Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 11:39   #571
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dziewczonka właśnie nie wiem czy dzis bede musiala płacic bo nie bylam wczesniej w takiej sytuacji - w tym miesiacu bylam na normalnej wizycie 4.01, ona stwierdzila jakies zapalenie i dala leki, jakby cos sie dzialo to mialam przyjsc, no i sie dzialo, mialam plamienie, wiec poszlam, zbadala, skierowala na posiew, za wizyte zaplacilam, to bylo 10.01, a dzis ide z wynikami i pewnie przepisze mi cos odpowiedniego i zastanawiam sie czy bede musiala placic. A 27.01 mam nastepna planowana wizyte.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:40   #572
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie apropo owoców w ciąży, to może któraś wie i mi powie bo mnie to pytanie nurtuje od początku ciąży - dlaczego kobieta w ciąży nie powinna jeśc cytrusów? W każdej diecie dla ciężarnych jest to napisane, i ja za każdym razem jak wychodziłam ze szpitala dostawałam taką kartkę co można a co nie - i cytrósów niet . Może nasza Pani dr Andziot będzie wiedziec
wiesz, że ja o tym pierwsze słyszę? ani mój gin ani nikt w szpitalu nam nic nie mówił, ba nawet nie zwrócił uwagi jak wcinałyśmy mandarynki
poza jednym przypadkiem, kiedy jadła je koleżanka, której twardniał brzuch i miała skurcze, wtedy jej położna powiedziała, że ma nie jeść mandarynek, bo powinna unikać wzdymających produktów

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:41   #573
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
No nadrobiłam to mogę się przywitac . Dzień dobry mamuśki .
Ja dzis spałam rewelacyjnie, ale po wstaniu rozbolało mnie gardło, nie drapie ale mam kluche w buzi i czuje ze wezły chłonne są powiększone . Obym tylko się nie rozchorowała
proponuje czosnek. Albo wyciąg z czosnku wtedy od człowieka tak nie czuć - prewencyjnie
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:44   #574
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie apropo owoców w ciąży, to może któraś wie i mi powie bo mnie to pytanie nurtuje od początku ciąży - dlaczego kobieta w ciąży nie powinna jeśc cytrusów? W każdej diecie dla ciężarnych jest to napisane, i ja za każdym razem jak wychodziłam ze szpitala dostawałam taką kartkę co można a co nie - i cytrósów niet . Może nasza Pani dr Andziot będzie wiedziec
a nie mozna ??? Druga ciaze sie obzeram cytrusami i nikt mi slowa na ten temat nie mowil.... moze to ze wzgledu na strefe geograficzna, tzn. mam na mysli to, ze np. w Polsce szybciej wystapi uczulenie na pomarancze niz na jablka (= jablka dla Polaka sa czyms naturalnym, rosna u niego w ogrodzie, a pomarancze nie) - wiem, ze podobna teoria dotyczy karmienia dzieci, czyli np. w Hiszpanii nikt nie czepi sie tego, ze male dziecko je pomarancze, a w Polsce beda "zakazane" ze wzgledu na mozliwosc alergii - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:45   #575
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć gaduły!

kasiabw
- gratuluję synka! Zrobiło się niebiesko na tej naszej liście

anula, tak widziałam i też mi się podobają ale to chyba na chłodniejsze miesiące bo jest podane na stronie Ikeii, że te śpiworki są odpowiednie przy temperaturze pomieszczenia 16-20st.

aga śmieszny ten Twój synuś, mogłabym go dla Igutki zarezerwować?

anulinka, gdzie Ci się w tym małym, zgrabnym brzuszku Piotruś mieści? Szczuplak z Ciebie, że hoho a rozstępów nie widać.
Ja też mam czasem pod piersiami taki mini potówki.

mary ja mam jedną butelkę zwykłą, tą najmniejszą a jeśli będzie potrzeba to dokupię kolejne antykolkowe czyli te z rurką odpowietrzającą.
Smoczka też na razie nie kupuję, może się uda bez

Co do prania ja nie będę używać proszków tylko dalej orzechów indyjskich i dokupię jeszcze kule piorące. Całą wyprawkę wypiorę, wyprasuję a później będę już tylko prać, no chyba że by się jakieś pojawiły problemy skórne i będzie trzeba prasować to wtedy tak

moria zrobione ! rezerwacja dokonana

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Wózek wydaje się bardzo fajny, choć nie za bardzo przekonują mnie 2 małe kółka. Ciekawe czy nie utrudniają one prowadzenia Ja osobiście będę szukać 4-kołowca z dużymi, pompowanymi kołami (w tym wózku koła są piankowe i one też nie za bardzo mnie przekonują)

Ładnie wyglądacie

p.s. Co do cellulitu - ja też mam i jak gdzieś słyszałam to 80% kobiet ma, tylko niechętnie się do tego przyznają

No i kolejny chłopak
Gratulacje

Mi zalecił Asmag 20 mg jonów magnezu. 2 x dziennie po 1 tabl.

Niedawno skończyłam babydream oliwkę, teraz stosuję Mustelę.

Odnośnie snów - niedawno również śniło mi się, że rodziłam. I urodziłam... kota Dawno nie miałam tak głupiego snu
listopadowa moj wozek ma bardzo podobna rame i ci powiem ze ja szukalam z mniejszymi kolami bo niechce kupowac spacerowki i szukalam czegos pomiedzy duzymi kolami a mniejszymi. jezdzi sie rewelacja nawet z 5letnim klockiem na pokladzie juz testowalismy. kolka mniejsze z przodu sa ok, zero zastrzezen

dziewczyny czuje sie jak po wygranej w totka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1

weszlam do lumpka nowo otwartego bo widzialam jak pani sprzedawczyni przeklada male piekne bodziaczki, no i : love:

kupilam 10 bodziakow, 4 odjechane pary spodenek, 4 bluzy, 1 kurteczke, ok 10 pajacy, ale niektore sa grubsze (takie na 6mcy pobralam) jezuuuuuuuuu wszystko ze Stanow, a bodziaki i pajace glownie cartersa. ale jestem przeszczesliwa, mowila ze mam wleciec jutro, mieli spiworki do spania moze tez beda
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:45   #576
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Ale sen , kurcze mi coraz częsciej też się Wy śnicie, normalnie jestem uzależniona od wizażu. Mój Tż już zapowiedział, że jak sie mała urodzi to będzie szlaban na Wizaż . AAA dzisiaj mi się śniło, że Eweska, Siasiek i Moria napisały jakąs książkę o dzieciach i ona okazała się hitem. Najlepsze było, że widziałam okładkę - była tam jakaś żyrafa i autorzy nie z nazwiska tylko właśnie loginy z Wizażu

Przykro mi to stwierdzić ale fachowo nazywa sie to U ZA LEŻ NIE NIE

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:46   #577
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczonka, naprawde cytrusow nie wolno? Kurcze ja to pochlaniam mega ilosci owocow, to moje glowne jedzenie w ciagu dnia, pomarancze, grjfruty, mandarynki, no banany juz troche ograniczam.
A z wedlina to vos dziwnego, bo odkad jestem w ciazy czuje chemie jakas z wedlin, malo jej jem, wole sery, no i jakis pasztecik, mniam.

O i kolejny chlopczyk Alanek sie wita z nowym kolega

Tez mam glupie sny Rodzilam juz kilkakrotnie

Kasia jak Twoja dieta? Dostalas glukometr?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 11:48   #578
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc
Nie bylo mnie dzien i trylogia gotowa
Kupilam wczoraj wozek, wreszcie
http://www.ekspertbaby.pl/adamex-m-9...r_id=8&sort=3a ( ksztalt taki jak pierwszy model)
koloru tu takiego niestety nie widze, szaro- zywo blekitny 600 zl kosztowal, da sie go przerobic na spacerowke, wogle jest bardzo stabilny jak na taka cene, jednym slowem jestesmy zadowoleni Kola gumowo -piankowe.
Gratulacje ! Powazny zakup już za Wami Mercedes dla Maluszka jest

Cytat:

Oooo super, że podrzuciłas stronke, bo ja jakoś nie wierzę w jakośc tych fotelików z kompletów 3w1, zreszta mam fioła na punkcie bezpieczeństwa dziecka w samochodzie
Nie wolno jesc cytrusow? A ja czytalam ze wskazane ze wzgl na duza zawartosc wit C i co dzień wcinam cos cytrusowego czasem i 2 sztuki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa, wszystko w normie, waży 480 gram, ale...
...wstydliwa albo wredna, bo NIC A NIC nie pokazała podczas usg i nadal nie wiem, Edward czy Elena
O kurcze ! A tak czekałas Szkoda :| A na kiedy masz kolejna wizyte abys mogła sie czegos wiecej dowiedziec?
Jednak najwazniejsze ze dzidzi zdrowe !!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:49   #579
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kupilam 10 bodziakow, 4 odjechane pary spodenek, 4 bluzy, 1 kurteczke, ok 10 pajacy, ale niektore sa grubsze (takie na 6mcy pobralam) jezuuuuuuuuu wszystko ze Stanow, a bodziaki i pajace glownie cartersa. ale jestem przeszczesliwa, mowila ze mam wleciec jutro, mieli spiworki do spania moze tez beda
gratuluję zakupów
widzę, że wiele z nas kupuje w lumpkach, tam naprawdę można dostać super ciuszki, markowe, często nowe za grosze wręcz
ja niestety nie mogę chodzić, więc mi kupuje Mama a ona jest w tym niesamowita, ostatnio upolowała dla Julka różne spodnie, każde po 1zł bo była wyprzedaż i jeansy boskie mamy, bo ja marzyłam o jeansach dla synka w ogóle prawie całą wyprawkę mi kupiła, stoi wyprana w worku, właśnie kusi mnie żeby znowu ją pooglądać

Stary 2011-01-13, 11:50   #580
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
...wstydliwa albo wredna, bo NIC A NIC nie pokazała podczas usg i nadal nie wiem, Edward czy Elena

uuuuu no szkoda, wazne ze malenstwo zdrowe i wszystko ok, to mowisz ze ma prawie 0,5kg? moj pewnie juz tez

ja mialam taki horror przed polowkowym ze sie nie dowiem, bo dziewczyny co siedzialny na poczekalni to niektore 30 ktorys tydzien i nie wiedzialy, a jedna sie akurat w ten sam dzien dowiedziala to byla w 36t, wiec myslalam ze nie ma szans zebym ja wiedziala w 19t, no ale maly swieci klejnotami takze wiemy
Stary 2011-01-13, 11:51   #581
dorkabl
Zadomowienie

...a ja jeszcze nic nie mam. Poważnie. Nawet pół bodziaka nie mam hihihih
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 11:51   #582
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Oooo super, że podrzuciłas stronke, bo ja jakoś nie wierzę w jakośc tych fotelików z kompletów 3w1, zreszta mam fioła na punkcie bezpieczeństwa dziecka w samochodzie
Dziewczonka, czyli takie zestawy wózek/fotelik nie ma co kupowac? Bo o takim własnie myslałam ;/
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-2...396602146.html

Kurcze, ale co moze byc nie tak? Gorszej jakości fotelik mi wsadzą czy co ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-13, 11:51   #583
Aliczka88
Zadomowienie

Jeny, każda z Was juz coś kupuje, wyprawki kompletuje.....
Czy któraś z Was moje Panie nie ma tak jak ja ani jednej rzeczy dla swojego dziecka??

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:52   #584
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Migotka, nie mozesz po prostu zapytac lekarza czy na ta planowa wizyte masz przychodzic, czy mozesz przyjsc troche pozniej, mozesz przeciez powiedziec, ze pytasz bo Cie te wizyty po prostu duzo w tym miesiacu kosztowaly, czy jest potrzeba za 2 tygodnie znow isc, a masz tez inne wydatki. Lekarz tez czlowiek.
Stary 2011-01-13, 11:53   #585
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
...a ja jeszcze nic nie mam. Poważnie. Nawet pół bodziaka nie mam hihihih
Witaj w klubie hihi Ja też dorka nie mam NIC ! Przypomniało mi sie tylko, ze 1 tshirt kupilismy w Tajlandii by małe miało pamiątke gdzie było i tyle w temacie
PS. Twoj nick idealnie by do mnie pasował Bo jestem dorota. b

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Jeny, każda z Was juz coś kupuje, wyprawki kompletuje.....
Czy któraś z Was moje Panie nie ma tak jak ja ani jednej rzeczy dla swojego dziecka??
Na pewno ja i dorka

Twój pierwszy krzyk...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 11:55   #586
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
gratuluję zakupów
widzę, że wiele z nas kupuje w lumpkach, tam naprawdę można dostać super ciuszki, markowe, często nowe za grosze wręcz
ja niestety nie mogę chodzić, więc mi kupuje Mama a ona jest w tym niesamowita, ostatnio upolowała dla Julka różne spodnie, każde po 1zł bo była wyprzedaż i jeansy boskie mamy, bo ja marzyłam o jeansach dla synka w ogóle prawie całą wyprawkę mi kupiła, stoi wyprana w worku, właśnie kusi mnie żeby znowu ją pooglądać

no ja ci powiem ze ja mam troche po synku, ciut kupione, no i teraz zrobilam takie zakupy ze nic wiecej z ciuchow niechce, no chyba ze trafi sie cos ekstra ale ja wam powiem ze ja takich ciuchow w lumpku jeszcze nie widzialam, a babeczka do mnie mowi ze dzisiaj jest 50% przeceny na nie bo tylko takie zostaly, no wiec kopara mi zjechala, jak musialy wygladac inne skoro to jest to co zostalo.

tak jak mowisz, wiekszosc jest albo nowa, albo prawie nowa, ale najtaniej jak na lumpek tak nie maja i myslalam ze padne jak mi podliczyla hahhaaha nie jestem przyzwyczajona do zostawiania takich sum w lumpkach, no ale jest tego naprawde duzo i wszystko w sumie firmowe. a rozwalaja mnie spiochy z bajki o zig zaku
Stary 2011-01-13, 11:56   #587
agus87
Zakorzenienie

kurcze wy juz wozki macie
ja dzisiaj zabieram tz na rajd po sklepach

Cytat:
a ty imiona wzielas ze zmierzchu czy z pamietnikow wampirow?
Stary 2011-01-13, 11:56   #588
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczonka, czyli takie zestawy wózek/fotelik nie ma co kupowac? Bo o takim własnie myslałam ;/

może chodzi o to, by zawsze kupując taki zestaw 3w1 sprawdzić czy fotelik w nim ma odpowiednie atesty? i czy w testach dobrze wypadł?

Stary 2011-01-13, 11:59   #589
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

jak najbardziej mozesz kupic taki zestaw, bo masz tam fotelik maxi cosi-jeden z najbezpieczniejszych, kochane jak macie watpliwosic co do jakosci fotelika to sprawdzajce na stronie adac jak wypadaja w testach zderzeniowych
Stary 2011-01-13, 12:01   #590
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hmmm
nie wiem jak zrozumiec twoja wypowiedz, ale nie kupilam tej koszuli bo "zdziecinnialam" dziwnie sie poczulam
kupilam ja po pierwsze do spania w domu, po drugie bo ma super odpinane guziki nad piersiami a po 3 to jest mega super tania
i do spania w domu do rozciagania super sie nadaje
a w zyciu trzeba byc troche niepowaznym, bo inaczej czlowiek bylby gburem
Kochana zupelnie nie to mialam na mysli. No wlasnie balam sie, ze sie niejasno wyrazilam. Chodzi mi o to, ze czesto kobiety w ciazy po prostu nie maja wyboru i musza wybrac jakies dzieciece wzorki, zupelnie tak, jakby nikt nie zauwazyl, ze my nadal jestesmy kobietami. Nie wiem jak to wyjasnic Sama mam dwie koszule z jakimis zwierzatkami, bo rozpinane i dobre do porodu, wiec to zupelnie nie o to chodzi, ze uwazam ze zdziecinnialas. Jesli sie zle poczulas to przepraszam
Ale po prostu chcialabym, zeby ktos wpadl na pomysl uszycia praktycznej koszuli do karmienia z jakims kobiecym, a nie dzieciecym wzorem.
Chociaz to przeciez nie ma zadnego znaczenia.

Cytat:
a co takie niskie????+
popros tz zeby ci podniosl moj mi podnosi bardzo skutecznie
Ja mojemu tak podnioslam ostatnio, ze az karetka musiala przyjechac, bo mial stan przedzawalowy. Uwazajcie wiec, bo to dziala w obie strony
Cytat:
I kolejna mama zadowolona z zakupów w Pepco Super ciuszki
Też tak myślałam, że nie wszystko się oplaca na allegro, bo trzeba doliczyc koszt przesyłki
Wlasnie sie wybieram do Pepco poogladac co i zacz. A poniewaz mam sporo bodziakow do 62, to przyatakuje albo wiekszy rozmiar albo nie bodziaki. Zdam relacje!
Cytat:
nie wiem czy nie było już tego tematu, ale co kupujecie do prania ciuszków? Lovelę? Dzidziusia?
No wlasnie podobno te proszki dla dzieci nie maja hmmm fosforanow (a co robia te fosforany, ze sa takie straszne?). Ja mysle, ze na poczatku bede i prac w dzieciecym proszku i prasowac (przynajmniej bielizne, bodziaki, spioszki etc), a potem to pewnie wyjdzie hmmm w praniu
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzieki kochane tez nam sie podobaja
wlasnie odpakowalismy z tz pake ze szkoly rodzenia
masakra ile probek, kremow, na odparzenia 2 male tubki, szamponiki, plyny oilatum, proszek do prania, czapeczki, skarpetki sliniaczki'
roznego rodzaju balsamy kremy, opudry, dostalam witamine K cala buteleczke i alantan plus
duzo rzecz juz nie musze kupowac
Sluchaj, czy Ty cos placisz za te szkole rodzenia, czy to jest bezplatne?
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja byłam w szoku, że w sklepie Mothercare 7 body kosztuje prawie 80 zł, a na allegro ten sam zestaw między 30, a 40 zł! No kuuurde.
Wlasnie prosze o dodanie do polecanych sprzedawcow -
robertfrankowski

Ja jestem z niego bardzo zadowolona, tanio, szybka wysylka, mily kontakt.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:02   #591
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

ale DZIEWCZONKA ma ogolnie racje, jak sie kupuje nie firmowe to lepiej nie kupowac w zestawie, bo wtedy te foteliki........ same wiecie..........

ja nie mam nic przeciwko uzywanym rzeczom, absolutnie nic, i bede miec naprawde duzo i ciuszkow i lozeczko sterylizator, podgrzewacz lezaczek itd,
ale
sa takie ktorych bym uzywanych nie kupila i to jest min fotelik (co innego od znajomych, zaifanych ludzi ktorych znamy) nigdy nie wiadomo ile taki fotelik ma lat i czy nie bral udzialo w stluczce itd
Stary 2011-01-13, 12:03   #592
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, że ja o tym pierwsze słyszę? ani mój gin ani nikt w szpitalu nam nic nie mówił, ba nawet nie zwrócił uwagi jak wcinałyśmy mandarynki
poza jednym przypadkiem, kiedy jadła je koleżanka, której twardniał brzuch i miała skurcze, wtedy jej położna powiedziała, że ma nie jeść mandarynek, bo powinna unikać wzdymających produktów
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
a nie mozna ??? Druga ciaze sie obzeram cytrusami i nikt mi slowa na ten temat nie mowil.... moze to ze wzgledu na strefe geograficzna, tzn. mam na mysli to, ze np. w Polsce szybciej wystapi uczulenie na pomarancze niz na jablka (= jablka dla Polaka sa czyms naturalnym, rosna u niego w ogrodzie, a pomarancze nie) - wiem, ze podobna teoria dotyczy karmienia dzieci, czyli np. w Hiszpanii nikt nie czepi sie tego, ze male dziecko je pomarancze, a w Polsce beda "zakazane" ze wzgledu na mozliwosc alergii - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi.
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Dziewczonka, naprawde cytrusow nie wolno? Kurcze ja to pochlaniam mega ilosci owocow, to moje glowne jedzenie w ciagu dnia, pomarancze, grjfruty, mandarynki, no banany juz troche ograniczam.
A z wedlina to vos dziwnego, bo odkad jestem w ciazy czuje chemie jakas z wedlin, malo jej jem, wole sery, no i jakis pasztecik, mniam.
Cytat:
Gratulacje ! Powazny zakup już za Wami Mercedes dla Maluszka jest
Nie wolno jesc cytrusow? A ja czytalam ze wskazane ze wzgl na duza zawartosc wit C i co dzień wcinam cos cytrusowego czasem i 2 sztuki
O kurcze ! A tak czekałas Szkoda :| A na kiedy masz kolejna wizyte abys mogła sie czegos wiecej dowiedziec?
Jednak najwazniejsze ze dzidzi zdrowe !!!!!!!!
Dziewczyny ja też jadłam cytrusy przez całą ciążę mimo że już przy pierwszym wypisie ze szpitala dostałam karteczkę co jesc a co nie. Potem kilka razy w internecie widziałam taka informację i zawsze mnie to zastanawiało dlaczego nie są wskazane? Dlatego zadałam to pytanie. Fakt, ze ja dużo mandarynek i pomarańczy nie jadam, bo w ciąży poprostu źle się po nich czuje, ale banany czy cytrynę do herbaty
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:04   #593
migotka03
Zadomowienie

Kwiatecek 27.01 konczy mi sie zwolnienie dlatego musze isc. Jakos to bedzie.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:08   #594
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie kochana ty będziesz miała na pewno ten fotelik, chodziło mi o foteliki innych marek w zestawach
Stary 2011-01-13, 12:08   #595
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
sa takie ktorych bym uzywanych nie kupila i to jest min fotelik (co innego od znajomych, zaifanych ludzi ktorych znamy) nigdy nie wiadomo ile taki fotelik ma lat i czy nie bral udzialo w stluczce itd
właśnie, to bardzo ważne bo jeśli fotelik brał udział w stłuczce to mimo, iż z zewnątrz jest bez uszkodzeń to mogą być takie, których gołym okiem nie widać i przez to cały fotelik przestaje pełnić swoją funkcję, bo naruszona jest jego konstrukcja
i wiek fotelika też jest ważny, bo zgodnie z tym co piszą na stronie fotelik.info
Cytat:
dordzamy eksploatację fotelików samochodowych z grup 0-13 i 9-18 przez okres dłuższy niż 5 lat od daty zakupu. Właściwości produktu mogą niepostrzeżenie ulec pogorszeniu wskutek starzenia się plastiku (m.in. pod wpływem działania promieni słonecznych), co może być niewidoczne. Konstrukcje starsze niż 4 lata nie odpowiadają również obecnym osiągnięciom w tej dziedzinie i znacznie słabiej chronią dzieci.

Stary 2011-01-13, 12:09   #596
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Monia wiem że wie to tylko mój lekarz. Zastanawiam się czy zapytać (bo troche mi głupio) czy od razu wyciągnąć kase. U mojego gina jest tak że często przychodzą kobiety i mówią, że przychodzą tylko po receptę i wchodzą między pacjentkami. Trwa to kilka sekund i wychodzą, i zastanawiam sie czy one płacą czy nie, ale nie mialam kogo o to zapytać. Myślałam że może spotkałyście sie z czymś takim.
teoretycznie za samą receptę nie powinni brać kasy ale są lekarze i lekarze nie trafisz za nimi. Nie dość że chodzimy co 3-4 tygodnie to jeszcze za wypisanie recepty sobie życzą ehhh

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dziewczyny kończą mi się witaminy. co polecacie? chciałam kupic falvit mama
ja biorę falvit mama i przy nim raczej zostanę do końca

Cytat:
Ale sen , kurcze mi coraz częsciej też się Wy śnicie, normalnie jestem uzależniona od wizażu. Mój Tż już zapowiedział, że jak sie mała urodzi to będzie szlaban na Wizaż . AAA dzisiaj mi się śniło, że Eweska, Siasiek i Moria napisały jakąs książkę o dzieciach i ona okazała się hitem. Najlepsze było, że widziałam okładkę - była tam jakaś żyrafa i autorzy nie z nazwiska tylko właśnie loginy z Wizażu
ja nie mogę co Wy macie za sny

Cytat:
no coś Ty? Ja tam wcinam pomarańcze, mandarynki i grepfruty i szczerze mówiąc nie mam zamiaru zrezygnować. Mają dużo witaminek i są zdrowe, więc bez przesadyzmu

Ale jestem happy Znalazłam u siebie fajny sklepik z odzieżą dziecięcą nową i używaną. Za 3 pajace i 3 body zapłaciłam 40 zł. więc chyba się opłaca
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:11   #597
eweska
Moderatoreska

No i jestem, nogi to mi do dupci chcą wejść tyle sie nałaziłam, ale co najważniejsze to załatwiłam.
Jak mi dziś szkoda było spłacić 33tyś zł tyle kasy ile ja za to rzeczy bym miała No ale cóż trzeba było bo do jutra mamy spłatę kredytu za auto, drugą część, ale już spłacone i spokój

Połaziłam też troszkę po sklepach, kupiłam sobie 3 tuniczki sweterkowate i 1 sweterek, majtoszki 7 par bo moje już mnie zaczynały cisnąć trze było rozmiar większe kupić, synalkowi też co nie co kupiłam i dla synalków w brzuszku też 4 pary półśpiochów, 4 pary skarpetek, 2 pary niedrapek i 2 czapeczki
No i sobie Wax na włoski i jeszcze jedną maskę przeciw wypadaniu i krem intensywnie nawilżający do mojego ryjka

Zaraz musze iść mieszkanko ogarnąć i zacząć coś gotować bo synal przyjdzie ze szkoły głodny a tu obiadu nie ma,
Nie nadrobię Was teraz zrobię to później troszkę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:14   #598
bzyczka1
Zakorzenienie

Migotko ja jak byłam z samymi wynikami u lekarza to nie brał ode mnie kasy, obejrzał wyniki, wypisał skierowanie do szpitala i życzył powodzenia z tamtejszym ordynatorem i to wszystko, ja nie pytałam czy coś się należy a on nic nie mówił a za każda wizytę płace 100zł.

J jestem jak najbardziej za kupowaniem w lumpkach ubranek dla dzieci. Sama mam tylko chyba 3 czy 4 sztuki nowe a reszta to używane z targu. Wszystko z H&M albo z innych dobrych marek, za grosze. Moja koleżanka sama mówiła mi ostatnio że ona dla ich blisko trzyletniego synka rzeczy które kupiła nowe , mogłaby policzyć na palcach obu dłoni, a tak to wszystko na all albo w lumpeksach. A wszystko z czego mały wyrasta sprzedaje na all i tak się kręci

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:16   #599
zosiaaa
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie!!

Czytam i czytam ...ale wy juz dużo rzeczy macie. Ja na razie mam jednego jedynego bodziaka, no i zamówiłam zestawik: body, pajacyk i chyba koszulka. Ale jeszcze nie dotarł. Rozglądam się bo to pierwsza dzidzia i nie mam kompletnie nic liczyłam na to że jak już będę miała dzidzie to dostanę od siostry sporo rzeczy no ale nic z tego, ona rodzi pod koniec marca .

Nie wiedziałam że cytrusów nie można jeść ja pochłaniam codziennie ogromne ilości mandarynek, pomarańczy i pomelo

Na temat wózków to widzę że nie jedna z was mogłaby być conajmniej producentem, ja pomimo tego że wszystko czytam to i tak w tej sprawie jestem zielona.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:17   #600
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Agnieszka pochwal się tymi ciuszkami z lumpa, ja tak lubie oglądac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości