W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 16:08   #2491
_MONIKA_G4
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
e-rosa a w którym tygodniu będziesz jak cię oczywiście nie daj Boże, do szpitala położą. Masz jakieś napięcia brzucha chociaż. Bo ja od czasu do czasu jak więcej pochodzę to mi się lekko spina ale nie boli w ogóle. I nie wiesz dostaje sie skierowanie do szpitala od gina jak sie nic nie zacznie.

Wkurza mnie to wszystko bo ja też już prawie 40 tydzień skończony, choć z usg niby młodsza ciąża ale jakoś mam wrażenie że niektórzy nie biorą teog pod uwagę. Moja ginka chyba bierze bo mówi ze jest czas do 42 tygodni, że można terminowo w 42 urodzić. No ale jak moja by chciała w 42 tygodniu się urodzić a jest młodsza o 2 tygodnie to chyba mnie nie zostawią do 44 tygodnia. Masakra jakaś. A zauwazyłam tylko ze mam tam tak jakby napuchnięte wszystko, też tak macie?

Gratulacje dla kolejnej mamy. E - rosa a jak byś rodziła w Krakowie to gdzie? i czy byłaś w tym szpitalu? Ja właśnie jestem cała głupia bo gina mam z innego szpitala, na patologii na Kopernika chcą żebym u nich rodziła - a ja nie chcę no i szpital który wybrałam - to ani lekarza nie mam stamtąd ani nic.
witaj. ma pytanko... gdzie zamierzasz rodzic w Krk? ja w siemiradzkim.. kilka lat temu synka rodziłam na kopernika i warunnki tam panujace byly przerazajace... teraz mam lekarza z siemiradzkiegi i dlatego zaczelam sie zastanawiac na tym szpitalem. bylam na dniach otwartych i uwazam ze jest naprawde swietnie.. (szczegolnie ta czesc komercyjna)
daj znac gdzie rodzisz i dlaczego taka decyzja...
Stary 2011-01-11, 16:34   #2492
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

i wróciłam ... od babci - śmiga jak ta lala, czasami porusza się lepiej niż my, ciężarówki

na drodze rozjechałby mnie pan autobusem, bo nie widział zielonego dla pieszych

ligotko
czuję się dobrze, ale to na pewno przez tą pogodę...... dzięki, że pytasz, Ty lepiej napisz, kiedy możesz się spotkać, bo czekam na wiadomość od wczoraj

agape ja mam materac GPK 9 cm

marlena19_19 GRATULACJE zaraz zweryfikuję listę

cytrynko
czyżbyś już szykowała się do wielkiego wejścia na porodówkę

mika_am też miałam taki czas, że tylko jadłabym, jadła i jadła, teraz trochę przystopowało się . Wczorajszy mój hit żywieniowy to: śledzie z chlebem plus mleko z miodem i nie przegoniło mnie do kibelka
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:37   #2493
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
mnie własnie jak coś boli to tez wieczorem albo w nocy, ja myślałam że to się szyjak otwiera ale moja jest na 2,5 cm od pewnego czasu i nie otwiera się. Ja tż też podgadywałam ale, on się nie da namówić - twierdzi że to dziwne jak wie że tam jest dziecko w środku. Dla mnie to nie jest do końca zrozumiałe ale już się z tym pogodziłam, choć czasem mam przez to jakieś doły bo mam wrażenie że najzwyczajniej w świecie mu się nie podobam teraz, ale może mi się tylko wydaje... oby, bo jak przed ciążą to pewno nie będę już wyglądać
Ja też właśnie jak mam jakieś bóle to wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam do TŻta, że nie zdziwię się, jeśli Klaudia zechce wyjść w nocy, bo w dzień mam ze 2-4 bóle, a wieczorem dosyć często mnie kuje.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A co do stopni łożyska, ja pod koniec grudnia miałam II stopień, ale ginekolog nic nie mówił, że to źle...więc nawet się tym nie interesowałam specjalnie.
Aż spojrzałam do karty ciąży z ciekawości, 25.10.2010 miałam wpisane przy łożysko: dno II stopień. Ostatnio na wizycie 04.01.2011 jest wpisane: przód dno III stopień (nie jestem pewna słowa przód, bo trochę nieczytelnie jak dla mnie napisane). Nie znam się właściwie na stopniach łożyska, ale chyba to nie jest źle, bo lekarz by mi chyba coś powiedział (muszę poczytać o łożysku).
Stary 2011-01-11, 17:00   #2494
mysiopez
Zadomowienie

spałam!!!!!!!!!!! cud. Spałam dwie godziny!!!! Od razu lepiej się czuje.I do tego wypiłam duży kubek kakao.

co do DOZ - ja raz miałam sytuację, kiedy po 2 dniach miałam status, że w hurtowni czy coś tam... ale coś mnie podkusiło i zadzwoniłam do apteki i leki już były...

czy drażnienie sutków przyspiesza poród?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:03   #2495
s_a_j
Rozeznanie

ale się narobiłam, tzn. właściwie to nie za bardzo, pomachałam trochę szmatką, ale czuję się jakbym przekopała pół pola

mąż znalazł sobie w necie jakaś starą grę, cieszy się jak dziecko (jak to niektórym niewiele do szczęścia potrzeba ) a ja niestety zostałam wygoniona do laptopa, ale za to z wielkim kawałkiem baby w czekoladzie!

my mieliśmy pare miesięcy temu taką sytuację, że nam przyszedł też jakiś niewiarygodnie duży rachunek ponad 600 zł nie wiem czy za prąd czy wodę, ale okazało się, że ktoś po prostu źle liczniki spisał, po wyjaśnieniu ostatecznie okazało się, ze rachunek wyniósł niecałe 300 zł. Tak więc radzę w pierwszej kolejności KONIECZNIE poprosić o rachunek a nawet jeśli na rachunku będzie taka kwota to wyjasnić jeszcze wszystko w danej firmie, tam też zdarzają się pomyłki.
Stary 2011-01-11, 17:16   #2496
Justine1988
Zadomowienie

Marlena19_19 gratuluje synka klaski:duzy chłopiec

Ale dzis nas kurierzy odwiedzają, przyszedł dresik, ciuszki do szpitala a teraz huśtawka dla Nadii od mojej siostry...śliczna, właśnie mężuś z Nikolą składają.

A od mojej koleżanki Nadia dostała pierwsza zabawkę ślicznego dużego białego misia.
Jeszcze się nie urodziła a już taka rozpieszczana... Wszyscy na nia czekamy z niecierpliwości..oboje z mężem coraz bardziej nie możemy się doczekać.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:19
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:19   #2497
karinaaa
Zadomowienie

Muron sliczna jest twoja corcia slodko spi ,ale mnie rozczulaja takie malenstwa

Chetnie bym tez zrobila przemeblowanie w sypialni ale nie mam jak i tak tyle mam mebli ze jest zagracone a musze to wszystko trzymac.
Juz mi sie marzy przygotowanie łozeczka ale obecnie lezy w nim gondolka i fotelik z baza wiec jeszcze musi to poczekac.A i teraz dwie torby do szpitala ,nadal nie spakowane a i wkladka do wanienki chcialam zostawic wanienke po corce ale tak sobie mysle ze chyba kupie nowa bo w ikei widzialam za 1.5 f w promocji ciekawe czy jeszcze sa hmm moze dzis podjade co by nie wykupili

Dziewczyny ktore zamierzaja karmic piersia moze slyszalyscie opinie o butelkach Medeli calma bardzo podobnych do naturalnego karmienia jak z piersi?? Bo wiem ze bede musiala zostawiac maluszka w domu dwa razy w tyg z mezem i wtedy chcialabym podawac odciagniete mleko a slyszalam ze te butelki maja smoczki i przeplyw tak wolny jak z piersi i ciekawe czy faktycznie sa tak dobre

Jejku i mam dylemat jaki rozmiar stanikow kupic .Kupilam juz 3 do karmienia chyba firmy Mizet i mam C ,a sa tyci przyduze ,a teraz chcialabym kupic takie bardziej ładne i top chyba z alles i sie zastanawiam ,bo jak juz bedzie mleko to chyba c moze byc za male a w sumie miedzy c a d jest tylko 2 cm wiecej w biuscie .a z drugiej strony jak kupie d a laktacja mi sie unormuje to moze bedzie stanik jak worek hmm ...dylemat mam a juz kiedys karmilam ale jednak wtedy mialam o wiele wiekszy biust juz w ciazy .

Justine bardzo fajny jest ten album ,ktory wybralas.Tez sie zastanawiam bo mi sie on podoba ale dla corci mam inny taki na 5 lat i teraz sie boje ze jak dla drugiego kupie calkiem inny to moja starsza bedzie plakac ze ona ma inny no i jestem w kropce ,czy wybrac podobny czy calkiem inny ,wlasnie taki jak ten co ty

no to uciekam do kuchni bo dzis robie mielone z marchewka i jablkiem a jeszcze zmywanko mnie czeka
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:29   #2498
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A ja zamiast coś robić w końcu poszłam spać. A teraz czekam cierpliwie na męża - jeszcze pół godzinki.

JeSuis - wiesz co, ja nawet nie wiem, skąd we mnie takie przekonanie o tym miejscu za kierowcą...wszyscy jakoś tak zawsze powtarzali, że tam najbezpieczniej siedzieć, dlatego przyjęłam to jako pewnik. Na środku w tym aucie nie mamy możliwości montażu fotelika, ale w tym, które chce mąż kupić jest taka możliwość, bo kanapa jest na 3 dzielona.

Wiesz co, ja jestem mądra, bo nie miałam takiej sytuacji, ale uwierz mi, że jakbym miała taką akcję, jak Ty, to jak znam siebie też bym cały czas o tym myślała. Dlatego staram się panować nad sobą dopóki mogę...w poniedziałek mam wizytę, także zobaczymy, co to będzie.

La'Mbria - tak, jak piszą dziewczyny - facet chce Was oszukać chyba...przecież jak wynajmuje się mieszkanie, to chyba mimo wszystko ma się prawo zobaczyć rachunki. Np. u mnie w bloku studenci sami sobie wszystko płacą, a właścicielka tylko pobiera kaskę za wynajem...
Masz płacić tak w ciemno sumę taką ogromną.

Muron - jaka słodka jest Kalinka . Zazdroszczę, że już wiesz, jak wygląda, możesz ją całą wycałować, przytulić .
ja miałam pospać i się wybudziłam

no ja nie wiem, zawsze siadałam sama za pasażerem - ze względu na wygodniejsze wysiadanie - nie e strony drogi;
czytałam że właśnie niby bezpiecznie na środku - ale jeśli jest baza isofix,
nie wiem ekspert ze mnie kiepski tylko zawsze sugeruję się tym co mi eksperci mówią

La'Mbria co za ... ciężarną chce oskubać

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

e_rosa mam pytanie natury technicznej czy uprawiasz sex mając to rozwarcie?

mi niby lekarka zabroniła tzn...nie wskazała ale tak dla pewności psychicznej pytam...bo usycham
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:56   #2499
vilya
Zadomowienie

dziewczyny dlatego za kierowcą, bo podobno w momencie jakiegoś zdarzenia, człowiek ma automatyczny odruch chronienia własnego życia i kierowca, będzie odruchowo tak przekręcał samochód aby ochronić stronę samochodu po której siedzi.

Kainaa staniki najlepiej po porodzie, bo jednym rosną o 3 numery a innym prawie w ogóle.
Ja kupiłam jeden w hipermarkecie, nawet się okazał za duży w obwodzie ale to tak tylko, zeby miec w razie czego do szpitala. Po porodzie kupię jak już mi się numer ustali.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:58
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:57   #2500
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

cytrynko czyżbyś już szykowała się do wielkiego wejścia na porodówkę

Nie nie - skąd to przypuszczenie? Ja spokojnie czekam na swoją kolej, ale co zechce moje dziecko, nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Ale dzis nas kurierzy odwiedzają, przyszedł dresik, ciuszki do szpitala a teraz huśtawka dla Nadii od mojej siostry...śliczna, właśnie mężuś z Nikolą składają.
A od mojej koleżanki Nadia dostała pierwsza zabawkę ślicznego dużego białego misia.
Jeszcze się nie urodziła a już taka rozpieszczana... Wszyscy na nia czekamy z niecierpliwości..oboje z mężem coraz bardziej nie możemy się doczekać.
No no - rzeczywiście Mała księżniczka. U mnie też już doczekać się nie mogą - ostatnio, jak mama mnie odwiedziła, to z pokoju Małego wychodzić nie chciała.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
j

mi niby lekarka zabroniła tzn...nie wskazała ale tak dla pewności psychicznej pytam...bo usycham
Ja czytałam, że sexu należy nie uprawiać, jak czop śluzowy wyjdzie, bo łatwiej o infekcję wtedy, ale przy rozwarciu nie wiem, jak postępować...kilka dziewczyn tutaj miało i pamiętam, że nie bardzo mogły, ale czy w takich późnych tygodniach też tak trzeba tego przestrzegać - nie wiem.

Dobra, my już po obiadku, właśnie kupiliśmy prąd przez neta (swoją drogą co za wygoda - nie muszę już latać do energomatu - robię przelew i zaraz smsa dostaję z kodem). Teraz zbieramy się na zakupy.

mysiopez - specjalnie dla Ciebie sposoby na wywołanie porodu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...odu_35897.html

I tak - stymulacja sutków też ma niby przyspieszać (swoją drogą moje ostatnio same się "stymulują" - cały czas mam w nich mrowienie), tak, jak chodzenie po schodach czy mycie podłóg...ja tam jestem zdania, że Mały wyjdzie sam, jak on będzie miał ochotę.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
dziewczyny dlatego za kierowcą, bo podobno w momencie jakiegoś zdarzenia, człowiek ma automatyczny odruch chronienia własnego życia i kierowca, będzie odruchowo tak przekręcał samochód aby ochronić stronę samochodu po której siedzi.
Dokładnie taką wersję ojczym mi powtarza zawsze.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:04   #2501
dewi
Rozeznanie

hejka

ja juz Was nie nadrobie... wlasnie zbieram sie do szpitala, jutro cc. Trzymajcie kciuki za moja kruszynke... Odezwe sie jak bede mogla... buziaki dla Was
Stary 2011-01-11, 18:18   #2502
marleen32
Rozeznanie

Ja podobnie jak niektore z Was ucieszylam sie, jak Jelly na porodowke niby poszla, ze mniej postow bedzie, i pozniej w oburzeniu mowie do TZ, ze ona po porodzie, a siedzi i pisze caly czas, a on na to spytaj czy juz dziecko nakarmila.
Poza tym cos mi sie po glowie kolebalo, ze ona napisala, ze ma 37 lat, i jest 22 lata po slubie, ale ze pewna nie bylam, a wszystkich postow nie chcialam przegladac od nowa (przyznaje, ze czesto omijalam, lub czytalam powierzchownie z braku czasu), to nie komentowalam, ale nie pasowalo mi to, bo co niby jako 15 latka by sie zenila?.
Poza tym myslalam, ze sie uprzedzilam do niej, przez to idealizowanie wszystkiego .

Z tym miejscem na fotelik, teraz sama jestem, ja slyszalam ze za kierowca, pozniej znow ze za pasazerem, chyba ile ludzi tyle opinii, no ale my nie mamy tak czy tak wyboru, bo wszystkie miejsca beda zajete, a dzieciaki sa mi wazne wszystkie tak samo, czy to starsza,czy srednia czy najmlodsza.
Justine fajnie masz, ze tak Ci coreczke rozpieszczaja, my poki co nasza sami rozpieszczamy, TZ szaleje jak przy starszych, a mi tez juz sie udziela .
Ksiazka fajna, tez musze jakas kupic, bo dziewczynki tez maja, ale przyznaje, ze z lenistwa nie wypelnilam zadnej do konca.
Lambria nie daj sie, tyle za wode to chyba nawet ja tu nie place, a piore naprawde co dzien, w koncu 4-osobowa rodzina, plus co dzien kazdy bierze prysznic (my z mezem 2 razy dziennie), albo kapiel (zmiana wody obowiazkowo dla kazdego), do tego chodzi zmywarka tez co najmniej raz dziennie, i ogolnie zuzywamy bardzo duzo, ale mysle ze jak placimy w przeliczeniu na polskie jakies 200 zl. za wode, to jest ok., nie wiem dokladnie bo my mamy wode z ogrzewaniem, a to drozsze jest.
No i tu za odplyw wody biora wiecej jak za sama wode.

Jejku jaka ja spiaca jestem, jak nigdy jeszcze, normalnie niedzwiedz sie we mnie budzi.
TZ przyjechal wsciekly, bo zaplacil za auto jeszcze wiecej jak sie spodziewal, a i tak nie wiadomo czy przeglad w czwartek przejdzie, bo podobno lampy cos nie swieca jak trzeba, wiec kolejny wydatek, a to nadal nie wszystko.
Tez sie wscieklam, ale jego probuje uspokoic, bo boje sie, ze znow cos mu sie z sercem stanie, i nie zauwazy, jak ostatnim razem .
Poki co powiedzialam, ze na razie poczekam z tym generatorem na pare, a on niech naprawia to auto, jak juz tyle w nie wlozylismy, nie ma sensu sprzedawac , jak nowego i tak bysmy nie kupili, a w stare nie zajrzy, to bylo roczne, a po miesiacu juz grubsza naprawa wyszla, taki pech mamy do aut.

TZ teraz zabawia dziewczyny, a ja sie relaksuje, moje lenistwo mnie zniszczy.
Dewi trzymam za Was kciuki bardzo mocno, ehh z jednej strony to chcialabym miec porod i szpital za soba, z drugiej wiem ze musze jeszcze czekac troche..
Muron przesliczna ta Twoja coreczka:love :.
Karinaaa ale masz fajnie, ze tesciowa przyjedzie, jeden stres mniej
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:23   #2503
Koperco
Zakorzenienie

dewi trzymam kciuki
marlena_19 gratuluje!!!!

ja mam pytanko do dziewczyn bo zostały mi do kupienia te koszmarne staniki do karmienia i koszule do karmienia. Mi się pododbają te z alle
i wiem że część dziewczyn je ma (o takie: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...306746583.html) i pytanie oczywiście o rozmiar. Jaki nosiłyście przed ciążą, a jaki kupiłyście?? Bo ja nosiłam M i nie wiem czy S/M nie będzie za mała (bo jest albo S/M albo L/XL)

ja jestem przeszczęśliwa bo oprócz ww rzeczy mam w końcu WSZYSTKO kupione (a nawet więcej,bo mam kupiła mi sterylizator parowy di mikrofali TT).
Chcę już dopakować torbę do szpitala i mieć spokój,bo ostatnio sama jakaś strachliwa jestem że niespodziewanie będę musiała iść do szpitala a tu lipa, najważniejsze rzeczy nie kupione były:P:P

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:32
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:35   #2504
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
hejka

ja juz Was nie nadrobie... wlasnie zbieram sie do szpitala, jutro cc. Trzymajcie kciuki za moja kruszynke... Odezwe sie jak bede mogla... buziaki dla Was
Kciuki już zaciśnięte
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:42   #2505
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie jak mam jakieś bóle to wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam do TŻta, że nie zdziwię się, jeśli Klaudia zechce wyjść w nocy, bo w dzień mam ze 2-4 bóle, a wieczorem dosyć często mnie kuje.

Aż spojrzałam do karty ciąży z ciekawości, 25.10.2010 miałam wpisane przy łożysko: dno II stopień. Ostatnio na wizycie 04.01.2011 jest wpisane: przód dno III stopień (nie jestem pewna słowa przód, bo trochę nieczytelnie jak dla mnie napisane). Nie znam się właściwie na stopniach łożyska, ale chyba to nie jest źle, bo lekarz by mi chyba coś powiedział (muszę poczytać o łożysku).
nie czytaj nic bo spanikujesz tak jak ja, tyle że ja miałam III stopnia już w 34 tyg więc troche gorzej, generalnie chodzi o to że łożysko jak się zestarzeje to moze nie dożywiać i niedotleniać dzieciaczka, ale stopień zestarzenia łożyska (to co masz w karcie ciąży wpisane) jest ocenione wizualnie przez usg - a to o niczym nie świadczy - trzeba zrobić ktg, zbadać ilość wód płodowych i przepływy przez pępowine i wtedy się stwierdza czy łożysko jest wydolne. Moje wygląda na stare ale reszta jest ok - taki urok powiedział ginka.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
e_rosa mam pytanie natury technicznej czy uprawiasz sex mając to rozwarcie?

nie, ale przyczyna troche inne - tż nie chce i dwa wydaje mi się że mi już czop wyszedł. Jeśli chodzi o samo rozwarcie to wydaje mi się że jak jesteś już w takiej faie że możesz urodzić to chyba nie ma przeszkód, gorzej jak jeszcze trzeba by było potrzymać dzieciaczka bo być może wpłynie to na pojweienie się skurczy. A po odejściu czopa chyba się już nie powinno bo przy wystąpieniu infekcji jakichś mały/a nie już tak zabezpieczony.

Cytat:
hejka

czekamy na wieści

Na tvn 24 leciało w "prosto z polski" jak lekarka robiła cesarkę pod wpływem - 1 promil, dźgneła małego skalpelem koło ust, masakra chłopczyk ma 8 miesięcy teraz i na szczęście mu się zagoił wszytko ale czujecie coś takiego... a jak by trafiła w oko albo gdzie kolwiek indziej.

A teraz o urlopie tacierzyńskim mówią - jak się dziecko urodziło po 8.01 to przysługuje 2 tygodnie, ale trzeba go wziąść dopieto po 26.12.2011 (czemu) jak się weźmie wcześniej to się ma tydzień jeszcze. Czyli troche bezsensu bo aby mieć 2 tygodnie to trzeba by wziąść za rok,
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:43   #2506
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
hejka

powodzonka
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:46   #2507
e_rosa
Raczkowanie

kopecko ja nosiłam s/m przed albo jak kto woli rozmiar 36 mam taką samą w domku i kupiłam najmniejszy rozmiar i jest ok. Szczerze to powiem że kupiłam jedną tą i 2 z muzzy i ta jest o 100 razy lepsza niż z muzzy, materiała jest wg. mnie dużo przyjemniejszy. A z muzzy jedna zamówiłam w rozmiarze S a druga M i się okazało że M jest mniejsza od S. Tak że bierz s/m
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:54   #2508
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
hejka

3mam mocno kciuki. Powodzenia.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-11, 18:57   #2509
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
kopecko ja nosiłam s/m przed albo jak kto woli rozmiar 36 mam taką samą w domku i kupiłam najmniejszy rozmiar i jest ok. Szczerze to powiem że kupiłam jedną tą i 2 z muzzy i ta jest o 100 razy lepsza niż z muzzy, materiała jest wg. mnie dużo przyjemniejszy. A z muzzy jedna zamówiłam w rozmiarze S a druga M i się okazało że M jest mniejsza od S. Tak że bierz s/m
o dziękuję!! czekałam aż mi któraś odpisze to zaraz zamawiam. Bo szukałam w sklepach ale nie dość że prawie 2x droższe to jeszcze wyglądają jak szmaty..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:01   #2510
Justine1988
Zadomowienie

Nie ma co sie obijac..lezałam ładnie od 20 grudnia..wstaje, biore sie za prasowanie...w czwartek wizyta i boje się, ze mimo lezenia waga znacznie wzrosła imoze czekac mnie szpital i wtedy nie poprasuje...maz mówił, ze to zrobi ale jestem uparta chce sama wyprasowac ciuszki dla mojej córy.

Jutro zapowiada się tez dzionek fajny. W południe odwiedzi mnie koleżanka, ktora rodzi na poczatku lutego, tez bedzie miała córeczkę. Do tej pory pisałyśmy tylko na nk i eski a jutro mnie dowiedzi is obie pogadamy, ona jest tak samo spanikowana jak ja jest w moim wieku..
Chcemy złapaćlepszy kontakt,powspierac sie przed porodem a potem planujemy razem na spacerki z małymi chodzić. Fajnie tak jak Nadia bedzie miała rówiesniczkę. Moze razem do szkoły będa chodzic..ale wbiegłam w przyszłość
Wieczorkiem maja nas odwiedzić teście...

A w czwartek już wizyta...a ja już dziś mam streska. Bedzie dla mnie ważan..zobaczymy czy moje leżenie cos dało. Ciekawa tez jestem jak moje wyniki. Córci chyba nie zobacze ostatnio miałam usg.

To miłego wieczorku

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-11, 19:09   #2511
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:

Kainaa staniki najlepiej po porodzie, bo jednym rosną o 3 numery a innym prawie w ogóle.
Ja kupiłam jeden w hipermarkecie, nawet się okazał za duży w obwodzie ale to tak tylko, zeby miec w razie czego do szpitala. Po porodzie kupię jak już mi się numer ustali.
tak byloby najlepiej kupic po urodzeniu ale chcialam wykorzystac to ze moze mi tesciowa przywiezc a z allegro nie sa takie drogie.tutaj za ladny stanik trzeba dac ok 100 zl najmniej

Cytat:
hejka

powodzenia i trzymam kciuki za Was oboje

Marlen32 az dziwnie to brzmi ale tak sie ciesze ze tesciowa przyjedzie na pewno wiele mi ulatwi ,nawet sam fakt ze nie bede musiala wybierac sie z maluszkiem aby zaprowacic corke do przedszkola i ja odebrac ,no i juz planujemy wspolne wieczory z mezem we dwoje za nim jeszcze sie nie rozpakuje odkad tu jestesmy nie mielismy takich mozliwosci.mam nadzieje ze sie tesciowa przelamie do podrozowania i jeszcze nas odwiedzi a najlepiej w wielkanoc

Tez bylam zdziwiona jak matka po porodzie moze nonstop siedziec z laptopem zamiast z dzieckiem
a moj TZ tylko sie dziwil ze wierze w takie rzeczy ze w ciazy 5 kg niektore tyja

Mam koszulke z Muzzy i normalnie nosze L i taka tez zamowilam i moze byc ,pani mi tlumaczyla ze lepiej brac swoja rozmiarowke bo ciazowe ubrania sa troszke mimo wszystko wieksze choc odpowiadaja np L
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:11   #2512
agape
Zadomowienie

Gabishing mam pytanie bo Ty chyba na wcześniejszy macierzyński poszłaś? gdzie to trzeba zgłosić i na jakiej podstawie, np. karta ciąży? bo jak idzie się od dnia porodu to to automatem jest tak?

a teraz Was nadrabiam, ciekawe czy któraś się już rozpakowała

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:16   #2513
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
hejka

Powodzenia życzę
i wszystkiego dobrego

Na błysk wyczyściłam sobie lodówę, poporządkowałam zamrażarę i powiem wam, że pojęcia nie miałam, jakie tam skarby pochowane były Już sobie co nieco powyciagałam i rozmrażam na jutro na obiad, tak więc cały z pozamrażanych produktówbędzie: kopytka, grzyby i truskawki. I tak jutro kuchnia podaje kopytka w sosie śmietanowo-grzybowym, do tego będą kiszone ogóraski i kompot z truskawek Na to ostatnie mąż oszaleje

kurcze, nie mogę się wózia doczekać

lilijka czy Ty ostatnio nie jesteś aby jakaś posmutniała? tak coś czuję, że jakaś przygnębiona chodzisz, mam nadzieję, że tylko mi się wydaje
Stary 2011-01-11, 19:24   #2514
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape czy mogłabyś przypomnieć mi jaki ty masz wózek, albo jakieś zdjęcie wkleić??
mam nasze zamówienie w torebce

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
lilijka czy Ty ostatnio nie jesteś aby jakaś posmutniała? tak coś czuję, że jakaś przygnębiona chodzisz, mam nadzieję, że tylko mi się wydaje
ja? z reguły jestem jakaś taka smutna i pesymistka ze mnie . Poza tym bije mi już, bo za długo siedzę w domu...... ileż przecież można prać, prasować, gotować itd.
a zmartwienie zawsze się jakieś znajdzie....... teraz myślę ostro co to będzie z tym wózkiem...... bo coś mnie już trafia.
Jak się ma za dużo czasu to za dużo głupot w głowie

Ale tutaj cisza dzisiaj normalnie ucięło wszystkim języki
Stary 2011-01-11, 19:34   #2515
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
ja? z reguły jestem jakaś taka smutna i pesymistka ze mnie . Poza tym bije mi już, bo za długo siedzę w domu...... ileż przecież można prać, prasować, gotować itd.
a zmartwienie zawsze się jakieś znajdzie....... teraz myślę ostro co to będzie z tym wózkiem...... bo coś mnie już trafia.

ja też mam takie dni, że mi się marzy ruszyć dupsko w świat i wypić butelkę wina ale mówię sobie wtedy, że jeszcze zatęsknię za tym błogim lenistwem w domowych pieleszach a i w domku też jest zawsze co robić. Ale co prawda, co prawda, że ileż można
Stary 2011-01-11, 19:37   #2516
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym bije mi już, bo za długo siedzę w domu...... ileż przecież można prać, prasować, gotować itd.

Ja też już mam dosyć siedzenia w chałupie...teraz żyję myślami, że jak Mały się urodzi i będzie wiosna, to codziennie będę sobie z nim wózkiem pomykała po mieście.
Mam nadzieję, że z wózkiem coś wmyślicie wspólnie z mężem, moze się w końcu zmobilizuje...i masz rację, zawsze się znajdzie jakieś zmartwienie...

Ja z godzinę temu prawie się rozryczałam, bo mąż nie dostał w mieście tych chruścików, a w sklepie żadnym koło nas nie było...masakra, wiem - żenujący powód, hormony przeze mnie przemawiały, ale co zrobić.

dewi - powodzenia jutro.

Ja życzę Wam miłego wieczorku, bo dziś idę pod prysznic i do łóżeczka. Słodkich snów dla Was ode mnie i synka.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:40   #2517
olbka
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam takie dni, że mi się marzy ruszyć dupsko w świat i wypić butelkę wina ale mówię sobie wtedy, że jeszcze zatęsknię za tym błogim lenistwem w domowych pieleszach a i w domku też jest zawsze co robić. Ale co prawda, co prawda, że ileż można
oj taaak, butelkę wina... Nie, żebym wyszła na jakąś alkoholiczkę, ale jak ja bym się napiła winka pysznego... i to nie jeden kieliszek

ja już po ktg. Tym razem :skurcze" dochodziły do 40%. Wizytę miałam mieć na 20:10, ale zadzwoniłam i się okazało, że jest 1h obsuwy... nie wiem, może o 22-23 będę w domu napiszę co i jak.

Oczywiście z posiewu wyszły mi jakieś bakterie

Dewi, trzymam kciuki!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:43   #2518
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ja praktycznie od 7 tc. jestem na zwolnieniu, bo nagle dostałam poważnych komplikacji, a moja ciąża przecież była "wyhodowana" jak to lekarz powiedział, ponad to dużo nerwów mnie to kosztowało i cały ten proces leczenia...... i przez pierwsze 2 miesiące nawet się cieszyłam z sytuacji, bo w końcu mogłam zwolnić obroty i odpocząć, no ale minęły te 2 miesiące, a ja zaczęłam dziwaczeć, bo wiecznie sama w domu, sama, sama, sama, nikt nie ma na nic czasu, każdy ma jakąś wymówkę, ah........ tak więc zaczęło się wynajdywanie "problemów"
no ale masz rację....... zatęskni się jeszcze za błogim lenistwem.....
wczoraj się zdołowałam, bo zobaczyłam zdjęcia moich uczniów z innymi nauczycielami i tak przyszło mi do głowy "czy oni będą chcieli do mnie wrócić?", dzieci jednak szybko się przyzwyczajają.........
no ale dzisiaj byłam u babci i było super, ma świetną wpółleżącą koleżankę (w naszym wieku), z którą jej się nie nudzi
Stary 2011-01-11, 19:43   #2519
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
dewi trzymam kciuki
marlena_19 gratuluje!!!!

ja mam pytanko do dziewczyn bo zostały mi do kupienia te koszmarne staniki do karmienia i koszule do karmienia. Mi się pododbają te z alle
i wiem że część dziewczyn je ma (o takie: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...306746583.html) i pytanie oczywiście o rozmiar. Jaki nosiłyście przed ciążą, a jaki kupiłyście?? Bo ja nosiłam M i nie wiem czy S/M nie będzie za mała (bo jest albo S/M albo L/XL)

ja jestem przeszczęśliwa bo oprócz ww rzeczy mam w końcu WSZYSTKO kupione (a nawet więcej,bo mam kupiła mi sterylizator parowy di mikrofali TT).
Chcę już dopakować torbę do szpitala i mieć spokój,bo ostatnio sama jakaś strachliwa jestem że niespodziewanie będę musiała iść do szpitala a tu lipa, najważniejsze rzeczy nie kupione były:P:P
dla mnie ta koszulka choć śliczna była koszmarnie niewygodna, polecam te z bolerkami, o niebo łatwiej i nic na wierzchu;-)

Ja kupi lam M, bo S nie ma, i za duża, przed ciążą nosiłam 36/38.

A na poprawę, z ciązy zostało mi tylko ok 5,5 kg

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:45   #2520
mysiopez
Zadomowienie

cytrynko - dziękuje za artykuł. WIem, że się nie przyda.. dziecko wyjdzie wtedy kiedy będzie samo chciało. a nie jego rodzice.. a już obiecałam meżowi, że dzić urodze.. No lipa.. nie udało się.. W listopadzie to ja nie chciałam, żeby mały wyszedł.. a teraz on nie chce...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości