Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 13:22   #3361
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Lucky zaglosowalam na Olenke do kiedy trwa konkurs??

Mozna glosowac na nia codziennie??

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-01-11 o 13:24
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:31   #3362
elalank
Zadomowienie

heloł heloł

jestem jestem, ale jak pisałam jest moja siostra na tydzień i nie mam teraz zbyt dużo czasu na wizażowanie. Czujemy się dobrze i jakoś powoli do przodu

witajcie zguby Gucia i Katarina

Katarina- sushi jest obłędne! Ale w ciązy nie jem surowego, tylko gotowane i grillowane, wolę nie kusić losu. Ale na śniadanie to jeszcze niegdy ne jadłam!
Współczuję chorób. Dużo zdrówka życzę.

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Jak się czują nasze ciężaróweczki? Zaharia coś się nie pokazuje, vitreus też.. a ela i aniulka chyba ok? kiedy macie to usg kiedy wiadomo jaka płeć?
oj teraz nie wiem kiedy USG. Wizytę mam 21, ale bez USG. Szkoda

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Pietrusia witaj w klubie, bo mój tż też ma 30stkę w marcu. Jest kibicem Lecha Poznań więc zamówię mu koszulkę z imieniem i "30" na plecach
taaaaaaaaak? A gdzie taką zamówisz? ja też chce dla mojego TZa tyle, że już z 31

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja tez zaczelam bebiko 3 i wyszla jazda z tymi kupkami bo przeszlam spowrotem na 2 i kupki sa juz normalne, poczekam jeszcze troche i znow wroce do 3 zobaczymy co sie bedzie dzialo.
ja za każdym razem jak zmieniałam mleko, to najpierw mieszałam przez tydzień-dwa i żadnych problemów nie mieliśmy

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
hm... tylko raz to kupiłam, Olka nie chciała jeść, a teściowa zrzuciła ten słoiczek na podłogę i sie roztrzaskał, więc ze szkłem już nie dawałam
Jakoś zawsze łatwiej mi było ugotować kawałek mięsa.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:33   #3363
gochaa_p
Zakorzenienie

dzieki za rade, tak zrobie, kupie teraz dwójkę i zmieszam.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:19   #3364
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

gochaa_p może też płakać bo chce cycusia może mu brakuje zobaczysz jak zmienisz mleczko na 2 może mu coś w 3 nie pasuje

lucky1910 ja dawałam niestety

Dziewczyny jaki fotelik jest lepszy dla naszych dzieciaczków Chodzi mi o wage w przedziale od 9kg-18kg czy od 15kg-36kg?????
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:50   #3365
suonko2
Rozeznanie

Hej
Nie miałam przez kilka początkowych dni roku neta i nie mogłam się wbić do Was. Co udało mi się podczytać i chciałam popisać to coś mi przeszkadzało.
Na początek wszystkiego dobrego w nowym roku, żeby ten był lepszy od starego pod każdym względem
Dla mnie końcówka starego roku i początek nowego nie były najlepsze.
Zacznę od tego, że w Sylwestra mieliśmy iść na bal ze znajomymi (uzbierało się 8par). Jednak po południu Lenka stała się strasznie marudna, po chwili płakała na całego jak jeszcze nigdy i nijak nie dało się jej uspokoić. Poszliśmy na całodobówkę, ale w samochodzie się uspokoiła, lekarka popatrzyła na nas jak na kosmitów, że niby zawracamy jej głowę ze zdrowym dzieckiem, nic się nie dopatrzyła. Wróciliśmy do domu i było ok, więc wykąpaliśmy ją, nakarmiliśmy i poszła spać. My zaczęliśmy się ubierać na bal, a tu znowu płacz. Trwał z 2h. Strasznie mi jej było żal, ale nie wiem co jej dolegało - może brzuszek. Po 2h zwymiotowała kolację (pewnie od płaczu) i trochę się uspokoiła. Podałam jej więc nurofen i po pół godzinie już spała. A my już nigdzie nie poszliśmy, bo baliśmy się, że w nocy sytuacja się powtórzy. Na szczęście spała już ładnie. Na drugi dzień teściowa przyznała się, że dała jej się bawić nieumytymi mandarynkami i Lenka je brała do buźki, więc obstawiam ból brzucha po pryskanych mandarynkach...
Na drugi dzień miałyśmy jechać do kuzynki Lenki na roczek, ale po południowej drzemce zaczęła mi kaszleć nieładnie, więc kolejna impreza nas ominęła...
Zaraz w poniedziałek poszłam z nią do lekarza i dostała antybiotyk, ale ja po poprzednich doświadczeniach antybiotykowych postanowiłam poczekać, lekarstwo wykupiłam na wszelki wypadek, ale stwierdziłam, że podam jej jak będę widziała, że nie ma poprawy po syropach lub gdyby było gorzej. Dawałam jej syropy przez tydzień i dziś byłyśmy na kontroli i wszystko ok. Mała jeszcze troszkę w dzień kaszle, ale osłuchowo czysto.
No i jeszcze jedno: Lenka święta i kilka dni po, spędziła z kuzynem, który zachorował na ospe . Może nie przestraszyłabym się tego, ale mała ma wrodzonego wirusa, więc jest w grupie ryzyka powikłaniami Dostała Heviran przez 7 dni i na razie nic nie ma. Od jego pierwszych krostek minęło ok 14, jeszcze 7...

Mam pytanko: ile dni można podawać syrop z cebuli? Bo ja już ósmy dzień dziś daje i nie wiem czy dawać dalej...

Co do mleka to ja daje Bebilon 3 (junior) i małej nic po tym nie było. A przechodziłam szybko, bo może z 3-4 razy zmieszałam z dwójką a potem szła trójka.

Co do mięska z gerbera to kiedyś jak robiłam małej zupkę i akurat mięsko ze słoiczka miałam podać to był program o tym co jest dodawane do parówek i wędlin i tam mówili, żeby dzieciom nie podawać nic co ma w składzie MOM (mięso oddzielane mechanicznie), zerknęłam na skład słoiczka i co? Już więcej go nie podałam. Teraz wolę kupić mięso i zamrozić małe porcyjki ugotowane. Ale jakoś mi to wyleciało z głowy, żeby wam napisać.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
gochaa_p może też płakać bo chce cycusia może mu brakuje zobaczysz jak zmienisz mleczko na 2 może mu coś w 3 nie pasuje

Dziewczyny jaki fotelik jest lepszy dla naszych dzieciaczków Chodzi mi o wage w przedziale od 9kg-18kg czy od 15kg-36kg?????
Mi się wydaje, że ten do 18kg. Mają zazwyczaj regulację nachylenia np, jak dziecko zaśnie. Mam siostrzenice, która ma 4 lata i myślę, że więcej niż te 18 nie waży...

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

No i siostrzeńca w 5 klasie, ten akurat 37 waży

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Jeszcze info dla mam, które dają Bebilon swoim dzieciom: w Kauflandzie jest promocja i są po 29,99 - jeszcze nigdy tak tanio nie kupowałam tego mleka wzięłam 4szt
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:07   #3366
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

ja mam 9-25 z Coneco i 9-36 z Careterio (albo jakoś tak :P)

a co do cysia - to może, ciężko pojąć o co mu chodzi :/
Stary 2011-01-11, 16:53   #3367
zebra666
Zakorzenienie

Lucky ja mam espiro optima do 25 kg. i ma regulacje nachylenia, mozna montować tyłem do kierunku jazdy. Bardzo zadowolona jestem z niego.

Suonko troszke nie wesoło było ale najważniejsze, że jest dobrze O tym mięsie już słyszałam też kiedyś ale ja i tak od dawna kupuje mięso, porcjuje i zamrażam...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:00   #3368
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Lucky zaglosowalam na Olenke do kiedy trwa konkurs??

Mozna glosowac na nia codziennie??
dziękuję za głos konkurs dziś się rozpoczął i można głosować do 25.01

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
(...)Na drugi dzień teściowa przyznała się, że dała jej się bawić nieumytymi mandarynkami i Lenka je brała do buźki, więc obstawiam ból brzucha po pryskanych mandarynkach...
Suonko z tymi mandarynkami to miałaś szczęscie... ja od niedawna (wcześniej mi to nie przyszło do głowy) myję wszytkie owoce przyniesione do domu, a to dlatego, że znajoma, której synowa pracuje w jednym supermarkecie (r**l) w katowicach czy we wrocławiu - już nie pamiętam powiedziała jej, że znaleźli przy rozładunku bananów 3 tarantule!!! które zdążyły złożyć jaja na częsci owoców, a takie "atrakcje" mogą być bardzo trujące a nawet śmietrelne dla człowiekawcześ niej mi to jakoś do głowy nie przyszło i ile razy sama jadłam banany i nie myłam ich, i odgryzałam końcówkę
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:34   #3369
zebra666
Zakorzenienie

Lucky zagłosowane

Ja też bym o głosiki prosiłaale nie wiem czy to raz można czy codziennie

Stary 2011-01-11, 18:51   #3370
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Zeberka zagłosowane
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:52   #3371
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za głos konkurs dziś się rozpoczął i można głosować do 25.01

Suonko z tymi mandarynkami to miałaś szczęscie... ja od niedawna (wcześniej mi to nie przyszło do głowy) myję wszytkie owoce przyniesione do domu, a to dlatego, że znajoma, której synowa pracuje w jednym supermarkecie (r**l) w katowicach czy we wrocławiu - już nie pamiętam powiedziała jej, że znaleźli przy rozładunku bananów 3 tarantule!!! które zdążyły złożyć jaja na częsci owoców, a takie "atrakcje" mogą być bardzo trujące a nawet śmietrelne dla człowiekawcześ niej mi to jakoś do głowy nie przyszło i ile razy sama jadłam banany i nie myłam ich, i odgryzałam końcówkę
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:38   #3372
zebra666
Zakorzenienie

Przez te historie z tarantulą będe się bała owocówJak ja nienawidze pajaków!

Stary 2011-01-11, 20:00   #3373
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Zeberka zagłosowalam na Piotrusia

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

ale tu ostatnimi czasy cisza panuje

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

suonko ale mieliscie sylwestra, dobrze ze przeszlo i oby ospy nie załapała

Aniołek[*]
Stary 2011-01-11, 20:08   #3374
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Lucky zagłosowane

Ja też bym o głosiki prosiłaale nie wiem czy to raz można czy codziennie
dziewczeta - zaglosowane
Stary 2011-01-11, 20:18   #3375
asioczka
Zadomowienie

zaglosowane ktos jeszcze?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 20:24   #3376
zebra666
Zakorzenienie

Dziękować za głosy

Stary 2011-01-11, 21:01   #3377
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie

zaraz lece pogłosować na nasze dzieciaczki w konkursie

a tak to dziś byłam na usg i wszystko ok, mały wiercipiętek z tego mojego malusiego bobaska i nie było widać czy chłopiec czy dziewczynka, pokazał dupcie i tyle było widać

na szczęście wszystko ok, tylko coś z szyjką nie do końca tak jak powinno być ale narazie jest jeszcze niby w normie, jak coś się jeszcze zmieni to wtedy będziemy myśleć co z tym zrobić, narazie się nieprzejmować

co do mleczka to Agusia ma tą nietolerancję ale mamy kupic takie mleczko normalne i po prostu wprowadzić narazie jeden posiłek dziennie i zobaczyć jak zareaguje jak będzie ok to potem np dwa razy dziennie i całkiem przejść na normalne mleczko
zastanawiam się jakie kupić i myślałam nad bebilonem
widzę że są jakieś różne rodzaje

suonko ale przeżycia dobrze że w sumie to wszystko dobrze się skończyło
zdróweczka wszystkim życzę
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:02   #3378
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Super ze udalo sie samodzielnie zasnac mam nadzieje ze teraz to juz szybko sie przestawi i bedzie sam zasypial

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
jestem jestem, ale jak pisałam jest moja siostra na tydzień i nie mam teraz zbyt dużo czasu na wizażowanie. Czujemy się dobrze i jakoś powoli do przodu .

A propos "do przodu" to czy jakis brzuszek juz sie pojawil??

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Mam pytanko: ile dni można podawać syrop z cebuli? Bo ja już ósmy dzień dziś daje i nie wiem czy dawać dalej...

Nie pomoge, bo ja jeszcze nigdy tak dlugo nie podawalam...na pewno musi byc swiezy caly czas... Duzo zdrowka

Cytat:
Suonko z tymi mandarynkami to miałaś szczęscie... ja od niedawna (wcześniej mi to nie przyszło do głowy) myję wszytkie owoce przyniesione do domu, a to dlatego, że znajoma, której synowa pracuje w jednym supermarkecie (r**l) w katowicach czy we wrocławiu - już nie pamiętam powiedziała jej, że znaleźli przy rozładunku bananów 3 tarantule!!! które zdążyły złożyć jaja na częsci owoców, a takie "atrakcje" mogą być bardzo trujące a nawet śmietrelne dla człowieka

Ze co??????????????!!!!!!!!! !! Ja pitole....normalnie juz nigdy nie spojrze na banany bez cienia strachu...i wcale o te jajka mi nie chodzi tylko pajaki...ja sie straaaasznie ich boje.....

Cytat:
Dziękować za głosy
Tez zaglosowalam juz

Relacji ciag dalszy. Przepraszam, ze tak tutaj opisuje niepotrzebnie, ale kilka innych mamus prosilo mnie i zamiast wysylac kilka privow napisze tutaj, ok?
Druga drzemka dzisiaj, maly wstal na nozki tylko raz i jak go polozylam to juz nawet nie probowal wstac... lezal sobie, przytulal misia a ja stalam coraz dalej lozeczka, ale wyszlam dopiero kiedy zasnal.
Zasypianie nocne ok. 19 - André polozony nie probowal wstac, lezal z misiem a ja stalam tylko chwile przy samym lozeczku, dosc szybko odsuwalam sie w strone drzwi, raz sie wystraszyl i mnie zawolal wiec podeszlam, ale nawet nie musialam sie schylac, bo sam sie uspokoil...znow odeszlam daleko, az do drzwi i wyszlam kiedy jeszcze wcale nie spal...i spi!!

Lece juz, bo malz mowi, ze ma prezent dla mnie....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:04   #3379
zebra666
Zakorzenienie

Aniu my na początku papaliśmy bebilon i jest ok- ale teraz jak Agusia taka duża może wystarczy juz zwyklejsze (czyt. tańsze mleczko). My przeszliśmy na Bebiko i jestem zadowolona a ile kasy więcej w kieszeni

Super, że z dzidzia wszystko dobrze Szkoda, że nie pokazała się w pełnej okazałości

Stary 2011-01-11, 21:04   #3380
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

Suonko widzę, że u kolejnej mamy końcówka roku nieciekawa, współczuję, a teściowa to przesadziła z tymi mandarynkami, przecież wiadomo, że mają pełno chemii na skórce.
No i żeby Lenka żadnej ospy nie złapała

Ela koszulkę chcę zamówić w sklepie "Lecha". W sumie to nie pytałam czy takie robią, ale mam nadzieję, że tak, bo nie biorę innej opcji pod uwagę Ale wybiorę się tam jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez annje Pokaż wiadomość

Strasznie dużo zęboli maja wasze dzieciaki My z osmioma (i czwórki w drodze ) pewnie się przy końcu plasujemy.
Spokojnie, my mamy 7 Dzisiaj mi kumpela w pracy mówiła, że jej siostrzenica ma 10 miesięcy i ani jednego zęba i że jak do roczku jej nie wyjdą to będą jej nacinać czy coś..

A co to usypiania i noszenia to mój kręgosłup by chyba tego nie wytrzymał, bo mały dużo waży

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
co do mleka i jego zmiany na 3!a czytalyscie mamuski na opakowaniach, ze nie mozna nagle z mleka 2 przejsc na 3? tylko trzeba te mleka mieszac stopniowo zwiekszajac proporcje tego 3?
ja tak robilam przez tydzien i zadnych rewelacji kupkowych nie było
współczuję kolejnej rozłąki a udało się tż-owi na święta dojechać, bo pisałaś że były problemy?

Mleka nie mieszlaiśmy ani z 2/3 ani z 3/juniora i wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Pomózcie, mi. Wojtuś od jakiegoś czasu strasznie płącze w nocy, trwa to około 2 godzin zanim zaśnie spowrotem. Niedawno go odstawiłam od piersi, czy to może być związane z mlekiem ? Może kolki? Sama już nie wiem co robić i jak mu pomóc A może zęby? Niedawno się wyrżnał piąty.????... Mleko mu daję Bebiko 3.
To może być wszystko na raz - brak cycka, nowe mleko, zęby... Może zmień mleko na Nan albo Bebilon

Miłego wieczoru życzę, ja sobie zaraz jakiś film zapodam
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:18   #3381
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniu my na początku papaliśmy bebilon i jest ok- ale teraz jak Agusia taka duża może wystarczy juz zwyklejsze (czyt. tańsze mleczko). My przeszliśmy na Bebiko i jestem zadowolona a ile kasy więcej w kieszeni

Super, że z dzidzia wszystko dobrze Szkoda, że nie pokazała się w pełnej okazałości
zobaczymy jak wogóle zareaguje na takie mleko, ostatnio to jakoś nie chce nic jeść ewentualnie wypije mleczko rano jakaś kanapeczka przez dzień jeszcze jogurcik obiadki be, w sumie to nic stwora nie je
ale zęby idą strasznie, ostatnie dwie noce nieprzespane bo popłakuje, a dziąsła opuchnięte strasznie

chudzina mała waży tylko 9kg

Cytat:
Witam!

A co to usypiania i noszenia to mój kręgosłup by chyba tego nie wytrzymał, bo mały dużo waży
Miłego wieczoru życzę, ja sobie zaraz jakiś film zapodam
u nas usypianie ostantio też masakra, często na rączki w nocy chce, chyba to te zęby a zasypia zazwyczaj przy herbatce, wiem że to źle no ale nie wiem jak ją oduczyć
Stary 2011-01-11, 21:23   #3382
zebra666
Zakorzenienie

Gochaa a te akcje z płaczem są tlyko w nocy? Bo jak tak to nie obstawiałabym mleka, bo w dzień pewnie też jeszcze je pije. Skok albo zęby... My teraz mamy ekstra skok

Aniulka no tak jak zębole ida to nie czas na jedzenie...

Dziękujemy za głosy

Stary 2011-01-11, 21:25   #3383
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję kolejnej rozłąki a udało się tż-owi na święta dojechać, bo pisałaś że były problemy?

Mleka nie mieszlaiśmy ani z 2/3 ani z 3/juniora i wszystko było ok

dzieki chyba sie juz przyzwyczilam. Na swieta Tz wrocil- dokładnie w Wiglie o 5 rano i był przez 2,5 tyg teraz w domku

Kareninka ciekawe co to za prezent

Moja Polusia wazy 9200 (bylismy w piatek na szczepieniu- mamy z głowy ), w porownaniu do wagi urodzeniowej to całkiem nieźle (2850g). Byla tez taka malutka dziewczynka w poczekalni(z 18ego grudnia) a wydawala sie duzo mniejsza niz Polusia i drobniejsza. A juz chodzila a nasza ani mysli "puscic sie sama" :/

Ciagle 6 zabkow i nie widąc, żeby coś szło dalej.

Ciężarówki jestem ciekawa płci Waszych maluszków u Aniulki i Eli stawiam na girl- ale ja sie zawsze myliłam i było na odwrót

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:37   #3384
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja Polusia wazy 9200 (bylismy w piatek na szczepieniu- mamy z głowy ), w porownaniu do wagi urodzeniowej to całkiem nieźle (2850g). Byla tez taka malutka dziewczynka w poczekalni(z 18ego grudnia) a wydawala sie duzo mniejsza niz Polusia i drobniejsza. A juz chodzila a nasza ani mysli "puscic sie sama" :/

Ciagle 6 zabkow i nie widąc, żeby coś szło dalej.

Ciężarówki jestem ciekawa płci Waszych maluszków u Aniulki i Eli stawiam na girl- ale ja sie zawsze myliłam i było na odwrót
oo to z moją Agusią nie jest źle, myślałam że moja to taka drobina chociaż ona też tak szaleje to jak ma też choć troszke zwiększyć wagę jak ciągle biega i spala to co zje

Domi na ząbki i na wszystko przyjdzie pora nie ma się co tak martwić a dobrze że choć wychodzą te ząbki bo tak jak pisała Kamilla jak nie wychodzą wcale to trza nacinać, też właśnie to gdzieś słyszałam

a usg kolejne mam gdzieś po 15 lutym ale to te trójwymiarowe co przy Agusi miałam więc wtedy będę wiedzieć na 100% co będzie
ale jak mówisz że zawsze mówisz na opak to znaczy że będę mieć parke?
Stary 2011-01-11, 22:09   #3385
gucia6
Zakorzenienie

Karenina, dziekuje za smsa na urodziny, niestety jednak musial zgubic sie nad Antlantykiem, bo nigdy do mnie nie dotarl

A z tymi jajkami, wieprzowina i kurczakami to mazna sie zastrzelic... W Chile tez sie nasluchalam, ze wykryli jakies wadliwe skladniki w jedzeniu dla dzieci.

A owoce cytrusowe to ja myje juz od dawna, od kiedy bratowa powiedzala mi co tam znajdywala w czasie analiz na studiach (towaroznawstwo).

I ogolnie to u nas duzo lepiej, nawet zdarzyla sie kolacyjka przy swiecach
Natomias Sandra mi sie rozklada. Od rana prawie nic nie zjadla, wieczorem miala goraczke. Podejrzewam albo przeziebienie, albo zeby, bo sie slini, albo tryzdniowke. Co by nie bylo, mam nadzieje, ze szybko minie
Stary 2011-01-11, 22:25   #3386
DiTu77
Zakorzenienie

Cześć Mamusie kochane
Wpadam żeby napisać, że żyję, ale co to za życie mam urwanie głowy w pracy - dziś np wróciłam na 22 a wnocy przed kompem siedziałam do 4 jak zombie dziś wyglądałam
Sobotnia impreza Madzi (przeniesione urodziny z powodu ospy) udała się super, ale też mnie to trochę kosztowało. Sama zrobiłam tort i 2 ciasta, a jeszcze sprzątanie itp. Wszyscy byli też pod wrażeniem dekoracji i fajnie udało mi się ubrać domekwiecie zamawiałam z tego linka z allegro, chociaż średnio byłam zadowolona z obsługiByło naprawdę miło i chyba wszyscy goście jak również jubilatka, byli zadowoleni

Z tego co zdążyłam wychwycić to życzę zdrówka Lence i Sandruni.

Lecę nadrabiać i tam Wam jakieś konkursy chyba poklikać...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:28   #3387
zebra666
Zakorzenienie

Gucia a to super ja nawet romantico było to zdecydowanie lepiej

Ditu mówisz, że praca, praca i praca Dobrze, że urodzinki tak się udały. Fotki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 23:47   #3388
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia a to super ja nawet romantico było to zdecydowanie lepiej

Ditu mówisz, że praca, praca i praca Dobrze, że urodzinki tak się udały. Fotki

E, nie to tylko teraz - od poniedziałku szykuje mi się 2 tygodnie wolnego

Lepiej powiedz gdzie Ci zagłosować?

Już zagłosowałam...

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

To ja też dodałam zdjęcie Z dnia urodzin...
Akurat też na pojeździe - bardzo je lubię
Będziemy wdzięczne za głosy

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-01-11 o 23:48
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:00   #3389
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzień dobry

Wpadłam sie tylko przywiac bo za chwie do pracy trzeba sie szykowac.

Kamilka wczoraj od prababci dostała bujaczek, strasznie go lubi a to fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17433.jpg (25,2 KB, 21 załadowań)

Aniołek[*]
Stary 2011-01-12, 09:03   #3390
zebra666
Zakorzenienie

Ditu zagłosowałam ale link Ci nie działa cosik

Pietrusia świetny bujak!!! Widać, że bardzo cieszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości