Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:16   #3481
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wowwwwwwwwwww rewelacja
mąż powiedział że idealnie będzie pasował do naszego dużego pokoju i gdzie go znalazłam ile kosztuje hahhahahaha
to teraz mów wszystko - gdzie kupiłaś

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:19
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:18   #3482
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Śliweńko no właśnie mi też się ta ramka podoba. Ale dla dziadka teraz muszę kombinować jeszcze

w ogóle to myślę, czy lepiej zrobić składkę po 5 zł i kupić soki i ciasto czy wyznaczyć 3 rodziców do upieczenia ciasta , tylko to będzie troszkę nie sprawiedliwe bo mam 25 dzieci,a kolejne okazje do pieczenia ciasta to będzie bal karnawałaowy i dzień matki. Więc tylko 9 osób by piekło ciasto.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Rosi super jest ten obraz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:21   #3483
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:27   #3484
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Gratuluje ,fajny projekt!!!
W Polsce będziemy na początku marca.A tv kupiliśmy ,bo dostaliśmy z firmy na święta vouchery więc połowa telewizora jest za darmo
aaa no to super

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie by się jeszcze marzył ogród zimowy
mamy wielka dzialke (ponad 2000 m2) takze jak nam sie zamarzy to kiedys zrobimy na razie mam marzenie miec domek i mala altanke

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Śliweńko no właśnie mi też się ta ramka podoba. Ale dla dziadka teraz muszę kombinować jeszcze

w ogóle to myślę, czy lepiej zrobić składkę po 5 zł i kupić soki i ciasto czy wyznaczyć 3 rodziców do upieczenia ciasta , tylko to będzie troszkę nie sprawiedliwe bo mam 25 dzieci,a kolejne okazje do pieczenia ciasta to będzie bal karnawałaowy i dzień matki. Więc tylko 9 osób by piekło ciasto.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

sama nie wiem... moze zbierz rodzicow i zapytaj kto moglby upiec ciasto, bo takie wyznaczanie sama nie wiem... niektorzy nie umieja piec
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:29   #3485
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

samba ładna działką, nasza też ma 20 arów Tylko widzisz bym musiała się każdego pytać, bo tak zebrać ich razem teraz to nie da rady

Stary 2011-01-12, 18:31   #3486
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

India ogladalam Twoj dziennik budowy i jestem pod wrazeniem jak szybko wybudowaliscie ten wasz domek mam nadzieje ze nam pojdzie rownie szybko
Stary 2011-01-12, 18:33   #3487
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
czy was obraz to barwy nocy? o jest bardzo podoba a pewna nie jestem
jest super, nam się jeszcze podoba daleki kraj i w południowej poświacie
no i ten barwy nocy
Stary 2011-01-12, 18:38   #3488
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:40   #3489
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no właśnie u was wyszedł ciemniejszy
ale jest rewelacyjny
teraz dałaś mi zagwostkę będziemy z tż debatować
Stary 2011-01-12, 18:45   #3490
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba ładna działką, nasza też ma 20 arów Tylko widzisz bym musiała się każdego pytać, bo tak zebrać ich razem teraz to nie da rady
no tylko nasza jest waska a dluga (16metrow szeroka i 133 dluga) wiec to nas troche ograniczalo przy wyborze projektu... no ale udalo nam się ja kupic w bardzo atrakcyjnej cenie takze jestesmy zadowoleni

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Mnie tez sie podoba obraz ale niestety nie mam go jeszcze gdzie powiesic moze kiedys
Stary 2011-01-12, 18:56   #3491
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ana - widze ze zninkelas i sie nie odzywasz bardzo ladnie! masz ode mnie dzis nie kopa tylko przytulaska za tak ladna prace nad pisaniem! prosze sie dalej nie odzywac tylko pisac a potem poklachac z nami!
No przerwa była obiadokolacja sąsiadka była i tak zeszło

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ana, ja ciągle trzymam kciuki za wenę w pisaniu pracy
Dziękuję to jeszcze trochę to potrwa ze 2 miesiące haha
w ogóle to tak średnio to do kiedy się pisze pracę?

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej. Jestem mega wkurzona bo nic nie załatwiłam dziś w tym sądzie !!! Niepotrzebnie straciłam dzień urlopu. Na miejscu okazało się, że skargi o stwierdzenie nieważności małżeństwa przyjmują tylko w poniedziałki i piątki od 12 do 14...no paranoja !!! I znów muszę brac wolny piątek. Do tego pracują tam sami starzy księża i siostry starowinki...jak weszłam do kancelarii, to te siostry nawet nie dosłyszały czego ja chcę. A z pokoju przesłuchań świadków wychodził ksiądz staruszek i było słychać odgłosy pisania na maszynie tych zeznań...hehe teraz mam odpowiedz dlaczego te ich procedury trwają latami...nic dziwnego ! Echhh....
ehh a myslałam, że już mnie nic nie zdziwi w takich urzędach

Cytat:
aaaa pytałam się mojej opiekunki w sprawie tych nieobecność. kazała mi powiadomość rodziców, wpisać w dziennieku, ze taka rozmowa się odbyła i wtedy zgłosić to dyrekcji. Jedna ma 52 % nieobecność, druga 58 %
O to moje przypuszczenie o powiadomieniu rodziców się sprawdziło

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mamy
http://www.z500.pl/projekt/z1,maly,d...,budowie,.html

Taki budujemy mały ale na początek wystarczy
Kochana a jakie zamierzacie robić ogrzewanie? bo nie widzę kotłowni jedynie pom.gosp.? bo z tego co kojarzę to chyba nie macie centralnego...?
Jak gazowe albo olej opałowy to odradzam cofnij się kilka stron wstecz bo była rozmowa o tym

Cytat:
Dziewczyny szukam fajnego pomysłu na prezent na dzień babci i dziadka do zrobienia przez moje dzieci dla ich dziadków . Damy to po przedstawieniu 21 stycznia.
Jak byłam na praktykach to pamiętam, że dzieciaki dla babci robiły korale z makaronu a dla dziadka krawat

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jarzysz jak żarówka?
hahaha wogóle mówię dziś do Pata (i do Wojtka) Mamusia przez was zwariuje i wyląduje w psychiatryku! a Wojtas - Tak synu mamusia chce nas zostawić i się wyprowadzić do psychiatryka żeby być blisko cioci Rybulki.
moja mina bez cenna ale mi się styki w ciąży przepaliły i przez chwilę myślałam że ty w psychiatryku mieszkasz, dopiero potem zajarzyłam że mu o odległość chodziło
hahahahaa
sama tak pomyślałam i takiego zonka walnęłam ooo takiego ->

Cytat:
aaa zapomnialam sie pochwalic ze mamy juz zakupione bloczki fundamentowe i bloczki na budowe scian i tz ostatnio kupil wiertare, szlifierke i cos tam jeszcze takze sprzet powoli tez sie kompletuje
Też mamy bloczki kupione a cegłę i max zamówiony

Cytat:
Treść usunięta
Wow nietuzinkowy, ale bardzo mi się podoba
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:58   #3492
india83
Zakorzenienie

Cytat:
India ogladalam Twoj dziennik budowy i jestem pod wrazeniem jak szybko wybudowaliscie ten wasz domek mam nadzieje ze nam pojdzie rownie szybko
Na pewno Wam również uda się w podobnym czasie koniecznie załóż dziennik, tez będziemy podziwiac efekty
Stary 2011-01-12, 19:04   #3493
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no tylko nasza jest waska a dluga (16metrow szeroka i 133 dluga) wiec to nas troche ograniczalo przy wyborze projektu... no ale udalo nam się ja kupic w bardzo atrakcyjnej cenie takze jestesmy zadowoleni )
aha rozumiem. u mnie to prawie prostokąt o bokach ok 33 i 57?? jakoś tak.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
O to moje przypuszczenie o powiadomieniu rodziców się sprawdziło

Jak byłam na praktykach to pamiętam, że dzieciaki dla babci robiły korale z makaronu a dla dziadka krawat
zgadza się. ooo z czego krawat?? Podoba mi sie pomysł
i korala z czego, z makaronu czy z koralików??

Zdecydowałam, ze jednak zrobię składkę i niech trójka klasowa coś kupi do picia i jakieś małe ciasteczka, pączuszki, ciasto. tak będzie sprawidliwie.

Stary 2011-01-12, 19:09   #3494
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a jakie zamierzacie robić ogrzewanie? bo nie widzę kotłowni jedynie pom.gosp.? bo z tego co kojarzę to chyba nie macie centralnego...?
Jak gazowe albo olej opałowy to odradzam cofnij się kilka stron wstecz bo była rozmowa o tym

Też mamy bloczki kupione a cegłę i max zamówiony
hmmm szczerze mowiac to nie zdecydowalismy jeszcze, glownym dowodzacym w kwestiach technicznych jest moj maz , na pewno planujemy ogrzewanie podlogowe i bedziemy mieli kominek, ale bardziej do celow dekoracyjnych... kwestia ogrzewania na razie jest otwarta...

my mamy termalike... tzn tez na razie tylko zamowiona i oplacona a dostarcza nam ja jak stopnieja sniegi

a wy to juz o krok dalej jestescie bo macie fundamenty nio nie?

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Na pewno Wam również uda się w podobnym czasie koniecznie załóż dziennik, tez będziemy podziwiac efekty
nooo zaloze zaloze zobaczymy jak nam pojdzie... my duzo chcemy wlasnymi silami zrobic, po pracy, na urlopie i w weekendy takze obawiam sie ze troche sie wydluzy no ale damy rade

A wy teraz cos wynajmujecie czy mieszkacie z rodzicami?
Stary 2011-01-12, 19:09   #3495
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie wydawala sie... ja w ogole nie wiem po co ona mi zalatwiala ta robote... ja jak bym kogos nie lubila to bym mu pracy nie zalatwiala a ta mi zalatwila i teraz sie po mnie wozi.... wczoraj np zrobila mi awanturę o to ze na JEJ biurku lezy zalaczony telefon, leci czas rozmowy i blokuje linie... tak jakbym ja miala cos z tym wspolnego i w biurze nie pracowaly z nami jeszcze 4 inne osoby... no ale nic...

szczytem wszystkiego bylo jak kiedys przyszlam do pracy w leginsach i swetrze a ona mi powiedziala, ze kopiuje jej styl i ze to jest smieszne i zalosne i ze ona nie musi sie na czarno ubierac (sweter byl czarny) zeby szczuplej wygladac... normalnie szczena mi opadla bo zarowno sweter jak i leginsy mialam juz na dlugo przed przyjsciem do tej firmy i w nich chodzilam... takze z kopiowaniem stylu nie mialo to nic wspolnego

no ale na niektore osoby to szkoda slow

mamy

Taki budujemy maly ale na początek wystarczy
Cześć koleżanka masakra, nie do wiary.
Za to domek cudo, bardzo bardzo mi się podoba

Cytat:

To tylko 3 os pieką ciasto a jedną okazję? Bo jak my robiliśmy imprezy z ciastem to zazwyczaj prosiłam 5 mam, ciasto zostawało, ale było na drugi dzień do zjedzenia. Ja bym prosiła mamy to taniej wyjdzie. A reszta rodziców może się w inny sposób zaangażować w życie grupy, nie tylko przy ciastach. Zrobisz bliżej lata piknik dla dzieci i cześć rodziców będzie musiała wałówkę przygotować- kupić ciasteczka, soki, owoce
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:14   #3496
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza się. ooo z czego krawat?? Podoba mi sie pomysł
i korala z czego, z makaronu czy z koralików??

Zdecydowałam, ze jednak zrobię składkę i niech trójka klasowa coś kupi do picia i jakieś małe ciasteczka, pączuszki, ciasto. tak będzie sprawidliwie.
Korale to z makaronu rurki są do kupienia... barwione w pomidorach i szpinaku + tradycyjny czyli masz 3 kolory i jakiś sznureczek, mulina i nawlekanie przez rurki ewentualnie tradycyjny makaron i farby w dłoń

Co do krawatu to dokładnie nie wiem jak to było robione ale podejrzewam, że był wycięty wzór z kartonu dzieci odrysowały i wycięły później wykonane jakieś zdobienie, np. wylepianka z papieru kolorowego albo z bibuły, albo jeszcze inny pomysł i na gumkę taką cieniutką zaczepiony

Powiem szczerze, że tego krawatu nie widziałam tylko z opisu słyszałam, że super wyszedł, ale korale widziałam i potwierdzam

Znalazłam jeszcze coś takiego dość ciekawe oczywiście bez przerw http://www. spryciarze .pl/zobacz/jak-zrobic-naszyjnik-z-papieru

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:17
Stary 2011-01-12, 19:20   #3497
india83
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm szczerze mowiac to nie zdecydowalismy jeszcze, glownym dowodzacym w kwestiach technicznych jest moj maz , na pewno planujemy ogrzewanie podlogowe i bedziemy mieli kominek, ale bardziej do celow dekoracyjnych... kwestia ogrzewania na razie jest otwarta...

my mamy termalike... tzn tez na razie tylko zamowiona i oplacona a dostarcza nam ja jak stopnieja sniegi

nooo zaloze zaloze zobaczymy jak nam pojdzie... my duzo chcemy wlasnymi silami zrobic, po pracy, na urlopie i w weekendy takze obawiam sie ze troche sie wydluzy no ale damy rade

A wy teraz cos wynajmujecie czy mieszkacie z rodzicami?
na razei z moimi rodzicami. obejrzałam rzuty waszego domku i z rozkladu oraz powierzchni jest podobny do naszego hihi...
Stary 2011-01-12, 19:23   #3498
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Tzn. fundamentów całych nie tylko ławy mamy zalane ale nam z budową zejdzie sporo dłużej, bo my budujemy z podwójnego muru tzn. cegła styropian i bloczek a sporo ludzi buduje tynk styropian bloczek
Co do ogrzewania to naprawdę pomyślcie już teraz dobra rada proste z serca czy nie dorobić jakiejś kotłowni najtańsze ogrzewanie to na miał lub na ekogroszek chyba, że dużo zarabiacie... bo na gaz lub olej opałowy jest duuuzo bardziej wygodne ale również dużo droższe
Murarzy macie?
Termalika? co to? suporex?
Stary 2011-01-12, 19:37   #3499
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
na razei z moimi rodzicami. obejrzałam rzuty waszego domku i z rozkladu oraz powierzchni jest podobny do naszego hihi...
to macie ladny domek

Cytat:
Tzn. fundamentów całych nie tylko ławy mamy zalane ale nam z budową zejdzie sporo dłużej, bo my budujemy z podwójnego muru tzn. cegła styropian i bloczek a sporo ludzi buduje tynk styropian bloczek
Co do ogrzewania to naprawdę pomyślcie już teraz dobra rada proste z serca czy nie dorobić jakiejś kotłowni najtańsze ogrzewanie to na miał lub na ekogroszek chyba, że dużo zarabiacie... bo na gaz lub olej opałowy jest duuuzo bardziej wygodne ale również dużo droższe
Murarzy macie?
Termalika? co to? suporex?
musze zapodac mezowi temat na razie przeboje z urzedami przy wydawaniu zgody na budowe nas zaabsorbowaly i nie myslelismy nad tym zbyt wiele... duzo nie zarabiamy

Termalika to takie bloczki jak maxy tylko ze troche wieksze jeszcze i ponoc na kleju sie je klei a nie na zaprawie... ale ja to wybieram tylko kolory... maz zajmuje sie sprawami technicznymi

co do murarzy to mamy zamiar dzialac sami... tzn maz, tata, moze moj dziadek, moj brat... i ja w roli kierownika mamy nadzieje tez ze pomoze nam wujek meza bo od lat pracuje w budowlance ale nie wiadomo czy bedzie mial czas... z nim na pewno by szybciej poszlo slowem rodzinna robota... a ile placicie za murarzy?
Stary 2011-01-12, 19:49   #3500
india83
Zakorzenienie

Cytat:
to macie ladny domek

musze zapodac mezowi temat na razie przeboje z urzedami przy wydawaniu zgody na budowe nas zaabsorbowaly i nie myslelismy nad tym zbyt wiele... duzo nie zarabiamy

Termalika to takie bloczki jak maxy tylko ze troche wieksze jeszcze i ponoc na kleju sie je klei a nie na zaprawie... ale ja to wybieram tylko kolory... maz zajmuje sie sprawami technicznymi

co do murarzy to mamy zamiar dzialac sami... tzn maz, tata, moze moj dziadek, moj brat... i ja w roli kierownika mamy nadzieje tez ze pomoze nam wujek meza bo od lat pracuje w budowlance ale nie wiadomo czy bedzie mial czas... z nim na pewno by szybciej poszlo slowem rodzinna robota... a ile placicie za murarzy?

my murarzom płaciliśmy 24,5 tys
Stary 2011-01-12, 19:52   #3501
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

my murarzom płaciliśmy 24,5 tys
sporo jak dla nas.... no ale zobaczymy jak nam bedzie szlo samemu... mamy nadzieje ze czesci kosztow uda nam sie uniknac
Stary 2011-01-12, 20:00   #3502
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Zrobisz bliżej lata piknik dla dzieci i cześć rodziców będzie musiała wałówkę przygotować- kupić ciasteczka, soki, owoce
piknik to rewelacyjny pomysł moje dzieci szalały jak na pół dnia szliśmy na wyprawę nieopodal przedszkola nie ważne gdzie ważne że wyprawa koce słodkości super impreza
robiliśmy zabawy w stylu podchodów znajdowali skarby rozwiązywali zagadki aż znaleźli skarb raz skarbem było nasze foto grupowe w myśl że skarbem są przyjaciele koledzy a raz fotki rodzinne (rodzice mi wcześniej przynieśli) i każdy miał swój skarb trzeba było się trochę narobić pochować tak żeby dzieci znalazły ale żeby nikt przez noc wskazówek itd nie poprzestawiał ale zabawa była przednia

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-12 o 20:03
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:03   #3503
india83
Zakorzenienie

Cytat:
sporo jak dla nas.... no ale zobaczymy jak nam bedzie szlo samemu... mamy nadzieje ze czesci kosztow uda nam sie uniknac
a duzo kasy macie przeznaczonej na budowe?
Stary 2011-01-12, 20:15   #3504
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Znam te przeboje z urzędami... mi w tym roku mieliśmy mieć już bloczki wyciągnięte i ziemi nasypane (bo mokro u nas), ale urzędy zawiodły... i tak ławy laliśmy już w listopadzie...

A co do murarza to Was podziwiam... jeżeli wśród Was nie ma murarza to naprawdę będziecie wielcy jak wszyscy pójdzie sprawnie ja bym się bała... jeszcze bloczki jak bloczki, ale żeby dobrze okna wprawić, stropy zrobić... hm powodzenia życze w każdym razie
Na nasz domek murarz bierze nie dużo 35 tys. z przykryciem papą... co normalnie chcieli za samą budowę ścian za 40 tys... a ten bierze ze stropami, oknami, z wierzbą dachową i przykryciem papy... ale to nam się po prostu udało i tak zaoszczędziliśmy ponad 20 tys.... jakiś cud się stał i nikt nie wierzy, że za taką cenę nam buduję ale my to już mamy na umowie a co lepsze nie jest to byle ktoś, tylko murarz z polecenia, także mamy do niego pewność
Stary 2011-01-12, 20:26   #3505
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
a duzo kasy macie przeznaczonej na budowe?
wiesz co oszczednosci mielismy jakies 120 tys z czego za 57 tys kupilismy dzialke ze wszystkimi oplatami, za ok 10000 materialy na sciany i jakies takie mniejsze rzeczy typu mapki i inne pozwolenia i teraz mamy jeszcze ok 50 tysiecy...takze moze na materialy starczy, robota we wlasnym zakresie a na wykonczenie kredyt... takie przynajmniej sa zalozenia

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Znam te przeboje z urzędami... mi w tym roku mieliśmy mieć już bloczki wyciągnięte i ziemi nasypane (bo mokro u nas), ale urzędy zawiodły... i tak ławy laliśmy już w listopadzie...

A co do murarza to Was podziwiam... jeżeli wśród Was nie ma murarza to naprawdę będziecie wielcy jak wszyscy pójdzie sprawnie ja bym się bała... jeszcze bloczki jak bloczki, ale żeby dobrze okna wprawić, stropy zrobić... hm powodzenia życze w każdym razie
Na nasz domek murarz bierze nie dużo 35 tys. z przykryciem papą... co normalnie chcieli za samą budowę ścian za 40 tys... a ten bierze ze stropami, oknami, z wierzbą dachową i przykryciem papy... ale to nam się po prostu udało i tak zaoszczędziliśmy ponad 20 tys.... jakiś cud się stał i nikt nie wierzy, że za taką cenę nam buduję ale my to już mamy na umowie a co lepsze nie jest to byle ktoś, tylko murarz z polecenia, także mamy do niego pewność

no to pieknie ten wujek jest murarzem i mamy nadzieje ze pomoze... a poza tym moj maz jest "techniczny", a tesciu z moim dziadkiem maja juz na koncie budowe altan dzialkowych (moja altana jest calkiem spora i dziadek sam tam murowal, nawet dach sam zrobil) takze mam nadzieje ze jakos sie to postawi... w kazdym razie bedziemy probowac
Stary 2011-01-12, 20:44   #3506
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Treść usunięta
bradzo ladny

Cytat:
No przerwa była obiadokolacja sąsiadka była i tak zeszło

Ana - oj ty lobuziaro - a ja myslalam ze Ty tak intensywanie piszesz Do kiedy masz oddac prace promotorce? pewnie pierwszy rozdzial tak ?

Samba - ogladnelam wasz projekt - super domek i jak dla mnie idealna wielkosc. Moi rodzice maja bardzo podobny wielkosciowo i wszystko co potrzebne w nim jest! Nie ma duzo sprzatnia a pokoi tyle ile potrzeba. zaloz koniecznie dziennik na necie, chetnie bede go sledzic tak jak Indi i Gold-fish

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Madzia - z tych pomyslow prezentu najbardziej mi sie ta ramka spodobala-ladna i praktyczna. Drzewko tez niczego sobie. Ta sol nie wiem czy latwa do zrobienia bo te barwniki bys musiala zalatwic. Swiecznik ciakawy ale tez wiaze sie z drozszymi materialami do kupienia-koraliki.

Rybulko - a moglabym zobaczyc ta fotke stópek Miloszka o ktorej pisalas ? Chcialam zrobic Tomusiowi na wlochatym kocyku ale jakos nie bylo okazji i na razie takie mi sie udaly.

Martus - wybralas juz fotke Pata dla babci i dziadka z okazji ich swieta ? Ciakwa jestem jaka wybierzesz. Ja sie wlasnie zastanawiam czy by moim dziadkom nie zrobic tej co podnosi główke do góry-na nk mialam-kojarzysz ?

Moje dziecie uspane, maz w pracy wiec moge chwilek tu spokojnie posiedziec
Byly dzis moje kobietki z przedszkola-fajnie bylo poklachac. Prezenty dostalismy-fajnie ze nie kupily kolejnych ciuchow-bo maly tak szybko wyrasta a szafe mam zawalona cala ciuszkami, Dostalismy fajny zestaw kosmetykow, husteczke dla malucha-to sie zawsze przyda!

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-01-12 o 21:00
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:46   #3507
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana - oj ty lobuziaro - a ja myslalam ze Ty tak intensywanie piszesz Do kiedy masz oddac prace promotorce? pewnie pierwszy rozdzial tak ?
Kochana ja już promotorce oddawałam a teraz pisze dalej
samej treści mam w sumie 14 stron (+ spis treści, bibliografia itp.) a dzisiaj napisałam ponad 2 strony

Prace lic. drukuje się jednostronnie czy dwustronnie?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-12 o 20:49
Stary 2011-01-12, 20:52   #3508
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zapłaty to u nas w tym roku i tak wyszło dużo do zapłaty, bo 5 tys... ale tata się uparł na jakiś lepszy groszek i wyszło to z dowozem 5tys za 5ton... tempka 23/24 stopnie powierzchnia domu do ogrzania 200m2.... ale w normalnych warunkach to tona kosztuje jakieś 700zł
a 4 tony na rok schodzą przy takiej powierzchni i takiej temperaturze (my wzięliśmy 5 ton ale właśnie zostanie jeszcze) to wychodzi 4*700=2800zł rocznie
India obliczenia skierowane też dla Ciebie

A co do palenia to u nas jest to dłuższa historia, gdyż groszek w workach nie jest tak wysuszony jak by był w szopce rozrzucony... (dlatego my w swoim domku tak chcemy zrobić...) nie spala on się tak dobrze i parę razy już zdarzyło się, że piec się zasypał i wygasił... także wiesz trzeba było często go odpalać a co do uzupełniania to nie ono jest najgorsze tylko właśnie czyszczenie, mój tato zakłada do tego celu takie specjalne maski na twarz, bo inaczej ma w ustach i nosie pełno sadzy
Tak czy siak wychodzi to na pewno dużo taniej niż gaz czy olej opałowy... który jest naprawdę bardzoo drogi... i do tego temperatura w mieszkaniach 18 stopni...

Dzięki
My z tego pieca miałowego jesteśmy bardzo zadowoleni, tym bardziej, że wcześniej mieliśmy taki, w którym 100 razy dziennie trzeba było przegarniać, także teraz to luksus Za tonę bardzo dobrej jakości miału płacimy 570 zł i starcza na co najmniej miesiąc w zależności od temp na dworze, bo w domu mamy cieplutko, w krótkich rękawkach chodzimy

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej laseczki wrociłam z wynikami wymazu i niby jest wszytsko dobrze...
grzybka zadnego nei mam, rzesitka tez nie wiec kurde nie wiem skad te upławy

w nagrode zezarłam ciastko z galaretką

co do wozka to tak
Martuś u mnie w trzech sklepach sa tylko na zamówienie
w kaji viki i bocku czas czekania to ok 5 tygodni

a wózek to kupilismy taki dokładnie
http://allegro.pl/hit-3w1-fyn-4ds-je...362804648.html

a najgorsze jest to ze weszła w zycie nowa kolekcja z nowymi kolorami
specjalnie pojechałam do kaji zeby sie dopytac czy ten nasz wybrany kolor bedzie dostepny i babka mnie zapewniała ze taaaaaaaaa oczywiscie bo to najlepszy kolor i on zostaje!!!
pojechalismy do zabrza do bocka zamówić (bo wyszło taniej)
a babka mi mowi ze tego koloru juz nie ma i nie bedzie bo kolor wycofany!!!

wiec sie jej pytam jak wycofany jakw gliwicach mi powiedzieli ze on przechodzi i przy nas ta kobitka zadzwoniła do producenta no i nie ma tego koloru juz!!!
ale mi powiedziała ze chyba specjalnie na nas czekał bo oni maja na stanie w magazynie jedną sztuke jeszcze tego wózka jak chcemy to oni moga go spakowac i zarezerwowac dla nas
a my mamy jeszcze przemyśleć czy czasem nic z nowych kolorów nam sie nei podoba i za tyydzien dac znac czy na pewno chcemy ten zielony czy czasem nie inny bo nowe tez są fajne
no i wpłacilismy zaliczke na ten zielony ale musimy jeszcze poogladac nową kolekcję
Ale mieliście szczęście z tą ostatnią sztuką Mnie się jeszcze z tej nowej kolekcji bardzo podobał ten co na zdjęciu, na żywo jest przepiękny.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
(...)
Maju, właśnie do Ciebie też mam pytanie. ja zawsze burberry london znałam pod tą wersją: http://www.perfunauci.pl/perfumy/pro...ndon-for-women

a dostałam taką wersję: http://www.perfumehouse.pl/pl/p/Burb...-EDP-50-ml/632

i są to dwa zupełnie różne zapachy. Jest możliwe, że tamte wycofali i pod tą samą nazwą wydali zupełnie nowy zapach?

jak mówiłam mężowi, jakie mi się marzą, to miałam te pierwsze na myśli, ale z tych też jestem bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
może wystarczy powiedzieć Burberry Classic i już powinno być wiadomo o co chodzi (bez mylenia z londonami)
Guciu jest dokładnie tak, jak mówi Maja. Na te pierwsze jeszcz zwyczajowo mówi się po prostu Burberry Woman. Ale bardzo wiele osób popełnia ten błąd, co Twój mąż. Najważniejsze jednak, ze zapach przypadł Ci do gustu

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hellooooo
witam Was kochane po mojej znów miesiecznej albo ponad miesiecznej absencji.
Nawet nei dawałam rady czytac Was chociazby z doskoku z racji na full roboty w pracy i dzien w dzien nadgodziny.
Złapałam jakas infekcje, a z racji ze w ciazy, to dostałam L-4 i odpoczywam do poniedzialku wlacznie
Kochana, lanie Ci się należy za tą nieobecność Jak Ty wytrzymujesz takie tempo pracy, no i jak dzidziuś to znosi? My będziemy rodzić jakoś w podobnym czasie z tego co pamiętam

Cytat:
Kochane potrzebuje rady i opinii na was zawsze mozna liczyc
Chce wywolac w duuuzym formacie fotki "konczynek" Tomusia zeby powiesic na scianie. I mam dylemat - w kolorze czy czrno biale ?
wrzucam fotki-jak Wy sadzicie ?

pozniej was nadrobie, teraz obiadek bo moje panie z przedszkola niedawni pojechaly-fajnie bylo poklachac - a babka cytrynowa prawie cala zniknela
Dziewczyny Ci już pomogły, ale ja też dorzucę, że bardziej podobają mi się te czarno-białe zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej. Jestem mega wkurzona bo nic nie załatwiłam dziś w tym sądzie !!! Niepotrzebnie straciłam dzień urlopu. Na miejscu okazało się, że skargi o stwierdzenie nieważności małżeństwa przyjmują tylko w poniedziałki i piątki od 12 do 14...no paranoja !!! I znów muszę brac wolny piątek. Do tego pracują tam sami starzy księża i siostry starowinki...jak weszłam do kancelarii, to te siostry nawet nie dosłyszały czego ja chcę. A z pokoju przesłuchań świadków wychodził ksiądz staruszek i było słychać odgłosy pisania na maszynie tych zeznań...hehe teraz mam odpowiedz dlaczego te ich procedury trwają latami...nic dziwnego ! Echhh....
Faktycznie nic dziwnego, że to tyle trwa Ehh... nie pozostaje nic, tylko uzbroić się w cierpliwość.

Cytat:
no wlasnie wydawala sie... ja w ogole nie wiem po co ona mi zalatwiala ta robote... ja jak bym kogos nie lubila to bym mu pracy nie zalatwiala a ta mi zalatwila i teraz sie po mnie wozi.... wczoraj np zrobila mi awanturę o to ze na JEJ biurku lezy zalaczony telefon, leci czas rozmowy i blokuje linie... tak jakbym ja miala cos z tym wspolnego i w biurze nie pracowaly z nami jeszcze 4 inne osoby... no ale nic...

szczytem wszystkiego bylo jak kiedys przyszlam do pracy w leginsach i swetrze a ona mi powiedziala, ze kopiuje jej styl i ze to jest smieszne i zalosne i ze ona nie musi sie na czarno ubierac (sweter byl czarny) zeby szczuplej wygladac... normalnie szczena mi opadla bo zarowno sweter jak i leginsy mialam juz na dlugo przed przyjsciem do tej firmy i w nich chodzilam... takze z kopiowaniem stylu nie mialo to nic wspolnego

mamy

Domek przepiękny Wielkość jak najbardziej odpowiednia, po co większy, kto by to miał sprzątać
A koleżanka - nie wiedziałabym na Twoim miejscu czy się śmiać czy płakać z tych jej docinek Porażka.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Kochana ja już promotorce oddawałam a teraz pisze dalej
samej treści mam w sumie 14 stron (+ spis treści, bibliografia itp.) a dzisiaj napisałam ponad 2 strony

Prace lic. drukuje się jednostronnie czy dwustronnie?
Jednostronnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (26,4 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-12 o 21:07
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:04   #3509
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
My z tego pieca miałowego jesteśmy bardzo zadowoleni, tym bardziej, że wcześniej mieliśmy taki, w którym 100 razy dziennie trzeba było przegarniać, także teraz to luksus Za tonę bardzo dobrej jakości miału płacimy 570 zł i starcza na co najmniej miesiąc w zależności od temp na dworze, bo w domu mamy cieplutko, w krótkich rękawkach chodzimy

Ale mieliście szczęście z tą ostatnią sztuką Mnie się jeszcze z tej nowej kolekcji bardzo podobał ten co na zdjęciu, na żywo jest przepiękny.

Guciu jest dokładnie tak, jak mówi Maja. Na te pierwsze jeszcz zwyczajowo mówi się po prostu Burberry Woman. Ale bardzo wiele osób popełnia ten błąd, co Twój mąż. Najważniejsze jednak, ze zapach przypadł Ci do gustu

Kochana, lanie Ci się należy za tą nieobecność Jak Ty wytrzymujesz takie tempo pracy, no i jak dzidziuś to znosi? My będziemy rodzić jakoś w podobnym czasie z tego co pamiętam

Dziewczyny Ci już pomogły, ale ja też dorzucę, że bardziej podobają mi się te czarno-białe zdjęcia.

Faktycznie nic dziwnego, że to tyle trwa Ehh... nie pozostaje nic, tylko uzbroić się w cierpliwość.

Domek przepiękny Wielkość jak najbardziej odpowiednia, po co większy, kto by to miał sprzątać
A koleżanka - nie wiedziałabym na Twoim miejscu czy się śmiać czy płakać z tych jej docinek Porażka.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Jednostronnie
ktosiu na którym zdjęciu??? bo nie jarze??

Ana ja swoją musiałam drukować dwustronnie taki był prikaz z dziekanatu
chyba każda uczelnia ma swoje warunki a i nie mogliśmy oprawiać na twardo tylko zbindować w miękką oprawę (ja dawałam do szyny metalowej w miękkiej oprawie)

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:05   #3510
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

mamy

koleżanka koszmar!

A domek - zakochałam się! Idealny jest, zgrabny, malutki... piękny.

Cytat:
Treść usunięta
wow! Gratulacje! Przepis teściowej widzę przeszedł próbę ognia Teraz mogę go wszystkim polecać!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
myślę że to bardzo dobry wybór

jarzysz jak żarówka?
hahaha wogóle mówię dziś do Pata (i do Wojtka) Mamusia przez was zwariuje i wyląduje w psychiatryku! a Wojtas - Tak synu mamusia chce nas zostawić i się wyprowadzić do psychiatryka żeby być blisko cioci Rybulki.
moja mina bez cenna ale mi się styki w ciąży przepaliły i przez chwilę myślałam że ty w psychiatryku mieszkasz, dopiero potem zajarzyłam że mu o odległość chodziło
ooo, prze dobry!
dziewczynki, co te ciążę robią z Waszymi mózgami! Ja od razu skumałam

Cytat:
Treść usunięta
Piękny! Uwielbiam takie!

Kurcze.... pokasowały mi się wiadomości, ale co jeszcze pamiętam:

Madzia przykro mi, że dzisiaj Ty się męczysz. No i faktycznie za Tobą nie nadąży. Raz chcesz - mąż aż zaczyna szukać pracy, a 3 dni później już nie chcesz genialnie

Rybulko, dziękuję, wszystko mi przeszło

Daysee, hej! Odpoczywaj i zaglądaj do nas jak najczęściej!

Myszko, cieszę się, że macie pierwsze szczepienie za sobą i mam nadzieje, że Tomaszkowi nic nie będzie

Ania, cieszę się, że piszesz! grzeczna dziewczynka!

A ja się dzisiaj objadłam. Miały być sucharki, a były ziemniaczki z piekarnika i pałeczki z kurczaka... ale dobrze się czuję
Później drzemka z mężem i teraz rozmawiamy o naszej przyszłości

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-01-13 o 08:02
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości