|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Lucky zaglosowalam na Olenke
Mozna glosowac na nia codziennie??
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-01-11 o 13:24 |
|
|
|
#3362 | ||||
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() jestem jestem, ale jak pisałam jest moja siostra na tydzień i nie mam teraz zbyt dużo czasu na wizażowanie. Czujemy się dobrze i jakoś powoli do przodu ![]() witajcie zguby Gucia i Katarina Katarina- sushi jest obłędne! Ale w ciązy nie jem surowego, tylko gotowane i grillowane, wolę nie kusić losu. Ale na śniadanie to jeszcze niegdy ne jadłam! ![]() Współczuję chorób. Dużo zdrówka życzę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś zawsze łatwiej mi było ugotować kawałek mięsa. |
||||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za rade, tak zrobie, kupie teraz dwójkę i zmieszam.
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
gochaa_p może też płakać bo chce cycusia
może mu brakuje zobaczysz jak zmienisz mleczko na 2 może mu coś w 3 nie pasuje![]() lucky1910 ja dawałam niestety ![]() Dziewczyny jaki fotelik jest lepszy dla naszych dzieciaczków Chodzi mi o wage w przedziale od 9kg-18kg czy od 15kg-36kg?????
|
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Nie miałam przez kilka początkowych dni roku neta i nie mogłam się wbić do Was. Co udało mi się podczytać i chciałam popisać to coś mi przeszkadzało. Na początek wszystkiego dobrego w nowym roku, żeby ten był lepszy od starego pod każdym względem ![]() Dla mnie końcówka starego roku i początek nowego nie były najlepsze. Zacznę od tego, że w Sylwestra mieliśmy iść na bal ze znajomymi (uzbierało się 8par). Jednak po południu Lenka stała się strasznie marudna, po chwili płakała na całego jak jeszcze nigdy i nijak nie dało się jej uspokoić. Poszliśmy na całodobówkę, ale w samochodzie się uspokoiła, lekarka popatrzyła na nas jak na kosmitów, że niby zawracamy jej głowę ze zdrowym dzieckiem, nic się nie dopatrzyła. Wróciliśmy do domu i było ok, więc wykąpaliśmy ją, nakarmiliśmy i poszła spać. My zaczęliśmy się ubierać na bal, a tu znowu płacz. Trwał z 2h. Strasznie mi jej było żal, ale nie wiem co jej dolegało - może brzuszek. Po 2h zwymiotowała kolację (pewnie od płaczu) i trochę się uspokoiła. Podałam jej więc nurofen i po pół godzinie już spała. A my już nigdzie nie poszliśmy, bo baliśmy się, że w nocy sytuacja się powtórzy. Na szczęście spała już ładnie. Na drugi dzień teściowa przyznała się, że dała jej się bawić nieumytymi mandarynkami i Lenka je brała do buźki, więc obstawiam ból brzucha po pryskanych mandarynkach... Na drugi dzień miałyśmy jechać do kuzynki Lenki na roczek, ale po południowej drzemce zaczęła mi kaszleć nieładnie, więc kolejna impreza nas ominęła... Zaraz w poniedziałek poszłam z nią do lekarza i dostała antybiotyk, ale ja po poprzednich doświadczeniach antybiotykowych postanowiłam poczekać, lekarstwo wykupiłam na wszelki wypadek, ale stwierdziłam, że podam jej jak będę widziała, że nie ma poprawy po syropach lub gdyby było gorzej. Dawałam jej syropy przez tydzień i dziś byłyśmy na kontroli i wszystko ok. Mała jeszcze troszkę w dzień kaszle, ale osłuchowo czysto. No i jeszcze jedno: Lenka święta i kilka dni po, spędziła z kuzynem, który zachorował na ospe Mam pytanko: ile dni można podawać syrop z cebuli? Bo ja już ósmy dzień dziś daje i nie wiem czy dawać dalej... Co do mleka to ja daje Bebilon 3 (junior) i małej nic po tym nie było. A przechodziłam szybko, bo może z 3-4 razy zmieszałam z dwójką a potem szła trójka. Co do mięska z gerbera to kiedyś jak robiłam małej zupkę i akurat mięsko ze słoiczka miałam podać to był program o tym co jest dodawane do parówek i wędlin i tam mówili, żeby dzieciom nie podawać nic co ma w składzie MOM (mięso oddzielane mechanicznie), zerknęłam na skład słoiczka i co ? Już więcej go nie podałam. Teraz wolę kupić mięso i zamrozić małe porcyjki ugotowane. Ale jakoś mi to wyleciało z głowy, żeby wam napisać.---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- No i siostrzeńca w 5 klasie, ten akurat 37 waży ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Jeszcze info dla mam, które dają Bebilon swoim dzieciom: w Kauflandzie jest promocja i są po 29,99 - jeszcze nigdy tak tanio nie kupowałam tego mleka wzięłam 4szt
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do cysia - to może, ciężko pojąć o co mu chodzi :/
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky ja mam espiro optima do 25 kg. i ma regulacje nachylenia, mozna montować tyłem do kierunku jazdy. Bardzo zadowolona jestem z niego.
Suonko troszke nie wesoło było ale najważniejsze, że jest dobrze O tym mięsie już słyszałam też kiedyś ale ja i tak od dawna kupuje mięso, porcjuje i zamrażam...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wcześ niej mi to jakoś do głowy nie przyszło i ile razy sama jadłam banany i nie myłam ich, i odgryzałam końcówkę |
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky zagłosowane
![]() Ja też bym o głosiki prosiła ale nie wiem czy to raz można czy codziennie
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Zeberka
zagłosowane
|
|
|
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Przez te historie z tarantulą będe się bała owoców
Jak ja nienawidze pajaków!
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka zagłosowalam na Piotrusia
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- ale tu ostatnimi czasy cisza panuje ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- suonko ale mieliscie sylwestra, dobrze ze przeszlo
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta - zaglosowane
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
zaglosowane
ktos jeszcze?
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować za głosy
![]() ![]()
|
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() zaraz lece pogłosować na nasze dzieciaczki w konkursie a tak to dziś byłam na usg i wszystko ok, mały wiercipiętek z tego mojego malusiego bobaska i nie było widać czy chłopiec czy dziewczynka, pokazał dupcie i tyle było widać ![]() na szczęście wszystko ok, tylko coś z szyjką nie do końca tak jak powinno być ale narazie jest jeszcze niby w normie, jak coś się jeszcze zmieni to wtedy będziemy myśleć co z tym zrobić, narazie się nieprzejmować co do mleczka to Agusia ma tą nietolerancję ale mamy kupic takie mleczko normalne i po prostu wprowadzić narazie jeden posiłek dziennie i zobaczyć jak zareaguje jak będzie ok to potem np dwa razy dziennie i całkiem przejść na normalne mleczko zastanawiam się jakie kupić i myślałam nad bebilonem widzę że są jakieś różne rodzaje ![]() suonko ale przeżycia dobrze że w sumie to wszystko dobrze się skończyło zdróweczka wszystkim życzę
|
|
#3378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A propos "do przodu" to czy jakis brzuszek juz sie pojawil?? ![]() Cytat:
Nie pomoge, bo ja jeszcze nigdy tak dlugo nie podawalam...na pewno musi byc swiezy caly czas... Duzo zdrowka Cytat:
Ze co??????????????!!!!!!!!! !! Tez zaglosowalam juz Relacji ciag dalszy. Przepraszam, ze tak tutaj opisuje niepotrzebnie, ale kilka innych mamus prosilo mnie i zamiast wysylac kilka privow napisze tutaj, ok? Druga drzemka dzisiaj, maly wstal na nozki tylko raz i jak go polozylam to juz nawet nie probowal wstac... lezal sobie, przytulal misia a ja stalam coraz dalej lozeczka, ale wyszlam dopiero kiedy zasnal. Zasypianie nocne ok. 19 - André polozony nie probowal wstac, lezal z misiem a ja stalam tylko chwile przy samym lozeczku, dosc szybko odsuwalam sie w strone drzwi, raz sie wystraszyl i mnie zawolal wiec podeszlam, ale nawet nie musialam sie schylac, bo sam sie uspokoil...znow odeszlam daleko, az do drzwi i wyszlam kiedy jeszcze wcale nie spal...i spi!! Lece juz, bo malz mowi, ze ma prezent dla mnie.... ![]()
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu my na początku papaliśmy bebilon i jest ok- ale teraz jak Agusia taka duża może wystarczy juz zwyklejsze (czyt. tańsze mleczko). My przeszliśmy na Bebiko i jestem zadowolona a ile kasy więcej w kieszeni
![]() Super, że z dzidzia wszystko dobrze Szkoda, że nie pokazała się w pełnej okazałości
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Suonko widzę, że u kolejnej mamy końcówka roku nieciekawa, współczuję, a teściowa to przesadziła z tymi mandarynkami, przecież wiadomo, że mają pełno chemii na skórce. No i żeby Lenka żadnej ospy nie złapała ![]() ![]() Ela koszulkę chcę zamówić w sklepie "Lecha". W sumie to nie pytałam czy takie robią, ale mam nadzieję, że tak, bo nie biorę innej opcji pod uwagę Ale wybiorę się tam jak najszybciejCytat:
Dzisiaj mi kumpela w pracy mówiła, że jej siostrzenica ma 10 miesięcy i ani jednego zęba i że jak do roczku jej nie wyjdą to będą jej nacinać czy coś..![]() A co to usypiania i noszenia to mój kręgosłup by chyba tego nie wytrzymał, bo mały dużo waży ![]() Cytat:
Mleka nie mieszlaiśmy ani z 2/3 ani z 3/juniora i wszystko było ok Cytat:
Miłego wieczoru życzę, ja sobie zaraz jakiś film zapodam
|
|||
|
|
|
#3381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zęby idą strasznie, ostatnie dwie noce nieprzespane bo popłakuje, a dziąsła opuchnięte strasznie chudzina mała waży tylko 9kg Cytat:
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa a te akcje z płaczem są tlyko w nocy? Bo jak tak to nie obstawiałabym mleka, bo w dzień pewnie też jeszcze je pije. Skok albo zęby... My teraz mamy ekstra skok
![]() Aniulka no tak jak zębole ida to nie czas na jedzenie... Dziękujemy za głosy
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki chyba sie juz przyzwyczilam. Na swieta Tz wrocil- dokładnie w Wiglie o 5 rano i był przez 2,5 tyg teraz w domku![]() Kareninka ciekawe co to za prezent ![]() Moja Polusia wazy 9200 (bylismy w piatek na szczepieniu- mamy z głowy ), w porownaniu do wagi urodzeniowej to całkiem nieźle (2850g). Byla tez taka malutka dziewczynka w poczekalni(z 18ego grudnia) a wydawala sie duzo mniejsza niz Polusia i drobniejsza. A juz chodzila a nasza ani mysli "puscic sie sama" :/Ciagle 6 zabkow i nie widąc, żeby coś szło dalej. Ciężarówki jestem ciekawa płci Waszych maluszków u Aniulki i Eli stawiam na girl- ale ja sie zawsze myliłam i było na odwrót |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Domi na ząbki i na wszystko przyjdzie pora a usg kolejne mam gdzieś po 15 lutym ale to te trójwymiarowe co przy Agusi miałam więc wtedy będę wiedzieć na 100% co będzie ![]() ale jak mówisz że zawsze mówisz na opak to znaczy że będę mieć parke?
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, dziekuje za smsa na urodziny, niestety jednak musial zgubic sie nad Antlantykiem, bo nigdy do mnie nie dotarl
![]() A z tymi jajkami, wieprzowina i kurczakami to mazna sie zastrzelic... A owoce cytrusowe to ja myje juz od dawna, od kiedy bratowa powiedzala mi co tam znajdywala w czasie analiz na studiach (towaroznawstwo). I ogolnie to u nas duzo lepiej, nawet zdarzyla sie kolacyjka przy swiecach ![]() Natomias Sandra mi sie rozklada. Od rana prawie nic nie zjadla, wieczorem miala goraczke. Podejrzewam albo przeziebienie, albo zeby, bo sie slini, albo tryzdniowke. Co by nie bylo, mam nadzieje, ze szybko minie ![]()
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie kochane
Wpadam żeby napisać, że żyję, ale co to za życie mam urwanie głowy w pracy - dziś np wróciłam na 22![]() Sobotnia impreza Madzi (przeniesione urodziny z powodu ospy) udała się super, ale też mnie to trochę kosztowało. Sama zrobiłam tort i 2 ciasta, a jeszcze sprzątanie itp. Wszyscy byli też pod wrażeniem dekoracji wiecie zamawiałam z tego linka z allegro, chociaż średnio byłam zadowolona z obsługi Było naprawdę miło i chyba wszyscy goście jak również jubilatka, byli zadowoleni![]() Z tego co zdążyłam wychwycić to życzę zdrówka Lence i Sandruni. Lecę nadrabiać ...
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia a to super ja nawet romantico było to zdecydowanie lepiej
![]() Ditu mówisz, że praca, praca i praca Dobrze, że urodzinki tak się udały. Fotki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E, nie to tylko teraz - od poniedziałku szykuje mi się 2 tygodnie wolnego ![]() Lepiej powiedz gdzie Ci zagłosować? Już zagłosowałam... ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- To ja też dodałam zdjęcie Z dnia urodzin...Akurat też na pojeździe - bardzo je lubię Będziemy wdzięczne za głosy Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-01-11 o 23:48 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadłam sie tylko przywiac bo za chwie do pracy trzeba sie szykowac. Kamilka wczoraj od prababci dostała bujaczek, strasznie go lubi a to fotka
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu zagłosowałam ale link Ci nie działa cosik
Pietrusia świetny bujak!!! Widać, że bardzo cieszy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Zaharia coś się nie pokazuje, vitreus też.. a ela i aniulka chyba ok? kiedy macie to usg kiedy wiadomo jaka płeć?
Chodzi mi o wage w przedziale od 9kg-18kg czy od 15kg-36kg?????
? Już więcej go nie podałam. Teraz wolę kupić mięso i zamrozić małe porcyjki ugotowane. Ale jakoś mi to wyleciało z głowy, żeby wam napisać.
ale nie wiem czy to raz można czy codziennie
Jak ja nienawidze pajaków!

dobrze że w sumie to wszystko dobrze się skończyło