Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 20:04   #1231
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Glooria fajny ten jumper i mala

Widzicie Anoxa, Jaszczka fajnie wam, ja w sumie tez jak nie mam kasy to tz mi daje, ale my nie mamy slubu i jakos tak w ogole nie czuje by to byla nasza kasa wspolna, owszem tz ma gest, potrafi mi kupic kurtke za 800zl lub narty z butami itp., ale ja go o to nie prosze nigdy,a poza tym nie lubie byc zalezna od nikogo i wiem, ze ten wychowawczy to bedzie katorga dla mnie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:16   #1232
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszedł dla Mileny fotelik maxi cosi tobi i jestem bardzo zadowolona
w sklepie jak wybieraliśmy fotelik to najlepiej i najpewniej Milena w nim siedziała i oto jest a zamówiliśmy przez internet
kupione i z głowy
bardzo dobry wybor my tez kupilismy mlodej ten fotelik

co do pieniedzy i wychowawczego... niezawsze lacze sie z toba w bolu! ja mimo ze jestem mezatka i mamy wspolna kase to mimo wszystko ja z tych pieniedzy robie zakupy do domu. jakos rzeczy dla siebie zawsze kupowalam za swoje, a teraz? teraz to bedzie ciezko tym bardziej ze moj ciagle sugeruje mi ze jestem zakupoholiczka no i ogolnie ciagle na tapecie jest ten pieprzony samochod i dopoki go nie kupimy o wydawaniu kasy moge zapomniec
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:27   #1233
jaszczka
Zadomowienie

Niezawsze - doskonale cię rozumiem, ja też zawsze lubiłam być niezależna a u nas to samo tak wyszło, że mamy wspólną kasę, jeszcze długo przed ślubem... i to do niedawna ja więcej zarabiałam, ja kupiłam samochód, komputery itd, a tż "korzystał", teraz ja biedę klepię to korzystam z niego bo on teraz kokosy zbija ale jak to mówią - równowaga w przyrodzie musi być
Misiulka - dzięki za odp ja się przymierzam do Fuzzi Bunz one-size, ale na razie się trochę spłukaliśmy z kasy więc czekam do następnej wypłaty z zamówieniem też planuję na początek kupić tak 6-8 i trochę dodatkowych wkładów z bambusem i zobaczymy jak będę dawać radę

a to mój Królewicz:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 245.jpg (95,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 319.jpg (87,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 474.jpg (53,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 494.jpg (63,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-01-11, 20:31   #1234
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
itakasia faktycznie szalony dzien i gratuluje corci pierwszego miejsca
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
itakasiu crazy day! Gratulacje dla Marysi!
Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Marysi!!
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
o matko ale mialas dzien gratulacje dla corci
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kasia niezle i jeszcze fitness, ja tez czekam na swoj open karnet do silowni i fitness, tz obiecal
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
itakasia , ale miałaś dzisiaj zabiegany dzień, brawa dla Marysi
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
itakasia - rzeczywiście zwariowany dzień miałaś! no i gratki dla Marysi
dziekujemy za gratki dla Marysi a dzien ciezki, troche mojej winy w tym bo zapomnialam smoczka no ale juz relaksik, dzieci spia
niezawsze
na szczescieksiadz z koleda dotarl o 20 wiec nie zdazylam na fitness, mialam wymowke. a teraz tz robi mi buleczki pyszne
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
u nas jest coraz gorzej z nocami...?
ojjoj, wspolczuje. hm, moze jakis skos czy zabki.
Stary 2011-01-11, 20:32   #1235
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
my po szpitalu, zrobili małemu prześwietlenie i badanie bioderek - wszystko wygląda ok tylko ten lekarz był tak niedelikatny, że szok! tak mu na chama powykręcał nóżki biedactwo płakało tak żałośnie i nie mogłam go potem uspokoić
Patryk waży już 9,5kg i ma 75cm wielkolud mój kochany
no i będzie z niego casanova zaczepiał wszystkie pielęgniarki, babeczki od x-ray, nawet recepcjonistkę - do wszystkich się uśmiechał, a one topniały w oczach

ps. zaraz wrzucę jakieś zdjęcia
ale swinia z tego lekarza a Patrys faktycznie duzy moj tez ma cos kolo 75cm ale wagowo go Patryk przegonil

