Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:11   #1021
Shawtty
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

Kupuję jutro też tą kurację Joanny

Eh, po podcięciu zostało mi tylko 44 cm włosów, muszę coś z tym zrobić, może się uda
Stary 2011-01-12, 18:12   #1022
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja mam inny problem z ziolami. To znaczy dokladniej ze skrzypem. Po wypiciu jednej szklanki moge juz nie wychodzic z toalety

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:14   #1023
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź zbieram już na płukankę i spróbuję jej podsunąć pokrzywę taką z torebki, może się uda, chociaż wiem, że to nie to samo co świeży i pachnący napar mmmm
Kochana moja, przynajmniej tyś jedna należysz do (niestety) niewielkiego grona miłośniczek tradycyjnych naparów
Dla mnie ta metoda z torebkami ani wygodna, ani tania, ani smaczna.. jedynie może szybsza, bo wrzucasz torebkę do wrzątku i po wszystkim. Tyle że takie napary nie są zbyt wartościowe
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:15   #1024
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja mam inny problem z ziolami. To znaczy dokladniej ze skrzypem. Po wypiciu jednej szklanki moge juz nie wychodzic z toalety
Ja nie mogę pić pokrzywy, bo wysyp na twarzy trwa cały czas wtedy
Stary 2011-01-12, 18:16   #1025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Skrzyp jest moczopędny. Bardziej niż piwo
Na różnych ludzi różnie działa. A nie masz może jakichś problemów z nerkami?
Stary 2011-01-12, 18:27   #1026
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2433153 7]Skrzyp jest moczopędny. Bardziej niż piwo
Na różnych ludzi różnie działa. A nie masz może jakichś problemów z nerkami?[/QUOTE]
Akuraurat nie o moczopedne dzialanie mi chodzi
A o rozwolnienie

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:48   #1027
Trufel
Raczkowanie

kupiłam dzisiaj skrzyp i pokrzywę
zastanawiam się tylko od ilu szklanek dziennie zacząć?

Trufel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:42   #1028
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Trufel Pokaż wiadomość
ooo skoro zamierzasz łączyć i mocny napar taki pić to od jednej 2in1
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:50   #1029
milvunia83
Zadomowienie

Witajcie włosomaniaczki
Na pewno mnie nie pamiętacie Ale jakiś czas temu narobiłam zamieszania z mierzeniem włosów

Więcej o tym jak zaczęłam działać mniej więcej tutaj i tutaj

Teraz napiszę o moich wrażeniach.
Piję skrzyp i pokrzywę, każdego po torebce dziennie... jeszcze nawet nie miesiąc a już widzę zdecydowaną poprawę jeśli chodzi o paznokcie! Od lat miałam kruche, rozdwajacące i łamliwe... bye, bye... a przynajmnie taką mam nadzieję bo dziś są w całkiem dobrej formie.
Doczytałam niedawno na skrzypie, że przy dłuższej kuracji trzeba brać witaminę B1, ale Wy to pewnie wiecie.. piszę w razie gdyby ktoś nie dotarł do takiej infrormacji. W związku z tym na pewno zakupię jakieś witaminki, myślę o jakimś zestawie dla kobiet. Jeszcze się nie zdecydowałam

Jeśli chodzi o włosy, tak w skrócie piję te ziółka raz dziennie, wcieram mgiełke Radical, tak co drugi dzień, gdzieś do 3 dzień sok z brzozy. Stosuję maskę Waxa do zniszczonych, gdzieś co 3 dzień, bo tak myję (po mgiełce myć nie trzeba, ale po tym soku to już tak
Wrażenia... włosy nie rosną w jakims zastraszającym tempie ale rosną, a miałam wrażenie, że praktycznie stoją Myślę, że wyjdzie ok 1cm na miesiąc... rewelki nie ma Ale zauważyłam małe fajne włoski I te młode włoski ktore pojawiły się już nieco wcześniej ruszyły jak szalone. Wyglądają fajnie... zaraz po umyciu widać nawet, że puszą się co nieco i skręcają... W dziecińskie miałam kręcone włosy, potem falowane a teraz mam prawie proste... Może jest szansa, że znowu zaczną falować

Ogólnie cieszę się, że trafiłam na ten wątek... teraz nałogowo czytam wszystko o pielęgnacji włosków, ale też twarzy i w ogóle ciała. Moja wiedza jest malutka, ale jak czytam o tym wszystkim... jak to człowiek daje się nabierać, że niby coś ładnie działa... a to silicony, a to jakieś SLS... normalnie oszukana się czuję

Po tym wszytkim co wyczytałam, postanowiłam zmienić szampon na jakiś naturalniejszy... może ten Babydream? Jakiś Joanny? Jeszcze nie wiem, wciąż szukam. Szukam też odżywki, tutaj może coś mi podpowiedzie? Coś co mogłabym stosować zamiennie z tym Waxem, coś co mogłabym zastowować na szybko, bo nieraz muszę szybko włoski umyć, to wtedy nie będę 20 minut z Waxem czy inną maską siedziała Coś co by współgrało z takim lekkim szamponem?
A tak w ogóle podobno Wax też nie ma takiego rewelacyjnego składu... Jak się skończy to może coś innego przetestuję

Kurcze robi się ze mnie włosomaniaczka jak nic

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:27   #1030
tristen
Raczkowanie

O pokrzywie to i ja się wypowiem !
chociaż jak z wszystkim każdy musi wypróbować na sobie, do końca nie wiem jak dokładnie działa na włosy ale wiem na pewno że działa na moją cere, jak piłam 2 msce temu codziennie miałam wręcz idealną (co na mnie było cudem prawie że) potem zrobiłam przerwe dłuższa (lenistwo) i włosy mi troche zmarniały i cera sie pogorszyła, od trzech dni znów wznowiłam picie pokrzywy i znów jest dobrze ! robie też płukanki z pozostałości Uwielbiam jej działanie

mam pytanie co do pokrzywy żywej... kiedy najlepiej zebrać do parzenia? i czy moge ją potem zasuszyc na zime ??? i jak ją przyrządzac? zalewac wrzatkiem tylko ?

Etorebeczkowy kod zniżkowy !
8aaea585
tristen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:12   #1031
siiesta
Rozeznanie

A mi sie znowu w nocy snilo ze scielam polowe swoich wlosow i wygladalam jak chlopiec!!!! Co za koszmary mi sie snia!!!!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:47   #1032
jennifer777
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2433061 7]Męczarnia? Złe podejście, nunu

Długo stosowałaś u siebie zioła? Jakie i w jakich ilościach?
Tylko ilością szklanek mi tu nie szarżuj, bo to mało adekwatny przelicznik.[/QUOTE]
Piłam 1 szklankę pokrzywy, w torebkach regularnie przez miesiąc- bez płukanek, czytając Twoje posty podziwiam bo mnie skręca na sam widok zielonej herbaty.. no nic spróbuje połączyc ze skrzypem i płukanką.
Jeszcze jedno pytanie, czy jak bede robiła płukankę, to do jednego kubka moge wrzucac i skrzyp i pokrzywę i zrobic 1 roztwór ? czy oddzielnie z pokrzywy i oddzielnie ze skrzypu?
Ps2 Co do wit B. Biorę tabletki NUTROF, to witaminy i minerały ktore wzmagają prawidłowe działanie wzroku, tam z grupy B jest B1 B2 B3 B6 B9 i B12 ktore zawieraja 100% dziennej dawki, czy te witaminy beda ok przy piciu ziółek, czy potrzebuje innych z grupy B?
Stary 2011-01-13, 00:45   #1033
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
A mi sie znowu w nocy snilo ze scielam polowe swoich wlosow i wygladalam jak chlopiec!!!! Co za koszmary mi sie snia!!!!
mi się zeszłej nocy śniło, że jakieś pół włosów ścięłam, a raczej powyrywałam. strasznie wyglądały. może dlatego, że w przyszłym tygodniu wybieram się do fryzjera i trochę się boję. już chyba rok ich nie podcinałam. dbam o nie 5 miesięcy i chodzę z rozdwojonymi końcówkami. wstyd!

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Naftę trzyma się maksymalnie 20 minut. Tylko niektórzy trzymają całą noc i nic im się nie dzieje(choć dla mnie to bardzo dziwne)
Nie zniechęcaj się, tylko zastosuj następnym razem do instrukcji na opakowaniu .
moja siostra zostawiła kiedyś nafte na cały dzień, bo o niej zapomniała i nic jej nie było. ja czasem zapomnę i 1h trzymam i też nic mi nie jest. ale na noc to głupota.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-13, 08:35   #1034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Trufel Pokaż wiadomość
Zacznij od dwóch szklanek naparu, po jednej skrzypu i pokrzywy
Chyba że jesteś zapaloną ziołomaniaczką, wtedy możesz i więcej, ale wówczas należy pamiętać o nawadnianiu organizmu i o dostarczaniu z nadwiązką witaminy B1.
Cytat:
Napisane przez milvunia83 Pokaż wiadomość
Kurcze robi się ze mnie włosomaniaczka jak nic
A pewnie, włosomaniaczka jak nic
Szampon - ja polecam ziołowe. Odżywka może być naprawdę prosta, jeśli stosujesz inne metody dbania o włosy - olejowanie, maski, etc. Wówczas wystarczy najzwyklejsza, niedroga Isana chociażby. Jeśli pielęgnację włosów będziesz opierać raczej jedynie o odżywkę, wtedy trzeba się porozglądać za porządniejszą, tu już nie pomogę wiele, bo najzwyczajniej w świecie na nich się nie znam
Cytat:
Napisane przez tristen Pokaż wiadomość
mam pytanie co do pokrzywy żywej... kiedy najlepiej zebrać do parzenia? i czy moge ją potem zasuszyc na zime ??? i jak ją przyrządzac? zalewac wrzatkiem tylko ?
Zbiory przez lato, od kwietnia do września praktycznie. Jeno starych pokrzyw nie zbieraj. I na pokrzywowe polowanie należy się wybrać w miejsce zupełnie niecywilizowane, z dala od dróg, ulic. W dzień pogodny, słoneczny, suchy.
Zasuszyć jak najbardziej możesz, nawet wskazane jest szybkie ususzenie, bo jakby nie było tygodnia pokrzywa nie przeleży.
Z świeżej pokrzywy wyborne są zupy pokrzywowe, dla fanek także sałatki. Naparu jeszcze z świeżej nie robiłam i nie wiem czy zrobię.
Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
Piłam 1 szklankę pokrzywy, w torebkach regularnie przez miesiąc- bez płukanek, czytając Twoje posty podziwiam bo mnie skręca na sam widok zielonej herbaty.. no nic spróbuje połączyc ze skrzypem i płukanką.
Jeszcze jedno pytanie, czy jak bede robiła płukankę, to do jednego kubka moge wrzucac i skrzyp i pokrzywę i zrobic 1 roztwór ? czy oddzielnie z pokrzywy i oddzielnie ze skrzypu?
Ps2 Co do wit B. Biorę tabletki NUTROF, to witaminy i minerały ktore wzmagają prawidłowe działanie wzroku, tam z grupy B jest B1 B2 B3 B6 B9 i B12 ktore zawieraja 100% dziennej dawki, czy te witaminy beda ok przy piciu ziółek, czy potrzebuje innych z grupy B?
Jak najbardziej możesz zioła wymieszać, wybuchu nie będzie
Patrzę, że Twoje tabletki zawierają witaminę B1 - właśnie o nią chodzi przy piciu skrzypu polnego.
Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
mi się zeszłej nocy śniło, że jakieś pół włosów ścięłam, a raczej powyrywałam. strasznie wyglądały. może dlatego, że w przyszłym tygodniu wybieram się do fryzjera i trochę się boję. już chyba rok ich nie podcinałam. dbam o nie 5 miesięcy i chodzę z rozdwojonymi końcówkami. wstyd!
A takie sny to kara za niedbanie o włosy..
A na poważnie to po prostu pewnie najzwyczajniej w świecie obawiasz się tego, co zostanie z Twoich włosów po wizycie u fryzjerki. Ale co ja tam tłumaczyć będę, sen jest przejrzysty jak kryształ.
Stary 2011-01-13, 09:11   #1035
JossStone
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2433153 7]Skrzyp jest moczopędny. Bardziej niż piwo
Na różnych ludzi różnie działa. A nie masz może jakichś problemów z nerkami?[/QUOTE]
heh. dla mnie nie istnieje nic bardziej moczopednego niz piwo :P wogole alkohol, wystarczy kieliszek, albo szklaneczka alkoholu i juz sie z wc prawie nie rozstaje, a pokrzywa roznie na mnie dziala czasami tak, a czasami nie

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

moja siostra zostawiła kiedyś nafte na cały dzień, bo o niej zapomniała i nic jej nie było. ja czasem zapomnę i 1h trzymam i też nic mi nie jest. ale na noc to głupota.
kiedys trzymalam nafte na cala noc, bo mi sie nie chcialo jej zmywac, bo bylam spiaca... ale z wlosami nic sie nie stalo, ba byly nawet duzo lepsze niz gdy trzymam nafte 20 min :P
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:17   #1036
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
heh. dla mnie nie istnieje nic bardziej moczopednego niz piwo :P wogole alkohol, wystarczy kieliszek, albo szklaneczka alkoholu i juz sie z wc prawie nie rozstaje, a pokrzywa roznie na mnie dziala czasami tak, a czasami nie
To zależy, jakie ilości naparu pijasz, i czy nie jest on słaby. Bo nawet mi nawykłej do takich ziół, nie udaje się zawładnąć nad marnymi potrzebami fizjologicznymi
Cytat:
kiedys trzymalam nafte na cala noc, bo mi sie nie chcialo jej zmywac, bo bylam spiaca... ale z wlosami nic sie nie stalo, ba byly nawet duzo lepsze niz gdy trzymam nafte 20 min :P
No wiesz?!
Nie dokończę, komu zawsze szczęście sprzyja
Stary 2011-01-13, 10:18   #1037
JossStone
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2434229 1]To zależy, jakie ilości naparu pijasz, i czy nie jest on słaby. Bo nawet mi nawykłej do takich ziół, nie udaje się zawładnąć nad marnymi potrzebami fizjologicznymi No wiesz?!
Nie dokończę, komu zawsze szczęście sprzyja [/QUOTE]

glupiemu?
pije przynajmnije 2 kubki dziennie, z suszonych lisci, kopiasta lyzeczka na jakies 350 ml wody, albo 3-4 lyzeczki na 500 ml i zostawiam napar na cala noc, jak mi sie chce

tak wogole to mam odzywke o takim skladzie i sie zastanawiam czy nie ma tam nic obciazajacego /szkodliwego,a wy znacie sie lepiej to mi doradzicie :P

aqua, stearyl alcohol, cetyl alcohol, glycerin, cetrimonium chloride, polyquaternium-32, chamomilla recutita flower extract (czyli ekstrakt z kwiatow rumianku), aloe barbadensis leaf juice, panthenol, cocos nucifera oil, paraffinum liquidum, parfum, ethylhexyl stearate, propelene glycol, triethylene glycol, citric acid, magnesium nitrate, magnesium chloride, geranoil, citronellol, hydroxycitronella, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinione, ci 19140, ci 14720

uff koniec :P nie wiem czy jest sens podawac nazwe, bo to odzywka produkowana dla jednego z wloskich marketow, ale moze jest tu jakas wlosomaniaczka z wloch tak wiec Be HAIRcare, Balsamo Nutriente, Camomilla e Aloe
Stary 2011-01-13, 10:29   #1038
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Ja nie mogę pić pokrzywy, bo wysyp na twarzy trwa cały czas wtedy
a jak długo piłas?

u mnie wysyp pojawił się jakos po pierwszych 2 tygodniach i trwał przez miesiac a teraz mam super cerę po niej. Piję od roku regularnie.
Stary 2011-01-13, 11:04   #1039
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
a jak długo piłas?

u mnie wysyp pojawił się jakos po pierwszych 2 tygodniach i trwał przez miesiac a teraz mam super cerę po niej. Piję od roku regularnie.
a nie trzeba zrobic przerwy w czasie picia ziolek?
u mnie wysyp byl bardzo maly i krotki na szczescie

tylko teraz mam inny problem, zawsze mialam wrecz stalowe pazokcie :P bardzo twarde i szybko rosnace... a teraz po pokrzywie (to chyba po tym, bo nic innego na paznokcie nie uzywam) sa jakies bardziej, no nie wiem, miekkie, nie lamia sie, sa elastyczne, ale nigdy nie mialam ich tak miekkich :conf used:
Stary 2011-01-13, 13:10   #1040
meire
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny..
poczytuję Was już od dawna, bo również staram się zapuścić moje krótkie włosy.. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona...
na razie są do ramion, wycieniowane.. ale marzą mi się takie za łopatki, całkiem proste i równe... dlatego schodzę teraz z cieniowania, co bardzo długo trwa...
Piję codziennie pokrzywę i skrzyp po jednej szklance (oczywiście sypane, nie lubię żadnych herbat i ziół z torebek..), biorę tabletki Merz Spezial, raz w tygodniu robię maseczkę z nafty, rycyny, żółtka i cytryny, raz w tygodniu nakładam olej kokosowy i raz w tygodniu polski Wax... chciałabym jeszcze dorzucić płukankę z pokrzywy i skrzypu, skusić się na Wasz pomysł z recyklingiem..

W związku z tym mam do Was dwa pytania, z racji tego, że jesteście bardziej doświadczone...
1. czy pokrzywa i skrzyp przyciemniają włosy??.. mam farbowany blond i nie chciałabym tego zmieniać...
2. czy powinnam brać jeszcze dodatkowo wit. z grupy B??.. czy ilość zawarta w moich tabletkach wystarczy przy dwóch szklankach ziół dziennie?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:29   #1041
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

tylko teraz mam inny problem, zawsze mialam wrecz stalowe pazokcie :P bardzo twarde i szybko rosnace... a teraz po pokrzywie (to chyba po tym, bo nic innego na paznokcie nie uzywam) sa jakies bardziej, no nie wiem, miekkie, nie lamia sie, sa elastyczne, ale nigdy nie mialam ich tak miekkich :conf used:
A jesz dużo warzyw? masz zdrową dietę? bo pokrzywa na paznokcie osłabiająco na pewno działać nie będzie
Stary 2011-01-13, 13:30   #1042
mysia m
Zakorzenienie

joss stone, powinno się robic, robię je, dlatego napisałam regularnie a nie bez przerwy choc od jakiegos czasu pije w nastepujący sposób- od pon do czwartku/piątku a w weekendy nie piję, czasem w tyg tez w jakis dzien nie wypiję, w takim wypadku nie robie miesięcznej przerwy.

moze czegoś Ci brakuje? bierzesz suplementy? kubek pokrzywy dziennie nie jest w stanie wyrządzic krzywdy.

meira, pokrzywa przyciemnia, jesli wcierasz ją w skalp albo płukasz w niej włosy. Doustnie nie przyciemniają.
Ja jestem zwolenniką brania z umiarem suplementów, ale niektórzy uwazaja, ze pokrzywa nic nie wypłukuje na tyle, by przyjmowac to w tabletkach. ja biore vitapil od 4 miesiecy. Jak skoncze to opakowanie, to zrobie przynajmniej miesieczna przerwe.
Stary 2011-01-13, 13:31   #1043
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny..
poczytuję Was już od dawna, bo również staram się zapuścić moje krótkie włosy.. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona...
na razie są do ramion, wycieniowane.. ale marzą mi się takie za łopatki, całkiem proste i równe... dlatego schodzę teraz z cieniowania, co bardzo długo trwa...
Piję codziennie pokrzywę i skrzyp po jednej szklance (oczywiście sypane, nie lubię żadnych herbat i ziół z torebek..), biorę tabletki Merz Spezial, raz w tygodniu robię maseczkę z nafty, rycyny, żółtka i cytryny, raz w tygodniu nakładam olej kokosowy i raz w tygodniu polski Wax... chciałabym jeszcze dorzucić płukankę z pokrzywy i skrzypu, skusić się na Wasz pomysł z recyklingiem..

W związku z tym mam do Was dwa pytania, z racji tego, że jesteście bardziej doświadczone...
1. czy pokrzywa i skrzyp przyciemniają włosy??.. mam farbowany blond i nie chciałabym tego zmieniać...
2. czy powinnam brać jeszcze dodatkowo wit. z grupy B??.. czy ilość zawarta w moich tabletkach wystarczy przy dwóch szklankach ziół dziennie?...
1) stosowane zewnętrznie ( w formie płukanek) podobno mogą przyciemniać, stosowane wewnętrznie nie

2) nie mam pojęcia ile witamin z grupy B zawiera Merz Spezial
Stary 2011-01-13, 14:30   #1044
Konto usunięte

Cytat:
aqua, stearyl alcohol, cetyl alcohol, glycerin, cetrimonium chloride, polyquaternium-32, chamomilla recutita flower extract (czyli ekstrakt z kwiatow rumianku), aloe barbadensis leaf juice, panthenol, cocos nucifera oil, paraffinum liquidum, parfum, ethylhexyl stearate, propelene glycol, triethylene glycol, citric acid, magnesium nitrate, magnesium chloride, geranoil, citronellol, hydroxycitronella, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinione, ci 19140, ci 14720
Podkreśliłam to, co może obciążać. Dalsze związki po paraffinum liquidum są dla mnie czarną magią, ale chyba nie obciążają.
W każdym razie odżywka nie zbyt złego składu, jeśli myjesz włosy szamponem, to myślę, że nie powinnaś odczuwać zbyt dużego obciążenia
Cytat:

Pewnie, że trzeba, która nie robi przerwy?!
A propos pokrzywy - w ten sposób nie wpływa, co najwyżej uzyskałabyś odwrotny efekt, znaczy się wzmocnienie.
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Ad.1.
Nie wiem, jak pokrzywa oddziałuje na farbowane włosy, ale naturalny blond nie tyle jest po niej przyciemniony, co.. przyzieleniony
Moja przyjaciółka przetestowała, mimo że przestrzegałam ją przed tym.
Ale oczywiście to występuje jedynie w przypadku płukanek.
Ad.2.
Tabletek dodatkowo brać nie musisz, zadbaj jedynie o to, aby dostarczać dla organizmu pełną dawkę witaminy B1 dziennie, pełną - a nawet z nawiązką. Nie wiem tylko, ile Twoje tabletki mają właśnie witaminy B1
Stary 2011-01-13, 14:43   #1045
201608251020
Konto usunięte

Dziewczyny od 3 dni biorę Skrzypovitę, bo pokrzywę musze dopiero kupić. Zrobiły mi się zajady w kącikach ust mimo że biorę CENTRUM od A do Z, a tam jest cały B complex... Czy to od tej Skrzypovity?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:49   #1046
Kileczka
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2434185 2]
A takie sny to kara za niedbanie o włosy..
A na poważnie to po prostu pewnie najzwyczajniej w świecie obawiasz się tego, co zostanie z Twoich włosów po wizycie u fryzjerki. Ale co ja tam tłumaczyć będę, sen jest przejrzysty jak kryształ.[/QUOTE]

o tak to oczywiste. od kiedy obcięłam włosy krótko boję się isć, bo nie chcę mieć jeszcze krótszych i tak to odwlekam. aż do teraz. oby było dobrze. postanowiłam, że będę je podcinać co 3-4 miesiące to więcej nie będzie takigo problemu.
Cytat:
tak jak pisałam moja siostra zostawiła na cały dzień, bo zapomniała i nic jej nie było. ale po co zostawiać ją na tak długo celowo? nie ma potrzeby. działa jak trzeba w wyznaczonym czasie. ja nieraz zapomnę i kilka godzin mam nafte na głowie, ale efekty są takie same jak bym nosiła 20min
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-13, 15:08   #1047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Dziewczyny od 3 dni biorę Skrzypovitę, bo pokrzywę musze dopiero kupić. Zrobiły mi się zajady w kącikach ust mimo że biorę CENTRUM od A do Z, a tam jest cały B complex... Czy to od tej Skrzypovity?
Ciocia wikipedia wie wszystko
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zajady

Od skrzypu - bardzo małe prawdopodobieństwo. Musiałabyś pić wielkie ogromne, aby w krótkim okresie czasu narobić się na tyle potężnych niedoborów B1, aby pojawiły się zajady. Ale przy takich niedoborach nie zajady byłyby najgorsze..
Stary 2011-01-13, 15:12   #1048
viki1988
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2434896 1]Ciocia wikipedia wie wszystko

Od skrzypu - bardzo małe prawdopodobieństwo. Musiałabyś pić wielkie ogromne, aby w krótkim okresie czasu narobić się na tyle potężnych niedoborów B1, aby pojawiły się zajady. Ale przy takich niedoborach nie zajady byłyby najgorsze.. [/QUOTE]
Ale skrzypovita z tego co kojarzę zawiera także ekstrakt z pokrzywy, także wydaje mi się ż branie jej przez 3 mies. mogło zpowodować niedobory wit.B
Stary 2011-01-13, 15:13   #1049
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2434896 1]Ciocia wikipedia wie wszystko

Od skrzypu - bardzo małe prawdopodobieństwo. Musiałabyś pić wielkie ogromne, aby w krótkim okresie czasu narobić się na tyle potężnych niedoborów B1, aby pojawiły się zajady. Ale przy takich niedoborach nie zajady byłyby najgorsze.. [/QUOTE]

no nie byłabym taka pewna... miałam dokładnie tak samo jak paollino po Skrzypovicie. Po odstawieniu i kilku dniach łykania wit. B zajady zniknęły.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:34   #1050
vikuniaa
Zakorzenienie

a uzywanie nisim fast? czytalam o nim w poperzednich watkach, ale waham się....

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości