|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze obrączki
bo to mój typ
![]() my-Marty mamy podobny gust he he |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle dziś spotkałam koleżankę, która w ramach rocznicy ślubu wymieniła sobie z mężem obrączki ze zwykłych półokrągłych na 7 mm z ciemnego złota,na żółto białe i po prostu tak mnie zachwyciły,że chyba też chcę takie...
http://www.14k.pl/slides/059%20Colorado.html Powyżej link do nich ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- A to mój pierwotny typ http://www.14k.pl/slides/001%20klasy...%C5%82ska.html Ja już nie wiem nic...co rusz to inna opcja,kota idzie dostać,już koszmary ślubne mam:-( |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem zwolenniczką mieszanych obrączek ale ta ktora podalas wyglada bardzo ładnie
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam zasadę, że oglądać w internecie i nakręcać się można owszem,ale należę do tej grupy osób u których jednak przymiarka i obejrzenie na żywo weryfikują wszystko...
Naoglądałam się mnóstwo sukien i obrączek i nadal nie mam swoich typów.A jak już coś wybiorę, to na jakiś czas spokój jest dopóki nie znajdę nic lepszego,co mnie urzeka...kobieta to jednak zmienna istota...jak ja bym chciała mieć już to za sobą:-( ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Przymierzać już dawno bylismy- nie mogłam wytrzymać i musiałam go zaciągnąć.Póki co oglądam zdjęcia...ale mierzenie wszystko wyjaśnia,co do obrączek koleżanka mi pokazała ją bliżej i po 3 latach nie widać śladów uzytkowania Szok szok szok,nigdy mi się nie podobały łączone obrączki,chciałam zwykłe,ale te bardzo fajnie wyglądają,naprawdę i wcale nie tandetnie
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybralam te ktore mnie urzekły, pokazałam Tz tez mu sie spdobały i kupiliśmy ![]() ale wiem ze jestem takim typem osoby jak Ty, dosyć niezdecydowanym, wiec po prostu już nie oglądam innych modeli bo ten punkt w przygotowaniach mam odhaczony tak samo zrobiłam z suknią
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Też tak będę musiała zacząć robić,ale najgorsze to jest to,że ja nie mogę się powstrzymać
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec mogę Ci je polecić
|
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałyście może jakieś opinie na temat obrączek z palladem? Jak to jest ze ścieralnością, wytrzymałością itp...?
Razem z Narzeczonym wstępnie zastanawiamy się nad tym modelem. http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,ko...,Bliskosc,1686
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Obrączki z Apartu są dość drogie...
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj odebrane
![]() firma Łazur model C510, robione z własnego złota, zamawiane u małego jubilera, który wysłał materiał do firmy. zapłacilismy 300 zł :P szerokość 5 mm obie, moja - 11, Tż - 19 grawer gratis
Edytowane przez buziak1 Czas edycji: 2010-12-10 o 13:11 |
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Mam do Was wielką prośbę...
![]() Poszukuję obrączek połączenie żółtego złota z czerwonym. Jak narazie nic ciekawego nie widziałam... Bardzo bym Was prosiła, jeśli gdzieś widziałyście coś ładnego to podajcie namiary lub pokażcie zdjęcie
|
|
#1092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Akurat z zamianą złota problemu by nie było tylko martwię się tym, że po ich zrobieniu nie będą mi się podobały, dlatego chciałam gdzieś zobaczyć coś ciekawego:/ Poszukiwań jeszcze nie zaprzestaję
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja prosze Was o rade, wahamy się między dwoma modelami obrączek - bedziemy je robić na zamowienie, z bialego nierodowanego zlota, o szerokości 4 mm (także szerokoscia na zdjeciu ani kolorem sie nie sugerujcie). Doradzcie mi ktory model fajniejszy bo mi oba sie podobaja i nie umiem wybrac? Obraczke bede nosic z pierscionkiem, ktora bedzie bardziej pasowac??
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam nie zalaczylo mi sie zdjęcie drugich obrączek moze teraz sie uda
![]() http://img444.imageshack.us/img444/2641/zswoz32b.png przepraszam ze w formir linku, nie udaje mi sie załączyć
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2010-12-11 o 17:49 |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Mi osobiście te pierwsze bardziej się podobają
![]() Wydaje mi się, że te drugie Ci się zleją trochę z pierścionkiem... Te pierwsze wyglądają na masywne, ale skoro mówisz, żeby się nie sugerować ![]() Ja stawiam na pierwsze
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za pierwszymi, ale juz bez tego brylancika
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Przyczajenie
|
My myślimy o takich, zastanawiam się ewentualnie o odwrotnym zestawieniu złota, czyli białe główne a żółte ramki
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się podobają pierwsze. Jeśli będziesz nosić ją razem z pierścionkiem to proponowałabym samą bez kamyczka. Ta z kamyczkiem i do tego pierścionek to jak dla mnie przesadzony zestaw. Ja wogóle uważam,że obrączka powinna być sama bez kamyczków,jakiś wzór może być jak najbardziej,ale kamyk nie bardzo bo wtedy dla mnie to nie obrączka a pierścionek...ale to takie moje skromne zdanie
|
|
#1100 |
|
Przyczajenie
|
nie no ja jestem zdecydowana na kamyczek
) ale to kwestia gustu :P zawsze mi się takie podobały, a znowu za wzorami nie przepadam ))
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() My bedziemy niedługo zamawiać obraczki, wzór juz wybrany zdjecie 53, wzór 51, takie złote połaczone z białym złotem, z tym, że my zamieniamy strony, tzn, tam gdzie jest białe złoto bedzie zółte i na odwrót, no i w damskiej jest brylancik. Narzeczony obiecal, że co roku bedzie mi dokupywał kolejny ;D Link do naszych obraczek, trzeba wejsc w gaelrie 0 http://www.weddingstudios.pl/site/obraczki |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Z żółtego złota, półokrągłe, standardowe, ale rysują się jak cholera.
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
a to nasze
moja rozmiar 5 TŻ 17, chcieliśmy proste bez udziwnień i takie mamy, za całość płaciliśmy ok 1300 zl w listopadzie
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam rozmiar 11 ale moj tz....27
|
|
|
#1105 |
|
Przyczajenie
|
bienioka miałas wyjątkowego pecha. Ja jakos z apartu zawsze bylam zadowolona co do innej bizuterii
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
Witam na tym wątku
![]() Nasz ślub odbędzie się 13.08.2011. Będziemy mieć takie obrączki-wybraliśmy je ponieważ oboje wolimy białe złoto (mam pierścionek zaręczynowy z białego złota), a dodatek żółtego złota tutaj akurat wydaje nam się dobrym uzupełnieniem. Zapłaciliśmy za parę niecałe 1350 zl. Grawer był w cenie Ja mam 5 mm, a mój TŻ 6 mm
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
My na początku chcieliśmy obrączki z mieszanego złota(żólte złoto matowe w środku a na brzegach trochę białego), na mojej chciałam mieć 1-3 diamenciki. Jednak po wizycie u jubilera wszystko nam się poprzewracało do góry nogami. On nam zaczął tłumaczyć, że najlepsze są proste obrączki, bo jest z nimi najmniej kłopotu w przyszłości. Najlepiej aby były błyszczące a nie matowe tak jak my chcieliśmy i najlepiej, żeby nie miały żadnych wzorów żłobionych bo to z czasem się niszczy i obrączka brzydko wygląda. Na dodatek często ludzie narzekają, że gromadzi się brud w tych szczelinach :/ I po tej rozmowie z jubilerem już sama nie wiem co mamy robić. W sumie trzeba myśleć przyszłościowo...bo to jednak inwestycja na wiele lat
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
My w końcu zdecydowalismy sie na takie, o szerokosci 4 mm
Bardzo mi sie podobaja, chociaz moglyby byc grubsze nie wiem, ale wszystkie obraczki wydaje mi sie takie cieniutkie (nie wąskie a cienkie ) moze dlatego ze pierscionek mam dosyc masywny
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2011-01-12 o 09:25 |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne bardzo mi się podobają ;-) , my jeszcze mamy ten wybór przed sobą chociaż jakby to od mojego TŻ zależalo to pewnie już byśmy je mieli, oglądaliśmy juź troche, kilka mi się podobało ale jeszcze do żadnych się na 100% przekonałam ![]() 4mm to w sam raz tym bardziej że pierścionek masz masywny, na kobiecych palcach raczej takie 6mm się nie prezentują za ładnie chociaż to też pewnie zależy od fasonu i rozmiaru palca, ja z moją 11 raczej też się zdecyduje na 4-5 mm ;-)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Szok szok szok,nigdy mi się nie podobały łączone obrączki,chciałam zwykłe,ale te bardzo fajnie wyglądają,naprawdę i wcale nie tandetnie

Żona męża swego...

ja mam rozmiar 11 ale moj tz....27
nie wiem, ale wszystkie obraczki wydaje mi sie takie cieniutkie (nie wąskie a cienkie