Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 15:50   #811
czekoladka79
Zadomowienie

Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)

agnuniu oczywiście, że zestaw mi się spodobał

daget stojak fajowy tyle, że niestety przy moich kocicach wszystkie drobiazgi muszą być pochowane. W innym wypadku złodziejki biorą w zęby wynoszą do sypialni i zaczynają sie bawić

Edytowane przez czekoladka79
Czas edycji: 2011-01-10 o 15:52
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 15:56   #812
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
agnuniu oczywiście, że zestaw mi się spodobał
najlepiej to ja musiałam wyglądać jak paradowałam przez pół knajpy z tym popcornem w wielkiej misce zapakowanym w przezroczystą folię Ciekawa jestem ile osób sobie pomyślało że to całość prezentu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 16:18   #813
soffera
Zadomowienie

Agunia aaa taka bardziej elegancka

Dagus ja sie tak ostatnio nudziłam wiercac u znajomych na ślubie..... Ksiadz porazka.... Bleblam sobie coś pod nosem, poza tym nieprzyjemny. A to była msza slubna

Nie cierpie podfruwajek - zimno mi w nich
Oooo pokaźny ten stojak! Aczkolwiek nie beda sie zbytnio kurzyc?

Czeko Podziekowanie: "Boze dziekuje Ci za biust jaki posiadam!" Mogę kupować staniki za ludzką cenę. Prawie 500zł za dwa to zbodnia! Serio! Dobrze se sa ladne Przepiekne buty Podkradam

Fotke cykne potem

Edytowane przez soffera
Czas edycji: 2011-01-10 o 16:23
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 18:21   #814
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej żonki
Wczoraj byliśmy na shoppingu i puściliśmy trochę kaski
Małżon się obkupił: 2 pary butów, bluza, koszulka, sweter, a ja: spódnica, wisiorek i 3 bluzki poza tym jeszcze wzięliśmy szafkę na buty do przedpokoju, pościel i parę rzeczy do auta
Może zrobię fotki w najbliższym czasie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cześć
Byłam na zakupach, ale zdjęć brak, ponieważ moj szanowny małżonek wywiózł aparat do teściów, jak nie zapomne, to jutro zrobie. W każdym razie kupiłam rudo-brązowe płaskie kozaczki, spodniczkę i trzy koszulki.
Samochód mamy taki:
http://www.autogaleria.mojeauto.pl/S...7,g,46588.html
kolor: granatowy metalik. Wiem, że ogólnie są też większe samochody, ale dla mnie już ten jest mega wielki
To czekam na fotki zakupków
A auto super przy moim to olbrzym

Cytat:
Czekotubeczko ładnie zaszalałaś super zakupki, z chęcią bym zwędziła pare rzeczy ceny staniorów powalają

Moniś fajne te fotki
ćwiczę wczoraj chyba ze dwie godzinki jeździłam i coraz lepiej mi idzie

A Ty jak tam stresik masz przed egzaminem?

Katey Kochana jak tam sytuacja? jeszcze w dwupaku??

Asiuk a u Ciebie? też masz chyba termin na styczeń z tego co pamiętam?

Kasia super, że komp jest! mam nadzieję, że teraz będziesz częściej

Agunia fajowy weekendzik miałaś

Dagetku cieszę się, że podróż dobrze minęła a stojaczek na kolczyki fajowy - dużo się zmieści

Sofka czekam na fotki
Stary 2011-01-10, 19:47   #815
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)

CZEŚĆ ŻABKI

Ja tylko na chwilę ...mąż od soboty leży w łóżku, więc nie miałam kiedy Was nadrobić. W pracy super, dzieciaki są niesamowite, a teksty doprowadzają do łez. Dużo dzieci choruje, więc bardzo cicho jest. Taki jeden Kubuś specjalnie dziś do mnie zadzwonił, żeby usprawiedliwić sie, że jest chory i nie może przyjść. Mama opowiadała, że cały dzień jej marudził, żeby zadzwonić do nas. Bardzo miłe to.

Zakupki widzę trwają u Was, my też z Miśkiem mieliśmy sie wybrać, ale na razie nic z tego.
Podejrzałam np u czeko...zabrałabym chętnie kilka rzeczy, szczególnie buttki..a staniczki fajne, ale cena mnie zabiła.
Mooonik ale super ujęcia zaćmienia. Szkoda, ze przegapiłam.
Coraz bliżej 14-stego, jak tam samopoczucie SŁonko?
Gosieńko bardzo fajny samochodzik.
aguniu a gdzie masz te krostki? I napisz co CI poradził dermatolog na te krostki, tak z ciekawosci, bo cos mi sie wydaje, ze mam coś podobnego i nie mogę się pozbyć tego dziadostwa. A weekend mieliśmy bardzo sympatyczny.
Izuś współczuję starosty, no i takiego kolegi w grupie...
daget fajny stojak na biżu. Nie ma jak w domu.
asiuk trzymam mocno kciuki za
monai zakupki bardzo fajne.
malutka super, ze lepiej ze zdrówkiem.
asiuk jak tam z tą cholestazą?
kasienko ważne że jest, a że stary kopm to pół biedy, ja od swojego starego sie nie mogę odzwyczaić i do dziś go męczę. A do laptopa to jakoś rzadko zagladam.
sofferko skad w ogóle pomysł, zeby sie przebierać, kto na to wpadł?
Dla pozostałych PM wielki buziak.
izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 19:57   #816
agunia82
Zakorzenienie

Izuś to nie są krostki a egzema skórna połączona z czymś jak odparzenia, pod pachami. Możliwe że reakcja uczuleniowa na coś, ale 100% pewności lekarka nie miała. Na pewno jednak pojawiła się reakcja uczuleniowa, być może wtórna

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-01-10 o 20:59
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 20:22   #817
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Izuś to nie są krostki a egzema skórna połączona z czymś jak odparzenia, pod pachami. Możliwe że reakcja uczuleniowa na coś, ale 100% lekarka nie miała. Na pewno jednak pojawiła się reakcja uczuleniowa, być może wtórna
Rozumiem, to w takim razie współczuję. Mam nadzieję, ze jednak na 100% dermatolog się poznał.
Stary 2011-01-10, 21:08   #818
czekoladka79
Zadomowienie

Sofka dziękuj że masz standardowy rozmiar biuściora i możesz sobie staniory kupować częściej niż raz na rok

Pozwiem Wam, że to jeszcze nie są najdroższe staniory jakie mierzyłam - w moim rozmiarze 75H to już musi być porządny krój, grube ramiączka i odpowiednie "trzymanie" tego 10kg towarzystwa nawet ze względu na kregosłup

Byłam zmierzyć staniory Ewy Bień bo ciut tańsze - ale niestety za delikatne na moją mleczarnię i nie utrzymałyby jej w ryzach. Też mnie trafia że tyle muszę za bieliznę płacić ale przynajmniej mam pewność że po roku intensywneg użytkowania i prania, stanior Feliny będzie jak nowy - nie rozciągnie się i nie odkształci ..... no ale gacie do kompeltu mają po 150 zeta

izka co zrobiłaś mężowi ?

paulinaizabela pochwal się zakupami - co wygrzebałaś?

katley widzę Cię - jak tam sytuacja w dwupaku?
Stary 2011-01-10, 21:19   #819
katey
Rozeznanie

GG do katey

oj Czeko dojrzalas mnie

no wiec sytuacja opanowana..na razie jak to ginka stiwerdzila "porodu to tu nie widac"
ale malzon chce zakonczyc moje meki wiec pomoze dzis wieczorem

Aga- ja tak kiedys dostalam straaaaaaaaaaaasznej reakcji alerg. po antyperspirancie dove..od tamtej pory nie uzywam nic a nic tej marki...dobrze ze lekarka sie poznala...

Daget- leniuchuj sobie pewnie i tak dlugo nie wytrzymasz i zaczniesz cos majstrowac...a do kiedy masz zwolnienie??

Iza- wow ale masz avka fajny ten wzorek na glowie..moze jako swieza mamuska zrobie sobie nowa awangardowa fryzurke hyhy

a ja siedze na necie i zamawiam rzeczy dla mlodej na all... dzis przyszla bryka fajna
o taka:
http://allegro.pl/wozek-espiro-gtx-3...399268585.html

tylko udalo nam sie kupic taniej i jeszcze sporo gratisow dostalismy do tego...kolorek purple - of course
chyba nie chwalilam sie jeszcze ze imie zostalo juz wylosowane przez malza i bedzie - Lena

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 21:29   #820
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
Sofka dziękuj że masz standardowy rozmiar biuściora i możesz sobie staniory kupować częściej niż raz na rok

Pozwiem Wam, że to jeszcze nie są najdroższe staniory jakie mierzyłam - w moim rozmiarze 75H to już musi być porządny krój, grube ramiączka i odpowiednie "trzymanie" tego 10kg towarzystwa nawet ze względu na kregosłup

Byłam zmierzyć staniory Ewy Bień bo ciut tańsze - ale niestety za delikatne na moją mleczarnię i nie utrzymałyby jej w ryzach. Też mnie trafia że tyle muszę za bieliznę płacić ale przynajmniej mam pewność że po roku intensywneg użytkowania i prania, stanior Feliny będzie jak nowy - nie rozciągnie się i nie odkształci ..... no ale gacie do kompeltu mają po 150 zeta

izka co zrobiłaś mężowi ?

paulinaizabela pochwal się zakupami - co wygrzebałaś?

katley widzę Cię - jak tam sytuacja w dwupaku?
W takim razie najdroższy jaki mierzyłaś ile kosztował?
Wytrzymują długo staniorki, więc chociaż są warte swojej ceny, no i bardzo ładne są, to trzeba przyznać. O rany 150 majtole...chyba zemdlałam.
Mężowi? ...że niby ja...nieeeee! Skądże znowu.

katey dziękuję hyhy nie próbuj, bo się uzależnisz. O ile mnie znowu nie skusi jakiś wzorek, to więcej nie skrócę włosków.
A bryka megaaa odjazdowa. A mąż niech kończy...chcemy już poznac Lenkę. ZNam tylko jedną jedyna Lenę...bardzo rzadkie imię, ale bardzo wpadajace w ucho, ładnie wybraliście.

Edytowane przez izka19855
Czas edycji: 2011-01-10 o 21:39
Stary 2011-01-10, 21:50   #821
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Aaaaaaaaaa pic mi sie chce!!!To niesamowite albo pije albo sikam i tak w kolko, wszyscy sie ze mnie smieja
Cytat:
daget stojak fajowy tyle, że niestety przy moich kocicach wszystkie drobiazgi muszą być pochowane. W innym wypadku złodziejki biorą w zęby wynoszą do sypialni i zaczynają sie bawić
Jak sie ma taka lobuzerie w domu to niestety trzeba wszystko pochowac, to jasne . Ja wczoraj wymieklam bo kotka mojego szwagra obwachala mi wczoraj brzuch. I zrobila to z taka precyzja i dokladnoscia ze wszyscy co byli w kuchni mieli ten sam konscernacyjny wyraz twarzy, a potem wybuchnelismy smiechem jak sie jej zapytalam czy to cos nowego ze tak mnie wacha.
Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Nie cierpie podfruwajek - zimno mi w nich
Oooo pokaźny ten stojak! Aczkolwiek nie beda sie zbytnio kurzyc?
Ten jest taki w sam raz choc sa i wieksze . Moja mama ma juz podobny 4 miesiace i nie zauwazylam zbytniego kurzu, a oni maja piec weglowy w domu wiec kopci sie u nich niemilosiernie.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dagetku cieszę się, że podróż dobrze minęła a stojaczek na kolczyki fajowy - dużo się zmieści
To sie zescie obkupili . Juz go zamieszkalam hehehh

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
daget fajny stojak na biżu. Nie ma jak w domu.
Och masz racje, co w domu to w domu.

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
Daget- leniuchuj sobie pewnie i tak dlugo nie wytrzymasz i zaczniesz cos majstrowac...a do kiedy masz zwolnienie??

a ja siedze na necie i zamawiam rzeczy dla mlodej na all... dzis przyszla bryka fajna
o taka:

tylko udalo nam sie kupic taniej i jeszcze sporo gratisow dostalismy do tego...kolorek purple - of course
chyba nie chwalilam sie jeszcze ze imie zostalo juz wylosowane przez malza i bedzie - Lena
Wlasnie mam zamowienie na album dla chlopca wiec powinnam sie za niego wziasc. A zwolnienie mam do konca tygodnia. Wozek super. Podoba mi sie, powiedz mi czy spacerowke mozna ustawic w calkowitym pionie? A Lenka, ma tak na imie cora mojej znajomej. U nas na tapecie dla dziewczynki jest aktualnie Inga.
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 21:51   #822
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Czesc dziewczynki!
Ale dzisiaj dałam po robocie. Klopsiki na jutro zrobione, pranie wyprasowane i poskładane a chlebek jeszcze się piecze (nawet aerobic zaliczyłam). Teraz padam na ryjek, ale czuję się spełniona
Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
No to lezenia ciag dalszy...Tylko juz we wlasnym lozeczku.

Spodziewalam sie wiekszego, hehe. Niunia skoro ja dalam rade naszym to Ty tym bardziej dasz. Moj maz mi pokazal jakie auto nastepnym razem kupimy i szczena mi opadla. Takim wielkim to dopiero bedzie ciezko jezdzic. Fajne autko, niech dobrze sie wam jezdzi.
Leż, leż dopoki mozesz, jeszcze sie nachodzisz

A jaki Twoj małzon chce kupić?
Dzięki

Cytat:
Gosiu autko super! Sama chetnie takie bym przygarnela
Haha, jak dobrze pogadasz to Cię przewiozę

Cytat:
Po pierwsze to pokazuje moje zakupowe szaleństwo :
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=479
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=480

gosiu autko suuuper - miałam okazję takim jechać tylko słuzbowym i kombi - cięło toto jak żyletka

monai kciałam napisać że gratuluję umowy kredytowej - ale po głębszym namyśle doszłam do wniosku co za debil ze mnie żeby gratulować komuś 30-letnich długów w sumie to nawet głupio naspiać, że się cieszę
Buciki Veneziane superowe (za Batą jakoś nie przepadam) i koszule kwiaciaste tez super. Bardzo mi się takie koszule podobają, tylko jakoś siebie w nich nie widze.

Żyleta mowisz...powied zmy, że potrzebne jest dobre przyspieszenie przy wyprzedzaniu

Cytat:
Ja tylko na chwilę ...mąż od soboty leży w łóżku, więc nie miałam kiedy Was nadrobić. W pracy super, dzieciaki są niesamowite, a teksty doprowadzają do łez. Dużo dzieci choruje, więc bardzo cicho jest. Taki jeden Kubuś specjalnie dziś do mnie zadzwonił, żeby usprawiedliwić sie, że jest chory i nie może przyjść.
No kochana to musisz dbać o męża. Co do dzieci to podziwiam (jak zawsze) osoby, ktore zajmują się dziećmi - ja nie dałabym rady
Cytat:
no wiec sytuacja opanowana..na razie jak to ginka stiwerdzila "porodu to tu nie widac"
I jak? pomógł? Lenka się szykuje do wyjścia?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 22:44   #823
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)

Cytat:
Czesc dziewczynki!
Ale dzisiaj dałam po robocie. Klopsiki na jutro zrobione, pranie wyprasowane i poskładane a chlebek jeszcze się piecze (nawet aerobic zaliczyłam). Teraz padam na ryjek, ale czuję się spełniona

No kochana to musisz dbać o męża. Co do dzieci to podziwiam (jak zawsze) osoby, ktore zajmują się dziećmi - ja nie dałabym rady
Jak wszystko dopracowane ...a ten chlebek to bym zgryzła...chociaż odrobinkę.
Jak na doskonałą żonę przystało dbam, a jakże, tyle, że tymczasowo mąż śpi...więc zostałam na dłużej na wizażu...oho, i wykrakałam...obudziła sie Mysza.
W sensie jakim nie dałabyś rady?
Cytat:
Aaaaaaaaaa pic mi sie chce!!!To niesamowite albo pije albo sikam i tak w kolko, wszyscy sie ze mnie smieja

Jak sie ma taka lobuzerie w domu to niestety trzeba wszystko pochowac, to jasne . Ja wczoraj wymieklam bo kotka mojego szwagra obwachala mi wczoraj brzuch. I zrobila to z taka precyzja i dokladnoscia ze wszyscy co byli w kuchni mieli ten sam konscernacyjny wyraz twarzy, a potem wybuchnelismy smiechem jak sie jej zapytalam czy to cos nowego ze tak mnie wacha.

Och masz racje, co w domu to w domu.

Wlasnie mam zamowienie na album dla chlopca wiec powinnam sie za niego wziasc. A zwolnienie mam do konca tygodnia. Wozek super. Podoba mi sie, powiedz mi czy spacerowke mozna ustawic w calkowitym pionie? A Lenka, ma tak na imie cora mojej znajomej. U nas na tapecie dla dziewczynki jest aktualnie Inga.
A to cwaniara ta kotka. Wyczuła co jest grane.
Inga ...Ingusia podoba mi się.
A co powiecie na imie Borys, mój fryzjer mnie męczył ostatnio, czy mi sie podoba. Wiadomo ile ludzi tyle opinii, ale jak mu powiedziałam, że tak brzmi poważnie, to nie chciał odpuscić i drążył dalej, czy ładne...

Idę przykryć mojego Miśka, bo dupka mu sie wysmykneła spod kołderki...śpi jak zabity.
Dobranoc.
Stary 2011-01-10, 22:54   #824
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Czekoladka - super sie obkupiłaś ! Staniory...Wow. Ale wiem że Madziczek ma podobny kłopot ze stanikami-kupowała w jakimś sklepie stacjonarnym w Warszawie od razu z mierzeniem i całym tym brafitingiem. Ona nosi rozmiar 60F albo G. I w promocji wyhaczyła stanik za 130 zł....
Hmm Czekotubko juz widze jak gasisz tego mojego kolegę. Ja tylko raz nie wytrzymałam jak coś durnie zażartował o tym, że mąż mnie widocznie za słabo rżnie że mam jeszcze siłę siedziec w książkach... ( no wyobraźcie sobie- siedzicie, prowadzący zadaje pytanie ja na nie odpowiadam a ten do mnie taki tekst przy wszystkich
Katey- czekamy na rozpakowanko. Imię bardzo ładne.
Gosia furę macie...nie pogadasz
Daget wiesz czy studiowanie to mój żywioł? Niekoniecznie. Ale teraz naprawdę niektórzy kumple są fajni. Idzie się do bufetu pogada, poogląda coś razem - jeden z "naszych" jest dość ważnym kierownikiem na budowie Stadionu Narodowego.
Stary 2011-01-10, 23:21   #825
czekoladka79
Zadomowienie

izazusiu w takiej sytuacji szybka riposta dla kolegi, że jemu to już chyba wszystko opadło i został flaczek skoro zamaist "rżnąć" dupy to siedzi na zajęciach i tylko gawędzi o "rżnięciu" cóż starość nie radość .....

Co do staniorów to ja mierzyłam taki za 490 zeta - ale faktycznie był piękny. No i we wszystkich innych sklepach poza Feliną jak mówię mój rozmiar to panie po 10 minutach szukania wygrzebują jeden model .... a w Felinie dostaję naręcze tak ze 20 sztuk do przymierzalni .... i Pani ekspedientka cały czas coś jeszcze donosi żeby przymierzyć, więc naprawdę warto

Edytowane przez czekoladka79
Czas edycji: 2011-01-10 o 23:24
Stary 2011-01-11, 10:35   #826
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć
tęsknicie??
u nas nic nowego więc nie ma co się rozpisywać

Czeko79 - cudne staniki
i ja coś wiem na temat braku staników mojego rozmiaru w polskich sklepach

Izazusia - taki tekst?? ja bym chyba plaskacza strzeliła

Gosiu - ale bryka

Izulinka - imię Borys średnio mi się podobuje

Dagetku - z sikaniem to się dopiero zaczyna

Katey - u mnie oznak porodu we wtorek nie było, a ze środy na czwartek byłam już na porodówce polecam skakanie na piłce gimnastycznej (o ile posiadasz)

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 11:51   #827
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Dzasta jakby siedział bliżej to kto wie. Masakra-mówię Wam. A potem jak gdyby nigdy nic chce ode mnie notatki albo przy przywitaniu ma zamiar całować mnie w rękę (czego nie znoszę i zresztą od razu mu o tym powiedziałam i po prostu mu reki nie podaje chociaz on stwierdził że jestem w szopie chowana). Z tym że musze przyznac, że koledzy choć młodzi wzięli Staszka potem na słówko i cos mu tam nagadali.
Ale to taki durny stary chłop-rozwodnik, który uważa że kobiety czasem trzeba lac bo im się należy.
Stary 2011-01-11, 11:52   #828
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cześć a ja mam dzisiaj wolny dzień
plany na dziś - wyspać się (zrobione), relaks (się robi), kucharzenie, ogarnianie kawalerki i na wieczór.. tadam Harry Potter z bratem na Bemowie hihihi
A wczoraj byliśmy z mężem na "Tamara i mężczyźni" - bardzo dobrze bawiłam się na tym filmie, warto było. Gatunek powiedziałabym czarna komedia. Bardo mi się podobali wszyscy bohaterowie, nie to że wszystkich polubiłam ale fajnie przestawieni, takie ludzkie słabostki wyciągnięte na światło dzienne.. i te krajobrazy akcje z krowami de best
a po filmie w hausie zakupiłamjakieś balerinki z przeceny (w szpic delikatny i całe w dziurki metalowe, czarne, zamszowe), a potem oglądaliśmy w Leroy Merlin podłogi i kafle i się trochę klaruje jakie byśmy chcieli (podłogę to już dawno wiemy jaką chcemy ale sprzedawca namieszał trochę nam bambusem prasowanym )

Paulinko, Czeko dzięki za gratki bądź nie.. no niby te 30 lat ale diweloper już obłaskawiony, ale jak nie dostanie pieniążków to zabierze nam 15 tysi... więc juz niech lepiej bank zaprasza ;p

mooonik super relacja zaćmieniowa..

gosia1007 Ależ Ty masz energii kobietko
faajny samochód ja co prawda gustuję w mniejszych, ale ten model zawsze doceniałam takimi lubię jak mnie wożą (ogólnie bez prawka to mnie tylko wożą )
Aktualnie mój ulubiony samochód to ostatnia wersja skody fabii ;p

Aguś rewelacyjny weekend mialaś, po Twoich opisach też chętnie bym poszalała gdzieś na parkiecie a z dermatolog trzymam kciuki

Kasica a Ty gdzie przepadłas już kompjuter jest piszesz i nie piszeszz? ;>

izazusia współczuję podstarzałego "kolegi" studenta, może weź korepoetycje od Czeko na odzywki bo widze ma dziewczyna koncept ale serio jak czytam o nim co napisałaś to mi się jak to mówią "scyzoryk w kieszeni otwiera" coś czuję że i nie jednemu prowadzącemu zajęcia

daget super że podróż bez problemów i już w domku wieszaczek podoba i mi się... ciekawa jestem jak wygląda z biż

Sofferko oj widzę że do Orsaya muszę się wybrać bo właśnie Twojej kurtki poszukuję coś ciepłego... mrrrr aktualnie jestem bez kurtki a w płaszczu to marznę bo bez kaptura jest...

Czeko mój Ty Mistrzu Celnej Riposty zakupki się udały przygarnęłabym.. i kwieciste bluzeczki i buty i spódnice... no biustonosze to nie bardzo bo nie miałabym co do nich włożyć ale ładne są...

Cytat:
Podziekowanie: "Boze dziekuje Ci za biust jaki posiadam!" Mogę kupować staniki za ludzką cenę.
udana jesteś, ale takie dziękczynienie to i ja bym mogła z powodzeniem zarzucić

izka19855 jak zdrówko męża, wykurowałaś już? pocieszne te Twoje dzieciaczki
znam jednego Borysa imię intrygujące, niespotykane - podoba mi się
a wzorek na avku boski!

katey imię Lenka śliczne (znam jedną roczną), bryka dla Lenki super trzymam kciuki za męża

Edytowane przez monai
Czas edycji: 2011-01-11 o 11:57
monai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 12:06   #829
kasienka1985
Zakorzenienie

hej
ja na chwilkę, bo urwanie tyłu mam dziś
poza tym.... coś czuję, że z końcem stycznia jednak zakończę moją pracę a szkoda
Z racji tego mam lekkiego dołka

Gosieńko- gratki z powodu zakupu autka! śliczneee

Cytat:
Inga- śliczne imię podobnie jak Iga albo Olga
I co najważniejsze nie sa to imiona tak popularne jak na przykład Lena.
Bardzo mi się to imie podoba ale gdybym miała teraz dziecko to bym go tak nie nazwała za dużo Lenek teraz powstało a wiem co to być jedną z pięciu Kasiek w 20 osobowej klasie

Co do Borysa mam mieszane uczucia- dla młodego chłopaka owszem ale dla dzieciaczka nie pasuje ale nie jest złe

Mońcia- jestem jestem ale natłok roboty mam. koniec miesiaca, koniec roku, zmiany vatu, nowe segregatory trzeba bylo pozakladac.
Kompa mam od wczoraj dopiero, ale monitor jakiś kiepawy i mnie oczy bolą!

Lecę siku- zgapiam od Dagi

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 12:21   #830
monai
Rozeznanie

GG do monai

Kasico nie dołkuj się już, coś mi się przypomina że to nie pierwszy raz masz takie przeczucie i co? zaniechaj dołkowania mówię Ci, dołek zostaw na czas jak już będzie faktycznie powód zreszta jak zwolnią to znajdziesz lepszą pracę ot co

a mi się podoba imię Marcel ostatnio
monai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 12:36   #831
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
A jaki Twoj małzon chce kupić?
Tak pogladowo tylko http://otomoto.pl/fiat-scudo-2009-2-...C16608965.html
Moj G sie rozkochal w naszym Dobloze nie wyobraza sobie juz niczego mniejszego i nizszego

Cytat:
A co powiecie na imie Borys, mój fryzjer mnie męczył ostatnio, czy mi sie podoba. Wiadomo ile ludzi tyle opinii, ale jak mu powiedziałam, że tak brzmi poważnie, to nie chciał odpuscić i drążył dalej, czy ładne...
Borys,ladne ale ciezkie jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

Dagetku - z sikaniem to się dopiero zaczyna
no to mnie pocieszylas

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
daget super że podróż bez problemów i już w domku wieszaczek podoba i mi się... ciekawa jestem jak wygląda z biż
Noooo z bizu to jak w sklepie na ladzie hehhe

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Lecę siku- zgapiam od Dagi
Zrob za mnie tez
Nie dolkuj sie za wczasu tylko szukaj juz czegos.

Wlasnie szukam kinkietu nad lustro do lazienki..... Ceny sa koszmarne
Stary 2011-01-11, 14:44   #832
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Powiem ci Dageciku- sami szukaliśmy kiedyś kinkietów- z tym że do pokoju. Podobały nam sie o kroju kostki ale nie były na gwint e27. Jak znalazłam alternatywę to się okazało że pojedynczy kinkiet kosztuje ponad 700zł!!! Nam były potrzebne 3 sztuki... Oczywiście zmieniliśmy koncepcję doboru oświetlenia
Kasiu ja trzymam kciuczki!!!!!!!!! Kogo jak kogo ale Ciebie trzeba zatrzymać!
Co do imion- Lena mi się bardzo podoba i nie znam nikogo o tym imieniu prócz mojej współpracownicy ze szpitala w Leśnej Górze ( bo ja jestem samozwańcza doktor Zosia)
Borys.. kojarzy mi się z draniem bo od razu mój umysł wyszukuje role Szyca
Marcel- imię niebanalne, sama na studia chodziłam z Marcjanem, którego wszyscy nazywali Marcelem właśnie

Moje typy żeńskie: Alicja, Martyna , Paulina
Moje typy meskie: Filip (ale Kam się nigdy nie zgodzi), Paweł (ale Kam się nigdy nie zgodzi bo kojarzy mu sie z nielubianym kuzynem), Tomasz ( to akurat nam obojgu się podoba)

Moja psiapsióła dziś ma rodzić...Anastazję Renatę... heh te imiona tak średnio mnie kręcą
Stary 2011-01-11, 16:11   #833
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Co u Was?

Jeśli chodzi o moje zdrowie, to cholestaza została ujarzmiona nieco, jeszcze w piątek mam zrobić kolejne badania poziomu enzymów, dla pewności.

Dzasta, mówisz, że u Ciebie nie było oznak zbliżającego się porodu na parę dni przed? Ja byłam wczoraj u gina i cosik się zbliża A w czwartek mąż wyjeżdża na cały dzień służbowo (od ok. 6 rano do 17). Mam nadzieję, że w tym akurat czasie młodej nie zechce się wyłazić. Muszę więcej leżeć

Kasieńko, cieszę się, że mogłam trochę pomóc

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 18:59   #834
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka żonki

Cytat:

o taka:

i jak tam małżon pomógł??
bryka super - kolorek rewelacja
imie bardzo mi się podoba - nie znam żadnej Lenki

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Hmm Czekotubko juz widze jak gasisz tego mojego kolegę. Ja tylko raz nie wytrzymałam jak coś durnie zażartował o tym, że mąż mnie widocznie za słabo rżnie że mam jeszcze siłę siedziec w książkach... ( no wyobraźcie sobie- siedzicie, prowadzący zadaje pytanie ja na nie odpowiadam a ten do mnie taki tekst przy wszystkich
masakra co za koleś

Cytat:
izazusiu w takiej sytuacji szybka riposta dla kolegi, że jemu to już chyba wszystko opadło i został flaczek skoro zamaist "rżnąć" dupy to siedzi na zajęciach i tylko gawędzi o "rżnięciu" cóż starość nie radość .....
jesteś mistrzynią żebym ja tak potrafiła na poczekaniu wymyślić jakiś dobry tekst
Fotki ciuszków porobię wkrótce - teraz wieczorami nie mam czasu bo prowadzę masakra muszę chatę ogarnąć a ostatnio w głowie mi tylko autko

Cytat:
hej
ja na chwilkę, bo urwanie tyłu mam dziś
poza tym.... coś czuję, że z końcem stycznia jednak zakończę moją pracę a szkoda
Z racji tego mam lekkiego dołka
Hej nie dołuj się na zapas
może się jeszcze wszystko zmieni i Cię zostawią na dłużej
nie szalałaś ostatnio w galerii??

Cytat:
Moj G sie rozkochal w naszym Dobloze nie wyobraza sobie juz niczego mniejszego i nizszego
a po co Wam taki olbrzym???
ja w takich nie gustuję

Inga- ładne imię, mam jedną znajomą litwinkę o tym imieniu

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moje zdrowie, to cholestaza została ujarzmiona nieco, jeszcze w piątek mam zrobić kolejne badania poziomu enzymów, dla pewności.

Dzasta, mówisz, że u Ciebie nie było oznak zbliżającego się porodu na parę dni przed? Ja byłam wczoraj u gina i cosik się zbliża A w czwartek mąż wyjeżdża na cały dzień służbowo (od ok. 6 rano do 17). Mam nadzieję, że w tym akurat czasie młodej nie zechce się wyłazić. Muszę więcej leżeć
Super
oby kolejne wyniki było ok, no i już zaczynam powoli trzymać kciuki za poród
stresik jest?

Izula zdróweczka dla mężusia

Monai zazdraszczam kina, ja ostatnio byłam ponad 2 lata temu

Moonik jak tam stresik jest przed egzaminem?
Stary 2011-01-11, 19:45   #835
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Super
oby kolejne wyniki było ok, no i już zaczynam powoli trzymać kciuki za poród
stresik jest?
Przydadzą się Nawet się nie stresuję, raczej cierpliwie czekam

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 21:29   #836
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

No to cześć. Jestem wypompowana, niedawno wróciłam z basenu. Uff...Jeszcze tylko muszę się zastanowić co jutro założę i mogę iść spać. Hmmm...w co by tu się jutro ubrać

Powiem Wam, że wczoraj robiłam pulpeciki z pomysłu na... bardzo dobre wyszły - polecam. W ogóle te pomysły na są całkiem ok. Wiadomo, że codziennie tego nie jadam bo sporo to nachemizowane zapewne jest, ale od czasu do czasu czemu nie.
Cytat:
Jak wszystko dopracowane ...a ten chlebek to bym zgryzła...chociaż odrobinkę.

W sensie jakim nie dałabyś rady?

Inga ...Ingusia podoba mi się.
A co powiecie na imie Borys, mój fryzjer mnie męczył ostatnio, czy mi sie podoba.
No to rzucam Ci ten chlebek. Wprawdzie wczoraj był lepszy, bo cieplutki, ale dzisiaj też jest bardzo smaczny.

Brak mi cierpliwości, zresztą nigdy nie miałam podejścia do dzieci. Dla mnie byłaby to męka a nie przyjemna praca. Poza tym uważam, że zajmowanie się cudzymi dziećmi to ogromna odpowiedzialność

W lutym będę na chrzcinach Ingusi a Borys...oczywiście kojarzy mi się z Szycem, a że za Szycem nie przepadam to...średnio mi się podoba. W ogóle nie uważacie, że zawsze kojarzymy dane imię z konkretną osobą

Moje typy
męskie: Antek, Jasiek
żeńskie: Michalina, Malwina, Hania

Cytat:
Ja tylko raz nie wytrzymałam jak coś durnie zażartował o tym, że mąż mnie widocznie za słabo rżnie że mam jeszcze siłę siedziec w książkach... ( no wyobraźcie sobie- siedzicie, prowadzący zadaje pytanie ja na nie odpowiadam a ten do mnie taki tekst przy wszystkich
Gosia furę macie...nie pogadasz
ALE ŚWINIA!!!
Dzięki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć
tęsknicie??
u nas nic nowego więc nie ma co się rozpisywać
Jak to nie ma co. Masz takie malutkie szczęście w domu. Jest o czym pisać. Jak maluszek? Sypiasz w nocy?

Cytat:
Cześć a ja mam dzisiaj wolny dzień
plany na dziś - wyspać się (zrobione), relaks (się robi), kucharzenie, ogarnianie kawalerki i na wieczór.. tadam Harry Potter z bratem na Bemowie hihihi

faajny samochód ja co prawda gustuję w mniejszych, ale ten model zawsze doceniałam takimi lubię jak mnie wożą (ogólnie bez prawka to mnie tylko wożą )
Ale fajny wolny dzień, zwłaszcza ten wieczorny Harry mi się podoba

Powiem Ci, że ja też w mniejszych gustuję. Nigdy takim dużym nie jeździłam, chociaz to podobno kwestia przyzwyczajenia. Ogólnie wielkimi furami też wolę jak mnie wożą (mam prawko ale zdarza się, że mnie wożą)

Cytat:
Gosieńko- gratki z powodu zakupu autka! śliczneee
dzięki
Nie smutaj się. Może się jeszcze cosik wyklaruje i Cię zostawią. Niektórzy pracodawcy chyba nie rozumieją co to znaczy dobry pracownik. Skoro szkoda Ci odchodzić to lubisz swoją pracę a pracownik lubiący swoją pracę to "skarb" (z taką filozofią byłabym super pracodawcą nie sądzicie?)

Cytat:
OMG, na serio przy tym nasz samochodzik wysiada

Cytat:
Cieszę się, że się wszystko uspokoiło. Trzymam kciuki za rozwiązanie!
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 12:29   #837
kasienka1985
Zakorzenienie

hej ho
Cytat:
Kasico nie dołkuj się już, coś mi się przypomina że to nie pierwszy raz masz takie przeczucie i co? zaniechaj dołkowania mówię Ci, dołek zostaw na czas jak już będzie faktycznie powód zreszta jak zwolnią to znajdziesz lepszą pracę ot co

a mi się podoba imię Marcel ostatnio
dzięki za pocieszenie
na 100 % pewne to nie jest, ale na 90 %
nie rozpaczam, bo to nie koniec świata
znajdę coś innego

Marcel- nawet fajne, ale ja i tak będę miała Maksa
Cytat:

Zrob za mnie tez
Nie dolkuj sie za wczasu tylko szukaj juz czegos.

Wlasnie szukam kinkietu nad lustro do lazienki..... Ceny sa koszmarne
1- luuudu ale bysior
2- musze sie porozglądać, zaraz zerkne na jakies strony z pracą i napiszę może cv
3- ja aż się boję takich poszukiwań, na szczęście czeka mnie to gdzieś za pół roku
Cytat:
Kasiu ja trzymam kciuczki!!!!!!!!! Kogo jak kogo ale Ciebie trzeba zatrzymać!

Moje typy żeńskie: Alicja, Martyna , Paulina
Moje typy meskie: Filip (ale Kam się nigdy nie zgodzi), Paweł (ale Kam się nigdy nie zgodzi bo kojarzy mu sie z nielubianym kuzynem), Tomasz ( to akurat nam obojgu się podoba)

Moja psiapsióła dziś ma rodzić...Anastazję Renatę... heh te imiona tak średnio mnie kręcą
a dzieki dzieki
wiem, wiem wieeeeeeeeeeeeele stracą ooooooooooooooj wieeeeeeeeeeleeeeeeeeeeee

Martyna na + i Filip
Reszta ładna, ale pospolita.

Anastazja to Ł. chrzesnica
Samo to imię ładne dosyć, ale zdrabniają je: Nastka
Na co włos jeży mi sie na głowie.

Renata- oj nieeee
Cytat:
Cześć!

Co u Was?

Kasieńko, cieszę się, że mogłam trochę pomóc
1- kurczaku alez Ci sie przyplątało trzymam kciuki za zdrówko
2- ooooooooo zbliża sie trzymam kciuki, żeby dzidzia siedziała w brzuszku do przyjazdu męża
3- aż mi głupio, że tak Cie wykorzystałam i to kobietę w ciąży! te projekty są świetne!!!!
aczkolwiek i na tysiąc rzeczy nadal nie moge się zdecydować
strasznie to trudne
Cytat:
Hej nie dołuj się na zapas
może się jeszcze wszystko zmieni i Cię zostawią na dłużej
nie szalałaś ostatnio w galerii??
alez mnie wyczułaś skąd wiedzialas?
kupilam 3 torby w tesco, komin, szlafrok i 2 pary getrów- takich do wystawania z butów
fotek brak- posialam ładowarke do aparatu

2 lata temu w kinie?
dałas czadu
Cytat:
No to cześć. Jestem wypompowana, niedawno wróciłam z basenu. Uff...Jeszcze tylko muszę się zastanowić co jutro założę i mogę iść spać. Hmmm...w co by tu się jutro ubrać

Powiem Wam, że wczoraj robiłam pulpeciki z pomysłu na... bardzo dobre wyszły - polecam. W ogóle te pomysły na są całkiem ok. Wiadomo, że codziennie tego nie jadam bo sporo to nachemizowane zapewne jest, ale od czasu do czasu czemu nie.

No to rzucam Ci ten chlebek. Wprawdzie wczoraj był lepszy, bo cieplutki, ale dzisiaj też jest bardzo smaczny.

W lutym będę na chrzcinach Ingusi a Borys...oczywiście kojarzy mi się z Szycem, a że za Szycem nie przepadam to...średnio mi się podoba. W ogóle nie uważacie, że zawsze kojarzymy dane imię z konkretną osobą

Moje typy
męskie: Antek, Jasiek
żeńskie: Michalina, Malwina, Hania

Nie smutaj się. Może się jeszcze cosik wyklaruje i Cię zostawią. Niektórzy pracodawcy chyba nie rozumieją co to znaczy dobry pracownik. Skoro szkoda Ci odchodzić to lubisz swoją pracę a pracownik lubiący swoją pracę to "skarb" (z taką filozofią byłabym super pracodawcą nie sądzicie?)
1- hehehe tez zawsze wieczorem wymyslam co ubiore, bo rano za duzo czasu mi to zajmuje basenik jeszcze troche odchudze dupsko i moze sie wybierzemy z Ł.
2- nie jadłam staram sie uzywac jak najmniej chemii
poza tym na tej diecie to jem strasznie monotonnie
3- nie mogę się doczekac aż bede piekła swój chlebek
teraz nie mam piekarnika
licze na przepis od Ciebie
4- zgadza się- zawsze imiona z kims kojarzymy (dobrze lub źle) - tak naprawdę prawie wszystkie sa ładne
5- ładne imiona poza Michaliną bo Michasia do mnie nie przemawia
6- dokładnie- bardzo lubię swoją pracę
wiem jakie to świetne uczucie iść z przyjemnością do pracy
jak pracowałam w Mc to wstawałam i chciało mi się płakac
jedyną moją wadą jest to, że się spóźniam zawsze tak było

Rozpisałam się.
Idę zrobić kawkę - tym razem bezkofeinową , bo serce mnie już boli od nadmiaru.

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2011-01-12, 13:51   #838
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Hej Kasiek
Maksa czyli Maksymiliana? Tak miał na imię mój dziadek I obecnie hehe jego imiennikiem jest moja ukochana maskotka-goryl- ze mną już od 17 lat
Hehe wiedziałam: jak Kasi nie ma w domu to gdzie jest??? W galerii handlowej

Gosiu- co do pomysłów na to też się czasem nimi posiłkuję W sumie chyba nie mają konserwantów i glutaminianu a reszta to przeciez sproszkowane warzywa jakas skrobia. Jak się raz na jakiś czas zje to świat się nie zawali. W sumie ja ograniczam kostki do zup i vegetę... Ale jak pomyślę robiac rosół co ta kura żarła to tez może się odechcieć
Myślę, że najważniejsze to nie przeginac w żadną stronę

Co do imion- najlepiej patrzeć na to czy pasują do nazwiska. Julia Pudełko śmiesznie brzmi podobnie jak Rufus Bombka.
Kogo jak kogo ale najwięcej dzieciaków jakie znam nosi imiona: Wiktor Wiktoria Natalia Jakub i Amelia. Prawdziwy wysyp.
A co do kojarzenia z osobą- to 100% racja
Stary 2011-01-12, 14:09   #839
kasienka1985
Zakorzenienie

Maksymilian- bo pasuje bardziej do nazwiska.
Zawsze kochałam imię Szymon.
Chciałam żeby mój brat miał tak na imię, ale mama mnie wykiwała i ma na imię Witek.
Z Szymonem wykiwał mnie starszy brat i nazwał tak swojego syna.

Został więc Maks i całkiem prawdopodobne że tak juz zostanie.
Gorzej będzie z dziewczynką...

Nie działa mi gg w pracy nie wiem o co kaman- zainstalowałam je 2 dni temu- dzialalo i już znów nie działa.
Nie jest nic poblokowane wieć nie wiem
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Izyda a skąd wiedzialas , że nie ma mnie w domu? byłaś u mnie w odwiedzinach?

Pędzę na 15.30 na pazurki a na 18.00 na aero.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaale mi się nie chce

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2011-01-12 o 14:10
Stary 2011-01-12, 14:25   #840
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Powiem ci Dageciku- sami szukaliśmy kiedyś kinkietów- z tym że do pokoju.

Ooo pamietam to Kochana, pamietam. Anastazja to imie mojej babci i od zawsze mi sie podobalo . Najsmieszniejsze jest to ze wszyscy wolali na nia Ania i myslalam ze tak miala na imie, dopoki sama swiadomie nie przeczytalam na nagrobku ANASTAZJA.
Cytat:
No to super
Cytat:
a po co Wam taki olbrzym???
No wiesz Kochana jak sie marzy o 3 dzieci i psie w bagazniku to do zadnego malego auta sie z nimi nie zapakujesz. Pomine juz fakt ze mnostwo kolegow mojego G. zaraz po narodzinach swojego pierwszego potomka kupowala wieksze auto bo wozek sie nei miescil.

Cytat:
Powiem Wam, że wczoraj robiłam pulpeciki z pomysłu na...
Oooo nabralam ochoty na pulpeciki. Musze zrobic

Cytat:
3- ja aż się boję takich poszukiwań, na szczęście czeka mnie to gdzieś za pół roku
Pamietaj ze to tylko kropla w morzu wydatkow

Cytat:
Co do imion- najlepiej patrzeć na to czy pasują do nazwiska. Julia Pudełko śmiesznie brzmi podobnie jak Rufus Bombka.
No , na szczescie my takiego problemu nie mamy

Wlasnie wszamalam sobie kanapke z pasta jajeczno-tunczykowa. Wyobrazacie sobie poszlam spac po 2, bo nie moglam zasnac a o 0:30 dostalam takiego ssaniaw zoladku ze musialam zrobic napad na lodowke.

Dorzuce Wam jeszcze moja ostatnia bluzeczke, i cos jeszcze....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02595.jpg (56,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16 tydzień.jpg (22,0 KB, 27 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości