![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Intercyza (przed)małżeńska??
Cytat:
no i jak sam? masz powiedzmy firme i dzieki swojej wiedzy swietni Ci idzie, wiec wydajesz te zarobione pieniadze na siebie a zonie paluszkiem niu! niu! Bo ona sie swoim intelektualnym wkladem nie dolozyla? wiec gacie tez pierzesz sobie sam? czy dla Ciebie wklad intelektualny stoi wyzej niz pranie gaci?rozumiem ze zona tez zarabia wtedy tylko na wlasne potrzeby? mam deżawi, Dopaminkiem mi tu zalecialo. dawno nie widzialam tak metarielistycznej postawy( od czasow DOpamine znaczy) Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-01-12 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
po drugiej stronie szafy
|
Niestety wielu jest facetów, traktujących kobiety jako dodatek, mający tylko obowiązki i jak najmniej praw...
![]()
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo z twojego postu wynika ze kobiete trzeba utrzymac a ona nic ma nie robic oo boze kobiety ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-01-12 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nadchodzi koniec, rozwód. I co? Puszczasz ją w skarpetkach i uważasz, że to jest sprawiedliwe?
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
oj moj tez pierze, ale mialam na mysle, ze zonka wrzuca do pralki tylko swoje gatki, a za godzine, pan Normalny wrzuca swoje
![]() heh to dobrze, zes laskawie zgodzil sie na to, ze zona tez cos moze robic. ale nic jej sie za to z tego co Ty wypracujesz nie nalezy, c'nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Przy rozdzielnosci nie mozecie np wspolnie rozliczac sie w Urzedzie Skarbowym. Problemem jest tez, gdy jedno z malzonkow jest chore czy siedzi w domu. Owszem, jest wtedy mozliwosc rozdzielnosci z wyrownaniem dorobkow (moim zdaniem nie jest ona najlepiej skonstruowana).
Ponizej odnosze sie tez do problemow z podzialem majatku. Cytat:
![]() Teoretycznie intercyza podpisana. Praktycznie malzonkowe byli razem i zyli razem. Nie bylo tak, ze kazdy mial dwie polki w lodowce dla siebie a prad placili na pol. Choc umowa sformulowana jest jasno beda zrec sie o pieniadze przez bardzo dlugi czas. Mimo podpisanej umowy i tak musi dojsc do rozliczenia. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-01-12 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24328991]Przy rozdzielnosci nie mozecie np wspolnie rozliczac sie w Urzedzie Skarbowym. Problemem jest tez, gdy jedno z malzonkow jest chore czy siedzi w domu. Owszem, jest wtedy mozliwosc rozdzielnosci z wyrownaniem dorobkow (moim zdaniem nie jest ona najlepiej skonstruowana). Ponizej odnosze sie tez do problemow z podzialem majatku. Wiekszosc osob mysli, ze gdy podpisze umowe o rozdzielnosc to przy podziale zadnego problemu nie bedzie. Moim zdaniem to bledne myslenie. Zalozmy sytuacje, ze maz i zona maja rozdzielnosc. On ma firme. Ona pracuje (nie u niego). Ufaja sobie ( ![]() Teoretycznie intercyza podpisana. Praktycznie malzonkowe byli razem i zyli razem. Nie bylo tak, ze kazdy mial dwie polki w lodowce dla siebie a prad placili na pol. Choc umowa sformulowana jest jasno beda zrec sie o pieniadze przez bardzo dlugi czas. Mimo podpisanej umowy i tak musi dojsc do rozliczenia.[/QUOTE] no cos w ten desen dobrze piszesz.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Czyli już przy zawieraniu małżeństwa zakładasz, że ona Cię zdradzi. Po co Ci więc żona pytam?
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Podpisywać intercyzę i koniec kropka.
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24329148]Bo bys walczyc, dobre
![]() ![]() ![]() ....a ktos na te dzieci zarabial bo chcial dla nich dobrze a kobieta dopuscila sie zdrady kombinowania bla bla bla i co wtedy? taka swieta matka milosierdzia ![]() a elve ja tylko pisze teoretycznie przepraszam. ![]() ![]() moim zdaniem intercyza powinna byc automatycznie zawierania wraz z zawieraniem malzenstwa bo tyle rozwodow co jest teraz to pozal sie Boze i nie byloby tyle ambarasu w razie rozwodu Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-01-12 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Oczywiście, że dobrze pisze ale gdybyś przeczytał to ze zrozumieniem, byc może byś odkrył, że nawet intercyza nie gwarantuje Ci spokoju przy pakowaniu manatków. Więc płonne twe nadzieje. Jak sobie weźmiesz za żonę mendę (a jak już ktoś tu słusznie zauważył - każdy wybiera sobie takiego kogoś, kto mu odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
jestem biedna jak mysz kościelna, więc i temat intercyzy jest mi obcy
![]() ![]() gdybym znalazła bardzo bogatego tż, to sama bym mu zaproponowała podpisanie intercyzy. nie jestem szczególnie łasa na kasę i nie chciałabym żeby mnie tak postrzegano (jego bogata rodzina, czy znajomi). jeśli sama byłabym bogaczką, tooo.. eee... aż trudno sobie wyobrazić taką sytuację ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- teraz przyszło mi na mysl, ze jednak troche by mnie zabolało, gdyby to tż (ten niby-bogacz) wystąpił pierwszy z propozycją intercyzy. oczywiscie wszystko zalezałoby od jej warunków, ale zakładać rozstanie już na starcie wspólnej drogi, jakoś nie godzi się mojej romantycznej naturze. może dlatego wolałabym mu to zaproponować pierwsza ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tv nie ogladacie gazet nie czytacie ? sa takie przypadki przeciez...pisze tylko stan faktyczny konkretny a wy zasypujecie mnie calkiem ale to calkiem innymi rzeczami...poruszam zdrade kombinowanie i niezaleznie czy wczesniej ktos byl dobrym ojcem badz dobra matka.... intercyza nie zaklada konca tylko jest pewnym zabezpieczeniem przed ZLYM koncem jesli w ogole mialby nastapic Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-01-12 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogole to Ty masz z tym kombinowaniem? Zdradzanie juz pomijam. Jest wiele przyczyn rozpadow zwiazku, czesto bardziej fantazyjnych niz zdrada. Odnosze wrazenie, ze masz wiele kompleksow. Uwaga o zdradzaniu swiadczy o niskim poczuciu wlasnej wartosci. Pewnie miales w zyciu wiele porazek skoro jedyne czego sie spodziewasz po potencjalnej zonie to zdrada i "kombinowanie". Cos mi sie wydaje, ze za ladny rowniez nie jestes. Nie chodzi juz nawet o tego Beckhama w avatarze. Sam chyba naprawde wierzysz w to, ze ktos moglby byc z Toba tylko dla pieniedzy. Mimo to stawiam na to, ze za bogaty rowniez nie jestes. Poczatkujacy dorobkiewicz z masa kompleksow? Psychoanaliza rodem z Rozmow w toku, ale po tym, co piszesz tak Cie wlasnie widze. Cytat:
![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-01-12 o 15:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Poza tym intercyza nie gwarantuje nieprania brudów w sądzie ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli faktycznie dorobicie sie jakichś majątków, a zonka bedzie cię chciała wytetegowac, to nie łudz się, w sądzie to ty wręcz zamieszkasz i zamienisz go w pralnię miejską. ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
po drugiej stronie szafy
|
A właśnie, pytanie do osób zorientowanych, jak jest z intercyzą przy okazji rozwodu z orzeczeniem o winie jednego z małżonków? To są dwie oddzielne sprawy?
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24329480]Dla mnie Twoje argumenty sensu nie maja. Rozumiem, ze jak Ty zdradzisz to szlachetnie bedziesz placil. Z kolei, jak nastapi rozpad pozycia to bedziesz placic co drugi miesiac bo bedziesz winny tylko w polowie?
W ogole to Ty masz z tym kombinowaniem? Zdradzanie juz pomijam. Jest wiele przyczyn rozpadow zwiazku, czesto bardziej fantazyjnych niz zdrada. Odnosze wrazenie, ze masz wiele kompleksow. Uwaga o zdradzaniu swiadczy o niskim poczuciu wlasnej wartosci. Pewnie miales w zyciu wiele porazek skoro jedyne czego sie spodziewasz po potencjalnej zonie to zdrada i "kombinowanie". Cos mi sie wydaje, ze za ladny rowniez nie jestes. Nie chodzi juz nawet o tego Beckhama w avatarze. Sam chyba naprawde wierzysz w to, ze ktos moglby byc z Toba tylko dla pieniedzy. Mimo to stawiam na to, ze za bogaty rowniez nie jestes. Poczatkujacy dorobkiewicz z masa kompleksow? Psychoanaliza rodem z Rozmow w toku, ale po tym, co piszesz tak Cie wlasnie widze. Si, dobry adwokat dzieki takiej parce z podanego przeze mnie przykladu spokojnie sobie kilka kucykow kupi ![]() mylisz sie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-01-12 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24329697]Orzeczenie o winie nie ma wplywu na umowe o rozdzielnosci. W sumie dotyczy tylko tematu alimentow.[/QUOTE]
Merci ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 15 listopada 1838 roku do 18 grudnia 1838 roku ja wkładałem produkty żywnościowe do wspólnego gara, bla bla bla, ja kupiłem suszarkę do suszenia bielizny z granatową podstawą i komplet bielizny, za który do dziś mi nie zwróciła... Wtedy to zaczyna się udowodnianie win ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu nie chodzi już o sam fakt tego, że chciałbyś intercyzę podpisać. Tylko o Twoje podejście do małżeństwa. Nie żeń się to żadna kobieta nie oskubie Cię z Twojego majątku, ot co. Edytowane przez marysia1189 Czas edycji: 2011-01-12 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
a ja sie nie doczekalam przykladu jak to mąż SAM sie w malzenstwie dorabia i to jest wylacznie JEGO.
no coz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
a co to ma do rzeczy? ja chcialam przyklad jak maz sam sie dorabia bez udzialu zony, niezaleznie czy w trakcie czy na koniec, zebys mi udowodnil to moje plytkie myslenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.