Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 12:30   #301
theMonique
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

dla mnie to przechodzenie pkt ujemnych ma jednak sens - nie mowie, ze nie wolalabym zeby te pkt znikaly i zeby nie trzeba bylo tego nadrabiac
ale to byloby niesprawiedliwe gdyby nie przechodzily, bo jedna konsultantka nadrabialaby te zwroty, a druga w takim wypadku przeczekalaby sobie jeden katalog (lub zlozyla zamowienie na inne konto) po to zeby sie wszystko wyzerowalo i bylaby do przodu. dla mnie to nie fair

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:37   #302
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
To jest akurat bardzo logiczne. Jeśli zwrot uznają w danym katalogu to w tym katalogu odejmą Ci punkty za zwrócony produkt, czyli wszystko się zgadza. Katalog się kończy na ilości punktów na którą zarobiłaś minus punkty produktów zwróconych.
Ale jak nie zdążą tego uznać, to przecież nie będą Ci zmniejszać ilości punktów w katalogu który się już zakończył, dlatego później jesteś na minusie.
Tak, ale ona ma JUŻ odjęte PP
Powiedzmy, że odjęli jej 20 PP w tym OOK, więc biorąc pod uwagę, że niczego nie zamawiała w tym OOK, to OOK zakończy z -20PP. I teraz pyta, czy w następnym OOK będzie musiała nadrobić te 20 PP? Moim zdaniem nie, ale większość twierdzi, że tak...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
dla mnie to przechodzenie pkt ujemnych ma jednak sens - nie mowie, ze nie wolalabym zeby te pkt znikaly i zeby nie trzeba bylo tego nadrabiac
ale to byloby niesprawiedliwe gdyby nie przechodzily, bo jedna konsultantka nadrabialaby te zwroty, a druga w takim wypadku przeczekalaby sobie jeden katalog (lub zlozyla zamowienie na inne konto) po to zeby sie wszystko wyzerowalo i bylaby do przodu. dla mnie to nie fair
A dla mnie nie fair jest odejmowanie PP w ostatni piątek po południu, tak żebym już nie zdążyła się zorientować, że mam odjęte i nie mogła złożyć zamówienia wyrównującego... Jakby nie mogli poczekać do poniedziałku
Stary 2011-01-12, 12:42   #303
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
A dla mnie nie fair jest odejmowanie PP w ostatni piątek po południu, tak żebym już nie zdążyła się zorientować, że mam odjęte i nie mogła złożyć zamówienia wyrównującego... Jakby nie mogli poczekać do poniedziałku
dla mnie to tez nie fair, wiec zeby sie nie "zalapac" zwracam przewaznie w ostatnia srode lub piatek - na BR wiec tak szybko tego nie weryfikuja

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:38   #304
arsuper
Raczkowanie

GG do arsuper

A co by było, gdybym po osiągnięciu 100pp odebrała nagrodę z programu lojalnościowego, a potem np. zwracam coś i odejmuja mi punkty. Wtedy nie mam 100, ale nagrode juz mam - i co???
Miałam taka sytuację, ale na wszelki wypadek domówiłam coś do 100, jednak zastanawiam sie co by było gdybym nie domówiła...
Stary 2011-01-12, 14:47   #305
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arsuper Pokaż wiadomość
A co by było, gdybym po osiągnięciu 100pp odebrała nagrodę z programu lojalnościowego, a potem np. zwracam coś i odejmuja mi punkty. Wtedy nie mam 100, ale nagrode juz mam - i co???
Miałam taka sytuację, ale na wszelki wypadek domówiłam coś do 100, jednak zastanawiam sie co by było gdybym nie domówiła...
Dobre pytanie Zasadniczo te nagrody powinniśmy odbierać w następnym OOK, ale najczęściej w koszyku czekają już wcześniej i można je zamówić.
Ciekawe co by było...
Stary 2011-01-12, 15:33   #306
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Dobre pytanie Zasadniczo te nagrody powinniśmy odbierać w następnym OOK, ale najczęściej w koszyku czekają już wcześniej i można je zamówić.
Ciekawe co by było...
Pewnie nic Nagroda by się ostała u dotychczasowego posiadacza. Tak np. jest w przypadku kiedy zamawiasz coś z oferty łączonej w stylu "kup jeden drugi dostaniesz za 1 zł". Wówczas zwracając ten droższy produkt cena drugiego (1zł) nie ulegnie zmianie.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 15:43   #307
SdC
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o program lojalnościowy - jest tak jak pisze kociaczek.

A jeśli chodzi o ujemne punkty. Od nowego katalogu zerują się i nie trzeba ich nadrabiać. Pisałam w obu sprawach do Oriflame.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:10   #308
Edyska18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aprilrain Pokaż wiadomość
Na cienie pod oczami żółty lepszy. Różowy mniej kryje, a jakby bardziej rozświetla.
mam ten zółty i wcale nie kryje ;/
Edyska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:14   #309
malinaklb
Raczkowanie

a ja chciałam zamówić porfel Claudia ale nie zaksięgowali mi do wczoraj dwóch faktur, które już zapłaciłam jakiś czas temu, a teraz portfel w brakach :/ :/ :/

Jesteśmy razem...

Edytowane przez malinaklb
Czas edycji: 2011-01-12 o 17:24
malinaklb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:27   #310
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Czy znalazłyście moze już cennik do katalogu 3?
Czasami sie zdażało ze juz byl w środe. Nie wiem czy nie umiem czy jeszcze po prostu nie ma

Edytowane przez tabeh
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:46
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:42   #311
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Dla siebie chciałabym wziąć korektor pod oczy str72 OB Absolute Concealer i nie wiem czy zamówic różowy czy żółty, potrzebuję na cienie pod oczami. W katalogu jest napisane, że zółty maskuje cienie. Myślicie że żółty będzie lepszy?
jeśli mam być szczera, lepiej poczekać aż ten trójkolorowy będzie w promocji, żółty ma naprawdę fajne krycie

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:48   #312
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
jeśli mam być szczera, lepiej poczekać aż ten trójkolorowy będzie w promocji, żółty ma naprawdę fajne krycie
Mam ten trójkolorowy, ale on jest bardzo gęsty, a ten mi wygląda na rzadki.

Nie ma jeszcze cennika do 3.

Ponawiam pytanie, czy widziałyście tę brązową kopertówkę?
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:06   #313
totylkojaaa
Raczkowanie

hej mam pytanie czy pomadki vivid zostaly wycofane calkowicie?? bo klientka sie pyta a ja chyba przegapilam ta wiadomosc
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:18   #314
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

W katalogu 2 na stronie 99 sa produkty kokosowe. Olejek do wlosów jest świetny!
Teraz chciałam kupić szampon do włosów kokosowy. Powiedzcie, warto? Mam suche, zniszczone farbowaniem włosy. Doradźcie, prosze
Stary 2011-01-12, 19:51   #315
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
W katalogu 2 na stronie 99 sa produkty kokosowe. Olejek do wlosów jest świetny!
Teraz chciałam kupić szampon do włosów kokosowy. Powiedzcie, warto? Mam suche, zniszczone farbowaniem włosy. Doradźcie, prosze
Szampony z tej serii są rewelacyjne,sama używam,i mogę z czystym sumieniem polecić

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:59   #316
mistress88
Zadomowienie

mam pytanie. więcej niż jeden katalog do przodu żeby znaleźć w przypadku oriflame to pewnie niemożliwe?

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:04   #317
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Mam ten trójkolorowy, ale on jest bardzo gęsty, a ten mi wygląda na rzadki.
no masz rację, gęsty - ale mi odpowiada efekt, jaki daje wsmarowanie go pod oko pędzelkiem lub palcami.
ten Absolute odcień Gold też mam - nie zużyłam do końca. jest rzeczywiście rzadki, jak emulsja, ale jak nałożysz mało, to nie ma wielkiej różnicy (trochę rozświetla tylko, fakt), a jak za dużo to się zwija, przynajmniej u mnie, w takie wałeczki. zdecyduj sama - ja go nie polecam

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:12   #318
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no masz rację, gęsty - ale mi odpowiada efekt, jaki daje wsmarowanie go pod oko pędzelkiem lub palcami.
ten Absolute odcień Gold też mam - nie zużyłam do końca. jest rzeczywiście rzadki, jak emulsja, ale jak nałożysz mało, to nie ma wielkiej różnicy (trochę rozświetla tylko, fakt), a jak za dużo to się zwija, przynajmniej u mnie, w takie wałeczki. zdecyduj sama - ja go nie polecam
Ja używam Absolute gold i jestem zadowolona. Nakładam go na uprzednio nałożony podkład. Używam normalnej ilości, która rozjaśnia wystarczająco, a nie uwydatnia zmarszczek mimicznych. Nic mi się nie wałkuje. Oczywiście nie jest do korektor na 5, ale lepszego jak dotąd nie miałam, więc jestem zadowolona z tego co mam
Stary 2011-01-12, 22:16   #319
Linkaa93
Przyczajenie

Witam. Ja mam pytanie do Was. Bardzo zastanawiam się nad tą nową czarną torbą. Konkretnie torba studded heart strona 5 w samym środeczku katalogu. Co o niej myślicie? Jest nowa, więc niestety nie znalazłam żadych zdjęć ani opini na jej temat. Bardzo chciałabym poznać Wasze zdanie bo zamierzam ją zamówić.
Linkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:26   #320
malutka297
Raczkowanie

Talking Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi macie racje zobaczymy w poniedziałek jak to wszystko bedzie wyglądało i poinformuje Was o tym.

Jestem ciekawa jak wygląda portmonetka Bow moze ktos wstawic fotke
malutka297 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:32   #321
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Dzis chyba wszyscy jeszcze śpią bo na portugalskim nie ma jeszcze katalogu nr 3.....
Ja śpię też przez tą zgniłą pogodę...
Stary 2011-01-13, 10:46   #322
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Dzis chyba wszyscy jeszcze śpią bo na portugalskim nie ma jeszcze katalogu nr 3.....
Ani portugalskiego, ani fińskiego, ani naszego cennika
A ja czekam z zamówieniem, bo muszę sprawdzić czy podkład ujędrniający GG będzie w K3
Stary 2011-01-13, 10:50   #323
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Tez co chwilkę sprawdzam, czy już 3 wrzucili
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:56   #324
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy, że odjęli jej 20 PP w tym OOK, więc biorąc pod uwagę, że niczego nie zamawiała w tym OOK, to OOK zakończy z -20PP. I teraz pyta, czy w następnym OOK będzie musiała nadrobić te 20 PP? Moim zdaniem nie, ale większość twierdzi, że tak...
Ja jeszcze w związku z tymi punktami
Punkty ujemne nic nie miały do OOK tylko do kolejnej faktury.
Tzn. że jeśli ktoś złożył zam. w OOK1 a dopiero w OOK2 robił zwrot z OOK1 to punkty zostaną odjęte od kolejnej faktury(zamówienia) - bez znaczenia czy kolejne zamówienie będzie w OOK2 czy OOK3 czy 15. Po prostu ujemne punkty czekały aby odjąć się od kolejnej faktury.
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ujemne punkty. Od nowego katalogu zerują się i nie trzeba ich nadrabiać. Pisałam w obu sprawach do Oriflame.
To oznacza, że najkorzystniej jest zwracać produkty w pt tuż przed zakończeniem OOK, wtedy wiadomo, że nie zdążą odjąć punktów w danym OOK i od pn kolejnego OOK punkty są wyzerowane i nie trzeba ich nadrabiać.
Może znów ktoś niekompetentny udzielał odpowiedzi w Oriflame? Bo wydaje się to dziwne. Jeśli w danym OOK zwracalibyśmy coś to punkty są odejmowane (było zamówienie na 100pp, zwracamy 20pp, więc jeśli chcemy mieć 100pp to musimy nadrobić te 20pp), a jeśli już nie zdążą ich odjąć w tym OOK to się zerują.

Edytowane przez wskazówka
Czas edycji: 2011-01-13 o 11:02
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:03   #325
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Tzn. że jeśli ktoś złożył zam. w OOK1 a dopiero w OOK2 robił zwrot z OOK1 to punkty zostaną odjęte od kolejnej faktury(zamówienia) - bez znaczenia czy kolejne zamówienie będzie w OOK2 czy OOK3 czy 15. Po prostu ujemne punkty czekały aby odjąć się od kolejnej faktury.

To oznacza, że najkorzystniej jest zwracać produkty w pt tuż przed zakończeniem OOK, wtedy wiadomo, że nie zdążą odjąć punktów w danym OOK i od pn kolejnego OOK punkty są wyzerowane.
Może znów ktoś niekompetentny udzielał odpowiedzi w Oriflame? Bo wydaje się to dziwne. Jeśli w danym OOK zwracalibyśmy coś to punkty są odejmowane, a jeśli już nie zdążą ich odjąć w tym OOK to się zerują.
Obawiam się, że nie zrozumiałaś . Jeśli masz ujemne punkty w katalogu i nic w nim nie zamówisz, od kolejnego masz 0. Ujemne punkty nie przechodzą na kolejne katalogi - taki problem miały dziewczyny.

Punkty nie mają nic wspólnego z fakturami i nie odejmują się koniecznie w następnym zamówieniu. Oriflame ma 2 tygodnie na przyjęcie zwrotu.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:08   #326
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jest tak jak mówisz. Po prostu wystawiana jest faktura korygująca na daną ilość PP ujemnych i nie ma ona nic wspólnego z następną fakturą. Jedyne co, to tyle, że dokładana jest ona do następnego zamówienia, ponieważ konsultant musi ją podpisać i kopię odesłać/oddać w biurze/filii. Jeśli długo nie składa zamówienia, to faktura ta przysyłana jest pocztą i również trzeba podpisaną kopię zwrócić.
Przynajmniej w moim przypadku tak było, że miałam osobną fakturę na -6PP, która została dołączona do następnego zamówienia, które składałam w następnym OOK. Gdyby było tak jak mówisz, PP odjęliby mi od faktury z następnego OOK i nie straciłabym PL...
Stary 2011-01-13, 11:10   #327
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:

To oznacza, że najkorzystniej jest zwracać produkty w pt tuż przed zakończeniem OOK, wtedy wiadomo, że nie zdążą odjąć punktów w danym OOK i od pn kolejnego OOK punkty są wyzerowane i nie trzeba ich nadrabiać.
Może znów ktoś niekompetentny udzielał odpowiedzi w Oriflame? Bo wydaje się to dziwne. Jeśli w danym OOK zwracalibyśmy coś to punkty są odejmowane (było zamówienie na 100pp, zwracamy 20pp, więc jeśli chcemy mieć 100pp to musimy nadrobić te 20pp), a jeśli już nie zdążą ich odjąć w tym OOK to się zerują.
Jak zwrócisz w piątek to najprawdopodobniej punkty zostaną odjęte w następnym katalogu. Jeżeli zrobisz jakiekolwiek zamówienie w tym następnym katalogu punkty zostaną od niego odjęte, jeżeli nie zrobisz żadnego "punkty minusowe" zostaną wyzerowane wraz z nadejściem następnego katalogu.

Przykład: zamawiam w kat nr 1, zwracam w piątek w okresie obowiązywania kat1. produkty za 20PP. Punkty zostaną zaksięgowane w katalogu 2 np. w poniedziałek, ale nie składam w tym katalogu żadnego zamówienia więc teoretycznie mam -20 PP w okresie obowiązywania kat. 2. Wraz z nadejściem katalogu 3 punkty są zerowane i mam już 0 PP na koncie, a nie -20 PP (mimo, że tych minusowych punktów nie odpracowałam).

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2011-01-13 o 11:11
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:10   #328
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Obawiam się, że nie zrozumiałaś . Jeśli masz ujemne punkty w katalogu i nic w nim nie zamówisz, od kolejnego masz 0. Ujemne punkty nie przechodzą na kolejne katalogi - taki problem miały dziewczyny.

Punkty nie mają nic wspólnego z fakturami i nie odejmują się koniecznie w następnym zamówieniu. Oriflame ma 2 tygodnie na przyjęcie zwrotu.
Aaa czyli te punkty 0 to tylko w sytuacji kiedy, nie składam zamówienia w katalogu w którym zwracam produkty lub też jeśli zwracałam w poprzednim ale nie zdążyli ich odjąć.

Racja z tymi zamówieniami. Pomyliło mi się z kwotą odejmowaną z faktury.
Ale jeśli robię zwrot w OOK1 i nie zdążą tego uwzględnić to punkty są odejmowane w OOk2 - jeśli składam zamówienie.

Edytowane przez wskazówka
Czas edycji: 2011-01-13 o 11:16
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:26   #329
Li O
Wtajemniczenie

Właśnie... Zauważyłyście, że my zamiast martwić się o pieniądze i mówić o OH, CH, CK oraz o nadpłatach, to najczęściej martwimy się o PP?
Chociaż w K2 akurat PP za akcesoria mnie boli, że dają tylko połowę. Jak policzyłam ile miałabym dodatkowych PP, jakby liczyli tak samo, jak za kosmetyki, to mnie coś trafiło. Ledwo zbieram do 200 i jeszcze troszkę mi brakuje, a gdyby akcesoria (zegarek męski, torba wittchen i kolczyki) miały tyle samo PP co kosmetyki, to miałabym dodatkowo 72 PP i byłabym w połowie do 300...
Stary 2011-01-13, 12:19   #330
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

LiO ja mam podobnie, też przez akcesoria z trudem dobiję do 200pp.

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości