Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 08:38   #511
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki! Wstałam dziś troszkę wcześniej i zaraz postaram sie was doczytać ale po 13 jade odebrać wyniki posiewu i do gina bo kazała od razu z tym przyjść. I mam do was takie pytanko. Podejrzewam że dzisiejsza wizyta będzie wyglądała tak że gin obejrzy moje wyniki i przepisze jakieś leki (jeśli trzeba) bo byłam u niej w poniedzialek i wtedy mnie badała i robiła USG i skierowała na ten posiew. I tak się zastanawiam czy będe musiała płacić za tą wizytę? Może to głupie pytanie, ale już trzeci raz w tym miesiącu do niej ide a czeka mnie jeszcze jedna wizyta 27 stycznia, a bogata nie jestem.
czy będziesz musiała płacić to wie tylko Twój lekarz Z moich doświadczeń wynika, że niestety lekarze nie są wspaniałomyślni i za każdą wizytę każą sobie płacić, nawet jak jest tydzień po tygodniu Może pogadaj z nim, powiedz że chodzisz co chwila i czy nie dałoby rady zapłacić mniej. Tym bardziej że idziesz tylko po tabletki

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wywołana do tablicy wstawiam fotkę sprzed 5 minut ( bez żadnego retuszu pięknie na niej widać celulit, pojawiające się rozstępy i bliznę po wyrostku )
bardzo ładnie rośniecie a cellulitem i rozstępami nie ma się co przejmować

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
MoniaK, gdyby nie to, że dostałam taką wielką wyprawkę od tej mojej Przyjacióły, to też kupowałabym w necie. Nie tylko używane, ale też nowe. Z tych Mothercare jestem bardzo zadowolona, a ile taniej niż sklepie!
no właśnie Te ceny w sklepach mnie dobijają Też mam dostać ciuszki od kilku koleżanek, więc chyba na razie nie ma sensu szaleć

Co do prania, to ja usłyszałam też taką opinię że trzeba ubranka dziecka prać osobno Wątpię czy zawsze uzbiera mi się tyle prania a przecież nie będę czekała nie wiadomo ile na pełną pralkę. Jak to jest u Was?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:38   #512
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
byliśmy z Tż w sklepie dziecięcym zrobić rozeznanie cenowe. chciałam sprawdzić, co faktycznie opłaca się kupować na allegro.
na chwilę obecną na pewno przez internet kupię butelki avent 125ml, które w sklepie kosztują 2x tyle, bo 20zł ! materac pianka - gryka - kokos w sklepie 80zł, czyli też kupię na allegro.
co jeszcze hmm pościel też jest o wiele droższa. a wszelkie rożki, wanienki, ręczniki, przewijaki kupię w sklepie stacjonarnym.
a to moje zakupy z pepco
bodziaki za 5,99 i pół-śpiochy (czy jak to się tam nazywa) za 4,99zł
a skarpetki moja mama w lumpku kupiła. chyba nawet nie były używane
Dziękujemy za przydatne informacje

Witajcie Mamusie
Ja znowu mam nieprzespaną noc za sobą nogi mi drętwieją, bolą, nie moge znaleść dogodnej pozycji co ja mam robić????

Teraz gotuje fasolkę po bretońsku a potem ma przyjść moja przyjaciółka na make up bo maja dziś komers. A w sobote mam cztery makijaże, nawet w domu mnie dopadną
Bo ja już na zwolnieniu jestem

Kurcze też bym chciała już kupować rzeczy dla dzidziusia, ale jakoś myśle ze za wczesnie, ze moze jeszcze czas....

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:40   #513
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Wywołana do tablicy wstawiam fotkę sprzed 5 minut ( bez żadnego retuszu pięknie na niej widać celulit, pojawiające się rozstępy i bliznę po wyrostku )

U nas też od nocy pada, ale jest w miarę ciepło.

Milego dnia mamuśki
ślicznotek

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
czesc MAMUSIE

nie nadrobie WAS...wczoraj doczytalam do 7-8strony a dzis rano juz jest 7 nastepnych...ehhh...

u nas bedzie SYNUŚ PIOTR córcie OLĘ juz mamy wiec parka sie udala fajnie prosze o uzupelnienie listy

piszecie i porodach, ktory lepszy...hmmm...nie mozna chyba tego rozpatrywac co lepsze a co gorsze, czasem samo zycie weryfikuje i wybiera za nas jaki bedzie porod, moja corke zaczelam rodzic naturalnie, niestety nie szlo, tetno dziecka spadalo i od razu byla decyzja o CC, dzis juz wiem ze druga tez bede miala cesarke...dochodzenie do siebie po porodzie to sprawa indywidualna, mnie bylo ciezko wstac bo wszystko ciagnelo ale wszystko minelo...w domu maz mi pomagal wiec nie bylo wiekszych problemow...nie wiem jak to jest rodzic naturalnie tzn sam final bo wszystkie skurcze, bole krzyzowe i inne atracje dane mi bylo doswiadczyc...jednak w tym wszystkim najwazniejsze jest by dziecko bylo cale i zdrowe i my mamusie tez

ja pralam ubranka w normalnym proszku i plynow tez uzywalam nie dla dzieci...uczulen i alergii zadnych MALA nie miala teraz pewnie tez wypiore w zwyklym proszku

a prasowanie...hmmm...przyz nam sie bez bicia ze nie prasowalam, czas ktory moglabym poswiecic na prasowanie wykorzystywalam w inny sposob...wiadomo ze sa takie ubranka ktore podprasowac trzeba ale bodziakow i spiochow nie prasowalam...same zreszta zobaczycie jak to jest

wspolczuje snow bo czasem jak tu czytam to dobry horror by nakrecil ja zasypiam i spie bez problemow...MAŁY BRZDAC leniuszek bo nie czuje go w nocy zeby sie ruszal a tym samym swoim brykaniem mnie budzil, mam nadzieje ze bedzie spokojniutki jak CORCIA oj ona spala i spala...

pogoda tez u nas pod psem...pada deszcz ze sniegiem...

Gratuluję synka

no i musze spadać, sprawy do załatwienia czekaja :/ Będę później mam nadzieję, że w 3 godziny się ze wszystkim wyrobię
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:42   #514
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli chodzi o proszek, przyznam się Wam, że kupiłam ostatnio płyn do prania Dzidziuś i dwa ostatnie prania w nim zrobiłam. Z ciekawości, jak pachnie. I jestem pod wrażeniem. Ślicznie wszystko pachnie, delikatnie, czystością, mydełkowo.
tak, ponoć te niemowlęce proszki i płyny do prania pachną bosko
a pamiętasz ile +/- dałaś za ten płyn i jakiej jest pojemności?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:47   #515
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
no właśnie Te ceny w sklepach mnie dobijają Też mam dostać ciuszki od kilku koleżanek, więc chyba na razie nie ma sensu szaleć

Co do prania, to ja usłyszałam też taką opinię że trzeba ubranka dziecka prać osobno Wątpię czy zawsze uzbiera mi się tyle prania a przecież nie będę czekała nie wiadomo ile na pełną pralkę. Jak to jest u Was?
Wiesz co, ja byłam w szoku, że w sklepie Mothercare 7 body kosztuje prawie 80 zł, a na allegro ten sam zestaw między 30, a 40 zł! No kuuurde.

Z tym praniem, to też tak słyszałam, że osobno dziecięce. Jak już będę robiła pranie przed samymi narodzinami, to na pewno osobno, potem prasowanie. Jednak jak to będzie później, okaże się Większość dziecięcych mam na 60 albo nawet 90st., a dorosłe ciuchy są w przeważającej większości na 40st., więc samo się podzieli pewnie

Ewesko, spokojnego dnia! Wracaj szybko

Aliczko, magnez bierzesz? A próbowałaś spać z nogami na jakiejś poduszce? W sensie, żeby były wyżej, niż reszta ciała

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:52   #516
Aliczka88
Zadomowienie

Aha i opowiem Wam o moim koszmarze - bo nie można nazwać tego snem! Śniło mi sie, że..... RODZE o matko, zaczęło sie od skurczy, potem mleko wyszczeliło mi z piersi, następnie ciągle odchodziły mi wody. I tak sie lało ze mnie i lało az do szpitala, nie mogłam urodzić, atmosfera tragiczna! I po wszystkim zadzwonił do mnie telefon "Cześć Aliczka tu Moria, mój poród śkończył sie równo w połowie M jak Miłość, było gładko i sympatycznie hi ha hi ha hi ha a u Ciebie jak????" A ja

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Aliczko, magnez bierzesz? A próbowałaś spać z nogami na jakiejś poduszce? W sensie, żeby były wyżej, niż reszta ciała
Mam taki magnez do rozpuszczania w wodzie, dwa razy w tyg go sobie robie.
Musze spróbować z ta poduszką bo normalnie sobie nie radze

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-13, 09:06   #517
mary poziomkowa
Zakorzenienie

caffelate05, nie pamiętam dokładnie, ale to jakoś tanio. 750 ml za jakieś 7-8 zł? Coś takiego. Co do zapachu, to Lovela nie pachnie :/

Aliczko, magnez rozpuszczalny to taki sobie, jeśli chodzi o przyswajanie Nie myślałaś, żeby codziennie jakiś tabletkowy brać? Akurat magnez jest bezpieczny, a nawet wskazany w ciąży. Obgadaj to z lekarzem, jeśli nie jesteś pewna

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Jessssu, jaki sen :wtf:

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:22   #518
caffelate05
Rozeznanie

a które preparaty magnezowe i w jakiej dawce Wam gin zlecił?
pytam, bo chyba na najbliższej wizycie też mojego pomęczę, niby tłumaczył mi że przeciwskurczowo mam Fenoterol i to silny lek i głównodowodzący, że tak powiem ale mimo wszystko czasem brzuch mi nieprzyjemnie twardnieje i wtedy ratuję się nospą, a może wystarczyłby sam magnez

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

mary poziomkowa masz rację, w przyzwoitej cenie ten Dzidziuś jest

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------
Aliczka88 super sen, szczególnie jego zakończenie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:29   #519
kinga_91
Rozeznanie

witam sie z wami
cos mi sie wydaje ze ten watek bardzo szybko sie skonczy i niedlugo bedzie trzeba nastepny zakladac
tak sobie czytam i nie moge sie przestac smiac z waszych snow sa po prostu zabojcze
wogole to piszecie jak szalone ja siedze na zwolnieniu i czasami ledwo nadazam zeby wszystko przeczytac ale staram sie
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:32   #520
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczynki dzień dobry
ja zapytam może tak: czym różnią się butelki za 16zł od tych za 6zł na allegro? obie aventu a rozbieżnośc cenowa spora i się zastanawiam. acha i czy są potrzebne szczoteczki do czyszczenia butelek ? czy bez tego się obejdzie?
wklejam i ja zdjęcie moich psiaków, właściwie juz nie moich, bo z rodzicami nie mieszkam, ale odwiedzają mnie moje kochane niunie

Cytat:

Milego dnia mamuśki
brzuszek kształtem jak na chłopca i się zgadza co Ty chcesz, dobrze wyglądasz
Cytat:
Myślałam wczoraj, jak te zakupy rozegrać, żeby w jednym miesiącu nie było zbyt wielu wydatków. No i chyba w tym miesiącu muszę kupić łóżeczko, materac, pościel i te wszelkie artykuły ręcznikowo-pościelowe. Trochę się tego nazbiera. Remont sypialni jednak w lutym, więc wtedy też trochę po kieszeni poleci. Do tego wisi kupno zmywarki, ciągle nie ma okazji po nią jechać. Może w marcu bujaczek. Do końca marca chcę mieć wszystko kupione i gotowe.

Do dziewczyn kupujących rzeczy Tommee. Skuszona opiniami koleżanek z reala i Waszymi, chciałabym wszystko kupić z tej firmy. Butelki kupujecie antykolkowe, czy zwykłe? Czy polecacie jakieś smoczki uspokajające?

ja czytałam opinie w necie i kupuję Aventu chyba jednak. i kupuję butelki antykolkowe. Pani w sklepie pokazała na czym to polega i po prostu smoczek po bokach ma 2dziurki, które odprowadzają powietrze, żeby dzidzia go nie łykała. W sumie Avent polecała i Dr Brown's ale to już mówiła konkretny zakup i że Avent wystarczy. W sklepie były jeszcze Tommee i Lovi.
pozwolę sobie wkleic opinie odnośnie butelek, nie pamiętam już której z dziewczyn na wizażu, ale sobie zapisałam.

Co do butelek
to ja mam takowe doświadczenia: [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/pecet/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Dr. Brown - niby najfajniejsze i tych długo używaliśmy ale po czasie to mnie brała k... ica jak miałam myć te wszystkie części (jesli chodzi o kolki to chyba te najlepiej działają)
Lovi - działania antykolkowego nie zauważyłam wcale, mała strasznie pierdziała jak z nich piła, co oznaczało że nałykała się dużo powietrza
TT - bardzo fajny kształt, niby smoczek jak pierś, ale zostaje w smoczku ciut mleka i ciężko to wypić, no i tych niby kolkowych działań też nie zauważyłam
Avent - te używałam najdłużej jak mnie już doszczętnie wkurzyły Browny, kupiłam te bez BPA bo niby zdrowsze, mała juz kolek nie miała więc nie wiem jak tam z tymi funkcjami, ale w obsłudze są bardzo wygodne
Medela - niby najanatomiczniejsze (ja nie miałam) dobre chyba tylko jak rzadko się butelką karmi, bo strasznie drogie i trzeba by majątek wydać, żeby nie musieć ciągle ich myć
(ja jak Zosia tylko z butelkki jadła to miałam chyba ze 4 butle, żeby jak najmnije roboty mieć)

też mam listę wyprawki i sobie rozdzielam zakupy na każdy miesiąc
moja koleżanka miała zwykłe butelki, a ostatnio przerzuciła się na antykolkowe i jest zadowolona, więc ja od razu kupię takie.
a i smoczki uspokajające chyba kupię od razu... chociaż tu akurat nie wiem jaka jest różnica pomiędzy nimi a zwykłymi.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za przydatne informacje

Witajcie Mamusie
Ja znowu mam nieprzespaną noc za sobą nogi mi drętwieją, bolą, nie moge znaleść dogodnej pozycji co ja mam robić????

Teraz gotuje fasolkę po bretońsku a potem ma przyjść moja przyjaciółka na make up bo maja dziś komers. A w sobote mam cztery makijaże, nawet w domu mnie dopadną
Bo ja już na zwolnieniu jestem

Kurcze też bym chciała już kupować rzeczy dla dzidziusia, ale jakoś myśle ze za wczesnie, ze moze jeszcze czas....
byc na zwolnieniu super sprawa kochana ja też tak miałam w nocy, ale teraz jak mamy znowu oddzielne kołdry z TŻ śpi mi się lepiej, bo kołdrę fajnie sobie zawinę między nogami.
kupuj już, bo tego jest bardzo dużo. nie wierz w żadne przesądy zresztą Twoja decyzja
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Aha i opowiem Wam o moim koszmarze - bo nie można nazwać tego snem! Śniło mi sie, że..... RODZE o matko, zaczęło sie od skurczy, potem mleko wyszczeliło mi z piersi, następnie ciągle odchodziły mi wody. I tak sie lało ze mnie i lało az do szpitala, nie mogłam urodzić, atmosfera tragiczna! I po wszystkim zadzwonił do mnie telefon "Cześć Aliczka tu Moria, mój poród śkończył sie równo w połowie M jak Miłość, było gładko i sympatycznie hi ha hi ha hi ha a u Ciebie jak????" A ja

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Mam taki magnez do rozpuszczania w wodzie, dwa razy w tyg go sobie robie.
Musze spróbować z ta poduszką bo normalnie sobie nie radze
jaki sen
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
a które preparaty magnezowe i w jakiej dawce Wam gin zlecił?
pytam, bo chyba na najbliższej wizycie też mojego pomęczę, niby tłumaczył mi że przeciwskurczowo mam Fenoterol i to silny lek i głównodowodzący, że tak powiem ale mimo wszystko czasem brzuch mi nieprzyjemnie twardnieje i wtedy ratuję się nospą, a może wystarczyłby sam magnez

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

mary poziomkowa masz rację, w przyzwoitej cenie ten Dzidziuś jest
ja miałam w szpitalu Magnesin 3x1, a teraz skończył mi się i byłam na wizycie to gin powiedział, że obojętnie jaki magnez mogę łykac. no i dawka 3x1 nadal.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sisters.jpg (116,1 KB, 27 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:33   #521
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
caffelate05, nie pamiętam dokładnie, ale to jakoś tanio. 750 ml za jakieś 7-8 zł? Coś takiego. Co do zapachu, to Lovela nie pachnie :/

Aliczko, magnez rozpuszczalny to taki sobie, jeśli chodzi o przyswajanie Nie myślałaś, żeby codziennie jakiś tabletkowy brać? Akurat magnez jest bezpieczny, a nawet wskazany w ciąży. Obgadaj to z lekarzem, jeśli nie jesteś pewna

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Jessssu, jaki sen :wtf:
dziewczyny mi sie wydaje ze idealny proszek do prania dzieciecych ciuszkow nie powinien pachnac, albo nie intensywnie, mysle ze jest wieksze ryzyko uczulen po zapachowych.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:33   #522
migotka03
Zadomowienie

Monia wiem że wie to tylko mój lekarz. Zastanawiam się czy zapytać (bo troche mi głupio) czy od razu wyciągnąć kase. U mojego gina jest tak że często przychodzą kobiety i mówią, że przychodzą tylko po receptę i wchodzą między pacjentkami. Trwa to kilka sekund i wychodzą, i zastanawiam sie czy one płacą czy nie, ale nie mialam kogo o to zapytać. Myślałam że może spotkałyście sie z czymś takim.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:33   #523
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Agnieszka.M
dj'em? i do tej pory gra? to w weekendy masz krucho..moze odziedziczy dzidzius talent po tatusiu

caffelate05
ja dostalam Lovele, ale z tego co wyczytałam dziewczyny nie polecaja...

agniese79 i matallewar
ja kocham pieski, ale gdy patrze na te wasze kotki to mi sie zaczynaja podobac

andziot
ja tez miałam chomika, niestety byl strasznie niegrzeczny. Wstalam o 6 rano i nie bylo go w akwarium...szukalam po calym mieszkaniu a ten schowal sie w zwinietym w rulonik dywaniku tego samego dnia wydalam go kuzynowi...balam sie ze nastepnym razem wejdzie mi do lozka od tej pory nie przepadam za gryzoniami

magdeczka
malo tyjecie dziewczyny, chyba dlatego ze ciagle w biegu jestescie- nie to co ja dobrze ze sie nie stresujesz moja dzidzia tez jest spokojna, szczegolnie za dnia...

agus87
ino sie cieszyc z tych 72

andziot
mi sie ciagle sni ze maż mnie zdradza to dopiero koszmar

anulinka2009
ale wy chude jestescie, anulinka 5 kg to nie grzech- ja juz 10!!!
nie widze rozstepow ani celulitu, chyba osleplam mi sie na cyckach zrobily, przyjdzie czas to bede myslec

kasiabw
jak tak dalej bedzie dla mnie zostanie dziewczynka
gratuluje!!!

ale mam lenia
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:36   #524
the_sania
Wtajemniczenie

a i ja też mialam głupi sen śniło mi się, że odjechało mi kilka autobusów na raz i szłam ulicą, właściwie przechodziłam przez ulicę, bo to była zatoczka autobusów i potrącił mnie jeden. wylądowałam w szpitalu i bardzo bałam się o maluszka, ale nikt nie zwracał uwagi na to, że jestem ciężarna. w końcu doprosiłam się ale o stetoskop i było słychac serduszko, ale bijące wolno. później przyspieszyło na szczęście

a później standardowo śniło mi się usg i między nogami maleństwa wielki siusiak tłumaczę sobie, że będzie na odwrót i okaże się na usg, że dziewczynka

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-13, 09:41   #525
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia wiem że wie to tylko mój lekarz. Zastanawiam się czy zapytać (bo troche mi głupio) czy od razu wyciągnąć kase. U mojego gina jest tak że często przychodzą kobiety i mówią, że przychodzą tylko po receptę i wchodzą między pacjentkami. Trwa to kilka sekund i wychodzą, i zastanawiam sie czy one płacą czy nie, ale nie mialam kogo o to zapytać. Myślałam że może spotkałyście sie z czymś takim.

migotka czy ja dobrze rozumiem?
idziesz tylko po recepte? ja nigdy nie placilam
jesli uwazasz ze powinnas zapytac to zapytaj, ale nie wyskakuj z kasa, jak to tylko recepta
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:45   #526
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ja chodze na nfz i ci nie pomoge, moje wizyty sa za darmo, nawet ta ktora odbedzie sie w poradni diabetologicznej- mam skierowanie i Rmua z pracy musi im wystarczyc wydaje mi sie ze te kobiety co wchodza bez kolejki na pewno placa za wizyte...

the_sania piekne psiaczki

a 19 w moje urodzinki mam egzamin, wiec moze po nim bede sie bawic ( co to za zabawa bez alko hehe)

teskni mi sie za piwkiem z sokiem i ta fazyczka po nim
Nikosia

Stary 2011-01-13, 09:47   #527
SiLLee
Raczkowanie

caffelate05 ja mam ASMAG B6 2x1

Jakich kremow uzywacie na brzuszek?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:47   #528
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
O matko i córko 17 stron szooook
kiedy ja to nadrobie,dziewczynki powiedzcie co sądzicie o tym wózeczku
http://swiaturwisa.pl/produkt-abc-de...#tab_raty_head
mnie zauroczył i kolor bardzo mi sie podoba
a teraz ide spać dobranoc
susperowy
zgrabny jak nie wiem
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no wiec ja 2 wizyty temu poszlam bardzo grubo ubrana bo bylo zimnooo, mialam leginsy na to jeansy, bardzo gruby sweter i sniegowce, i tlumaczylam pielegniarce zeby mi napisala nizsza wage bo jestem ubrana na misia, a ta mi nawet tych ciezkich butow nie kazala sciagnac a na ostatnia wizyte poszlam w leginsach i tunice i wielkie zdziwienie ze nic nie przytylam od ostatniej wizyty, a na nic sie zdalo tlumaczenie ze przytylam 2 kg ale bylam bardzo grubo ostatnio ubrana.

takze tyle daje to ich wazenie

fajny, podobny do mojego, chyba dobra ta firma abc design
no i sama widzisz
jak tu sie nie wsciekac
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, to przede wszystkim za drogi, moje maksimum to 1000zł na wózek
Ale wydaje mi się, że podobny parametrami do tego, który ja planuję kupić

No i dzień dobry Nowy wspaniały dzień, spałam 5 godzin, bo tż nie mógł w nocy zasnąć i mnie budził A mieszkamy w jednym pokoju, bo w drugim siostra i nie miał gdzie iść, żebym mogła spać, ehh...

Sny też mam głupie, moi byli występują w nich nagminnie, ale to i tak nie przebije snu mojej przyjaciółki, której się śniło, że jest ze mną we współciąży :P

Uciekam na usg, miłego dnia
no to 3mamy kciuki
Cytat:

Milego dnia mamuśki
piekniusi
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Agnieszka.M
dj'em? i do tej pory gra? to w weekendy masz krucho..moze odziedziczy dzidzius talent po tatusiu

caffelate05
ja dostalam Lovele, ale z tego co wyczytałam dziewczyny nie polecaja...

agniese79 i matallewar
ja kocham pieski, ale gdy patrze na te wasze kotki to mi sie zaczynaja podobac

andziot
ja tez miałam chomika, niestety byl strasznie niegrzeczny. Wstalam o 6 rano i nie bylo go w akwarium...szukalam po calym mieszkaniu a ten schowal sie w zwinietym w rulonik dywaniku tego samego dnia wydalam go kuzynowi...balam sie ze nastepnym razem wejdzie mi do lozka od tej pory nie przepadam za gryzoniami

magdeczka
malo tyjecie dziewczyny, chyba dlatego ze ciagle w biegu jestescie- nie to co ja dobrze ze sie nie stresujesz moja dzidzia tez jest spokojna, szczegolnie za dnia...

agus87
ino sie cieszyc z tych 72

andziot
mi sie ciagle sni ze maż mnie zdradza to dopiero koszmar

anulinka2009
ale wy chude jestescie, anulinka 5 kg to nie grzech- ja juz 10!!!
nie widze rozstepow ani celulitu, chyba osleplam mi sie na cyckach zrobily, przyjdzie czas to bede myslec

kasiabw
jak tak dalej bedzie dla mnie zostanie dziewczynka
gratuluje!!!

ale mam lenia
no to kochana ile wazyszd
przyznac sie tu

a ja sie wuyspalam!!!
pierwszy raz chyba od tygodnia w nocy nie lazilam wcale
obudzilam sie o 7.30 na siku i pospalam do 9

masakra
bite 8 godzin bylo
cudnie sie czuje
duzo pracy mam ale to co
Stary 2011-01-13, 09:47   #529
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
a i ja też mialam głupi sen śniło mi się, że odjechało mi kilka autobusów na raz i szłam ulicą, właściwie przechodziłam przez ulicę, bo to była zatoczka autobusów i potrącił mnie jeden. wylądowałam w szpitalu i bardzo bałam się o maluszka, ale nikt nie zwracał uwagi na to, że jestem ciężarna. w końcu doprosiłam się ale o stetoskop i było słychac serduszko, ale bijące wolno. później przyspieszyło na szczęście

a później standardowo śniło mi się usg i między nogami maleństwa wielki siusiak tłumaczę sobie, że będzie na odwrót i okaże się na usg, że dziewczynka
mi sie jakies 2 miechy temu snilo usg i byl tam siusiaczek
tlumacze sobie to chcica na syneczka ale tez uwazam ze sny sa odwrotnoscia
Nikosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:47   #530
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

byc na zwolnieniu super sprawa kochana ja też tak miałam w nocy, ale teraz jak mamy znowu oddzielne kołdry z TŻ śpi mi się lepiej, bo kołdrę fajnie sobie zawinę między nogami.
kupuj już, bo tego jest bardzo dużo. nie wierz w żadne przesądy zresztą Twoja decyzja
My co zime śpimy pod oddzielnymi kołdrami i też tak zwijam między nogami ale nie pomagało a rano i tak budzimy sie pod jedną haha.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-13, 09:51   #531
24kasia86
Wtajemniczenie

migotka03 albo wlasnie po recepte wchodza

agus87 zaczynalam od 52 a teraz ma 62... liczy sie to ile ktora przytyla a nie ile wazy 10kg to bardzo duuuuuuuuuuuuzo!!
jestem grubasek!!
Nikosia

Stary 2011-01-13, 09:53   #532
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
migotka03 albo wlasnie po recepte wchodza

agus87 zaczynalam od 52 a teraz ma 62... liczy sie to ile ktora przytyla a nie ile wazy 10kg to bardzo duuuuuuuuuuuuzo!!
jestem grubasek!!
przybij pione
Stary 2011-01-13, 09:54   #533
Siasiek
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Andziot co do snów to też miałam dzisiaj wielowątkowy miszmasz.
Eweska z tymi włosami na nogach to nie bądź taka pewna, że masz w brzuszku dwa siurki dzisiaj śniły mi się i Twoje maleństwa. Nie wiem czemu i skąd mi się to wzięło ale "widziałam" że jeden syn okazał się dziewczynką i to dopiero przy porodzie

Dziewczyny chodzicie do Rossmana? dzisiaj jest kod na chusteczki nawilżane 6 razy po 80 szt za 12 z groszami ale trzeba go pobrać z ich stronki, podaje link :
http://www.rossnet.pl/okazje/?DPSLog...uestid=6049361

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:01   #534
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Andziot co do snów to też miałam dzisiaj wielowątkowy miszmasz.
Eweska z tymi włosami na nogach to nie bądź taka pewna, że masz w brzuszku dwa siurki dzisiaj śniły mi się i Twoje maleństwa. Nie wiem czemu i skąd mi się to wzięło ale "widziałam" że jeden syn okazał się dziewczynką i to dopiero przy porodzie

Dziewczyny chodzicie do Rossmana? dzisiaj jest kod na chusteczki nawilżane 6 razy po 80 szt za 12 z groszami ale trzeba go pobrać z ich stronki, podaje link :
http://www.rossnet.pl/okazje/?DPSLog...uestid=6049361
kupilam ostatnio z pampersa 6 paczek 63 sztuki za 27 zl
te sensitive new baby
Stary 2011-01-13, 10:02   #535
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
przybij pione
hehe mi pielegniarka powiedziala ze 4kg w ciagu miesiaca to strasznie duzo, powiedziala ze przy cukrzycy tak jest
i mowila zeby jedna kanapeczke na sniadanie i jedna na drugie sniadanie zjesc

niech sama sobie zje jedna kanapke
Nikosia

Stary 2011-01-13, 10:04   #536
moria44
Wtajemniczenie

Cześć gaduły!

kasiabw
- gratuluję synka! Zrobiło się niebiesko na tej naszej liście

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)
jakie ladne te spiworki kupilas, tamten co wczoraj pokazywalas jeszcze ladniejszy, w IKEI tez sa calkiem ladne i bawelniane, widzialas?
anula, tak widziałam i też mi się podobają ale to chyba na chłodniejsze miesiące bo jest podane na stronie Ikeii, że te śpiworki są odpowiednie przy temperaturze pomieszczenia 16-20st.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...) mamo, a moze kupimy dzidziusiowi jakiegos innego nowego tatusia?: hahaha:
aga śmieszny ten Twój synuś, mogłabym go dla Igutki zarezerwować?

Cytat:
anulinka, gdzie Ci się w tym małym, zgrabnym brzuszku Piotruś mieści? Szczuplak z Ciebie, że hoho a rozstępów nie widać.
Ja też mam czasem pod piersiami taki mini potówki.

Cytat:
Do dziewczyn kupujących rzeczy Tommee. Skuszona opiniami koleżanek z reala i Waszymi, chciałabym wszystko kupić z tej firmy. Butelki kupujecie antykolkowe, czy zwykłe? Czy polecacie jakieś smoczki uspokajające?
mary ja mam jedną butelkę zwykłą, tą najmniejszą a jeśli będzie potrzeba to dokupię kolejne antykolkowe czyli te z rurką odpowietrzającą.
Smoczka też na razie nie kupuję, może się uda bez

Co do prania ja nie będę używać proszków tylko dalej orzechów indyjskich i dokupię jeszcze kule piorące. Całą wyprawkę wypiorę, wyprasuję a później będę już tylko prać, no chyba że by się jakieś pojawiły problemy skórne i będzie trzeba prasować to wtedy tak

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:05   #537
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kupilam ostatnio z pampersa 6 paczek 63 sztuki za 27 zl
te sensitive new baby
Pamiętam, że kupowałaś
Nam strasznie nie podchodziły te z pampersa, odnosiłam wrażenie że brzydko pachną i w dodatku jak ten zapach komponował się z kupką dziecka nie mogłam wytrzymać. Najlepsze u nas były te z Dzidziusia ale niebieskie bo inne śmierdzą.
A link wkleiłam bo cena 12 zł to jak za 2 paczki.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:06   #538
migotka03
Zadomowienie

Agnieszka_pe dzięki za odpowiedź. tak jak pisałam w poniedzialek byłam u niej i dokładnie mnie zbadała, a dziś ide z wynikami, więc napewno przepisze mi odpowiednie leki. Zapytam i będe wiedziała, moja mama też mówi że nie powinna za to brać pieniędzy.

Kasia tak, mówią ze wchodzą po recepte.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:07   #539
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczyny kończą mi się witaminy. co polecacie? chciałam kupic falvit mama

Cytat:
hehe mi pielegniarka powiedziala ze 4kg w ciagu miesiaca to strasznie duzo, powiedziala ze przy cukrzycy tak jest
i mowila zeby jedna kanapeczke na sniadanie i jedna na drugie sniadanie zjesc

niech sama sobie zje jedna kanapke
biedna

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-13, 10:08   #540
dorkabl
Zadomowienie

Czesć mamausie!
Jestem dzies w szampańskim humorze. miałam spotkanko z lekarzem i synuniem naszym kochanym, nienarodzonym jeszcze Wyniki mam ok, Alo tak się kreci jak by breaka tańczył! Fajny taki jest

za 2 tyg zapisałam sie na jakies mega usg Ma przyjechać specjalista z Centrum Matki Polki.

moria44 Mam do Ciebie pytanie. Zakupiłam te łupinki orzechów do prania i tak mi octem zajeżdżają ze szok! Boje sie nimi cos uprać żeby mi potem pranie tak nie pachniało. Twoje tez maja taki charakterystyczny zapach?

24kasia86 Maż kupił mi na sylwestra piwo Bawaria. Holenderskie, 0,00 procent. W normalnym markecie to dostał. Maja tez jabłkowy smak. Zawsze to namiastka piwka, choć fazy po tym nie będzie
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości