|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Sprzedałam dużo Zosi ciuchów i za to dla małego kupiłam.Teraz wózek sprzedałam to myślałam,ze zrobię zakupy albo odłoże na pózniej... przyszła wyiana oleju w aucie i paru innych rzeczy i kasy nie ma ![]() Także jakoś ciułamy ![]()
![]() |
#2222 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
aja1 dopiero doczytałam kawały i padłam ze śmiechu
![]() wg mnie na normalnej ![]() ja mam dziś wizytę - 30 tydz 4 dzień - ciekawa jestem ile moja "kruszynka " już waży ![]() zgrabniutki ![]() szkoda ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja będę kupować ![]() ale na razie myślę o takim http://allegro.pl/bright-starts-leza...406363541.html lub innym z tej firmy Cytat:
![]() ![]() fajne ciuszki
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
Aja kawały super
![]() Ego fajna lista wyprawkowa, wydrukuje sobie ![]() Oliwka BAbydream dla kobiet w ciąży u mnie się nie sprawdza, wolę tą zwykła niebieska dla dzieci dużo lepiej natłuszcza. Dokończę oliwkę i wracam do kremu Fissan jak dla mnie najlepszy ![]() Wczoraj byłam w sklepie Miki na Miodowej 9 Kraków, maja duży asortyment i sprzedają tez na allegro. W sklepie można wszystko pomacać i sprawdzić. Zakpiłam grubsza tetrę, naprawdę jest róznica miedzy ta zwykła ![]() Ceny przyjazne. To ich sklep na allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions...243422&p=5&p=0 Laseczka ale Ci dobrze, usg... ![]() Zmykam do Tesco ![]()
#2225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do leżaczków to jeszcze nie mam w planach nawet, wczoraj dopiero pościele i materacyk wybierałam od tego sprzedawcy milpol na alle ktoś o nich tu pisał że dobry sprzedawca dzięki Ego i liście wczoraj po przeczytaniu Mężowi stwierdziliśmy, że dużo jeszcze nie mamy... a dziś zgodnie z suwaczkiem 30 tc i 1 dzień ... więc muszę się streścić chyba wysyłam pozdrowienia dla Blascrose4u ![]() Laseczka trzymam kciuki za wizytę ![]() ja wizytę mam za tydzień 19 i też usg dziś Mała w brzuszku wygina śmiało ciało ![]() myślę też intensywnie o takim cieplejszym ubranku dla małej i też zastanawiałam się w co najlepiej ubrać małą ja będziemy wychodzić ze szpitala... szukam macie może jakieś typy na alle? a tak z innej beczki od wczoraj znów zamiast muzyki słucham wiadomości ![]()
![]() |
#2226 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, jestem do tyłu bo wczoraj nie miałam przez cały dzień internetu
![]() ale sie wynudziłam, łooo jesuuu ![]() no a dziś z rana dostałam paczkę od tego pr77 czy jak mu tam ![]() wszystko super ![]() ![]() aaa i przyszła piżamka amarantowa - jest boska ![]() ![]() tylko na brzuszku mi sie bardzo opina, no ale to ma być do karmienia więc brzuszek nie będzie już taki duży także zakupy udane ![]() też chcę się wybrać do tesco dzisiaj ![]() ![]() mnie też boli krocze bardzo, plecy też bardzo bolą w ogóle mnie już wszystko boli ![]() czuję sie jak kaleka ![]() a wczoraj zmagałam się z takim bólem żołądka że aż płakałam z bólu, w końcu wzięłam Buscopan i wypiłam meliskę i przeszło,że usnełam koło północy. mam nadzieje ze dziś sie juz to nie powtórzy ![]() musi mi ta nasza mała gdzieś naciskać na wnętrzności, ból nie do zniesienia ![]() kurczę najważniejszych rzeczy jeszcze nie mamy ![]() do końca stycznia muszę się z tym uporać ![]() diatoma dobrze ze juz jestes w domku ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-13 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jeszcze pytanie z innej beczki ![]() Eirine wiesz to co opisujesz to wygląda na stawianie się brzuszka, czyli skurcze, zaobserwuj czy nie za czesto się one robią. mi przez to właśnie dali ten fenotrenol żeby wyciszyć te skurcze , a w sumie to bezbolesne więc się nie przejmowałam.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-13 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie czy wy macie czasami bol podbrzusza??? mnie wczoraj tak lekko bolalo mimo ze biore ta no spe 2 razy dziennie. i dzisiaj tez tak jakos dziwnie. zastanawiam sie czy nie podjechac do gina ale przedwczoraj mialam wizyte u niego i powie pewnie ze panikuje
![]() Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-01-13 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
mi też twardnieje brzusio coraz częściej ostatnio, no ale nie są to skurcze regularne więc chyba wszystko ok, chociaż nieprzyjemne trochę
diatoma ja brałam fenoterol, ale jak się skurcze uspokoiły bo miałam je tak w połowie ciąży to lekarz mi odstawił i dzięki mu za to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Cytat:
czyli płyn do kąpieli oliwka krem do pupy krem do twarzy Cytat:
ja chcę różową Bright Stars ![]() ale chyba dopiero w marcu kupię ![]() a może w lutym ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-13 o 10:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
mi twardnieje brzuszek jak siedzę najczęściej ale nie jest to regułą
chyba zacznę liczyć te skurcze w ciągu dnia
#2232 |
Rozeznanie
|
a jak z tymi bolami podbrzusza??? ma ktoras?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Rozeznanie
|
gosiawolna mój lekarz mówi że jeśli po nospie ból się uspokaja i nie wraca to jest ok, a jak nie ustaje po lekach to trzeba jechać do szpitala. Ja przy bólach mam zalecenie brania 3 razy dziennie po połówce nospy forte i 3 razy dziennie 1 tabletka skopolanu i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam dołująco -kiepski dzień. Jak pisałam Wam wcześniej, chciałam załatwić sprawę nowej przychodni bo w tej w której jesteśmy nie ma pediatry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po powrocie do domu miałam już tak dość, że zjedliśmy późny obiad i poszłam spać ![]() Częściowo Was nadrobiłam w czytaniu ale jeszcze nie wszystko, ale zrobię to jak tylko wrócę z zakupów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |||||
Zakorzenienie
|
laseczka trzymam kciuki żeby dzieciątko się pokazało w końcu
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wyobraźcie sobie co będzie po porodzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() albo marzec kwiecien juz nadchodza dzieci z brzuszkow nam wychodzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziś w ogóle byłam na pobieraniu krwi bolało jak diabli nie lubię tego. i czekamy teraz na księdza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie ![]() całe szczęście ten dzień już za tobą ale skoro się znasz na tym trochę, to ostatnio siostra miała taką sytuację, że chciała dziecko zapisać do lekarza rodzinnego pediatry, dzwoniła w dużo miejsc, i co prawda nigdzie nie usłyszała tak jak ty o rejonizacji ani słowa ![]() ale wszędzie ją odsyłając mówiąc że maja już komplet pacjentów i więcej nie przyjmują ![]() Czy oni tak mogą? ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
jak leżałam w szpitalu to lekarz mi powiedział, że stawianie się macicy jest normalne, bo w ten sposób przygotowuje się do porodu nie może jednak ono powtarzać się w regularnych odstępach czasu
![]() |
#2237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Więc jeśli Twoja siostra zgłaszała się do tych małych przychodni to tak, mogą nie mieć limitu - tzn przyjąć mogą ale fundusz już tego nie uzna i nie zapłaci za takiego pacjenta ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ok dziewczyny uciekam na zakupy, odezwę się po powrocie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba znajdę gdzie prywatnie przyjmuję o ile przyjmuje i tak będzie najłatwiej bo liczyć na nasz system to bym chyba musiała siwe włosy widzieć na głowie zanim się do niego dostanę w nowej przychodni.....
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem senna i to bardzo ![]() ![]() do kiedy będę brała to nie wiem ale ostatnio zapomniałam wziąć 3 razy po południu i po 2 godzinach miałam bóle podbrzusza niedopisania ![]() gosiawolna mi twardnieje brzuch codziennie chociaż nie wiem czy przy fenoterolu powinien, a brzuch mnie boli tyko jak "poszaleje" w ciągu dnia ja spadam szykować się do gienia :P mam nadzieję że wszystko ok u malutkiej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Co do opuchlizny w miejscach intymnych-na razie nic nie zaobserwowałam
![]() wanilia czekamy na wieści ![]()
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() właśnie wrócilam ze szpitala. Dostałam do brania dalej ten fenotrenol ![]() ![]() ![]() Buziaki i dbajcie o siebie jak najwięcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hej ![]() na początku z góry dziękuję za kciuki i pozytywne wibrację - bo przyniosły pozytywny skutek ![]() ![]() ![]() Więc lekarka dziś na 97% potwierdziła mi dziewczynkę ![]() ![]() ![]() powiedziała ze dziecko ma bardzo ładny profil i buźkę ale zaciska nóżki -lekarka była "uparta" i długo patrzyłyśmy między nóżki i żadnego siusiaka widać nie było ![]() wklejam zdjęcia mojej kruszynki. ![]() dziecko ułożone jest już główkowo- to dobrze tak mówiła lekarka wszystko ok . łożysko tylna ściana ![]() ps. proszę o dopisanie przy mnie dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w końcu wiesz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() jejku jak się cieszę aż nie mogę uwierzyć w to jeszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś wybrałam się przewietrzyć. i normalnie tylko człowiek wyjdzie z domu, to od razu jakąś kasę wyda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Rozeznanie
|
ja nospe forte i tak juz bire 2 razy dziennie... mialam brac tez fenoterol ale moj organizm cos go nie chce przyjmowac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki ja juz po wizycie...
no i nie jest dobrze bo o ile wymaz poszedl dobrze to badanie moczu wykazało ze mam cukier w moczu dostałam prikaz scisłej diety do tego we wtorek powtoórzyc moczi i morfologie i natychmiast z wynikmai do niej bo jesli to nie jest błedne badania to czeka mnie ponowna krzywa cukrowa i diabetolog... no i moze cesarka z lepsiejszych widomosci (nie dla mnie ofcors) tyję przepieknie jak to powiedziała położna i lekarka mała zaczeła sie obracac w dół główką ![]() i za 4 tyg mamy nastepne usg ![]() jednym słowem masakra ![]() a miało byc tak pieknie nawet pojechałam do biblioteki zeby wypozyczyc cos na temat cukrzycy ale nic nie mieli Co do twardnienia brzucha to tez dzis moja pytałam czy to normalne i powiedziała zeby sie nei przejmowac o ile twardnienie po chwili odpoczynku ustepuje bo w ten sposób macica ćwiczy ![]() Black dobrze ze juz wróciłas ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
i jednak ide do lekarza, zaraz wychodze zeby sie dowiedziec czy w razie powtorki moge brac wiecej tej no spy czy co
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do zakupów to normalne - ja odkąd dowiedziałam się o ciąży kupują wszystko dla dziecka dla siebie na prawdę minimum (nie licząc słodkiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.