|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Glooria fajny ten jumper i mala
![]() Widzicie Anoxa, Jaszczka fajnie wam, ja w sumie tez jak nie mam kasy to tz mi daje, ale my nie mamy slubu i jakos tak w ogole nie czuje by to byla nasza kasa wspolna, owszem tz ma gest, potrafi mi kupic kurtke za 800zl lub narty z butami itp., ale ja go o to nie prosze nigdy,a poza tym nie lubie byc zalezna od nikogo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() ![]() co do pieniedzy i wychowawczego... niezawsze lacze sie z toba w bolu! ja mimo ze jestem mezatka i mamy wspolna kase to mimo wszystko ja z tych pieniedzy robie zakupy do domu. jakos rzeczy dla siebie zawsze kupowalam za swoje, a teraz? teraz to bedzie ciezko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
Niezawsze - doskonale cię rozumiem, ja też zawsze lubiłam być niezależna
![]() ![]() ![]() Misiulka - dzięki za odp ![]() ![]() ![]() a to mój Królewicz:
#1234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() niezawsze na szczescie ![]() ![]() ojjoj, wspolczuje. hm, moze jakis skos czy zabki. ![]()
![]() |
#1235 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
prosze Hubcik w chodziku i w bonusie Hubcis zaczepiajacy bigosa ![]() P1111003.jpgP1110991.jpgP1110982.jpgP1111023.jpg
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
jaszczka
jaki superowy, i jak sie zmienil ![]() ![]() ![]() ![]()
#1237 |
Zakorzenienie
|
jaszczka ale Patryk sie pulasny zrobil! normalnie bym go nie poznala! super i w tym pajacyku tygryska
![]()
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękniś ![]() ![]() Super wygląda. Ja się kurcze boję chodzików... :/
![]() |
#1239 |
Rozeznanie
|
agamarcio dziękuję
![]() Co do mleka to ja podawałam nan1, ale ostatnio nie wiem co jest grane, ale w żadnym sklepie nie mogę kupić i podaje bebiko1 i też mu pasuje. Przed chwilą poszli ostatni goście, a ja padam. Poczytam Was jutro bo dzisiaj nie dam już rady Miłej nocy mamuski |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Raczkowanie
|
![]() a od razu zajażył że do przodu się jeździ czy tak jak Milena najpierw do tyłu, później na boki a następnie do przodu i dotarła do choinki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zadomowienie
|
i jeszcze fotki ze spotkania z Dzidzią i Pszczółką (mam nadzieję, że się dziewczyny nie obrażą, że tak wklejam ich pociechy
![]() Edit: zdjęcia mi się miejscami pozamieniały :P fot 2 - od góry Dzidziowa Aliska, Pszczółkowy Marcinek i Jaszczurkowy Patryk ![]() fot 1 - Aliska, Patryk i Marcinek ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2011-01-11 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
dzidzia ja tez slyszalam rozne opinie ale jakos sie nie boje moje siostrzenice zasuwaly i wszystko jest ok poza tym nie chce go calymi godzinami tu trzymac planuje po 20min dwa razy dziennie moze 30 z czasem a tak klade go tez na puzzlach piankowych bo chce zeby sie nauczyl raczkowac
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- glooria on z poczatku wogole nie wiedzial ze moze sie w nim poruszac a pozniej lekko sie bujal przod-tyl ale po calym pokoju jeszcze nie smigal ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- ale super! tu jeszcze Patrys mial chyba mniejsze chomiczki co? ale Aliska ma dobrze sami faceci w kolo
#1243 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze juz sama nie wiem...dzis wykapalismy ja o 19 dalam cysia i strasznie juz tarla oczka, ale nic nie pomagalo, ani lozeczko, ani bujanie, ani przytulanie, ani czytanie, spiewanie...moglabym tak dlugo... az TZ wzial ja do pokoju, posiedziala pogapila sie az przyszla 21, tz dal butle, wyduldala prawie 120ml, odbil i padla w lozeczku...moze za wczesnie ja klade? ale ostatnia drzemke miala do 16.20... ![]() sliczny Hubcio, a bigos poprostu boski!!!beagle sa wg mnie najsliczniejsze na swiecie, ale podobno wredne okropnie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a włosy? jakie włosy? ja już połowy nie mam, a te co mam to każdy w inną stronę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też nie bardzo jestem za chodzikami, ale nie powiem - fajnie dzieciaczki w takim czymś wyglądają i wydają się szczęśliwe ![]()
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
jaszczka Patryk to śliczny chłopczyk i jaki uśmiechnięty
![]() Powiem Wam, że ja nie mam zaufania do chodzików i skoczków. Widziałam dziecko którym opiekowała sie moja koleżanka i ona zasuwała w chodziku a bez chodziła na palcach, nie łapała równowagi, obijała sie o meble. Jesli już to kupie Frankowi popychacz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Modelką? Chyba w 20cm obcasach :P. Toż ona nie ma za kim mieć długich nóg. Zresztą mamy prawie 5 miesięcy, a ona nadal 61cm :/
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
agravka pytalas o siedzenie Hubcia czasem sie jeszcze zachwieje ale w chodziku jest to bezpieczne bo w kolo jest obudowa a jesli chodzi o beagle to lagodniejszej rasy nei widzialam! i absolutnie nie jest wredny nie wiem skad to wzielas
![]()
#1248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
Dzidzia, ale pamiętej, że Aliska się sporo mniejsza od Natalii urodziła. Uszy do góry, każde dziecko rośnie w swoim tempie.
Jaszczka, Patryk ma zadziorne spojrzenie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 | ||
Zakorzenienie
|
ale sie zmienil! taki dorosly barziej sie zrobil
![]() ![]() Cytat:
![]() a bigos ma szczescie ze ma krotka siersc. moja psina niedlugo lysa bedzie ![]() Cytat:
![]() Aliska mala gwiazdeczka sliczna, Patryk kawal chlopa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Raczkowanie
|
m-c tobi jest bez isofixa ale ma taką podstawę co sie układa fotelik w pozycję półleżącą
tak milena juz ładnie siedzi sama ok 10minut ale ma jeszcze wpadki z zapominaniem się ![]() ale nie podciągnie się sama do siadu trochę jej jeszcze brakuje ![]() ![]() u nas najpierw był jumper wyćwiczyła sobie nogi i zaczęła stawiac dzięki niemu całe stópki ![]() uważam że dziecko musi być sztywne aby się w nim nie bujało bez ładu i składu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
mazde 6 kombi albo golfa V, caly czas rozmyslamy czy kombi tak naprawde nam jest potrzebny skoro teraz na spokojnie upychamy sie w hatchbacku a civic nie nalezy do najwiekszych. ja wole golfa bo maly i idealny do miasta a mazda za to ma webasto na ktorym nam zalezy... ehh 30 klockow do wydania a moj maz ciagle mysli
![]() ![]() Jaszczka, Patrys jest przeslodki i jaki juz duzy!!!! strasznie zaluje ze nie moglam sie z wami wtedy spotkac ![]() Dzidzia czym ty sie martwisz? Blanka jest starsza od Aliski o 2 tygodnie a wazy moze z 5700g ale to przy dobrych lotach. Wiec macie 500g wiecej niz my... to ja sie powinnam martwic waga mojego dziecia... no ale moja jest dluga ma chyba z 68 cm. agravka a maxi cosi tobi jest jak najbardziej montowany rowniez bez isofixa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
anoxa Hubcio słodki a Twoj pies
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() wreszcie Was nadrobiłam za przedwczoraj i wczoraj i dzisiaj;p u Nas może nawet być, tylko Mala odstawiła numer i znowu wstała o 5 na jedzenie a od miesiąca udało mi się już nie dawać 6 razy mleka tylko 5 a dzisiaj nie było mowy musiałam dać, woda ani soczek ani herbatka nie pomagały ani smoczek, wypiła 150 i poszła spać a o 8 wypiła 60 więc chyba na prawdę była głodna.... anoxa pytałaś mnie ile mam lat... w marcu skończę 24, aż tak staro wyglądam ? ![]() wszystkie dzieci śliczne ![]() ![]() Aaaa i dzisiaj kończymy 5 miesięcy ![]() ![]() a co do tż, to od soboty nie było go, bo miał inwenteryzacje w pracy i w niedziele na nockę i wczoraj też więc przyjechał dopiero dzisiaj rano... sam z siebie wyjął kasę i dał nie musiałam praosić i poszedł zrobić zakupy i dał mojej mamie na zakupy więc mam nadzieję, że coś do niego dotarło wkońcu.... i wysłałam go na spacer z Mała na dwie godziny, a ja odpoczęłam.... wczoraj dostałam @ i to takiej, że ledwo z łóżka wstaje ![]() Tyle chciałam napisać i uciekam spać... tż znowu na nockę pojechał ale chyba wróci do domu a nie do mamy po pracy... Uciekam spać, dobrej i przespanej całej nocki zyczę wszystkim oraz kolorowych snów ![]()
#1256 |
Raczkowanie
|
Czesc mamusie!
![]() My juz w Norwegii.. Pobyt w Polsce baardzo udany ,Szymus byl przeszczesliwy ,wynoszony i wybawiony za wszystkie czasy. Obawialam sie troche tego jak zniesie tyle spotkan z nowymi osobami i nowe miejsca ,ale on nie robil z tego w ogole problemu. Usmiechal sie do wszystkich, nawet nie wiedzialam ,ze moje dziecko tak lubi towarzystwo. Mielismy tylko 2 kiepskie noce gdy Szymkowi szly 2 zabki na raz, nie mogl jesc z butelki ani ssac smoka ,wiec bylo mi ciezko go uspic. Z nowych umiejetnosci to powiedzial pierwsze dwusylabowe slowo: baba ![]() Moze mi ktos w skrocie powiedziec co u Was i maluchow?
![]() |
#1257 |
Przyczajenie
|
My mamy na sprzedanie mazde 6 rocznik 2004
![]() Jak czytam tak czytm to ja z moją Emi mam bajkę, na noc zasypia max do 21 śpi w nocy ładnie czasami się obudzi około 1 na cyca później nad ranem około 4-5, 7 i śpi do 9 - 10. Przepraszam że tak mało się odzywam ale starszak od wczoraj ma te 40 stopni i nie mam czasu i siły już na neta;/ Mąż wraca około 20 dopiero;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Patryk super z tatusiem fajnie
![]() ![]() Hubcio swietny w chodziku, ale ja tez sie boje chyba a na pewno to miejsca nie mam na niego ![]() Sesja we trojke swietna!! a co Patryk robi z sukieneczka Aliski ? ![]() Cytat:
Ja z beaglami mam zle doswiadczenie wlasnie, ze sa zlosliwe i rozpuszczone aczkolwiek to drugie zalezy od wychowania, ale raczej chyba trudno sobie je wychowac, moja ciocia ma i jest to najbardziej bezczelny pies z jakim mialam doczynienia. Nie mniej jednak Anoxa wierze, ze masz swietnego piesa, bo wiadomo, ze nie mozna do jednego wora wrzucac wszystkich psow. A my jutro do kina ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
Niezawsze - ależ ja ci tego kina zazdroszcze
![]() i dzięki za komplementy ![]() ![]() a co do psiaków to dużo zależy od wychowania, ale jeszcze więcej od "egzemplarza", bo nie ma 2 takich samych psów, a rasa może być ogólnie łagodna lub ogólnie agresywna - zawsze zdarzą się wyjątki ![]() my właśnie mieliśmy małą przeprawę z Patrykiem, obudził się na swoje "północne" karmienie trochę za wcześnie bo miał cały nosek zawalony i nie mógł oddychać ![]() ![]() on się ostatnio przez sen na bok przewraca i niestety pielucha tego nie wytrzymuje ![]() ![]()
#1260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My w połowie 5 miesiąca ważyliśmy 5900 a mała super się rozwija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.