|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Ja mam mega doła, chce mi ryczeć i ogólnie mam dość wszystkiego. Pół nocy nie spałam, maluszek dalej nic nie działa - nic mnie nie boli, ja to chyba wcale nie mam skurczy (a to co myśle że skurcze są to mały chyba się wypina i główką dociska na szyjkę) wszyscy się pytają czy już urodziłam a mi się już nawet mówić nie chce. Jeszcze teraz mi doszły dziwne myśli (mama mnie też wczoraj tak nakręciła - że już się denerwuje ża tak długo) czy się małemu tam nic nie stanie jak będzie jeszcze siedział, czy nie poowija się pępowiną, czy jest dotleniny, masakra jakaś. Już zaczełam myśleć czy gince nie powiedzieć jutro o tym żeby cesarke zrobili, choć wole sn, ale ja przeciez się chyba wykończe do poniedziałku psychicznie. Może jutro się uspokoje jak mi zrobi to ktg, ale powiem jej że koniecznie usg też ma zrobić żeby zobaczyć małego (choć w sumie jestem tlko na ktg umówina) Nic idę sobie przed tv posiedzieć może jakiś serial oglądne to może mi troche przejdzie. Już bym naprawde wolała chyba lezeć w szpitalu żeby być pod kntrolą cały czas... Oj piękny dzień mi się dziś zapowiada.... jeszcze takiego zejścia to chyba nie miałam. |
|
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Ja wrocilam do lozka jednak, a dzieciaki TZ do szkoly wzial w drodze do pracy.
Teraz wstalam i patrze, ze mam stan podgoraczkowy, nie jakis straszny bo 37,7, ale juz wiem skad to moje nagle zmeczenie, no i zastanawiam sie, czy isc je odbierac, czy dzwonic do TZ, zeby sie zwolnil na poltorej godzinki (bo kazda o innej porze konczy), i po nie jechal. Przy 38,5 to chyba usne pod stolem ![]() Eh, mam nadzieje, ze dzieciaki mnie nie zarazily zoladkowa, i nie reaguje goraczka najpierw , bo sie wsciekne chyba.Na obiad robie ziemniaki, schabowy, i jakas polgotowa salatke ze sloika, a dzieciakim zielony groszek, jakos nie mam ani sily, ani ochoty dzisiaj. Eh, kochana koncowka ciazy , ciekawe co mi lekarz powie w piatek, nie moge sie doczekac badania, ale moze za duze nadzieje sobie robie, a wyjde znow rozczarowana.U nas z porodowka jest tak, ze sie idzie, mowi poloznej, ze chcemy zwiedzic (oni jak widza, ze ktos na oddzial wchodzi, to zaraz pytaja w czym moga pomoc), i ona oprowadza po wolnych pokojach (bo jest ich kilka), mi pokazala porodowke, pokoj w ktorym bede lezala na obserwacji dwie godziny po porodzie, bo jak powiedziala, na porodowce brudno bedzie , oni sprzataja zaraz wszystko, i jeden z pokoi na polozniczym, ktory akurat wolny byl, bo nie moga pokazywac pokoju z pacjentkami (prywatnosc), a juz tym bardziej jak ktos rodzi, nawet jak maja otwarte drzwi tzw., wtedy tez tylko pomieszczenia, ktore nie sa zajete.Ale tu mnostwo szpitali, wiec i oblezen nie ma, wchodze sobie na stronke i patrze, ze jedno, gora dwojka dzieci co dzien sie rodzi tak mniej wiecej
|
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do opłat za poród rodzinny, to z tego co mówiła położna. U nas w szpitalu nie ma czegoś takiego jak opłata za poród rodzinny, ale jest coś takiego jak "cegiełka na szpital" za 150zł, ale ogólnie nie jest to obowiązkowe, a oni nie mogą przyjmować opłat z tytułu porodów rodzinnych, więc cegiełka, która idzie na cały szpital i oddział nic z tego nie ma, albo np niektórzy pytają co jest potrzebne na oddziale i kupują np ciśnieniomierz i to zostaje. |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Ligotko - lubię Coelho
.Enia - zabieram się chyba za ubieranie łóżeczka dla Małego - lubię siedzieć w jego pokoju, wtedy mogę robić cokolwiek i mi się nie nudzi Cytat:
No nic, miłego dzionka, dziewczyny, zajerzę później na pewno! |
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć Mamuśki,
noc udana, w planach cały dzień prania, zaraz idę segregować i kompot nastawię od razu, niech się gotuje.Cytat:
Cytat:
Mój mały na przełomie 34 i 35 tygodnia ważył 2250 g więc też pulchniaczkiem nie będzie
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:confused :![]() Dziewczyny jak sie objawia skrócenie szyjki??? Martwia mnie t moje bóle krocza..nie wiem czy az tak nasilone sa normalne. Za każdym razem gdy wstaje, prawie płacze z bólu, jak podniose lekko noge tak samo, ponadto nie ma dnia bez skurczów ( z 5 dziennie jest) i bólu podbrzusza przy tym. Dzien Dobry wszystkim mamusiom i dziudziusiom w brzuszkach i tym juz narodzonym. Dziś dzielnie zaczynam 35 tydzień. Noc nie najlepsza, strasznie się wierciłam aż dostałam ochrzanik od męza, nie mogłam sobie miejsca zn ależc...wszystko mnie już boli, cieżko mi...![]() a jeszcze po wczorajszym prasowanku..tak mi dretwiała noga w nocy...takie miałam spuchniete , ciężkie nogi aż bolały..to układałam sobie piramidy z poduszek, kombinowałam , żeby sobie ulżyć i jakos zasnęlam, ale budziałam się przy każdej zmianie pozycji..w sumie to ostatnio u mnie normalne...Zobacze co naskrobałyście i zaraz tu wracam.. a pytanko: Jakie kosmetyki dla dziecka pakujecie do szpitala???
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
na TVN Zawitkowski mówi o tym, jak należy prawidłowo dziecko "wsadzać" i przypinać do fotelika
![]() ligotko świetny sen, ale co do pływania ma Justyna Kowalczyk agape z tymi opłatami jest tak, że niby ich nie ma, ale...... zawsze się coś znajdzie, a ty potem w szoku Wprost nikt Ci nie powie, że trzeba zapłacićEnia_ ja oglądam sobie film teraz czekając na ciepłą wodę Mi ręce drętwieją jak w nocy za długo śpię na jednym lub drugim boku, bo na plecach to już odpadaolbka też mam czasem jazdy w stylu "dziecko się nie rusza" ale teraz już wiem, że to przez umiejscowienie łożyska i lenistwa mojego dziecka tak się dzieje............. ![]() A z drugiej strony, jeżeli odmówi się płacenia to co? Nie będzie porodu rodzinnego, a mnie nagle będą traktować inaczej?? Paranoja........ Pamiętam, że nawet dziennikarze zrobili aferę wokół tej sprawy w zeszłym roku i jak na złość pokazali szpital gdzie chcę rodzić......... |
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Justine a może wcale nie musisz mieć swoich kosmetyków w spzitalu bo tam wszystko zapewniaja maluchom? Chyba, że wolisz mieć od początku swoje, to weź te, które kupiłaś mu, na pewno krem na buzię na wyjście, krem na pupcię, jakieś chusteczki nawilżane, coś do kapieli, jakiś płyn czy mydelko.
Ja nie biorę dla małego żadnych kosmetyków, w szpitalu wszystko dają i na wyjście niby też się dostaje paczuszkę z kosmetykami, żeby mieć na pierwsze dni po szpitalu. No, ewentualnie chusteczki spakuję
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zaliczyłam 1 skurcz dzisiaj. Zauważyłam, że trwaja dłużej ...
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2011-01-12 o 10:54 |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przechodzimy kolejny etap ciąży
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tak słyszałam... ja biore tylko linomag/sudokrem i na wejście krem nivea na każdą pogode i tyle.. z tego co wiem to u nas niczego nie trzeba.. a jakby sie cos okazało to TZ może przywiesc.. ja wczoraj myślałam ze juz bede rodzic.. cały dzien sie bardzo dziwnie czułam, cały czas wydawało mi sie ze cos zaraz mi wyleci, wyleje sie z krocza, nie wiem czy mała sie w dół przesuneła bardziej i stad takie uczucie czy co.. cały czas bolał mnie brzuch jak na @ ale nie skurcze tylko tak ciagiem, starałam sie nie łazic itp ale nie bardzo cos to dawało.. a wieczorem zaczełam miec juz takie normalne skurcze.. nie były regularne, kilka ale takich mocnych ze szok... wziełam kapiel i jednak przeszło.. w nocy tez takie dziwne uczucie jakby mi zaraz miały wody odejsc.. rano wstałam pierwsze co to zmusiło mnie do kibelka.. normalnie maskara.. mam nadzieje ze to nie kolejny objaw porodu ![]() w każdym razie jak mi nie przejdzie to chyba podjade dzis na oddział do mojego lekarza.. no chyba ze myślicie ze jestem przewrażliwiona?? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Muron Kalinka prześliczna!! gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam ![]() a ja mam juz wszystko z tego co miałam miec na poczatek dla małej i siebie.. w poniedziałek byliśmy na ostatnich zakupach, kupiliśmy przewijak i jakies inne drobiazgi, przyszedl nam fotelik, kupiłam jednak kombinezon bo stwierdziłam ze ten co mam bedzie za duzy, a moja mama kupiła i przyniosła mi wczoraj jeszcze jeden łóżeczko stoi, torby spakowane, tylko kosmetyczna na koniec została i ladowarka.. (jakby ktoś chciał GRACO JUNIOR BABY to moge polecic swietnego sprzedawce, który nie dośc ze obnizył koszt transportu to jeszcze maskotke/grzechotke za ok 30 zł dorzucił, u niego tez bierzemy x-landera bo ma fajna cene a obiecał jeszcze cos spościc )
|
|
#2593 |
|
Rozeznanie
|
cytrynko ja ze skupieniem sie tez mam ciezko, tym bardziej ze jak czytam to mala bardzo sie wierci
![]() lilijko jak spalam to nie bylo to dla mnie dziwne, dopiero jak Wam pisalam to uznalam ze ta Justyna to chyba jednak nie plywa ![]() kaskup jedz dla wlasnego spokoju Justine kurcze a ty tez lutowka, wiec co to za skurcze?? Mnie na szczescie od wczoraj nic nie boli, ale tez mialam tak w piatek 5 skurczy... A do kosmetyczki malej spakowalam, sudocrem, husteczki, kremik do buzi na wyjscie, leko do pepuszka i tyle
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-12 o 11:11 |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
dzień DObry,
nadrobiłam zaległości. Pierwszy raz od 2 tyg się wyspałami czuje się jak nowo narodzona!!!!!! mąż w pracy, a ja dziś chyba bede cały dzień pranie robić. Znowu się nazbierało... Dokładnie o 4.00 obudził mnie skurcz. Dość bolesny. Pierwsza myśl: ja się na poród nie pisze, ja rezygnuje.. A wogóle miałam straszny koszmar. Otóż śniłlo mi się, ,że leżałam i widziałam jak przez powłoki brzucha ułozenie synusia. Tzn, tak jak się wypina, to ja widziałam główkę i dupeczek. i główka nie była w kanale rodnym, ale napierała na prawe biodro. Mam nadzieje, że jednak się nie przesunął..! |
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Kaskup, nie jesteś przewrażliwiona. Jakby co - jedź.
A ja nie mam żadnych skurczy, brzuch jak na @ mnie pobolewa, ale bardzo rzadko, pachwiny ani nic nie boli tyle tylko, że wiem, że szyjka krótka i miękka, więc jak już się zacznie, powinno pójść w miarę szybko...
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
jakby ktos chciał poczytac o oznakach porodu
![]() http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm jak przeczytałam ta stronke to normlanie jakby o mnie pisali.. a jeszcze w poniedziałek była u mnie położna i własnie przez badanie zewnętrzne mojego brzucha stwierdziła że już wszystko gotowe, mówiła że brzuch mocno obniżony i na dole też gotowe..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2011-01-12 o 11:16 |
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej pare dni temu mialam bardzo podobny sen tez widzialam synusia wypiętą dupcie główke przez brzuch a poźniej mialam go na rękach nagiego
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
a mi sie ostatnio sniło że miałam cesarke i urodziłam bliźniaki..
![]() ![]() a pozniej szwy mi sie wbijały w dres bo były jak takie małe druciki i bałam sie ze mi sie rana otworzy..
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się ze wszytsko u Ciebie i Kasi w porządku. A ginekolog męzczyzna-fakt zgadzam się, za wszystko przepraszaja...Do mnie jednek ta kolezanka nie przyjdzie..a szkoda..no ale dostała jakis lekkich skurczy i jej TZ martwił sie o nia i kazał zostać w domu.W sumie ona za 3 tygodnie ma juz termin a dzidzia zawsze moze sie pospieszyc.. Ja mam jutro wizytę..jestem ciekawa co i jak...mam nadzieję , ze juz teraz będe miała częściej, bo 3 tygodnie to jakoś tak długo. czekać...zreszta mi do porodu jakies 5 zostało tylko w najgorszym wypadku..a moze nawet 3.. Chce jutro usg...jestem ciekawa ile moja niunia wazy..ile przybrała przez te 3 tygodnie...A powiedzcie liczycie ruchy dziecka???
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
ja nie licze.. moj lekarz nie kazał..
moja sie rusza jak szalona.. czasem ma jeden, dwa takie dni ze milknie.. choc od wczoraj wieczorem jest spokojniejsza.. a jej ruchy sa bardzo bolesne, nie wiem czy sie tak ułożyła ale normalnie jakby mnie łapami po jajnikach okładała a nogami po wątrobie czy czyms w pobliżu... też mam jutro wizyte, o ile dotrwam i tez jutro kończe 37TC!! a teraz ma czkawke.. Wasze też tak często maja czkawke??
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
dzięki, jak zawsze można na Was liczyć
![]() lilijko, justine gratuluje 35 tc ![]() ja natomiast ostatnio mam takie kłucia w pochwie troche jak przy przeziębionym pęcherzu ale nie podejrzewam żadnej infekcji bo kłuje tylko jak chodze i to też nie zawsze ale za to boleśnie... ja chce już luty i chce już rodzić ![]() ostatnio mi się śniło że mąż przywiózł nasze dzieciątko ze szpitala i był to... chłopczyk ciekawe czy się sprawdzi
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
Justine ja nie licze, moja jest czasem nadgorliwa wiec chwile spokoju mam rzadko, chociaz sa czasem dni kiedy jest spokojniejsza, ale prawie codziennie ma czkawke wiec czuje ja wtedy
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Ubrałam łóżeczko
Teraz się męczę z pomelo - zaraz będę wcinała Ja nie liczę, bo Mały jest b. aktywny, więc nie mam takiej potrzeby...chociaż podobno w moim tygodniu dzicko mniej się rusza...ja tego nie zauważyłam . Teściowa mówiła, że mąż do samego porodu był bardzo ruchliwy, może nasz też taki będzie .A co do czkawki - moje dziecko też ma przynajmniej raz dziennie . Śmieszne uczucie swoją drogą...
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
tak. Moja co najmniej raz dziennie, ale najczęściej dwa
nie liczę. Jestem do tego nastawiona jakoś anty. Chyba bym oszalała, jakbym się miała jeszcze tym martwić Moja ma okresy przestoju czasem nawet przez 2h, bo śpi. Jak się zaczynam niepokoić - to ją budzę...
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
cytrynko czekamy na zdjecia lozeczka!
A mnie sie przypomnialo jak dzis rano biednego meza mojego postawilam do pionu, obudzil mnie zeby zjesc z nim sniadanie, no wiec wstalam, a on je i cisza, widze ze caly chodzi, mowie do niego co on taki nerwowy, a on ze ja do pracy nie chodze to nie wiem jak to jest rano wstac i denerwowac sie, no jak sie nie wkurzylam, i zaczelam mu mowic ze ja to dopiero moge zaczac chodzic zdenerwowana bo za miesiac czeka mnie porod i zaczelam mu opisywac ze szczegolami, potem o pologu wszystko, o karmieniu, hehehehe i skonczylam ze czeka mnie tyle rzeczy a ja pomimo wszystko w dobrym nastroju wstaje i nie chodze nerwowa, przemyslal i uznal ze on jednak woli do tej pracy isc
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
No, pranie posegregowane, część już w pralce. Teraz ostro zabieram się za obiadek z wczoraj odkrytych mrożonek :P
Mój koralgol nie ma czkawki, albo ja jej w ogóle nie wyczuwam, też tak może być. Ruchów tez nie liczę, nie chce mi się. Nigdy nie miał jakichś spokojniejszych okresów na tyle długich, żeby zdążył mnie wystraszyć
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A linomag to jest na wysuszona skórę dla dziecka??? Cytrynka mi podsunęła świetny pomysł..weszłam na strone mojego szpitala i mam namiary i jak doładuje konto to sobie zadzwonie i wypytam o szczególy o poród rodzinny, o cenę znieczulenie..a co..teraz na razie na koncie mam tylko kaske na tel do męza tak w razie "w" ![]() Czytałm, ze jest tez możłiwość zwiedzenia oddziału ale..niestety nie z mojej sytuacji skoro mam leżećc chyba ze jutro po wizycie bym wyskoczyła.
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
justine- ja licze, ale notuje je w cały swiat, bo jak sobie wygodnie siąde to mały wtedy potrafi te 10 ruchów wykonać, a potem spokój! Czkawke też ostatnio ma 2 razy dziennie, rano i wieczorem!
dziś wybieram sie po wyniki posiewu na obecność paciorkowca! powiedzcie co można kupić rocznemu dziecku na urodzinki? podsyłam linka strony Hippa, na której informują gdzie występują promocje na ich produkty: http://www.hipp.pl/aktualnoscihtml/promocje-w-sklepach/ mnie też od czasu do czasu ćmią bóle jak na @, ale póki co skurczy nie mam!obiecałam sobie że bedę więcej chodziła, ale przez 2 ostatnie dni pogoda była do bani, za to w niedziele super- wtedy to byłam aż 2 razy na spacerku dziś nadrobię zaległości!
|
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja dawno nie jadłam...Ja ruchów małej też nie liczę, zresztą... Zazwyczaj jest bardzo aktywna, szczególnie wieczorem i w nocy, albo jak np siedzę, to jej chyba moja pozycja nie odpowiada Mój TŻ dalej śpi wiedziałam, że tak będzie... Mimo iż pogoda za oknem ponura to nastawiłam się na ten spacer, bo tak siedzieć w domu to mi się nie chce. Ciekawe, czy na obiad wstanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i kompot nastawię od razu, niech się gotuje.

:confused :

tyle tylko, że wiem, że szyjka krótka i miękka, więc jak już się zacznie, powinno pójść w miarę szybko...

jak ja dawno nie jadłam...
wiedziałam, że tak będzie... Mimo iż pogoda za oknem ponura to nastawiłam się na ten spacer, bo tak siedzieć w domu to mi się nie chce. Ciekawe, czy na obiad wstanie