Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 17:16   #4831
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Miejmy tylko nadzieję, że to sytuacja przejściowa i szybko minie
Bo ja już jestem u kresu wytrzymałości....
U nas to zawsze byle do marca. Później do października/listopada jest ok. A zima paskudna
No ale cóż, przetrwać trzeba. Najgorzej, że teraz tyle wydatków... A nie chcę ich odkładać na ostatnią chwilę.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:23   #4832
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Jak wrócisz to mysle ze mezowi juz minie ! Zwłaszcza ze zobaczy ze nie ma obiadku
Aaa jako nastolatka problemy z serduszkiem mogły być z powodu po prostu dorastania, często sie o tym slyszy. Serce nie nadąza za wzrostem ciała. Ale masz racje, idz i sie zbadaj - bedziesz spac spokojnie, jednakże jestem pewna ze wszystko bedzie oki !!
albo będzie jeszcze bardziej obrażony
tak... własnie nie nadążała moja zastawka, za moim rozwojem , ale sprawdze, oby było OK.
dziękuje Kochana

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
ooooo, no wychodzi na to, że nawet dobrze netu nie potrafię przekopać
zwal na ciążę

Cytat:
U nas to zawsze byle do marca. Później do października/listopada jest ok. A zima paskudna
No ale cóż, przetrwać trzeba. Najgorzej, że teraz tyle wydatków... A nie chcę ich odkładać na ostatnią chwilę.
a ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla małego... nic a nic .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:23   #4833
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Niestety..grypa panuje Lepiej siedzieć w domciu
Dziewczonka czy mogę prosić zaproszenie do znajomych bo chaiłąm jakieś fotusie zobaczyć
i jeszcze prośba do Kasi o zaproszenie do znajomych bo wyczytałam,że dała fotki
Już wysłałam
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:36   #4834
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
o jej.... taka 30% do ubicia.... ale mi pada na mózg .

Cytat:
moria chyba naprawdę kręci te lody .
Si, si ukręciłam

Cytat:
Moria, jak już lody będą gotowe i spróbujesz to napisz czy dobre - tzn. czy są faktycznie takie śmietankowe
Ok, dam znać choć wiem, że już trochę spartoliłam bo miałam mleko skondensowane tylko słodzone więc stopniowo je dolewałam i próbowałam łyżką czy już jest dostatecznie słodkie no i ciągle było mało i mało słodkie więc chlusnęłam porządnie tego mleka no i przesłodziłam uuuulepek dolałam więc mleka zwykłego bo śmietanki więcej nie miałam no i zobaczymy co z tego wyjdzie, póki co się mrozi

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:36   #4835
Catia88
Rozeznanie

Dzięki Dziewczonka! Laska z Ciebie jak się patrzy Zdjęcia śliczne

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:40   #4836
the_sania
Wtajemniczenie

http://nataliawine.com/category/przepisy/desery/

o nie .............. po co ja wchodziłam na tę stronę. masakra!
jak to wszystko pięknie wygląda........ smakowicie mniam

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:41   #4837
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Si, si ukręciłam

Ok, dam znać choć wiem, że już trochę spartoliłam bo miałam mleko skondensowane tylko słodzone więc stopniowo je dolewałam i próbowałam łyżką czy już jest dostatecznie słodkie no i ciągle było mało i mało słodkie więc chlusnęłam porządnie tego mleka no i przesłodziłam uuuulepek dolałam więc mleka zwykłego bo śmietanki więcej nie miałam no i zobaczymy co z tego wyjdzie, póki co się mrozi
a moja lodówka jeszcze nie gotowa
Stary 2011-01-11, 17:41   #4838
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już więcej do albumu nie zaglądam bo jeszcze w kompleksy wpadnę

Stary 2011-01-11, 17:43   #4839
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
o jej.... taka 30% do ubicia.... ale mi pada na mózg .

już tu siedze ponad dłużej godzinę w tym biurze ileż można!!!!!

ale mam aparat foto - może się pobawię
hehehe
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Zjadłam sama pastę z całej puszki tuńczyka...ale była taka dobra...nie wiem czy powinnam mieć wyrzuty
ee po tunczyku chyba nbieee:P

dziewczonka daj linka do albumu
bo ja nie moge znalesc
Stary 2011-01-11, 17:45   #4840
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja już więcej do albumu nie zaglądam bo jeszcze w kompleksy wpadnę
Ale Wy głupoty dziewczyny opowiadacie
Stary 2011-01-11, 17:47   #4841
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 164cm, TŻ 183cm a nasz synek miał 62 cm. Teraz raczej skupię się na ubrankach w rozmiarze 62, choć kilka 56 też kupię - ma być dziewczynka, to może nie będzie taka duża
W sumie to nigdy nie wiadomo, ale jeśli się potwierdzi chłopak, to ma szanse być spory

Chociaż muszę przyznać, że sporo 56 jest na wyprzedażach i mi się serducho kraja, bo np. po 10 zł ciuszki fajne są, ale bez sensu same 56 kupować

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:55   #4842
zosiaaa
Zadomowienie

Boziu od 14 mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia
ten komplecik dzisiaj właśnie zamówilam w kolorze ecru http://allegro.pl/e-d-wyprawka-niemo...5934889.html:-)

Ktoś tu kilka stron do tył pytał o macierzyński i koniec umowy, ja troszkę czytałam i prawo chroni tylko ciężarne a na macierzyńskim nikt nam nie musi przedłużać umowy, ale nie wiem czy ją można zerwać w trakcie to musiałabym doczytać

Ide na kolacje może zdąże dzisiaj doczytać wszystko co napisałyście ale swoją drogą to mogłybyście trochę zwolnić

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:56   #4843
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja kupiłam kilka par bodziaków na 52 takie cudne, ale ja mam 156, a mąz175 , do wielkoludow nie należymy..... myśle ze małe też wielkie nie bedzie
Stary 2011-01-11, 17:58   #4844
gusiagatko
Zakorzenienie

matallewar

u mnie to 16 tydz i 3 dzień ciąży

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:03   #4845
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy Wy czasami kupujecie coś w Pepco? Mi sie czasami zdarzało coś fajnego tam upolowac, a dzisiaj moja mama wróciła z zakupów i mówi, że jest wyprzedaż dziecięcej odzieży, np. bodziaki po 4,99, ale nie wzięła okularów i nie widziała czy to 100%bawełna i jaki rozmiar. W ich gazetce na stronie są też fajne pajace i dresy http://www.pepco.pl/a/gazetka. Muszę podjechac i zobaczyc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 18:04   #4846
Siasiek
Zadomowienie

Hej po raz drugi
Jakiś mam dzisiaj kiepski dzień...po tej glukozie chyba.
Po tym jak rano byłam chwilkę z Wami, około 11 położyłam się do łóżka bo zimno mi było, zasnęłam. I tak dobrze mi się spało, że listonosz musiał dobijać się do drzwi o 11:20, i było po spaniu.

Później Tż wrócił od lekarza (udało się go wygonić w końcu) no i co? jakieś wirusowe prawie zapalenie płuc- super! i do tego ledwo mówi.
Zamknę go w pokoju i dostanie zakaz wychodzenia. Zastanawiam się czy nie zacząć już łykać rutinoscorbinu?? tak żeby mi nic nie było?

Eweska czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie dzisiaj krokiety? Ja kupiłam pieczarki i kapustkę i jutro też zrobię.

Kurcze dzisiaj już 3 dzień z rzędu jak głowa mi pęka...i tak walczę z bólem bo po co mam ten Apap łykać jak i tak na mnie nie działa?!

Moria co do okrycia kąpielowego to ja uważam, że ręcznik lepszy. Po co na ten mały łepek tego dziecka nakładać taki róg jak i tak wycierasz dziecko i ubierasz? no i jakościowo jak Ci się dobry chłonący trafi to spoko a jak tylko ładnie będzie wyglądał? a do fotek? czy ja wiem, możesz zawsze koleżance jakiejś powiedzieć zeby kupiła na prezent

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:04   #4847
agus87
Zakorzenienie

kurcze kiedy ja wreszcie skoncze ta prace
robie i robie
w miedzyczasie was czytam
jeszcze na zakupy musze isc i pozniej mam gore prasowania
Stary 2011-01-11, 18:05   #4848
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
matallewar

u mnie to 16 tydz i 3 dzień ciąży
No widzisz... Ja mam podobnej wielkości w 23 tygodniu.

A dzidzi w ogóle mogłoby być małe, bo wtedy poród szybszy i w ogóle. Ale o duże też się nie obrażę, najważniejsze, żeby było zdrowe

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-11, 18:05   #4849
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy Wy czasami kupujecie coś w Pepco?
U mnie nie ma takiego sklepu

Stary 2011-01-11, 18:10   #4850
bzyczka1
Zakorzenienie

w końcu Was doczytałam...

ja mam dzisiaj kiepski humor...boli mnie biodro i to tak że się ruszyć nie mogę. Przed obiadem to aż zaczęłam płakać z bezsilności bo nic na to nie działa, ani masaż tż, ani mój nic...

Ja kupuję w pepco ale dla dzieciątka jeszcze nic nie kupiłam tam, chociaż widziałam cudowności na pewno kupię tam kocyk dla maleństwa.

Zmykam smażyć racuchy bo już mi ciasto wychodzi z miski.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:10   #4851
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Agus
pieknie dziekuje

Aliczka
no to blizej niz dalej choc nadal kawalek Nie wiem jak to jest z Polakami, czy to ci najgorsi wyjezdzaja, czy tez na emigracji wychodzi z czlowieka to, co w nim najgorsze ? Jestesmy tu prawie 6 lat i mamy MOZE 5 znajomych, ktorzy nam zle nie zycza Cala reszta tylko czeka na potkniecie, a najbardziej ich boli to, ze mieszkamy sami (nie z 10 innych ludzi), ze tylko tz pracuje, ze drugie dziecko w drodze i nadal nie zdechlismy z glodu
Przykre to jest, ale nie moge o naszych rodakach nic dobrego powiedziec, poza tym, ze umieli byc mili jak pracy szukali
stawiam na to ze na emigracji wychodzi najgorsze jery jakbym czytala wlasne slowa. acz kolwiek statystyka powalajaca bo ty na 6 lat znasz 5 fajnych, a ja 2 za to prawdziwe brylant

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Oj tak... dlatego staramy sie trzymac z dala, choc to nie jest latwe. Tz zaczal wyznawac filozofie, ze jak komus pomozesz, to predzej czy pozniej spotka Cie za to kara... Sa oczywiscie nieliczne wyjatki milych i zyczliwych ludzi, ale to naprawde rzadkosc, moze to po prostu zadza pieniadza ???
powiem ci ze moj tz tez ma uraz, i po tym jak przeniosl sie do norwegii nie ma ani polowy polskiego kolegi, nie przez to zeby niechcial, ale dlatego ze nie idzie. za to bardzo sobie chwali norwegow, widze ze jest dzien do nocy do uk, i ze bardzo dobrze sie tam czuje, w pelni ich akceptuje a oni jego

ale dzisiaj pedzicie! nie ma bata, nowy tytul dzisiaj strzeli ! dobrze ze tak doczytuje w ciagu dnia bo jakbym tu weszla dzisiaj, teraz pierwszy raz to bym padla
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:13   #4852
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nie ma takiego sklepu
Moria z tego co pamiętam to Ty z Łodzi , są tam też te sklepy, to takie sieciówki sprzedajace mydło i powidło . Na mapie jest kilka w Łodzi.
Stary 2011-01-11, 18:14   #4853
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej po raz drugi
Jakiś mam dzisiaj kiepski dzień...po tej glukozie chyba.
Po tym jak rano byłam chwilkę z Wami, około 11 położyłam się do łóżka bo zimno mi było, zasnęłam. I tak dobrze mi się spało, że listonosz musiał dobijać się do drzwi o 11:20, i było po spaniu.

Później Tż wrócił od lekarza (udało się go wygonić w końcu) no i co? jakieś wirusowe prawie zapalenie płuc- super! i do tego ledwo mówi.
Zamknę go w pokoju i dostanie zakaz wychodzenia. Zastanawiam się czy nie zacząć już łykać rutinoscorbinu?? tak żeby mi nic nie było?

Eweska czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie dzisiaj krokiety? Ja kupiłam pieczarki i kapustkę i jutro też zrobię.

Kurcze dzisiaj już 3 dzień z rzędu jak głowa mi pęka...i tak walczę z bólem bo po co mam ten Apap łykać jak i tak na mnie nie działa?!

Moria co do okrycia kąpielowego to ja uważam, że ręcznik lepszy. Po co na ten mały łepek tego dziecka nakładać taki róg jak i tak wycierasz dziecko i ubierasz? no i jakościowo jak Ci się dobry chłonący trafi to spoko a jak tylko ładnie będzie wyglądał? a do fotek? czy ja wiem, możesz zawsze koleżance jakiejś powiedzieć zeby kupiła na prezent

na mnie tez apap nie dzialal przed ciaza. teraz, w ciazy jak bardzo bardzo bardzo rzadko cos lykal to cos tam uśmierza. dzisaj musialam tez wziasc na glowe bo mnie tak bolala od kregoslupa. czuje sie przez to fatalnie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 18:20   #4854
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
na mnie tez apap nie dzialal przed ciaza. teraz, w ciazy jak bardzo bardzo bardzo rzadko cos lykal to cos tam uśmierza. dzisaj musialam tez wziasc na glowe bo mnie tak bolala od kregoslupa. czuje sie przez to fatalnie
Dobrze, że jest ktoś kto mnie rozumie...
Ja pamiętam jak z młodym w ciąży też mnie tak głowa bolała pod koniec. Tak jakbym sobie nią o ścianę waliła...i teraz chyba będzie to samo.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:21   #4855
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
norma jest max do 140
mialam 130

kochane
chce zamowic komplecik u tej osoby, czy ktoras z was tu zamawiala ???
http://allegro.pl/e-d-wyprawka-niemo...405934889.html

chce tez zamowic okrycie kapielowe, poleccie cos mieciutkiego i przyjemnego
bo dzisiaj jak patrzylam w miesice, to chyba by mi lezka poleciala jakbym w jeden z takich reczniczkow wlozyla dziecko

http://allegro.pl/sliczne-okrycie-ka...389499130.html albo to
czy ktoraas zamawiala ??
wyprawka sliczna, ja bym wziela napewno ta biala z zielona obramowka z zyrafka hehe

a okrycie kupilam takie:
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...396412053.html
jutro mi ma przyjsc paka
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:21   #4856
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
w końcu Was doczytałam...

ja mam dzisiaj kiepski humor...boli mnie biodro i to tak że się ruszyć nie mogę. Przed obiadem to aż zaczęłam płakać z bezsilności bo nic na to nie działa, ani masaż tż, ani mój nic...

Ja kupuję w pepco ale dla dzieciątka jeszcze nic nie kupiłam tam, chociaż widziałam cudowności na pewno kupię tam kocyk dla maleństwa.

Zmykam smażyć racuchy bo już mi ciasto wychodzi z miski.
Przyłączam się do kiepskiego humoru dziś.

Mam wrażenie, że się nie wyrabiam - dom, praca, sesja na studiach. Za dużo tego. Poza tym męczy mnie zgaga któryś już dzień, muszę jechać do sklepu i apteki, ale auto zepsute, a autobusem kawałek jest.

I przesoliłam ziemniaki na obiad i zbiłam talerz.

I sama też jestem rozbita jak ten talerz, nie mogę się na niczym skupić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-11, 18:32   #4857
asiak1981
Rozeznanie

co do wycierania po kąpieli- u nas rewelacja bylo wycieranie włosków pieluszką tetrową, dużo szybciej wchlaniala wode niż ręcznik. A rade taka dostalam od kolezanki,ktorej tak radzili w szkole rodzenia.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:34   #4858
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Własnie skończyłam smażyć Tz dziś późno będzie w domku więc nie chciało mi sie robić ich wcześniej, my z synkiem zjedliśmy kapuśniak i nam starczyło Pojedlismy sobie, ale za to jemy krokiety na kolację

Ale małe mi się chyba wypycha, albo jakoś źle ułożyło tak mnie kłuje koło pępka że szok, a jak dotknę to twarde, cos tam wystawiło i mi źle :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:37   #4859
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki czy Wy czasami kupujecie coś w Pepco? Mi sie czasami zdarzało coś fajnego tam upolowac, a dzisiaj moja mama wróciła z zakupów i mówi, że jest wyprzedaż dziecięcej odzieży, np. bodziaki po 4,99, ale nie wzięła okularów i nie widziała czy to 100%bawełna i jaki rozmiar. W ich gazetce na stronie są też fajne pajace i dresy http://www.pepco.pl/a/gazetka. Muszę podjechac i zobaczyc
ja kupiłam tam skarpetulki, tylko nie wiem, czy będą dobre, bo to 95% bawełny.
oprócz tego bodziaki 100% bawełna kilka sztuk

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:40   #4860
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki czy Wy czasami kupujecie coś w Pepco?
Ostatnio, jak byłam w Polsce, kupiłam w Pepco body w rozmiarze 62. Nie mogłam się powstrzymać 100% bawełna.
A od teściowej dostałam komplecik, który również od razu przypadł mi do gustu. Fotki poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00711.jpg (91,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00708.jpg (107,7 KB, 32 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości