Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 10:24   #151
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
u mnie chlopaki zrobily glosowanie odnosnie imienia dla mlodego i wygral dominik2 . zostalam przeglosowana. moj syn jeszcze wpadl na pomysl ze ewentualnie jak nie dominik , to moze sie nazywac DANIO a za powod podal ze on bardzo lubi ten jogurt hahahah
Danio

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

piękny opisik macierzyństwa
ale dopóki się tego nie poczuje to się nie zrozumie
(i nie chodzi mi o wersję zapachową)
ja powiem Wam że kocham każda malutką rzecz która dotyczy Zosi, nawet tą najbardziej obleśną ( i bez podtekstów proszę )
ja z tej milosci az wachalam ubranka Olusia i wiele razy ryczalam stojac nad lozeczkiem

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Mysle że u nas tez będzie Aleksander, Oluś...ale po emigracji mamy pewne zboczenie co do nazewnictwa...i jak mi ktos na dziecko Alex zawoła! To oczy wydrapie!
Poniewaz my wlasnie na emigracji i powrotu nie planujemy, to nasz Olek jest przez X i licze sie z tym, ze w szkole bedzie Alexem, ale w domu to bedzie Olus i juz
Imie dla drugiego dziecka tez musimy wybrac takie zeby tu nie bylo problemow ani z wymowa ani z pisownia, choc oczywiscie jestem przygotowana na ewentualne komentarze ze strony polskiej ze mi odbilo, ale moje dzieci nie sa Polakami, wiec polskich imion miec nie musza Tzn. Olek oczywiscie dla Polski jest Polakiem, ale poki co paszport ma tylko irlandzki.

No i witam wszystkie Mamusie, 3 strony znowu od rana Ktos powienien Wam ograniczyc dostep do kompow
Musze wyjsc i spodziewam sie, ze jak wroce, to znowu bedzie co najmniej 5 stron

Eweska
ja pierwszy porod mialam przez CC i teraz zadano mi pytanie jak chce i powiem Ci, ze nie wiem CC juz znam, przeszlam cudownie, sprawnosc odzyskalam niemal natychmiast i nie musialam chodzic zgieta w pol, wiec nie boje sie nastepnego, a SN trudno przewidziec, jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote.

No nic, spadam

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:25   #152
kruczaa
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cześć kobietki
Migotka super brzusio

My też sie zastanawiamy nad imieniem, podoba nam sie Ksawery albo Tymoteusz, ale może jeszcze jakieś inne wymyslimy
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:32   #153
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska wiem ze to zalezy od lekarzy i róznych innych rzeczy ale na mój rozum to odrazu powinien cie przygotowywać psychicznie na cesarke.

Mi sie lekarz, przy badaniu, bez patrzeniu w karte zawsze pyta jaka mam wade wzroku (nosze okularki na nosku ) no i żylaki pyta. Tak wnioskuje że chodzi mu o to czy nie ma wskazan do cesarki.

A właściwie jak to jest z bliźniakami? Jak Cie złapie to juz pozamiatane, trzeba siłami natury czy jeszcze jest szansa na ciecie? Orientujesz się?
Ja nie mam przeciwwskazań do porodu sn, jedynie ciąża bliźniacza i tyle.
Wydaje mi się, że jakby miała być cesarka to nawet jak mnie złapie to w szpitalu i tak robią cesarkę.
Nie mam zielonego pojęcia, muszę lekarza wypytać o wszystko na następnej wizycie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

o właśnie Ewesko! też nie mamy imienia, które by w 100% odpowiadało. a to jednak ważna decyzja.
jeny ale miałaś historię.... współczuję. ale za to po porodzie było wesoło
Było nieciekawie, ale na szczęście pop porodzie było super, czułam się bardzo dobrze nic mnie nie bolało, oszczędzono mnie po tych mękach

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Eweska
ja pierwszy porod mialam przez CC i teraz zadano mi pytanie jak chce i powiem Ci, ze nie wiem CC juz znam, przeszlam cudownie, sprawnosc odzyskalam niemal natychmiast i nie musialam chodzic zgieta w pol, wiec nie boje sie nastepnego, a SN trudno przewidziec, jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote.

Sama nie wiem co jest lepsze Będę myśleć później Ale co tam i tak trzeba będzie urodzic nie ma innego wyjścia
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:37   #154
dorkabl
Zadomowienie

Eve1603 no w Pl jest prawo krwi a nie ziemi tak jak w Uk także to ze mały nie ma dokumentu to tylko formalności

eweska jak będziesz wiedzieć to daj znać . Tak mnie z czystej babskiej ciekawości to interesuje hihi

jutro mam wizytę z rana i mam tyle pytań że chyba muszę je spisać bo zapomnę :/ Jak mu taka listę wyciągnę to chyba facet padnie ihihi

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Eve1603 za dużo się łosiu naczytałaś i nasłuchałaś,(" jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote"- cytat) .tego już nie używają ...przynajmniej u nas...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:40   #155
bzyczka1
Zakorzenienie

Principesinna tu masz taki jak pisałaś
http://allegro.pl/spiworek-do-spania...391247679.html
Mój jest mniejszy ale szukałam wczoraj metki w nim i nie ma podejrzewam że mam taki na jakieś 70cm. One zazwyczaj są takie od 0+ do 6 miesięcy. Kupisz większy to posłuży maleństwu w zimie.

Wiecie mój gin tez liczy mi tydzień do tyłu ja jestem w 23 tygodniu, tygodnie kończą mi się we wtorki a w środy już kolejne, czyli dzisiaj zaczęliśmy 23 tydzień. A mój gin policzyłby mi nowy tydzień dopiero od niedzieli. Czyli według niego nadal jestem w 22 i to aż do niedzieli

U nas będzie Liliana

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:40   #156
migotka03
Zadomowienie

Dziękuje za komplementy co do brzuszka
the_sania będzie dziewczynka (mam nadzieje że nie zrobi nam psikusa, ale od początku czułam że będzie dziewczynka więc nie może być inaczej)
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:43   #157
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

sania mamy w tym samym dniu usg połówkowe Tzn u mnie prawie połowkowe, bo to 19tc - mam nadzieje ze dowiem sie jaka płec.

Ewaska - Piotr i Paweł bardzo ładne i klasyczne imiona. I o ile sie nie myle imieniny w tym samym dniu A czym sie martwisz, ze wszystko na P

Co do Jasia - tez baardzo mi sie podoba. Znam tez kilku Jaśkówi i super faceci - dusze towarzystwa

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 10:45   #158
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co jest lepsze Będę myśleć później Ale co tam i tak trzeba będzie urodzic nie ma innego wyjścia
Jak weszlo to i wyjsc musi

Cytat:
Eve1603 no w Pl jest prawo krwi a nie ziemi tak jak w Uk także to ze mały nie ma dokumentu to tylko formalności

Eve1603 za dużo się łosiu naczytałaś i nasłuchałaś,(" jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote"- cytat) .tego już nie używają ...przynajmniej u nas...
W UK moze jest prawo ziemi, ale w Irlandii nadal krwi, z ta roznica, ze jezeli rodzice-obcokrajowcy spelniaja okreslone warunki, to dziecko otrzymuje obywatelstwo irlandzkie. O polskim wiem, jak bedzie chcial polski paszport, to sobie sam zrobi - ja nie widze sensu skoro i tak tu mieszkamy.
Nie naczytalam sie za duzo, bo nie czytam o porodach, moje kolezanki maja takie porody za soba... Nie wiem w takim razie jak wyciagaja dziecko, ktore utknelo w kanale ? Bo tu vaccum nadal jest, kleszcze bardzo rzadko, ale jak nie maja wyjscia to tez ich uzywaja, jak dziecko wejdzie w kanal a cos jest nie tak, to niestety na cc jest juz za pozno...

Matko, mialam isc

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2011-01-12 o 10:46
Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:45   #159
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Dziękuje za komplementy co do brzuszka
the_sania będzie dziewczynka (mam nadzieje że nie zrobi nam psikusa, ale od początku czułam że będzie dziewczynka więc nie może być inaczej)
Sliczny, zgarbny brzuszek
A imię już masz? Ciekawe czy przeczucia sie spełnią Kiedy sie dowiesz?
Ja mam przeczucia na chłopaka, ale to tylko moje pobożne marzenia, nie poparte kompletnie niczym

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 10:49   #160
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
no dopasowanie do nazwiska jest ważne, my z mężem na to patrzymy. Miłosz mi się podoba Twoje nazwisko znam i tak brzmi dźwięcznie hihi się rymuje
Dźwięcznie Ładne imie, ale TŻ twierdzi, że pedziowate
A jak to w ogóle zdrobnić? Miłku?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:52   #161
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Ooooo tu jestescie!!! A ja sie zastanawiam dlaczego tam juz nikt nie pisze heheh
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:54   #162
migotka03
Zadomowienie

ddaaiissyy dziękuje Ja już od 15 tc wiem że będzie dziewczynka, ale wszyscy wkoło straszą że różnie może być. A imie jak na razie Paulinka.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:59   #163
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Moj maz najpierw chcial mala ksiezniczke ale od kiedy wszyscy w okolo rodza same kobitki to stwierdzil ze nie chce dziecka krzywdzic zeby stara panna zostalo, przy tak malej ilosci chlopow. Dlatego tez od poczatku ciazy agituje na chlopca. Ja po cichu zawsze chcialam miec pierwszego synka
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:00   #164
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
my mamy przyjaciela miłosza i mowimy do niego "misiek" jako zdrobniale

Migotko, szybciutko sie dowiedziałas ! Fajowo, zazdroszczę
Fajnie Paulinka, bo jest dużo odmian i wiele zdrobnień

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 11:02   #165
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Migotka super brzusio

My też sie zastanawiamy nad imieniem, podoba nam sie Ksawery albo Tymoteusz, ale może jeszcze jakieś inne wymyslimy
Ksawery ładnie Tymoteusz jak dla mnie za długie
Cytat:

ja oglądam filmiki z porodów, czytam o nich, ale raczej nie przeraża mnie wizja porodu, bo tyle kobiet już to przeszło i każda dała radę. jedynie co mnie kiedyś martwiło i czasem przerazi, to śmierć przy porodzie. przez to, że będąc gówniarą obejrzałam odcinek ostrego dyżuru i tam właśnie był taki przypadek i utkwiło mi w pamięci.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
sania mamy w tym samym dniu usg połówkowe Tzn u mnie prawie połowkowe, bo to 19tc - mam nadzieje ze dowiem sie jaka płec.

Co do Jasia - tez baardzo mi sie podoba. Znam tez kilku Jaśkówi i super faceci - dusze towarzystwa
no mi się nie podoba Jasiu, bo do chłopaka w wieku 20-30 lat głupio powiedziec "Jasiu" bo zbyt dziecinnie brzmi, a Jan z kolei strasznie poważnie.
no u mnie też nie takie połówkowe do końca,bo to 23tydz będzie i też liczę na to, że płec poznam na którą masz? bo ja na 12 i na NFZ, więc liczę się z tym, że płci mogę nie poznac.... ale wierzę, że będzie inaczej
Cytat:
hehehe a nie wiem. mi tylko przychodzi do głowy Miłoszek, ale krótszej formy nie mogę znaleźc. może byc i Miłek

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 11:02   #166
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Moj maz najpierw chcial mala ksiezniczke ale od kiedy wszyscy w okolo rodza same kobitki to stwierdzil ze nie chce dziecka krzywdzic zeby stara panna zostalo, przy tak malej ilosci chlopow. Dlatego tez od poczatku ciazy agituje na chlopca. Ja po cichu zawsze chcialam miec pierwszego synka
no wlasnie ja chyba tez synka, choc dziewczynke mozna tak pieknie stroic niczym laleczke
Mąż oczywisice za chlopakiem, ubzdrurał sobie ze to bedzie koszykarz (w slad za tatusiem z lat mlodosci) albo tenisista. Gorzej jak synek wrodzi sie w moj wzrost (158cm) wtedy pozostanie mu chyba byc szachista hihi

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 11:05   #167
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Aaaa, już widzę, trzeba się do poczekalni cofnąć Super opcja i znowu agnieszka prowadzi

Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve
Kochana jesteś niesamowita i bardzo odważna..Niewiele kobiet zdecydowało by się na IV...Ja również decydując się na taki krok rodziłabym w prywatnej klinice a to ze względu na to ,ze IV to nie lada wyczyn...Gratuluję
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:10   #168
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Kochana jesteś niesamowita i bardzo odważna..Niewiele kobiet zdecydowało by się na IV...Ja również decydując się na taki krok rodziłabym w prywatnej klinice a to ze względu na to ,ze IV to nie lada wyczyn...Gratuluję
Co znaczy IV?? wstyd sie przyznac ale nie wiem

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 11:11   #169
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie ja chyba tez synka, choc dziewczynke mozna tak pieknie stroic niczym laleczke
Mąż oczywisice za chlopakiem, ubzdrurał sobie ze to bedzie koszykarz (w slad za tatusiem z lat mlodosci) albo tenisista. Gorzej jak synek wrodzi sie w moj wzrost (158cm) wtedy pozostanie mu chyba byc szachista hihi

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Co znaczy IV?? wstyd sie przyznac ale nie wiem
chyba In Vitro

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 11:12   #170
zosiaaa
Zadomowienie

Ja jestem juz po glukozie i od 40 minut próbuje was doczytać. Badanie przeżyłam ale cały czas mnie muli a jak czekałam godzine to cały czas miałam wrażenie jakby ta glukoza mi się ulewałą, bałam się jej wypuścić żeby mi tego nie kazali powtarzać.

U nas miała być dziewczynka( tzn. ja sobie wmawiałam że mam takie kobiece przeczucie) miała być Lilka albo Emilka no ale w 20 tygodniu okazało się że moje przeczucie jest do d..y no i teraz wymyślamy albo będzie Mateusz albo Ksawery albo Nikodem, chociaż jak przyjdzie wena na coś innego to może będzie jeszcze inaczej.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:13   #171
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ale sie rozpisałyscie co do tych imion, a ja nadal nie wiem, chciałam Amelke,Zuzie albo Zosię,ale mezowi nie pasuje i chyba do porodu córa zostanie bezimienna . Miałam dziś iść do gina ale po tych tabletkach i lezeniu troszke mi przeszło i myśle sie wybrac jutro na jakieś małe zakupy, swieze powietrze dobrze mi zrobi bo od soboty siedze w domku, dobrze ze jaet wizaz i Wy
Stary 2011-01-12, 11:16   #172
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agus ja też mam te staniki i mi one coś nie pasują tzn. materiał ok, taka dobra bawełenka ale jakoś tak cycki w nich takie gruszki są Jakoś tak się jakby czubek z materiału formuje i mi się nie podoba jak na nim obcisła bluzka wygląda. Za tą cenę, można je wziąć ale ja i tak muszę kupić jeszcze jakiś taki zupełnie gładki, bezszwowy najlepiej w kolorze cielistym, coś takiego np.:
http://allegro.pl/dla-dzieci-medela-...390981262.html

Ale drogie są i boję się brać z allegro bez przymierzania bo ja nie znoszę staników więc musi być idealnie dopasowany aby mnie nigdzie nie kuł i nie cisną.
Wiecie może gdzie można takie znaleźć?
ja mam kupiony przez internet z firmy http://www.melissa.com.pl/PL/?l=PL taki teraz w trakcie ciąży. To już mój drugi z tej firmy i bardzo sobie go chwale, fakt pięknością to one nie zachwycają ale wygodą na pewno. I taki do karmienia też mam zamiar sobie właśnie tam kupić

Stary 2011-01-12, 11:17   #173
the_sania
Wtajemniczenie

niedobrze mi po tych płatkach z mlekiem jednak nie mogę ich jeśc. nie wiem, czy to wina mleka, czy tego, że są to płatki "polane miodem i orzeszkami"...

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
ale sie rozpisałyscie co do tych imion, a ja nadal nie wiem, chciałam Amelke,Zuzie albo Zosię,ale mezowi nie pasuje i chyba do porodu córa zostanie bezimienna . Miałam dziś iść do gina ale po tych tabletkach i lezeniu troszke mi przeszło i myśle sie wybrac jutro na jakieś małe zakupy, swieze powietrze dobrze mi zrobi bo od soboty siedze w domku, dobrze ze jaet wizaz i Wy
też nie wychodzę z domu,ale od 2dni "tylko" tak to tylko po jakieś małe zakupy

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 11:24   #174
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
chyba In Vitro
aaa , mnie się t oz cyferka IV kojarzyło

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Ja jestem juz po glukozie i od 40 minut próbuje was doczytać. Badanie przeżyłam ale cały czas mnie muli a jak czekałam godzine to cały czas miałam wrażenie jakby ta glukoza mi się ulewałą, bałam się jej wypuścić żeby mi tego nie kazali powtarzać.

U nas miała być dziewczynka( tzn. ja sobie wmawiałam że mam takie kobiece przeczucie) miała być Lilka albo Emilka no ale w 20 tygodniu okazało się że moje przeczucie jest do d..y no i teraz wymyślamy albo będzie Mateusz albo Ksawery albo Nikodem, chociaż jak przyjdzie wena na coś innego to może będzie jeszcze inaczej.
Kiedy nalezy robić to badanie z glukoza? nie bylam u lekarza od 30.11 a dzisiejsza wizyte musialam przelozyc ze wzgl na przeziebienie i kolejny termin dopiero 15.02 wiec 3 miesiace bede bez wizyty u dr i bez badan, a nie chcialabym przegapic jakiegos terminu. Wprawdzie ide w pon na USG wiec pani doktor bedzie mnie ogladac, jednak to nie moj lekarz prowadzacy... (Na marginesie nowego tez nie znam bo go sobie zmieniłam i ta wizyta dziś miała byc pierwsza u nowego)

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 11:29   #175
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
aaa , mnie się t oz cyferka IV kojarzyło

Kiedy nalezy robić to badanie z glukoza? nie bylam u lekarza od 30.11 a dzisiejsza wizyte musialam przelozyc ze wzgl na przeziebienie i kolejny termin dopiero 15.02 wiec 3 miesiace bede bez wizyty u dr i bez badan, a nie chcialabym przegapic jakiegos terminu. Wprawdzie ide w pon na USG wiec pani doktor bedzie mnie ogladac, jednak to nie moj lekarz prowadzacy... (Na marginesie nowego tez nie znam bo go sobie zmieniłam i ta wizyta dziś miała byc pierwsza u nowego)
Ja jestem w 22 tyg, a moja siostra robiłą chyba 3 tygodnie temu to byłą w 26 tygodniu. Każdy lekarz inaczej mówi. Dzisiaj w poczekalni ze mną siedziała dziewczyna która na pewno byłą dużo dalej ode mnie i też robiłą to badanie. Tak więc to chyba indywidualna sprawa lekarza

Stary 2011-01-12, 11:30   #176
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

Zosiaaa A ile tej glukozy trzeba wypić?
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:31   #177
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja też jeszcze nie dostałam skierowania na tą glukoze a nastepna wizyta dopiero 4.02 to bedzie juz 26 tydz, w których tyg Wy robiłyście?
Stary 2011-01-12, 11:32   #178
eweska
Moderatoreska

ddaaiissyy mi lekarz mówił, żeby robić po 24 tygodniu.

Wklejam zdjęcia mojego balona, czasami mam wrażenie że niedługo pęknie, coraz wiecej żył mi sie na nim pokazuje.
Brzuchol 24 tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzień.jpg (73,5 KB, 76 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:33   #179
the_sania
Wtajemniczenie

ja glukozę będę robic w 24 tygodniu

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 11:33   #180
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kochane brzucholce

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę u gina ( wczoraj mi się L4 skończyło, a muszę ciągnąć ).
Trzymam kciuki
Cytat:
hej kochane
ja nie wiem czemu agus ma tak pokrecone z terminem, i czemu lekarz jej tak wpisuje, ale nie zgodze sie co do tego ze lekarze wpisuja tydzien skonczony. ponewaz lekarz ktory prowazdzil mi ciaze na poczatku, obecny i nawet ta pani kardiolog u ktorej bylam z serduszkiem malego, jak mi sie pytala ktory tydz i powieedzialam ze 20t i 4 dni to mowila: no to jest pani w 21t, to samo gin jeden i drugi. jakos to nazwala i poiwedziala ze tak sie liczy.
Pewnie co region to inna szkoła liczenia, ja przez moje perypetie byłam badana już chyba przez 10 lekarzy (jak nie więcej) i każdy liczył skończone

Cytat:
aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! wygralam! jakby doliczyc to ze od polowy dopiero sie udzielam hmmmmm...
Gratuluje Aga - gaduło . Ja drugie miejsce, chyba muszę zwolnic tempo

Cytat:
Piękne imie A co do Laury też mi sie bardzo podoba! Duzo imion mi sie podoba, chyba bedce miec 4 albo 5 dzieci zeby kazde miało moje ulubione imie
A imie Michał sie Wam podoba?? Jakoś tak u nas Misio i Misio i chyba zostanie ten Misio
Mi się Michał podoba strasznie , ale to mój były i mój Tż ma na to imię alergie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku! Staram sie czytać was na bieżąco, ale i tak nie daje rady, wczoraj, siedziałam prawie do 22 i nie sądziłam że rano bede miała tyle do nadrabiania, chyba musze zacząć wcześniej wstawać
Nawet już nie pamiętam co kto pisał i co mialam wam odpisać.
Wstawie wam zdjęcie mojego brzuszka (jak mi się uda bo jeszcze nie wstawialam zdjęć), myślałam że jest mały jak na 23 tydzień, ale na zdjęciu wydaje się większy.
I ide brać sie za porządki bo nigdy sie do tego nie zabiore.
Śliczny brzuś i wcale nie tak mały
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości