|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
U
I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, po łyżce słonecznika i orzechów włoskich, garść płatków chocapic na niecałej szklance mleka (więcej w domu nie miałam )[2%] + łyżeczka miodku; mandarynka;II i III. Bułka grahamka z masełkiem, pół trójkąta serka topionego, szyneczka, plaster sera żółtego, ogórek zielony. 2 mandarynki; w drodze do domu: jabłko IV. ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej (rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebulka), sos pieczeniowy z torebki, szklanka wody; V. banan, większy kubek [mniej więcej 1,5 kubka] zielonej herbatki pomiędzy: półtora paska gorzkiej czekolady z orzechami; VI. 2 jajka sadzone, pół bułki pszennej z delmą i pomidorem. Ok. 1,5 kubka zielonej herbaty; 1 pomarańcz. Proszę o ocenkę
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Tradycyjnie U. : )
I. bardzo duża porcja śledzia po grecku & 2 kromki chleba żytniego pomiędzy: mandarynka II. 2 rogaliki z makiem pomiędzy: jabłko & mandarynka III. 10 pyz ziemniaczanych (lubię same ;-)) pomiędzy: ok. 2-3 łyżki warzyw z ryby po grecku (resztka), trochę (podjedzonych z patelni) duszonych pieczarek i kawałek kiełbasy wieprzowej "palcówki" IV. 2 kawałki domowego serniko-makowca & kubas zbożówki z mlekiemV. 2 podwójne tosty (z nowego sandwichera! ): - 4 kromki graham - 2 plastry sera żółtego - mnóstwo świeżej pietruszki - mnóstwo duszonych pieczarek pyszne, polecam ;-). po: kubas zbożówki z mlekiem może ktoś rzucić okiem?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-10 o 21:04 |
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
i mam wzdęcie |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za ocene i zgadza się , okresu nie mam ponad 2,5 roku
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam się zbytnio i sama (jeszcze) robię błędy, ale wydaje mi się, że mało tego jak na U, kolacji nie było ?
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze U
1. śniadanie: filiżanka kawy z mlekiem, bez cukru. duża grahamka z masłem i serkiem topionym, do tego 2 ogórki kiszone. * ćwiczenia (rozgrzewka, brzuszki, pajacyki i takie tam ok 30 minut)2. II śniadanie: miseczka sałatki z gyrosem, kapustą, kukurydzą, sos chrzanowy. kanapka z razowego z masłem, sałatą, serem żółtym i plasterkiem pomidora. 3. obiad: kluski na parze (pampuchy ) z gulaszem domowej roboty. mniam sok z wyciśniętych 2 pomarańczy i 1 brzoskwini.4. podwieczorek: kawałek ciasta snickers i latte macchiato, na mieście z facetem ![]() 5. kolacja: 3 kanapki z razowego, z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym. herbata z cytryną. w między czasie wpadło trochę orzechów laskowych, dużo wody po tych moich porannych wygibasach potocznie zwanych ćwiczeniami i kilka cukierków
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Musisz sama wybrać zdrowie albo chorobę. Nikt za Ciebie nie wbierze. Pomyśl jakie jest teraz Twoje życie? Nie chcesz żeby stało się lepsze?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
To mój pierwszy jadłospis R, proszę o jakieś wskazówki
![]() Śniadanie: pół bułki, z serem do smarowania oraz niecała parówka(berlinka), herbata z sokiem malinowym II Śniadanie: dwie starte marchewki z sokiem z pomarańczy oraz 3 mandarynki Obiad: Udko z kurczaka pieczone, łyżka ziemniaków, dwie łyżki surówki, sok kubuś Podwieczorek: Jogurt naturalny(nestle), herbata z sokiem malinowym Kolacja: Galaretka z rybą 1/4 opakowania, pół bułki, trzy plasterki szynki, trochę papryki, herbata |
|
|
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj o zasadach zdrowego odzywiania,bo w tym jadlospisie za duzo wartosciowych rzeczy nie ma
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-11 o 08:40 |
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
7:00, Śniadanie: - 2 tosty francuskie (1 jajko, 2 kromki chleba żytniego, trochę mleka i oleju do smażenia, przyprawy) - pomarańcza - kawa z mlekiem (2%) bez cukru 10:00, II śniadanie: - 2 kromki chleba żytniego z masłem roślinnym, polędwicą łososiową, sałatą, papryką, ogórkiem, pomidorem; - herbata z cytryną bez cukru 13:00, III śniadanie: - duże jabłko 16:00, Obiad: - pierś z kurczaka z warzywami z patelni (do tego trochę oleju do smażenia i przypraw) - herbata z cytryną bez curku 19:00, Kolacja: - jogurt naturalny bez cukru wymieszany z garścią mieszanki ( orzechy nerkowca, brazylijskie, laskowe, migdały, ziarna słonecznika) - kawa z mlekiem bez cukru ??
|
|
|
|
#644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko owoców trochę brakuje.Cytat:
|
||
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Serek wiejski 200g z trzema łyżkami płatków owsianych, bananem i konfiturą wiśniową, kawa z mlekiem. II. Pół grahamki z masłem, polędwicą i ogórkiem kiszonym, mandarynka. III. Miska gęstej zupy z soczewicy z ziemniakami i marchewką + bukiet surówek. IV. Warzywa: fasolka szparagowa, brukselka i brokuły z serkiem homo naturalnym i czosnkiem. Poproszę o ocenę, ile to może być kalorii?
|
#646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powinno być przynajmniej pięć posiłków, poza tym mało i redukcyjna kolacja... |
||
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
U (przynajmniej tak mi się wydaje)
Ś: 5 placuszków z 2 jajek i 5 łyżek płatków kukurydzianych (corn flakes - bardziej mi smakują niż placuszki owsiane i czasami sobie je serwuję ) z twarożkiem zmieszanym z łyżką miodukawa z mlekiem i słodzikiem IIŚ: 3 małe tosty francuskie z plastrem sera i ketchupem smażone na łyżce oleju rzepakowego 2 kiwi O: ryba (lekko podsmażona na odrobinie oleju) z warzywami na patelnie - wszystko to wrzucone w folii do piekarnika) + ryż i dip czosnkowy z jogurtu naturalnego P: jogurt naturalny z orzechami włoskimi, słonecznikiem i pestkami dyni (sypane na oko) K: wieśniak z kilkoma plastrami wędliny z piersi Gdzieś pomiędzy może wpadnie jakiś cukierek ale to zależy czy będę miała ochotę ![]() Proszę o ocenę, to moje pierwsze U wstawione tutaj. Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2011-01-11 o 15:38 |
|
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuu...
śn: wiellllka i chrupiąca buła grahamka oblepiona słonecznikiem, z masłem, mięsem skrojonym z wczorajszego obiadu (karkówka smażona) i pomidorem; zbożówka z mlekiem (duużo mleka tak, jak lubię); garść orzechów włoskich (dzisiaj miałam do szkoły na późniejszą godzinę, więc takie spokojne, większe śniadanko)IIśn: dwie kromki chleba trzy ziarna, z tym co na śniadanie (mama robiła dzisiaj kanapki, więc nie miałam za bardzo wpływu na to, stąd ten brak urozmaicenia); duże i soczyste jabłko ![]() ob: ok. pół woreczka kaszy, średnie żeberko pieczone, surówka (niestety, kupna); na deser dwie kostki czekolady gorzkiej (miał być pasek, ale brat kostkę zeżarł i już nie było )pomiędzy: ok. pół grejfruta i pół marchewki (wszystko na spółę z bratem ;P ) kol: na pewno biały ser, ok. 250g, ząbek czosnku i nie wiem na co jeszcze będę miała ochotę ;P uśmiecham się o ocenę ![]() |
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Moje R dzisiejsze:
1. Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 170g serka homogenizowanego naturalnego, garść mieszanki bakaliowej (migdały, orzechy laskowe, żurawina, rodzynki) 2. Duża kromka chleba razowego, 4 plasterki filetu z indyka, papryka 3. Około 100 g makaronu pełnoziarnistego, sos pomidorowy z tuńczykiem 4. Kawa z mlekiem, kromka chleba razowego posmarowana miodem 5. Serek wiejski lekki z korniszonem Proszę o ocenę. |
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
u
ocenicie to? |
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastosuję się do rad
|
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
U dążące do P.
I śniadanie: 2 kromki chleba ze słonecznikiem: 1- z serkiem wiejskim,pomidorem,ogórki em,2-z serkiem wiejskim,plaster wędliny drobiowej,ogórkiem,pomido rem. Do tego różne warzywa:papryka i ogórki konserwowe. +Płatki Frutina z mlekiem 1,5% +jabłko+herbata po: kawa z mlekiem,garść orzechów ziemnych II śniadanie:kromka chleba graham z serkiem wiejskim i papryką+jabłko Obiad:pół woreczka kaszy gryczanej+kurczak po hawajsku+kopa buraczków Podwieczorek: 2 duże gałki lodów bakaliowych później: jabłko Kolacja:(planuję) kromkę chleba graham z serkiem wiejskim i wędliną+warzywka jakieś co sądzicie? Bardzo proszę o ocenę
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze u:
I: 2 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia, 2 łyżki muesli - zalane szklanką mleka 2% z łyżeczką miodu, kawa II. mała activia do picia, 4 pierniczki, banan III. "bułka z soczewicą" z ciasta półfrancuskiego, 2 jaja na maśle, kilka plastrów ogórka, herbata zielona 2 kawy... III. 1/2 bułki z masłem (grubo) i dżemem, plaster twarogu półtłustego wymieszany z jogurtem greckim, kakao z miodem
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-01-11 o 19:33 |
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : rogal maślany na pół posmarowany masłem, kromka chleba żytniego z masłem i twarogiem ze szczypiorkiem II śniadanie : 2 małe pierniczki, pomarańcz obiad : ostatni raz 8 klusek śląskich i kapustapodwieczorek : gorąca czekolada, słodka chwila - mleczny ryż , pomarańcz kolacja : 4 tosty: 1- z dżemem 3- na każdym palsterek szynki i 1/3 plasterka sera, grejfrut i jak ? starałam się
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
W stronę U (mam problemy) :
śniadanie: owsianka z 4 łyżek z gruszką ok.180g pieczoną z cynamonem + jogurt nat.150g w szkole: kanapka z żytniego(115g) posmarowane margaryna troche obkład sałata,rzodkiewka,ogórek i kawałek awokado w szkole II: kanapka z 1 kromki razowca ze śliwką(ok.70g) z plastrem twarogu sok cymes pomarańczowy 250ml obiad: zupa ogórkowa na bulionie warzywnym na ostro z ziemniakiem kolacja: makaron razowy rurki. (ok.max 50g na oko garść) ze szpinakiem 3 takie krążki na łyżeczce oliwy i łyżeczka słonecznika i parę kostek fety i zioła. Czy to jest już U bo czuje ,że jem dużo ? Byłabym wdzięczna za opinie/rady
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-11 o 20:33 |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
U --> P
(ED) I. 2 kromki bułki wrocławskiej: jedna z masłem, serkiem Almette, ogórkiem; druga z masłem, polędwicą sopocką, pomidorkiem; herbata z miodem II śniadania nie było, bo wstałam ok. 12-tej. ![]() II. zupa pomidorowa z ryżem (zabielana), pierś z kurczaka, kilka ziemniaczków pieczonych, surówka z buraczków, szklanka soku marchewkowego/marchwiowego (?) III. Prince Polo, big jabłko, garść pistacji (wbrew zaleceniom lekarza IV. pół serka wiejskiego (100 g) z 2 łyżeczkami miodu, kajzerka z masłem, kakao-inka (2 łyżeczki Inki + 2 łyżeczki kakao + trochę mleka 3,2 %) Czy to możliwe, żeby po takiej ilości jedzenia bolał mnie brzuch? Bo od kilku godzin zwijam się z bólu żołądka, eh. |
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Wegetariańskie U
Śniadanie: dwie parówki sojowe z keczupem z McDonald'sa, kromka chleba jasnego z ziarnami z pasztetem grzybowym sojowym z pomidorem oraz ogórkiem; herbata 2 śniadanie: Kanapka (dwie kromki chleba żytniego) z serem żółtym, sałatą, papryką oraz ogórkiem; dwa ciasteczka z choinki 3 śniadanie: duże jabłko, trochę orzechów laskowych Obiad: Potrawka chińska z sosem Uncle Ben's - pełno warzyw + ryż Podwieczorek: resztka twarogu (ok. 100 g) polana miodem, wafel ryżowy Kolacja: Serek wiejski + kilka ogórków małosolnych; herbata wiśniowo-truskawkowa |
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

) , fura gotowanej kapusty kiszonej Znów fatalnie. Gdzie jest jakieś mięso, ryba, schabowy, sos? Cokolwiek.
)[2%] + łyżeczka miodku; mandarynka;

& kubas zbożówki z mlekiem