|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzyyyyyyyyzas
![]() ![]() No to ogolnie - jesli chodzi o dzialania przeciwrozstepowe, to i w pierwszej ciazy i teraz i w ogole od "zawsze" po prysznicu cala smaruje sie oliwka (zwykla), nic poza tym i tak od lat. W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu, w obecna w 3, co uwazam za cud, bo po ciazy mialam tak rozregulowane okresy, ze ciezko bylo cokolwiek ustalic. I zaszlam albo w 10 dniu cyklu (w co trudno mi uwierzyc) albo dokladnie w dniu owulacji (w co jeszcze trudniej mi uwierzyc - ze niby tak trafilismy ![]() Kwestia tlenu i kwiatow juz zostala wyjasniona, wiec nie pisze ![]() Jeszcze slowo o porodach - ja sie nigdy porodu nie balam i nie bronilam sie przed SN (mam wrazenie, ze nie zostalam przez wszystkie dobrze zrozumiana), nawet mi przez mysl CC nie przechodzilo, teraz jednak, kiedy juz mam to za soba i bylo fajnie i znam juz CC, to chyba oczywiste, ze wolalabym CC, choc nadal nie bronie sie przed SN, ale boje sie tego, ze sytuacja sie moze powtorzyc - najpierw ponad 3 dni wywolywania, chwilami koszmarnie bolesne, proba SN i w koncu CC i wiadomosc od lekarzy, ze gdybysmy ciagneli SN, to nic by z tego prawdopodobnie nie wyszlo... Wole juz otworzyc brzuch, wyjac dzidziusia, zaszyc i juz, bez trwogi o jego zycie, Olek nie mial szans sie urodzic normalnie i zadne usg tego nie wykazalo. A do tego wlasnie perspektywa kleszczy, porozrywanie z tej okazji... dzieki, ale nie. No i tym milym akcentem zegnam sie na jakis czas bo musze chalupe ogarnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juki sa wdzieczne bo ich spartolic nie idzie, mialam tez storczyki do jesieni... i szlag je strzelil, niestety Cytat:
Cytat:
dziewczyny, bardzo fajnie ze poruszacie ten temat, ja ciagle mysle jak to zrobic zeby bylo najlpiej(i gdzie) ![]() dziewczyny dzieki za wszystkie komentarze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eve, ja w planach mialam rodzic w wodzie, mialam specjalnie wybrany szpital do tego itd. jak juz bylo wiadomo ze przez cisnienie nie ma mowy w wodzie, no to ze wywolaja w poniedzialek, a skonczylo sie na szybkiej cesarce w niedziele i tez wczesniej nie myslalam zeby od razu ciachnac cc. teraz jak juz wiem jak to wyglada, to niechce inaczej, boje sie normalnego. wydaje mi sie to normalne ze jak cos jest nam znajome to sklanaimy sie ku temu co znamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lo to ja mam w tym roku 24 lata dopiero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
oszalalyscie! tyle stron! ja nawet nie mam czasu zajrzec, kwitne w pracy dzisiaj mamy jakas masakre roboty po pachy, ochrzan a potem mega pochwala pierdu pierdu..ehh...i jeszcze mam zaraz spotkanie kolejne grrrr...........
je chce na zwolnienei! plecy bolaaaa....... |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z glebokich rozmyslan mojego tz, to jak lezelismy w lipcu na plazy, to zaczal snuc fantazje czy znam kogos kto sie w marcu urodzil? na co ja ze nie, na co on, ze nikt sie nie rodzi na wiosne, bo w czasie wakacji byczyli sie na plazy i nie mieli na nic sily ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#310 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama jeszcze nie jestem zdecydowana, zobaczymy no ale tak czy inaczej warto chyba rozejrzeć się za używanym bo to nie jest rzecz osobistego użytku ![]() Siasiek wow! Gratuluję takiej pięknej glukozy, śmiało możesz wsuwać przesłodzone muffinki ![]() Cytat:
![]() aga a synka masz przeuroczego i sama też jesteś niezła dupeczka, blondynka z piegami - mój TŻ by Cię podrywał, dobrze że zajęta jesteś ![]() Cytat:
![]() Od miesiąca mam zakaz dotykania naszych kwiatków, TŻ się zlitował i sam zajmuje się roślinami, ja je tak przelewałam, że większość pogniła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak czy inaczej, plany planami a gdyby Iguśka wcześniej chciała wyskoczyć to będziemy rodzić w Madurowiczu dlatego do lekarza prowadzącego ciążę chodzę właśnie z tego szpitala ![]() violisia - Tako bardzo ciężki! Nie daj się mężykowi ![]()
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Antropia fotki nowych zakupów wrzucaj jak najprędzej.. Ja też dziś dziś cosik kupiłam dla mojego syncia, wprawdzie znowu duże ciuszki mi się trafiły, pewnie dopiero najwcześniej w listopadzie będzie można na maluszka włożyć, ale była okazyjna cena, więc nie mogłam nie kupić ![]() U nas dzidziuś też jak najbardziej planowany, jesteśmy świeżo po ślubie, ale bardzo chcieliśmy już mieć potomstwo.. Ja kocham dzieci, pedagogika jest moją pasją (też i zawodem), Mąż ma cudowne podejście do dzieci, więc nie było co zwlekać.. Wszyscy mówili nam, żeby się nie spieszyć i po ślubie nacieszyć sobą, ale ja stwierdziłam, że Mężem i byciem ze sobą całe życie będę się cieszyć, a jak do tej radości ma jeszcze dzidziuś dołączyć to za jednym zamachem będzie góra szczęścia.. Poza tym mam 26 lat, jak będę rodzić 27.. nie chciałam dłużej zwlekać! A i jeszcze praca.. wiedziałam, że w ciąży będę mogła sobie troszkę od niej odpocząć.. W ciąże udało się zajść za pierwszym razem ![]() Eve1603 myślisz, że sama oliwka wystarczy? Ja nie mam skłonności do rozstępów, nawet po intensywnym odchudzaniu kiedyś nic mi nie wyszło i na razie nic nie stosuje, mimo że przymierzam się właśnie do kupna jakiegoś specyfiku. Czy po pierwszej ciąży dałaś radę tylko na oliwce?? Jejqqqq!! W Panoramie mówią, że znowu ktoś noworodka na mrozie porzucił!! Boshe.. skąd się biorą tacy ludzie??!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś ciągle odpycham myśli o samym porodzie. Dla mnie to jakiś hardcore. Czy CC, czy SN, to i tak się boję. Najchętniej zamieniłabym się wtedy w kangurzycę. Żeby tak dzieciaka w kieszeni mieć bez rozcinania :P
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Lolka, z tymi rozstępami, to reguły nie ma. Jednak można zapobiegać, jeśli się pojawią, to przynajmniej wyrzuty sumienia mniejsze ![]() Ja mam rozstępy na biodrach, pozostałości po okresie dojrzewania, a moja Mama nawet jednego małego anemicznego rozstępiku, więc z tymi genami, to też nie byłabym pewna, czy gwarantują gładką skórę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miśko kopie już w okolicach pępka ![]() Moja rodzina sie odchudza.... ![]() ![]() I od 2 tyg codziennie jemy Pomelo ![]() ![]() Matko!!! Włączyłam TVN i przełączyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Moja mama, mojego brata urodziła dokładnie 9 miesiecy po ślubie tylko że brat przyszedł 2 tygodnie za wcześnie na świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja gdyby przyszło mi rodzić wcześniej z uwagi na dziecko zdecyduję się chyba na Matkę Polkę, tylko nie wiem od czego to zależy czy trafia się na oddział gdzie po porodzie leży się z dzieckiem czy na taki na którym leżałam ostatnio, że mamy leżały osobno a dzieci osobno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
Achaaa, jeszcze kwestia kremów na rozstępy
![]() Ja się smaruję regularnie, od 4 tygodnia chyba wszystkim co jest dostępne na rynku. W początkowej fazie smarowałam się 3 razy dziennie! ale gdy w 12 tyg. obsypało mi tyłek, później uda, później kolana a później cycki ![]() ![]() Wsmarowałam w siebie: Mustelę - 4 opakowania, dr. Palmers - 2 opakowania, Ziaję na rozstępy - 1 op., Oliwkę bambino - 2 op., Oliwkę Ziaja - 1op., Oliwkę Babydream - Rossmann - 1op., Lotion Babydream - 1op., Fissan - 2 op., Masło kakaowe Body Shop - 1op., Pharmaceris na biust - 1 op. Pharmaceris zapobiegający rozstępom - 1op. Pharmaceris na istniejące rozstępy - 3 op. Niedługo dostanę przesyłkę z apteki z 5 opakowaniami jakiegoś super serum na istniejące rozstępy, już nie pamiętam jakiej firmy ale jeśli ktoś będzie zainteresowany, to gdy przyjdzie dam znać ![]() Oprócz tego robię sobie 1 x w tyg. peeling ( naturalny z domowych składników, wcześniej z Body Shopu), nogi intensywnie masowałam w czasie wcierania ale już mi się odechciało bo i tak nie ma efektów to po co mam ręce na tych baleronach nadwyrężać, chodziłam na aerobik dla ciężarówek ( teraz w styczniu odpuściłam ze wzgl. na chorobę, od lutego znów zaczynam ) a w przyszłym tygodniu idę do kosmetyczki na mikrodermabrazję diamentową. No niech mi ktoś powie, że nie dbam o moje rozstępy ![]() ![]() Acha, przed ciążą nie miałam ani jednego rozstępu, moja mama nie ma ani jednej kreseczki a jest po 3 ciążach.
#319 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa! nie mam piegow1!!! wygladam jakbym miala? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
nie wiem jak jest tam u was w szpitalu, ale jak maluszek musi byc pod specjalna opieka, jak np wczesniak, czyli inkubator, sonda itd to oddzielnie na pewno |
||
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O Matko! Moria! Pokłony... ![]() Ja robie peeling rękawicą o której pisałam z mydlarni sw. Franciszka i wmasowuje masełko Shea i jak narazie cisza. Przed ciąża miałam juz pare rozstępów na piersiach i tzw boczkach. Z brzuchem spokój ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Aliczka, Eweska co z tym TVNem? ..aż boję się włączyć!!
Moria grtauluję wytrwałości w walce z rozstepami, podziwiam Cię kochana.. i w Sylwestra też?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#324 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga, chwalę się!
![]() Wszystkie ciuszki kupione dzisiaj w Pepco ![]() ![]() ![]() Podam wam ceny bo są naprawdę fajne ![]() 1) Czapeczka bawełniana, wiązana 0,99zł 2) Czapeczka bawełniana, beżowa 2,99zł 3)Body zielone, z dinozaurem 4,99zł 4)Body bezowe w pieski 6.99zł 5)bluzeczka biała, wiązana z boku 6,99 6)bluzeczka biała z misiem 4,99zł 7)bluzeczka bezowa na guziczki 5,99zł 8) body białe z krótkim rękawem 4,99zł 9)Body zielone z serduszkiem 4,99 No i wszystko ![]() ![]() ![]() I kupiłabym jeszcze kilka pajacyków bo mieli za 14,99 ale nie miam tyle gotówki przy sobie, ale na pewno jeszcze tam zajdę ![]()
#326 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie wloski sobie umylam i znowu sie prawie poplakalam, no masakra, Dziewczyny ile Wam mniej wiecej przy myciu wlosow wypada, wiem ze przeciez nie liczycie tych wlosow, no ale tak mnie wiecej 5,50 czy moze 100??
mary pozimkowa no ogrzewanie podlogowe to super sprawa, ale to trzeba od poczatku o tym pomyslec przy zakupie mieszkania jak jeszcze podlog nie poloza rabotnicy ![]() eweska o czym dzis bylo w tvn??
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Moria, szacun z tymi kremami! Oczywiście, że dbasz! A ta diamentowa, to podobno dobra sprawa. Zdaj relację
![]() Antropia, urocze ciuszki ![]() Princi, włosami się nie martw, wszystko za jakiś czas wróci do normy. Czas ciąży i karmienia to masakra dla włosów, zębów etc. Bierz witaminy i nie stresuj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja o tym sklepie w zyciu nie slyszalam, ale sprawdziłam i widze ze w Krakowie tez jest! Dobra jest jakość tych rzeczy? To sa duze sklepy samoobsługowe czy raczej takie małe, osiedlowe sklepiki? I czy tylko ciuszki dla dzieci ?
![]() |
#330 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Zgadza się tacy ludzie lekko nie maja ![]() No szkoda, ogólnie mnie zawsze wszystkich szkoda, a chorób na świecie jest pełno, aż ciężko je ogarnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.