Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 23:33   #2311
201607280909
Konto usunięte

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
to własnie pewnie przez to przesuszenie ... też "walczę" z trądzikiem, na własną rękę aktualnie tzn używałam toniku 10 bha aha z BU i straszne siano zrobił mi z twarzą ...na szczęście teraz jest lepiej

ale jak będzie gorzej to idę do lekarza, bo przed ślubem trzeba o twarz szczególnie zadbać

Mam do Was wogole głupie pytanie...powiedzcie Mi myjecie buźki 2 razy dziennie jakimis specjalnymi żelami ( jakimi ?) kremujecie się codziennie, robicie maseczki/peelingi?? Bo znam kilka dziewczyn, które buźki myją przy okazji makijażu i na dodatek zwyklym mydłem a mają takie śliczne twarzyczki ....

a ja mam takie problemy, że szok....może tez powinnam zrezygnowac z tego wszystkiego??
ja myję dwa razy dziennie żelem La Roche Posay. rano pod makijaż nakładam krem nawilżający, a na noc to najczęściej zapominam
maseczek używam baaaardzo rzadko. peelingi kiedyś raz na 1-2tyg., ale odkąd mam problemy z cerą przestałam (boję się, że peeling rozniesie mi ten cały syf po twarzy )

ja chyba niedługo wrócę do tabletek antykoncepcyjnych, więc liczę, że wtedy cera mi się poprawi.
w ogóle denerwujący jest fakt, że jako nastolatka nie miałam problemów z cerą, a w wieku 23 lat przez tabletki mam trądzik
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:34   #2312
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość

lilii mam ten sam krem dla Juluśki ,kremuje tylko na wyjścia po domu lata sate

coś jeszcze miałam napisać i zapomnialam
no to ten sam wybrałyśmy
szukałam tańszego bez wody, ale NIC nie było i dodam, że szukałam w wielkim markecie gdzie był wielki dział z kosmetykami dziecięcymi

ale mam katar
mała nie spi. Vivę ogląda

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:38   #2313
dudipopka
kobieta za ladą

lilii bo tańszego nie znajdziesz chyba na zeszłą zimę wybralam sie do apteki zakupiłam krem na mróz powyżej -20(z wodą)i zaplacilam 17 zl
poza tym ty jeszcze musisz wybierać kosmetyki poniżej 1rż ja już mam"lepiej"w tym temacie heheh ,ale sie nie amrtw tubka taka wystarcza na długo

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:39   #2314
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:

Mam do Was wogole głupie pytanie...powiedzcie Mi myjecie buźki 2 razy dziennie jakimis specjalnymi żelami ( jakimi ?) kremujecie się codziennie, robicie maseczki/peelingi?? Bo znam kilka dziewczyn, które buźki myją przy okazji makijażu i na dodatek zwyklym mydłem a mają takie śliczne twarzyczki ....

a ja mam takie problemy, że szok....może tez powinnam zrezygnowac z tego wszystkiego??
ja miałam bardzo problematyczną cerę, od 14 do 19 roku życia byłam stałym gościem u wielu dermatologów zjadłam masę tabletek i wypróbowałam wszystkie maści dostępne na rynku
nie pomogło nic
w końcu się wkurzyłam, bo efekt był coraz gorszy, dostawalam maści, po których paliła mnie twarz wręcz, dermatolodzy wszyscy przepisywali coraz to gorsze i droższe cuda i zrezygnowałam koło 19 roku z wizyt.
nagle trądzik zniknął

teraz nic mi nie wyskakuje,ale cerę mam nie za ładną chcę ją wygładzić
zamierzam pójść na zabieg mikrodermabrazji albo coś podobnego

teraz używam do mycia Nivea Visage za 13 zł żelu, na twarzy nakładam krem nivea nawilżająco- matujący, robię peeling z Avonu czasem taki biały i maseczki czasem- oszczyszczające lub z glinki

na trądzik już nie używam nic, bo tak jak piszę, trądziku już absolutnie nie mam

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-01-11 o 23:40
Stary 2011-01-11, 23:40   #2315
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ale mam katar
polecam tabletki Cirrus na katar mi pomagają

siedziałam właśnie od dwóch godzin i oglądałam blogi kulinarne. mam już zaplanowane posiłki na co najmniej miesiąc (i nie mogę się doczekać, aż je przygotuję). ale coś czuję, że jak się wprowadzę do TŻta to wystarczy mi zapału maksymalnie na tydzień, a później gotowanie stanie się dla mnie przykrym obowiązkiem

ja już lecę spać - bo jutro nie wstanę na zajęcia
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:52   #2316
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
lilii bo tańszego nie znajdziesz chyba na zeszłą zimę wybralam sie do apteki zakupiłam krem na mróz powyżej -20(z wodą)i zaplacilam 17 zl
poza tym ty jeszcze musisz wybierać kosmetyki poniżej 1rż ja już mam"lepiej"w tym temacie heheh ,ale sie nie amrtw tubka taka wystarcza na długo
ogólnie lubię Nivea jeśli chodzi o produkty dziecięce, bo szampon już małej kilka miesięcy służy normalnie kropla i cała głowa się pieni

krem też widzę, że jest ok.

także widzę, że nawet warto za ten szampon 10 zł w markecie zapłacić i mieć na dłuuuugo dla malej

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
polecam tabletki Cirrus na katar mi pomagają

siedziałam właśnie od dwóch godzin i oglądałam blogi kulinarne. mam już zaplanowane posiłki na co najmniej miesiąc (i nie mogę się doczekać, aż je przygotuję). ale coś czuję, że jak się wprowadzę do TŻta to wystarczy mi zapału maksymalnie na tydzień, a później gotowanie stanie się dla mnie przykrym obowiązkiem

ja już lecę spać - bo jutro nie wstanę na zajęcia
nawet niedrogie te tabletki- chyba kupię, bo mam mocny katar :/

ja mam składniki do posiłków na jakieś 2 tygodnie kupione, może nawet na 3 , poporcjowałam kurczaka, kupiłam filety i też poporcjowałam do schabów, kupiłam schaba, mielone, szpinak, frytki dla Tż, 2 worki ziemniaków po 5 kg, 2 palety jajek, mam zrobioną salatkę kebabową w lodówce...

chyba starczy na długo tych składników
mięsa i ziemniaków mam napewno na ponad 2 tyg

liczę na to, że nic prócz chleba nie będę musiała kupić przynajmniej przez 1,5 tygodnia
zobaczymy w praktyce.
zostawiłam sobie nawet tą listę z której robiliśmy niezbędne zakupy i jak się sprawdzi to za miesiąc z niej znów skorzystam

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

normalnie dziś rolka papieru na katar jak nic pójdzie

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-01-11 o 23:50
Stary 2011-01-11, 23:57   #2317
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
ja myję dwa razy dziennie żelem La Roche Posay. rano pod makijaż nakładam krem nawilżający, a na noc to najczęściej zapominam
maseczek używam baaaardzo rzadko. peelingi kiedyś raz na 1-2tyg., ale odkąd mam problemy z cerą przestałam (boję się, że peeling rozniesie mi ten cały syf po twarzy )

ja chyba niedługo wrócę do tabletek antykoncepcyjnych, więc liczę, że wtedy cera mi się poprawi.
w ogóle denerwujący jest fakt, że jako nastolatka nie miałam problemów z cerą, a w wieku 23 lat przez tabletki mam trądzik
ja wlasnie tez jak byłam mloda mialam taką cudna cerę...dopiero jak poszlam na studia mi się zepsuła .... chodziłam do lekarzy przez jakiś czas...ale efekt był krotko trwały więc po odstawieniu antybiotyków nie wrócilam już tam, u mnie najgorzej jest z tym, że rozdrapuję wszystko i przez to roznosze te wszystkie bakterie...mysle, że jak skonczę z tym, to pojedyńcze krostki będe miała tylko przy okresie ...

może rzeczywiście ograniczę kosmetyki ...mam żel z la roche posay ... swoją droga uwielbiam go , bo jest mega wydajny mam go z poł roku a nawet połowy nie zuzyłam ...mam cetaphil ten dermoprogramator czy jakoś tak... bardzo sobie go chwale moja buźka znacznie sie poprawila po nim ...mam oejek myjący z BU do zmywania makijażu ... i mam serum lemon i tonik z kwasem też z BU i peeling enzymatyczny

myslicie, że przy wyskakujących niespodziankach mogę zrezygnować calkowicie z preparatów do tego przeznaczonych ( chodzi mi o serum lemon i tonik )

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 00:10   #2318
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
myslicie, że przy wyskakujących niespodziankach mogę zrezygnować calkowicie z preparatów do tego przeznaczonych ( chodzi mi o serum lemon i tonik )
ja zrezygnowałam i mi się cera polepszyła, no ale wiadomo, że każdy ma inną cerę.

w ogóle to kiedyś jak miałam trądzik i twarz mi się świeciła, to myślałam, że nie powinnam używać kremów nawilżających, a ktoś mnie uświadomił, że to błąd i faktycznie mi służą

wiadomo, że każdy jest inni i każdy ma inną cerę, każdemu służy co innego

w ogóle to mała dopiero usnęła niedawno
byłam sobie nałożyć oliwkę na nogi i tak mi się szybko wchłonęła, że chyba musiałam mieć mocno przesuszone nogi

idę spać, bo jutro nowe przeboje z małą :/

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-01-12 o 00:31
Stary 2011-01-12, 00:38   #2319
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

kurcze... jak mi sie nie chce uczyć.... może ktoś się zamieni? chętnie zajme się dzieciem, psem lub domem, byeby nie musieć tyle siedzieć przy ksiązkach ( nieciekawych ksiązkach )

ale po środzie nastepne zaliczenie mam w poniedzialek ...więc teoretycznie "trochę " odpocznę ...i może będziemy mieli z tż czas na rozmowy o ślubie;d

LILI a Ty jestes już po śłubie? czy na kocią łapę żyjecie ( jak to moja babcia mówi )

////ja wogóle niektórych z Was nie pamietam pod względem tego czy juz po / czy jeszcze przed ślubem... za to wlaśnie z kikoma mam inne skojarzenia ... np. frytki, pralki, raajstopy, własny dom, cudna kuchnia....

iskierka zgasła...

Edytowane przez sikoreczka111
Czas edycji: 2011-01-12 o 00:40
Stary 2011-01-12, 07:05   #2320
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Lili-gratuluję diety, ja muszę sobie odmawiać słodyczy bo niestety jak zjem kostkę czekolady to pochłonę ją całą
a posolona kawa mnie rozwaliła

Oliweczka-witaj jesteś w ciąży i nadal pracujesz? teraz to rzadko spotykane, ja jak zajdę w ciążę też zamierzam pracować dopóki mi siły pozwolą

u mnie na obiad gulaszowa
odprawiłam Tż do pracy i byłam z psem przy okazji zaszłam do Natury do koleżanki na chwilę i nic nie kupiłam
Tak pracuję normalnie 8 h dziennie, ale w biurze więc się nie przemęczam
W poniedzialek idę do lekarza i zobaczymy co mi powie odnośnie zwolnienia-może nic, to będę dalej chodziła

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:07   #2321
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Spaaaaaaaaaać!

Kash, BE STRONG!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:11   #2322
nurek119
Zakorzenienie

dzień dobry
ja już wstałam, zaraz śniadanko, nauka, umcie włosków no i siebie tez kolokwium, referat ustny do przedstawienia i taki mój dzień dziś piękny
zastanawiam się nad kupnem małego komputerka i zależy mi żeby był tani, miałby mi służyć tylko do obsługiwania internetu, poczty nic więcej czy myślicie, że takie coś jest wogóle do czegokolwiek zdatne>?
http://allegro.pl/ultra-lekki-laptop...396313214.html

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

http://allegro.pl/mini-netbook-lapto...409355621.html

http://allegro.pl/samsung-n150-1-66-...409872918.html

http://allegro.pl/acer-aspire-one-d2...409871848.html

http://allegro.pl/promo-mini-netbook...406559878.html

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2011-01-12 o 07:15
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:24   #2323
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja już wstałam, zaraz śniadanko, nauka, umcie włosków no i siebie tez kolokwium, referat ustny do przedstawienia i taki mój dzień dziś piękny
zastanawiam się nad kupnem małego komputerka i zależy mi żeby był tani, miałby mi służyć tylko do obsługiwania internetu, poczty nic więcej czy myślicie, że takie coś jest wogóle do czegokolwiek zdatne>?

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Jeśli potrzebujesz tylko do internetu czy poczty to myślę, że się nada.
Sama się szczerze mówiąc zastanawiałam nad czymś podobnym pod koniec roku, żeby mój go brać na zajęcia - szybciej piszę na klawiaturze komputerowej niż ręcznie, bo tachanie laptopa 17" mija się z celem (chociaż za czasów studiów tak robiłam, tylko miałam wtedy o stokroć bliżej na uczelnię).
Zrezygnowałam z tego pomysłu tylko dlatego, że jak się okazało większość materiałów dostaję - nie muszę wiele notować.

Wybrałabym jednak nowego.
Mimo iż ceny są niewielkie, to bałabym się że ktoś sprzeda mi jakiegoś wadliwego - że niby działa, ale coś jest z nim nie tak.

Cholercia no!
Od kilku dni fatalnie sypiam.
Zaczęło się od niedzieli i co noc to samo. Dzisiaj znów długo nie mogłam zasnąć, budziłam się co chwilę, jakieś dziwne rzeczy mi się śniły - koszmar nawet był (jakiś dziad mnie zaatakował ).

Stary 2011-01-12, 07:29   #2324
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jeśli potrzebujesz tylko do internetu czy poczty to myślę, że się nada.
Sama się szczerze mówiąc zastanawiałam nad czymś podobnym pod koniec roku, żeby mój go brać na zajęcia - szybciej piszę na klawiaturze komputerowej niż ręcznie, bo tachanie laptopa 17" mija się z celem (chociaż za czasów studiów tak robiłam, tylko miałam wtedy o stokroć bliżej na uczelnię).
Zrezygnowałam z tego pomysłu tylko dlatego, że jak się okazało większość materiałów dostaję - nie muszę wiele notować.

Wybrałabym jednak nowego.
Mimo iż ceny są niewielkie, to bałabym się że ktoś sprzeda mi jakiegoś wadliwego - że niby działa, ale coś jest z nim nie tak.

Cholercia no!
Od kilku dni fatalnie sypiam.
Zaczęło się od niedzieli i co noc to samo. Dzisiaj znów długo nie mogłam zasnąć, budziłam się co chwilę, jakieś dziwne rzeczy mi się śniły - koszmar nawet był (jakiś dziad mnie zaatakował ).
koniecznie nowego bo również nie chce się bawić, że a to przestanie działać i nie ma gwarancji a tak to gwaranacja jest i nic mnie nie obchodzi mnie również potrzebny jest on na uczelnie bo mój komputer jest za ciężki i ostatnio jak go wziełam i jakieś książki to wszystko razem ważyło 9kg
może Twoje problemy ze snem wynikają z tego, że się czymś denerwujesz? przejmujesz?
Stary 2011-01-12, 07:34   #2325
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
może Twoje problemy ze snem wynikają z tego, że się czymś denerwujesz? przejmujesz?
No właśnie nie! Stresów brak. W życiu układa się ok.
Nie wiem, może się TŻta podświadomie boję, bo mnie ostatnio zlał w nocy przez sen.
A tak serio, to nie mam pojęcia od czego to.

Stary 2011-01-12, 07:39   #2326
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może się TŻta podświadomie boję, bo mnie ostatnio zlał w nocy przez sen.
hmm... to już nie mam pojęcia od czego bo ja nie moge spać tylko wtedy kiedy właśnie się czymś martwie
Stary 2011-01-12, 07:46   #2327
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Może coś podświadomie cię nęka Postaraj się o tym nie myśleć, zwłaszcza przed snem i powinno samo przejść.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:50   #2328
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
gratuluję

chcę sobie kupić torebkę a właściwie to myśle czy odrazu dwóch nie zamówić w różnych kolorach
więc proszę o radę :
http://moda.allegro.pl/2177-duza-tor...386499749.html

http://moda.allegro.pl/nowa-duza-tor...398793374.html

http://moda.allegro.pl/006-okazja-to...398362774.html

http://moda.allegro.pl/nowosc-elegan...407797076.html
a mi się podoba 2, najbardziej w moim guście

Cytat:
mi kiedyś podpasowal meybylaine ten 2 fazowy ale niestety za drogi na teraz 40 zl
też najczesciej wybieram ten jak jest po promocji, tylko wkurza mnie, że nie równo mi się kończą te dwa pojemiczki. Teraz kupiłam taki z joko za 11 zł i dostałam próbkę jakiegoś w musie i je mieszam. Czekam aż koleżanka załatwi mi od znajomej taniej właśnie mayellina i tusz taki różowy z maybellin - dla mnie prawdziwy kwc.

[QUOTE=dudipopka;24317830]ja za ślubne buty dalam 70 złkupilam je w małym sklepiku na małym obcasiku w kolorze ecry(bo wiadomo suknie miałam broząwą z ecry) w sumie do wszystkiego mi pasują i nie mam problemu żeby je gdzieś potem załozyć
QUOTE]

Planuje zrobic tak jak dudi w zwykłych sklepach poszukać białych bucików, przy okazji lata jest ich dużo, a nie płacić ogromne kwoty za ślubne w nazwie. Bo te typowo ślubne po pierwsze są drogie, po drugie byłyby jednorazowe, bo nie bardzo je widzę w połączeniu z czymś innym niż sukienka. Najgorsze,że muszę mieć z paseczkiem bo mi ze stopy wszystkie buty spadaja, bo mam za szczupłą

Cytat:

Jak byłam nastolatka, miałam okropne problemy z cera. Teraz wyrosłam i przed okresem mi jedna lub dwie małe krostki wyskocza. A używam tylko mleczka do demakijazu rano i wieczorem, co jakis czas kremik na twarz nawilzajacy i nieraz myje zelem la roche posay, jak wiekszy makijaz zrobie. I biore tabletki na cere i wlosy.

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ale mam katar
mała nie spi. Vivę ogląda
Mi na katar pomogl Otrivin, dwa dni popsiukalam i katar z glowy wiec polecam

Cytat:
dzień dobry

Nie wiedziałam, że te laptopiki mini są teraz takie taniutke. Moja kolezanka kupila w zeszlym roku taki maly na uczelnie i byla mega zadowolona. Tylko nowy kup, bo najwazniejsza w takim mobilnym laptopie jest jednak bateria, ktora w miare uzywania jednak gozej działa.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:04   #2329
Legionistka23
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

nie mam czasu zaglądać na wątek bo mam tyle nauki, że hoo hoooo...do tego Filipka mam chorego i na nic czasu..

ale dziś farbuje sobie wloski a jutro się wybieram do kosmetyczki..a co tam! za taką pilną naukę mi się coś należy

co do lapków nurek to ja mam sony vaio biły i jest super tyle, że nie wiedziałam, że takie tanie są te mini laptopy..

a co do podkładu to ja używam revlon i jestem bardzo zadowolona mam do cery suchej..i jest świetny

uciekam dziewczynki dopić kawusię..i coś powtarzać... miłego dnia..

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:16   #2330
effie22
Wtajemniczenie

Witam, niewyspana jestem Tz nie dał mi spać i mojej nauki nici wyszły, ale dzisiaj sie zanieram ostro.

Tż dostał wypłatę, nawet większą niż myślelismy, ale zatankował samochód, wziął dla siebie kieszonkowe bo perfum z fm sobie zamówił ( fahrenhite pięknie pachnie), dałam mamie na rachunki, zrobiłam zakupy w biedro i intermarche i niewiele mi zostało. No cóż mam nadzieje, że do 25 nam to starczy, żeby za wczesnie zaliczki nie brać, a po zaliczce Tż musi spodnie mieć kupione bo chodzi w jednych

U mnie szaro buro, ale musze iść do pko, po zimniaki i płyn do prania dla małego. No i na urok krem mi sie skończył. Ja uwielbiam ziaja calma hlc, ale u nas trudno go dostać, w rossmanie jest.

Co do cery, ja zawsze miałam gładziutką i dlatego czesto ludzie myslą, że mam z 15 lat A ja taka stara d***

No i zaczęłam diete Zakupiłam odpowiednie produkty i od dziś zaczynam. Cel chociaż 7 kg
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:19   #2331
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

marcia45 a jakie tabletki lykasz???

iskierka zgasła...
Stary 2011-01-12, 08:29   #2332
dudipopka
kobieta za ladą

marcia ja buty do slubu miałam z paseczkiem tak hulałam ze bez paska na bank by mi spadły

witam sie poranną kawą bo paskudnie za oknem,niestety będzie do wieczora jedna bo zpomniałam kupić cukru wczoraj ,jak tż wstanie po nocce to mi skoczy

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-12, 08:32   #2333
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:

witam sie poranną kawą bo paskudnie za oknem,niestety będzie do wieczora jedna bo zpomniałam kupić cukru wczoraj ,jak tż wstanie po nocce to mi skoczy

To masz fajnie, że ktoś ci pójdzie. U mnie pada i szaro jest, a musze iśc do tego zasr**** PKo Może koło południa sie pogoda poprawi, bo nie chce małego w deszczu brać. Ale ostatnio czytałam wypowiedź super niani, że nie ma złej pogody, są tylko dzieci źle ubrane

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
Stary 2011-01-12, 08:42   #2334
dudipopka
kobieta za ladą

effie to są uroki mojego mieszkania wszędzie daleko i wszędzie musze taskać jak ide z młodą wozek,jeszcze jakbym poszła z nią do tesco toby doszła ale pieron nie stanie w miejscu,ostatnio jest tak ze tż lezie z zakupami do kasy ja krąze po sklepie i dopiero jak zapłaci to wychodze bo jest wrzask hahahah

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

poza tym nie mam swira na codzienne wychodzenie z dzieckiem żeby sie dotleniło,no soryy ale gdzie jest napisane ze dziecko musi codziennie spacerować??mi sie samej nie chce wyłazić w taką pogodę

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-12, 08:42   #2335
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dzień dobry SPD
Ale odwaliłam numer w pracy Coś czuję, że mi się odbije

Za to w drugiej pracy zostałam miło przywitana i czuję, że będę miała z niej mega radochę

Teraz grzecznie siedzę i nawet kawy nie piję od wczoraj Przerzuciłam się na zieloną herbatę z rana. Już czuję brak kofeiny ale zrobię sobie odwyk-tak żeby poczuć, że żyję
Cytat:
chodzisz na angielski do jakiejś szkoły językowej, czy indywidualnie gdzieś ?
Myślę nad zapisaniem się na angielski do jakiejś szkoły
Nadia, ja chodzę do szkoły językowej. Jeszcze 7 zajęć do końca semestru i rezygnuję. Niby były testy i rozmowa z metodykiem i jestem w stanie uwierzyć, że mam ten poziom na który mnie zakwalifikowali ale ludzie w tej grupie to porażka. Jak dla mnie to oni nawet poziomu podstawowego nie mają Przeszły (bo same laski jesteśmy) chyba automatycznie z grupy do grupy bo już długo chodzą do tej szkoły Więc koleś (swoją drogą całkiem nieźle organizuje lekcje) dostosowuje zajęcia do nich a ja bym chciała przycisnąć i faktycznie coś stamtąd wynieść Jak nie będzie możliwości zapisania się do 3-4 osobowej grupy to spadam stamtąd. Więcej się sama nauczę

Cytat:
Ja rano i wieczorem mleczko, tonik, krem +krem pod oczy. Maseczki jak mi się przypomni, czasem peeling ale też rzadko. Nie myję twarzy mydłem, wysusza mi się wtedy.

Z m i e n i ł a m swoje życie!

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2011-01-12 o 08:44
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:43   #2336
motylek1
Wtajemniczenie

dzień dobry
zaraz zmykam do sklepu po małe zakupy, bo w tym tyg jeszcze nie robiłam zakupów
a i do biblioteki zajdę, bo mam straszne zaległości

Ja nic szczególnego nie używam do twarzy, mam tylko krem i używam delikatnego żelu do demakijażu twarzy, ale tylko gdy robię jakiś mocny makijaż i płyn nie daje rady.

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:43   #2337
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale za to buciki, które kupiłam za 30 zl ostatnio. Pół miasta w takich chodzi, ale za taką cene są bardzo fajne.
http://allegro.pl/hit-zimy-tan-ociep...390262746.html
Marzę o takich!
Widziałam u kilku lasek, ale nigdzie nie mogłam ich znaleźć. Nie chcesz mi kupić i wysłać? Pokryję wszystkie koszty

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nadia w ryłko są drogie, ale przynajmniej bym wiedziała ze mnie nie obetrą, bo są z super miekkiej cielęcej skórki, a w porownaniu z cenami z bydgoskich salonów ślubnych, to wsumie zadna roznica Tyle, ze w salonach, jedynie wkładka jest skórzana
Jedne jak ubrałam, to wyglądałam jak dziecko z komunii, mała stópka i model taki jakis komunijny

Tak czy inaczej zostałam bez butów
Paskudne są te buty "salonowe"... Bleee! Jakby zostali z modą 10 lat do tyłu :/ I ceny I ta kaczuszka
Ale co kto lubi

Cytat:
2)ja bardzo dziękuje za życzenia tylko nie wiem z jakiej okazji te życzenia (abby)urodziny mam w kwietniu a we wrześniu imieniny
Ale mi się wyświetliło, że masz urodziny
No nic, to będzie na zaś
Przyjmij zatem życzenia bez okazji

Cytat:
Haniula, przypadkiem znalazłam buty ślubne
http://allegro.pl/1159093213-i1159093213.html
Bardzo ładne!

Cytat:

Ja do demakijażu oczu używam mleczka z Nivei lub płynu z Ziaji. Niestety tusz zawsze zostaje. Do mycia twarzy używam żelu Olay - jako jeden z dosłownie kilku na rynku może być stosowany do mycia oczu. Wtedy już śladu po makijażu nie ma.
Kiedyś miałam La Roche Posay - Hydraphase Obłędny!
Niestety nastały gorsze czasy i nie stać mnie na niego. Ale był mega wydajny...
Kremu używam rano i wieczorem - nie wyobrażam sobie teraz nie nałożyć kremu. Ale mam zawsze jakiegoś zwyklaka nawilżającego - aktualnie Ziaja Med z serii niebieskiej.
Maseczki baaardzo rzadko, raz na miesiąc-dwa. I to musi mi się chcieć Natomiast peeling robię jak sobie przypomnę, wypada koło razu na dwa tygodnie.

Dzień dobry wszystkim!
Dawno się nie udzielałam, ale jestem na bieżąco (jak z resztą wczoraj zauważyłyście ).
W pracy sajgon, dlatego nie bardzo mogę pisać. Teraz jest luźniej, ale od piątku wszystko wróci do normy. W domu syf ogromny! Uwierzcie, że chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego bajzlu, zwłaszcza pod względem kociej sierści, która już przykryła dywan :/ Wiem wiem, wstyd mi jak chol***! Ale wracam do domu, robię obiad i biorę się za notatki. Tak leci czas do wieczora, kąpiel i spać. A i tak nie udaje mi się iść spać wcześniej, aniżeli o 23 Ostatnio też strasznie źle sypiam. Tzn. niby przesypiam noc, ale wstaję, jakby mnie ktoś po godzinie obudził. W dodatku masakrycznie bolą mnie oczy, czuję takie jakby kłucie od środka, jakby ktoś w tym oku siedział i mnie szpileczką traktował Nie wiem, pewnie przemęczenie.
Ale to nic... Od paru dni umieram na ramię. Boli mnie strasznie, najbardziej przy podnoszeniu ręki, ruchach poziomych i skręcaniu. Umieram z bólu! Żadnego obrzęku nie widać, nigdzie się też nie uderzyłam. Dziś rano doszło jeszcze mrowienie w dłoni. Jak zacznie sinieć, to pewnie przejdę się do lekarza Ale ból jest taki, że problemem jest dla mnie prasowanie czy smarowanie kanapek Nie mówiąc już o ubieraniu się.
Przez to chodzę wściekła jak osa.
Wczoraj nakrzyczałam też na TŻa. Tzn. nie krzyczałam, ale powiedziałam mu parę słów do słuchu. Przykro mi się cholernie zrobiło. Ale o tym nie tutaj.

Nauki mam po uszy! Te młotki z mojej grupy ustaliły termin mega wielkiego egzaminu na najbliższą niedzielę. Egzamin mega ważny, materiału mega dużo, temat mega ciężki. I dwa popołudnia spędziłam, i nadal nic nie umiem. Możliwe też, że w ten weekend będzie poprawka ćw z makro, ale o tym dowiem się po wynikach, a wyniki najwcześniej w piątek Miodzio.

Nie potrafię się też zorganizować kasowo, zaprzestałam sporządzania rozliczania, za co jestem na siebie strasznie zła. Ale nie mam zapału ani czasu. Wrrr... Pewnie się obudzę, jak 20. stycznia nie będziemy mieli na jedzenie

Ogólnie jest źle.

W ramach nadrobienia niecytowanego:
kash, trzymam mocno! Nie zgiń w paszczy lwa!
Kelpie, co jest kociakowi? Coś poważnego? My też chyba się wybierzemy w najbliższych dniach do veta, bo Olemu ropieją oczka, a Hera ma luźną koopę... Ech...

Notabene, SMSik wysłany?!
Będę taaak wdzięczna Szczegóły na blogu, a teleportacja do niego w podpisie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:47   #2338
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
effie to są uroki mojego mieszkania wszędzie daleko i wszędzie musze taskać jak ide z młodą wozek,jeszcze jakbym poszła z nią do tesco toby doszła ale pieron nie stanie w miejscu,ostatnio jest tak ze tż lezie z zakupami do kasy ja krąze po sklepie i dopiero jak zapłaci to wychodze bo jest wrzask hahahah

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------
Ja tez mam wszędzie daleko, ale mały jest grzeczny, nigdy mi nie marudził w sklepie, ale zawsze stawia warunek, że chce jajo ( kinder niespodzianke).
Ostatnio byłam z nim w intermarche i zostawiłam go na chwile w wózku bo poszłam nałożyć rybek, a on się drże: Ewa, choć EEEWWWAAA 2 lata ma, a juz mi po imieniu wali

Ja jak jest mróz to nie wychodze, ale jak jest taka pogoda jak ostatnio wiosenna to sama lubie się dotlenić. Zaraz humor mam lepszy.

Kurde ciągle pada, a do pko mam 15 minut pieszo Czekam do 13 i ide jak nadal będzie padać to małego opatule

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
Stary 2011-01-12, 08:57   #2339
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Kash, BE STRONG!

byłaaaaaaam już po rozmowie, głos mi się trząsł jak diabli, dobrze że szef mi kazał usiąść bo bym tam chyba padła ze stresu

nic nie mówił tylko słuchał, zapytał ile zarabiam i jakiej podwyżki oczekuje, no to myślę sobie jak Ijaa mogła dostać to i ja mogę i wyleciałam z 300zł powiedział, ze sie zgadza na podwyżkę ale kwotę musi uzgodnić z bratem (szef nr 2) i mam dać chwilę na rozmowe z nim. Brat własnie przyjechał wiec czekam

Za wszystkie kciuki dziękuje! Jesteście najlepsze na świecie, tooocham Waaas!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:03   #2340
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
co do lapków nurek to ja mam sony vaio biły i jest super tyle, że nie wiedziałam, że takie tanie są te mini laptopy..
..
tanie i datego się zastanawiam czy warto wogóle, bo procesor mają strasznie mały i będzie strasznie wolno chodził. Mnie też sie bardzo podobają te sony vaio ale niestety nie ta połka cenowa

Cytat:
marcia45 a jakie tabletki lykasz???
ja łykam wyciąg ze szkrzypu polnego+drożdze +witaminy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam La Roche Posay - Hydraphase Obłędny!
Niestety nastały gorsze czasy i nie stać mnie na niego. Ale był mega wydajny...
ja starsznie bym chciała spróbować tego z La Roche Posay ale myślę, że jeszcze troche sobie poczekam bo kasy ciągle brak

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
byłaaaaaaam już po rozmowie, głos mi się trząsł jak diabli, dobrze że szef mi kazał usiąść bo bym tam chyba padła ze stresu
nic nie mówił tylko słuchał, zapytał ile zarabiam i jakiej podwyżki oczekuje, no to myślę sobie jak Ijaa mogła dostać to i ja mogę i wyleciałam z 300zł powiedział, ze sie zgadza na podwyżkę ale kwotę musi uzgodnić z bratem (szef nr 2) i mam dać chwilę na rozmowe z nim. Brat własnie przyjechał wiec czekam

Za wszystkie kciuki dziękuje! Jesteście najlepsze na świecie, tooocham Waaas!
ooo to widze sukces teraz tylko czekamy na wielkość podwyżki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości