Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 20:40   #631
lovelykate
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P :

śniadanie : pół bułki żytniej a na niej plasterek sera żółtego i szynki podgrzane w mikrofali z ketchupem, pół kajzerki z dżemem chyba sobie tę bułkę wyobraziłam i nie wygląda to za ciekawie. Do tego coś koniecznie, poza tym gdzie jest masło? Zakładam, że nie masz okresu. Do tego kakao na mleku 3.2%, coś słodkiego? Może orzechy, jogurt z wypasionymi dodatkami? Oprócz tej nieszczęsnej bułki oczywiście
II śniadanie : 2 delicje, pomarańcz Fatalnie. Oprócz tego, budyń, drożdżówka, wypasiona owsianka, co lubisz, a zamiast pomarańczy polecam banana.
obiad: 8 klusek śląskich (znowu, bo mama tyle nagotowała, że nawet jutro będę jadła ) , fura gotowanej kapusty kiszonej Znów fatalnie. Gdzie jest jakieś mięso, ryba, schabowy, sos? Cokolwiek.
podwieczorek : 3/4 szklanki kisielu i 2 bułeczki maslane ( 2x 50 g) jedna z masłem , druga z dżemem Kisiel mało pożywny jak na P, ale jak już to cały, a bułeczki i ze cztery, posmarowane może masłem orzechowym?
kolacja : jajko na miekko, kromka chleba żytniego z masłem, 2 pomarańcze Jajka dwa, kromki przynajmniej dwie, nie zapychaj się owocami.
i jak ?
Nie zbyt.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:50   #632
Lidzia007
Zadomowienie

U
I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, po łyżce słonecznika i orzechów włoskich, garść płatków chocapic na niecałej szklance mleka (więcej w domu nie miałam)[2%] + łyżeczka miodku; mandarynka;
II i III. Bułka grahamka z masełkiem, pół trójkąta serka topionego, szyneczka, plaster sera żółtego, ogórek zielony. 2 mandarynki;
w drodze do domu: jabłko
IV. ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej (rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebulka), sos pieczeniowy z torebki, szklanka wody;
V. banan, większy kubek [mniej więcej 1,5 kubka] zielonej herbatki
pomiędzy: półtora paska gorzkiej czekolady z orzechami;
VI. 2 jajka sadzone, pół bułki pszennej z delmą i pomidorem. Ok. 1,5 kubka zielonej herbaty; 1 pomarańcz.

Proszę o ocenkę

,,Nie rób drugiemu tego,
czego Ty nie chcesz sam!"
Lidzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:55   #633
morphine88
Zadomowienie

Tradycyjnie U. : )

I. bardzo duża porcja śledzia po grecku & 2 kromki chleba żytniego
pomiędzy: mandarynka
II. 2 rogaliki z makiem
pomiędzy: jabłko & mandarynka
III. 10 pyz ziemniaczanych (lubię same ;-))
pomiędzy: ok. 2-3 łyżki warzyw z ryby po grecku (resztka), trochę (podjedzonych z patelni) duszonych pieczarek i kawałek kiełbasy wieprzowej "palcówki"
IV. 2 kawałki domowego serniko-makowca & kubas zbożówki z mlekiem
V. 2 podwójne tosty (z nowego sandwichera! ):
- 4 kromki graham
- 2 plastry sera żółtego
- mnóstwo świeżej pietruszki
- mnóstwo duszonych pieczarek
pyszne, polecam ;-).
po: kubas zbożówki z mlekiem

może ktoś rzucić okiem?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-01-10 o 21:04
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:05   #634
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuu
  1. podwójna kanapka razowca z sambalem, polędwicą sopocką, pomidorem, cebulą, banan
  2. kanapka jak wyżej, jabłko
  3. znowu kanapka...-ok.15.30 byłam głodna jak pies..
  4. kurczak smażony z paczką warzyw na patelnię, dużo chili, maleńki talerzyk surówki

i mam wzdęcie
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:11   #635
pati2404
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Nie zbyt.
dzięki za ocene i zgadza się , okresu nie mam ponad 2,5 roku
Stary 2011-01-10, 21:13   #636
Lidzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuu
  1. podwójna kanapka razowca z sambalem, polędwicą sopocką, pomidorem, cebulą, banan
  4. kurczak smażony z paczką warzyw na patelnię, dużo chili, maleńki talerzyk surówki

i mam wzdęcie
O ile się nie mylę to to samo wstawiłaś na poprzedniej stronie.
Nie znam się zbytnio i sama (jeszcze) robię błędy, ale wydaje mi się, że mało tego jak na U, kolacji nie było ?

,,Nie rób drugiemu tego,
czego Ty nie chcesz sam!"
Lidzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:28   #637
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuu

i mam wzdęcie
po czym?
Stary 2011-01-10, 22:26   #638
Pia Gizela
Zadomowienie

moje dzisiejsze U

1. śniadanie: filiżanka kawy z mlekiem, bez cukru. duża grahamka z masłem i serkiem topionym, do tego 2 ogórki kiszone.

* ćwiczenia (rozgrzewka, brzuszki, pajacyki i takie tam ok 30 minut)

2. II śniadanie: miseczka sałatki z gyrosem, kapustą, kukurydzą, sos chrzanowy. kanapka z razowego z masłem, sałatą, serem żółtym i plasterkiem pomidora.

3. obiad: kluski na parze (pampuchy ) z gulaszem domowej roboty. mniam sok z wyciśniętych 2 pomarańczy i 1 brzoskwini.

4. podwieczorek: kawałek ciasta snickers i latte macchiato, na mieście z facetem

5. kolacja: 3 kanapki z razowego, z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym. herbata z cytryną.

w między czasie wpadło trochę orzechów laskowych, dużo wody po tych moich porannych wygibasach potocznie zwanych ćwiczeniami i kilka cukierków
Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:31   #639
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za ocene i zgadza się , okresu nie mam ponad 2,5 roku
Musisz sama wybrać zdrowie albo chorobę. Nikt za Ciebie nie wbierze. Pomyśl jakie jest teraz Twoje życie? Nie chcesz żeby stało się lepsze?

Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
Stary 2011-01-10, 22:33   #640
chmurka28
Raczkowanie

To mój pierwszy jadłospis R, proszę o jakieś wskazówki

Śniadanie: pół bułki, z serem do smarowania oraz niecała parówka(berlinka), herbata z sokiem malinowym

II Śniadanie: dwie starte marchewki z sokiem z pomarańczy oraz 3 mandarynki

Obiad: Udko z kurczaka pieczone, łyżka ziemniaków, dwie łyżki surówki, sok kubuś

Podwieczorek: Jogurt naturalny(nestle), herbata z sokiem malinowym

Kolacja: Galaretka z rybą 1/4 opakowania, pół bułki, trzy plasterki szynki, trochę papryki, herbata
chmurka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 00:10   #641
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmurka28 Pokaż wiadomość
To mój pierwszy jadłospis R, proszę o jakieś wskazówki

Śniadanie: pół bułki, z serem do smarowania oraz niecała parówka(berlinka), herbata z sokiem malinowym za malo i wszystko co zjadlas odpada na redukcji, zero bialka

II Śniadanie: dwie starte marchewki z sokiem z pomarańczy oraz 3 mandarynki owoce i warzywa to nie posilek

Obiad: Udko z kurczaka pieczone, łyżka ziemniaków, dwie łyżki surówki, sok kubuś ziemniaki na redukcji raczej tylko po treningu, wiecej warzyw by sie przydalo, kubus odpada

Podwieczorek: Jogurt naturalny(nestle), herbata z sokiem malinowym ujdzie, ale radzilabym cos z wieksza iloscia bialka niz jogurt

Kolacja: Galaretka z rybą 1/4 opakowania, pół bułki, trzy plasterki szynki, trochę papryki, herbata tragedia taka kolacja na redukcji

poczytaj o zasadach zdrowego odzywiania,bo w tym jadlospisie za duzo wartosciowych rzeczy nie ma
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:39   #642
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P :

śniadanie : pół bułki żytniej a na niej plasterek sera żółtego i szynki podgrzane w mikrofali z ketchupem, pół kajzerki z dżemem powinny być całe bułeczki a tam gdzie dżem jeszcze masło
II śniadanie : 2 delicje, pomarańcz okropnie zawaliłaś po całości. delicje mogą byc jako dodtaek np do kanapki czy jakiegoś duzego jogurtu ale nie same 2 delicje
obiad: 8 klusek śląskich (znowu, bo mama tyle nagotowała, że nawet jutro będę jadła ) , fura gotowanej kapusty kiszonej jak juz wczesniej wspomniałam powinna być zupa a jak nie to więcej klusek i powinny byc czymś polane
podwieczorek : 3/4 szklanki kisielu i 2 bułeczki maslane ( 2x 50 g) jedna z masłem , druga z dżemem obie bułeczki powinny być posmarowane masłem i dżemem
kolacja : jajko na miekko, kromka chleba żytniego z masłem, 2 pomarańcze ja bym dorzuciłą jeszcze jedną kromkę chleba i jeszcze jedno jajko bo w sumie jedym jajkiem na miękko nie można się najeśc bo to w sumie woda. co innego dyby jajko bylo na twardo
i jak ?
Okropnie

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-11 o 08:40
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 08:47   #643
Ewelajna140
Zadomowienie

REDUKCJA

7:00, Śniadanie:
- 2 tosty francuskie (1 jajko, 2 kromki chleba żytniego, trochę mleka i oleju do smażenia, przyprawy)
- pomarańcza
- kawa z mlekiem (2%) bez cukru

10:00, II śniadanie:
- 2 kromki chleba żytniego z masłem roślinnym, polędwicą łososiową, sałatą, papryką, ogórkiem, pomidorem;
- herbata z cytryną bez cukru

13:00, III śniadanie:
- duże jabłko

16:00, Obiad:
- pierś z kurczaka z warzywami z patelni (do tego trochę oleju do smażenia i przypraw)
- herbata z cytryną bez curku

19:00, Kolacja:
- jogurt naturalny bez cukru wymieszany z garścią mieszanki ( orzechy nerkowca, brazylijskie, laskowe, migdały, ziarna słonecznika)
- kawa z mlekiem bez cukru

??
Stary 2011-01-11, 10:24   #644
flamme
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze U

1. śniadanie: filiżanka kawy z mlekiem, bez cukru. duża grahamka z masłem i serkiem topionym, do tego 2 ogórki kiszone. ok, jeśli grahamka rzeczywiście była duża. Może jakiś owoc by też wpadł?

* ćwiczenia (rozgrzewka, brzuszki, pajacyki i takie tam ok 30 minut)

2. II śniadanie: miseczka sałatki z gyrosem, kapustą, kukurydzą, sos chrzanowy. kanapka z razowego z masłem, sałatą, serem żółtym i plasterkiem pomidora. fajnie

3. obiad: kluski na parze (pampuchy ) z gulaszem domowej roboty. mniam sok z wyciśniętych 2 pomarańczy i 1 brzoskwini. pycha, jak dawno nie jadłam pampuchów Jeśli była ich przyzwoita ilość i mięska sporo, to ok. Tylko jakaś surówka by się jeszcze przydała

4. podwieczorek: kawałek ciasta snickers i latte macchiato, na mieście z facetem mniam!

5. kolacja: 3 kanapki z razowego, z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym. herbata z cytryną. ok

w między czasie wpadło trochę orzechów laskowych, dużo wody po tych moich porannych wygibasach potocznie zwanych ćwiczeniami i kilka cukierków
Fajny, smaczny jadłospis. Tylko owoców trochę brakuje.

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Pokaż wiadomość
REDUKCJA

7:00, Śniadanie:
- 2 tosty francuskie (1 jajko, 2 kromki chleba żytniego, trochę mleka i oleju do smażenia, przyprawy)
- pomarańcza
- kawa z mlekiem (2%) bez cukru tosty francuskie niezbyt się na R nadają. Mało białka

10:00, II śniadanie:
- 2 kromki chleba żytniego z masłem roślinnym, polędwicą łososiową, sałatą, papryką, ogórkiem, pomidorem;
- herbata z cytryną bez cukru ok, jeśli tej polędwicy było parę plasterków

13:00, III śniadanie:
- duże jabłko to nie posiłek. Widzę brak podwieczorku, więc mogło wpaść coś pożywniejszego tutaj

16:00, Obiad:
- pierś z kurczaka z warzywami z patelni (do tego trochę oleju do smażenia i przypraw) trochę brak ww, ale jeśli piersi i warzyw było dużo, to ok
- herbata z cytryną bez curku

19:00, Kolacja:
- jogurt naturalny bez cukru wymieszany z garścią mieszanki ( orzechy nerkowca, brazylijskie, laskowe, migdały, ziarna słonecznika) na kolację połączenie tł z ww niezbyt. Lepszy byłby serek homo/wiejski czy twaróg.
- kawa z mlekiem bez cukru

??
j.w.
flamme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:09   #645
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Serek wiejski 200g z trzema łyżkami płatków owsianych, bananem i konfiturą wiśniową, kawa z mlekiem.
II. Pół grahamki z masłem, polędwicą i ogórkiem kiszonym, mandarynka.
III. Miska gęstej zupy z soczewicy z ziemniakami i marchewką + bukiet surówek.
IV. Warzywa: fasolka szparagowa, brukselka i brokuły z serkiem homo naturalnym i czosnkiem.

Poproszę o ocenę, ile to może być kalorii?

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:20   #646
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidzia007 Pokaż wiadomość
U
I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, po łyżce słonecznika i orzechów włoskich, garść płatków chocapic na niecałej szklance mleka (więcej w domu nie miałam)[2%] + łyżeczka miodku; mandarynka;
II i III. Bułka grahamka z masełkiem, pół trójkąta serka topionego, szyneczka, plaster sera żółtego, ogórek zielony. 2 mandarynki;
w drodze do domu: jabłko
IV. ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej (rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebulka), sos pieczeniowy z torebki, szklanka wody;
V. banan, większy kubek [mniej więcej 1,5 kubka] zielonej herbatki
pomiędzy: półtora paska gorzkiej czekolady z orzechami;
VI. 2 jajka sadzone, pół bułki pszennej z delmą i pomidorem. Ok. 1,5 kubka zielonej herbaty; 1 pomarańcz.

Proszę o ocenkę
Bardzo ładny jadłospis

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

I. Serek wiejski 200g z trzema łyżkami płatków owsianych, bananem i konfiturą wiśniową, kawa z mlekiem. mało, powinna dojść kromka chleba z czymś.
II. Pół grahamki z masłem, polędwicą i ogórkiem kiszonym, mandarynka. też mało. grahamka powinna być cała, albo kilka mandarynek.
III. Miska gęstej zupy z soczewicy z ziemniakami i marchewką + bukiet surówek. jeżeli spora porcja to ok.
IV. Warzywa: fasolka szparagowa, brukselka i brokuły z serkiem homo naturalnym i czosnkiem. dlaczego nie ma węgli?

Poproszę o ocenę, ile to może być kalorii? za mało
jw.
Powinno być przynajmniej pięć posiłków, poza tym mało i redukcyjna kolacja...
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:37   #647
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

U (przynajmniej tak mi się wydaje)
Ś: 5 placuszków z 2 jajek i 5 łyżek płatków kukurydzianych (corn flakes - bardziej mi smakują niż placuszki owsiane i czasami sobie je serwuję ) z twarożkiem zmieszanym z łyżką miodu
kawa z mlekiem i słodzikiem
IIŚ: 3 małe tosty francuskie z plastrem sera i ketchupem smażone na łyżce oleju rzepakowego
2 kiwi
O: ryba (lekko podsmażona na odrobinie oleju) z warzywami na patelnie - wszystko to wrzucone w folii do piekarnika) + ryż i dip czosnkowy z jogurtu naturalnego
P: jogurt naturalny z orzechami włoskimi, słonecznikiem i pestkami dyni (sypane na oko)
K: wieśniak z kilkoma plastrami wędliny z piersi

Gdzieś pomiędzy może wpadnie jakiś cukierek ale to zależy czy będę miała ochotę

Proszę o ocenę, to moje pierwsze U wstawione tutaj.

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:38
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:36   #648
red_tea
Wtajemniczenie

Uuu...
śn: wiellllka i chrupiąca buła grahamka oblepiona słonecznikiem, z masłem, mięsem skrojonym z wczorajszego obiadu (karkówka smażona) i pomidorem; zbożówka z mlekiem (duużo mleka tak, jak lubię); garść orzechów włoskich (dzisiaj miałam do szkoły na późniejszą godzinę, więc takie spokojne, większe śniadanko)
IIśn: dwie kromki chleba trzy ziarna, z tym co na śniadanie (mama robiła dzisiaj kanapki, więc nie miałam za bardzo wpływu na to, stąd ten brak urozmaicenia); duże i soczyste jabłko
ob: ok. pół woreczka kaszy, średnie żeberko pieczone, surówka (niestety, kupna); na deser dwie kostki czekolady gorzkiej (miał być pasek, ale brat kostkę zeżarł i już nie było )
pomiędzy: ok. pół grejfruta i pół marchewki (wszystko na spółę z bratem ;P )
kol: na pewno biały ser, ok. 250g, ząbek czosnku i nie wiem na co jeszcze będę miała ochotę ;P

uśmiecham się o ocenę
red_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:39   #649
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
U (przynajmniej tak mi się wydaje)
Ś: 5 placuszków z 2 jajek i 5 łyżek płatków kukurydzianych (corn flakes - bardziej mi smakują niż placuszki owsiane i czasami sobie je serwuję ) z twarożkiem zmieszanym z łyżką miodu
kawa z mlekiem i słodzikiem
IIŚ: 3 małe tosty francuskie z plastrem sera i ketchupem smażone na łyżce oleju rzepakowego
2 kiwi
O: ryba (lekko podsmażona na odrobinie oleju) z warzywami na patelnie - wszystko to wrzucone w folii do piekarnika) + ryż i dip czosnkowy z jogurtu naturalnego
P: jogurt naturalny z orzechami włoskimi, słonecznikiem i pestkami dyni (sypane na oko)
K: wieśniak z kilkoma plastrami wędliny z piersi

Gdzieś pomiędzy może wpadnie jakiś cukierek ale to zależy czy będę miała ochotę

Proszę o ocenę, to moje pierwsze U wstawione tutaj.
może dołóż coś słodkiego do podwieczorku, jakiś owoc. i pieczywko do kolacji, a będzie całkiem fajne utrzymanie
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:42   #650
aniaesz88
Rozeznanie

Moje R dzisiejsze:

1. Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 170g serka homogenizowanego naturalnego, garść mieszanki bakaliowej (migdały, orzechy laskowe, żurawina, rodzynki)

2. Duża kromka chleba razowego, 4 plasterki filetu z indyka, papryka

3. Około 100 g makaronu pełnoziarnistego, sos pomidorowy z tuńczykiem

4. Kawa z mlekiem, kromka chleba razowego posmarowana miodem

5. Serek wiejski lekki z korniszonem

Proszę o ocenę.
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:46   #651
Irish lady 28
Zadomowienie

u

1. grahamka : almette, polędwica sopocka, sałata, sos sambal, pomidor, cebula, jogurt malinowy
  2. podwójna kanapka orkisza - skład jak wyżej
  3. 2 piersi kurczaka z zapiekanymi warzywami na patelnię w chili i ziołach
  4. wpadnie jajko na miękko, kromka razowca z szynką i ogórkiem
  5. w międzyczasie- garść orzeszków paprykowych

ocenicie to?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:51   #652
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
może dołóż coś słodkiego do podwieczorku, jakiś owoc. i pieczywko do kolacji, a będzie całkiem fajne utrzymanie
Dziękuję bardzo za ocenę
Zastosuję się do rad

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:02   #653
EmiQx
Raczkowanie

U dążące do P.

I śniadanie:
2 kromki chleba ze słonecznikiem: 1- z serkiem wiejskim,pomidorem,ogórki em,2-z serkiem wiejskim,plaster wędliny drobiowej,ogórkiem,pomido rem. Do tego różne warzywa:papryka i ogórki konserwowe. +Płatki Frutina z mlekiem 1,5% +jabłko+herbata

po: kawa z mlekiem,garść orzechów ziemnych

II śniadanie:
kromka chleba graham z serkiem wiejskim i papryką+jabłko

Obiad:
pół woreczka kaszy gryczanej+kurczak po hawajsku+kopa buraczków

Podwieczorek:
2 duże gałki lodów bakaliowych +dodałam trochę orzechów ziemnych, kawa z mlekiem
później: jabłko

Kolacja:
(planuję) kromkę chleba graham z serkiem wiejskim i wędliną+warzywka jakieś

co sądzicie? Bardzo proszę o ocenę
EmiQx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:15   #654
Margolcia0703181
Raczkowanie

dzisiejsze u:

I: 2 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia, 2 łyżki muesli - zalane szklanką mleka 2% z łyżeczką miodu, kawa

II. mała activia do picia, 4 pierniczki, banan

III. "bułka z soczewicą" z ciasta półfrancuskiego, 2 jaja na maśle, kilka plastrów ogórka, herbata zielona

2 kawy...

III. 1/2 bułki z masłem (grubo) i dżemem, plaster twarogu półtłustego wymieszany z jogurtem greckim, kakao z miodem

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-01-11 o 19:33
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:57   #655
pati2404
Zakorzenienie

P :
śniadanie : rogal maślany na pół posmarowany masłem, kromka chleba żytniego z masłem i twarogiem ze szczypiorkiem
II śniadanie : 2 małe pierniczki, pomarańcz
obiad : ostatni raz 8 klusek śląskich i kapusta
podwieczorek : gorąca czekolada, słodka chwila - mleczny ryż , pomarańcz
kolacja : 4 tosty:
1- z dżemem
3- na każdym palsterek szynki i 1/3 plasterka sera, grejfrut
i jak ? starałam się
Stary 2011-01-11, 20:00   #656
Tynusia
Zakorzenienie

W stronę U (mam problemy) :

śniadanie:
owsianka z 4 łyżek z gruszką ok.180g pieczoną z cynamonem + jogurt nat.150g

w szkole:
kanapka z żytniego(115g) posmarowane margaryna troche obkład sałata,rzodkiewka,ogórek i kawałek awokado

w szkole II:
kanapka z 1 kromki razowca ze śliwką(ok.70g) z plastrem twarogu
sok cymes pomarańczowy 250ml

obiad:
zupa ogórkowa na bulionie warzywnym na ostro z ziemniakiem

kolacja:
makaron razowy rurki. (ok.max 50g na oko garść) ze szpinakiem 3 takie krążki na łyżeczce oliwy i łyżeczka słonecznika i parę kostek fety i zioła.

Czy to jest już U bo czuje ,że jem dużo ?
Byłabym wdzięczna za opinie/rady

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-01-11 o 20:33
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:17   #657
feronik
Raczkowanie

U --> P
(ED)

I. 2 kromki bułki wrocławskiej: jedna z masłem, serkiem Almette, ogórkiem; druga z masłem, polędwicą sopocką, pomidorkiem; herbata z miodem

II śniadania nie było, bo wstałam ok. 12-tej.

II. zupa pomidorowa z ryżem (zabielana), pierś z kurczaka, kilka ziemniaczków pieczonych, surówka z buraczków, szklanka soku marchewkowego/marchwiowego (?)
III. Prince Polo, big jabłko, garść pistacji (wbrew zaleceniom lekarza ), herbata zielona bez cukru
IV. pół serka wiejskiego (100 g) z 2 łyżeczkami miodu, kajzerka z masłem, kakao-inka (2 łyżeczki Inki + 2 łyżeczki kakao + trochę mleka 3,2 %)

Czy to możliwe, żeby po takiej ilości jedzenia bolał mnie brzuch?
Bo od kilku godzin zwijam się z bólu żołądka, eh.
feronik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:24   #658
TrueLook
Raczkowanie

Wegetariańskie U

Śniadanie: dwie parówki sojowe z keczupem z McDonald'sa, kromka chleba jasnego z ziarnami z pasztetem grzybowym sojowym z pomidorem oraz ogórkiem; herbata
2 śniadanie: Kanapka (dwie kromki chleba żytniego) z serem żółtym, sałatą, papryką oraz ogórkiem; dwa ciasteczka z choinki
3 śniadanie: duże jabłko, trochę orzechów laskowych
Obiad: Potrawka chińska z sosem Uncle Ben's - pełno warzyw + ryż
Podwieczorek: resztka twarogu (ok. 100 g) polana miodem, wafel ryżowy
Kolacja: Serek wiejski + kilka ogórków małosolnych; herbata wiśniowo-truskawkowa
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:28   #659
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P :
śniadanie : rogal maślany na pół posmarowany masłem, kromka chleba żytniego z masłem i twarogiem ze szczypiorkiem a rogal był postny? z czym zjadłaś rogala?
II śniadanie : 2 małe pierniczki, pomarańcz zdecydowanie za mało powinny być jakeś kapaki z bułki lub chleba. nie pierniczki jako dodatek. II śniadanie katastrofa
obiad : ostatni raz 8 klusek śląskich i kapusta to samo co II śniadania katastrofa
podwieczorek : gorąca czekolada, słodka chwila - mleczny ryż , pomarańcz do czekolady powinna być bita śmietana i moze starte orzechy ?
kolacja : 4 tosty:
1- z dżemem
3- na każdym palsterek szynki i 1/3 plasterka sera, grejfrut
i jak ? starałam się na każdym toście powinien być 1 plaster sera, szynki i do tego jakieś warzywo. słabo i za mało. chociaż 4 tosty
Słabo. Gdyby na śniadanie dwie połówki rogala były posmarowane masłem i na to dżem albo wędlina czy coś to śniadanie byłoby ok. Ogólnie słabo

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez feronik Pokaż wiadomość
U --> P
(ED)

I. 2 kromki bułki wrocławskiej: jedna z masłem, serkiem Almette, ogórkiem; druga z masłem, polędwicą sopocką, pomidorkiem; herbata z miodem żartujesz??? Tylko 2 kromki??? Powinny być co najmniej 4

II śniadania nie było, bo wstałam ok. 12-tej. i co z tego. nie wazne o której wstałaś powinnaś zjeść II śniadanie jak jesteś na P

II. zupa pomidorowa z ryżem (zabielana), pierś z kurczaka, kilka ziemniaczków pieczonych, surówka z buraczków, szklanka soku marchewkowego/marchwiowego (?) jeśli zupy był talerz, a ziemniaków nawet sporo to OK
III. Prince Polo, big jabłko, garść pistacji (wbrew zaleceniom lekarza ), herbata zielona bez cukru powinno być jakieś pieczywo. moze drożdżówka
IV. pół serka wiejskiego (100 g) z 2 łyżeczkami miodu, kajzerka z masłem, kakao-inka (2 łyżeczki Inki + 2 łyżeczki kakao + trochę mleka 3,2 %) serek wiejski powinie być cały

Czy to możliwe, żeby po takiej ilości jedzenia bolał mnie brzuch? nie wydaje mi sie chyba ze twój żołądek jest wielkości orzecha włoskiego
Bo od kilku godzin zwijam się z bólu żołądka, eh.
jak na P to zły jadłospis

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:35   #660
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
W stronę U (mam problemy) :

śniadanie:
owsianka z 4 łyżek z gruszką ok.180g pieczoną z cynamonem + jogurt nat.150g

w szkole:
kanapka z żytniego(115g) posmarowane margaryna troche obkład sałata,rzodkiewka,ogórek i kawałek awokado

w szkole II:
kanapka z 1 kromki razowca ze śliwką(ok.70g) z plastrem twarogu
sok cymes pomarańczowy 250ml

obiad:
zupa ogórkowa na bulionie warzywnym na ostro z ziemniakiem

kolacja:
makaron razowy rurki. (ok.max 50g na oko garść) ze szpinakiem 3 takie krążki na łyżeczce oliwy i łyżeczka słonecznika i parę kostek fety i zioła.

Czy to jest już U bo czuje ,że jem dużo ?
Byłabym wdzięczna za opinie/rady
Nie jesz dużo kochana... Obiad do bani. Byłaś już u lekarza?

Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości