|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
niechciane rumieńce
Hej. Chciałabym zasięgnąć u was porady. Ale od początku.
Mam raczej mieszaną cerę, która błyszczy się w strefie T natomiast przesusza się na płatkach nosa. Ale najgorszym problemem dla mnie jest to, że moja skóra na twarzy bardzo szybko robi się czerwona. Nie tylko od wysiłku fizycznego (wtedy to jestem dorodny burak), ale także w codziennych sytuacjach. Nie mówiąc już o tym kiedy jest gorąco. Bardzo mi to przeszkadza i nie wiem jak to zatuszować albo choć trochę "podleczyć". Używam pudru matującego w kamieniu i podkładu również matującego, ale nie wiem jakich kosmetyków powinnam używać przy tych okropnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: niechciane rumieńce
Nie ten dział, tutaj pokazujemy makijaże.
Jeśli chodzi o tuszowanie zaczerwienień, to podobno neutralizuje się je zielonym korektorem. Ja próbowałam kiedyś użyć takiego, ale dziwnie to wyglądało. ![]() Poza tym postaw przede wszystkim na pielęgnację kosmetykami do cery naczynkowej (niektóre firmy mają z tej serii wersje do różnych typów cer - suchej, mieszanej, tłustej). Na codzień zrezygnuj z mocnych żeli myjących z peelingiem i wybieraj raczej wersje do cery wrażliwej, żeby dodatkowo nie podrażniać skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: niechciane rumieńce
dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() i przepraszam, że nie ten dział, ale jestem tu nowa i ciężko mi się rozeznać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.