2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 15:48   #2821
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Ilona u mnie niestety mogę/mąż pół godziny siedzieć i trzymać mu butelkę w buzi a i tak nie chce zassać

Lisica-gratulacje kupyjednak zrobienie kupki przez malucha niesamowicie cieszyLisica jak najbardziej tak może działac antybiotykwczoraj w jednej z gazet dla mam czytałam nawet, że dzieci mogą być ospałe po zwykłym syropie na kaszel.

Weronisia - Pascal coraz bardziej jest mężny

Calabria - u mnie polożnej w domu w ogóle nie było.Odwaliła sama wizytę jak byłam z małym na kontroli jak mial 3 tygprzyszła do gabinetu i zrobiła ze mną wywiad.

ech muszę kończyć, bo Matiemu znudziło się oglądanie rybek w karuzeli
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:26   #2822
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Dziewczyny, postaram się nagrać to plucie Tymuszki i wam pokażę

Szczesliwa, jak dobrze, ze Daga tak ładnie wczoraj zasnęła - oby tak dalej!

Klarissa, biedulko, to rzeczywiście nie moze być jednorazowy wybryk. Trzymaj się dzielnie A co do krocza - ja po cc, ale uważam, ze dawno powinno cię przestać boleć - jak mnie rana nie boli (chyba że Tymo j skopie) to ciebie krocze tym bardziej nie powinno boleć. Co do TŻtów - wczorj mojemu tez powiedziałam, ze ma dwoje dzieci w domu. Bo mi nie odpowiada, że wszystko musze palcem pokazać, a on grzecnzie zrobi. Mógłby sam się domyślić co w domu zrobić...

Tifio, gratuluję wspaniałej wagi! A z małego rzeczywiscie tłuścioszek.

Monika, a może tak jakieś nowe zdjęcia Pawełka? Już go dawno nie widziałam. Jak budowa idzie? Ja do tyłu jestem przez tę awarię z kompem, może coś przeoczyłam? I kuruj się biedulko

Niuniuniau, gratulacje dla trzymiesięczniaka

Gabi, nic nie robię, że mam te 4 kupki - jem wszystko normalnie, kropelek żadnych nie daję, herbatkę tylko od czasu do czasu jak ma zaparcia. Ja też chcę wiosnę!!!! Będe małego chustować i w drogę

Aaneczko, nie można podchodzić do tego, ze fb triumfuje, ale mi też trochę smutno, ze na dwa fronty jedziemy 8 kg - ale olbrzymek!!!

Kalex, my zaczęliśmy paczuszki dostawać po 4 mc, i cały czas coś przychodzi nowego

Ycnan, dziekuję kochana za pocieszenie, dziś mi przeszedł atak paniki. Poczekam, obiecałam przecież, że nie będę już siać paniki Tymo tez żuje ślinę przed wypluciem

Kasienko, no wiem teraz co przechodzicie - tylko ja miałam do tej pory takie grzeczne dziecko, że aż mi żal Właściwie to on grzeczny jest nadal, tylko się budzi, a ja spać nie mogę

Ninaad, a tę kaszke ryżową to jaką podajesz? Chyba też zacznę mu podawać, bo mnie szlag trafi jak kolejna noc będzie taka sama I przez butelkę podajesz? Najpierw wprowadziłaś mm czy tę kaszkę? Nie było problemów z brzuszkiem?

Hagar, ale zazdroszczę spania! J podawłam leki na kolkę tylko miesiąc, do 3 mc.

Marta, super, że Pat tak ładnie się rozwija. A ty do tej pory dawałaś same słoiczki, bez kaszki?Bo własnie nie wiem jak to jest z tym wprowadzaniem glutenu - podobno dodje się kaszkę do wszystkiego, łyżeczkę dziennie. No i teraz najgłupsze pytanie - ta kaszka ma być ugotowana czy tak normalnie bez niczego podaję

Weronisiu, gratuluję spadku wagi Pascl to słodziaczek Śpi na tacie tak samo jak Tymcio na mnie - też zastanawiam się, czy ma czym oddychać

Fem, ja się nie wypowiadam na temat plam, bo nie mam pojęci czym może coś zejść. Może masz rację, że niektórym szybciej się odpisuje, ale mi się wydaje, ze wynika to z częstości pojawiania się na forum Nie czuj się źle

Pandziolko, nie dostaniesz instrukcji, nie możesz mieć lep[iej niż my Kochana, moze Wojtek rzeczywiście potrzebuje większych przerw. Podobno dziecko się nie zagłodzi...

Lisica, to możliwe, ze po antybiotyku śpi Tymcio nawet po kroplach na swędzenie spał całe dnie.

Jak mały dziś w nocy znowu będzie się budził co 2,5 godziny to ja zwariuję A jednocześnie jakoś nie mogę zdecydować się na podanie mu zagęszczonej kaszki, nie wiem dlaczego...
Ale poza tym moje dziecko dziś pół dnia śpi, bo pogoda taka śpiochowa jest Szkoda, ze w nocy nie sypia

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:35   #2823
calabria
Raczkowanie

ninaad-jak bylam w ciaży to położna z osrodka gdzie chodzilam na badania do mnie zadzwonila czy jestem zainteresowana zeby byc pod jej opieka,to sie zgodzilam bo pomyslalam ze duzo mi pomoze jak nie bede czegos wiedziec a szczerze mówiąc to sie więcej z wizażu dowiedzialama te co wczoraj przylazly to one sa z innego osrodka tamta musiała im dac namiar na mnie!!tż do nich dzwonil bo prosily o kontakt to powiedzialy ze one musza przyjsc bo po 2 m-cu jestesmy pod ich opiekąjestem zła bo nie potrzebuje ich nachodzenia.

a w ogóle ostatnio chodze strasznie nerwowa i przez tą byłą tż-a i wogole jakies lęki mamaz zaczelam ostatnio popalac z tego wszystkiegoa włosy to mi garsciami wychodza są dosłownie wszędzie nawet sie normalnie uczesac nie moge wszędzie kudły!niedługo będe łysa

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:38   #2824
martynka81
Rozeznanie

hej mamuśki

podczytuję was ale po zjeździe jakoś ogarnąć się nie mogę a jeszcze do tego niedługo sesja więc uczyć się trzeba i na przyjemności brak czasu.

przejrzałam co naskrobałyście trochę pobieżnie, wybaczcie .

Martucha - zdjęcia z basenu świetne a Patryk jaki już duży i cudny

Wszystkie dzieciaczki cudne

u nas jakoś leci, Filip ostatnio marudny i nic mi nie daje zrobić, mniej śpi i popłakuje częściej niż zwykle i tak myślę że może ząbki , bo ślini się na potęgę i pcha rączki i wszystko inne do buzialka, wcześniej też to robił ale teraz to tak bardziej, że tak powiem nachalnie i z nerwami.... W czwartek mamy szczepienie to zapytam...

no nic uciekam skończyć sprzątać póki mały śpi....bo nie wiadomo ile pośpi.....

a i jeszcze wielka prośba do was o głosy na mojego Filipka:

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-233290.html

z góry wielkie dzięki ciocie wizażowe

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2011-01-11 o 16:40
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:43   #2825
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa bardzo możliwe że mała jest podziębiona dlatego nie chce jeść, dużo zdrówka wam życze
Dzięki

Fajnie, że mały zdrowy i tak dzielnie zniósł szczepionkę a mieliście po niej jakieś objawy? Nam po drugiej serii 5w1 wyskoczyła wysypka, ale miałam wtedy taki zamęt, że z tego wszystkiego zapomniałam wam napisać, a potem wysypka zeszła i już całkiem o niej zapomniałam.

Strasznie wam zazdroszczę tego basenu, u nas ceny kosmiczne więc zaczekam aż Natalka skończy 6 miesięcy, wtedy jest taniej.

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
klarissa juz sie zapisalam na jutro do innej dentystki jak tamta robi problem eh
No i masz rację.
Większość dentystów nie ma pojęcia o karmieni i dzieciach więc się asekurują i na wszelki wypadek nie chcą dawać, w końcu to przecież nie ich boli, prawda?

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wszystkim dziękuję za kciuki
Rozmowa chyba się udała Ja powiedziałam o co mi chodzi on powiedział o co jemu chodzi I w nocy TZ jakoś się sam budził i mi pomagał
To super!

Cytat:
Franek już dziś dużo lepiej Nawet w nocy mnie zaskoczył bo myślałam ze przez ten katar będzie się budził a on usnął o 21 i na karmienia wstał dopiero o 3,30 i 6.30 Albo skok minął albo to co pani dr poleciła (czyli wrzątek do miski tam 3 łyżki soli + soda oczyszczona i robić dziecku takie parówki we wcześniej wywietrzonym pokoju ) pomogło
Idę z nim tak czy inaczej po południu do lekarza do kontroli tak jak zaleciła
A jak te parówki robiłaś?
Bo moja Natalka też posmarkana i kaszle... podaję jej to co nam pediatra zaleciła ostatnim razem, ale mnie te parówki zaciekawiły, bo ostatnio z katarkiem walczyłam ponad tydzień...

Cytat:
Klarissa mnie boli czasem siedzę i zaczyna boleć tak z Nienacka A my w tym samym szpitalu rodziłyśmy może oni nam tam coś zrobili
Mnie boli jak kucnę albo siedzę na czymś twardym, no i po stosunku...
I też właśnie tak jak piszesz - tak nagle zaczyna.
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A dziś mam power straszny Franek jest grzeczny (katar go już tak nie meczy) posprzątałam już całą chałupkę, poodkurzałam, pomyłkowa podłogi, pranie zrobione obiad się robi i zostało mi małe prasowanie . Lubię tak mieć, czysto pachnąco i wszytko na swoim miejscu
Też tak lubię - wysprzątane i wszystko porobione.
Wtedy mi się najlepiej odpoczywa

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
właśnie moczę w Arielu... na razie puściło tylko to najgorsze... zobaczymy
Ja właśnie wczoraj kupiłam Ariel, ale nie próbowałam, bo mała jeszcze nie je marchewki ale kupiłam go bo mam tzn. bardziej miałam białą tapicerkę na krzesłach i goście mojego męża chyba sobie w nie ręce wycierali na piątkowej imprezie... no i muszę to jakoś doczyścić...

Myślę, że to "kółko wzajemnej adoracji" jak się wyraziłaś wynika z tego, jak często się ludzie udzielają. Jeśli ktoś to robi rzadko to czasem faktycznie może poczuć się olany. No ale to jak z koleżankami - jak kogoś widujesz codziennie to ci chętnie zawsze pomoże, a jak dzwonisz tylko raz w roku, w dodatku z problemem to już takiej ofiarnej pomocy możesz nie dostać

Ja od siebie chciałam powiedzieć, że zawsze czytam wszystkie posty, ale odpowiadam tylko na te, na które mam coś do powiedzenia.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Biegunka trwa ponad tydzień. Nadal ze śluzem.
Najpierw były zaparcia i twarde bobki, a teraz woda. Załamać się idzie.
A coś pediatra polecił na to?

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
kurcze was tez tak nawiedzaja położne?
U mnie była 2 razy i za każdym razem to ja dzwoniłam i umawiałam się, żeby przyszła, zresztą przychodziła o konkretnej godzinie. Nikt mnie na siłę nie odwiedzał...

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, biedulko, to rzeczywiście nie moze być jednorazowy wybryk. Trzymaj się dzielnie A co do krocza - ja po cc, ale uważam, ze dawno powinno cię przestać boleć - jak mnie rana nie boli (chyba że Tymo j skopie) to ciebie krocze tym bardziej nie powinno boleć. Co do TŻtów - wczorj mojemu tez powiedziałam, ze ma dwoje dzieci w domu. Bo mi nie odpowiada, że wszystko musze palcem pokazać, a on grzecnzie zrobi. Mógłby sam się domyślić co w domu zrobić...
U mnie identycznie - jak palcem nie pokarzesz, wprost nie powiesz, to za nic się nie domyśli (pewnie dlatego, że mu tak wygodnie ). A co do bólu to nie jest on jakiś dotkliwy, ale też mi się wydaje, że już powinno przestać. Do tego od prawie miesiąca boli mnie brzuch jak na okres, ale okresu nie ma...

----------------------------------------
Dziewczyny wytłumaczcie mnie - ciemniakowi - o co chodzi z tym glutenem, dlaczego się go podaje dopiero po 4 czy tam 5 miesiącu i skąd ja mam wiedzieć co zawiera gluten? Zupełnie tego nie czaję.

Po 4 miesiącu chciałam najpierw dać sok jabłkowy, potem tarte jabłko z marchewką, a potem może ziemniak + marchewka. A dalej to nie wiem... ale Natalka już tak szeroko otwiera paszczę, że raczej nie będzie problemu z jedzeniem - chyba...
Stary 2011-01-11, 16:43   #2826
AAJJ
Przyczajenie

weronisia- zdjęcia genialne
hagar- a o której karmisz i kładziesz spać i czy dużo śpi w dzień? masakra że tak się budzi non stop
gabisun-a co z nadgarstkiem bo coś przeoczyłam chyba?
Lisica- pierwsza myśl moja -pewnie duża ta kupa po tygodniu była: )??? A co do antybiotyku to pewnie wszystko po nim możliwe.
pomidora- spróbuj malucha przemęczyć( i siebie) w dzień i nie dać pospać za długo, może będzie lepiej spa w nocy i znajdziesz przyczynę...

Nie gadajcie była mama jakiejś czwórki (może coś źle zrozumiałam)? No bo weronisia to też moja idolka bo ma trójkę tak?

Klarissa- u mnie podobnie było z tym bólem, powiem ci że przeszło niedawno jakoś samoistnie, a minęło już ponad 4 miesiące od porodu.

A ja z tym ulewaniem wymiękam, od 7 rano ma na sobie już 5 bodziaka...

Edytowane przez AAJJ
Czas edycji: 2011-01-11 o 16:48
AAJJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:44   #2827
Klarissa
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa!
Nie powiedziałam wam największego hitu

Śniło mi się, że jestem w ciąży znowu... nie macie pojęcia jaka się obudziłam przerażona
Stary 2011-01-11, 16:44   #2828
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

A mi Patrol kawał zrobił..
zmieniałam mu pieluszke i gdy sciagnełąm i siegałąm po drógą ten ni z tąd ni z owąt zrobił takiego kupśtala na kocyk ze szok..i w dodatku sie zlał
a jaki mi słodki uśmiech później strzelił..jakby wiedział że źle zrobił
bo On wie

Cytat:

Monika, a może tak jakieś nowe zdjęcia Pawełka? Już go dawno nie widziałam. Jak budowa idzie? Ja do tyłu jestem przez tę awarię z kompem, może coś przeoczyłam? I kuruj się biedulko

Ciociu Kasiu, specjalnie dla Ciebie
Budowa kiepsko, mąż po chorobie i kontuzji, będzie nadrabiał, ale póki co ja chora, znów antybiotyk, więc musi w domu mnie odciążyć... a sam jeszcze się kuruje. Jakaś zaraza na nas wlazła
fota z serii: ja Ci dam Tata spać ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070183.jpg (46,8 KB, 46 załadowań)
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:45   #2829
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AAJJ Pokaż wiadomość
Nie gadajcie była mama jakiejś czwórki (może coś źle zrozumiałam)? No bo weronisia to też moja idolka bo ma trójkę tak?
Była
Miała 3 chłopców i urodziła dziewczynkę Anię.
Stary 2011-01-11, 17:12   #2830
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Śniło mi się, że jestem w ciąży znowu... nie macie pojęcia jaka się obudziłam przerażona
toż to koszmar musiał być mi się śniło, że czekałam pod porodówką w kolejce , normalnie jak u dentysty

AAJJ nadgarstek sobie pogruchotałam jak się wyrąbałam na lodzie i musiałam się jakoś podeprzeć żeby całkiem gleby nie zaliczyć no i boli od tamtej pory jak cholera no i mam problem z wyciąganiem małej z łóżeczka a mama 4dzieci to Czarnaelizabeth, ale od porodu jej u nas nie byłó, w sumie nie ma się co dziwić

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:14   #2831
elenka1
Rozeznanie

klarissa ja tez obudziłabym sie przerazona... swoja droga ciekawe która z naszego watku bedzie w ciąży pierwsza a co do podawania jedzenia ja tez zupełnie tego nie czaje, poprostu pojde do sklepu i zobacze co mozna po 4 mscu podawac i juz... ja zaczne od marchewki, pozniej jabłko po łyżeczce dosłownie a pozniej to sama nie wiem, pewnie mix jablko+marchewka, pozniej cos z ziemniakiem a pozniej to juz zobacze jakie słoiczki sa

AAJJ była mamusia z 4 dzieci, podziwiam chociaz z drugiej strony fajnie miec taka rodzinkę dużą

weronisia zdjecia cudne i zycze wytrwałości na diecie dukana, ja tez kiedys moze sprobuje, w przyszłą sobotę mam wesele brata i mialam do tego czasu schudnac a tu... lipa

ilona fajnie ze rozmowa z tztem sie udała, a swoja droga widzialam na fb film z pływającym Franiem i Twój mąż bardzo pięknie do niego mówi, synku, synuniu, widac zakochany tatuś we Franku

calabria u mnie polozna nie była nawet jeden raz

Ola wstaje.. Boże co tu z nia robic

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:21   #2832
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A jak nadejdzie upragniona wiosna to wszystkie będziemy ze spacerówkami śmigały całymi dniami i dopiero się pustka na wątku zrobi. I wtedy to nikt nie będzie odpisywał
Ja też tak myślę No bo komu się będzie chciało siedzieć na tyłku przed kompem...
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A mi Patrol kawał zrobił..
zmieniałam mu pieluszke i gdy sciagnełąm i siegałąm po drógą ten ni z tąd ni z owąt zrobił takiego kupśtala na kocyk ze szok..i w dodatku sie zlał
a jaki mi słodki uśmiech później strzelił..jakby wiedział że źle zrobił
O! Też mi sie to przydarzyło i to nie raz.
A raz to wyciągnęłam pampersa spod tyłka Pascalka, a ten tłoczy. Trzymałam w ręku mokrą chusteczkę, więc w tej panice szybko złapałam tego 'czołga' co mu wyszedł, a ten dalej tłoczy, więc ja dalej to łapię. W końcu miałam pełne ręce jego kupki, a przewijak i tak uciapkany, bo wszystkiego nie zdążyłam złapać.
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
z tetrowej znaczy się? Bo ja najpierw wyobraziłam sobie jak Pat zlizuje brokuły (przetrawione) z pampersa:brzydal :
no bo pęknę Masz niezłą wyobraźnię
Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak liczycie miesiace zycia...bo my teraz mamy 11tydzien zycia..wiec ktory to miesiac...2 czy 3?...bo w jakiejs gazecie mam napisane ze to juz 3 miesiac...i teraz zglupialam..
Ja nie rozumiem w czym problem?
Pascalek urodził się 2.10, a więc każdy nowy miesiąc zaczyna się u niego 2-go każdego miesiąca. Nie rozumiem w czym tkwi twój problem?

Cytat:
Aha i jeszcze jedno pytanie: moja mala przyjmuje antybiotyk od wczoraj..czy mozliwe jest zeby po nim caly czas spala...mam nadzieje ze nie jest oslabiona.......w dzien mi spi przewaznie po pol godz...z odstepami 2 godzinnymi..ale dzis to lezy i spi caly czas...
Lisica wszystko możliwe, w końcu antybiotyk teraz toczy wojnę w jej małym ciele.
A dajesz jej osłonowo probiotyki?
Cytat:
A jednocześnie jakoś nie mogę zdecydować się na podanie mu zagęszczonej kaszki, nie wiem dlaczego...
Pomidora wcale nie zmuszaj się do tego Ja też zagęszczam i jakoś Pascal nie śpi ani minuty dłużej
Cytat:
A coś pediatra polecił na to?
NIe. Powiedział, że jak są tylko dwie biegunkowe kupy na dzień, a nie ma do tego innych niepokojących objawów jak np. wymioty, czy brak apetytu, to nie trzeba tego leczyć, że samo przejdzie.
No ale ja nie wiem ile mam jeszcze czekać. W poprzedni poniedziałek miał pierwsze biegunki, a więc dziś 9-ty dzień.
Cytat:
Dziewczyny wytłumaczcie mnie - ciemniakowi - o co chodzi z tym glutenem, dlaczego się go podaje dopiero po 4 czy tam 5 miesiącu i skąd ja mam wiedzieć co zawiera gluten? Zupełnie tego nie czaję.
Gluten to jest kaszka manna Trzeba ją dosypać do mleka
Cytat:
No bo weronisia to też moja idolka bo ma trójkę tak?
....
A ja z tym ulewaniem wymiękam, od 7 rano ma na sobie już 5 bodziaka...
Tak, mam trójkę Tylko, że moja dwójka już jest duża, samodzielna. Córka ma 12 lat, a syn 10. A więc Pascalkowi mogę teraz poświęcać najwięcej uwagi i przeżywać macierzyństwo jak nigdy dotąd

A co do ulewania... ja właśnie dlatego zaczęłam karmić Pascala mlekiem z symbolem AR, od tamtej pory nie wiem co to ulewanie. A bywały dni, że w ciągu godziny mogłam go przebierać nawet 10 razy i po godzinie brakowało już ciuchów, a poprzednie pranie jeszcze nie wyschło... masakra.
Cytat:

Przerażona? Czyli nie trzymać kciuków?

NIKaP fajna fotka. Ja moją fotkę obcięłam, żeby nie było widać twarzy taty, bo właśnie też przysypia
Wklejam dowód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0289b.jpg (46,8 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:29
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:27   #2833
gabisun
Zakorzenienie

Weronisia Lisicy pewnie chodzi jak liczyć miesiące, tak jak byłó z tygodniami ciąży zamieszanie, jedne liczyły skończone tygodnie inne zaczęte

No właśnie, ciekawa jestem która pierwsza przybiegnie z dobrą nowiną

Stary 2011-01-11, 17:31   #2834
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Weronisia Lisicy pewnie chodzi jak liczyć miesiące, tak jak byłó z tygodniami ciąży zamieszanie, jedne liczyły skończone tygodnie inne zaczęte
No może tak. Pamiętam jak niektóre sie gubiły z tymi obliczeniami

Jeśli chodzi o dobre nowiny ciążowe, to ja obwieszczam, że u mnie to nie wchodzi w grę. Już to trzecie to wypadek przy pracy, a więc u mnie warsztat pracy zamknięty

A czy zauważyłyście na tej mojej fotce Pascala śpiącego na tacie, że Pascalek jest rudy?
Stary 2011-01-11, 17:35   #2835
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aneczka, Weronisia - padłam ze śmiechu jak przeczytałam i wyobraziłam sobie Was w opisanej kupkowej sytuacji
przynajmniej poprawiłyści mi humor wpisami,bo przy zmywaniu talerzy po obiedzie dopadł mnie nagle dół
Stary 2011-01-11, 17:46   #2836
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
aneczka, Weronisia - padłam ze śmiechu jak przeczytałam i wyobraziłam sobie Was w opisanej kupkowej sytuacji
przynajmniej poprawiłyści mi humor wpisami,bo przy zmywaniu talerzy po obiedzie dopadł mnie nagle dół
Cieszę się, ze poprawiłam ci humor
Stary 2011-01-11, 17:47   #2837
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

co do rudości Pascala-ja tam nic nie zauwazyłam
Stary 2011-01-11, 17:49   #2838
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
a cio się stało?

Weronisia a jakiego koloru włosy ma listonosz ?

Stary 2011-01-11, 17:51   #2839
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Weronisiu taką dietę Ducana,a nawet bardziej restrykcyjną to ja miałam w I trymestrze ciąży,jak prawie nic nie jadłam,bo wszystko schudłam wtedy 7kg w niecałe 3 miesiące
Stary 2011-01-11, 17:51   #2840
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Weronisia a jakiego koloru włosy ma listonosz ?
No mąż mnie o to samo spytał
Stary 2011-01-11, 17:52   #2841
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Lisica-gratulacje kupyjednak zrobienie kupki przez malucha niesamowicie cieszyLisica jak najbardziej tak może działac antybiotykwczoraj w jednej z gazet dla mam czytałam nawet, że dzieci mogą być ospałe po zwykłym syropie na kaszel.
No cieszy zrobienie kupki..bo jak tydzien czasu sie nie robi to pewnie ja to drazni i brzuszek boli...

Cytat:
Lisica- pierwsza myśl moja -pewnie duża ta kupa po tygodniu była: )??? A co do antybiotyku to pewnie wszystko po nim możliwe.
no pewnie ze duza..cala pielucha..o malo na plecy nie wyszlo ....

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem w czym problem?
Pascalek urodził się 2.10, a więc każdy nowy miesiąc zaczyna się u niego 2-go każdego miesiąca. Nie rozumiem w czym tkwi twój problem?

Lisica wszystko możliwe, w końcu antybiotyk teraz toczy wojnę w jej małym ciele.
A dajesz jej osłonowo probiotyki?
Wiem wiem ze tak sie liczy..tylko w kazdej gazecie pisze co innego i juz pogubilam...czyli ze jak moja Malgosia urodzila sie 26.10..to:
26.11 - 1 miesiac
26.12- 2 miesiac
26.01 - 3 miesiac
czy tak twoim zdaniem...?czyli ma 2,5 miesiaca czy konczy trzeci...bo mam jeszcze taka opcje:
1-4tydzien- 1 miesiac
5-8 - 2 miesiac
9-12 - 3 miesiac
13-16 - 4 miesiac....
to akurat sama wywnioskowalam
czyli jak mala ma 11tydzien zycia to konczy 3 miesiac?...

I teraz tak zglupialam ze szok...

Jesli chodzi o probiotyki to daje jej Dicoflor30...

A Malgosia wlasnie spi jak susel..tylko wystarczy ja polozyc do lozeczka..dobrze ze chociaz je ..i nie ma goraczki...tfu tfu
Stary 2011-01-11, 17:52   #2842
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gabisun a jakoś dotarło do mnie, ze jestem zmęczona,sama nie wiem,ale już mi przeszło
Stary 2011-01-11, 17:52   #2843
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisiu taką dietę Ducana,a nawet bardziej restrykcyjną to ja miałam w I trymestrze ciąży,jak prawie nic nie jadłam,bo wszystko schudłam wtedy 7kg w niecałe 3 miesiące
Hi hi Ale ja na szczęście mogę dużo jeść. Właśnie to mi się w tej diecie podoba, że mogę jeść, nie czuć głodu, a chudnąć
Stary 2011-01-11, 17:54   #2844
martucha84
Zakorzenienie

Pomidorko Klarissa, z tym glutenem to jest tak że podajesz go żeby dziecko nie miało potem uczulenia na gluten czyli na przenne rzeczy i podaje się go w postaci np,. kaszy mannej, niektóre słoczki są już z kaszą manną a niektóre nie - no i koniecznie ta kasza Pomidorko musi być ugotowana - do wrzącej wody - 100ml dajesz łyżeczkę no i mieszasz, jak zgęstnieje to jest ok i możesz potem dodać to do mleka czy też do obiadku - ja robie tak że gotuje mniej wody bo 40-50 ml dodaje łyżeczkę kaszy mannej i wychodzi mi to gęste i potem mieszam to z jedzeniem ze słoiczka (można z ugotowanym przez siebie) i daje patowi bo ta łyżeczka ma być na min. 100 ml posiłku więc skoro wody mam 40 a w słoiczku jest np 130 a ja daje go pół to jest ok mam nadzieję że nie zamieszałam - z czasem będę mieszać z całym słoiczkiem żeby to był jeden konkretny posiłek
ale można też tak że jak gotujesz warzywka dziecku samemu to do gotującej się zupki dodajesz łyżeczkę na 100 ml (jak robisz na 2 dni i masz więcej zupki to więcej kaszy mannej) no i tak jakbyś to zagęszczała, potem wszytko miksujesz i tyle
i tą jedną łyżeczkę dziennie więc jak dodasz to do obiadu to już nie do mleka czy owoca..
Pomidora ja póki co nie dawałam glutenu zaczęłam tydzień temu po 5 mce i jest ok... ale chce też spróbować dać mu zrobione te 40-50 ml kaszy dodać do jabłuszka, a nie tylko do obiadku, bo póki co dostaje tylko w obiadach

ogólnie to ja robie to na czuje jak mam mega wątpliwości odnośnie tego jedzenia pytam siostry ale mama to taka fajna istota co ma instynkt więc dziewczyny zaufajcie swoim i na pewno będzie ok

Klarissa nie mieliśmy żadnych skutków ubocznych po szczepieniu, spał 4 godziny teraz się śmiał, wcześniej też ok trochę pomarudził ale to tak bo nóżka boli ale żadnych wysypek nic, czym szczepiłaś? pentaxim?
no tak basen mamy w fajnych cenach mam nadzieję że wam się spodoba jak pójdziecie
a twój sen.. koszmar, ale ja takie schizy łapie, jak pójdę za 2-3 tyg do gina to chyba poproszę o usg hahahahaha

martynka81 a dziękuję i trzymam kciuki za małego szkraba

NIKaP-n ale słodziak

gabisun z dobrą nowiną hmm dwojako rozumiane

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:03
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:55   #2845
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem ze tak sie liczy..tylko w kazdej gazecie pisze co innego i juz pogubilam...czyli ze jak moja Malgosia urodzila sie 26.10..to:
26.11 - 1 miesiac
26.12- 2 miesiac
26.01 - 3 miesiac

czy tak twoim zdaniem...?czyli ma 2,5 miesiaca czy konczy trzeci...bo mam jeszcze taka opcje:
1-4tydzien- 1 miesiac
5-8 - 2 miesiac
9-12 - 3 miesiac
13-16 - 4 miesiac....
to akurat sama wywnioskowalam
czyli jak mala ma 11tydzien zycia to konczy 3 miesiac?...

I teraz tak zglupialam ze szok...

Jesli chodzi o probiotyki to daje jej Dicoflor30...

A Malgosia wlasnie spi jak susel..tylko wystarczy ja polozyc do lozeczka..dobrze ze chociaz je ..i nie ma goraczki...tfu tfu
Tak jak piszesz na początku
26.12 skończyła 2 m-ce, a więc teraz ma 2,5 m-ca, a 3 m-ce skończy 26.01

A więc gdy skonczyła 2 m-c 26.12, to 27.12 zaczął się u niej 3-ci m-c, a skończy się 26.01, a 27.01 zacznie się 4 m-c. bo będzie miała 3 pełne miesiące + 1 dzień.