Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:28   #2131
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, ja z takim wstydliwym pytaniem
boli Was krocze ? ja mam jakieś popuchnięte, boli mnie całe, pachwiny też, nie jakoś bardzo ale dziwne uczucie, to chyba normalne na typ etapie?
co do pachwin to mnie też bolą. Najbardziej jak leże i wstaje łóżka. Chodzę wtedy jak kaczka Czytałam, że pod koniec ciąży można to odczuwać, ale ja mam termin dopiero na poczzątek kwietnia...Brzuch mi się wg lekarza trochę obniżył i może przez to te pachwiny...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:28   #2132
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

aja Dzięki za dedykację Mam nadzieję,że do tego stanu go nie doprowadzę

ego_ego wracaj do zdrówka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:28   #2133
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=aja1;24332812]

To jeszcze coś dla śmiechu:

hahahaa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:33   #2134
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam po tygodniowej przerwie
równy tydzień leżałam w szpitalu. miałam krwawienie , myśleli ze mam polipa, i dotad nie wiedza skad ono było. do tego mialam rozwarcie, ech.
juz rozumiem trzesawke po fenotrenolu, ale mam tez isoptin.
bede was powoli nadrabiac.
ale czeka mnie glownie lezenie do konca ciazy...
Nooo! Jestes wreszcie! Dobrze, ze sie skonczylo tak a nie inaczej a teraz odpoczywaj, oszczedzaj sie i kupuj przez internet, zeby sie nie przemeczac

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:39   #2135
n.ik.a
Zadomowienie

aja1 jesteś niesamowita posikałam się ze śmiechu
diatoma dobrze, że już w domku - wszystkie się tu o ciebie martwiłyśmy
izunia233 dzięki dobrze wiedzieć i zobaczę co mi lekarz powie w poniedziałek

Thorgal1980
witamy konstruktywne wątki nasuwają się na bieżąco. Wiem, że nie każda ma czas na czytanie wszystkich postów jednak nie wydaje mi sie aby ktoraś z nas zapisywała takie rzeczy na kompie. Zresztą chyba nawet nie poruszałyśmy tych tematów na razie jesteśmy na etapie przygotowywania wyprawki i zakupów oraz objawów zbliżającego się porodu - ale zaglądaj i czytaj w miarę wolnego czasu

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:41
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:39   #2136
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aja Dzięki za dedykację Mam nadzieję,że do tego stanu go nie doprowadzę

ego_ego wracaj do zdrówka
czarna zlituj się nad chłopem
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:43   #2137
diatoma
Zadomowienie

muszę się pochwalić, ze mały waży już 1,4 kg w 28 tyg ciąży, także nieźle idzie pomiary wskazują częściowo na 29 a częsciowo na 30 tydzień.
szyjkę mam długości 2,4cm, a ujście 6mm.

coś mi się przypałętało po tym antybiotyku, a nie mogę stosować żadnych globulek , nic, przez minmum 2 tyg nie mam prawa sobie nic tam włożyć. mam clotrimazolum w kremie może choć coś pomoże na zewnątrz.

a przypadki rzeczywiście ciekawe, generalnie dla mnie to było dość ciekawe, jako ze nie mam za dużego pojęcia, ale podpatrzyłam że tych podkłądów jedna dziewczyna 4 paczki miała i jej brakło, tej ceratki po tyłek też idzie sporo. a niektóre laski to w ogole nie praly nowych ubranek dla swoich maluszków tylko ewentualnie te co od kogos dostaly. jedna, dziecku jak sie ulało wytarla buźkę papierem toiletowym takim zwyklym za 50 groszy !!! no wiec co kraj to obyczaj. my naprawde tutaj sie staramy, ale nie wszytkie dzieci beda mialy tak dobrze jak nasze

przyszła mi paczka w miedzy czasie z pieluszkami , tym czyms do noska, nozyczkami, kaftanikami . slicznosci'

aja
mój tż się popłakał jak mu czytałam!!! musze go pochwalic, biedny sie bardzo wystraszyl tym szpitalem. ze strachu i nerwow mieszkanie aż lśni. codziennie rano przynosil mi herbatke cieplą w termosie, a potem obiadek cipelutki od tesciowej.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:45
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:59   #2138
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dokładnie, ja dzisiaj próbowałam wizytę domową ściągnąć, płatnie czy bezpłatnie już wszystko jedno, ale obłożenie jest za duże może jutro się zwlokę przed 7 i pojadę do rejestracji, ale z drugiej strony co oni mi mogą powiedzieć? "jest pani w ciąży, proszę brać apap i tyle" wrrr
to moja przychodnia nie jest aż tak zła,
dzisiaj nie było problemu z wizytą domową dla babci
Stary 2011-01-12, 19:07   #2139
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Haha Montii coraz bliżej, coraz bliżej
Serio to mnie puchnie i pobolewa, ale po uniesieniach z mężulkiem, ostatnio mi skacze libido chociaż czuję się jak wieloryb
hahhaa nie strasz!
ale poważnie czuje się jakby mały miał zaraz wyjść, ale wiem,że to tylko złudzenie jednak boli wrr

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:09   #2140
87czarna
Zakorzenienie

iweczka hahahahaha,postaram się byc łaskawa

Stary 2011-01-12, 19:12   #2141
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy ja mam brzuch nisko, czy wysoko? 28tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (63,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (58,9 KB, 28 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:15   #2142
87czarna
Zakorzenienie

ahtaga moim zdaniem jest normalnej wysokości

Stary 2011-01-12, 19:16   #2143
Montii
Zakorzenienie

wg mnie normalny, w porównaniu do mojego to masz wysoko bo ja mam niżej ;p

[LEFT]
Stary 2011-01-12, 19:22   #2144
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja mam brzuch nisko, czy wysoko? 28tc
Normalnie, ale masz już piękna kreseczką wzdłuż brzuszka

Cieszę się, że się pośmiałyście
a taki na dobranoc

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa,
obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę
z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko
pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi

- Kur.., ale mnie prądem *****olneło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć !"

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:23   #2145
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
tak na opakowaniu jest napisane że dwa msce wczesniej, więc ja np juz moge, ale chyba mi sie nie chce
ja może się skuszę 2 tyg. wcześniej,
może przy okazji masaż piersi

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! pewnie mnie większość z Was nie pamięta, bo raczej sie udzielam w klubie ale w sumie stwierdziłam, że tu tez muszę jednak czytać, bo w klubie malo o ciązy jest wiec witam się z Wami ponownie, ale pozwólcie, że nie bede czytała wstecz bo mogłoby mi nie starczyć czasu do piątych urodzin maleństwa... Mam za to taka prośbę do Was czy możecie mi tak skrótowo napisac czy jakies konstruktywne wnioski z rozmów tutaj macie? np. ta lista rzeczy przydatnych na pierwszej str. jest super, chodzi mi właśnie o takie rzeczy, może któras z was zapisywała sobie na kompie jakies spostrzeżenia Wasze co do najważniejszych kwestii, no bo jak tutaj tak sobie dyskutujecie to pewnie jakies konkluzje sie pojawily, nie? no tak zupełnie przykładowo np. na co zwrócić uwage przy zakupie np. fotelika samochodowego, albo czy warto opłacac polozną w szpitalu? wiecie o co chodzi? szczególnie kwestie cc w warszawie mnie interesują sory, że tak zawracam głowę ale może któras z Was ma takie ważniejsze rzeczy zapisane na kompie i moglaby mi wysłać, plis. Aha bardzo prosze jeszcze o dopisanie, ze u mnie bedzie synek, najprawdopodobniej Rysio
witaj,
oj wniosków przez te wątki myślę, że każda wyciągnęła masę,
ale czy ktoś to notował to wątpię,

wszystkie tematy powracają jak bumerang więc bycie na bieżąco może wystarczy

Cytat:
muszę się pochwalić, ze mały waży już 1,4 kg w 28 tyg ciąży, także nieźle idzie pomiary wskazują częściowo na 29 a częsciowo na 30 tydzień.
szyjkę mam długości 2,4cm, a ujście 6mm.
moja w ostatnim dniu 29 tc miała 1450g

Cytat:
a niektóre laski to w ogole nie praly nowych ubranek dla swoich maluszków tylko ewentualnie te co od kogos dostaly. jedna, dziecku jak sie ulało wytarla buźkę papierem toiletowym takim zwyklym za 50 groszy !!! no wiec co kraj to obyczaj. my naprawde tutaj sie staramy, ale nie wszytkie dzieci beda mialy tak dobrze jak nasze
ojj to, że inaczej to nie znaczy że źle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:28   #2146
kosmisia1985
Raczkowanie

Ja byłam w poniedziałek na usg i mój mały bokser wazy ok. 1900 g. To dużo, czy w normie? jak jest u Was?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:29   #2147
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Normalnie, ale masz już piękna kreseczką wzdłuż brzuszka

Cieszę się, że się pośmiałyście
a taki na dobranoc

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa,
obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę
z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko
pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi

- Kur.., ale mnie prądem *****olneło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć !"
: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha::haha ha:ZABILAS MNIE TYM POSTEM LEJEM ZE SMIECHU Z MOIM MĘŻEM TERAZ
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:33   #2148
n.ik.a
Zadomowienie

aja1

dziewczyny ogladałam nową gazetkę z rossmana i tam jest cała masa chusteczek, płynów do kąpieli, szamponów, pieluch, jest puder wszystko za psie pieniadze czy któraś z was coś już z tej serii kupowała to nadaje się dla noworodków

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-12, 19:34   #2149
87czarna
Zakorzenienie

aja hahahahahah.,ja też nie mogę!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:37   #2150
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
co do pachwin to mnie też bolą. Najbardziej jak leże i wstaje łóżka. Chodzę wtedy jak kaczka Czytałam, że pod koniec ciąży można to odczuwać, ale ja mam termin dopiero na poczzątek kwietnia...Brzuch mi się wg lekarza trochę obniżył i może przez to te pachwiny...
A ja mam termin na koniec kwietnia i tez juz zaczelam czuc te niemile bole Ale raczej to nie pachwiny byly tylko spojenie lonowe, bo bardziej mnie boli po srodku, no tam wlasnie Oczywiscie tu polozna powiedziala, ze to normalne i juz

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:38   #2151
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
aja1

dziewczyny ogladałam nową gazetkę z rossmana i tam jest cała masa chusteczek, płynów do kąpieli, szamponów, pieluch, jest puder wszystko za psie pieniadze czy któraś z was coś już z tej serii kupowała to nadaje się dla noworodków
oczywiście,że się nadaje
ma mniej chemii niż niektóre kosmetyki, zerknij sobie na skład, bądź recenzje

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-i-ciala.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ara-wersja.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-twarzy.htm

[LEFT]
Stary 2011-01-12, 19:40   #2152
mokra6
Zadomowienie

aja normalnie w głos się śmiałam

Diatoma dobrze, ze już jest oki, dbaj o Was

Byliśmy dziś na wizycie. Wszystko dobrze Mała ułożona podłużnie główkowo. Tp obliczony z pomiarów Niuni-1 marzec!!! A waży już 2024! Powiedział, że do porodu powinna ważyć ok.4kg! Mam nadzieję, że nie I co do cc- to mam sie skonsultowac jeszcze z jakimś okulistą czy aby napewno jest konieczne. Jutro sam mnie umówi do jakiegoś dobrego specjalisty u niego w szpitalu w W-wie. Spoko gość z niego A co do Małej to ja już nie wiem kiedy ona się urodzi Owu miałam szybko, bo 8-9 dc, Więc raczej nie 15marca-jak wychodzi z OM.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:44   #2153
Montii
Zakorzenienie

chyba,żadna z nas nie wie dokladnie kiedy urodzi się jej dziecko
na sugeruję się terminem z OM
bo co usg to inny

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:47   #2154
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
oo, a w którym tygodniu się objawił?

ja już mam przewijak, materac, pościel, kocyk, okrycie kąpielowe i trochę ciuszków
w 27 tyg wg OM a wcześniej w 12 na prenatalnych coś mi lekarz wspominał, że coś tam widzi - ale na ostatniej wizycie miesiąc temu mój prowadzący mówił, że raczej dziewczynka. Jednak pierwsze słowo się liczy i będzie chłopak

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:54   #2155
iizabelaa
Zakorzenienie

oto co dzisiaj mi siostra przyniosła z lumpka

body oraz sukienka na rozm. 3-6 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080075.jpg (193,0 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-01-12, 19:56   #2156
n.ik.a
Zadomowienie

Montii jak zwykle dzięki wezmę chyba puder do pupci i chusteczki. Jutro podjade to zobaczę co tam jest jeszcze. A dziewczyny wiem, że to jeszcze za wcześnie na nowy wątek ale własnie przyszedł mi do głowy tutuł
Marzec, kwiecień już za pasem więc czekamy aż na świecie pojawią się nasze bobasy

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-12, 19:58   #2157
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mam tą pościel z lewkiem Kupiłam ją głównie dlatego, że do Leonka lew bardziej pasuje, ale bardzo mi się też ta z krabem podoba
Tity mi sie podoba bardzo kaczka i lew wlasnie. A gdzie kupilas posciel, na all? bo zastanawiam sie czy w sklepie moze byc tansz. I czy masz cos jeszcze z serii?

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
agaaga89 przedwczoraj byłam u mojej ginki i stwierdziła, że coś mało mi przybywa, ale jeszcze nadrobie. To mnie pocieszyła :P mi tam taki stan rzeczy absolutnie nie przeszkadza... już z tym brzuchem jaki mam czuje się jak słonik, a co dopiero jakbym miała mieć jeszcze większy o_O (i tak pewnie będę miała, ale będę się z nim krócej mordować )
malutko, w sumie maluch loysko i macica tyle waza pewnie, jak nie wiecej
Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
ja jak zwykle piszę z zarąbistą częstotliwością, ale pamiętam o Was
jakoś się nigdzie nie udzielam...
Hm, chyba skończyliśmy zakupy... jeszcze tylko pościel, ale to kwestia sporna z mężusiem, więc obrady trwają
Z wózków to JumperX z tako, z kolekcji 2011. Chcieliśmy potem kupić, jak się Kubuś urodzi, ale od lutego wchodzi większy vat na nosidełka, i podrożeją sporo te wózki 3 w 1.
Jutro idę do szpitala na jakiś wymaz... miała któraś?
fajnie ze u Ciebie wszystko dobrze.
co do tego vatu to my kupimy teraz w styczniu nosidelko i tak bierzemy maxi cosi bez wzgledu na wozek, a potem w lutym wozek zamowimy.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
hmm ja chyba wszystko puszcze w tej loveli. a i jeszcze na niektórych ubrankach sa podobno takie twarde metki, to lepiej je poobcinać żeby nie drażniły dziecka.
ja tez wszystko puszcze w jelpiem, swoje koszule poporodowe tez, ale chyba kupie jeszcze plyn do plukania jelpa, szczegolnie ten rozowy ma sliczny zapach

Diatoma dobrze, ze jestes juz w domku. Trzymaj sie dzielnie i odpoczywaj.

Ciekawe ile nasz malutek bedzie wazyl na kolejnym usg... to bedzie koniec 29 tygodnia.. a w 25 na poczatku mial 700 gr, wiec pewnie niewiele ponad kilogram.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:00   #2158
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Montii jak zwykle dzięki wezmę chyba puder do pupci i chusteczki. Jutro podjade to zobaczę co tam jest jeszcze. A dziewczyny wiem, że to jeszcze za wcześnie na nowy wątek ale własnie przyszedł mi do głowy tutuł
Marzec, kwiecień już za pasem więc czekamy aż na świecie pojawią się nasze bobasy
polecam je ze wzgl na skład no i cenę!
ja mam akurat blisko do rossmana..tak samo oliwka dla kobiet w ciąży :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...acji-ciala.htm rewelacyjne opinie

[LEFT]
Stary 2011-01-12, 20:03   #2159
Thorgal1980
Zadomowienie

o jezuniu jak tu u was wesolutko dobra, to bede czytała na bieżąco może wystarczy
poprosze mame to mi foty zrobi brzucha aktualne, mam tylko takie z 24 tygodnia a teraz jestem na początku 29.
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:04   #2160
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
aja normalnie w głos się śmiałam

Diatoma dobrze, ze już jest oki, dbaj o Was

Byliśmy dziś na wizycie. Wszystko dobrze Mała ułożona podłużnie główkowo. Tp obliczony z pomiarów Niuni-1 marzec!!! A waży już 2024! Powiedział, że do porodu powinna ważyć ok.4kg! Mam nadzieję, że nie I co do cc- to mam sie skonsultowac jeszcze z jakimś okulistą czy aby napewno jest konieczne. Jutro sam mnie umówi do jakiegoś dobrego specjalisty u niego w szpitalu w W-wie. Spoko gość z niego A co do Małej to ja już nie wiem kiedy ona się urodzi Owu miałam szybko, bo 8-9 dc, Więc raczej nie 15marca-jak wychodzi z OM.
tego nikt nie wie
termin OM zakłada plus minus 2 tyg.

ale i tak każdy gin sugeruje się tym terminem

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oczywiście,że się nadaje
ma mniej chemii niż niektóre kosmetyki, zerknij sobie na skład, bądź recenzje
ja ostatnio czytałam o kosmetykach trochę w necie,
bo zastanawiam się nad Hipp
i na forach większość mam wypowiada się że używa dla noworodka kosmetyków z apteki Oliatum itp
tak się myślę czy są jeszcze dzieci, które normalnie reagują na drogeryjne kosmetyki

W sumie do takiej małej dzidzi to główny kosmetyk to jakiś płyn do kąpieli,
i tak sobie myślę, ze ja osobiście używam drogich kosmetyków
a na małej chce oszczędzać

myślę o czymś Musteli Bebe

A tak ogólnie to jakie kosmetyki są jeszcze potrzebne dla noworodka?
Poza czymś do kąpieli i kremem do pupy.

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
A ja mam termin na koniec kwietnia i tez juz zaczelam czuc te niemile bole Ale raczej to nie pachwiny byly tylko spojenie lonowe, bo bardziej mnie boli po srodku, no tam wlasnie Oczywiscie tu polozna powiedziala, ze to normalne i juz

jejka
ja nie mam takich bóli
na sama myśl co mnie czeka to

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości