Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 12:27   #211
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc
ja dzis bede miala, albo jutro butelki z tommy tipe, to wkleje wam fotki jak wygladaja itp mysle ze fajnie by jeszcze wkleic te firmy, bo wiadomo czasem mozna sie pogubic
heheh ja tez jestem przerazona,
a powiedzcie mi czy male dziecko moze byc dlugo na podworku jak jest lato, w cieniu??
mam swoj ogrodek i cale lato spedzam zawsze na dworku, i normalnie mam dylemat,
mozg mi troche szwankuje i logiczne myslenie..:/
Ja się trochę naczytałam o butelkach i raczej też jestem zdecydowana na Tommy Tipe , wklej fotki violisia
A jeżeli chodzi o przebywanie dziecka na podwórku, to wydaje mi się, że jeżeli w tym cieniu będzie naprawdę chłodno to pewnie, że może nawet cały dzień byc poza domem, ale jak będzie upał to z tego co wiem dziecka nie wolno wystawiac.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:27   #212
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

ja smaruję się na zmianę oliwką i balsamem ujędrniającym. i ostatnio staram się np. wieczorem oliwką, a rano balsamem. a tak to zawsze raz dziennie przynajmniej już mi w krew weszło

ale liczę na dobre geny, bo moja babcia, ciocia i mama, które miały wieeeelkie brzuchy (ciocia jak mnie widzi, to mówi, że będę mieć taki jak ona, bo już robi się podobny) ale rozstępów żadna z nich nie miała

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:29   #213
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ten tako waży 21 kg
a wizualnie są podobne do siebie
wiem, ale wizualnie jednak bardziej mi sie baby podoba, ale on upart jak osiol.. a roznicy w cenie 400zl, wiec po co, ja rozumie jakby tako chcial kupic ale z tymi skretnymi kolami co sa, ale blokowanymi.. i gdzie gondola jest doczepiana, i spacerowka i fotelik wszystko osobno, to bym byla w stanie zmienic decyzje.. bo akurat widzialam ten wozek na zywo, ale tak tylko od takeigo widzi mi sie bo tako to niby bardziej znana firma to nie ja dziekuje..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:29   #214
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ten tako waży 21 kg
a wizualnie są podobne do siebie
kurcze ten wozek tako mi sie bardzo nie pdoboa
wyglada jak kombajn
Cytat:
ja smaruję się na zmianę oliwką i balsamem ujędrniającym. i ostatnio staram się np. wieczorem oliwką, a rano balsamem. a tak to zawsze raz dziennie przynajmniej już mi w krew weszło

ale liczę na dobre geny, bo moja babcia, ciocia i mama, które miały wieeeelkie brzuchy (ciocia jak mnie widzi, to mówi, że będę mieć taki jak ona, bo już robi się podobny) ale rozstępów żadna z nich nie miała
ja tez wieczorem oliwka, rano pharmaceris przeciw rozstepom
ale na pupie i tak mam
na brzuszku zero
poki co
ale siostra i mama maja okropne
Stary 2011-01-12, 12:31   #215
migotka03
Zadomowienie

Przez was prawie przypaliłam ryż, ale wcinam go teraz z dzemem wiśniowym, pycha, od wczoraj miałam na niego smaka

A jeśli chodzi o zapachy oliwki czy innych balsamow, to mnie nic nie przeszkadzalo, tylko tż ma już dość zapachu oliwki bo codziennie się nią smaruje
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:33   #216
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja się trochę naczytałam o butelkach i raczej też jestem zdecydowana na Tommy Tipe , wklej fotki violisia
A jeżeli chodzi o przebywanie dziecka na podwórku, to wydaje mi się, że jeżeli w tym cieniu będzie naprawdę chłodno to pewnie, że może nawet cały dzień byc poza domem, ale jak będzie upał to z tego co wiem dziecka nie wolno wystawiac.
wlasnie mowie o cieniu, mamy altanke wiec by bylo ok,

a co do slonca to ja pamietam jak moj sasiad przyszedl z mala na podworko, i wystawil ja na slonce, pudke jeszcze odkryl(znaczy dzwignal budke ale ta siateczka byla z tylu co jest pod budka, i on se siadl obok na krzesle, myslalysmy z mama ze go zabijemy, a upal na 102 byl wtedy.. ale spokojnie zesmy mu powiedzialy zeby mama dal do cienia.. i cale szczescie posluchal, poprostu nie wpadl na ten pomysl.. bo on taki malokapliwy i flegmatyczny..

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wyglada jak kombajn

ale na pupie i tak mam
na brzuszku zero
poki co
dokladnie , i co i dupa znowu musze mu podsunac jakis fajniejszy by go przekupic!!:P

a ja uzywam od poczatku ciazy dziennie oliwke baby dream.. poki co oprocz rozstepow na plecach ktore mialam juz od 5 lat nie ma zadnych nowych..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:34   #217
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o kurcze, czyli to nie ja tylko utyłam w ramionach no i cyckach .... ale to jzu standard.
Gdybym sie wczesniej nie pilnowała pewnie juz dawno nosiłabym min rozm 40 ! A przy moim krasnalim wzroscie byłoby to duuuzo
Ciągle do końca sie nie moge cieszyć ta ciaza własnie z powodu mojej postury! Ostatnio co by nie łudzic sie ze mam w czym chodzic, wszystkie ciuszki wywaliłam z szafy i wrzuciłam do wora teraz mi sie wydają takie tyci tyci że szok !! Smieszne uczucie

No widze, ze wszystkie sie slicznie smarujecie ! Jak pojde na L4 to postaram sie tez byc systematyczna
No to właśnie mam podobnie tylko ja może do najwyższych nie należe ale do najniższych też nie, mam całe 171cm ale za to właśnie jak tyje to idę zawsze górą i wyglądam jak taki chłop w ciuchy sprzed ciąży to już od początku czwartego miesiąca w większość się nie mieszczę (z dwa sweterki lużniejsze jeszcze wkładam, ale spodni zero )

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:35   #218
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ja jak na razie smaruje się tylko wieczorem oliwką J&J, już od 4 miesiąca planuje kupic coś przeciwko rozstępom, ale na razie nic się nie dzieje i przeciągam sprawę . Moja siostra ma straszne rozstępy, więc się trochę boje
Powiedzcie mi doswiadczone mamuśki w którym miesiącu sie najczesciej zaczynaja pojawiac?
Stary 2011-01-12, 12:36   #219
zosiaaa
Zadomowienie

Ja chyba takich dobrych genów nie mam bo już w liceum nabawiłam się rozstępów na tyłku, w zasadzie nie wiem od czego bo byłam chuda. Dlatego teraz sie smaruję bo boję się że dalej też pójdzie

Stary 2011-01-12, 12:41   #220
agus87
Zakorzenienie

dziewczonka
kochana wszelakie kremy przeciwko rozstepom w ciazy stosuje sie od 4 miesiaca po to, by przygotowac skore na brzuchuu i biodrach, dlatego ja smaruje od 3 miesiaca, bo na pewno byjm juz rozstepy miala
a roznie wychodze jednym w 5-6 miesiacu innym w 8-9 miesiacu, nawet tydzien prszed porodem
dlatego ctrzeba przygotowywac skore, a jesli masz sklonnosci to ja bym radzila twardo zakupic kremik i oprocz oliwki smarowac kremem
Stary 2011-01-12, 12:42   #221
principessina
Zakorzenienie

Mamuski ale macie tempo!!! ja dzis lepiej sie poczulam i troche chate ogarnelam, no i musze sie doprowadzic do porzadku, bo czlowieka to nie przypominam w nocy jednak kaszle strasznie, nie wiem czemu ten kaszel tylko w nocy mnie meczy

mary pozimkowa mi sie podoba ta hustawka 4 w 1
http://www.ebaby.it/fisher-price-1/b...her-price.html
nie patrzylam czy jest na allegro, pozniej popatrze, no ale te rzeczy fisher price w Pl tez sa...

agus87 ja tez wieczorem smaruje sie oliwka, a rano kremem pharmaceris, znaczy ostatnimi dniami nie bylam systematyczna, bo chorobsko mnie rozlozylo na lopatki no ale zrobily mi sie 3 malutkie rozestepy na biodrze na wysokosci majtasow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 12:43   #222
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

szczęściara !! trzymam kciuki abyś do nich sie wrodziła

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Daisy, a taki to: http://znam.to/recenzje/5566/Eucerin...ek-na-rozstepy

Jest świetny, delikatnie pachnie, świetnie się wchłania, jak na olejek, no i zdecydowanie wolę, niż wszelkie oliwki
dzieki Mary !
Ten olejek będzie moj !!

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Przez was prawie przypaliłam ryż, ale wcinam go teraz z dzemem wiśniowym, pycha, od wczoraj miałam na niego smaka

A jeśli chodzi o zapachy oliwki czy innych balsamow, to mnie nic nie przeszkadzalo, tylko tż ma już dość zapachu oliwki bo codziennie się nią smaruje
smacznego

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
No to właśnie mam podobnie tylko ja może do najwyższych nie należe ale do najniższych też nie, mam całe 171cm ale za to właśnie jak tyje to idę zawsze górą i wyglądam jak taki chłop w ciuchy sprzed ciąży to już od początku czwartego miesiąca w większość się nie mieszczę (z dwa sweterki lużniejsze jeszcze wkładam, ale spodni zero )
Zosia, wiesz ja gdy byłam 2,5msc w ciazy to juz sie w jeansy nie miesciłam i zakupiłam wówczas ciążowe... Własnie biodra mi tak szybciutko urosły! Staniki równiez w tym samym czasie zaczełam wymieniac... ale z drugiej strony, jak nieraz w ogole nie jadłam obiadu, to wówczas zżerałam 2 ! W pracy i w domu ze skrajnosci w skrajnosc. Teraz po I trymestrze juz sie opamietałam i nie mam takiego ssania

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:45   #223
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonka
kochana wszelakie kremy przeciwko rozstepom w ciazy stosuje sie od 4 miesiaca po to, by przygotowac skore na brzuchuu i biodrach, dlatego ja smaruje od 3 miesiaca, bo na pewno byjm juz rozstepy miala
a roznie wychodze jednym w 5-6 miesiacu innym w 8-9 miesiacu, nawet tydzien prszed porodem
dlatego ctrzeba przygotowywac skore, a jesli masz sklonnosci to ja bym radzila twardo zakupic kremik i oprocz oliwki smarowac kremem
Ale mnie Aga straszysz no. Kupie normalnie w sobotę jakiś specyfik. Mam nadzieję, że nie mam takiej skóry jak siostra, przez 27 lat uchowalam się bez jednego rozstępu może teraz się uda
Stary 2011-01-12, 12:47   #224
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
wyglada jak kombajn

ale na pupie i tak mam
na brzuszku zero
poki co
no mam nadzieję, że nie będziesz miec tak jak one

a no i ten tako moim zdaniem też jak kombajn wygląda

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:49   #225
principessina
Zakorzenienie

mary poziomkowa jest i na allegro:
http://allegro.pl/fisher-price-4w1-k...400852366.html

tylko szkoda, ze ten lezaczek, nie jest tez bujaczkiem, no ale chyba nie da rady miec wszystkiego...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 12:56   #226
eweska
Moderatoreska

U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma, mam kilka na biodrach po synku na lini majtek i tyle, a i na cyckach mam, ale to nawet przed synkiem miałam teraz widzę tylko ze dwa nowe na cycuchach i tyle, mam nadzieje, że nie będę się rozstepowała

Synal już w domku po szkole, obiadek prawie gotowy zaraz będę jadła

Dzięki dziewczyny Coraz mi ciężej z brzucholem zwłaszcza że jest tak wysoko i schylić się to już jest problem, ale buty jeszcze sama zakładam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:58   #227
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

troche off topic.
Chcialam zrobic album ale za duzo roboty wiec jak coś moge na priv podesłac linka do mojego albumu na gmailu ;]

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 12:59   #228
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
szczęściara !! trzymam kciuki abyś do nich sie wrodziła

dzieki Mary !
Ten olejek będzie moj !!

smacznego

Zosia, wiesz ja gdy byłam 2,5msc w ciazy to juz sie w jeansy nie miesciłam i zakupiłam wówczas ciążowe... Własnie biodra mi tak szybciutko urosły! Staniki równiez w tym samym czasie zaczełam wymieniac... ale z drugiej strony, jak nieraz w ogole nie jadłam obiadu, to wówczas zżerałam 2 ! W pracy i w domu ze skrajnosci w skrajnosc. Teraz po I trymestrze juz sie opamietałam i nie mam takiego ssania
J dwóch obiadków nie zjadam, ale za to jem kolację, przed ciążą z rok nie jadłam. Teraz wole coś zjeść koło 18 niz póżniej miałabym wstawać w nocy i podjadać. No i mam mniej ruchu bo od połowy listopada jestem już na L4, odpadł mi aerobik i tenis, wogule straszny leniwiec się ze mnie zrobił

Stary 2011-01-12, 12:59   #229
dorkabl
Zadomowienie

moria44 Jeszcze tylko wróce do tematu inseminacji. Jak czytam o tobie to sie naprawde wzruszam bo to straszne szczęście ze załapałaś za pierwszym racem
My z mężem od ślubu czyli od czerwca ustaliliśmy że idziemy na żywioł. Odstawiłam pigułki. Nic nie wyliczaliśmy tylko tak, zostawiliśmy sprawy naturze i załapałam we wrześnio.
Owszem, człowiek miał plany, budowa, wyjazd do znajomych do Francji na wiosnę (nawet od "zaprzyjaźnionej" sąsiadki usłyszelismy ze to kłopot bo finanse, plany, bo mieszkamy z mama) ale jak tylko dowiedzieliśmy sie ze jestem w ciąży to nic nie było ważne !
Pisze o tym bo to naprawdę szczęście być w ciąży! Tyle par w okół ma problemy a my tak szczęśliwe...sie popłakałam...głupia

Co do specyfików nawilżających to ja tylko przed DAX-em przestrzegam, dawno nie widziałam tyle parabenów i ogólnie chemii na jednej etykiecie
Wiadomo ze cos tam kosmetyk musi zawierać konserwującego bo by nam sie po 3 dniach od otwarcia popsuł ale az tyle!! :/
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 13:05   #230
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Eweska, Wlasnie ja tez jestem meeeeeeeeeega leń wiec super Cie rozumiem!! ale jak zainwestowałam to może raz na jakis czas sie posmaruję ;]

matallewar
i działa u Ciebie taki zestaw? Nic sie nie pojawia? A co do balsamików to są rózne - nie tylko J&J, wczesniej miałam Rossmana a teraz kupiłam Elancyl
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...380222231.html

Chyba DAX tez ma i wiele innych firm
Działa
Tzn. od kiedy smaruję nie ma żadnych nowych...
Niestety za późno zaczęłam, a biust mi urósł zaraz przed ciążą do D, a teraz nawet w takim ciążowym, rosnącym ledwo się mieszczą i jakieś rozstępy się zrobiły zanim zaczęłam smarować. Ale na razie są czerwone, więc jak będę smarować, to powinny trochę się zmniejszyć.
Najbardziej się boję, że jeszcze urosną i będę musiała szyć na zamówienie staniki
A kiedyś martwiłam się, że mam za małe...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:05   #231
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Moria44
dobrze ze ni tylko moja dzidzia tak malo sie rusza

Mimbi
hehe akurat do zdjecia zdjęłam czapkę, ale kupiłam sobie wtedy taką...zaraz fote wstawie

Matallewar
ja też nie mam tyle ciuszków dla siebie, na razie chodze w legginsach i tunikach. Najgorzej z kurtką bo się za mała już zrobila

Spice1985
zaakceptowałam

ddaaiissyy
podobno zeby dostac jakas kase na wychowawczym dochod na jedna osobe nie powinien przekraczac 504zl...

asiak1981
pamiętamy gratuluje dobrego wyniku na tolerancję glukozy

agus87
czyżbym nie zauważyła?ile masz tej glukozy? aaa 130. ja miałam 149, glowka do gory!!!

Paulizia
dzieki za komentarz

moniqac i asiak1981
nietolerancję na glukoze albo się ma albo nie, nie zalezy od tego ile sie wczesniej zjadlo slodyczy itp.

listopadowa80
tak, on kiedys powiedzial, ze jego celem jest zarabianie pieniedzy, wiec mysle ze damy rade

dziewczonka
w Pepko są fajne rzeczy
spowiadaj sie kiedy bylas nad morzem???ja 10 i 11 lipca
piękne foty- wow

kruczaa
kolejny chlopczyk- zostawcie mi chociaz jednego!!!!
gratki!!!!!

principessina
mi stale dziąsła krwawia jak myje zęby- to chyba normalne

mary poziomkowa
z tym mnożeniem-spoko ale nie za często hehe

zytys
gratuluje ruchów dzidzi!!!

kochane was nadrobic to min 3 h, siedze od 11 az mnie kregoslup boli i zglodnialam

hehe a to moja fota z czapą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakopane 2008 sylwester.jpg (48,6 KB, 49 załadowań)
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:10   #232
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mamuski ale macie tempo!!! ja dzis lepiej sie poczulam i troche chate ogarnelam, no i musze sie doprowadzic do porzadku, bo czlowieka to nie przypominam w nocy jednak kaszle strasznie, nie wiem czemu ten kaszel tylko w nocy mnie meczy

mary pozimkowa mi sie podoba ta hustawka 4 w 1
http://www.ebaby.it/fisher-price-1/b...her-price.html
nie patrzylam czy jest na allegro, pozniej popatrze, no ale te rzeczy fisher price w Pl tez sa...

agus87 ja tez wieczorem smaruje sie oliwka, a rano kremem pharmaceris, znaczy ostatnimi dniami nie bylam systematyczna, bo chorobsko mnie rozlozylo na lopatki no ale zrobily mi sie 3 malutkie rozestepy na biodrze na wysokosci majtasow
kochana wszystko zalezy od genow
moj maz mowi, zawsze moglo byc gorzej i ma racje
robie wszystko, zeby temu zapobiec
Cytat:
Ale mnie Aga straszysz no. Kupie normalnie w sobotę jakiś specyfik. Mam nadzieję, że nie mam takiej skóry jak siostra, przez 27 lat uchowalam się bez jednego rozstępu może teraz się uda
nie strasze kochana, tylko przestrzegam, bo ja tez nie chce miec rozstepow , to tez smaruje
Cytat:
no mam nadzieję, że nie będziesz miec tak jak one

a no i ten tako moim zdaniem też jak kombajn wygląda

kasia okej, tylko ze ty na diecie nie tyjacej byc nie musisz
Stary 2011-01-12, 13:12   #233
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

heheh ja tez jestem przerazona,
a powiedzcie mi czy male dziecko moze byc dlugo na podworku jak jest lato, w cieniu??
mam swoj ogrodek i cale lato spedzam zawsze na dworku, i normalnie mam dylemat,
mozg mi troche szwankuje i logiczne myslenie..:/
To bedziemy razem jak dwa pajace I bedziemy wklejać zdjęcia maluchów a dziewczyny bedą śmiać "I w co wy znowu ubrałyście te biedne dzieci??"
Moja kuzynka ma 4 msc synka i w te mrozy w zimie jezdziła z nim po polu około 2h dziennie
My tez mamy kawał ogrodu koło domu i mam taką cichą ochote siedziec z dzidzią non stop na polu
Ide odgrzewać obiad, mam dziś obfite menu, jak któraś nie ma dziś jedzonka niech wpada do mnie.
Dla taty - krokiety
Dla męża - gołąbki
Dla mamy i siostry - pierogi ruskie z sosem grzybowym
A dla mnie - ryba na parze z surówką

Wszystko oprócz mojej ryby to pozostałości po wigilii trzeba było uprzątnąć zamrażarke

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:14   #234
eweska
Moderatoreska

Cytat:
troche off topic.
Chcialam zrobic album ale za duzo roboty wiec jak coś moge na priv podesłac linka do mojego albumu na gmailu ;]
wysyłaj
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:14   #235
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

dziewczonka
w Pepko są fajne rzeczy
spowiadaj sie kiedy bylas nad morzem???ja 10 i 11 lipca
piękne foty- wow
No właśnie się tam wybiorę w sobotę Kasiu ja byłam nad morzem w 2009 - dwa pierwsze tygodnie sierpnia

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-12 o 13:15
Stary 2011-01-12, 13:14   #236
agus87
Zakorzenienie

kochane przyszly mi koszule

ta pierwsza
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...400304037.html

ja mam rozmiar M, ale w ciazy lekko "uroslam" wiec potraktowalam sie na L
i balam sie jak zobaczylam na metce, ze XL to bede plywac
a jest zanizona lekko i taka luzniejsza, super, material bardzo przyjemny i oddychajacy, z firmy MUZZY
polecam

oraz druga http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...398322761.html
eLke zamowilam
bardzo fajowa
rozmiarowo mniej a wiecej jak poprzednia
jakos tez dobra, przyjemna w dotyka itp
ale te applikacje kolorowe sa lekko posklejane ze soba, mam nadzieje, ze po praniu ( na pewno recznym, bo innego sie bede bac) nie zejda
Stary 2011-01-12, 13:14   #237
agniese79
Rozeznanie

To ja też witam w kolejnej części, podczytuję Was dziewczyny ale to się nie da i w krzyżu boli od tego siedzenia ale korzystam z rad (świetny pomysł z tą wyprawką i polecanymi sprzedwacami)
Pozdrawiam
Stary 2011-01-12, 13:20   #238
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
To bedziemy razem jak dwa pajace I bedziemy wklejać zdjęcia maluchów a dziewczyny bedą śmiać "I w co wy znowu ubrałyście te biedne dzieci??"
Moja kuzynka ma 4 msc synka i w te mrozy w zimie jezdziła z nim po polu około 2h dziennie
My tez mamy kawał ogrodu koło domu i mam taką cichą ochote siedziec z dzidzią non stop na polu
Ide odgrzewać obiad, mam dziś obfite menu, jak któraś nie ma dziś jedzonka niech wpada do mnie.
Dla taty - krokiety
Dla męża - gołąbki

Wszystko oprócz mojej ryby to pozostałości po wigilii trzeba było uprzątnąć zamrażarke
No już myślałam, że ty dzisiaj tyle dań przygotowałas .
Ja też zielonego pojęcia nie mam o ubieraniu, normalnie mętlik w głowie, co kupowac bo się przyda a co nie. Wczoraj moja mama mi uświdomiła, że mimo że mam rodzic w maju to kilka body z długim rękawkiem musze miec, bo dziecko przez pierwsze dni po porodzie potrzebuje ciepła - a ja chciałam wszystko z krótkim
Stary 2011-01-12, 13:21   #239
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No już myślałam, że ty dzisiaj tyle dań przygotowałas .
Ja też zielonego pojęcia nie mam o ubieraniu, normalnie mętlik w głowie, co kupowac bo się przyda a co nie. Wczoraj moja mama mi uświdomiła, że mimo że mam rodzic w maju to kilka body z długim rękawkiem musze miec, bo dziecko przez pierwsze dni po porodzie potrzebuje ciepła - a ja chciałam wszystko z krótkim
no kochana ja tez pare na dlugi chce kupic
ale ja mam na kwiecien niby, gin wpisal 3 maja
a ja mowie, ze urodze w polowie kwietnia
nie wiem czemu...
nie martw sie bedzie dobrze
ja tez wczoraj gadalam z tesciowa i pare rad mi podsunela
Stary 2011-01-12, 13:22   #240
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dla taty - krokiety
Dla męża - gołąbki

Aliczka, czytając Ciebie wnioskuje, ze jestes z małopolski ?? (vide pole)

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości