|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
wowwwwwwwwwww rewelacja
![]() mąż powiedział że idealnie będzie pasował do naszego dużego pokoju i gdzie go znalazłam ile kosztuje hahhahahaha ![]() to teraz mów wszystko - gdzie kupiłaś
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-12 o 18:19 |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Śliweńko no właśnie mi też się ta ramka podoba. Ale dla dziadka teraz muszę kombinować jeszcze
w ogóle to myślę, czy lepiej zrobić składkę po 5 zł i kupić soki i ciasto czy wyznaczyć 3 rodziców do upieczenia ciasta , tylko to będzie troszkę nie sprawiedliwe bo mam 25 dzieci,a kolejne okazje do pieczenia ciasta to będzie bal karnawałaowy i dzień matki. Więc tylko 9 osób by piekło ciasto. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Rosi super jest ten obraz
|
|
|
|
#3483 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy wielka dzialke (ponad 2000 m2) takze jak nam sie zamarzy to kiedys zrobimy na razie mam marzenie miec domek i mala altanke ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
samba ładna działką, nasza też ma 20 arów
Tylko widzisz bym musiała się każdego pytać, bo tak zebrać ich razem teraz to nie da rady
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
India ogladalam Twoj dziennik budowy i jestem pod wrazeniem jak szybko wybudowaliscie ten wasz domek
mam nadzieje ze nam pojdzie rownie szybko
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
czy was obraz to barwy nocy? o jest bardzo podoba a pewna nie jestem
![]() jest super, nam się jeszcze podoba daleki kraj i w południowej poświacie ![]() no i ten barwy nocy
|
|
#3488 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie u was wyszedł ciemniejszy
ale jest rewelacyjny ![]() teraz dałaś mi zagwostkę będziemy z tż debatować
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Mnie tez sie podoba obraz ale niestety nie mam go jeszcze gdzie powiesic moze kiedys
|
|
|
|
|
#3491 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiadokolacja sąsiadka była i tak zeszło ![]() Dziękuję to jeszcze trochę to potrwa ze 2 miesiące ![]() w ogóle to tak średnio to do kiedy się pisze pracę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak gazowe albo olej opałowy to odradzam cofnij się kilka stron wstecz bo była rozmowa o tym ![]() Cytat:
a dla dziadka krawat ![]() Cytat:
sama tak pomyślałam i takiego zonka walnęłam ![]() ![]() Cytat:
a cegłę i max zamówiony ![]() Wow nietuzinkowy, ale bardzo mi się podoba |
|||||||
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i korala z czego, z makaronu czy z koralików?? Zdecydowałam, ze jednak zrobię składkę i niech trójka klasowa coś kupi do picia i jakieś małe ciasteczka, pączuszki, ciasto. tak będzie sprawidliwie. |
||
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na pewno planujemy ogrzewanie podlogowe i bedziemy mieli kominek, ale bardziej do celow dekoracyjnych... kwestia ogrzewania na razie jest otwarta... my mamy termalike... tzn tez na razie tylko zamowiona i oplacona a dostarcza nam ja jak stopnieja sniegi ![]() a wy to juz o krok dalej jestescie bo macie fundamenty nio nie? Cytat:
zobaczymy jak nam pojdzie... my duzo chcemy wlasnymi silami zrobic, po pracy, na urlopie i w weekendy takze obawiam sie ze troche sie wydluzy no ale damy rade ![]() A wy teraz cos wynajmujecie czy mieszkacie z rodzicami? |
||
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka masakra, nie do wiary.Za to domek cudo, bardzo bardzo mi się podoba Cytat:
|
||
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie tradycyjny makaron i farby w dłoń ![]() Co do krawatu to dokładnie nie wiem jak to było robione ale podejrzewam, że był wycięty wzór z kartonu dzieci odrysowały i wycięły później wykonane jakieś zdobienie, np. wylepianka z papieru kolorowego albo z bibuły, albo jeszcze inny pomysł i na gumkę taką cieniutką zaczepiony ![]() Powiem szczerze, że tego krawatu nie widziałam tylko z opisu słyszałam, że super wyszedł, ale korale widziałam i potwierdzam Znalazłam jeszcze coś takiego dość ciekawe oczywiście bez przerw http://www. spryciarze .pl/zobacz/jak-zrobic-naszyjnik-z-papieru
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-12 o 19:17 |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ławy mamy zalane ale nam z budową zejdzie sporo dłużej, bo my budujemy z podwójnego muru a sporo ludzi buduje tynk styropian bloczek ![]() Co do ogrzewania to naprawdę pomyślcie już teraz czy nie dorobić jakiejś kotłowni najtańsze ogrzewanie to na miał lub na ekogroszek chyba, że dużo zarabiacie... bo na gaz lub olej opałowy jest duuuzo bardziej wygodne ale również dużo droższe ![]() Murarzy macie? Termalika? co to? suporex?
|
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie przeboje z urzedami przy wydawaniu zgody na budowe nas zaabsorbowaly i nie myslelismy nad tym zbyt wiele... duzo nie zarabiamy Termalika to takie bloczki jak maxy tylko ze troche wieksze jeszcze i ponoc na kleju sie je klei a nie na zaprawie... ale ja to wybieram tylko kolory... maz zajmuje sie sprawami technicznymi co do murarzy to mamy zamiar dzialac sami... tzn maz, tata, moze moj dziadek, moj brat... i ja w roli kierownika mamy nadzieje tez ze pomoze nam wujek meza bo od lat pracuje w budowlance ale nie wiadomo czy bedzie mial czas... z nim na pewno by szybciej poszlo slowem rodzinna robota... a ile placicie za murarzy?
|
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my murarzom płaciliśmy 24,5 tys
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
sporo jak dla nas.... no ale zobaczymy jak nam bedzie szlo samemu... mamy nadzieje ze czesci kosztow uda nam sie uniknac
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koce słodkości super impreza ![]() robiliśmy zabawy w stylu podchodów znajdowali skarby rozwiązywali zagadki aż znaleźli skarb raz skarbem było nasze foto grupowe w myśl że skarbem są przyjaciele koledzy a raz fotki rodzinne (rodzice mi wcześniej przynieśli) i każdy miał swój skarb trzeba było się trochę narobić pochować tak żeby dzieci znalazły ale żeby nikt przez noc wskazówek itd nie poprzestawiał ale zabawa była przednia
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-12 o 20:03 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
a duzo kasy macie przeznaczonej na budowe?
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do murarza to Was podziwiam... jeżeli wśród Was nie ma murarza to naprawdę będziecie wielcy jak wszyscy pójdzie sprawnie ja bym się bała... jeszcze bloczki jak bloczki, ale żeby dobrze okna wprawić, stropy zrobić... hm powodzenia życze w każdym razie ![]() Na nasz domek murarz bierze nie dużo 35 tys. z przykryciem papą... co normalnie chcieli za samą budowę ścian za 40 tys... a ten bierze ze stropami, oknami, z wierzbą dachową i przykryciem papy... ale to nam się po prostu udało i tak zaoszczędziliśmy ponad 20 tys.... ![]() jakiś cud się stał i nikt nie wierzy, że za taką cenę nam buduję ale my to już mamy na umowie a co lepsze nie jest to byle ktoś, tylko murarz z polecenia, także mamy do niego pewność
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co oszczednosci mielismy jakies 120 tys z czego za 57 tys kupilismy dzialke ze wszystkimi oplatami, za ok 10000 materialy na sciany i jakies takie mniejsze rzeczy typu mapki i inne pozwolenia i teraz mamy jeszcze ok 50 tysiecy...takze moze na materialy starczy, robota we wlasnym zakresie a na wykonczenie kredyt... takie przynajmniej sa zalozenia
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
no to pieknie ten wujek jest murarzem i mamy nadzieje ze pomoze... a poza tym moj maz jest "techniczny", a tesciu z moim dziadkiem maja juz na koncie budowe altan dzialkowych (moja altana jest calkiem spora i dziadek sam tam murowal, nawet dach sam zrobil) takze mam nadzieje ze jakos sie to postawi... w kazdym razie bedziemy probowac
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
bradzo ladny
Ana - oj ty lobuziaro - a ja myslalam ze Ty tak intensywanie piszesz Do kiedy masz oddac prace promotorce? pewnie pierwszy rozdzial tak ?Samba - ogladnelam wasz projekt - super domek i jak dla mnie idealna wielkosc. Moi rodzice maja bardzo podobny wielkosciowo i wszystko co potrzebne w nim jest! Nie ma duzo sprzatnia a pokoi tyle ile potrzeba. zaloz koniecznie dziennik na necie, chetnie bede go sledzic tak jak Indi i Gold-fish ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Madzia - z tych pomyslow prezentu najbardziej mi sie ta ramka spodobala-ladna i praktyczna. Drzewko tez niczego sobie. Ta sol nie wiem czy latwa do zrobienia bo te barwniki bys musiala zalatwic. Swiecznik ciakawy ale tez wiaze sie z drozszymi materialami do kupienia-koraliki. Rybulko - a moglabym zobaczyc ta fotke stópek Miloszka o ktorej pisalas ? Chcialam zrobic Tomusiowi na wlochatym kocyku ale jakos nie bylo okazji i na razie takie mi sie udaly. Martus - wybralas juz fotke Pata dla babci i dziadka z okazji ich swieta ? Ciakwa jestem jaka wybierzesz. Ja sie wlasnie zastanawiam czy by moim dziadkom nie zrobic tej co podnosi główke do góry-na nk mialam-kojarzysz ? Moje dziecie uspane, maz w pracy wiec moge chwilek tu spokojnie posiedziec ![]() Byly dzis moje kobietki z przedszkola-fajnie bylo poklachac. Prezenty dostalismy-fajnie ze nie kupily kolejnych ciuchow-bo maly tak szybko wyrasta a szafe mam zawalona cala ciuszkami, Dostalismy fajny zestaw kosmetykow, husteczke dla malucha-to sie zawsze przyda! Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-01-12 o 21:00 |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() samej treści mam w sumie 14 stron (+ spis treści, bibliografia itp.) a dzisiaj napisałam ponad 2 strony ![]() Prace lic. drukuje się jednostronnie czy dwustronnie?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-12 o 20:49 |
|
|
|
|
#3508 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tonę bardzo dobrej jakości miału płacimy 570 zł i starcza na co najmniej miesiąc w zależności od temp na dworze, bo w domu mamy cieplutko, w krótkich rękawkach chodzimy ![]() Cytat:
Mnie się jeszcze z tej nowej kolekcji bardzo podobał ten co na zdjęciu, na żywo jest przepiękny.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ty wytrzymujesz takie tempo pracy, no i jak dzidziuś to znosi? My będziemy rodzić jakoś w podobnym czasie z tego co pamiętam Cytat:
Cytat:
Ehh... nie pozostaje nic, tylko uzbroić się w cierpliwość.Cytat:
![]() A koleżanka - nie wiedziałabym na Twoim miejscu czy się śmiać czy płakać z tych jej docinek Porażka.---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Jednostronnie Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-12 o 21:07 |
||||||||
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana ja swoją musiałam drukować dwustronnie taki był prikaz z dziekanatu chyba każda uczelnia ma swoje warunki a i nie mogliśmy oprawiać na twardo tylko zbindować w miękką oprawę (ja dawałam do szyny metalowej w miękkiej oprawie)
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A domek - zakochałam się! Idealny jest, zgrabny, malutki... piękny. ![]() wow! Gratulacje! Teraz mogę go wszystkim polecać!Cytat:
dziewczynki, co te ciążę robią z Waszymi mózgami! Ja od razu skumałam![]() Piękny! Uwielbiam takie! Kurcze.... pokasowały mi się wiadomości Madzia przykro mi, że dzisiaj Ty się męczysz. No i faktycznie za Tobą nie nadąży. Raz chcesz - mąż aż zaczyna szukać pracy, a 3 dni później już nie chcesz genialnie![]() Rybulko, dziękuję, wszystko mi przeszło Daysee, hej! Odpoczywaj i zaglądaj do nas jak najczęściej! Myszko, cieszę się, że macie pierwsze szczepienie za sobą i mam nadzieje, że Tomaszkowi nic nie będzie Ania, cieszę się, że piszesz! grzeczna dziewczynka! A ja się dzisiaj objadłam. Miały być sucharki, a były ziemniaczki z piekarnika i pałeczki z kurczaka... ale dobrze się czuję ![]() Później drzemka z mężem i teraz rozmawiamy o naszej przyszłości
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-01-13 o 08:02 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

bardzo ladnie! masz ode mnie dzis nie kopa tylko przytulaska
za tak ladna prace nad pisaniem! prosze sie dalej nie odzywac tylko pisac a potem poklachac z nami!

- a ja myslalam ze Ty tak intensywanie piszesz