|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Eirene mnie też jak widzą to się własnie zastanawiają gdzie te 9 kg
![]() W sumie to sama sie zastanawiam nad tym;p Ja też zamówiłam ten kocyk ale jeszcze nie dotarł - czekam cierpliwie ![]() Ego - jeśli chodzi o taki cieknący katar, to możesz spróbować czegoś takiego co się nazywa BOIRON ALLIUM cepa 9ch 4g. To są takie granulki jak oscillococtinum homeopatyczne na katar własnie. Dała mi to znajoma w aptece jak mi tak ciekło z nosa - 5 granulek co godzinę, w miare zmniejszania się kataru zmniejszać ilość. To kosztuje 9 zł, jest zupełnie bezpieczne w ciązy no i mi pomogło.. ostatnio TŻ też miał taki katar, dałam mu to, i też przeszło ![]() Czarna - jak dla mnie to zielony wózek - widziałam go na żywo i mi się baardzo podobał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dziewczyny! Znam zasady pobytu w klubie. Tyle, że ja właśnie w klubie pisałam, nie pisałam na wątku, o czym wcześniej pisałam, że właśnie w klubie bym wolała z pewnych przyczyn. No, ale to nieważne. Nie mam żalu, bo i tak nie wyrabiam z czytaniem i pisaniem, za dużo mam na głowie. Ale myślami jestem z Wami i za każdą trzymam tak samo mocno kciuki! Jejku, ale to zleciało.
#2073 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() swoją drogą ja też muszę, bo nigdy nie wiadomo.... a ponowię pytanie czy kocyki tez pierzecie w tych dziecięcych proszkach? bo tak myślałam czy ich nie przepuścić nr w perwolu albo perle?
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
hmm ja chyba wszystko puszcze w tej loveli. a i jeszcze na niektórych ubrankach sa podobno takie twarde metki, to lepiej je poobcinać żeby nie drażniły dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też dziś dzień miałam. Pojechałam do US dowiedzieć się o ten Vat, oczywiście jak w czeskim filmie. Nikt nic nie wie ![]() Pojechałam do miasta, i tel od szwagra - szybko wracaj Kuba rozciął brodę (znaczy mój siostrzeniec) Właśnie wróciliśmy, 3 szwy założone. Ech te dzieciaki. Ciekawe czy będzie taki zdolny jak moja, rok po roku w wakacje zawsze coś: miesiąc- wycięcie ropniaka na sutku, pod narkozą 3 lata - Noga skręcona i potwornie zdarta skóra - blizna została 4 lata - szyta głowa 5 lat - ręka w gipsie, prawa w nadgarstku. Składana pod narkozą, musieliśmy jechać aż do Łodzi., 6 lat - rozcięta stopa, szycie. Prawie do kości na szkle przecięła w rzece. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
ja jestem po wizycie.Rozwarcia nie mam,ale morfologia słaba.Za2 tyg mam USG.
ale nasmarowałyście postów. diatoma w końcu wróciłaś ![]()
#2077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy nie jestem zbyt przewrażliwiona? ![]()
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Nie, ona po mamusi taka zdolna
![]() Ja na ciele mam całą historię dzieciństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
aja czyli Kasia wszędzie zajrzy i wlezie
![]() moja nie choruje ,ale przez 2 lata fundnęła nam atrakcję w postaci skazy białkowej i mega swędzącej trudno gojącej się wysypki na ciele oraz przed naszym ślubem pobyt w szpitalu,bo miała rotawirusa..
#2081 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Oj wszędzie, można powiedzieć, że skacze po ścianach i meblach, wszędzie jej pełno.
Z czasem człowiek się już śmieje. Ja poza tym robię się przy takich nagłych wypadkach bardzo opanowana i zaczynam dyrygować otoczeniem co kto ma robić, bo inaczej powstaje chaos i każdy biega i sam nie wie chyba co robi |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne że rozwarcia nie ma...ciekawe jak moja morfologia, chociaż dotychczas mam w normie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
czesc Mamuski
na poczatku przepraaszma ze sie tyle nie odzywalam ![]() ![]() do koncu roku pracowalam i jeszce kilka dni w nowym, zeby zdac obowiazki i przsszkolic kolezanki. pozenij zrobilismy sylewstra w domu wiec tez w trakcie i po troche roboty a po nowym roku, wizyta u gin prosba o zwolnienie, usg i remont. zwolneieni dostalam wiec do pracy juz nie jezde od wczoraj, tylko zostalo mi doprowadznie mieskzania do stanu uzytecznosci, ale grzeje z tym bo jzu mam dosc tego balaganu, pochawlae sie ze juz mam pomalowany i przemeblowany pokoj malego jeszce tlyko brakuje lozeczka i komody ale to mam andizje niedlugo zamowie jak dosprzatam to zrobie zdjieci i wrzuce wam jak wyszedl kolorek jutro was doczytam a teraz pozdrawiam i caluje wszuytkei brzuszki i jednoczesnie gratuluje mamusiom rozpakownym i zycze duzo zdrowiea dla nich i ich coreczek milego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
A tak czytam, w czym kto pierze, co pierze itd. Przypomniał mi się fajny tekst.
Miłego czytania ![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-12 o 14:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz wiem nie chlorować i nie czyścić chemicznie ale prać można ja tam bedę na metki patrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie i zaczyna mnie ta sytuacja stresować...
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
Od jutra w Tesco body 2 szt za 15 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
ja sie zaraz z tz wybieram do hurtwoni dzieciecej musze kupic herbatki, butelke mala, miekka szczoteczke, kosmetyki, i reczniczek jeszcze 1 i bedzie wszystko dopiete do konca praktycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadal nie znalazłam takiego, który by mi pasował i miał adaptery do Maxi Cosi, więc skończy się na tym, że kupię wózek i fotelik Maxi Cosi tylko do samochodu ![]() Cytat:
bo w sumie po co tak rozdzielać to w tym a ciuszki w czymś innym moja siostra wszystko pierze w Jeleniu, pokrowce od leżaczków, a ostatnio swoje ciuchy, do który często przytula małego ![]() Cytat:
boskie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Więc jestem juz po wizycie...
diatoma witaj kochana!!!!!! ![]() ![]() Moje wyniki badań są do du.... ale niunia rosnie zdrowo, gin stwierdził, że dobrze o nią dbam mimo tych wyników. W 32 tygodniu wazy 2 kg ![]() ![]() ![]() dostałam tel do połoznych, żeby tam zadzwonić i one wszystko mi wyjasnią co i jak....co mam wziąć. Dodatkowa połozna przyn porodzie i po nim kosztuję 500-600 zł i jest to "legalne", szpital i ordynator wyrażają na to zgodę. Bo jak sam lekarz powiedział, żadko zdarza się, żeby był 1 poród dziennie, a jak jest ich dużo to one marzą, żeby iść do domu i wtedy żadna się mną tak dobrze nie zaopiekuje...... ![]() Rodzić z mężem mogę ![]() ![]() i to chyba tyle co mialam napisać...... aja Twoja córcia to niezly mcgywer.....-wszędzie wejdzie co do opisu odnosnie zachowywania sie przy dzieciach ciekawe czy się sprawdzi u nas..... hehe ![]() p.s. tłuczecie te posty jak szalone!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zadomowienie
|
Eirene1987 jaki ten kocyk??? tzn. ciepły czy takie bele co?
aja1 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
|
Wróciłam od dentystki i padam na ryj! Niby nic mi nie robiła bo tylko kamień ściągała ale mam dość.
aja1 prawie posikałam się ze śmiechu ![]() diatoma dobrze, że jesteś. Ty to faktycznie masz nerwy ze stali. Ja bym chyba zaczęła rodzić razem z tą sąsiadką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
byłam dziś na kontroli i aż sam lekarz był zdziwiony - ujawnił się mały pisoreczek
![]() ![]()
#2098 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja jestem w trakcie przeprowadzki, sporo roboty więc tutaj tylko zaglądam ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
a moje tesco jest malutkie i nie ma tam nic dla dzieciaczków oprócz pieluch i husteczek......
![]() ![]() kurka właśnie się zczailam, że nie zamówiłam jeszcze butelek......przymierzała m się, oglądałam i wyleciało mi z głowy... muszę to szybko nadrobić ![]() no i fotelik kupić by się już przydało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
n.ik.a znalazłam tekst dla ciebie: Czy odczuwasz drętwienie ręki? W ciąży to się zdarza, zwłaszcza w nocy. Stan ten spowodowany jest obrzęknięciem kanału nadgarstka, przez który przechodzą nerwy zaopatrujące palce. Obrzęk wywołuje wzrost ciśnienia a to z kolei przyczynia się do uczucia mrowienia a nawet bólu. Jeśli w nocy poczujesz cierpnięcie ręki, unieś ją powyżej brzegu łóżka i poruszaj. Powinno pomóc. W przypadku gdy dolegliwość jest dla Ciebie wyjątkowo nieprzyjemna, omów ten problem ze swoim lekarzem.
Zapewne słyszałaś od swojej babci lub cioci, że kobietom w ciąży nie wolno podnosić rąk do góry ponieważ pępowina okręca się wtedy wokół szyi dziecka? To nieprawda. Ale fakt, lepiej zrezygnuj z podnoszenia wysoko cięższych rzeczy - mięśnie podbrzusza mogą być wówczas mocno przeciążone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.