Cytat:
widzialam coś takiego na ebay-u blokuje się kółka i dziecko fika ale to bardziej taka aktywna stacja
ja mam tego jumpera co dziecko skacze jak na linachzaraz dam zdjęcie dla mnie super sprawa a Milena co dziennie wieczorem ma pół godzinki na wyszalenie się przed snem i jak coś muszę zrobić nagłego to tam ją zostawiam jest to bardzo bezpieczne miejsce
super!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Widzicie Anoxa, Jaszczka fajnie wam, ja w sumie tez jak nie mam kasy to tz mi daje, ale my nie mamy slubu i jakos tak w ogole nie czuje by to byla nasza kasa wspolna, owszem tz ma gest, potrafi mi kupic kurtke za 800zl lub narty z butami itp., ale ja go o to nie prosze nigdy,a poza tym nie lubie byc zalezna od nikogo i wiem, ze ten wychowawczy to bedzie katorga dla mnie
uwierz mi ze ja na poczatku tez tak mialam od wielu lat zarabialam na siebie nikogo o nic nie prosilam a tu nagle musiala od tz'ta brac siano ale jak pisalam z czasem opory minely

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do pieniedzy i wychowawczego... niezawsze lacze sie z toba w bolu! ja mimo ze jestem mezatka i mamy wspolna kase to mimo wszystko ja z tych pieniedzy robie zakupy do domu. jakos rzeczy dla siebie zawsze kupowalam za swoje, a teraz? teraz to bedzie ciezko tym bardziej ze moj ciagle sugeruje mi ze jestem zakupoholiczka no i ogolnie ciagle na tapecie jest ten pieprzony samochod i dopoki go nie kupimy o wydawaniu kasy moge zapomniec
a jaki samochod chcecie kupic?

prosze Hubcik w chodziku i w bonusie Hubcis zaczepiajacy bigosa

P1111003.jpgP1110991.jpgP1110982.jpgP1111023.jpg
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:33   #1236
itakasia
Zakorzenienie

jaszczka
jaki superowy, i jak sie zmienil supera ty i te wlosyzazdroszcze:pa la:
Stary 2011-01-11, 20:36   #1237
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka ale Patryk sie pulasny zrobil! normalnie bym go nie poznala! super i w tym pajacyku tygryska
Stary 2011-01-11, 20:40   #1238
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Nim was nadrobię, pochwalę się, że na dzisiejszej wizycie u lekarza zmierzono i zważono moje dziecię i Natalka waży 8800 i ma już 73 cm długości. Wielkolud mój kochany.
Też byłyśmy dziś na wizycie, ale nie ma się specjalnie czym chwalić. 6200g a brak nam tygodnia do 5 miesięcy .

Cytat:
a to mój Królewicz:
Piękniś Buziak od Cioteczki

Cytat:
Super wygląda. Ja się kurcze boję chodzików... :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:41   #1239
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

agamarcio dziękuję
Co do mleka to ja podawałam nan1, ale ostatnio nie wiem co jest grane, ale w żadnym sklepie nie mogę kupić i podaje bebiko1 i też mu pasuje.
Przed chwilą poszli ostatni goście, a ja padam. Poczytam Was jutro bo dzisiaj nie dam już rady
Miłej nocy mamuski
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:43   #1240
glooria
Raczkowanie

dl aHubcia to mamy drugiego dzieciaczka w chodziku
a od razu zajażył że do przodu się jeździ czy tak jak Milena najpierw do tyłu, później na boki a następnie do przodu i dotarła do choinki i sie wzieła za nią
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:43   #1241
jaszczka
Zadomowienie

i jeszcze fotki ze spotkania z Dzidzią i Pszczółką (mam nadzieję, że się dziewczyny nie obrażą, że tak wklejam ich pociechy )

Edit: zdjęcia mi się miejscami pozamieniały :P
fot 2 - od góry Dzidziowa Aliska, Pszczółkowy Marcinek i Jaszczurkowy Patryk
fot 1 - Aliska, Patryk i Marcinek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 440.jpg (137,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 432.jpg (135,7 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2011-01-11 o 20:46
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 20:47   #1242
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia ja tez slyszalam rozne opinie ale jakos sie nie boje moje siostrzenice zasuwaly i wszystko jest ok poza tym nie chce go calymi godzinami tu trzymac planuje po 20min dwa razy dziennie moze 30 z czasem a tak klade go tez na puzzlach piankowych bo chce zeby sie nauczyl raczkowac

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

glooria on z poczatku wogole nie wiedzial ze moze sie w nim poruszac a pozniej lekko sie bujal przod-tyl ale po calym pokoju jeszcze nie smigal

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

ale super! tu jeszcze Patrys mial chyba mniejsze chomiczki co? ale Aliska ma dobrze sami faceci w kolo
Stary 2011-01-11, 20:53   #1243
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
widzialam coś takiego na ebay-u blokuje się kółka i dziecko fika ale to bardziej taka aktywna stacja
ja mam tego jumpera co dziecko skacze jak na linachzaraz dam zdjęcie dla mnie super sprawa a Milena co dziennie wieczorem ma pół godzinki na wyszalenie się przed snem i jak coś muszę zrobić nagłego to tam ją zostawiam jest to bardzo bezpieczne miejsce
powiedz czy Milenka umie juz sama ladnie siedziec? bo Ada jeszcze sie kiwa nieco na boczki i sama nie wiem czy juz moznaby do skoczka albo do chodzika? kiedy jest TEN moment?
Cytat:
dzisiaj przyszedł dla Mileny fotelik maxi cosi tobi i jestem bardzo zadowolona
w sklepie jak wybieraliśmy fotelik to najlepiej i najpewniej Milena w nim siedziała i oto jest a zamówiliśmy przez internet
kupione i z głowy
no my pewnie tez ten kupimy. Jego mozna montowac bez isofixa? dzieki za fotki roznych skoczkow

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

ojjoj, wspolczuje. hm, moze jakis skos czy zabki.
kurcze juz sama nie wiem...dzis wykapalismy ja o 19 dalam cysia i strasznie juz tarla oczka, ale nic nie pomagalo, ani lozeczko, ani bujanie, ani przytulanie, ani czytanie, spiewanie...moglabym tak dlugo... az TZ wzial ja do pokoju, posiedziala pogapila sie az przyszla 21, tz dal butle, wyduldala prawie 120ml, odbil i padla w lozeczku...moze za wczesnie ja klade? ale ostatnia drzemke miala do 16.20...
Cytat:

sliczny Hubcio, a bigos poprostu boski!!!beagle sa wg mnie najsliczniejsze na swiecie, ale podobno wredne okropnie a wiecie, ze moj kot zdechl? pare dni temu u tesciow...
Cytat:
i jeszcze fotki ze spotkania z Dzidzią i Pszczółką (mam nadzieję, że się dziewczyny nie obrażą, że tak wklejam ich pociechy )

ślicznie dzieciaki!!!!nie umialabym wybrac
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:53   #1244
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jaszczka
jaki superowy, i jak sie zmienil supera ty i te wlosyzazdroszcze:pa la:
dzięki
a włosy? jakie włosy? ja już połowy nie mam, a te co mam to każdy w inną stronę
Cytat:
jaszczka ale Patryk sie pulasny zrobil! normalnie bym go nie poznala! super i w tym pajacyku tygryska
hehe no właśnie, tłuścioch taki że szok mówiłam że się zmienił

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Też byłyśmy dziś na wizycie, ale nie ma się specjalnie czym chwalić. 6200g a brak nam tygodnia do 5 miesięcy .

ty się nie przejmuj tak tą wagą, Aliska jest po prostu śliczną proporcjonalnie zbudowaną filigranową osóbką będzie modelką i tyle

ja też nie bardzo jestem za chodzikami, ale nie powiem - fajnie dzieciaczki w takim czymś wyglądają i wydają się szczęśliwe
Stary 2011-01-11, 20:54   #1245
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

jaszczka Patryk to śliczny chłopczyk i jaki uśmiechnięty !Ty też wyglądasz super!!

Powiem Wam, że ja nie mam zaufania do chodzików i skoczków. Widziałam dziecko którym opiekowała sie moja koleżanka i ona zasuwała w chodziku a bez chodziła na palcach, nie łapała równowagi, obijała sie o meble. Jesli już to kupie Frankowi popychacz.
Stary 2011-01-11, 20:59   #1246
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie obrażą. Daj maila, to Ci wyślę, te moje

Cytat:
ty się nie przejmuj tak tą wagą, Aliska jest po prostu śliczną proporcjonalnie zbudowaną filigranową osóbką będzie modelką i tyle
Modelką? Chyba w 20cm obcasach :P. Toż ona nie ma za kim mieć długich nóg. Zresztą mamy prawie 5 miesięcy, a ona nadal 61cm :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:04   #1247
anoxa
Zakorzenienie

agravka pytalas o siedzenie Hubcia czasem sie jeszcze zachwieje ale w chodziku jest to bezpieczne bo w kolo jest obudowa a jesli chodzi o beagle to lagodniejszej rasy nei widzialam! i absolutnie nie jest wredny nie wiem skad to wzielas
Stary 2011-01-11, 21:11   #1248
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
agravka pytalas o siedzenie Hubcia czasem sie jeszcze zachwieje ale w chodziku jest to bezpieczne bo w kolo jest obudowa a jesli chodzi o beagle to lagodniejszej rasy nei widzialam! i absolutnie nie jest wredny nie wiem skad to wzielas
hm myslalam, ze najlagodniejsze sa labradory (moi rodzice maja a to ze wredne... nie wiem skad, ale caly czas zylam w takim przekonaniu... a nie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:22   #1249
martysek
Zadomowienie

Dzidzia, ale pamiętej, że Aliska się sporo mniejsza od Natalii urodziła. Uszy do góry, każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Jaszczka, Patryk ma zadziorne spojrzenie
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:32   #1250
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

a to mój Królewicz:
ale sie zmienil! taki dorosly barziej sie zrobil slodziaczek kochany

Cytat:

Załącznik 3662209Załącznik 3662210Załącznik 3662211Załącznik 3662213
ale fajnie my nie mamy miejsca na chodzik
a bigos ma szczescie ze ma krotka siersc. moja psina niedlugo lysa bedzie

Cytat:

ale fajowo
Aliska mala gwiazdeczka sliczna, Patryk kawal chlopa a Marcinek jak zawsze uroczy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:44   #1251
glooria
Raczkowanie

m-c tobi jest bez isofixa ale ma taką podstawę co sie układa fotelik w pozycję półleżącą
tak milena juz ładnie siedzi sama ok 10minut ale ma jeszcze wpadki z zapominaniem się ale nie zostawiam jej samej i ładnie się prostuje jak siedzi
ale nie podciągnie się sama do siadu trochę jej jeszcze brakuje takiego rozpędu lub czegoś do podciągnięcia
u nas najpierw był jumper wyćwiczyła sobie nogi i zaczęła stawiac dzięki niemu całe stópki dzieci nie potrzebują do niego umiejetności siedzenia bez podparcia bo gatki ładnie trzymają
uważam że dziecko musi być sztywne aby się w nim nie bujało bez ładu i składu
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:49   #1252
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
hm myslalam, ze najlagodniejsze sa labradory (moi rodzice maja a to ze wredne... nie wiem skad, ale caly czas zylam w takim przekonaniu... a nie?
absolutnie jeden jedyny raz gdy cos nawywijal to bylo jak pogryzl mi koncowke od laktatora a w tym roku konczy 4 lata nigdy nic po zlosci nie robi w sumie to usluchany jest wystarczy byc stanowczym i naprawde wydaje mi sie ze to wspaniala rasa podobno sa bardzo lagodnymi psami i jedne z najbardziej polecanych przy dzieciach bigos jak widzi juz takie chodzace dzieci to ma taka frajde ze masakra od razu chce sie bawic a do wrednosci to mam porownanie moja siostra ma sznaucera miniaturke to ten to nie dosc ze zostawion y pogryzie wszystko co znajdzie gazety chustki kiedys mu sie cale op papieru toal. zdarzylo rozszarpac no i gryzie zwlaszcza dzieci nawet gdy go przytulaja przytocze taka historie moja strasza siostrzenica bawila sie z kolezanka i wziela bigosa do pokoju i tofika tofik uciekl co sie okazalo bigosa bila po dupsku drewniaza listwa przypodlogowa (odpadl kawalek okolo 60cm) a ten glupi uciekl sie tylko napic i spowrotem tam lazl do nich bo cos sie dzialo mlodsza siostrzenica jezdzi mu na grzbiecie ciaga na uszy ogon (klepala go po jajcach i mowila "o pupa pupa" ) naprawde lagodne psy juz z mezem powiedzielismy ze zawsze tylko beagle bedziemy mieli jedyna ich wada to to ze gdzies w lesie jak wyczuje trop to zwiewa i wraca dopiero po jakichs 30-40min

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale fajnie my nie mamy miejsca na chodzik
a bigos ma szczescie ze ma krotka siersc. moja psina niedlugo lysa bedzie
hehe bedziecie ja na krotko obcinac juz nie bedzie brudki
Stary 2011-01-11, 21:59   #1253
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

a jaki samochod chcecie kupic?
mazde 6 kombi albo golfa V, caly czas rozmyslamy czy kombi tak naprawde nam jest potrzebny skoro teraz na spokojnie upychamy sie w hatchbacku a civic nie nalezy do najwiekszych. ja wole golfa bo maly i idealny do miasta a mazda za to ma webasto na ktorym nam zalezy... ehh 30 klockow do wydania a moj maz ciagle mysli ale bedziemy kupowac najwczesniej pod koniec lutego jak moj m wystawi fakturke i bedzie kasa. najsmieszniejsze jest to ze to auto ma byc dla mnie i de facto to ja powinnam decydowac o tym czym chce jezdzic tym bardziej ze polowe kasy ja na to wykladam. no ale ogolnie wszystko by tylko autobusem nie popierniczac

Jaszczka, Patrys jest przeslodki i jaki juz duzy!!!! strasznie zaluje ze nie moglam sie z wami wtedy spotkac ale nie chcialam zeby Blanka kogos zarazila.

Dzidzia czym ty sie martwisz? Blanka jest starsza od Aliski o 2 tygodnie a wazy moze z 5700g ale to przy dobrych lotach. Wiec macie 500g wiecej niz my... to ja sie powinnam martwic waga mojego dziecia... no ale moja jest dluga ma chyba z 68 cm.

agravka a maxi cosi tobi jest jak najbardziej montowany rowniez bez isofixa
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:00   #1254
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anoxa Hubcio słodki a Twoj pies Strasznie mi się takie psy podobają Lubie duże, małe jakos działaja mi na nerwy
Stary 2011-01-11, 22:27   #1255
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

Witam

wreszcie Was nadrobiłam za przedwczoraj i wczoraj i dzisiaj;p u Nas może nawet być, tylko Mala odstawiła numer i znowu wstała o 5 na jedzenie a od miesiąca udało mi się już nie dawać 6 razy mleka tylko 5 a dzisiaj nie było mowy musiałam dać, woda ani soczek ani herbatka nie pomagały ani smoczek, wypiła 150 i poszła spać a o 8 wypiła 60 więc chyba na prawdę była głodna....

anoxa pytałaś mnie ile mam lat... w marcu skończę 24, aż tak staro wyglądam ? ;p

wszystkie dzieci śliczne i jak ładnie siedzą już i na nocniczkach i w chodzikach... mnie niestety lekarz od bioderek zabronił używania chodzików żeby nie przyspieszac tego etapu chodzenia, ale chyba tak każdej mamie mówił... nie wiem, ja swój oddałam dla kolezanki nowy...

Aaaa i dzisiaj kończymy 5 miesięcy i akurat dzisiaj moje dziecię zrobiło się jakby to powiedzieć strasznie żywe, do tej pory też była żywa ale nie aż tak.... od wczoraj Wiki umie przewracać się z plecków na brzuszek w obie strony ;d tylko czasami jak się przewróci, to jej rączka się podwinie pod brzuszek i leży na niej, ale nie płacze

a co do tż, to od soboty nie było go, bo miał inwenteryzacje w pracy i w niedziele na nockę i wczoraj też więc przyjechał dopiero dzisiaj rano... sam z siebie wyjął kasę i dał nie musiałam praosić i poszedł zrobić zakupy i dał mojej mamie na zakupy więc mam nadzieję, że coś do niego dotarło wkońcu.... i wysłałam go na spacer z Mała na dwie godziny, a ja odpoczęłam.... wczoraj dostałam @ i to takiej, że ledwo z łóżka wstaje

Tyle chciałam napisać i uciekam spać... tż znowu na nockę pojechał ale chyba wróci do domu a nie do mamy po pracy...

Uciekam spać, dobrej i przespanej całej nocki zyczę wszystkim oraz kolorowych snów
zabcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:36   #1256
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamusie!

My juz w Norwegii.. Pobyt w Polsce baardzo udany ,Szymus byl przeszczesliwy ,wynoszony i wybawiony za wszystkie czasy. Obawialam sie troche tego jak zniesie tyle spotkan z nowymi osobami i nowe miejsca ,ale on nie robil z tego w ogole problemu. Usmiechal sie do wszystkich, nawet nie wiedzialam ,ze moje dziecko tak lubi towarzystwo. Mielismy tylko 2 kiepskie noce gdy Szymkowi szly 2 zabki na raz, nie mogl jesc z butelki ani ssac smoka ,wiec bylo mi ciezko go uspic. Z nowych umiejetnosci to powiedzial pierwsze dwusylabowe slowo: baba

Moze mi ktos w skrocie powiedziec co u Was i maluchow?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:48   #1257
@aneczka@
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mazde 6 kombi albo golfa V,
My mamy na sprzedanie mazde 6 rocznik 2004
Jak czytam tak czytm to ja z moją Emi mam bajkę, na noc zasypia max do 21 śpi w nocy ładnie czasami się obudzi około 1 na cyca później nad ranem około 4-5, 7 i śpi do 9 - 10.
Przepraszam że tak mało się odzywam ale starszak od wczoraj ma te 40 stopni i nie mam czasu i siły już na neta;/
Mąż wraca około 20 dopiero;/
@aneczka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:59   #1258
niezawsze
Zakorzenienie

Patryk super z tatusiem fajnie a Ty Jaszczus jestes kolejna osoba, ktora bedac Mama wyglada lepiej niz wczesniej

Hubcio swietny w chodziku, ale ja tez sie boje chyba a na pewno to miejsca nie mam na niego

Sesja we trojke swietna!! a co Patryk robi z sukieneczka Aliski ?
Cytat:
Ja osobiscie znam dwa dosc agresywne labradory, wiec nie ma reguly, ale tez wymienilabym labradora na pierwszym miejscu "lagodnosci"
Ja z beaglami mam zle doswiadczenie wlasnie, ze sa zlosliwe i rozpuszczone aczkolwiek to drugie zalezy od wychowania, ale raczej chyba trudno sobie je wychowac, moja ciocia ma i jest to najbardziej bezczelny pies z jakim mialam doczynienia.

Nie mniej jednak Anoxa wierze, ze masz swietnego piesa, bo wiadomo, ze nie mozna do jednego wora wrzucac wszystkich psow.

A my jutro do kina juz nie moge sie doczekac popcornu karmelowego i idziemy na "poznaj nasza rodzinke"

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 00:03   #1259
jaszczka
Zadomowienie

Niezawsze - ależ ja ci tego kina zazdroszcze
i dzięki za komplementy co do mojego wyglądu to nie wiem, wiem tylko że teraz jestem duuuużo szczęśliwsza i czuję się spełniona - to pewnie po mnie widać

a co do psiaków to dużo zależy od wychowania, ale jeszcze więcej od "egzemplarza", bo nie ma 2 takich samych psów, a rasa może być ogólnie łagodna lub ogólnie agresywna - zawsze zdarzą się wyjątki

my właśnie mieliśmy małą przeprawę z Patrykiem, obudził się na swoje "północne" karmienie trochę za wcześnie bo miał cały nosek zawalony i nie mógł oddychać zawsze karmimy się na wpół śpiąco, ale dziś się nie dało i był straszny ryk bo zaspanemu dzidziowi musiałam nosek zapsikać i wyfridować (a on tego strrrrasznie nie cierpi), a do tego jak go wyjęłam ze śpiworka to się okazało, że cały zasikany jest więc doszło jeszcze przebieranko
on się ostatnio przez sen na bok przewraca i niestety pielucha tego nie wytrzymuje mam nadzieję, że te wielorazówki będą bardziej dopasowane i chłonne, bo jak na razie to codziennie ma cały bok mokry i nie dość, że muszę go myć i przebierać to jeszcze codziennie prać śpiworek bo też go zamacza a mam tylko 2...
Stary 2011-01-12, 07:51   #1260
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Nie martw się
My w połowie 5 miesiąca ważyliśmy 5900 a mała super się rozwija.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości