|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Eirene mnie też jak widzą to się własnie zastanawiają gdzie te 9 kg
W sumie to sama sie zastanawiam nad tym;p Ja też zamówiłam ten kocyk ale jeszcze nie dotarł - czekam cierpliwie Ego - jeśli chodzi o taki cieknący katar, to możesz spróbować czegoś takiego co się nazywa BOIRON ALLIUM cepa 9ch 4g. To są takie granulki jak oscillococtinum homeopatyczne na katar własnie. Dała mi to znajoma w aptece jak mi tak ciekło z nosa - 5 granulek co godzinę, w miare zmniejszania się kataru zmniejszać ilość. To kosztuje 9 zł, jest zupełnie bezpieczne w ciązy no i mi pomogło.. ostatnio TŻ też miał taki katar, dałam mu to, i też przeszło Czarna - jak dla mnie to zielony wózek - widziałam go na żywo i mi się baardzo podobał
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dziewczyny! Znam zasady pobytu w klubie. Tyle, że ja właśnie w klubie pisałam, nie pisałam na wątku, o czym wcześniej pisałam, że właśnie w klubie bym wolała z pewnych przyczyn. No, ale to nieważne. Nie mam żalu, bo i tak nie wyrabiam z czytaniem i pisaniem, za dużo mam na głowie. Ale myślami jestem z Wami i za każdą trzymam tak samo mocno kciuki! Jejku, ale to zleciało.
|
#2073 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. masz teraz więcej doświadczeń choć nie strasz nas już tak i podaj ten nr dyżurującym, bośmy się tu wszystkie nie mogły doczekać na wieści od Ciebie swoją drogą ja też muszę, bo nigdy nie wiadomo.... a ponowię pytanie czy kocyki tez pierzecie w tych dziecięcych proszkach? bo tak myślałam czy ich nie przepuścić nr w perwolu albo perle?
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
hmm ja chyba wszystko puszcze w tej loveli. a i jeszcze na niektórych ubrankach sa podobno takie twarde metki, to lepiej je poobcinać żeby nie drażniły dziecka.
|
|
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też dziś dzień miałam. Pojechałam do US dowiedzieć się o ten Vat, oczywiście jak w czeskim filmie. Nikt nic nie wie w końcu jakaś kierowniczka się znalazła co wiedziała.Pojechałam do miasta, i tel od szwagra - szybko wracaj Kuba rozciął brodę (znaczy mój siostrzeniec) Właśnie wróciliśmy, 3 szwy założone. Ech te dzieciaki. Ciekawe czy będzie taki zdolny jak moja, rok po roku w wakacje zawsze coś: miesiąc- wycięcie ropniaka na sutku, pod narkozą 3 lata - Noga skręcona i potwornie zdarta skóra - blizna została 4 lata - szyta głowa 5 lat - ręka w gipsie, prawa w nadgarstku. Składana pod narkozą, musieliśmy jechać aż do Łodzi., 6 lat - rozcięta stopa, szycie. Prawie do kości na szkle przecięła w rzece.
|
|||
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem po wizycie.Rozwarcia nie mam,ale morfologia słaba.Za2 tyg mam USG.
ale nasmarowałyście postów. diatoma w końcu wróciłaś odpoczywaj i korzystaj na maksa z odpoczynku
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może kaskaderem zostanie jak dorośnie....
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy nie jestem zbyt przewrażliwiona?
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ona po mamusi taka zdolna
![]() Ja na ciele mam całą historię dzieciństwa
|
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
aja czyli Kasia wszędzie zajrzy i wlezie
![]() moja nie choruje ,ale przez 2 lata fundnęła nam atrakcję w postaci skazy białkowej i mega swędzącej trudno gojącej się wysypki na ciele oraz przed naszym ślubem pobyt w szpitalu,bo miała rotawirusa..
|
#2081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i niejednokrotnie nie śmieszne
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak kupuję ciuszki to i w zwykłym proszku piorę a potem wyprasuję i git
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wszędzie, można powiedzieć, że skacze po ścianach i meblach, wszędzie jej pełno.
Z czasem człowiek się już śmieje. Ja poza tym robię się przy takich nagłych wypadkach bardzo opanowana i zaczynam dyrygować otoczeniem co kto ma robić, bo inaczej powstaje chaos i każdy biega i sam nie wie chyba co robi |
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne że rozwarcia nie ma...ciekawe jak moja morfologia, chociaż dotychczas mam w normie, |
|
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Mamuski
na poczatku przepraaszma ze sie tyle nie odzywalam do koncu roku pracowalam i jeszce kilka dni w nowym, zeby zdac obowiazki i przsszkolic kolezanki. pozenij zrobilismy sylewstra w domu wiec tez w trakcie i po troche roboty a po nowym roku, wizyta u gin prosba o zwolnienie, usg i remont. zwolneieni dostalam wiec do pracy juz nie jezde od wczoraj, tylko zostalo mi doprowadznie mieskzania do stanu uzytecznosci, ale grzeje z tym bo jzu mam dosc tego balaganu, pochawlae sie ze juz mam pomalowany i przemeblowany pokoj malego jeszce tlyko brakuje lozeczka i komody ale to mam andizje niedlugo zamowie jak dosprzatam to zrobie zdjieci i wrzuce wam jak wyszedl kolorek jutro was doczytam a teraz pozdrawiam i caluje wszuytkei brzuszki i jednoczesnie gratuluje mamusiom rozpakownym i zycze duzo zdrowiea dla nich i ich coreczek milego dzionka |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
A tak czytam, w czym kto pierze, co pierze itd. Przypomniał mi się fajny tekst.
Miłego czytania ![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-12 o 15:19 |
||
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz wiem nie chlorować i nie czyścić chemicznie ale prać można ja tam bedę na metki patrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super to działa na dzieci nie ![]() Cytat:
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to znak, że dobrze mu u mamusi w brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie i zaczyna mnie ta sytuacja stresować...
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra w Tesco body 2 szt za 15 zł
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
ja sie zaraz z tz wybieram do hurtwoni dzieciecej musze kupic herbatki, butelke mala, miekka szczoteczke, kosmetyki, i reczniczek jeszcze 1 i bedzie wszystko dopiete do konca praktycznie
dzisiaj troszke mi dziwnie tak jakby brzuch mnie leciutko strasznie bolal albo po prostu czuje " ze go mam" hehe no spe biore normalnie nadal 2 razy dziennie ta forte. chce dzisiaj zrobic te zakupy do konca i pozniej juz moge lezec do konca
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadal nie znalazłam takiego, który by mi pasował i miał adaptery do Maxi Cosi, więc skończy się na tym, że kupię wózek i fotelik Maxi Cosi tylko do samochodu Cytat:
bo w sumie po co tak rozdzielać to w tym a ciuszki w czymś innym moja siostra wszystko pierze w Jeleniu, pokrowce od leżaczków, a ostatnio swoje ciuchy, do który często przytula małego ![]() Cytat:
boskie
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Więc jestem juz po wizycie...
diatoma witaj kochana!!!!!! ![]() Moje wyniki badań są do du.... ale niunia rosnie zdrowo, gin stwierdził, że dobrze o nią dbam mimo tych wyników. W 32 tygodniu wazy 2 kg (mam nadzieję) ![]() dostałam tel do połoznych, żeby tam zadzwonić i one wszystko mi wyjasnią co i jak....co mam wziąć. Dodatkowa połozna przyn porodzie i po nim kosztuję 500-600 zł i jest to "legalne", szpital i ordynator wyrażają na to zgodę. Bo jak sam lekarz powiedział, żadko zdarza się, żeby był 1 poród dziennie, a jak jest ich dużo to one marzą, żeby iść do domu i wtedy żadna się mną tak dobrze nie zaopiekuje...... ![]() Rodzić z mężem mogę (jeżeli nie uciekniei to chyba tyle co mialam napisać...... aja Twoja córcia to niezly mcgywer.....-wszędzie wejdzie co do opisu odnosnie zachowywania sie przy dzieciach ciekawe czy się sprawdzi u nas..... hehe p.s. tłuczecie te posty jak szalone!!!!
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Eirene1987 jaki ten kocyk??? tzn. ciepły czy takie bele co?
aja1
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od dentystki i padam na ryj! Niby nic mi nie robiła bo tylko kamień ściągała ale mam dość.
aja1 prawie posikałam się ze śmiechu diatoma dobrze, że jesteś. Ty to faktycznie masz nerwy ze stali. Ja bym chyba zaczęła rodzić razem z tą sąsiadką
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś na kontroli i aż sam lekarz był zdziwiony - ujawnił się mały pisoreczek
tak też czułam - chyba będzie Karol
|
#2098 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że jest ok, uważaj tam na siebie Cytat:
ja idę jutro do lekarza to ciekawa jestem ile moja kluseczka waży ![]() ja jestem w trakcie przeprowadzki, sporo roboty więc tutaj tylko zaglądam ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
to tak jak ja ![]()
|
|||
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
a moje tesco jest malutkie i nie ma tam nic dla dzieciaczków oprócz pieluch i husteczek......
![]() kurka właśnie się zczailam, że nie zamówiłam jeszcze butelek......przymierzała m się, oglądałam i wyleciało mi z głowy... muszę to szybko nadrobić no i fotelik kupić by się już przydało |
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
n.ik.a znalazłam tekst dla ciebie: Czy odczuwasz drętwienie ręki? W ciąży to się zdarza, zwłaszcza w nocy. Stan ten spowodowany jest obrzęknięciem kanału nadgarstka, przez który przechodzą nerwy zaopatrujące palce. Obrzęk wywołuje wzrost ciśnienia a to z kolei przyczynia się do uczucia mrowienia a nawet bólu. Jeśli w nocy poczujesz cierpnięcie ręki, unieś ją powyżej brzegu łóżka i poruszaj. Powinno pomóc. W przypadku gdy dolegliwość jest dla Ciebie wyjątkowo nieprzyjemna, omów ten problem ze swoim lekarzem.
Zapewne słyszałaś od swojej babci lub cioci, że kobietom w ciąży nie wolno podnosić rąk do góry ponieważ pępowina okręca się wtedy wokół szyi dziecka? To nieprawda. Ale fakt, lepiej zrezygnuj z podnoszenia wysoko cięższych rzeczy - mięśnie podbrzusza mogą być wówczas mocno przeciążone. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

. masz teraz więcej doświadczeń choć nie strasz nas już tak i podaj ten nr dyżurującym, bośmy się tu wszystkie nie mogły doczekać na wieści od Ciebie

w końcu jakaś kierowniczka się znalazła co wiedziała.
może kaskaderem zostanie jak dorośnie....