|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Rany dziewczyny, ile wy piszecie
opamietajcie sie, nie kazcie czlowiekowi siedziec po nocach moge wieciej o czym rozprawiacie, bo ja cos nie w temacie jestem.
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Jeszcze jedna rzecz co do prêdkosci. Mój tiku¶ (mój
) ma jakie¶ ssanie. Ja siê nie znam na samochodach, ale to daje o sobie znaæ póki siê nie rozgrzeje. Objawia siê tym, ze po ruszeniu, bez wciskania gazu, na 3 samochód sam z siebie ma prêdkosc 30km/h. Problem by³ jak by³y te lodowe dziury i góry - bo sam z siebie nabiera prêdkosci, która by³a zbyt du¿a na takie warunki. Ale ¿eby wolniej pojechaæ, to trzeba hamowaæ. Chcia³ nie chia³ jedziesz tyle ile we W³ocku teraz miejscami wolno max.Ma³a zmiana - dzis absolutnie na temat - prêdko¶ci, peda³y w samochodach, zatrzymanie
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2011-01-11 o 21:02 |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
nie ma co sorkowaæ
![]() je¶li to dotyczy kursu to mo¿esz pisaæ co chcesz ![]() ja tam na stopie siê zatrzymujê! ![]() co pewnie nie¼le wkurza jad±cych za mn±- ma³o kto to robi, a szczególnie w takim miejscu gdzie poci±g je¼dzi, ¿e tak powiem raz na ruski rok. Ale stop to stop zobaczymy kiedy mi siê odmieni
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Stop mo¿e zostanie. Ale wjazd za sygnalizator z warunkowym skrêtem jak nie ma pieszych na przej¶ciu...
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Eroll - a jak spr?
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1896 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
warunkowy, no w³a¶nie, eLki staj± bo "tak trzeba" a debile tr±bi±
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie ma. A mój tata to siê zatrzymuje nawet jak nie ma. Nie wiem, czy tak siê stara jak ze mn± je¼dzi (bo wie co us³yszy) czy taki poprawny?
|
#1898 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
[QUOTE=jomic;24314251]Jak nie ma. A mój tata to siê zatrzymuje nawet jak nie ma. Nie wiem, czy tak siê stara jak ze mn± je¼dzi (bo wie co us³yszy) czy taki poprawny?[/QUOTEa jak moj tata jezdzi, pozal sie Boze, bez kierunkow, na rondzie nie sygnalizuje ze zjezdza, strach z nim wsiasc
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
nie to mój tata je¼dzi prawid³owo, bo to zawodowy kierowca
|
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Cytat:
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
mój brat wje¿dzajac na rondo i jad±c gdziekolwiek mruga... w prawo. Cholera mnie bierze w tym samochodzie, bo mi tak raz kto¶ zrobi³ - my¶la³am, ze bedzie skrêca³, ja ruszam a ten dalej jedzie. Niestety ludzie nie potrafi± sobie "skwadratowiæ" tego skrzy¿owania i wyobraizc, ze jakby n srodku wyspy nie by³o to mrugaliby np w lewo.
Powiem wam, ze chyba wolê je¼dzic sama niz obok z kims, kto takie szopki odstawia. Ale ja siê nie znam, bo mnie ¼le uczyli. Uciekam, branoc
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2011-01-11 o 21:42 |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
mój te¿ zawsze siedzi innym na ogonie, wyprzedza, je¿dzi bardzo szybko, ale i tak bezpiecznie sie z nim czujê i lubiê z nim je¼dziæ
![]() ja te¿ juz uciekam, kolorowych i eLkowych, dobranoc
![]() Edytowane przez sylwiszon757 Czas edycji: 2011-01-11 o 21:48 |
|
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Uff, dziewczyny jestem po swojej ostatniej je¼dzie. Przez pierwsze 10-20 minut prze¿ywa³am istne za³amanie, odnosi³am wra¿enie, ¿e to autko mnie prowadzi, a nie ja, ponowne wyczucie sprzêg³a musia³o mi chwilê zaj±æ, wiêc przez parê razy wlek³am siê przez te skrzy¿owania w ¿ó³wim, a nawet ¶limaczym tempie. I kto by pomy¶la³, ¿e przez trzy tygodnie cz³owiek jest w stanie tyle zapomnieæ.
Pó¼niej by³o ju¿ lepiej, chocia¿ ewidentnie w jednym miejscu zawali³am - na jednej z zawrotek, z której nie mogê od razu wyjechaæ na prawy pas, poniewa¿ zaraz obok jest przej¶cie dla pieszych i linia ci±g³a. A ja oczywi¶cie co zrobi³am? Myknê³am od razu na prawy, kompletnie nie zauwa¿aj±c swojego b³êdu Nazawraca³am siê jak nigdy, chyba we wszystkich mo¿liwych miejscach ![]() Instr. raz interweniowa³, kiedy niespecjalnie chcia³am siê zatrzymaæ na ¿ó³tym - zatrzymanie przemawia na moj± korzy¶æ, w koñcu stoj±c nie pope³niam b³êdów. Pojêcza³am jak to ja, ¿e tego i tego nie umiem, nie zdam, a w ogóle to nie wyjadê z placu - instruktor jak zawsze cierpliwie znosi³ moje narzekania, podnosi³ na duchu i ostatecznie zabra³ na placyk, ¿eby udowodniæ mi, ¿e jednak nie jest tak tragicznie. Sama by³am w szoku, bo na cztery próby wszystkie wysz³y poprawnie, chocia¿ jaka¶ obca eLka zajê³a mi mój ulubiony ³uczek i musia³am siê zadowoliæ innym ![]() Tak¿e je¶li chodzi o ten fragment egzaminu, uspokoi³am siê nieco ![]() Poparkowa³am sobie troszkê, ale nie jestem zadowolona - ja tego chyba nigdy nie opanujê na tyle, by czuæ siê pewnie. Mêczy³am siê chwilê, stanê³am oczywi¶cie trochê krzywo i chocia¿ instr. pociesza³, ¿e ciê¿ko by³o zaparkowaæ ³adniej nie dawa³o mi to spokoju i musia³am skorygowaæ. ![]() Modlê siê bym nie dosta³a równoleg³ego ty³em, bo le¿ê. Ale ogólnie... ach, jak wspaniale by³o po¶cigaæ siê z innymi eLkami Zgodnie z poleceniem zaopatrzy³am siê w melisê w tabletkach i mam nadziejê, ¿e opanujê jutrzejsze nerwy.
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wpad³am zyczyæ powodzenia Liwiusz. Kochana masz ode mnie wieeelkiego kopa na szczêscie i . Wczorajsz± jazd± siê nie przejmuj, dzisiaj skup siê tylko na jednym zdaniu: wiem co robiê, jestem dobra, poka¿ê na co mnie staæ - ZDAM. Czekam na relacjê
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
Witajcie
![]() Jaki¶ czas temu pisalam tu, ¿e rozpoczynam kurs no i w³a¶nie wczoraj zakoñczy³am teoriê ) i mogê siê ju¿ zapisywaæ na jazdy ![]() ![]() ![]() Ciekawe co to bêdzie.... bo nadal w kwestii prowadzenia autka jest kompletnie zielona, ale podobno "najcierpliwszy z cierpliwych" instruktorów mi siê trafi³... Zobaczymy ![]() I tak pewnie jazdy zacznê dopiero za jakie¶ 2 tygodnie bo teraz sesja, egzaminy w szkole i w ogóle... nie chcê braæ na siebie zbyt wiele stresu Poza tym, maj± nam tu w Warszawie od marca wprowadziæ suzuki swifty, których oczywi¶cie moja szko³a jazdy nie ma :/ tylko yarisski... echhh utrudniaj± zdanie tego egzaminu jak nie wiem co! Liwiusz - powodzenia na egzaminie Ci ¿yczê, chcia³abym byæ juz w tym stopniu zaawansowania jazdy co Ty!
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam dziewczyny
![]()
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
A ja jestem przeziebiona i wyglada na to, ze nie pojde dzis na zajecia
![]() Juz zaczynalo sie robic ciekawie, bo nareszcie skonczylismy omawiac znaki
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
liwiusz
![]() eLkowy sen wróci³ tzn. bardziej wiza¿owy. ¦ni³a mi siê Karolina,która za³o¿y³a w±tek kursantek têskni±cych za swoimi instruktorami i z tego co pamiêtam jej instr. nazywa³ siê Marek Ma³ek i mia³ tyyyle wielbicieek
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi³o miI zazdroszczê ![]() Je¶li chodzi o instruktora, no to imiê siê zgadza, nazwisko ju¿ nie ![]() A w³a¶nie jak wraca³am z zajêæ, czeka³am ju¿ na przystanku, to jecha³a "moja" eLka, a w ¶rodku pan Marek ![]() Jestem padniêta, sz³am spaæ o 1:30, wsta³am o 5:15 ![]() Tak¿e w³a¶nie teraz idê spaæ, mo¿e przy¶ni mi siê równie¿ co¶ ciekawego, eLkowego, Markowego
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy¿by kolejne medium? wie kto¶ o której liwiusz mia³a mieæ Egz? bo szuka³am, ale siê nie doszuka³am
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Dziêkujê dziewczynki za trzymanie kciuków, niestety dzisiaj nie powiod³o siê.
![]() Kurcze, jaka ja jestem g³upia - to mog³am zrobiæ tylko ja, wyczeka³am siê ponad dwie godzinki po to, by moja egzaminacyjna kariera zakoñczy³a siê po 6 minutach ![]() Wyczaja³am ezgaminatorów, modli³am siê by nie dostaæ takiego jednego pana, z którym jak widzia³am wszyscy wracali po max.15 minutach, a wiêkszo¶æ nie opuszcza³a nawet placu manewrowego. Dodatkowy stres, kiedy owy pan zaparkowa³ samochodzik centralnie na przeciwko drzwi poczekalni, tak ¿e oczekuj±cy na bierz±co komentowali poczynania egzaminowanych. ( a to kto¶ mia³ problemy z otworzeniem maski, a to ¼le ¶wiat³a w³±czy³ itd.) Przysz³a moja kolej, wstajê, patrzê - to on! Do pokazania mia³am spryskiwacze i ¶wiat³a cofania, tak¿e nawet nie musia³am maski podnosiæ. I chyba przy okazji uda³o mi siê rozbawiæ pana egzaminatora ![]() Wysiad³am i idê sprawdziæ ¶wiat³o, on stoi i pyta siê "I co, ¶wieci?" A ¿e s³oneczko ³adnie grza³o to niespecjalnie by³o widaæ, wiêc ja z tak± podejrzliwo¶ci± wpatrujê siê w t± lampê. Ja: Tak szczerze mówi±c... (tu, przysunê³am siê tak, ¿e zas³oni³am sobie s³oñce i ucieszona kontunuujê) o, ¶wieci ![]() Ogólnie nie taki diabe³ straszny, jak go maluj±. Przygotowa³am siê do jazdy, porozmawiali¶my sobie troszkê w drodze na ³uk, by³ naprawdê bardzo sympatyczny i ¿a³owa³ negatywa chyba na równi ze mn± : ) Obla³am na tym, czego po wczorajszej je¼dzie przesta³am siê obawiaæ - czyli na ³uku. Zrobi³am najg³upsz± rzecz na ¶wiecie, nie wyprostowa³am kó³ po wje¼dzie w kopertê i ciach, wybitnie ten lewy pacho³ek mi przeszkadza³, wiêc go dotknê³am lusterkiem. Teraz siedzê i ¶miejê siê z w³asnej g³upoty, bo jak cz³owiek na to spojrzy ju¿ na spokojnie, bez stresu to... uh, szkoda gadaæ. Od razu zapisa³am siê na nastêpny termin - pi±tek, 21 stycznia. Muszê zadzwoniæ do swoich instruktorów, dostanê burê jak nic
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
liwiusz: szkoda
o ale za to szybki termin dosta³a¶ i napewno sie uda![]() a co do ostatniej Twojej jazdy, Ty nie je¼dzi³a¶ 3 tygodnie, ja miesi±c i obawiam siê co to bêdzie
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
liwiusz
czeka³am ja na Ciebie kurde, szkoda ![]() ale nie przejmuj siê, wszyscy pope³niamy b³êdy... nastêpnym razem na pewno siê uda, i to ju¿ ca³kiem nied³ugo! chocia¿ na fajnego egz trafi³a¶
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Z jednej strony szkoda, bo w koñcu 112 z³ piechot± nie chodzi + jeszcze pewnie jakie¶ godzinki, które chcia³abym dobraæ, ale z drugiej... moja eLkowa kariera wci±¿ trwa i byæ mo¿e dlatego mam taki zaciesz
![]() No niestety, w moim przypadku ta d³uga przerwa nie wysz³a mi na dobre, przez trzy tygodnie naprawdê odzwyczai³am siê od prowadzenia samochodu i nie czu³am siê ju¿ tak pewnie, jak wcze¶niej, kiedy pomyka³am toyotk± dwa razy w tygodniu. Termin faktycznie ca³kiem szybki, chocia¿ ja najchêtniej to bym chcia³a spróbowaæ jeszcze w tym tygodniu Sylwia nie martw siê i nie sugeruj siê moim przypadkiem, ty na pewno dasz radê ![]() Dziewczyny zdaj±ce w naszym Krakowskim MORDzie - nie baæ siê, przyjazna atmosfera, wszyscy sympatyczni od egzaminatorów, przez pana z ochrony po pani± w sklepiku
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-12 o 15:31 |
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Liwiusz,
przynajmniej ju¿ wiesz, ¿e nie masz siê czego baæ i nastêpnym razem na pewno siê uda! No i jakie terminy masz szybkie To tak jak mój ![]() Ostatnio stali¶my pod sklepem i na kogo¶ czekali¶my. Wtedy by³o tam du¿o samochodów, du¿o ¶niegów i w ogóle z³e warunki. Tata postanowi³ nawróciæ... Trzy sekundy i ju¿. Zrobi³ to szybciej ni¿ jeszcze ja zd±¿y³abym siê zastanowiæ, w któr± stronê mam krêciæ kierownic±. Tragicznie |
|
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale i tak jest dobrze ![]() W³a¶nie sobie u¶wiadomi³am, ¿e dzisiaj 12 styczeñ, a samochodzik te¿ mia³am nr.12 ![]() Dziêki dziewczyny za s³owa pocieszenia, takie wsparcie naprawdê du¿o daje ![]() Haha, nie mogê siê zebraæ z tym telefonem... mo¿e zadzwoniê jutro?
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te¿ to zawsze odk³ada³am a pó¼niej coraz gorzej by³o
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuj siê, jak u siebie ![]() I ju¿ czekamy na relacje z Twoich jazd ![]() Swoj± drog± zazdroszczê Ci, ¿e masz jeszcze to wszystko przed sob± ![]() Cytat:
![]() Szkoda ![]() Ale nastêpnym razem na pewno siê uda, zobaczysz, wtedy ju¿ musi ![]() Zadzwoni³a¶ do tych instruktorów? A w ogóle kole¿anka mojej mamy, w sumie te¿ moja znajoma zda³a dzisiaj prawko
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

opamietajcie sie, nie kazcie czlowiekowi siedziec po nocach
moge wieciej o czym rozprawiacie, bo ja cos nie w temacie jestem.

) ma jakie¶ ssanie. Ja siê nie znam na samochodach, ale to daje o sobie znaæ póki siê nie rozgrzeje. Objawia siê tym, ze po ruszeniu, bez wciskania gazu, na 3 samochód sam z siebie ma prêdkosc 30km/h. Problem by³ jak by³y te lodowe dziury i góry - bo sam z siebie nabiera prêdkosci, która by³a zbyt du¿a na takie warunki. Ale ¿eby wolniej pojechaæ, to trzeba hamowaæ. Chcia³ nie chia³ jedziesz tyle ile we W³ocku teraz miejscami wolno max.

.