlam z Olkiem w upale, on tylko w bodziaku, nozki gole, a staruszki sie martwily ze mu zimno Dodam, ze bylo 30 stopni...
rzecz jasna to jest decyzja matki jak ubiera swoje dziecko, ale generalnie w Polsce jest jakas dziwna tendencja do przegrzewania dzieci, na co jestem mocno wyczulona.

Cos mnie glowa pobolewa no i nie daje mi spokoju ta niepewnosc czy tam w brzuszku to rzeczywiscie corka
ja tez nie jestem absolutnie za przegrzewaniem, i masz racje ze na wyspach to "zimny chow" ale jakos podswiadomie mam przeczucie ze "olbrzyma"(czyt. 3kg i wiecej) nie urodze, i przenosic tez nie przenosze i pewnie znow bedzie piskle 2-2,5kg i pomimo zimnego chowu to mi dziecko strasznie tam obpatulali i kazali szczegolnie zwrocic na to uwage i nie ubierac na letniaka zeby nie tracil energii na utrzymywanie temperatury.

acz kolwiek pamietam ewenementy i dzieci w uk ktore nosily welniane czapki latem
Cytat:
no tutaj dzieciaki gole caly rok i choc ogolnie to popieram, to bose nogi w grudniu czy styczniu uwazam za przesade. Ale oni wszyscy tak chodza, nawet w minus widzialam ludzi w t-shirtach Z drugiej strony oni niemal wcale nie choruja, odpukac, moj syn tez nie mial nic poza dwudniowym katarem, a wychowuje go raczej w chlodzie, w czasie zimy temperatura w sypialniach spadla nam do 15 a nawet 12 stopni (takie fajne budownictwo) i dal rade, choc wowczas zakladalam mu polarowe pizamy, ale normalnie biega na bosaka i w koszulce i na zziebnietego nie wyglada
Wsrod polskich mam jednak czesciej spotyka sie nadmierna troske o cieplote, a moim zdaniem przegrzanie jest duzo gorsze od lekkiego zmarzniecia.

po uk moj maz tez bardzo sie uodpornil i lekko chodzi ubrany, bardzo dlugo na krotki rekaw i fakt, jest zdrowy, nasz mlody tez chodzi ubrany lzej niz rowniesnicy, znaczenia slowa szalik nie znamy. co do golych nog to slyszalam ze oni tam czesto maja jakies sprawy reumatyczne nawet w mlodym wieku przez to, ale nie wiem czy tak do konca

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hehe,dobre z tą pipką kury Ja wprawdzie czasem w rękawiczkach,czasem bez,ale zawsze potem dokładnie myje ręce ciepłą wodą z mydłem. Chyba też wystarczy co? A miałam 50 par rękawiczek takich do badań, lateksowych i przez to że wszystko robiłam w rękawiczkach, typu mięso (chociaż już przechodziłam tokxo), to szybko się skończyły, bo potem wyrzucałam odrazu:P

A pisałyście też o ospie...To trzeba się też jej bać nawet jak się przechodziło? Bo zgłupiałam Powinni obowiązkowo szczepić u nas dzieci na to, a nie po dopłacie...Czym to się niby różni od odry czy różyczki? Ja mam kuzyna 5 letniego, mieszka blisko mnie i czasem go widuje, skoro zaraża się zanim nawet krosty wysypią, to co, mam się z ciotką nie widywać do końca ciąży chociaż mieszka 4 ulice dalej? Bez sensu co?
to by znaczylo ze ja musze oddac na okres ciazy mojego 4 latka i sie z nim nie kontaktowac bo w ciazy jestem? no bez przesady

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego o ospie: "Jeżeli w dzieciństwie przechodziłaś ospę wietrzną, jesteś uodporniona na kolejną infekcję i nie masz powodu do obaw. "
z potwierdzonych info wynika ze mozna powtornie zarazic sie tym samym wirusem co ospa ale nie bedziesz chorowac na ospe tylko polpasca. bylam zapytac u lekarza, potwierdzil, i dodal ze NIC NIE POWINNO MI BYC RACZEJ, i ze mam byc spokojna. wiec sie nie denerwuje na zapas

Cytat:
Witam mamusie
Ja wstałam o 12 i tak Was nadrabiam, klikam tylko linki do allegro i zdjęcia ciuszków . Wszystko piękne i widzę zakupy w pełni

Wczoraj założyłam zeszycik z wyprawką dla małej (żeby o niczym nie zapomniec) - codziennie przewala się tu tyle potrzebnych informacji, teraz będę wszystko zapisywac

A tego misia z bijącym serduszkiem matki to wypatrzyłam w gazecie dla przyszłych mam, jest piękny i też na niego choruje, w gazecie reklamują te z firmy sterntaler http://www.sterntaler.com/spielwaren...s&m=17&p=31933
prwnie są drogie, poszukam jeszcze na allegro
ogladalam go na zywo w sklepie, super jest, nie wiem jakiej firmy ale jak pisalam kolo stowki

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczonka patrzylam na te maskotki i tak sobie pomyslalam czy to jest bezpieczne bo przeciez i tak nie zostawisz noworodka z taka maskotka samego, bo jeszcze na glowe sobie ja zalozy czy cos, a ten mechanizm bijacego serca to nie jest troche jak non stop trzymac telefon komorkowy przy sobie? nie przekonuje mnie, nie za bardzo wiem do czego mialoby sluzyc to bijace serce, przeciez jest moje

princi bardziej bym je porownala do mechanizmu w karuzeli nad lozeczkiem, albo do pozytywki . to pikanie serducha wlacza sie z placzem dziecka. dzisiaj nawet mowili o nich w ddtvn, ze na jedne dzieci dziala rewelacyjnie i matki to nawet do szpitala ze soba biora, a na inne wogole. mysle ze takiego micha kladzie sie za dzieckiem, a nie na nim czy cos. to nie wysyla fal ani nic, jak telefon. no mysle ze to kolejna sprawa gustu, rzecz dla jednych zbedna, dla innych nie. mnie urzekla, tz tez, szczegolnie ten osiolek. ja tez mysle ze jak ktos bedzei pytac co kupic to powiem ze taka maskote

jestem po masazu, plecy nadal bola, apap, fastum pomogly na chwile, przynajmniej juz glowa nie boli

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:03
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:02   #4737
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Kasia fajny pomysł, właśnie oglądam foteczki
a ja czytam co tam w klubie bo dawno mnie nie bylo...i stwierdzam- ja nadal wspolzyje normalnie bez prezerwatywy. Ba! a jaka mam ochote

wlasnie dzidziol sie rusza, mamusia narzekala ze milczy to teraz dostaje za swoje

leze caly dzien zamiast sie wziac do roboty

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zaproszonko poleciało Chcę zobaczyć ten album
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:02   #4738
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kasiu ślicznie wyglądasz i tworzycie z Tż naprawdę ładną parę, widac, że sie kochacie
Stary 2011-01-11, 15:04   #4739
anula_81
Zakorzenienie

a ja tez chce Kasie zobaczyc*
a ja dzisiaj taka zalatana w pracy a wy nie macie listosci i kolejne z 10 stron poszlo, przeciez normalnie nigdy was nei nadrobie
zaraz uciekam z biura bo mam w planach kupic nwoe ciazowki bo te juz ciasnawe i potem jakis obiadek, ale wieczorem zajrze i pewnie do nocy bede was doczytywac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:05   #4740
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:

Caffe
ten wymaz może pobrac tylko gin prawda? czy gdzie indziej też mogłabym go zrobic i zaniesc do laboratorium? Wizyte u gina mam 27.01 mogę powiedziec, żeby mi zrobił wymaz, ale pewnie znowu mi powie, że panikuje, bo wszystko ok a ja wymyślam. Teraz już prawie nie mam skurczy, maks. 1 na dobę i to taki słaby, no ale nospe i luteine biore dalej
moim zdaniem tylko gin, dla mnie samo pobranie było nieprzyjemne, bo mi tym wacikiem na patyczku po szyjce gin jeździła :/
tylko, że u mnie robili wymaz z powodu planowanego zabiegu, nie dlatego że były skurcze czy problem z szyjką
tłumaczyli mi, że tak trzeba, bo jakby założyli szew i zamknęli szyjkę a byłaby jakaś bakteria to że mogłabym stracić dziecko
a ja potem schizowałam czy oby na pewno lab dobrze zrobił ten wymaz
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości