|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII
dla mnie to przechodzenie pkt ujemnych ma jednak sens - nie mowie, ze nie wolalabym zeby te pkt znikaly i zeby nie trzeba bylo tego nadrabiac
ale to byloby niesprawiedliwe gdyby nie przechodzily, bo jedna konsultantka nadrabialaby te zwroty, a druga w takim wypadku przeczekalaby sobie jeden katalog (lub zlozyla zamowienie na inne konto) po to zeby sie wszystko wyzerowalo i bylaby do przodu. dla mnie to nie fair
|
#302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedzmy, że odjęli jej 20 PP w tym OOK, więc biorąc pod uwagę, że niczego nie zamawiała w tym OOK, to OOK zakończy z -20PP. I teraz pyta, czy w następnym OOK będzie musiała nadrobić te 20 PP? Moim zdaniem nie, ale większość twierdzi, że tak... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to tez nie fair, wiec zeby sie nie "zalapac" zwracam przewaznie w ostatnia srode lub piatek - na BR wiec tak szybko tego nie weryfikuja
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
A co by było, gdybym po osiągnięciu 100pp odebrała nagrodę z programu lojalnościowego, a potem np. zwracam coś i odejmuja mi punkty. Wtedy nie mam 100, ale nagrode juz mam - i co???
Miałam taka sytuację, ale na wszelki wypadek domówiłam coś do 100, jednak zastanawiam sie co by było gdybym nie domówiła...
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasadniczo te nagrody powinniśmy odbierać w następnym OOK, ale najczęściej w koszyku czekają już wcześniej i można je zamówić.Ciekawe co by było...
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nagroda by się ostała u dotychczasowego posiadacza. Tak np. jest w przypadku kiedy zamawiasz coś z oferty łączonej w stylu "kup jeden drugi dostaniesz za 1 zł". Wówczas zwracając ten droższy produkt cena drugiego (1zł) nie ulegnie zmianie.
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o program lojalnościowy - jest tak jak pisze kociaczek.
A jeśli chodzi o ujemne punkty. Od nowego katalogu zerują się i nie trzeba ich nadrabiać. Pisałam w obu sprawach do Oriflame. |
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
a ja chciałam zamówić porfel Claudia ale nie zaksięgowali mi do wczoraj dwóch faktur, które już zapłaciłam jakiś czas temu, a teraz portfel w brakach :/ :/ :/
Edytowane przez malinaklb Czas edycji: 2011-01-12 o 17:24 |
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
Czy znalazłyście moze już cennik do katalogu 3?
Czasami sie zdażało ze juz byl w środe. Nie wiem czy nie umiem czy jeszcze po prostu nie ma
~D Edytowane przez tabeh Czas edycji: 2011-01-12 o 18:46 |
|
|
|
#311 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma jeszcze cennika do 3. Ponawiam pytanie, czy widziałyście tę brązową kopertówkę? |
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
hej mam pytanie czy pomadki vivid zostaly wycofane calkowicie?? bo klientka sie pyta a ja chyba przegapilam ta wiadomosc
|
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
W katalogu 2 na stronie 99 sa produkty kokosowe. Olejek do wlosów jest świetny!
Teraz chciałam kupić szampon do włosów kokosowy. Powiedzcie, warto? Mam suche, zniszczone farbowaniem włosy. Doradźcie, prosze
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie. więcej niż jeden katalog do przodu żeby znaleźć w przypadku oriflame to pewnie niemożliwe?
|
|
|
|
#317 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
ten Absolute odcień Gold też mam - nie zużyłam do końca. jest rzeczywiście rzadki, jak emulsja, ale jak nałożysz mało, to nie ma wielkiej różnicy (trochę rozświetla tylko, fakt), a jak za dużo to się zwija, przynajmniej u mnie, w takie wałeczki. zdecyduj sama - ja go nie polecam
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Ja mam pytanie do Was. Bardzo zastanawiam się nad tą nową czarną torbą. Konkretnie torba studded heart strona 5 w samym środeczku katalogu. Co o niej myślicie? Jest nowa, więc niestety nie znalazłam żadych zdjęć ani opini na jej temat. Bardzo chciałabym poznać Wasze zdanie bo zamierzam ją zamówić.
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi macie racje zobaczymy w poniedziałek jak to wszystko bedzie wyglądało i poinformuje Was o tym.
Jestem ciekawa jak wygląda portmonetka Bow moze ktos wstawic fotke |
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Dzis chyba wszyscy jeszcze śpią bo na portugalskim nie ma jeszcze katalogu nr 3.....
Ja śpię też przez tą zgniłą pogodę...
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja czekam z zamówieniem, bo muszę sprawdzić czy podkład ujędrniający GG będzie w K3
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Punkty ujemne nic nie miały do OOK tylko do kolejnej faktury. Tzn. że jeśli ktoś złożył zam. w OOK1 a dopiero w OOK2 robił zwrot z OOK1 to punkty zostaną odjęte od kolejnej faktury(zamówienia) - bez znaczenia czy kolejne zamówienie będzie w OOK2 czy OOK3 czy 15. Po prostu ujemne punkty czekały aby odjąć się od kolejnej faktury. Cytat:
![]() Może znów ktoś niekompetentny udzielał odpowiedzi w Oriflame? Bo wydaje się to dziwne. Jeśli w danym OOK zwracalibyśmy coś to punkty są odejmowane (było zamówienie na 100pp, zwracamy 20pp, więc jeśli chcemy mieć 100pp to musimy nadrobić te 20pp), a jeśli już nie zdążą ich odjąć w tym OOK to się zerują. Edytowane przez wskazówka Czas edycji: 2011-01-13 o 11:02 |
||
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeśli masz ujemne punkty w katalogu i nic w nim nie zamówisz, od kolejnego masz 0. Ujemne punkty nie przechodzą na kolejne katalogi - taki problem miały dziewczyny.Punkty nie mają nic wspólnego z fakturami i nie odejmują się koniecznie w następnym zamówieniu. Oriflame ma 2 tygodnie na przyjęcie zwrotu. |
|
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej w moim przypadku tak było, że miałam osobną fakturę na -6PP, która została dołączona do następnego zamówienia, które składałam w następnym OOK. Gdyby było tak jak mówisz, PP odjęliby mi od faktury z następnego OOK i nie straciłabym PL...
|
|
#327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykład: zamawiam w kat nr 1, zwracam w piątek w okresie obowiązywania kat1. produkty za 20PP. Punkty zostaną zaksięgowane w katalogu 2 np. w poniedziałek, ale nie składam w tym katalogu żadnego zamówienia więc teoretycznie mam -20 PP w okresie obowiązywania kat. 2. Wraz z nadejściem katalogu 3 punkty są zerowane i mam już 0 PP na koncie, a nie -20 PP (mimo, że tych minusowych punktów nie odpracowałam). Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2011-01-13 o 11:11 |
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja z tymi zamówieniami. Pomyliło mi się z kwotą odejmowaną z faktury. Ale jeśli robię zwrot w OOK1 i nie zdążą tego uwzględnić to punkty są odejmowane w OOk2 - jeśli składam zamówienie. Edytowane przez wskazówka Czas edycji: 2011-01-13 o 11:16 |
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie... Zauważyłyście, że my zamiast martwić się o pieniądze i mówić o OH, CH, CK oraz o nadpłatach, to najczęściej martwimy się o PP?
![]() Chociaż w K2 akurat PP za akcesoria mnie boli, że dają tylko połowę. Jak policzyłam ile miałabym dodatkowych PP, jakby liczyli tak samo, jak za kosmetyki, to mnie coś trafiło. Ledwo zbieram do 200 i jeszcze troszkę mi brakuje, a gdyby akcesoria (zegarek męski, torba wittchen i kolczyki) miały tyle samo PP co kosmetyki, to miałabym dodatkowo 72 PP
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
LiO ja mam podobnie, też przez akcesoria z trudem dobiję do 200pp.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Zasadniczo te nagrody powinniśmy odbierać w następnym OOK, ale najczęściej w koszyku czekają już wcześniej i można je zamówić.
Nagroda by się ostała u dotychczasowego posiadacza. Tak np. jest w przypadku kiedy zamawiasz coś z oferty łączonej w stylu "kup jeden drugi dostaniesz za 1 zł". Wówczas zwracając ten droższy produkt cena drugiego (1zł) nie ulegnie zmianie.