W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 21:18   #2731
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość

Cytrynko nie jestes sama ze swoim brzuszkiem bo i ja mam 12o cm
A już myślałam, że tylko ja mam taki ogromniasty brzuchol na forum.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u brafitterki i powiedziała że to bez sensu wydawać pieniążki i kupować teraz biustonosz, bo najlepiej kupić tak po wyjściu ze szpitala,
po 1 - nie wiadomo czy będzie pokarm
po 2 - obwód spada pod piersią
po 3 - obwód w piersiach wzrasta i u niektórych o 1 o 2 miseczki a innym wcale

więc zaproponowała że jeśli bardzo będę nawet chciała w 1 dzień po porodzie to mogę podesłać TŻ i ona da dwa do zmierzenia i wtedy kupię bo teraz nie chce naciągać mnie na niepotrzebne koszty, może i ma rację. Do szpitala wezmę dwa sportowe które mam do karmienia i tyle ... a potem TŻ wyślę po biustonosze do niej by dopasowała wg moich wymiarów i pomierzę
I bądź tu człowieku mądry...wszędzie, gdzie nie czytałam jest napisane, żeby sobie w 9 miesiącu kupić stanik do karmienia, najlepiej z większą miseczką. Ja co prawda nie narzekam, bo kupić musiałam jeden, dostałam od koleżanki kilka, ale one są na mnie teraz dobre, więc wolałam mieć jeden większy.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:37   #2732
kaskup
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u brafitterki i powiedziała że to bez sensu wydawać pieniążki i kupować teraz biustonosz, bo najlepiej kupić tak po wyjściu ze szpitala,
po 1 - nie wiadomo czy będzie pokarm
po 2 - obwód spada pod piersią
po 3 - obwód w piersiach wzrasta i u niektórych o 1 o 2 miseczki a innym wcale

więc zaproponowała że jeśli bardzo będę nawet chciała w 1 dzień po porodzie to mogę podesłać TŻ i ona da dwa do zmierzenia i wtedy kupię bo teraz nie chce naciągać mnie na niepotrzebne koszty, może i ma rację. Do szpitala wezmę dwa sportowe które mam do karmienia i tyle ... a potem TŻ wyślę po biustonosze do niej by dopasowała wg moich wymiarów i pomierzę
o takie podejscie powinny miec wszystkie, a nie wciskac byle sprzedac..

ja mam teraz rozmiar mniejszy niz przed ciaza, ale ja na minusie mam 2 kg.. a karmnik kupiłam taki sam tylko wieksza miseczke, ale to taki byle jaki lepszy kupie po wyjsciu ze szpitala..

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A już myślałam, że tylko ja mam taki ogromniasty brzuchol na forum.
ja tez nie mam malutkiego-118 wiec prawie tak jak Wy..

mój TZ jutro ma zajecia nocne a w piatek znów służbe 24h mam nadzieje ze mnie wtedy nie złapie bo jego chyba ze slużby nie puszcza..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

zmykam kłaśc Amelke i sama tez sie ide położyc..
jutro rano na płytki musze jechac pozniej o 18.40 wizyta..

trzymajcie za mnie jutro kciuki żeby mi płytki po tym encortonie skoczyły żeby mi nie musieli dawki zwiększyc..

DOBRANOC!!

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-01-12 o 21:38
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:47   #2733
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
jutro rano na płytki musze jechac pozniej o 18.40 wizyta..

trzymajcie za mnie jutro kciuki żeby mi płytki po tym encortonie skoczyły żeby mi nie musieli dawki zwiększyc..

DOBRANOC!!
trzymamy
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:51   #2734
make_up_istka
BAN stały

Ja mam dwa do karmienia - biały i czarny, ale oba są takie jak sportowe tylko z koronką, więc czy biust mi zostanie jaki jest czy podskoczy o 1-2 rozmiary to nie ma znaczenia. Ładniejszy kupię jak już będę wiedziała jak to będzie z moim biustem. No i pod biustem wzięłam taki jak przed ciążą czyli 70 (mimo że teraz lekko ciśnie) bo wszyscy mi mówię że po ciąży własnie obwód pod spada do takiego jaki był wcześniej. La'Mbria ma rację.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

kaskup trzymam kciuki!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:03   #2735
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

DOBRANOC!!
Będę trzymała kciuki!!

Ja też idę spać, bo rano jadę na pobranie krwi, więc pobudka o 6 rano.

Dobrej nocy dziewczyny!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:06   #2736
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a ja nie mam żadnego na razie, bo wszystkie, które przymierzałam do tej pory to jakaś porażka była.........
a ciąży biust mi wrócił do rozmiaru 90 E (czyli sprzed odchudzania), bo przed ciążą miałam 85D. Teraz wyraźnie 85 mnie ciśnie......... zobaczymy, co będzie po porodzie...

cytrynko ja leczę się od prawie 2 lat i nigdy nie przerwałam kuracji. Wiem, że nie leczona może powodować wady rozwojowe, ale czy ktoś da mi gwarancję, że leczona niedoczynność tarczycy nie spowoduje podobych wad?

la'Mbria
ty to masz ostatnio przygody....... normalnie bez kija nie wychodź

kaskup to nie jest tak, że po dzisiejszej wizycie siadłam i nagle zaczęłam sobie wkręcać różne dziwne rzeczy, czytać itd., bo byłam tego świadoma już wcześniej, świadoma tych konsekwencji przy nie leczeniu się. Tylko dobiło mnie to, że jak na początku ciąży spytałam się lekarza, jaki może mieć to wpływ na rozwój dziecka to mi nie odpowiedział, bo przecież po co się martwić. A teraz wyskakuje z takimi "rewelacjami". Normalnie szkoda, że tak ciężko jest o wizytę u endokrynologa, a na zmianę teraz jest za późno i nie mam funduszy. Ponoć ten, do którego chodzę jest niezły w swoim fachu, no ale............ A co najlepsze, powiedziałam mu wagę, a on na to, że przecież dziecko musi rosnąć, a moje hormonki "zjadać". I stwierdził, że 1 kg na tydzień, to za dużo. Przecież teraz dziecko przybiera najwięcej masy..... Zobaczymy do następnej wizyty... mam nadzieję, że ostatniej na jakiś czas...
Już nie mówiąc o tym, że dzieciak tak mi dzisiaj dał popalić, jak siedziałam w poczekalni, że aż zaczęłam się zastanawiać, czy ono lubi te wizyty i tego lekarza, czy nie. O teraz na samą myśl znowu się obruszyło. Takie to głupoty przychodzą ciężarnej do jej główki
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:32   #2737
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
W każdym szpitalu jest inaczej, proponuję zadzwonić tam, gdzie chcesz rodzić i zapytać, jakie są opłaty. Albo jeśli planujesz zobaczyć swoja porodówkę, to wtedy zapytać W moim szpitalu porody rodzinne sa bezpłatne, można jedynie wynająć sobie osobną salę, jeśli będzie wolna. A porodówkę i rooming ogladałam razem na zajęciach z SR, więc wchodziliśmy grupą i jakoś tak głupio nie było. Ja zwracałam głównie uwagę na to jak wyglądają toalety oraz ile babeczek leży na salach, w jakich warunkach i czy płatne sale od komercyjnych się bardzo różnią a jeśli tak to czym.
to ja u nas jest na salach poporodowych? przystępnie??jak wyglądają toalety? jak osobne sale poporodowe?

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ja nie biorę dla małego żadnych kosmetyków, w szpitalu wszystko dają i na wyjście niby też się dostaje paczuszkę z kosmetykami, żeby mieć na pierwsze dni po szpitalu. No, ewentualnie chusteczki spakuję
ja biorę jeszcze krem na zimę na wyjście...

Cytat:
np moj TZ jak myje wanne to musze nad nim stac bo on to potrafi "umyc" sucha gąbka a ja na tle wanny jestem przewrażliwiona i zawsze musze miec idealnie czysta...
mój dzisiaj odkurzył i umył wszedzie podłogi i nawet wc posprzątał - w szoku jestem...

A mi dzisiaj pani w aptece powiedziała, że nie ma do kupienia spirytusu 70% do pępka i mam sobia załatwic receptę na taki robiony, bo jej taką mąż wystawił jak urodziła...hmmm

Ale mam dziś masakryczny humor...byliśmy w mieście męża pozałatwiac sprawy w urzędach, przy okazji odiwedziliśmy jego mamę. Wiecie co ona nam powiedziała? Że 31.01 chce wziąc na ferie córkę Tż (już to ustaliła z jej mamą) i zapytała czy będziemy już wtedy miec jakieś łózko do spania, bo oni by przyjechali, bo akurat się pewnie Julek urodzi...pewnie wtedy będę dopiero po porodzie (termin mam na 02.02) albo na ostatnich nogach przed, a oni mi się na kilka dni zwalą w dodatku teściowa jest kobietą mówiącą dużo i głośno i zawsze robi wielki harmider wokół siebie, krzyczy, przeklina i dyryguje wszystkimi - ona siedzi i ciągle woła: przynieś to, podaj tamto, zrób to...chyba oszaleję ale na razie się nie odzywałam, zobaczymy co będzie pod koniec stycznia, jak się sprawy potoczą i co Tż na to...
Stary 2011-01-12, 22:43   #2738
weraa11
Zadomowienie

Czy ja moge znowu szczerze Wam cos opisac? bo kogo jak nie Was mam sie poradzic
No wiec bylam w WC... no i dzisiaj spojrzalam 'miedzy nogi' podczas korzystania z toalety i zauwazylam ze 'wyszedl' ze mnie tak jakby ten sluz ale byl on zupelnie inny...ciagnal sie jak nie wiem, byl strasznie gesty...czyli tak jakby plodny i nieplodny w jednym... Bylo tego dosc duzo i w kolorze takim kremowym... I sie az zaczelam zastanawiac czy to nie byl np.czop?

kma
jejku ale Ci wspolczuje jesli faktycznie ona Ci sie zwali w takim 'goracym' okresie na glowe...
Niby doswiadczona kobieta, a zachowuje sie jakby nigdy nie byla w ciazy co innego gdyby takie cos zaproponowala Ci kumpela, ktora jeszcze nie rodzila i nie ma pojecia jak to jest chwile przed a jak jest chwile po... Ja juz teraz czasem mam wszystkiego i wszystkich dosyc a tu jeszcze miesiac przede mna...a co to dopiero bedzie na chwile przed porodem-az strach pomyslec...bo do zmeczenia dojdzie jeszcze na pewno jakis stres...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:52   #2739
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Czy ja moge znowu szczerze Wam cos opisac? bo kogo jak nie Was mam sie poradzic
No wiec bylam w WC... no i dzisiaj spojrzalam 'miedzy nogi' podczas korzystania z toalety i zauwazylam ze 'wyszedl' ze mnie tak jakby ten sluz ale byl on zupelnie inny...ciagnal sie jak nie wiem, byl strasznie gesty...czyli tak jakby plodny i nieplodny w jednym... Bylo tego dosc duzo i w kolorze takim kremowym... I sie az zaczelam zastanawiac czy to nie byl np.czop?

kma
jejku ale Ci wspolczuje jesli faktycznie ona Ci sie zwali w takim 'goracym' okresie na glowe...
Niby doswiadczona kobieta, a zachowuje sie jakby nigdy nie byla w ciazy co innego gdyby takie cos zaproponowala Ci kumpela, ktora jeszcze nie rodzila i nie ma pojecia jak to jest chwile przed a jak jest chwile po... Ja juz teraz czasem mam wszystkiego i wszystkich dosyc a tu jeszcze miesiac przede mna...a co to dopiero bedzie na chwile przed porodem-az strach pomyslec...bo do zmeczenia dojdzie jeszcze na pewno jakis stres...
według mnie to zwykly śluz, czop jest galaretowaty

a ja normalnie mam taki humor, ze jak ktos podejdzie to juz chyba udusze, cala z nerwow sie telepie i nawet 1 skurcza zaliczylam a do tej pory cisza byla
Stary 2011-01-12, 22:54   #2740
make_up_istka
BAN stały

Mi położna mówiła, ze może być właśnie taki jak opisała Wera Może nie byc przezroczysty, a wręcz jak budyń. I jest baaaardzo gęsty i ciągnący się - duuużo gęstszy niż normalny śluz w jakimkolwiek okresie.

Kma współczuję teściowej... Mam nadzieje że nie wymyśli jak moja że może będą czekać pod salą porodową aż urodzę... No i moja wciąż jest przekonana, że jak tylko mała się urodzi to będą mogli przyjść od razu ją zobaczyć...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:57
Stary 2011-01-12, 22:57   #2741
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mi położna mówiła, ze może być właśnie taki jak opisała Wera Może nie byc przezroczysty, a wręcz jak budyń. I jest baaaardzo gęsty i ciągnący się - duuużo gęstszy niż normalny śluz w jakimkolwiek okresie.

no to jak tak to Wera zero seksu bo moze do jakiegos zakazenia dojsc

a przypomnialo mi sie jeszcze , Vilya jesli chodzi o wzrok po porodzie to mi sie nie zmienil, zmienily mi sie tylko kąty w cylindrach, a wade mam dosc duza bo -8,5 i -8 i cylindry po 0,5 na obu

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:02
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:00   #2742
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
no to jak tak to Wera zero seksu bo moze do jakiegos zakazenia dojsc
No to fakt No i zdaje się że czop odchodzi do dwóch tygodni przed porodem (w sensie że zazwyczaj góra po dwóch tyg od odejścia się rodzi) No chyba że nie odszedł cały - mojej koleżance odchodził dwa tygodnie...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:02
Stary 2011-01-12, 23:07   #2743
weraa11
Zadomowienie

Nie stresujcie mnie bo to bylo takie dziwne to co mi wylecialo...ale ja nie moge jeszcze rodzic ;/
Pewnie bym na to nie zwrocila az takiej uwagi, ale po tym co wczoraj przeszlam...a naprawde momentami czulam, ze nie jest ciekawie, to teraz jestem troche zestresowana...
A na jakims badaniu lekarz moze stwierdzic ze mi ten czop uciekl?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
No to fakt No i zdaje się że czop odchodzi do dwóch tygodni przed porodem (w sensie że zazwyczaj góra po dwóch tyg od odejścia się rodzi) No chyba że nie odszedł cały - mojej koleżance odchodził dwa tygodnie...
No to jakby trzymac sie mojego terminu wg OM, czyli 11 luty, to by sie moglo nawet zgadzac bo w koncu to by byl 38 tc a niby wtedy to juz normalny czas kiedy dziecko sie rodzi...
Tylko moje jest takie malutkie... a gadalam dzis z mama o moim brzuchu...i w sumie ja nie wiem, czy on mi sie nie zmniejszyl nawet moze juz sobie za duzo wkrecam

Stary 2011-01-12, 23:12   #2744
Stokrotka81
Wtajemniczenie

ja niestety nie wiem czy lekarz moze stwierdzic brak/obecnosc czopa... moze przez usg dopochwowe
Stary 2011-01-12, 23:13   #2745
vilya
Zadomowienie

czop może odejść 2 tygodnie przed porodem ale równie dobrze kilka godzin przed.

A ja normalnie się załamałam i znów ryczę. Bo jak kiedys mówiłam nie robiłam badania na cytomegalię bo moja gin mówiła, ze i tak nic w ciązy sie z tym zrobić nie da i chciałam sobie zaoszczędzić nerwów. No i dzisiaj jak robiłam wymaz stwierdziłam, ze jak juz jest końcówka to sobie zrobię to badanie i wiecie co jak teraz sprawdziłam sobie na necie wyniki to albo jestem chora albo dopiero co chorowałam . Czemu wszystko mnie nagle atakuje. Jutro pokażę wyniki gince ale jak próbowałam interpretacji z neta to właśnie wyszło mi to co napisałam. Przeczytałam też co grozi dziecku i jestem pełna obaw. Bo w sumie wszystkie choróbska które mam moga powodować to samo czyli opóźnienie w rozwoju. Normalnie już nie daję rady.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:14   #2746
weraa11
Zadomowienie

Hmm...no nie wiem..wydaje mi sie ze jakos by powinni umiec to okreslic... A to nie jest tak, ze osoby ktorym robi sie rozwarcie to juz tego czopa nie maja?

Stary 2011-01-12, 23:17   #2747
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

A ja normalnie się załamałam i znów ryczę. Bo jak kiedys mówiłam nie robiłam badania na cytomegalię bo moja gin mówiła, ze i tak nic w ciązy sie z tym zrobić nie da i chciałam sobie zaoszczędzić nerwów. No i dzisiaj jak robiłam wymaz stwierdziłam, ze jak juz jest końcówka to sobie zrobię to badanie i wiecie co jak teraz sprawdziłam sobie na necie wyniki to albo jestem chora albo dopiero co chorowałam . Czemu wszystko mnie nagle atakuje. Jutro pokażę wyniki gince ale jak próbowałam interpretacji z neta to właśnie wyszło mi to co napisałam. Przeczytałam też co grozi dziecku i jestem pełna obaw. Bo w sumie wszystkie choróbska które mam moga powodować to samo czyli opóźnienie w rozwoju. Normalnie już nie daję rady.
Vilya ty sie tak kobieto nie stresuj, bedzie wszystko Ok, a ty zaufaj troche swojej gin, i poza tym przestan czytac te glupoty na necie, bo do niczego to nie prowadzi
Stary 2011-01-12, 23:17   #2748
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

Nie nakrecaj sie niepotrzebnie, jutro pogadasz z ginka i Ci wszystko wyjasni... A jak sie tak stresujesz tym, ze to co masz to moze jakos zagrazac dziecku, to o tym tez powiedz, moze jakos Ci to wytlumaczy, ze nie masz czego sie obawiac

Stary 2011-01-12, 23:41   #2749
mila24
Raczkowanie

kurcze no, to mi sie 3 przescieradelka zmarnuja:/

vilya a co Ci tam wyszlo? w IgM wysoka wartosc?

la'Mbria jakiej firmy kupujesz dla siebie staniki? ja przed ciaza mialam 70C teraz 70 FF,
wkurzaja mnie te duze piersi chce karmic Mala ale jak jeszcze urosna to chyba sie wsciekne

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:46
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:52   #2750
Koperco
Zakorzenienie

no to miejmy nadzieję, że mimo wszytsko stanik się nie zmarnuje

kurde nie mogę spać tak mnie żebra ciągną

wera Ty miałaś rodzić pod koniec lutego, jak ja, a nie już teraz,zaraz!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:54   #2751
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość

la'Mbria jakiej firmy kupujesz dla siebie staniki? ja przed ciaza mialam 70C teraz 70 FF,
wkurzaja mnie te duze piersi chce karmic Mala ale jak jeszcze urosna to chyba sie wsciekne
mila a ty zamawialas na all te przescieradełka?? bo jesli tak i jesli ich nie odpakowalas to moze u tego samego sprzedawcy daloby rade je wymienic?? ja w sklepie zamawialas to tez mozna sprobowac wymienic
Stary 2011-01-13, 00:04   #2752
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
mila a ty zamawialas na all te przescieradełka?? bo jesli tak i jesli ich nie odpakowalas to moze u tego samego sprzedawcy daloby rade je wymienic?? ja w sklepie zamawialas to tez mozna sprobowac wymienic
no wlasnie rozpakowalam, upralam i uprasowalam
wiec juz nie da rady ich zwrocic, ale tak mi sie to biale lozeczko podoba
ze chyba jakos przeboleje.
A powiedzcie czy na poduszke do karmienia kupowalyscie jakies powleczenie?
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:05   #2753
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
no to miejmy nadzieję, że mimo wszytsko stanik się nie zmarnuje

kurde nie mogę spać tak mnie żebra ciągną

wera Ty miałaś rodzić pod koniec lutego, jak ja, a nie już teraz,zaraz!!
No no...ale ja sie balam, ze zostane tu sama i pewnie podswiadomie wszystko przyspieszam
Ale niby juz bym chciala miec Oliwie przy sobie, nie miec brzuszka, ale mimo wszystko powoli zaczynam stwierdzac, ze moze lepiej jak ona tam sobie jeszcze troche posiedzi, nawet jakbym miala zostac tu sama (wiem ze mnie nie zostawicie, ale mimo wszystko bede sie zle czula, ze juz kazda z Was ma swoje malenstwo a tylko ja czekam )

Stary 2011-01-13, 00:09   #2754
Koperco
Zakorzenienie

wera ja też już bym chciała mieć Młodego na świecie, ale dochodzę do wniosku, że lepiej niech posiedzi,bo jak się pojawi to będzie chaos, a ja jeszcze chętnie odpocznę(ale jestem samolubna:P)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:50   #2755
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
wera ja też już bym chciała mieć Młodego na świecie, ale dochodzę do wniosku, że lepiej niech posiedzi,bo jak się pojawi to będzie chaos, a ja jeszcze chętnie odpocznę(ale jestem samolubna:P)
To ja tez jestem samolubna, bo zgadzam sie z Toba

Poza tym ja jeszcze nie jestem przygotowana za to zamowilam w koncu lozeczko no i wstawilam 3 pralki a jutro czeka mnie prasowanie wiec moze i dobrze, ze sie tak troche przestraszylam, bo przynajmniej wzielam sie za przygotowania... A moze to mi cos gdzies podswiadomie podpowiada, zebym sie pozpieszyla, bo to juz niedlugo ale pewnie nieee

Stary 2011-01-13, 01:30   #2756
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
to jest dobre pytanie...bo ja to po prostu ide do brafitterki i mowię co i jak- ona tylko looknie na mnie i przynosi cały stos stanikow do zmierzenia pewnie do karmienia to kupię dopiero po porodzie- mam z lumpka dwie takie jakby koszulki z fiszbinami- były szerokie, ale miska się zgadzała- dalam krawcowej do zwężenia- babka popatrzyła jak na ofiare losu, ale zwęziła o 10cm (to takie jakby sportowe staniczki tylko że z fiszbinami) na czas pobytu w szpitalu i te pare dni od wyjścia- będzie musiało wystarczyć, a potem- jestem umówiona na marzec z brafiterką na nową dostawę i wtedy mam zamiar sobie wybrać ze 2 szt.
Nazw firm nie znam niestety...a skąd ty jesteś MILA? Bo teraz w każdym wiekszym mieście jest co najmniej jeden sklep z naprawdę dobrą bielizną i przeszkoloną brafiterką- dobierze ci stanik...a powiem Wam tylko tyle, że róznica między takim prawidłowo dobranym a byle kupnym, takim "na oko mi pasuje" jest przeogromna...no i wygoda niesamowita w noszeniu, a cycuszki grawitacji się jakoś nie poddają

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
No no...ale ja sie balam, ze zostane tu sama i pewnie podswiadomie wszystko przyspieszam
Ale niby juz bym chciala miec Oliwie przy sobie, nie miec brzuszka, ale mimo wszystko powoli zaczynam stwierdzac, ze moze lepiej jak ona tam sobie jeszcze troche posiedzi, nawet jakbym miala zostac tu sama (wiem ze mnie nie zostawicie, ale mimo wszystko bede sie zle czula, ze juz kazda z Was ma swoje malenstwo a tylko ja czekam )
Weraa ja mam termin na końcówkę lutego, takze spokojnie- sama nie zostaniesz...no chyba że się młodemu znudzi siedzenie w ciasnocie i wyjdzie tak jak mi się sni- czyli 2 lutego....ale dopóki mogę to go trzymam w środku chociaż dziś mi daje strasznie popalić- takich skurczy to jeszcze nie miałam, ale to chyba przez tą babę w autobusie..eh...miałam jutro rano jechać do rodziców pociagiem,ale chyba z powodu tych skurczów odpuszczę, a szkoda, bo jesli nie pojadę to się z rodzicami aż do porodu nie zobaczę
a super-babcia czyli moja mama już zapowiedziała, ze trzy torby ciuszków na nas czekają...eh- babcia pełną gębą

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:33   #2757
vilya
Zadomowienie

Cytat:
IGM mi wyszło tak 0,74 czyli wartość wątpliwa a IGG mi wyszło ponad 70 U/ml.

Kurcze już nerwów dostaję, a wizytę mam dopiero po 17

O właśnie weszłam na wyniki i dołączyli swoje normy, i w tym laboratorium jest IGM ujemne poniżej 0,85 więc mam ujemne a IGG mam dodatnie tylko martwi mnie ta wysoka wartość, bo to jednak oznacza że było zakażenie nie tak dawno. No ale już mi troszkę lepiej bo zawsze to ujemny a nie wątpliwy tylko to IGG, czemu aż takie wysokie - tam dodatni jest powyżej 15 w normach. Ja nie robiłam wcześniej tego badania więc nie wiem kiedy te przeciwciała sie zrobiły.

Przepraszam Was że się tak żalę ale jakoś tak łatwiej. W sumie jak tak patrzę na te moje wpisy, to się zaczynam zastanawiać, czy nie myślicie sobie, że ściemniam, bo nawet mi trudno to wszystko ogarnąć. Do lekarza chodziłam bardzo rzadko a teraz to za 10 osób.

Tak się cieszę, ze chociaż ujemne ale w sumie, też wysoko je miałam.
No nic pogadam dzisiaj z ginką, mam nadzieję, że wszystko ok będzie.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-13 o 07:42
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:40   #2758
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...no nie wiem..wydaje mi sie ze jakos by powinni umiec to okreslic... A to nie jest tak, ze osoby ktorym robi sie rozwarcie to juz tego czopa nie maja?
Eeee raczej nie, bo ja niby mam już to rozwarcie na 1.5 palca a zawsze zaglądam w wc i w gatki i nie zauważyłam odejścia czopa jeszcze więc to chyba nie reguła

Cytat:

ja myślę że na upartego wejdą Ci te prześcieradła bo ostatnio kupiłam na materac turystyczny 120x60 i jak zobaczyłam to bardzo mocno się rozciągał.
co do poduszki do karmienia - ja mam ten kojec motherhood i będę go używać do karmienia jak i do spania to po prostu myślę że będę kładła podczas karmienia flanelkową pieluszkę na niego

prawie całą noc nie spałam, jak jestem zmarźluchem tak od tygodnia jest mi ciągle gorąco!!
ciśnienie też mam zupełnie inne (bo jak dla mnie to dziwne - nigdy nie miałąm skoków nawet małych) 120/80 a zawsze 110/70
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:31   #2759
la'Mbria
Zakorzenienie

hej wszystkim...
jeżu co za noc!
najpierw nie mogłam usnąć-bo skurcze, jak się koło 3 położyłam..to o 4 pierwsza pobudka...niedobrze mi, wszystko boli- nawet przedramiona!
Kogo w życiu bolały przedramiona?
Ból jak zakwasy, albo taki "grypowy"- kazdy mięsień dokucza
i żebym pocwiczyła, albo cokolwiek zrobiła w domu...nic..
na dodatek- wstałam o 7 i jestem jak nadmuchana- spuchłam tak strasznie, że nawet sobie nie wyobrazacie...paluszki u rąk mam jak serdelki! Kostki grubsze niż kolana...a pod oczami wooooory

no i sama nie wiem co robić- miałam jechać do rodziców (ok.150km) busem, a TŻ miał przyjechać na weekend do swojej mamci(ta sama miejscowość) i zabrać mnie na sobotę do niej, ale chyba jednak odpuszczę sobie wycieczkę.
Szkoda mi bardzo, bo rodzice wyjeżdzają na narty w sobotę o swicie i jesli nie pojadę teraz to się z nimi aż do "po porodzie" nie zobaczę
Kolejna sprawa- mama nakupiła mi jeszcze ubranek dla młodego, przygotowała tetrę, wanienkę i ponoć jeszcze całą masę akcesoriów...troche ciuchów dla mnie (ciążowych)...jesli nie pojadę- to nie odbiorę tego bo nie mam nawet klucza od nich od mieszkania.
Sama nie wiem...jak myslicie? Jechać?
Ja niby odważna jestem no i to dopiero początek 35-tego tygodnia u mnie, ale jak się o 7 obudziłam to tak strasznie się czułam...teraz z resztą też leżę w łózku,bo wszystko mnie boli.
A brzuch tak strasznie mnie całą noc bolał- normalne skurcze miałam, co prawda- ustały w końcu ale sam TŻ czuł jak mi brzuch skacze- myślał że to ruchy młodego- ze on się w poprzek rozpiera

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:40   #2760
olbka
Zadomowienie

L'ambria, ja bym chyba nie jechała - w busie Cie wytrzęsie, to jest dosyć daleko... Z drugiej strony szkoda się nie zobaczyć z Rodzicami, no i tych ciuszków i reszty też szkoda, ale to zawsze możesz dostać po porodzie...
A nie możesz się z TŻtem przejechać jutro i niech Cie do Twoich podrzuci? Samochodem jakoś tak lepiej trochę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości