|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() szizuho te pytanie to było właśnie z takich, tylko on nie potrafi takich zadawać i stąd emocje sobie poszły....... poza tym za każdym razem ginowi przypominam o mojej tarczycy...... a on spoojny jest, bo przecież pod stałą kontrolą....... ponadto wcześniej się go pytałam o to co może być ewentualnie to nic mi nie odpowiedział..... to zależy kto co lubi, ja do magla nie daję pościeli, bo nie lubię takiej sztywnej
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie więc sie nie martw lekarzem, gin wiec co Ci jest i pewnie nie raz robił badania pod tym kątem o którym Ty wcale nie musisz wiedziec bo jest prawidłowo wszystko. Głowa do góry bo jak nie to będzie lanie |
|
|
|
|
#2794 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się obawiam takich wizyt, nie mam zamiaru usługiwac nikomu...
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, naprawdę współczuję.......... |
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tabsę biorę miniumum pół godziny przed jedzeniem. Dziś sobie właśnie robiłam ft4, mam nadzieję, że nadal jest w normie .Lilijko - Rzeczywiście trudny masz okres teraz...najbardziej smuci to, że Twój mąż zamiast Ciebie wspierać, takie akcje odwala...ja zawsze sobie powtarzam, że w końcu los się odmieni i będzie dobrze - wierzę, że u Ciebie też dobre dni się zaczną s_a_j - gratulacje dla męża, bardzo fajnie z tym awansem Wam wyszło ![]() !kma - Twoja teściowa jest jak moja babka - nie zna słowa "nie"...przynajmniej tak mi się wydaje. I moja babka też musi być traktowana, jak księżniczka, bo inaczej zaraz obraza majestatu następuje...ja i mąż z racji mieszkania z nią już ją nauczyliśmy pokory w miarę, ale resztę rodzinki ma nieźle wyszkoloną. Jak ma humor, to jest do rany przyłóż, ale jak ją coś ugryzie, to nie ma mocnych . Ja dziś na obiad robię buraczkową zupę, poza tym w planach nic nie mam. Ogółem leń totalny mnie ogarnął. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-13 o 11:36 |
|||
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
bardzo dziękuję
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz powiedział że stanowczo lepiej czekać aż zacznie się akcja bo wtedy maluch sam wybiera odpowiedni moment i nie jest to dla niego taki szok oraz podobno jak cięcie jest robione w trakcie skurczy to rana (ta na macicy) lepiej i szybciej się goi... Potwierdziły to też dziewczyny z forum więc chyba coś w tym jest. Ja właśnie czekam na taką sytuację. W sobotę po KTG i po badaniu lekarz powiedział że to na pewno kwestia już tylko kilku dni, a tutaj mamy już czwartek i jak na razie cisza w temacie ![]() A co do odejścia czopa to wydaje mi się że lekarz może to potwierdzić podczas badania. |
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnia partia wody i idę się myć......
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
make_up_istka mam do Ciebie prośbę wiem że Twoja położna jest z Kamieńskiego czy możesz napisac co ona kazała ze sobą zabrac do szpitala i ile kompletów? Na stronie jest napisane że ciuszków nie trzeba ale za to kosmetyki tak. Czy i ona tak Ci mówiła, masz może jakąś listę?? I czy orientujesz się co z lewatywą?? I jeszcze jedno wiem że chodzisz na Bulwar Ikara do lekarza do Łąkowskiego (chyba) to czy masz prócz położnej jakiegoś lekarza w szpitalu??
Czy Wam też coś się kiepści z wizażem?????? |
|
|
|
#2803 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym skoro i tak nic się z tym w ciąży nie da zrobić to po co stresować siebie i dziecko. Spójrz na to z tej strony - wszystko będzie na pewno dobrze, a takim stresowaniem się na wyrost szkodzisz i sobie (bo samopoczucie to pupy, bo drażliwa jesteś, nerwowa) i dziecku (córa to wszystko niestety czuje). Trzeba myśleć pozytywnie i się trochę na tej końcówce wyciszyć. Cytat:
![]() Cytat:
Mąż ma rację, polać mu. ![]() ![]() Cytat:
Lilijko - ja się tak czasem zastanawiam - przecież to Wasze dziecko takie wystarane, jak sama pisałaś wyhodowane wręcz. Dla mnie zachowanie Twojego męża jest co najmniej niepoważne... Lekarzem się nie ma co stresować - jesteś przecież pod kontrolą - najpoważniejsze wady rozwojowe już dawno byłby wykryte... A zepsutego bojlera współczuję. Nie wyobrażam sobie, żeby miał się nam teraz zepsuć. Cytat:
), a telewizora nie mamy. Bajka. ![]() Cytat:
Szkoda, że mnie nie stać i że nie mogę. |
||||||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się jak nowo narodzona, to była ekspresowa kąpiel (dobrze, że mam wannę, a nie prysznic), humor mam od razu lepszy.....
Dziewczyny Dziękuję Wam za wsparcie i pocieszenie, co ja bym Was zrobiła? ![]() anka_bzzz o moim mężu nieudaczniku to nie wiem czy warto cokolwiek pisać.... normalnie porażka. On twierdzi, że życie to wieczna zabawa i nie należy się martwić i zamartwiać...... a co do dziecka, to już wątpię czy on naprawdę chce je mieć..... |
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po porodzie powinniście mieć czas dla siebie... Wiem, bo u nas też ciągle ktoś "tylko na chwilkę" i bez zapowiedzi. A to nas wkurza, a zwłaszcza mnie, bo TŻ jeździ i załatwia to i owo. Pomysł chybiony, zwłaszcza, że małe dziecko wchodzi w grę. Rozumiem, że Twój TŻ będzie w takiej głupiej sytuacji, ale jednak dla Was będzie lepiej. Dziewczyny, ja nie wiem jak wygląda czop. Nie wiem, kiedy mi odszedł, czy odszedł i jak wyglądał. |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na poprawę humorku ciepła kąpiel dobrze Ci zrobi Wy to mieszkanko wynajmujecie ? współczuję ,że jeszcze musisz palić w piecu ![]() agape a Twój dzidziuś nie chce ujawnić swojej płci czy Wy nie chcecie wiedzieć ? bo u lilijki to wiem że małe wstydliwe ![]() troszkę mi się humorek poprawił ,bo listonosz przyniósł listy z ostatnio kupionym sweterkiem i śpioszkami Ja jeszcze nie mam syndromu wicia gniazda , nic nie poprane ani nie przygotowane
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
A ja wrocilam ze sklepu, cale dwie godzinki sie turlalam, a sklep niedaleko... Ale pozytyw jest taki ze kupilam peeling truskawkowy do ciala i kuleczki do kapieli, wiec jak mnie dolek zlapie to myk do lazienki i bede w wannie siedziec
![]() marlen no on tez sie boi, obiecal ze po 36 tyg mozemy, wiec jeszcze 3 dni!!! lilijko ja za miekka jestem dla niego.... A propo chodzenia spac przez mezow to moj zazwyczaj ze mna, wczoraj gral sobie i slyszalam te jego odbicia tenisowe, ale za chwile skonczyl i sie polozyl wiec problemu z nim nie ma, no a tym ktorych mezowi nie ida spac, to pewnie zmieni sie jak sie dzidzie urodza, wtedy beda spac ile tylko mozna ![]() saj Gratulacje dla meza! Podejrzewam ze humorek sie znacznie poprawil co???? Mojemu tez by sie przydal jakis awans, bo on bidok zdolowany ta swoja praca chodzi ostatnio, a ze podwyzki nei dostal bo jakies tam wskazniki, potem znow mu cos zabrali i jeszcze zmienili system prowizyjny, w czerwcu zwolnia polowe ekipy, no i ogolnie ma dosc, ale jak sie mala urodzi to ma zamiar zmienic prace... kma tak z tym jezdzeniem to moj brat ma, oni wstaja w sobote rano i jada albo do mamusi, albo do tesciowej i caly weekend siedza, a bo to nie trzeba ani sprzatac ani gotowac... ech ja wole zawsze w domku z mezem pod kocykiem, na szczescie tesciowa wpada tylko na urodziny a i tego bym uniknela.... w tym roku mam wymowke, powiedzialam mezowi ze szykowac i robic nie bede bo juz sil mi brak, ale jakies ciacho bede miec w pogotowiu...Ide robic serniczek na zimno bo kupilam, tak mnie naszlo... |
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wynajmowania, to szczerze mam już dość odkąd się tu wprowadziliśmy to już doświadczyliśmy zepsucia bojlera w kuchni, zalania pokoju i kuchni, wymiany drzwi (bo ktoś nam szyby w starych powybijał - stare budownictwo), "zepsucia" się pieca, problemów z podłogą.... Ciekawe co jeszcze. Normalnie pech. Na inny rodzaj mieszkania nie mamy co liczyć....... |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to babcia śmiga.
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz jak mi wyszło w 14 tygodniu niedoczynność to dostałam 50 ale po miesiącu dalej nie było poprawy i dostałam 75 i od tego czasu na tym jadę i TSH i ft4 w normie są chociaż w dolnych granicach. Jedyny + jest taki że wyłapałam to chyba w miarę szybko dlatego, że jeszcze ft4 i ft3 były w normie tylko TSH było za wysokie. W tym mam pociechę , bo podobno TSH to tylko wskaźnik a właśnie ilosć ft4 i ft3 jest ważna na tym etapie ciąży. Mam na razie wyniki w normie choć pomimo brania euthyroxu ft3 i ft4 troszkę się pogorszyło - cieszę sie ze jednak cały czas w normie. A dziewczyny jak wy po porodzie, bo mi lekarz kazał odstawić tabletki jak urodzę i po miesiacu skontrolować, stwierdził, że niedoczynność mam spowodowaną ciążą. W sumie to może, choć i tak w końcu będę euthyrox łykać bo to hashimoto mam. Tak tez się jeszcze zastanawiam bo sie go nie spytałam czy hashimoto tez się może cofnąć? |
|
|
|
|
#2812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W domu mamy prysznic, teraz, jak jestem w ciąży to ciężko mi, nawet na siedzisko z trudem siadam . O tyle jest fajny, że ma radio, hydromasaż i takie bajery, więc można się zrelaksować .Cytat:
. Rzadko udaje mi się namówić go, żeby wcześniej się położył. A co do gierek - mój ciągle gra w piłkę nożną, nawet ostatnio podpatrzyłam, że stworzył nowego zawodnika w drużynie swojej - naszego Karola .A...zapomniałam Wam napisać, że wczoraj w końcu chruściki zjadałam - mąż się postarał...wiecie co? Te z cukierni nie umywają się nawet do domowych...cieniutkie, jak pergamin, dziwne trochę...ale dałam radę i zjadłam vilya - ja też mam odstawić i kontrolować, bo podobno to w wyniku ciąży wyniki się tak przedstawiają...szczerze pisząc, to ja już się przyzwyczaiłam, że z tą tarczycą ciągle coś mam...ja np. miałam okropną nadczynność - na początku nie dawało się w ogóle oznaczyć poziomu tsh, ciagle dawki miałam zmieniane, ale trafiłam na taką świetną endo, że naprawdę po roku leczenia powiedziała mi, że jest okej, mam nie brać nic i tylko kontrolować często TSH...wierzę, że po ciąży też się unormuje wszystko. Ale jesli nie - trudno, będę brała tabsy. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-13 o 12:26 |
||
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
ach lilijko sorki zapomnialam ze Twoj ma odwrotny problem, ad mezczyzn to dzis mowili w dd tvn ze mezczyzna najlepszy na ojca to taki co sie wyszalal, wyimprezowal i spelinil swoje zachcianki, no i wyszlo ze taki to moze kolo 35 lat ma! :/
cytrynko ja to mojemu gre kupilam, bo mi marudzil ze nudzi sie, a ja na kompie ciagle siedze, wiec chcialam zeby sie czyms zajal ach ten chruscik to bym zjadl, ale raz w zyciu robilam i beznajdziejny wyszedl
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-13 o 12:22 |
|
|
|
#2814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polewam wirtualnie Cytat:
idę jakiegoś zupala na obiad wstawić
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do syndromu wicia gniazdka to ja mam już wszystko poprane, poprasowane i torby spakowane do szpitala ale to chyba jeszcze nie przejaw syndromu wicia
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka jeszcze jedno, nie chcę się mieszać do Twoich finansów ale wydaje mi się, że powinnaś porozmawiać ze swoim TŻ o kasie. Bo tak czytam i jestem zaskoczona takim podziałem kto co kupuje itd. Jeżeli mąż ci całej pensji nie daje, to może uzgodnijcie ile miesięcznie ma przekazywać na prowadzenie domu. Wspólnego konta, w związku z zamiłowaniem Twojego męża bym nie chciała ale przecież musi się dokładać. Ja myślę, że mogłabyś ew. podliczyc ile wydajecie na jedzenie ile na rachunki i ile będzie kosztowało utrzymanie dziecka i niech daje co najmniej połowę na to. Jak się coś zepsuje to ekstra.
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
32 lat i pełno imprez i szaleństw na koncie a teraz domator czasem myśle że on to aż za bardzo się wyszalał w młodości bo teraz to już mu się nawet z jego kumplami nie chce spotykać
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ahahahaha stworzył zawodnika Karola ![]() faworki
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będąc w ciąży z Dominikiem też wynajmowaliśmy mieszkanie i w 7 miesiącu okazało się że właściciel chce je sprzedać , więc musieliśmy szukać inne więc mieliśmy przeprowadzę jeszcze przed porodem, a dosłownie 1-2 po porodzie załapaliśmy się na mieszkania z TBS-u za nieduże pieniądze. Fakt ,że to też jest forma wynajmu ,ale meldunek na stałe i mam pewność że nikt mi nie podziękuje z dnia na dzień, poza tym wszystko wyremontowane ,nowe itd.
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
agape moj 28, ale on tez jakos tak po imprezach sie nalatal, bo ja z nim zamieszkalam jak studiowalam, wiec wtedy poszalelismy, no wiec mamy 5 lat wspolnego szalenstwa, chyba mu wystarczy, przynajmniej nie narzeka
, a propo prania to mi posciel zostala i jedno ciuszkowe, ale to moze w przyszlym tygodniu... jakos z ta posciela sie nie spiesze...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Co prawda kasa dużo większa będzie, ale ja tam najbardziej cieszę się ze względu na niego, bo on najzwyczajniej w świecie zasłużył na to stanowisko. Dobrze zarabiał, nigdy nie narzekalam, starczało nam na wszystko bez żadnego szarpania się, a ja nie pracuję. Miałam co prawda spore oszczędności, ale wszystko powkładaliśmy na lokaty i prawda jest taka, że całą naszą rodzinkę utrzymuje mąż. A teraz jak się okazało, że jego pensja tak ładnie jeszcze powinduje w górę to nasze marzenia o wybudowaniu domu nabierają coraz bardziej realnych kształtów. Zawsze o tym marzyliśmy. Poczekamy aż pójde do pracy i wówczas będziemy mogli zacząć urzeczywistniać marzenia 
No i moja wciąż jest przekonana, że jak tylko mała się urodzi to będą mogli przyjść od razu ją zobaczyć... 

i by było usg....odezwe sie po...
Uważam, że pomysł Twojej teściowej jest głupi...... przecież tak nie można. Pogadaj z mężem co i jak. No przecież odniosłam wrażenie, że ona to taka wygodnicka jest i woli komuś na głowę się wcisnąć.
Ja się obawiam takich wizyt, nie mam zamiaru usługiwac nikomu...

Nie wiem, kiedy mi odszedł, czy odszedł i jak wyglądał. 

polewam wirtualnie