|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
Chętnie bym zobaczyła takie scenki, świetna sprawa ![]() Cytat:
Mnie strasznie denerwuje jak ktoś mówi: bibloteka, rzeżnik (zamiast rzeźnik), perfum, swetr... na razie więcej nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
Poza tym mnie nic nie boli, jestem słaba i non stop do ubikacji gonię... Rosi, mnie denerwuje poszłem, a nie poszedłem, pisze, a nie jest napisane... na to jestem chyba najbardziej wyczulona.
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje i wzajemnie
Gucia - ty beboku takie niezdrowe rzeczy na pusty zoladek! kuruj sie kochana! Dobranoc - slodkich snow |
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
![]() Jutro jadę składać skargę powodową. Początek góry lodowej...echhh. Dzisiaj byłam jeszcze w kościele po świadectwo małżeństwa, bo potrzebne mi do złożenia dokumentów i zostawiłam za niego 50 zł...masakra. Lustereczko...trzymaj się !!!
|
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj tak
![]() Cytat:
ojjj poszłem zamiast poszedłem najbardziej wkurzające...Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-11 o 21:56 |
||
|
|
|
#3337 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekuje sukienki nie kupilam ale mam dwie na oku
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie mogę normalnie opisać co działo sie u mnie przez dwa dni
pojechałam w pon rano do dd i dostałam skierowanie na badania i książeczkę do sanepidu by pojechać wyrobić i miałam dostać umowę na 3m. próbną juz miałam składać w pracy wypowiedzenie a tu dzwoni pani dyrektor bym była świadoma czy na-pewno chcę bo to umowa na miesiąc na zastępstwo myślałam że zaraz jej coś nagadam dała mi czas do 15 by dać jej odp no i co podziękowałam bo miałabym przerwę 2 dniową w zatrudnieniu nawet bym kuroniówki nie dostała i co pracę na miesiąc pow że może by mi przedłużyła jeszcze o 2 myślałam że nie wyrobię , TŻ tak sie wkurzył pow bym jej nagadała i pow że na truskawki na miesiąc nie jadę że była inna mowa, moja mama jak usłyszała że na miesiąc to od razu pow bym podziękowała że kobieta jest nie poważna że rano w pon taka umowa a we wtorek rano inna że co ona cobiła przez te 24h normalnie myślałam że sie poryczę
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam szybko 5-6 tygodni trzeba na niego czekac od zamówienia przy takim czasie zamówienia to w sam raz na poród bede go miała normalnie jak za prl-u wózek na kartki i zapisy
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ci w głowie namieszała i zamęt zasiała, ehssss a czemu tak długo czekacie?
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie go w kkncu zamowiliscie ? moze tam gdzie my, w Kaja ? |
|
|
|
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze: przełaczam, a nie przełączam, włanczam, a nie włączam itp a jakie? Jakie kolory? Długie krótkie? Cytat:
Anika, pochwal się tym wózkiem, który wybraliście i jaki kolor? Martucha, jak tam Wu? Późno wrócił? TŻet był przed 24, mówił, że chłopaki poszalały. On trochę lżej, bo dzisiaj idzie do pracy. Ale co mi opowiedział, to padłam. Pisałam, że żona tego kolegi przenosiła ciążę. Jak miała 3cm rozwarcia, to nic się nie ruszało, w końcu po jakiś 5 godzinach odeszły jej wody - zielone. I lekarze jeszcze nie chcieli jej wziąć na cc. Dopiero on zapłacił, zrobili jej cesarkę i ona wraca do siebie, a malutka jest w inkubatorze. Będą musieli ją przepłukiwać, modlą się tylko, żeby nie dostała zapalenia płuc... no po prostu koszmar! I jak to dużo zależy od szpitala i ludzi! No ja padłam jak mi to mąż opowiedział. A ja się już dzisiaj lepiej czuję. W nocy się jeszcze namęczyłam, a dzisiaj od rana z herbatką i nie myślę o żadnym jedzeniu. Na razie spokój.
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ powiedział by gdzieś to zgłosić jak ona tak kadrę traktuje że dzieci się przyzwyczajają a tu ciach nie ma kogoś
przecież jak byłam w młodszej grupie i przyjechałam na drugi dzień do starszej to dzieci z młodszej szły na sanki jak mnie widziały to krzyczały i piszczały jak mnie zobaczyły i pytały kiedy przyjdę jedno nawet mi grafik z tablicy ściągło bym zobaczyła kiedy mam przyjść do nich ;( znalazłam jeszcze na stronie urzędu pracy że jak zwolniłam się w ciągu 6 m. wcześniej ze swojej winy że ja rozwiązałam umowę to zasiłek mi nie przysługuje i co zwolniłabym się poszła tam na miesiąc i ani pracy ani zasiłku szkoda mi bo dzieci fajne były jeździłam tam 5 razy 200km zrobiłam i co i dupa dobrze że się w pracy nie zwolniłam choć kolorowo się nie dzieje, ale zawsze zasiłek dostanę i odprawę jak nas zamkną i urlop za zeszły rok wypłacą mam jeszcze 68h urlopu zaległego
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-01-12 o 08:24 |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia - grzeczna dziewczynka
![]() Sliwenko - szkoda, szkoda tej pracy w dd ale na pewno jeszcze znajdziesz cos w swoim zawodzie a powiedz mi ile trzeba miec przepracowane zeby zasilek dostac ? Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-01-12 o 08:31 |
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() albo jeszcze zamiast kawałek tortu, to kawałek Torta ![]() Cytat:
Agatka trzymam kciuki Sliweńko przykro mi ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- pamiętacie jak Wam pisałam, ze mam takie dziecko, które jest 2 dni w szkole potem z 2 tygodnie jej nie ma i tak non stop i się pytałam czy jest jakaś frekwencja obowiązkowa a potem niespełniony obowiązek szkolny, bo przecież zerówka jest obowiązkowa. Oczywiście mojej uczennicy od kilku dni znowu nie ma w szkole. Wczoraj byłam z mężem na zakupach a tu ona z mamą i babcią łazi po biedronce wiecie co.... Czuję, ze matka nie pracuje (ma małe dziecko) i jej się nie chce codziennie jej przyprowadzać na zajęcia ech...
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gucia dobrze że już sie lepiej czujesz, pewnie ten Tiger zawinił. A jeszcze chciałam Ci napisać że domowym sposobem na biegunkę jest zjedzenie łyżki mielonej kawy, sama wypróbowałam na sobie i działa, nawet nie było takie złe w smaku, jak kawowa kaszka ![]() Co do mleka to ja też nie lubie i nie pijam wogóle, za to nadrabiam kefirami, maślankami, jogurtami i serami. śliweńka szkoda że z tą pracą nie wyszło, a dyr jakaś niepoważna. A twój sklep chcą zamykać?
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2011-01-12 o 08:41 |
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
w ciągu ostatnich 18 miesięcy mieć przepracowane 365dni ale to jeszcze jest uzależnione od wielu czynników czy cały etat czy cie zwolnili czy sama się zwolniłaś
nie jest tak kolorowo no a ja pracuje już dwa lata na cały etat więc zasiłek dostanę jak mnie zwolnią ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- na biegunka kolega mówił że dobre są paluszki
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mleka, to ja nie jadam w ogóle. Od czasu do czasu kefir, ale żadnych jogurtów, maślanek... za to sery!!! uwielbiam
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Co do ludzi, którzy tak mówią, to chyba po prostu nigdy sie tym nie interesowali... ![]() Jak pracowałam w punkcie opłat... pamiętam jak ludzie przychodzili i narzekali na gaz... zresztą nie musieli narzekać, bo widziałam rachunki jakie mieli... z kosmosu!! no i pytałam się kiedyś jednego pana jak to jest, że chyba ma bardzo ciepło w domu... a on mówi że rachunek kolosalny, gdzie na piętrze i tak już były zakręcane grzejniki a niżej temperatura 18 stopni...My mieszkamy z rodzicami i mamy na ekogroszek... no i tak koszt jednorazowy jest duży... (ale do przesady, powiedzmy góra 5 tys z dowozem i to jeszcze zostanie go na przyszły rok....) ale wydajesz raz i koniec... gorsze jest to, że trzeba kłaść co tydzień i czyścić. A temperatura nie spada poniżej 23 stopni..na obu poziomach! Gdyby gazowe były tanie to już dawno byśmy je mieli, bo mój tata nie znosi wkładać groszku... ![]() Tymczasem się budujemy i nie widzimy innego rozwiązania niż eko dlatego tez szukaliśmy dobrego rozwiązania. Wybraliśmy plan domu z kotłownią, do której przejście jest z garażu... (u rodziców mamy najpierw kotłownie , a potem garaż) no i do tego chcemy zrobić przejazd przy płocie, gdzie będzie szopka z groszkiem (teraz mamy go w garazu, zapakowany w workach). No i mały dodatek taki: teście maja tez ekogroszek... i szwagier mój też i wszyscy się orientowali co do taniego ogrzewania i gazowe jest najdroższe... Podsumowując jak się dowiedziałam że Wy takie zakładacie stwierdziłam, że duuużo zarabiacie ![]() Wy taki rachunek to za miesiąc ogrzewania dostaliście...? Dobrze, dzisiaj znowu troszkę lepiej ![]() A co do podróbek to wielu ludziom nie mam tego za złe jak mówią, bo często nie są tego świadomi... ja bardziej jestem przeczulona na błędy ortograficzne nie mówię tutaj o jakichś bardzo trudnych wyrazach, tylko bardzo tradycyjnych, gdzie nazwę można spotkać na codziennych produktach... nie raz mam ochotę kogoś pacnąć
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehsss mam nadzieję że się nie zatruła tymi wodami i szybko wydobrzeje no i że nic innego się nie przyplącze... Wojtas wrócił po 23, podobno impreza trwała jeszcze ale on podobnie jak twój małżonek dziś do pracy...to nasze maleństwo rodziło się tam gdzie ja rodziłam, w ogóle to był jej 2 poród pierwszy też tam miała, i ja od niej się dowiedziałam o tym szpitalu, poszło szybko i bez problemu (nic nie wiem więcej ale wiem że szybciej jak przy pierwszym a pierwsze rodziła 3h) więc ekspres... a co do takiego przetrzymywania to na szkole rodzenia nam mówili że jak odejdą zielone wody a akcja porodowa nie postępuje to od razu robią cc,... bo jest zagrożenie życia dziecka, podobnie jak jest pełne rozwarcie a dziecko się 1.5h nie wstawia w kanał to też bo może dojść do niedotlenienia, no i jak rozwarcie stanie na 3-5h, to też 3-5 taki przedział bo wszytko zależy od dziecka i mamy... wiec skoro to takie standardy to czemu w szpitalach tego nie przestrzegają... uwłaczające... żeby trzeba było się prosić płacić o to co jest standardowe... ręce opadają... ehssssss aż nie wiem co powiedzieć, tragiczna dyrektorka
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomina mi to tę sytuację z mała Amelką... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3354 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też słyszałam, ze eko groszek jest dobry. Moi rodzice mają ogrzewanie na piec elektryczny ale on też i wodę podgrzewa. |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie najbardziej odrzuca od ciepłego mleka i kakao, sam zapach mnie mdli.
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to w ogóle jest śmiesznie, bo piszę np jedną historię i raz napiszę ją bezbłędnie, a drugi raz błąd na błędzie... masakra! Ale w erze komputerów i poprawiacza błędów - da się żyć ![]() Cytat:
Mam nadzieje, że szybko wrócą do domu i że wszystko będzie ok.
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś to jest powiązane z bojlerem ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Jak byłam młodsza to już wtedy miałam ciśnienie na błędy i przepisywałam masy dyktand... ze względu na to, że właśnie kiedyś miałam z tym problem... no i w miarę możliwości dało się zwalczyć ten problem
|
||
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dom był już dawno budowany, rodzice mieszkają tam już 13 lat i tak jakoś zostało a piec jest gigantyczny, ale wszystko elektryczne, więc nic się nie dorzuca, ustawia się tylko godzinę kiedy ma grzać wodę, poza tymi godzinami też będzie ciepła woda, ale trzeba troszkę zimnej więcej spuścić
Ale w domku jest zawsze 22 stopnie a dom ma ponad 400 m2.
|
|
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cześć! ![]() Cytat:
Cytat:
Choć jak mi dupka odżyła, to cały czas po głowie mi chodzą pieczone ziemniaki....![]() Kurcze, jeszcze po tych moich przygodach, muszę się zorientować jak z tabsami. Czy powinnam wziąć dodatkową dawkę, czy wszystko będzie cacy jeśli dzisiaj wezmę o standardowej godzinie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

niby tylko 3 dni leżałam, ale strasznie mi się dlużyło, niecierpię szpitali, i za TŻ bardzo tęskniłam. Jutro jeszcze mnie czeka konsultacja u mojego lekarza. 

myślałam że zaraz jej coś nagadam dała mi czas do 15 by dać jej odp
reszte rzeczy zostawiam na jutro, zalezalo mi tylko na upieczeniu bo babka jest najlepsza nastepnego dnia
nie mówię tutaj o jakichś bardzo trudnych wyrazach, tylko bardzo tradycyjnych, gdzie nazwę można spotkać na codziennych produktach...