Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 08:25   #2221
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
kampasiula u nas z finansami też nie za wesoło, dlatego jak już coś kupujemy to właśnie staramy się upolować jakąś okazję żeby było taniej. .
u nas zawsze styczeń i luty kryzysowy,bo tylko jedna wypłata,w dodatku pensja nauczycielska..Jak jest sezon piłkarski i mój gra to jest oki.Dobrze,że mamy po Zosi łóżeczko i inne pierdoły.teraz mniejszy wydatek.Rodzice nam pomagają,ale to różnie bywa.Moi czasem sypną 300zł.Teściowa siedzi w USA,ale w skarpecie sknera trzyma.Mąż robi mgr to mu opłaci szkołę,a potem miesiąc gada że wysłała..
Sprzedałam dużo Zosi ciuchów i za to dla małego kupiłam.Teraz wózek sprzedałam to myślałam,ze zrobię zakupy albo odłoże na pózniej... przyszła wyiana oleju w aucie i paru innych rzeczy i kasy nie maCięzko,bo ja nie pracuję prawie 2 lata.Masakra bez swojego grosza.
Także jakoś ciułamy

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:25   #2222
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

aja1 dopiero doczytałam kawały i padłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja mam brzuch nisko, czy wysoko? 28tc

wg mnie na normalnej

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

moja w ostatnim dniu 29 tc miała 1450g

ja mam dziś wizytę - 30 tydz 4 dzień - ciekawa jestem ile moja "kruszynka " już waży

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
brat mi robił foty w 27 tc i taki był brzuch, to duzy czy mały?

zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
nie mam niestety przykro mi

szkoda ale może jok3r ma - właśnie zauważyłam że ci adresu do stronki nie podałam o jaki kolor mi chodzi, ale ze mnie gapa

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupujecie bujaczki/lezaczki? Takie żeby wsadzic malucha jak cos robicie np. w kuchni ?

ja będę kupować tylko nie wiem jeszcze czy teraz czy po urodzeniu małej

ale na razie myślę o takim http://allegro.pl/bright-starts-leza...406363541.html lub innym z tej firmy

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

dziewczyny jutro idę na usg prywatnie mam na 11.30 wizytę.
może wreszcie uda mi się poznać płeć

załączam fotki-rzeczy które wczoraj dostałam .

lecę spać bo zmęczona jestem...

dobranoc
trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę oby się udało
fajne ciuszki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:26   #2223
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
dzięki
mam kilka takich śpiworków i je będę zakładać do spania-dziecko w tym śpi i się nie rozkopuję. myślałam jeszcze że można też je zabrać np jak na spacer wychodzę to będzie cieplej i np na to kocyk . zależy jaka pogoda będzie.
No właśnie ja też tak myślałam. Jestem początkującą mamą i wolę się zapytać, a tym bardziej, że wcześniej nie miałam kontaktu z maluszkami więc muszę się wszystkiego uczyć
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:50   #2224
nuna_77
Zadomowienie

Aja kawały super

Ego fajna lista wyprawkowa, wydrukuje sobie

Oliwka BAbydream dla kobiet w ciąży u mnie się nie sprawdza, wolę tą zwykła niebieska dla dzieci dużo lepiej natłuszcza.
Dokończę oliwkę i wracam do kremu Fissan jak dla mnie najlepszy

Wczoraj byłam w sklepie Miki na Miodowej 9 Kraków, maja duży asortyment i sprzedają tez na allegro.
W sklepie można wszystko pomacać i sprawdzić. Zakpiłam grubsza tetrę, naprawdę jest róznica miedzy ta zwykła
Ceny przyjazne.
To ich sklep na allegro:
http://allegro.pl/show_user_auctions...243422&p=5&p=0

Laseczka ale Ci dobrze, usg...

Zmykam do Tesco, miłego dnia
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:18   #2225
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja bym raczej proponowała
Marzec, kwiecień już za pasem, jedna z drugą już z bobasem.

Marzec, kwiecień już za pasem, wiosnę witamy z bobasem.
pierwszy mi się bardziej mi się podoba

co do leżaczków to jeszcze nie mam w planach nawet, wczoraj dopiero pościele i materacyk wybierałam od tego sprzedawcy milpol na alle ktoś o nich tu pisał że dobry sprzedawca

dzięki Ego i liście wczoraj po przeczytaniu Mężowi stwierdziliśmy, że dużo jeszcze nie mamy... a dziś zgodnie z suwaczkiem 30 tc i 1 dzień ... więc muszę się streścić chyba

wysyłam pozdrowienia dla Blascrose4u i wysyłam też cieplutkie myśli...

Laseczka trzymam kciuki za wizytę
ja wizytę mam za tydzień 19 i też usg

dziś Mała w brzuszku wygina śmiało ciało więc się cieszę.

myślę też intensywnie o takim cieplejszym ubranku dla małej i też zastanawiałam się w co najlepiej ubrać małą ja będziemy wychodzić ze szpitala... szukam macie może jakieś typy na alle?

a tak z innej beczki od wczoraj znów zamiast muzyki słucham wiadomości nie mogę się oderwać od tych informacji smutnych....

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:32   #2226
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, jestem do tyłu bo wczoraj nie miałam przez cały dzień internetu
ale sie wynudziłam, łooo jesuuu

no a dziś z rana dostałam paczkę od tego pr77 czy jak mu tam
wszystko super jestem zadowolona, to moje pierwsze tak duże zakupy dla małej

aaa i przyszła piżamka amarantowa - jest boska
tylko na brzuszku mi sie bardzo opina, no ale to ma być do karmienia więc brzuszek nie będzie już taki duży

także zakupy udane
też chcę się wybrać do tesco dzisiaj ale TZ nie chce mi dać auta zebym jechała sama bo slisko niby więc muszę czekać na niego aż znajdzie chwilkę bo składa nasze auto powypadkowe.

mnie też boli krocze bardzo, plecy też bardzo bolą w ogóle mnie już wszystko boli
czuję sie jak kaleka
a wczoraj zmagałam się z takim bólem żołądka że aż płakałam z bólu, w końcu wzięłam Buscopan i wypiłam meliskę i przeszło,że usnełam koło północy. mam nadzieje ze dziś sie juz to nie powtórzy
musi mi ta nasza mała gdzieś naciskać na wnętrzności, ból nie do zniesienia

kurczę najważniejszych rzeczy jeszcze nie mamy
do końca stycznia muszę się z tym uporać

diatoma dobrze ze juz jestes w domku odpoczywaj teraz mamusiu

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-13 o 09:47
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:45   #2227
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

A wczoraj byłam u mojego lekarza, w szoku był że takie ciśnienie miałam, ale powiedział, że jak będę pod kontrolą to że będzie ok no ale powiedział też że problemy z ciśnieniem mogą być wskazaniem do cc, ale że to już pod koniec ciąży będziemy o tym rozmawiać. I jeszcze mówił, że teraz właśnie te tygodnie między 28tc a 32tc są najgorsze, bo po pierwsze u wielu kobiet się pojawiają jakieś problemy, a po drugie nie jest to zbyt dobry okres do urodzenia dla dziecka. Więc mamuśki dbajcie o siebie
mi to samo mówiła i połozna i lekarz zeby zwiekszyc czujnosc do 32 tyg

mam jeszcze pytanie z innej beczki czy kobietki które biorą fenotrenol też są senne? tzn ja w życiu tyle nie spałam co teraz.nie powiem że się nie wysypiam. i drugie pytanie, czy to się bierze juz do końća ciąży???
Eirine wiesz to co opisujesz to wygląda na stawianie się brzuszka, czyli skurcze, zaobserwuj czy nie za czesto się one robią. mi przez to właśnie dali ten fenotrenol żeby wyciszyć te skurcze , a w sumie to bezbolesne więc się nie przejmowałam.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-13 o 09:56
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:04   #2228
gosiawolna
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie czy wy macie czasami bol podbrzusza??? mnie wczoraj tak lekko bolalo mimo ze biore ta no spe 2 razy dziennie. i dzisiaj tez tak jakos dziwnie. zastanawiam sie czy nie podjechac do gina ale przedwczoraj mialam wizyte u niego i powie pewnie ze panikuje i od kilku dni mam biegunke ale nie w sensie ze czesto chodze tylko w sumie ze tak powiem to rzadkie strasznie jest..

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:10
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:05   #2229
Castia
Wtajemniczenie

mi też twardnieje brzusio coraz częściej ostatnio, no ale nie są to skurcze regularne więc chyba wszystko ok, chociaż nieprzyjemne trochę

diatoma ja brałam fenoterol, ale jak się skurcze uspokoiły bo miałam je tak w połowie ciąży to lekarz mi odstawił i dzięki mu za to
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:19   #2230
iizabelaa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Cytat:
oliwka i w zasadzie juz nic.
ewentualnie jeszcze coś na buźke na wyjście dla mam marcowych, jakby było jeszcze zimno
no tak myślałam,
czyli

płyn do kąpieli
oliwka
krem do pupy
krem do twarzy

Cytat:
ten pierwszy to jest jakis błąd w aukcji- taki leżaczek na pewno nie będzie służył do 36 msca ( czyli 3 rż) przecież trzyletnie dziecko jest wysokie już, nie zmieści sie do tego siedziska

Ogólnie to jak masz kupowac nowy taki leżaczek, to lepiej moim zdaniem dorzucic te 50 zł i kupic leżączek z funkcją bujania a nie tylko wibrowania. Tzn że bujaczek sam huśta, a ty sobie coś tam robisz, a nie, ze ty masz bujać. Ostatnio w smyku widziałam taki fajny , dokładnie ten:

http://allegro.pl/hustawka-slonik-br...397233209.html

widziałam na żywo, bardzo to fajne urządzonko,
wydawało mi sie w smyku, że nie kosztował az 269 zł, tylko o jakieś 30 zł mniej, ale może źle zapamiętałam
fajny bo pokrętłem z boku reguluje sie moc bujania, gdybym wiedziała przy moim synku o takim czyms, to bym kupiła, bo on gdzieś tak od 2 msca bez bujania nie zasnął, taki był uparciuch, trzeba było albo wozic w wózku, albo bujac w foteliku... i ręce opadały...
ja bym raczej inwestowała w ten rodzaj leżaczka-huśtawki

Ja przy poprzednich dzieciach nie miałam, wystarczył mi zwykły fotelik samochodowy, ale może przy tym sie skuszę, jak będę miała przypływ kaski

tyle, ze bardziej mi sie podoba ten model
http://allegro.pl/bright-starts-hust...398940736.html

ja chcę różową Bright Stars
ale chyba dopiero w marcu kupię
a może w lutym

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:27
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:22   #2231
monikal
Raczkowanie

mi twardnieje brzuszek jak siedzę najczęściej ale nie jest to regułą
chyba zacznę liczyć te skurcze w ciągu dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:29   #2232
gosiawolna
Rozeznanie

a jak z tymi bolami podbrzusza??? ma ktoras?
Stary 2011-01-13, 10:45   #2233
Lustereczko
Rozeznanie

gosiawolna mój lekarz mówi że jeśli po nospie ból się uspokaja i nie wraca to jest ok, a jak nie ustaje po lekach to trzeba jechać do szpitala. Ja przy bólach mam zalecenie brania 3 razy dziennie po połówce nospy forte i 3 razy dziennie 1 tabletka skopolanu i jest ok.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:53   #2234
zaba5
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam dołująco -kiepski dzień. Jak pisałam Wam wcześniej, chciałam załatwić sprawę nowej przychodni bo w tej w której jesteśmy nie ma pediatry . Niestety w niektórych województwach reforma weszła tylko z nazwy, natomiast system funkcjonowania przychodni jest taki sam jak w latach 70 - 80 . Zaliczyłam wczoraj 4 przychodnie, gdzie w 3 panie krzyczały, że to nie ich rejon i czego ja od nich chcę. Na moje stwierdzenie, że nie istnieje coś takiego jak rejonizacja (odkąd weszła reforma nie ma czegoś takiego ) panie zaczynały traktować mnie jak idiotkę która nie wie o czym mówi . W tym momencie wyjaśniałam im grzecznie ze sama jestem ze służby zdrowia do tego pielęgniarką rodzinną, wiec znam ten system na wylot i niech przestaną ze mnie robić durnia bo za chwilę mnie trafi . Na to panie schodziły z tonu ale dalej swoje - że jak się już tak upieram, to one przyjmą nas do przychodni noo ale rejonizacja wiec mogę od razu zapomnieć o jakichkolwiek wizytach domowych itd. Ręce opadły mi po sama ziemię. Żeby było jeszcze "weselej" wychodząc z 3 przychodni, zaliczyłam wywrotkę na schodach - tego było za wiele po prostu się Mąż przerażony pozbierał mnie ze schodów. Całe szczęście nic mi się nie stało, poleciałam na tyłek ale zasłoniłam się rękoma, wiec dziś tylko nadgarstek mnie trochę boli .
Po powrocie do domu miałam już tak dość, że zjedliśmy późny obiad i poszłam spać

Częściowo Was nadrobiłam w czytaniu ale jeszcze nie wszystko, ale zrobię to jak tylko wrócę z zakupów
i życzę miłego dzionka
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:00   #2235
Eirene1987
Zakorzenienie

laseczka trzymam kciuki żeby dzieciątko się pokazało w końcu ale widzę widzę duzo różowych rzeczy i sukieneczka kupiona? czyżby przeczucie?

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja siostra jest w 34tc. i mowi ze jej krocze jej takie juz popuchniete i ja boli...takze na bank to normalne....zreszta ja tez tak mialam chociazby dzis i wczorsj...i jak zajrzalam za pomoca lusterka jak tam na dole wygladam to zamiast wziasc ta normalna strona to ja ta powiekszajaca iz wrzenia prawie je upuscilam hahahhha bo myslalam ze juz taka duuuuuuuuuuuuza i spuchnieta jest :P
niezła jesteś no ja nie puchnę tam na razie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dokladnie, jakbym dostala tam kopa
wyobraźcie sobie co będzie po porodzie już macie trening taki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jako, że styczniówki już miały tytuł wątku z "za pasem' to ja proponuję
"Marzec, kwiecień już nadchodzą, zaraz dzieci się urodzą"
o ten fajny albo można zmodyfikować końcówkę : marzec kwiecień już nadchodzą, dzieci się powoli rodzą
albo
marzec kwiecien juz nadchodza dzieci z brzuszkow nam wychodzą

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
u nas zawsze styczeń i luty kryzysowy,bo tylko jedna wypłata,w dodatku pensja nauczycielska..Jak jest sezon piłkarski i mój gra to jest oki.Dobrze,że mamy po Zosi łóżeczko i inne pierdoły.teraz mniejszy wydatek.Rodzice nam pomagają,ale to różnie bywa.Moi czasem sypną 300zł.Teściowa siedzi w USA,ale w skarpecie sknera trzyma.Mąż robi mgr to mu opłaci szkołę,a potem miesiąc gada że wysłała..
Sprzedałam dużo Zosi ciuchów i za to dla małego kupiłam.Teraz wózek sprzedałam to myślałam,ze zrobię zakupy albo odłoże na pózniej... przyszła wyiana oleju w aucie i paru innych rzeczy i kasy nie maCięzko,bo ja nie pracuję prawie 2 lata.Masakra bez swojego grosza.
Także jakoś ciułamy
oj ciężko ciężko w dzisiejszych czasach naprawdę trzeba kombinować liczyć każdy grosik... my póki co dajemy radę ale w sierpniu bierzemy kredyt na mieszkanie i aż się boję... chcemy tak żeby spłacac max 1000zł miesięcznie ale to i tak masakra będzie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

no a dziś z rana dostałam paczkę od tego pr77 czy jak mu tam
wszystko super jestem zadowolona, to moje pierwsze tak duże zakupy dla małej

aaa i przyszła piżamka amarantowa - jest boska
tylko na brzuszku mi sie bardzo opina, no ale to ma być do karmienia więc brzuszek nie będzie już taki duży
prawda że ładna? brzuchem się nie przejmuj będziesz miała mniejszy ona i tak jest rozciągliwa fajnie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

mam jeszcze pytanie z innej beczki czy kobietki które biorą fenotrenol też są senne? tzn ja w życiu tyle nie spałam co teraz.nie powiem że się nie wysypiam. i drugie pytanie, czy to się bierze juz do końća ciąży???
Eirine wiesz to co opisujesz to wygląda na stawianie się brzuszka, czyli skurcze, zaobserwuj czy nie za czesto się one robią. mi przez to właśnie dali ten fenotrenol żeby wyciszyć te skurcze , a w sumie to bezbolesne więc się nie przejmowałam.
ja senna nie jestem a biorę od 7 grudnia dokładnie śpię w nocy dobrze ale wyspana chodzę. a to stawianie się brzucha mojego to nie jest regularne raczej tylko takie co jakiś czas np cały dzien nic a wieczorem jak mały zaczyna szaleć to co 10minut potrafi , co 5 być... ale bezbolesne to jest. mi lekarz i połozna mówili że póki nie boli brzuch to jest to normalne chyba że bardzo często jest. a ja mam tak z 5 razy powiedzmy i przechodzi. ale to dziwne bo biorę ten fenoterol... to aż się boję co będzie jak odstawię...

dziś w ogóle byłam na pobieraniu krwi bolało jak diabli nie lubię tego. i czekamy teraz na księdza

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 11:06   #2236
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam dołująco -kiepski dzień. Jak pisałam Wam wcześniej, chciałam załatwić sprawę nowej przychodni bo w tej w której jesteśmy nie ma pediatry . Niestety w niektórych województwach reforma weszła tylko z nazwy, natomiast system funkcjonowania przychodni jest taki sam jak w latach 70 - 80 . Zaliczyłam wczoraj 4 przychodnie, gdzie w 3 panie krzyczały, że to nie ich rejon i czego ja od nich chcę. Na moje stwierdzenie, że nie istnieje coś takiego jak rejonizacja (odkąd weszła reforma nie ma czegoś takiego ) panie zaczynały traktować mnie jak idiotkę która nie wie o czym mówi . W tym momencie wyjaśniałam im grzecznie ze sama jestem ze służby zdrowia do tego pielęgniarką rodzinną, wiec znam ten system na wylot i niech przestaną ze mnie robić durnia bo za chwilę mnie trafi . Na to panie schodziły z tonu ale dalej swoje - że jak się już tak upieram, to one przyjmą nas do przychodni noo ale rejonizacja wiec mogę od razu zapomnieć o jakichkolwiek wizytach domowych itd. Ręce opadły mi po sama ziemię. Żeby było jeszcze "weselej" wychodząc z 3 przychodni, zaliczyłam wywrotkę na schodach - tego było za wiele po prostu się Mąż przerażony pozbierał mnie ze schodów. Całe szczęście nic mi się nie stało, poleciałam na tyłek ale zasłoniłam się rękoma, wiec dziś tylko nadgarstek mnie trochę boli .
Po powrocie do domu miałam już tak dość, że zjedliśmy późny obiad i poszłam spać

Częściowo Was nadrobiłam w czytaniu ale jeszcze nie wszystko, ale zrobię to jak tylko wrócę z zakupów
i życzę miłego dzionka

spokojnie
całe szczęście ten dzień już za tobą

ale skoro się znasz na tym trochę,
to ostatnio siostra miała taką sytuację, że chciała dziecko zapisać do lekarza rodzinnego pediatry,
dzwoniła w dużo miejsc,
i co prawda nigdzie nie usłyszała tak jak ty o rejonizacji ani słowa
ale wszędzie ją odsyłając mówiąc że maja już komplet pacjentów i więcej nie przyjmują

Czy oni tak mogą?

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
l
ja senna nie jestem a biorę od 7 grudnia dokładnie śpię w nocy dobrze ale wyspana chodzę. a to stawianie się brzucha mojego to nie jest regularne raczej tylko takie co jakiś czas np cały dzien nic a wieczorem jak mały zaczyna szaleć to co 10minut potrafi , co 5 być... ale bezbolesne to jest. mi lekarz i połozna mówili że póki nie boli brzuch to jest to normalne chyba że bardzo często jest. a ja mam tak z 5 razy powiedzmy i przechodzi. ale to dziwne bo biorę ten fenoterol... to aż się boję co będzie jak odstawię...

jak leżałam w szpitalu to lekarz mi powiedział, że stawianie się macicy jest normalne, bo w ten sposób przygotowuje się do porodu
nie może jednak ono powtarzać się w regularnych odstępach czasu
Stary 2011-01-13, 11:33   #2237
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
spokojnie
całe szczęście ten dzień już za tobą

ale skoro się znasz na tym trochę,
to ostatnio siostra miała taką sytuację, że chciała dziecko zapisać do lekarza rodzinnego pediatry,
dzwoniła w dużo miejsc,
i co prawda nigdzie nie usłyszała tak jak ty o rejonizacji ani słowa
ale wszędzie ją odsyłając mówiąc że maja już komplet pacjentów i więcej nie przyjmują

Czy oni tak mogą?

W/g reformy na jednego lekarza rodzinnego przypada 2500 pacjentów. W zeszłym roku zwiększono ten limit do 3000. Oczywiście w tym są dzieci i dorośli, tak więc im większa przychodnia i więcej lekarzy tym większy limit .
Więc jeśli Twoja siostra zgłaszała się do tych małych przychodni to tak, mogą nie mieć limitu - tzn przyjąć mogą ale fundusz już tego nie uzna i nie zapłaci za takiego pacjenta

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

ok dziewczyny uciekam na zakupy, odezwę się po powrocie
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:34   #2238
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

i życzę miłego dzionka
fakt dobrze że dzień za Tobą, ja ostatnio mam przebój z lek. specjalistą.... do przychodni do której do niego chodziłam 3 lata, już chodzić nie będę, bo kochany nfz nie podpisał im umowy i teraz szukaj wiatru w polu, bo dr na urlopie a jak się przeniesie do jakiejś przychodni innej to znów skierowanko itp tylko co ja mam teraz z dokumentacją medyczna zrobić?? przecież mi w starej przychodni nie wydadzą.... a czas mi ucieka bo miałam mieć konsultacje, badania co do porodu. po prostu kocham ten kraj
chyba znajdę gdzie prywatnie przyjmuję o ile przyjmuje i tak będzie najłatwiej bo liczyć na nasz system to bym chyba musiała siwe włosy widzieć na głowie zanim się do niego dostanę w nowej przychodni.....

Stary 2011-01-13, 11:40   #2239
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

ja jestem senna i to bardzo dodatkowo dochodzą mi uderzenia gorąca, tż się ze mnie śmieje że przechodzę już menopauzę

do kiedy będę brała to nie wiem ale ostatnio zapomniałam wziąć 3 razy po południu i po 2 godzinach miałam bóle podbrzusza niedopisania

gosiawolna mi twardnieje brzuch codziennie chociaż nie wiem czy przy fenoterolu powinien, a brzuch mnie boli tyko jak "poszaleje" w ciągu dnia

ja spadam szykować się do gienia :P mam nadzieję że wszystko ok u malutkiej

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:43   #2240
87czarna
Zakorzenienie

Co do opuchlizny w miejscach intymnych-na razie nic nie zaobserwowałam

wanilia czekamy na wieści

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:05   #2241
blackrose4u
Wtajemniczenie

Witam Was
właśnie wrócilam ze szpitala. Dostałam do brania dalej ten fenotrenol ale narazie do wizyty u gine więc zobaczymy co potem no i zakaz współżycia teraz jak dopiero zaczynałam nabierać ochoty w tej ciąży Narazie jestem u rodziców, ale jeszcze dzisiaj wracamy na mieszkanie. Nie obiecuje że będę do Was narazie codziennie zaglądać bo muszę jeszcze trochę poodpoczywać.
Buziaki i dbajcie o siebie jak najwięcej

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:11   #2242
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też tak myślałam. Jestem początkującą mamą i wolę się zapytać, a tym bardziej, że wcześniej nie miałam kontaktu z maluszkami więc muszę się wszystkiego uczyć
nie martw się ja też jestem początkującą mamą -to moje 1 dziecko i też muszę się wszystkiego uczyć.

hej

na początku z góry dziękuję za kciuki i pozytywne wibrację - bo przyniosły pozytywny skutek

Więc lekarka dziś na 97% potwierdziła mi dziewczynkę
powiedziała ze dziecko ma bardzo ładny profil i buźkę ale zaciska nóżki -lekarka była "uparta" i długo patrzyłyśmy między nóżki i żadnego siusiaka widać nie było
wklejam zdjęcia mojej kruszynki.
dziecko ułożone jest już główkowo- to dobrze tak mówiła lekarka wszystko ok . łożysko tylna ściana

ps. proszę o dopisanie przy mnie dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img005.jpg (83,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img007.jpg (94,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img009.jpg (86,9 KB, 23 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:20   #2243
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Witam Was
właśnie wrócilam ze szpitala. Dostałam do brania dalej ten fenotrenol ale narazie do wizyty u gine więc zobaczymy co potem no i zakaz współżycia teraz jak dopiero zaczynałam nabierać ochoty w tej ciąży Narazie jestem u rodziców, ale jeszcze dzisiaj wracamy na mieszkanie. Nie obiecuje że będę do Was narazie codziennie zaglądać bo muszę jeszcze trochę poodpoczywać.
dobrze, że już wyszlaś ze szpitala, nie ma to jak w domu, dbaj o siebie

Cytat:
nie martw się ja też jestem początkującą mamą -to moje 1 dziecko i też muszę się wszystkiego uczyć.

hej

na początku z góry dziękuję za kciuki i pozytywne wibrację - bo przyniosły pozytywny skutek

powiedziała ze dziecko ma bardzo ładny profil i buźkę ale zaciska nóżki -lekarka była "uparta" i długo patrzyłyśmy między nóżki i żadnego siusiaka widać nie było
dziecko ułożone jest już główkowo- to dobrze tak mówiła lekarka wszystko ok . łożysko tylna ściana

gratulacje
w końcu wiesz
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:23   #2244
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Witam Was
dobrze że już w domku . dużo odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
gratulacje
w końcu wiesz
dziękuję
jejku jak się cieszę aż nie mogę uwierzyć w to jeszcze

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-13, 12:29   #2245
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

hej

SUPER !!! gratulacje. jak dobrze wiedzieć co tam mieszka w brzuszku nie??

a ja dziś wybrałam się przewietrzyć. i normalnie tylko człowiek wyjdzie z domu, to od razu jakąś kasę wyda oczywiście skusiłam się na pyszne ciacho do kawy, gazetkę m jak mama i ręcznik kąpielowy dla małego
Stary 2011-01-13, 12:41   #2246
gosiawolna
Rozeznanie

ja nospe forte i tak juz bire 2 razy dziennie... mialam brac tez fenoterol ale moj organizm cos go nie chce przyjmowac..
Stary 2011-01-13, 12:42   #2247
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

czesc dziewczynki ja juz po wizycie...

no i nie jest dobrze bo o ile wymaz poszedl dobrze to badanie moczu wykazało ze mam cukier w moczu

dostałam prikaz scisłej diety do tego we wtorek powtoórzyc moczi i morfologie i natychmiast z wynikmai do niej bo jesli to nie jest błedne badania to czeka mnie ponowna krzywa cukrowa i diabetolog... no i moze cesarka

z lepsiejszych widomosci (nie dla mnie ofcors) tyję przepieknie jak to powiedziała położna i lekarka mała zaczeła sie obracac w dół główką
i za 4 tyg mamy nastepne usg

jednym słowem masakra
a miało byc tak pieknie

nawet pojechałam do biblioteki zeby wypozyczyc cos na temat cukrzycy ale nic nie mieli

Co do twardnienia brzucha to tez dzis moja pytałam czy to normalne i powiedziała zeby sie nei przejmowac o ile twardnienie po chwili odpoczynku ustepuje bo w ten sposób macica ćwiczy

Black dobrze ze juz wróciłas

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:44   #2248
gosiawolna
Rozeznanie

i jednak ide do lekarza, zaraz wychodze zeby sie dowiedziec czy w razie powtorki moge brac wiecej tej no spy czy co
Stary 2011-01-13, 12:49   #2249
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

no i nie jest dobrze bo o ile wymaz poszedl dobrze to badanie moczu wykazało ze mam cukier w moczu

dostałam prikaz scisłej diety do tego we wtorek powtoórzyc moczi i morfologie i natychmiast z wynikmai do niej bo jesli to nie jest błedne badania to czeka mnie ponowna krzywa cukrowa i diabetolog... no i moze cesarka

z lepsiejszych widomosci (nie dla mnie ofcors) tyję przepieknie jak to powiedziała położna i lekarka mała zaczeła sie obracac w dół główką

jednym słowem masakra
a miało byc tak pieknie

nawet pojechałam do biblioteki zeby wypozyczyc cos na temat cukrzycy ale nic nie mieli

Co do twardnienia brzucha to tez dzis moja pytałam czy to normalne i powiedziała zeby sie nei przejmowac o ile twardnienie po chwili odpoczynku ustepuje bo w ten sposób macica ćwiczy

Black dobrze ze juz wróciłas
powtórz badania i nie stresuj się....bo stres to dla nas nic dobrego.... może jakiś byk w laboratorium popełnili.
Stary 2011-01-13, 12:52   #2250
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
SUPER !!! gratulacje. jak dobrze wiedzieć co tam mieszka w brzuszku nie??

a ja dziś wybrałam się przewietrzyć. i normalnie tylko człowiek wyjdzie z domu, to od razu jakąś kasę wyda oczywiście skusiłam się na pyszne ciacho do kawy, gazetkę m jak mama i ręcznik kąpielowy dla małego
super tak bardzo się cieszę jeszcze nie mogę w to uwierzyć

a co do zakupów to normalne - ja odkąd dowiedziałam się o ciąży kupują wszystko dla dziecka dla siebie na prawdę minimum (nie licząc słodkiego)

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

jednym słowem masakra
a miało byc tak pieknie
ojejku to nie za dobrze ... to trzymamy kciuki by wszystko było ok -i kolejne wyniki były dobre .

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
i jednak ide do lekarza, zaraz wychodze zeby sie dowiedziec czy w razie powtorki moge brac wiecej tej no spy czy co
to zdaj relację co i jak . trzymam

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości