|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
złamanie praw człowieka - praca
Witam,
Przybywam w poszukiwaniu inspiracji do pracy zaliczeniowej. Mam opisać wybrany przypadek złamania praw człowieka. Może nasuwają Wam się jakieś konkretne, ciekawe historie? Albo może ktoś zna jakiś film (dokumentalny bardziej lub mniej) obracający się w tej tematyce - tak by mi było najłatwiej. Bardzo, bardzo wdzięczna już jestem z góry za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: złamanie praw człowieka - praca
Ale jaka tematyka, handel ludźmi i rózne patologiczne zjawiska, czy bardziej jednostka w systemie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dowolnie dowolna tematyka. Potrzebuję tylko bodźca.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm, pierwsze co przyszło mi do głowy to pracujące dzieci, chociaż nie wiem czy do końca pasuje do tego, czego szukasz.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co złego jest w szukaniu źródeł pomysłu u społeczeństwa, którego notabene właśnie dotyczy problem łamania praw CZŁOWIEKA? Mniej lub bardziej, każdego z osobna bądź grupowo. Gdyby politycy tak postępowali, może ich działania nie byłyby tak schizoidalne, a polityka bardziej realna i nie oderwana od rzeczywistości. Ale nie o tym miało być, przepraszam za offtop'a. Jeśli komuś się kręci po głowie jeszcze coś interesującego to zapraszam do dyskusji.
![]() |
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Książka - "Majjada. Kobieta Iraku", Film - "Uprowadzona Allice Creed", "Slumdog. Milioner z ulicy" Na TVN Style było też cos z stylu reality show, gdzie młodzi ludzie z Wielkiej Brytanii, jechali do Indii [?], żeby zobaczyć jak się produkuje tanią odzież do sieciówek. Były tam odcinki o tym jak dzieci pracują za miskę zupy, albo jak rodzice sprzedają swoje dzieci do fabryk. Cytat:
![]() bo ta wiadomość nic nie wniosła do dyskusji.
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.