Sierpniowe Żonki 2010 o małych wielkich sprawach - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 15:36   #481
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Żonki 2010 o małych wielkich sprawach

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Super kochana , dzidziuś sobie rośnie i za 3 tygodnie to już na pewno serduszko będzie. Na kiedy termin ?
Na 5 września 2011

Cytat:
Napisane przez martusia351 Pokaż wiadomość
niestety wynik najniższy z możliwych bo <0,1

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 17:14   #482
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja też widziałam naszego giganta - ma aż 2,2 mm Ogólnie wszystko tak jak powinno być, ale serduszka jeszcze nie widziałam chociaż gin powiedział, że jakby tak się baardzo przyjrzeć to może byłoby go widać. Następną wizytę mam za 3 tygodnie i już się nie mogę doczekać.
ale dobre wieści

Cytat:
przykro mi
nie dołuj sie tym, skup się na tym, że po @ zaczniesz nowe staranka

Cytat:
U mnie na wizycie wszystko dobrze . Byliśmy dzisiaj u innego lekarza, na dokładniejszych pomiarach, niunia waży już 560g , serduszko pracuje prawidłowo i wszystkie narządy też prawidłowo są rozwinięte. Potwierdził nam też płec, wiec już teraz jestem na 100% pewna że dziewczynka, tym bardziej że lekarz chciał sie ze mna zalożyc o auto . Rozrabiara się tak wierciła i kopała, że nie mógł jej pomierzyc, powiedział, że jest strasznie ruchliwa i da nam popalic po porodzie - a to już drugi lekarz, ktory to stwierdził - normalnie strach się bac O dziwo po badaniu był już spokój w brzuchu- widocznie jej się nie podoba jak ją podglądają
to super, ze wszytsko przebiega prawidłowo
szykuj się na najgorsze, podobno dziewczynki bywają gorsze od chłopaków

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 18:14   #483
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Martusia następnym razem na pewno sie uda, przytulam

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Na 5 września 2011
No to lato w ciązy Cię czeka , Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 18:19   #484
19natka88
Zakorzenienie

Powiem szczerze, że boję się upałów bo w maju ma być podobno już 30 stopni ale zobaczymy Najlepsze, że w sierpniu mamy iść na wesele ale to się jeszcze okaże

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-11, 19:24   #485
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie na wizycie wszystko dobrze . Byliśmy dzisiaj u innego lekarza, na dokładniejszych pomiarach, niunia waży już 560g , serduszko pracuje prawidłowo i wszystkie narządy też prawidłowo są rozwinięte. Potwierdził nam też płec, wiec już teraz jestem na 100% pewna że dziewczynka, tym bardziej że lekarz chciał sie ze mna zalożyc o auto . Rozrabiara się tak wierciła i kopała, że nie mógł jej pomierzyc, powiedział, że jest strasznie ruchliwa i da nam popalic po porodzie - a to już drugi lekarz, ktory to stwierdził - normalnie strach się bac O dziwo po badaniu był już spokój w brzuchu- widocznie jej się nie podoba jak ją podglądają
fajowo a kto lubi jak się go podgląda

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Ja też widziałam naszego giganta - ma aż 2,2 mm Ogólnie wszystko tak jak powinno być, ale serduszka jeszcze nie widziałam chociaż gin powiedział, że jakby tak się baardzo przyjrzeć to może byłoby go widać. Następną wizytę mam za 3 tygodnie i już się nie mogę doczekać.
To musi być niesamowite uczucie patrzeć na swoją dzidzie :P A i serduszko będzie w swoim odpowiednim czasie Nie wszystko na raz

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Nosek do góry!!! I spokojnie!!! Będzie dobrze Dopiero zaczynacie, cieszcie się tym staraniem :P i na pewno się uda Wiem, że to by sie od razu chciało jak sie chce. Też jestem w gorącej wodzie kąpana

Ja ogólnie na razie nie napalam się. Oczywiście jest to w głowie, że się chce, ale uważam za pozytywne powiedzenie "Tylko spokój nas uratuje"

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:25   #486
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Martusia, przykro mi Ale po @ zaczniecie od nowa staranka

19natka, super, że wszystko ok

Dziewczonka, no niezłe ziółko z Twojej córci
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:31   #487
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
To musi być niesamowite uczucie patrzeć na swoją dzidzie :P A i serduszko będzie w swoim odpowiednim czasie Nie wszystko na raz

Ja ogólnie na razie nie napalam się. Oczywiście jest to w głowie, że się chce, ale uważam za pozytywne powiedzenie "Tylko spokój nas uratuje"
Oj tak TŻ uwierzył tak naprawdę jak zobaczył wczoraj zdjęcie Na serducho poczekam do 31 stycznia czyli już nie długo, wytrzymałam 1,5 miesiąca to co tam 2,5 tygodnia

Ja się od początku nastawiłam na dłuższe starania i jakoś ze spokojem udało się podejść do tego wszystkiego. A przede wszystkim to ma być przyjemne

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Martusia, przykro mi Ale po @ zaczniecie od nowa staranka

19natka, super, że wszystko ok

Dziewczonka, no niezłe ziółko z Twojej córci
Dziękuje i mam nadzieję, że nic się nie zmieni

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-12, 20:37   #488
Tincia
Wtajemniczenie

Co tam laseczki? Jak dzionek?
Ja dziś szybko z robotą się wyrobiłam i byłam z 2 godziny wcześniej w domku Aż jak wychodziłam, to nie chciało mi się wierzyć, bo pamiętam jak wychodziłam do domu o 20:00 ale nie mogłam przypomnieć sobie dnia, żebym skończyła o 15:00
Po obiedzie pojechałam zareklamować kurtkę camupsa a teraz chwilowo się lenie :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-01-12, 21:23   #489
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Co tam laseczki? Jak dzionek?
Ja dziś szybko z robotą się wyrobiłam i byłam z 2 godziny wcześniej w domku Aż jak wychodziłam, to nie chciało mi się wierzyć, bo pamiętam jak wychodziłam do domu o 20:00 ale nie mogłam przypomnieć sobie dnia, żebym skończyła o 15:00
Po obiedzie pojechałam zareklamować kurtkę camupsa a teraz chwilowo się lenie :P
A ja późno wróciłam z pracy, ale zmobilizowałam się i zrobiłam prasowanie, bo w weekend mam zjazd i nie dam rady, a jutro pakowanie i w piątek rano wyjazd.
I jeszcze mięsko zrobiłam na jutro na obiad

Ale padam na pyszczek, ta pogoda jest wykańczająca
Stary 2011-01-12, 21:45   #490
19natka88
Zakorzenienie

A ja dzisiaj się niemożliwie męczyłam z mdłościami, potem byłam w pracy a teraz odpoczywam Nie wiem czy nie iść na zwolnienie Wg regulaminu pracy (i mojego aktualnego samopoczucia) nie mogę stać więcej niż 3 godziny - a co mam zrobić jak mam zmianę 6h? U nas się nie da siedzieć w pracy

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-12, 22:02   #491
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj się niemożliwie męczyłam z mdłościami, potem byłam w pracy a teraz odpoczywam Nie wiem czy nie iść na zwolnienie Wg regulaminu pracy (i mojego aktualnego samopoczucia) nie mogę stać więcej niż 3 godziny - a co mam zrobić jak mam zmianę 6h? U nas się nie da siedzieć w pracy
No to może faktycznie porozmawiaj z lekarzem i idź na zwolnienie? No u was to faktycznie kiepsko z siedzeniem może być ...
Stary 2011-01-12, 22:12   #492
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
No to może faktycznie porozmawiaj z lekarzem i idź na zwolnienie? No u was to faktycznie kiepsko z siedzeniem może być ...
W zasadzie mam jeszcze 15 dni urlopu - starego Muszę się dogadać z kierowniczką jutro

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-12, 22:27   #493
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja późno wróciłam z pracy, ale zmobilizowałam się i zrobiłam prasowanie, bo w weekend mam zjazd i nie dam rady, a jutro pakowanie i w piątek rano wyjazd.
I jeszcze mięsko zrobiłam na jutro na obiad
Ja też w ten weekend mam zjazd jutro pakowanie i w pt w południe w drogę :P A teraz robię zupkę na obiadek :P

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Ciąża to wyjątkowy czas
Nie ma co zgrywać ciężko chorej, ale troszku wolnego i relaksu nie zaszkodzi Trzeba się nacieszyć, tym co się ma

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-01-12, 23:49   #494
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
W zasadzie mam jeszcze 15 dni urlopu - starego Muszę się dogadać z kierowniczką jutro
Kochana na zwolnienie i to szybciutko , a urlop sobie zostaw, wykorzystasz po macierzyńskim, żeby wiecej z dzidzią w domu pobyc . Ja też pracowałam w sieciówce (tylko obuwniczy) i mimo że byłam kierownikiem to zawsze wiedziałam, ze jak zajdę w ciążę to od razu na zwolnienie, bo w takich sklepach sie nie da pracowac w ciąży. Zresztą nawet nasza regionalna nie pozwala pracowac w ciąży i od razu wygania na zwolnienie. Także nie ma się co zastanawiac
Stary 2011-01-13, 10:52   #495
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też w ten weekend mam zjazd jutro pakowanie i w pt w południe w drogę :P A teraz robię zupkę na obiadek :P

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ciąża to wyjątkowy czas
Nie ma co zgrywać ciężko chorej, ale troszku wolnego i relaksu nie zaszkodzi Trzeba się nacieszyć, tym co się ma
Też tak myślę Ciąża to nie choroba ale po co się męczyć Zresztą po 6h w pracy zawsze boli mnie brzuch - delikatnie ale boli...

Cytat:
Kochana na zwolnienie i to szybciutko , a urlop sobie zostaw, wykorzystasz po macierzyńskim, żeby wiecej z dzidzią w domu pobyc . Ja też pracowałam w sieciówce (tylko obuwniczy) i mimo że byłam kierownikiem to zawsze wiedziałam, ze jak zajdę w ciążę to od razu na zwolnienie, bo w takich sklepach sie nie da pracowac w ciąży. Zresztą nawet nasza regionalna nie pozwala pracowac w ciąży i od razu wygania na zwolnienie. Także nie ma się co zastanawiac
Dziewczonka ale urlop muszę wykorzystać do końca marca bo to stary urlop - zresztą mi umowa kończy się 31 maja i nie będę miała jak wykorzystać nawet nowego A od poniedziałku odchodzi jedna dziewczyna i przychodzi nowa no i wtedy jeszcze za mnie musieliby kogoś przyjąć i trochę to komplikuje. Pogadam dzisiaj z kierowniczką i coś wymyślimy może.

Dzięki za troskę dziewczyny

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-13, 11:41   #496
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak myślę Ciąża to nie choroba ale po co się męczyć Zresztą po 6h w pracy zawsze boli mnie brzuch - delikatnie ale boli...
Dziewczonka ale urlop muszę wykorzystać do końca marca bo to stary urlop - zresztą mi umowa kończy się 31 maja i nie będę miała jak wykorzystać nawet nowego A od poniedziałku odchodzi jedna dziewczyna i przychodzi nowa no i wtedy jeszcze za mnie musieliby kogoś przyjąć i trochę to komplikuje. Pogadam dzisiaj z kierowniczką i coś wymyślimy może.

Dzięki za troskę dziewczyny
Za bardzo się przejmujesz pracą zamiast sobą, nie martw się one sobie poradzą i sytuacja sama się rozwiąże . Ja mimo wszystko nie wykorzystywałabym urlopu, po upłynięciu umowy dostałabys za niego pieniążki. Zwolnienie w ciąży jest 100% płatne i często wychodzi więcej niż do tej pory otrzymywałas wynagrodzenia, bo jest to wyliczane z 12 miesięcy (a nie raz zdarzają się jakieś premie). Naprawdę nie zrób mojego błędu, ja przez tą pracę miałam problemy z utrzymaniem ciąży i teraz już 5 miesiac leżę
Stary 2011-01-13, 11:48   #497
Atila
Zadomowienie

Cześć laski

natko
lepiej idz na zwolnienie. Wiem, co mówie
Moja praca też polega na ciągłym staniu 8 - 12 h dziennie, do tego dochodzą jeszcze nocki plus praca w obecności kwasów, szkodliwych oparów.
Właśnie z tych powodów w zeszłym roku poroniłam wczesną ciąży, taką o której jeszcze nie wiedziałam. Późniejsze badania to potwierdziły
W parcy dostałam tak silnego krwotoku, że aż zemdlałam, później miałam straszliwe dreszcze, a coś mnie rozpalało od środka. Miałam straszliwy ból w podbrzuszu i ból w krzyżu, były to bóle skurczowe, nie ciągłe.
Straszne to było
Miałam cały czas nabrzmiałe,bolące piersi, a po poronieniu nie ustąpiły, tylko ciągle były powiększone i bolące aż do marca (miesiąca w którym byłby poród)

Także natko dbaj o siebie koniecznie !

W ogóle ostatnio chodzę ciągle taka ociężała, śpiąca, brak mi sił.
Wczoraj ledwo ugatowałam obiad,zjadłam troszkę i tak mnie zmorzył sen, niemoc w ciele, ze musiałam położyć się drzemke.
Dzis znów to samo. Wstałam dziś przed 8, odprowadziłam z mężem samochód do mechanika, po czym maż do pracy,a ja do domku i znów musiałam się położyć bo dosłownie nie miałam sił nic zrobić. Wstałam i to ciężko o 12
Nie wiem co się ze mną dzieje

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Edytowane przez Atila
Czas edycji: 2011-01-13 o 11:51
Stary 2011-01-13, 12:06   #498
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Za bardzo się przejmujesz pracą zamiast sobą, nie martw się one sobie poradzą i sytuacja sama się rozwiąże . Ja mimo wszystko nie wykorzystywałabym urlopu, po upłynięciu umowy dostałabys za niego pieniążki. Zwolnienie w ciąży jest 100% płatne i często wychodzi więcej niż do tej pory otrzymywałas wynagrodzenia, bo jest to wyliczane z 12 miesięcy (a nie raz zdarzają się jakieś premie). Naprawdę nie zrób mojego błędu, ja przez tą pracę miałam problemy z utrzymaniem ciąży i teraz już 5 miesiac leżę

Cytat:
Napisane przez Atila Pokaż wiadomość
Cześć laski

natko
lepiej idz na zwolnienie. Wiem, co mówie
Moja praca też polega na ciągłym staniu 8 - 12 h dziennie, do tego dochodzą jeszcze nocki plus praca w obecności kwasów, szkodliwych oparów.
Właśnie z tych powodów w zeszłym roku poroniłam wczesną ciąży, taką o której jeszcze nie wiedziałam. Późniejsze badania to potwierdziły
W parcy dostałam tak silnego krwotoku, że aż zemdlałam, później miałam straszliwe dreszcze, a coś mnie rozpalało od środka. Miałam straszliwy ból w podbrzuszu i ból w krzyżu, były to bóle skurczowe, nie ciągłe.
Straszne to było
Miałam cały czas nabrzmiałe,bolące piersi, a po poronieniu nie ustąpiły, tylko ciągle były powiększone i bolące aż do marca (miesiąca w którym byłby poród)

Także natko dbaj o siebie koniecznie !

W ogóle ostatnio chodzę ciągle taka ociężała, śpiąca, brak mi sił.
Wczoraj ledwo ugatowałam obiad,zjadłam troszkę i tak mnie zmorzył sen, niemoc w ciele, ze musiałam położyć się drzemke.
Dzis znów to samo. Wstałam dziś przed 8, odprowadziłam z mężem samochód do mechanika, po czym maż do pracy,a ja do domku i znów musiałam się położyć bo dosłownie nie miałam sił nic zrobić. Wstałam i to ciężko o 12
Nie wiem co się ze mną dzieje
Chyba mnie przekonałyście Premii u nas nie ma ale faktycznie bardziej opłaca się L4 niż urlop.

Atila a może coś jest "na rzeczy" że jesteś taka zmęczona

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-13, 13:53   #499
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Chyba mnie przekonałyście Premii u nas nie ma ale faktycznie bardziej opłaca się L4 niż urlop.

Czy jest "coś" na rzeczy to się okaże w niedalekiej przyszłości
W tym cyklu całkowicie odpuściłam, wrzuciłam na luz. Nie siedze z kalendarzykiem w reku, nie obliczam kiedy mam miec @, ile dni sie spóźnia...
Teraz nawet nie wiem kiedy mam mieć @, jak nie będzie jej za długo to się zorientuje, a jak przyjdzie to trudno...
Całkowity spontan

Tak jest zdrowiej, bo nie nakręcam się

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Edytowane przez Atila
Czas edycji: 2011-01-13 o 13:54
Stary 2011-01-13, 13:59   #500
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
W tym cyklu całkowicie odpuściłam, wrzuciłam na luz. Nie siedze z kalendarzykiem w reku, nie obliczam kiedy mam miec @, ile dni sie spóźnia...
Teraz nawet nie wiem kiedy mam mieć @, jak nie będzie jej za długo to się zorientuje, a jak przyjdzie to trudno...
Całkowity spontan

Świetne podejście Trzymam kciuki

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-13, 20:21   #501
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Całkowity spontan

Prawidłowo, odpoczniesz A jak się uda to super

Natka, idź na to zwolnienie faktycznie. A co do zaległego urlopu, to nie musisz go chyba wykorzystywać. Możesz iść na zwolnienie, a jak skończy Ci się umowa to albo wypłacą Ci ekwiwalent, albo przejdzie ten urlop do czasu aż skończy Ci się macierzyński.
Tak mi się wydaje.
Stary 2011-01-13, 20:36   #502
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Prawidłowo, odpoczniesz A jak się uda to super

Natka, idź na to zwolnienie faktycznie. A co do zaległego urlopu, to nie musisz go chyba wykorzystywać. Możesz iść na zwolnienie, a jak skończy Ci się umowa to albo wypłacą Ci ekwiwalent, albo przejdzie ten urlop do czasu aż skończy Ci się macierzyński.
Tak mi się wydaje.
Raczej go wypłacą niż przejdzie, tak czy siak w poniedziałek idę do lekarza

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-13, 22:44   #503
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo dobre postanowienie

Cytat:
Całkowity spontan

I tak trzymac, a na pewno będzie dobrze
Stary 2011-01-13, 22:48   #504
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej go wypłacą niż przejdzie, tak czy siak w poniedziałek idę do lekarza
No to super Daj znać co powie

Dziewczynki, znikam na trzy dni Będę dopiero w poniedziałek wieczorem Nie piszcie za dużo. Buziaki
Stary 2011-01-16, 14:13   #505
Atila
Zadomowienie

Cytat:
No to super Daj znać co powie

Dziewczynki, znikam na trzy dni Będę dopiero w poniedziałek wieczorem Nie piszcie za dużo. Buziaki
Chyba nie będziesz miała za dużo do nadrobienia, bo cisza tu jak makiem zasiał

Obiad już zrobiłam, mąż niestety poszedł do pracy, szkoda, bo niedziela jest piękna, ciepła iście wiosenna można by pospacerować
No nic, pojadę do rodziców w odwiedziny

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Stary 2011-01-16, 23:37   #506
Tincia
Wtajemniczenie

Faktycznie tu cicho Ja właśnie powróciłam z mojej weekendowej wyprawy podyplomowej... ehhh padam an pyszczek, 450km pokonać PKP to jednak wyzwanie. Ide poprzytulać się do męża i lulu
słooodkich snuf życzę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-01-17, 13:45   #507
martusia351
Raczkowanie

GG do martusia351

Mnie też dawno nie było. Jakoś tak sie złożyło, że nie miałam czasu... Do mnie @ ciagle nie przyszła więc już nie wiem co myśleć...

Tinicia - fakt 450 km PKP to prawdziwe wyzwanie... a musiałaś wchodzić oknem czy Ci się upiekło?
martusia351 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 13:48   #508
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Moj mąż wrócił w czwartek i dzis o 11 pojechał znów. Ale czas leci jak jest, a ja znów sama zostałam
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 14:10   #509
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie tu cicho Ja właśnie powróciłam z mojej weekendowej wyprawy podyplomowej... ehhh padam an pyszczek, 450km pokonać PKP to jednak wyzwanie. Ide poprzytulać się do męża i lulu
słooodkich snuf życzę
na pewno to była baaardzo komfortowa podróż

Cytat:
Mnie też dawno nie było. Jakoś tak sie złożyło, że nie miałam czasu... Do mnie @ ciagle nie przyszła więc już nie wiem co myśleć...
Mnie się tak w ostatnim cyklu @ spóżniała blisko 2 tyg., a ciązy nie było.
Pewnie to przez to że odstawiłam tabletki, stąd te zaburzenia hormonalne.

Ty jesteś po odstawieniu tabletek ?

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Moj mąż wrócił w czwartek i dzis o 11 pojechał znów. Ale czas leci jak jest, a ja znów sama zostałam
Mąż pracuje w innym mieście, czy to wyjazdy służbowe, delegacje ?

Współczuje

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Stary 2011-01-17, 14:19   #510
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Delegacje, firma z mojego miasta, ale poki co przetarg wygrał gdzie indziej i dlatego tam jeździ.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości