|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
coż postaram się ułożyć nowy jadłospis;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
jest temat nasze codzienne jadłospisy przejrzyj ten watek i zobacz jadłospisy na P
#723 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Niestety muszę się podłączyć pod wątek, bo dzisiaj pani psychiatra stwierdziła u mnie anoreksję. Od razu dostałam skierowanie do szpitala na Sobieskiego w Warszawie z powodu tragicznego bmi, ale dała mi szansę i mam zamiar ją wykorzystać
![]() Czy któraś z was była na Sobieskiego? Jak to wszystko wygląda - pacjentki otoczone są opieką czy pozostawione same sobie? |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
nie byłam.... a przez te 2 tyg ile masz przytyć?? ile ważysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
też mam 2 tyg na przytycie 1-2kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam na Sobieskiego i mogę Cię zapewnić, że jest tam zapewniona opieka: kontrola w czasie posiłków i po nich, właściwie 24h na dobę, terapia prawie codziennie, lekarze różni, ale moja p. psychiatra była b. dobra (do tej pory do niej chodzę), jest tam szkoła, od czasu do czasu otwarta świetlica, gdzie robiłyśmy super biżuterię. Jeśli chodzi o pielęgniarki, wychowawców itp., to niektórych nie mogłam znieść, ale kilka osób jest tam wręcz stworzonych do pracy z młodzieżą. Jakkolwiek by tam nie było, postaraj się jednak zawalczyć w domu. Bo naprawdę WARTO! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A przez dwa tygodnie mam przytyć 0.8-1 kg. Cytat:
![]() Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy, że mój codzienny jadłospis wynosił niecałe tysiąc kalorii i były to porcje nawet nie głodówkowe, więc teraz trudno jest przerzucić się na normalne porcje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-13 o 07:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
2 miesiące to dość krótko, choć czas terapii jest sprawą indywidualną. Jak intensywna była (ile razy w tygodniu)? Sama zrezygnowałaś czy ustaliłaś to z terapeutą?
Naprawdę uważasz, że terapia jest już Ci niepotrzebna, że zmieniłaś wszystko, co zmiany wymagało i wypracowałaś taki system myślowy, który nie dopuści do nawrotów? Gdy byłaś w terapii, nie odzyskałaś należnej wagi, skąd masz pewność, że po ewentualnym przytyciu, nie zapragniesz powrotu do objawów? |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
Hej dziewczyny,nastaĹa u mnie zmiana.ByĹam na kilkuosobowej,zimnej sali i wczoraj p.doktor zaĹatwiĹa mi przeniesienie na salÄ,w ktĂłrej kaĹźdy by chciaĹ byÄ.Z prywatnÄ
ĹazienkÄ
,cieplutka,3oso bowa.Przyznam,Ĺźe mam trochÄ myĹli z choroby,bo jak marzĹam-kcal spalaĹam,a tam jest wrÄcz za gorÄ
co i czujÄ siÄ jakbym jakimĹ tĹuszczem byĹa pokryta,i Ĺźe teraz od razu bÄdÄ tyĹa,bo mniej kcal spalam...bezsens.
Wczoraj byĹo pozytywnie i wieczorem miaĹam napad,ale nie miaĹam aĹź takich wyrzutĂłw,bo zdaĹam sobie sprawÄ,Ĺźe bojÄ siÄ uczuÄ,nie jedzenia.A wczoraj strach minÄ Ĺ.I jaaadĹam. DziÄki temu obĹźarstwu zaĹatwiĹam siÄ dziĹ juĹź trochÄ. WiÄc tak jadĹam(1h-0,5h przed snem): -2x kinder country -kinder mleczna kanapka -1pasek kinder bueno -3sezamki -banan -jablko -pomarancza -2x kiwi -2x mandarynka -biszkopt -3 Ĺźelki nadziewane Akuku,2 cukierki Nimm2! Widzicie,ok 1000kcal przed snem,tyle batonĂłw. A waga dziĹ nadal w miejscu-30,1kg. BojÄ siÄ,Ĺźe jutro przez napad skoczy z kg do gĂłry;nie marznÄ,kcal sÄ we mnie.. ps:wagÄ mam w pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
A oprócz tego zjadłaś wszytkie posiłki ?
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
![]() |
#734 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Wiec jak myslicie,ten napad jutro odbije sie na wadze?ze taki zastoj i jutro z kg wiecej?
bo dzis w miejscu,a to takie dziwne,bo jadlam to na noc,przed samym snem,a waga w miejscu.myslalam,ze utyje po tych batonach.tyle naraz,na noc. dlatego zastanawiam sie jak ten organizm dziala,czy jutro po tym napadzie bedzie skok do gory? troche sie dzis "dzieki"temu obzarstwu zalatwilam,ale pewnie utyje. bo skoro poszlam spac z pelnym slodyczy zoladkiem,to gdzie to sie podzialo? przeciez organizm w nocy zwalnia trawienie,wiec pewnie poszlo mi w tkanke tluszczowa,ale czemu tego waga nie wskazala? te kalorie nadal sa czy jak to dziala? organizm potrzebowal tyle slodyczy?czy o co chodzi? POSZLAM SPAC OD RAZU,calkowicie puscilam kontrole,taka objedzona. snilo mi sie,ze bylo kilkaset wiecej,dzis sie boje duzo jesc,bo wydaje mi sie,ze te wczorajsze kalorie nocne dzis tam sie zmagazynowaly i od razu rano waga tego nie wskazala,ale dzis caly dzien,wiec jutro utyje. jak to dziala?organizm spalil to w nocy? czy jutro skok wagi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przestan w koncu myslec o jedzeniu jak o jakis napadach, *******ach. Jesz bo masz ochote. Tyle.
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Skomplikowana zjadłaś tyle na noc, bo pewnie wszystkie inne posiłki w ciągu dnia były za małe. jakbyś jadła conajmniej 5 porządnych posiłków codziennie, to wieczorem nie byłabyś głodna i nie zjadłabyś tych słodyczy. ale Twój organizm jest wyniszczony i się domaga jedzenia. proszę, zacznij jeść normalnie w ciągu dnia. nie oszukuj sama siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
nawet jeśli będzie więcej na wadze ( w co szczerze wątpie bo zjalas głownie jakieś cukierki i dwa batoniki) to chyba powinnaś sie cieszyc?
wiesz, ja mam takie odczucie czytając Twoje posty, że a) obcinasz kalorie z posiłków na rzecz "napchania się- w twoim mniemaniu" słodyczami b) kontrolujesz sie caly czas c) skupiasz sie na jedzeniu jako na najwazniejszej rzeczy. - ok to jest ważne, ale juz 100razy dziewczyny w tym iza sugerowały Ci, zebyś zajęła się czymś INNYM niż czytanie dietetyki bo to tylko poglłebia Twoj problem!. Poza tym: MASZ WYPACZONE myślenie o jedzeniu! (ok, rozumiem, ze jestes chora na anoreksje, ale tu trzeba cos wyjasnić raz a dobrze.) 1. TYCIE JEST PROCESEM. Czy jeśli dzisiaj zjadlam ziemniaka to jutro na wadze będzie więcej? Ja zjdlłam właśnie sniadanie (owsiankę) i wypilam pol litra kawy i z ciekawosci poszlam się zwazyć +0,6 kg. Czy to znaczy ze UTYŁAM?! W Twoim rozumieniu pewnie TAK w rozumieniu powszechnym i prawidłowym- NIE! O TYCIU mozemy mowic dopiero po upływie TYGODNIA minimum! 2. NIE TYJE SIĘ PO JEDNYM WIĘKSZYM NIŻ ZWYKLE POSIŁKU Czy jesli najadlam się przed snem slodyczy to utyje? Nie. Gdyby było to zjawisko regularne, codziennie byś objadla się słodyczami-a nie tak jak wczoraj: no przepraszam, ale to nie był napad ani obżartwo! To co wczoraj zjadlas i jak, jest tylko SYGNAŁEM OD TWOJEGO WYGŁODZONEGO I ROZLEGULOWANEGO ORGANIZMU na to, ze potrzebuje ENERGII=JEDZENIA! a jak wiadomo najprosciej przyswoic cukru= czyli slodkie,proste weglowodany. Twoj organizm wola o pomoc, nie widzisz tego? 3. NIE TYJE SIE OD POSZCZEGOLNYCH PRODUKTÓW Czy jesli zaczne jesc duzo chleba utyje ? Nie. Zeby utyc to - tak na chłopski rozum: musisz jesc duzo i roznych rzeczy. Oczywiscie mowi sie ze tyje sie od fastfoodow, bialego chleba, ziemniaków np. Ale zazwyczaj ludzie, ktorzy jedza je spozywaja oprocz nich takze inne posiłki zazwyczaj w miare zblinasowane. A Ty? Ty jeszcz GŁODOWE PORCEJ i myslisz, ze jesli zjesz na sniadanie i na kolacje cytuje: dwie małe kromki cienko posmarowane maslem - to utyjesz. Na koniec chciałam jeszcze napisac o Twoich zagrywkach z przekąskami i tym "jak to ty niby chcesz sobie dojadać między posiłkami". Wybacz,ale gdy jabyłam na P ( i mam wrazenie ze inne dziewczyny tez) nie dojadaly NESVITA ZA 200kalorii czy jakimis sucharami tylko slodyczami wlasnie! Bo głowne posiłki to były głowne posiłk! Obiad (mieso, węglowodany, surówki,warzywa)! Posiłek przed snem to był mleko 3,2% z miodem i jak mialamochote to do tego jakies herbatniki a nie tylko herbatnik suchy. Wiesz, moglabym pisac i pisac. Mowic ci, tlumaczyc, ale do ciebie to nie dociera. Ty kazdy nasz post ignorujesz. Piszesz tu zeby oczysic swoje sumienie przez jedno zdanie: "dwie male kromki cienko posmarowane; dojadlam Nesvita za 200kalorii, mialam napad bo zjadlam 2 cukierki i batonika, zjadlam kinderbueno ale wydłubałam krem" N. przeciez ty dobrze wiesz, ze to jest malo, ze to nie był napad. Ty nawet w tym pseudo napadzie wybierasz najmniejkaloryczne produkty. Od tygodnia co najmnej nie zmienilas w swoim zachowaniu NIC. Piszesz tu: ze musze cos zmienic,musze wziac za siebie odpowiedzialnosc/ TO WEZ a nie siedzisz na wizazu i piszesz jaka jestes DZIELNA bo zjadlas pół pulpeta. to zaden sukces. Sukcesem bedzie jak wejdziesz tu za 4 dni dopiero i napiszesz ze mama przywiozla ci NIE PRZEKĄSKI ale KSIĄZKI i zaczynasz sie uczyc do matury. !!!!.
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#741 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Dziewczyny,rozmawialam z p.doktor,w szpitalu przytyc powinnam do ok 34-35 kg i wtedy mozliwosc jest taka,bym w domu dalej a jakby sie nie udawalo to bym tutaj wrocila.
to tylko taki zarys,nie lubie planowac,bo wtedy mi nic nie wychodzi.. poki co stoje w miejscu-ok 30kg. pisalam tez Wam,ze nie wiem kiedy mnie zwaza,wyrywkowo,ale ja sie waze coddziennie rano i zapisuje,p.doktor wie. mam wage swoja w pokoju. i wiem,ze to ja musze chciec,nie jesc tylko wtedy,gdy emocje ok. bo gdy jest zle,wtedy nie chce jesc.tak jak dzis miedzy sn. a obiadem. i w brzuchu mi po wczorajszych slodyczach rewolucja robi. no i wlasnie.ja nie wiem,nie moge patrzec na emocje,typu: nie zjem teraz,bo wyrzuty, lepszy humor bedzie pewnie po poludniu/wieczorem-wtedy nadrobie i zjem kilka rzeczy naraz. to bez sensu,bo to nadal kierowanie sie emocjami,a powinnam jesc wg planu,ODDZIELIC emocje od jedzenia. zjem wieczorem DUZO,a zadnego 2sn. a skad wiem,czy wieczorem dobre emocje/uczucia beda? ale jak ja mam jesc,lanvin ma narzucone,ja nie mam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |||
Rozeznanie
|
tek zbiorczy]
SKOMPLIKOWANA_18 CZEMU IGNORUJESZ TO, CO DO CIEBIE PISZEMY?!
![]() ![]() Cytat:
-nie powinnaś wychodzić w takim stanie psychicznym do domu, bo znowu w miesiac schudniesz te 4kg. tak jak zrobiłaś to od listopada do grudnia -ZMIEŃ SZPITAL! -to kwientesensja twojego zachowania i jednocześnie odpowiedź na WSZYSTKIE TWOJE PROBLEMY. - PRZESTAŃ PLANOWAĆ! Cytat:
Cytat:
jak nie dociera do ciebie grzecznym tonem to: WEŹ SIE OGARNIJ CO?! NIE TŁUMACZ SWOJEJ GŁUPOTY (tak to głupota bo jestes głucha na Naszą pomoc! i najważniejsze: KIEDY ZACZENIESZ SIĘ UCZYC DO MATURY?!
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-01-13 o 13:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
boje sie tez tego:
dojem cos na swoja odpowiedzialnosc,ale tego wszystkiego z calego dnia i tak bedzie za malo,gdy to zsumuje,wiec PO CO sie starac? bo wydaje mi sie,ze jak juz cos robic,to na maxa,tzn.ze musze z calych sil. macie racje,nie da sie z choroby wyjsc na pol,albo jest choroba albo dochodzenie do zdrowia. wiadomo,ze to dluga droga,powolna,a ja chyba za szybko sie poddaje..z drugiej strony mysle sobie,ze to zaowocuje,bo np.przynajmniej waga stoi w miejscu. teraz sie troche boje,bo dzis co chwile po trochu mnie przeczyszcza(pewnie spowodowane przez owocki i czekoladke na noc),i zeby waga jutro przez to nie spadla.. nie mam nadzoru,jestem dorosla..podnioslo mnie na duchu to,ze lanvin je sama,JEDNAK ma wyznaczone co,jak,ile..ma to narzucone. a ja sama nie wiem.zjem troszke sniadania,obiadu,kolacji, cos tam dojem,mniej lub jak wczoraj wiecej,a tak na prawde ciagle tkwie w chorobie i zastanawiam sie,co by musialo sie stac,bym wreszcie JA poczula gotowosc tycia. bo ile to ma tak trwac?miesiac,pol roku,rok? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
tek zbiorczy]
od siebie do ogólnej dysusji chciałam jeszcze dodać, ze gdy ja wychoziłam z Ed to był dla mnie iście gorący okres. Nie tylko przez fakt, że "musiałam jeść" tylko głównie z powodu przygotowania do matury.(ktora zdałam, dostałam się na studia) Właśnie od kwietnia do czerwca wychodziłam z Ed a wiadomo jak wygląda ten okres dla maturzystów.
Dlatego moj przypadek jest tylko potwierdzeniem słow izy i innych dziewczyn, ze warto poświecić się CZEMUŚ co NIE JEST PLANOWANIEM POSIŁKÓW i MYSLENIEM O JEDZENIU. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
+ TO NA CO MASZ OCHOTE I NIE MYSLEC O JEDZENIU. CZY TY TAM NAPRAWDE TYLKO MYSLISZ O JEDZENIU, LEZYSZ I PISZESZ NA WIZAZU? ![]() KIEDY ZACZENIESZ CZYTAC KSIAZKI I SIE UCZYC?! ![]() NIE WYTRZYMASZ TYLE Z TAKĄ WAGĄ JAKĄ MASZ TERAZ. przykro mi,
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
okej, skoro chcesz mieć narzucone, co jeść, to proszę:
1. zupa mleczna (cały talerz), dwie kanapki z masłem i wędliną / serem żółtym, herbata przekąska: banan 2. drożdżówka, monte (które lubisz), owoc 3. CAŁY OBIAD deser: ulubiony słodycz, kinder bueno czy coś 4. jogurt (jaki lubisz), biszkopty (możesz nawet całe opakowanie ;-)), mandarynki 5. trzy kanapki (z czym lubisz, masło, ser, wędlina?), kakao po: kiwi, paczka sezamków ______ ułożyłam z produktów, które wg moich obserwacji należą do chętnie przez Ciebie jedzonych. no i co, Skomplikowana? mając odgórnie narzucony jadłospis dasz radę się do niego stosować? czy tylko się usprawiedliwiasz ,pisząc ,że nie potrafisz przytyć, ponieważ nikt Ci nie mówi jak jeść? SPRÓBUJ choć jeden dzień odżywiać się wg tego, co Ci napisałam. jestem niemal pewna, że nie dasz rady.
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-01-13 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
bo iza wie co dobre, jami!
![]()
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-01-13 o 14:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Skomplikowana, przecież ja Tobie wysłałam mój jadłospis, który dostałam od mojej lekarki. możesz z niego też skorzystać. jeśli tylko chcesz. to zależy od Ciebie. ponadto możesz poszukać jadłospisów oznaczonych literką P w wątku Nasze Codzienne Jadłospisy albo poszukać w internecie, co jeśc aby przytyć. no i masz powyżej jadłospis ułożony specjalnie pod Ciebie przez Izę. czy teraz będzie Ci łatwiej? masz już wzory, zacznij się do nich stosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
skomplikowana pytanie czy chcesz z tego wyjść?? ja sama nie tak dawno się tak zachowywałam ale teraz chce z tego wyjść. jeśli Twoja waga nie ruszy nie bd dobrze... chcesz tak już zawsze żyć w ciągłym strachu? chyba nie. To daj coś od siebie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Tyle to i ja nie dałabym rady w siebie wepchnąć, a jem zupełnie normalnie, więc nie wiem jak miałaby radę dać osoba, która ma w pewnością skurczony żołądek
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.