W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 22:03   #2551
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
oj ja już Tżtowi zapowiedziałam, że jak urodzę, to wypiję butelkę wina sama, taką wielką mam ochotę że szok...albo na Martini
Wróciłam już z ktg, wszystko ok, mam jakieś małe 'skurczyki' jak to położna stwierdziła, ale na tym etapie już się nie martwimy...za tydzień znów wizyta...ja się wykończę finansowo w zeszłym tygodniu wizyta 120 zł, dziś ktg 50 zł, za tydzień wizyta 120 zł
Byliśmy też na pizzy - pychaaa była, ostatnio ciągle do jednego lokalu chodzimy, bo odkryliśmy nowy i stwierdziliśmy, że tam mają najlepszą - ja zjadłam całą pizzę, a Tż zostawił dwa kawałki
podziel się gdzie takie fajne miejsce z pizzą jest my jak na pizze to do 3D chodzimy od jakiegoś czasu
Stary 2011-01-11, 22:05   #2552
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Wera dokładnie, zrób to co mysiopez napisała. Jak nie masz wanny to prysznic, ale moja położna mówi, że powinien trwać przynajmniej 30min (kąpiel tak samo)

mysiopez no jak się tak zaczęło, to chciałam żeby się rozkręciło. Ty ze skurczami na ok.100 też pewnie próbowałabyś juz wszystkiego A to wypinanie się to - owszem - tyłek. Moja mała też tak robi mam taką wieeelką kulkę pod żebrami
właśnie - ta kulka.. może w takim razie nóżki ma w środku? bo jakos dziś nie czułam nózek..

oj.. chciałabym wykorzystać męża dziś.. ale po tych 4 godzinach snu,.. marne szanse.. na cokolwiek.

co się nosi w takiej torbie jak się wychodzi?no takiej do wózka dla dziecka.. ja włozyłam pampersy, chusteczki mokre. małe opakowanie (te rossmanowskie), flanelcie i .. wena mi się skończyła..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:11   #2553
make_up_istka
BAN stały

agape ja będę miała roan maritę - fakt podobny

mysiopez - no widzisz, nasze maluchy pokazują nam dupki i nie chcą wyjść A nóżki może mieć w środku. Moja zazwyczaj jednak jedną wierzga mi w prawym boku i widać jej piętkę.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:13   #2554
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
agape ja będę miała roan maritę - fakt podobny

mysiopez - no widzisz, nasze maluchy pokazują nam dupki i nie chcą wyjść A nóżki może mieć w środku. Moja zazwyczaj jednak jedną wierzga mi w prawym boku i widać jej piętkę.
od samego początku pokazują gdzie mają nasze planowanie

Stary 2011-01-11, 22:30   #2555
weraa11
Zadomowienie

Wzielam kapiel...niby troche slabiej boli, ale wciaz jest tak dziwnie... Ale stwierdzilam ze pewnie nie rodze, bo jak lezalam w wannie, to Oliwka miala czkawke a gdyby czula ze chce wyjsc to by jej pewnie nie miala z wrazenia-taka moja teoria poza tym ja mam brzuch caly czas bardzo wysoko...chyba...wiec wydaje mi sie ze najpierw by powinien mi troche opasc... A poza tym nie moge rodzic bo nie mam ani lozeczka, ani torby do szpitala spakowanej ;/
O...wlasnie mnie znowu zlapalo ;/ ale nawet nie umiem policzyc co ile to jest bo raz jest czesto a raz rzadko... Ale jak mnie lapie ten "skurcz", czy co to tam jest....to mam brzuch doslownie 2x wiekszy...nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale tak zauwazylam teraz...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:43   #2556
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Wzielam kapiel...niby troche slabiej boli, ale wciaz jest tak dziwnie... Ale stwierdzilam ze pewnie nie rodze, bo jak lezalam w wannie, to Oliwka miala czkawke a gdyby czula ze chce wyjsc to by jej pewnie nie miala z wrazenia-taka moja teoria poza tym ja mam brzuch caly czas bardzo wysoko...chyba...wiec wydaje mi sie ze najpierw by powinien mi troche opasc... A poza tym nie moge rodzic bo nie mam ani lozeczka, ani torby do szpitala spakowanej ;/
O...wlasnie mnie znowu zlapalo ;/ ale nawet nie umiem policzyc co ile to jest bo raz jest czesto a raz rzadko... Ale jak mnie lapie ten "skurcz", czy co to tam jest....to mam brzuch doslownie 2x wiekszy...nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale tak zauwazylam teraz...
moze dla świętego spokoju pojedziesz na IP jak ci za niedługo nie przejdzie?

Stary 2011-01-11, 22:47   #2557
Justine1988
Zadomowienie

Ja już po prasowanku i po prysznicu..mimo , że siedziałam kręgosłup poprostu mnie strasznie..boli:coo l:
Co za kondycja..troszke prasowania i ja juz wysiadam..a stopy spuchniete jak balony, właściwie całe nogi, dawno juz takich nie miqłam..jednak nie leżę bez celu widac..pomaga lezenie...a w czwartek wizyta, nie ma co szaleć, nie moge pójść na wizytę taka spuchnieta..jutro będę leżec...zostało mi jeszcze pare ciuszków do prasowania i troche do prania ale nie będę tego robic na wariata..narazie Nadia w razie czego ma w co sie ubrać a reszte mogę zrobić po porodzie.
Dobranoc...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:51   #2558
weraa11
Zadomowienie

No wlasnie teraz niebardzo mam nawet jak tam pojechac ;/ a nie chce tez robic afery i stawiac wszystkich na nogi bo mnie cos boli...glupio mi bedzie jak sie okaze na KTG ze mi tak naprawde nic nie jest ;/
A moze no-spa pomoze?

Stary 2011-01-11, 22:53   #2559
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie teraz niebardzo mam nawet jak tam pojechac ;/ a nie chce tez robic afery i stawiac wszystkich na nogi bo mnie cos boli...glupio mi bedzie jak sie okaze na KTG ze mi tak naprawde nic nie jest ;/
A moze no-spa pomoze?
możesz wziąć...

Stary 2011-01-11, 23:04   #2560
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
A moze no-spa pomoze?
wedlug mnie lepiej zrobic afere i sprawdzic ze wszystko OK, niż potem czegos zalowac,

ale moze faktycznie wez nospe i zaczekaj godz, zawsze mozesz zadzwonic na pogotowie to karetka przyjedzie

a ja wlasnie zamowilam laktator, herbatke i kawke na laktacje, pieluchy dokupilam bo mam chyba malo i jeszcze pokrowiec na przewijak... choc z Kamilem to poprostu tetre kladlam ale z wiekiem to czlowiek wygodnicki sie robi

a poza tym Kalinka cudowna, mamusiu zaopatrz ja w czerwona kokardke

i dizi gratuluje synusia

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

a i pyt do mam ktore maja juz dzieciaczki w wieku przedszkolnym... kiedy sie sklada podanie do przedszkola??
Stary 2011-01-11, 23:19   #2561
olbka
Zadomowienie

wróciłam w życiu Romana nie byłam tak późno u lekarza żadnego... Ale bardzo fajny, najbardziej w lekarzach-facetach podoba mi się ich delikatność - ten przepraszał za wszystko :P miłe to.
Najważniejsza wiadomość - Kaśka waży.. 3300 g... jak ja takiego klocka wypchnę... już naprawdę mogłaby wyjść, bo wreszcie nie dam rady jej wypchnąć...

Wera, weź nospę albo magnez i spróbuj usnąć. Jak nie - jedź na IP. Trudno, czasami lepiej zrobić aferę niż potem żałować...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:21   #2562
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
oj ja już Tżtowi zapowiedziałam, że jak urodzę, to wypiję butelkę wina sama, taką wielką mam ochotę że szok...albo na Martini
Wróciłam już z ktg, wszystko ok, mam jakieś małe 'skurczyki' jak to położna stwierdziła, ale na tym etapie już się nie martwimy...za tydzień znów wizyta...ja się wykończę finansowo w zeszłym tygodniu wizyta 120 zł, dziś ktg 50 zł, za tydzień wizyta 120 zł
Byliśmy też na pizzy - pychaaa była, ostatnio ciągle do jednego lokalu chodzimy, bo odkryliśmy nowy i stwierdziliśmy, że tam mają najlepszą - ja zjadłam całą pizzę, a Tż zostawił dwa kawałki
kma a czemu płacisz za ktg - to już przesada.

Olbka i co z tymi przeciwciałami, bo ja mam taką samą grupe krwi jak ty i ja tego badania nie robiłam.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:28   #2563
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
kma a czemu płacisz za ktg - to już przesada.

Olbka i co z tymi przeciwciałami, bo ja mam taką samą grupe krwi jak ty i ja tego badania nie robiłam.
powiedział mi, że byłby problem, jeśli potrzebowałabym przetoczenia krwi. Ale potrzebne sa jeszcze dodatkowe wyniki badań, które ustalą, jakie to sa przeciwciała. Mam wybór - albo iść do stacji krwiodawstwa i wybulić ok. 200 zł albo udawać greka w szpitalu, może zrobią mi to badanie za darmo...

Aha - to co wyszło z posiewu nie jest groźne.

Kasia
Stary 2011-01-11, 23:35   #2564
make_up_istka
BAN stały

wera jak są nieregularne to nie jest źle - to nie porodowe niemniej jednak mogą spowodować np. rozwieranie się lub skracanie szyjki, więc jak po no-spie nie przejdzie, to ja bym pojechała do lekarza. Nawet nie wiesz jak wiele kobiet zgłasza się na IP mimo że okazuje się że nic złego się nie dzieje - zawsze lepiej się upewnić, że jest OK. Aha, skoro masz takie akcje po seksie, to ja na Twoim miejscu już bym sobie darowała. Bo kochać się można do końca ciąży, ale tylko jeśli nic się nie dzieje i nic nie boli później.

mysiopez racja własnie dzwoniła babcia do mamy - mówi że mam już w końcu Gabrysię urodzić. No to powiedziałam, że najpierw kazali mi się wstrzymywać, żeby do Nowego Roku dotrwać, to teraz ja jej nie wypuszczę z brzucha Ach, i w końcu z dziadkiem zapamiętali imię!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-11 o 23:37
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:35   #2565
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
powiedział mi, że byłby problem, jeśli potrzebowałabym przetoczenia krwi. Ale potrzebne sa jeszcze dodatkowe wyniki badań, które ustalą, jakie to sa przeciwciała. Mam wybór - albo iść do stacji krwiodawstwa i wybulić ok. 200 zł albo udawać greka w szpitalu, może zrobią mi to badanie za darmo...

Aha - to co wyszło z posiewu nie jest groźne.

no to kurcze niepotrzebnie robiłaś to badanie, teraz się tylko pewnie denerwujesz. Ale też głupia pipa z tego laboratorium, że mówiła ci że wszystkie kobiety mają to badanie, bo jak widzisz tylko te co mają minusową krew.

A Ty robiłaś ten posiew na gbs czy na coś innego, bo ja właśnie się zastanawiam czy nie powinnam miec jeszcze jakiegoś badania w tym kierunku. Ja robiłam ytylko sam gbs.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:40   #2566
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no to kurcze niepotrzebnie robiłaś to badanie, teraz się tylko pewnie denerwujesz. Ale też głupia pipa z tego laboratorium, że mówiła ci że wszystkie kobiety mają to badanie, bo jak widzisz tylko te co mają minusową krew.

A Ty robiłaś ten posiew na gbs czy na coś innego, bo ja właśnie się zastanawiam czy nie powinnam miec jeszcze jakiegoś badania w tym kierunku. Ja robiłam ytylko sam gbs.
nienie, dobrze, że zrobiłam, bo ja te przeciwciała mam. I jeśli kiedykolwiek będę potrzebować krwi, to bez tej wiedzy mój organizm odrzuci krew dawcy, nawet jeśli będzie miał A+ jak ja. To nie ma nic wspólnego z konfliktem serologicznym... też nie do końca to rozumiem, ale w sytuacji kryzysowej może mi to uratowac życie. Dobrze, że nie chodzi o dziecko, tylko o mnie...

A z tym gbs-em to nie wiem po prostu pobrali mi posiew i odebrałam wyniki... Ale to, co wyhodowali to nie gbs tylko jakieś inne bakterie, niegroźne ponoć.

Spróbuję się położyć... Dobranoc, dziewczynki

Kasia
Stary 2011-01-12, 00:52   #2567
weraa11
Zadomowienie

Ufff juz jest duzo lepiej... Jednak no spa pomogla... Chociaz krocze mnie caly czas strasznie boli...ale w necie czytalam, ze to normalne juz w tak poznej ciazy, bo widocznie glowka juz tak napiera... Ale nie wiedzialam, ze to bedzie az tak bolec...ledwo co schodze z lozka...
No nic...pojde spac... A jutro rano sprobuje zapisac sie do ginki, zeby mi dala zwolnienie i ogolnie powiem jej o tych bolach...bo to nie bylo fajne uczucie ;/ az sie balam ze to moze sie zbliza godzina zero
Jutro pakuje torbe

Stary 2011-01-12, 07:26   #2568
marleen32
Rozeznanie

Hej z rana
Niewyspana jestem totalnie, i chyba jak dziewczyny tylko do szkoly odstawie, to znow wskocze do lozka, ale nie wiem czy to ma sens, spac w dzien, zeby pozniej nocki zarywac
Wera wyglada na to, ze to po przytulaniach z TZ, ja bym sobie odpuscila sobie, ale spytaj ginki na wszelki wypadek.
Mysiopez ja do tej torby pakuje mokre husteczki, plus takie do namaczania w wodzie (jak bede u kogos to bede woda myla pupke), mala tubke kremu na odparzanie, jakby tfu, tfu byl potrzebny, mala tubke kremu do buziaka, olejek do masazu brzuszka (ale czy bede uzywac okaze sie pozniej), podklad do przewijania (dostalam z torba razem), kilka pieluszek jednorazowych, i ubranka na zmiane, czyli body, spioszki, plus sliniak lub tetre do wycierania buzi.
Potem dojdzie mleko w razie potrzey, smoczek jakby ciagnela jakims cudem (starsze nie ciagnely), i mam taka przezroczysta torbe na brudne pieluchy, jakby nie bylo gdzie wyrzucic , to chyba tyle.

Co do dzieciaczka moze sie obracac do konca, moja sie obraca, ja wiem gdzie ma glowke po czkawce, dzis ma ja na dole
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:54   #2569
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się z środowego raneczka

DZISIAJ ZACZYNAM 35 tc!!! Jak ten czas leci, a i dobrze........

Noc przespana z przerwami na siku, ale zadowolona ... teraz jestem już po śniadanku i wracam do łóżeczka się wygrzać i poczekać na nagrzanie się wody w bojlerze
Dzisiaj w planach mam mega pyszny obiadek, odebranie wyników i pojechanie do endokrynologa...
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:56   #2570
Katarina89
Raczkowanie

Witam raniutko
Ja znów w nocy nie za bardzo mogłam spać, a mała znów się strasznie wierciła + lekkie bóle w podbrzuszu...
W nocy obraziłam się na TŻta, bo jak się kładłam spać (koło 22) to mu mówię, żeby nie kładł się późno. On na to: "Dobrze Kochanie". Obudziłam się kilka razy i za każdym razem mówiłam mu żeby się już kładł. Przed 3 stanęłam przed nim, potupałam trochę nogą (hehe, jak mała dziewczynka) i powiedziałam, że ma się kłaść spać, bo wstanie późno i potem nie będzie mógł zasnąć i jutro (w czwartek) nie wstanie do pracy (pracuje co 2 dzień po 12h). To łaskawie położył się o 3.30 i mówi do mnie, że marudzę. Myślałam, że mnie trafi.
Powiedziałam, że nie marudzę, tylko po 1. skoro nie ma zamiaru się położyć o wcześniejszej godzinie, to niech mi tego nie obiecuje, a po 2. obiecał mi długi spacer dzisiaj, a znając życie teraz pół dnia prześpi, potem wstanie i do komputera siądzie i oczywiście okaże się, że zapomniał...

Zastanawiam się co na obiad zrobić... I myślę, że chyba ugotuję kaszę gryczaną, zrobię bitki wołowe i kiszonego ogórka do tego, bo nie chce mi się za bardzo nic robić...
Stary 2011-01-12, 09:25   #2571
cytrynka3002
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Mam nadzieję, że wszystkim spokojnie nocka minęła?
Ja do 3 w nocy spałam, jak dziecko, ale potem zaczęły się skurcze, co około 20minut, więc jakoś przetrwałam...teraz boli mnie brzuch i plecy na dole, twardnieje brzuch, ale trzymam się...mam nadzieję, że to rozchodzę. Nawet spać już nie mogłam, się zdenerwowałam normalnie.
Widzę, że wieczorem Wam się na jedzonko temat załączył. Ja fast foodów poza pizzą nie jem, ostatnio to w ogóle mam ochotę tylko na rzeczy mączne, np. naleśniki, racuchy, pizza, jakieś ciastka...wzięło mnie pod koniec ciąży.

Olbko
- Ale Kaśka spora jest. Ciekawe w takim razie, ile mój klopsik waży w tym momencie...przypuszczam, ze podobnie, jak nie lepiej.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
oo co to za kupowanie prądu?
U nas możesz osbie zrobić prąd na kartę, nie płacisz wtedy kasy do spółdzielni, tylko samemu sobie kupujesz za ile chcesz...masz taką kartę swoją i energomat...no tak to działa w skrócie.
Ja jestem zadowolona z tego względu, że nikt mnie już nie oszuka, ile zużyłam prądu, bo sama go sobie kupuję.

Cytat:
Mnie też się niesamowicie chce białego półwytrawnego winka albo szampana no i przez was - chruścików...

Ech...chruściki... mąż już dzwonił z pracy, że wyszedł szukać ich po cukierniach, także liczę, że dziś się najem.
Ja za winem nie przepadam (no białe lubię ze spritem), ale szampan za mną od Sylwka chodzi...nawet piwkiem z sokiem bym nie pogardziła.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

Noc przespana z przerwami na siku, ale zadowolona ... teraz jestem już po śniadanku i wracam do łóżeczka się wygrzać i poczekać na nagrzanie się wody w bojlerze
Dzisiaj w planach mam mega pyszny obiadek, odebranie wyników i pojechanie do endokrynologa...
Gratulacje Kochana!

Ja dziś na obiad znowu pizzę robię, bo mam wszystko w domu i najszybciej mi zrobić, a mamy dziś sr, więc nie chcę się wysilać specjalnie...
Powodzenia u endo - oby wszystko okej było!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:27
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:33   #2572
Jessy_
Raczkowanie

Witam!
Ja dziś znowu przespałam całą noc więc od razu inaczej się dzień zaczyna... Tylko wodę mi wyłączyli w trakcie nacierania oliwką - więc wszystko musiało iść w ręcznik.. ale to i tak dobrze że już po moim prysznicu a nie np. w trakcie...
DOZ cały czas nic się nie odzywa - zamówienie złożyłam 8.01... chyba dzisiaj do nich przedzwonię bo już mi to trochę za długo wygląda
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:38   #2573
ligotka
Rozeznanie

Witam sie z rana Calkiem wyspana, popijam herbatke i wcinam slodkosci . Snila mi sie dzis moja dzidzia i porod, hehe jak by tak wszystkie porody wygladaly to bysmy przyrost naturalny zwiekszyli o 200%, uspili mnie - swoja droga nie wiem czemu snila mi sie cesarka, jak mam miec sn no a jak mnie obudzili to juz mala byla, a na drugi dzien poszlam na basen i plywalam z Justyna Kowalczyk hhehehe ja to mam dziwne sny w tej ciazy :P
lilijko gratuluje 35tyg! Ja jak pomysle ze dzis 12 a za miesiac to bede miec termin to juz mi lzej na serduchu
olbka Kaska pieknia ma wage! Nie martw sie urodzisz, moja tez pewnie bedzie miec kolo tego, ech te dziewczyny, ponoc sa mniejsze a tu co...
Milego dnia! A slonceczko dzis piekne az zal nie wybrac sie na spacer!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:48   #2574
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Witam sie z rana Calkiem wyspana, popijam herbatke i wcinam slodkosci . Snila mi sie dzis moja dzidzia i porod, hehe jak by tak wszystkie porody wygladaly to bysmy przyrost naturalny zwiekszyli o 200%, uspili mnie - swoja droga nie wiem czemu snila mi sie cesarka, jak mam miec sn no a jak mnie obudzili to juz mala byla, a na drugi dzien poszlam na basen i plywalam z Justyna Kowalczyk hhehehe ja to mam dziwne sny w tej ciazy :P
lilijko gratuluje 35tyg! Ja jak pomysle ze dzis 12 a za miesiac to bede miec termin to juz mi lzej na serduchu
olbka Kaska pieknia ma wage! Nie martw sie urodzisz, moja tez pewnie bedzie miec kolo tego, ech te dziewczyny, ponoc sa mniejsze a tu co...

Oddaj mi trochę słoneczka - u mnie pochmurno i deszcz.

A sen faktycznie niezły - mi w chyba właśnie w ciąży takie wyraziste rzeczy się śnią. A z Kowalczyk na basen?

Stary 2011-01-12, 09:52   #2575
agape
Zadomowienie

Witam
ja dalej wierce Wam dziure w brzuchu z kolejnymi pytaniami ale jak ktoś już wspomniał to form to prawdziwa skarbnica wiedzy a kogo mam spytać jak nie Was?

kto już zwiedzał jakas porodówke? weszłyście na oddział i co? ze chcecie zwiedzać? bo jakoś tak mi głupio... nie wiem z czym do nich uderzyć

a jak to z opłatami za poród rodzinny? ja pierwsze słysze...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:53   #2576
Enia_
Zadomowienie

Witam kobietki
Mam pytanie odnośnie drętwienia rąk , dłoni
Ja od jakiś 5 dni mam tak w nocy, dosłownie budzę się z płaczem tak mnie bolą dłonie , czy któraś z Was ma coś takiego?
Byłam u ginki kazała brac magnez z b6 3xdziennie , biorę drugi dzień może troszkę pomogło

Cytat:
wróciłam w życiu Romana nie byłam tak późno u lekarza żadnego... Ale bardzo fajny, najbardziej w lekarzach-facetach podoba mi się ich delikatność - ten przepraszał za wszystko :P miłe to.
Najważniejsza wiadomość - Kaśka waży.. 3300 g... jak ja takiego klocka wypchnę... już naprawdę mogłaby wyjść, bo wreszcie nie dam rady jej wypchnąć...

Wera, weź nospę albo magnez i spróbuj usnąć. Jak nie - jedź na IP. Trudno, czasami lepiej zrobić aferę niż potem żałować...
Ja wczoraj też byłam u ginki i wyszłam o 22.30 ta kobieta nie ma w ogóle życia prywatnego masakra jakaś !

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

Gratulacje z okazji 35 tc

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
sen pierwsza klasa, szczególnie jeśli chodzi o Justyna K
Co do wagi dziecka, moja to znów to mała kruszynka..............ec hh mam nadzieje że dobije chociaż do 3 kg, chociaż ja kiedy sie rodziłam miałam 2650gr więc Mała wielkoludkiem też raczej nie będzie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:59   #2577
olbka
Zadomowienie

Ehh, dziewczyny, ja dzisiaj rano urządziłam panikę pt. "nie czuje ruchów". No to się położyłam (chociaż wiem, że Kaśka do najbardziej ruchliwych nie należy), zaczęłam ruszać brzuch i wreszcie, po jakichś 20 minutach się gwiazda obudziła... No ale ja z kolei usnęłam i wiecie co, śnił mi się jakiś straszny wypadek, karambol, mnóstwo trupów, które wylatywały z samochodów, ja byłam świadkiem, potem wpadłam w histerię... Normalnie kolory, mało brakowało, a czułabym zapachy... Ja generalnie mam bardzo plastyczne sny, ale ta końcówka ciąży to normalnie jest niesamowita, wszystko takie realne...

Fakt faktem wczorajszy gin mnie trochę nastraszył, że ktg jest zbyt jednostajne... No ale co ja poradzę, caaaały dzień wczoraj czułam kopniaki i to takie fest, aż do... ktg. Gwiazda poszła spać akurat wtedy i sobie chrapała... Jakby co kazał mi natychmiast jechać na IP. Trochę mnie nastraszył. Niech ona już wyjdzie, nie będę się tak strasznie stresować ciągle, będę mogła na nią patrzeć, przytulić...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Mam pytanie odnośnie drętwienia rąk , dłoni
Ja od jakiś 5 dni mam tak w nocy, dosłownie budzę się z płaczem tak mnie bolą dłonie , czy któraś z Was ma coś takiego?
ja tak miałam, ale wcześniej, zanim mała się obróciła główką w dół. wtedy jak leżałam na plecach i zdarzyło mi się przysnąć, to nie czułam potem palców u rąk Raz nawet wstałam "bez palców" z badania usg, Dziecko naciska na jakis nerw w jakiejś pozycji i tyle... Ponoć są takie kobiety, które pod koniec np. nie szują części jednej nogi

Kasia
Stary 2011-01-12, 10:00   #2578
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Witam
ja dalej wierce Wam dziure w brzuchu z kolejnymi pytaniami ale jak ktoś już wspomniał to form to prawdziwa skarbnica wiedzy a kogo mam spytać jak nie Was?

kto już zwiedzał jakas porodówke? weszłyście na oddział i co? ze chcecie zwiedzać? bo jakoś tak mi głupio... nie wiem z czym do nich uderzyć

a jak to z opłatami za poród rodzinny? ja pierwsze słysze...
Ja byłam ze szkoły rodzenia, więc z grupą i lekarzem, ale przypuszczam, że jeśli pójdziesz na porodówkę w godzinach odwiedzin i powiesz, czy mogłabyś sobie podpatrzeć ją trochę położnej, to nie powinno być większego problemu...no chyba, że będzie dużo porodów, to pewnie nie pozwolą za bardzo się Tobie tam kręcić...

A co do porodu rodzinnego - u nas się nie płaci, może wejdź na stronę swojego szpitala - powinno być jakieś info odnośnie płatności.

Enia
- ja drętwienia nie mam, ale może tak się dzieje, bo np. za długo leżysz w jednej pozycji?
Jeśli bierzesz magnez dopiero 2 dzień, to trochę za mało czasu, żebyś efekty duże zobaczyła, sądzę, że tak po tygodniu będzie różnica.

A ja się zastanawiam, co by tu zacząć robić, żeby się nie nudzić

Stary 2011-01-12, 10:05   #2579
ligotka
Rozeznanie

agape ja mam to samo, chcialabym zwiedzic ale jakos glupio mi tak, maz ostatnio mnie namawial to mu powiedzialam ze jak do anestezjologa pojade to wtedy obejrzymy, moj gin mowil ze w sosnowcu bezplatnie i porod rodzinny i znieczulenie
Enia dokladnie musisz jesc magnez, ja jakies dwa miesiace temu mialam problemy z bolem zyl, koszmarnie w nocy nie dalo sie spac - na szczescie od kiedy biore magnez pomoglo!
olbka ja wlasnie jestem jakas dziwna nie zwracam uwage na mala ile sie rusza, bo moze dlatego ze ona sie duzo wierci i czasem mam nadzieje ze sie wreszcie uspokoi ale tez nie umiem sie doczekac, szczegolnie po tym snie gdzie widzialam jej buzke...
cytrynka ja sie za czytanie ksiazek coelho wzielam, w sumie kolejny raz, ale nie mam w domku nic nowego a do biblioteki wczoraj nie mialam sil wyskoczyc
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:06   #2580
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

ja tak miałam, ale wcześniej, zanim mała się obróciła główką w dół. wtedy jak leżałam na plecach i zdarzyło mi się przysnąć, to nie czułam potem palców u rąk Raz nawet wstałam "bez palców" z badania usg, Dziecko naciska na jakis nerw w jakiejś pozycji i tyle... Ponoć są takie kobiety, które pod koniec np. nie szują części jednej nogi
Własnie ginka powiedziała to samo, że jest nacisk na nerw i to dlatego . Poza tym moja Kruszynka jest nadal główką do góry więc mam nadzieje że zechce zmienić pozycję i wtedy te bóle zanikną dzięki za info

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja byłam ze szkoły rodzenia, więc z grupą i lekarzem, ale przypuszczam, że jeśli pójdziesz na porodówkę w godzinach odwiedzin i powiesz, czy mogłabyś sobie podpatrzeć ją trochę położnej, to nie powinno być większego problemu...no chyba, że będzie dużo porodów, to pewnie nie pozwolą za bardzo się Tobie tam kręcić...

A co do porodu rodzinnego - u nas się nie płaci, może wejdź na stronę swojego szpitala - powinno być jakieś info odnośnie płatności.

Enia
- ja drętwienia nie mam, ale może tak się dzieje, bo np. za długo leżysz w jednej pozycji?
Jeśli bierzesz magnez dopiero 2 dzień, to trochę za mało czasu, żebyś efekty duże zobaczyła, sądzę, że tak po tygodniu będzie różnica.

A ja się zastanawiam, co by tu zacząć robić, żeby się nie nudzić
Jak wymyślisz coś pożytecznego podpowiedz bo mnie też się nudzi
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości