Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 12:18   #601
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
właśnie, to bardzo ważne bo jeśli fotelik brał udział w stłuczce to mimo, iż z zewnątrz jest bez uszkodzeń to mogą być takie, których gołym okiem nie widać i przez to cały fotelik przestaje pełnić swoją funkcję, bo naruszona jest jego konstrukcja
i wiek fotelika też jest ważny, bo zgodnie z tym co piszą na stronie fotelik.info

w 100% sie zgodze, mnie tez pani w sklepie z fotelikami uswiadomila o tym ze nie powinien byc starszy niz max 5 lat bo tez traci swoje wlasciwosci material z jekaieog jest wykonany.

opowiadala ze ma schize na punkcie fotelikow, bo miala jakis tam wypadek czy cos z 6miesieczna corka i gdyby nie fotelik to lekarz jej powiedzial ze mala mialaby glowe uszkodzona czy cos.

zapomnialam dodac ze sobie kupilam marynarke -tulipanka-zeby brzuch mi sie miescil tez tam wlumpku, czarna, buziki sie koncza jak brzuch zaczyna i sie nie rozlazi, patrzylam to spokojnie powinnam ja wynosic do konca

spadam dziewczynki, do pozniej
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:19   #602
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Ja myślę, że z tymi cytrusami to jakiś mit

Zazdroszczę Wam, że u Was takie fajne lumpki. U mnie albo nie ma nic albo ja nie umiem szukać

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-13 o 12:20
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:19   #603
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Doczytałam, ufff

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kupilam ostatnio z pampersa 6 paczek 63 sztuki za 27 zl
te sensitive new baby
Wybieram się do reala po te chusteczki. Jeszcze pampersy są w promocji. Też chcemy kupić min. 1 paczkę na start. Na razie jedną, bo mój brat uczulał mnie na to, aby sprawdzić czy dzidziuś nie będzie uczulony ( bo może być na jakiś składnik pieluszki ).

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

anulinka, gdzie Ci się w tym małym, zgrabnym brzuszku Piotruś mieści? Szczuplak z Ciebie, że hoho a rozstępów nie widać.
Ja też mam czasem pod piersiami taki mini potówki.
Mieści się, oj mieści Czasami trochę się rozpycha

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Nie wolno jesc cytrusow? A ja czytalam ze wskazane ze wzgl na duza zawartosc wit C i co dzień wcinam cos cytrusowego czasem i 2 sztuki
Ja jem cytrusy od początku ciąży. Teraz tylko trochę ograniczyłam ze względu na zgagę.
Na szkole rodzenia dietetyczka mówiła, czego się nie powinno jeść w ciąży i nie wymieniała żadnych owoców czy warzyw.
Mówiła tylko o serach pleśniowych, margarynach do smarowania, pandze i łososiu.

Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za miłe słowa o moim brzuszku
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:20   #604
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Połaziłam też troszkę po sklepach, kupiłam sobie 3 tuniczki sweterkowate i 1 sweterek, majtoszki 7 par bo moje już mnie zaczynały cisnąć trze było rozmiar większe kupić, synalkowi też co nie co kupiłam i dla synalków w brzuszku też 4 pary półśpiochów, 4 pary skarpetek, 2 pary niedrapek i 2 czapeczki
No i sobie Wax na włoski i jeszcze jedną maskę przeciw wypadaniu i krem intensywnie nawilżający do mojego ryjka
Pokaz co kupilas!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:21   #605
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Kochana zupelnie nie to mialam na mysli. No wlasnie balam sie, ze sie niejasno wyrazilam. Chodzi mi o to, ze czesto kobiety w ciazy po prostu nie maja wyboru i musza wybrac jakies dzieciece wzorki, zupelnie tak, jakby nikt nie zauwazyl, ze my nadal jestesmy kobietami. Nie wiem jak to wyjasnic Sama mam dwie koszule z jakimis zwierzatkami, bo rozpinane i dobre do porodu, wiec to zupelnie nie o to chodzi, ze uwazam ze zdziecinnialas. Jesli sie zle poczulas to przepraszam
Ale po prostu chcialabym, zeby ktos wpadl na pomysl uszycia praktycznej koszuli do karmienia z jakims kobiecym, a nie dzieciecym wzorem.
Chociaz to przeciez nie ma zadnego znaczenia.

Ja mojemu tak podnioslam ostatnio, ze az karetka musiala przyjechac, bo mial stan przedzawalowy. Uwazajcie wiec, bo to dziala w obie strony

Wlasnie sie wybieram do Pepco poogladac co i zacz. A poniewaz mam sporo bodziakow do 62, to przyatakuje albo wiekszy rozmiar albo nie bodziaki. Zdam relacje!

No wlasnie podobno te proszki dla dzieci nie maja hmmm fosforanow (a co robia te fosforany, ze sa takie straszne?). Ja mysle, ze na poczatku bede i prac w dzieciecym proszku i prasowac (przynajmniej bielizne, bodziaki, spioszki etc), a potem to pewnie wyjdzie hmmm w praniu

Sluchaj, czy Ty cos placisz za te szkole rodzenia, czy to jest bezplatne?

Wlasnie prosze o dodanie do polecanych sprzedawcow -
robertfrankowski

Ja jestem z niego bardzo zadowolona, tanio, szybka wysylka, mily kontakt.
nie no spoko
nie poczulam sie zle
ale nie wiedzialam jak to zrozumiec

ja place 40 zl za jedno spotkanie
lacznie 11 potkan, co da na 3 miesiace 450 zl
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Doczytałam, ufff

Wybieram się do reala po te chusteczki. Jeszcze pampersy są w promocji. Też chcemy kupić min. 1 paczkę na start. Na razie jedną, bo mój brat uczulał mnie na to, aby sprawdzić czy dzidziuś nie będzie uczulony ( bo może być na jakiś składnik pieluszki ).

Mieści się, oj mieści Czasami trochę się rozpycha

Ja jem cytrusy od początku ciąży. Teraz tylko trochę ograniczyłam ze względu na zgagę.
Na szkole rodzenia dietetyczka mówiła, czego się nie powinno jeść w ciąży i nie wymieniała żadnych owoców czy warzyw.
Mówiła tylko o serach pleśniowych, margarynach do smarowania, pandze i łososiu.

Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za miłe słowa o moim brzuszku
oj pieluszki w cerfurze kosztowaly prawie 30 zl
wiec kompletnie sie nie oplacalo
u mnie w tescio ostatnio bbyly po 24 zl trzeba bylo wziac

a z łososiem co jest nie tak ????????????
bo ja uwielbiam jem i jesc bede

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-13 o 12:23
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:29   #606
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
oj pieluszki w cerfurze kosztowaly prawie 30 zl
wiec kompletnie sie nie oplacalo
u mnie w tescio ostatnio bbyly po 24 zl trzeba bylo wziac

a z łososiem co jest nie tak ????????????
bo ja uwielbiam jem i jesc bede
U nas 78 szt ( premium newborn ) 43 zł. Tyle samo, co na allegro, a tam jeszcze trzeba przesyłkę doliczyć.

Łosoś coś tam w sobie magazynuje (bodajże ołów i coś tam jeszcze ) i dlatego się nie powinno.
Stary 2011-01-13, 12:31   #607
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria44 te orzechy kupujesz na allegro?
widziałam je kilka razy i nawet się zastanawiałam nad kupnem, ale nie znałam nikogo kto by stosował
a jaki olejek Ty dodajesz do nich?
Tak, kupuję na allegro, jest taki zestaw 1kg orzechów + 2 woreczki + 5 olejków i te właśnie stosuję. To są takie olejki jak do kominków zapachowych.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dzieki Moria Faktycznie fajny zestaw, tez już zakupiłam
To spora część wyprawki Teraz będę na tani podgrzewacz TT polować

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa, wszystko w normie, waży 480 gram, ale...
...wstydliwa albo wredna, bo NIC A NIC nie pokazała podczas usg i nadal nie wiem, Edward czy Elena
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa no i jaka już duża

Eweska to nasze szkraby już pewnie z 600-700g. ważą Ja tak czekam na 1kg bo to już jest taki dzidziek konkrecik

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moria zrobione ! rezerwacja dokonana
aga no pięknie, łatwo żeś synka oddała, w dodatku kotu w worku ...płodowym

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:32   #608
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Ja mojemu tak podnioslam ostatnio, ze az karetka musiala przyjechac, bo mial stan przedzawalowy. Uwazajcie wiec, bo to dziala w obie strony
o Boziu, grozna jestes Ładnie musiałas mu nadepnąć na odcisk...

Ja miałam podjerzenie stanu przedzawałowego w grudniu rok temu, gdy tak martwiłam sie, ze musze sie z mojego rodzinnego domu/miasta wyprowadzić do meza Tez wylądowałam na pogotowiu z cisnieniem 180/120 i własnie badali mi krew czy to aby nei zawał bo bolało serce od kilku dni okrutnie !

Cytat:
No i jestem, nogi to mi do dupci chcą wejść tyle sie nałaziłam, ale co najważniejsze to załatwiłam.
Jak mi dziś szkoda było spłacić 33tyś zł tyle kasy ile ja za to rzeczy bym miała No ale cóż trzeba było bo do jutra mamy spłatę kredytu za auto, drugą część, ale już spłacone i spokój

Połaziłam też troszkę po sklepach, kupiłam sobie 3 tuniczki sweterkowate i 1 sweterek, majtoszki 7 par bo moje już mnie zaczynały cisnąć trze było rozmiar większe kupić, synalkowi też co nie co kupiłam i dla synalków w brzuszku też 4 pary półśpiochów, 4 pary skarpetek, 2 pary niedrapek i 2 czapeczki
No i sobie Wax na włoski i jeszcze jedną maskę przeciw wypadaniu i krem intensywnie nawilżający do mojego ryjka

Zaraz musze iść mieszkanko ogarnąć i zacząć coś gotować bo synal przyjdzie ze szkoły głodny a tu obiadu nie ma,
Nie nadrobię Was teraz zrobię to później troszkę
Ładnej wysokości jedna "rata"
Czy niedrapki to takie rękawiczki dla dzidziusiów?

Odnosnie cytrusów - na 16.oo ide do lekarza tu w czestochowie, bo krakowski termin mi przepadł z uwagi na przeziebienie i koniecznośc zostania u rodziców, wiec dopytam jak to jest Gosciu dośc znany i szanowany tu, to moze można ma zaufac

A przy okazji moze poznam płec? bo dziś 18 tygodni i 6 dni

Wprawdzie w poniedziałek idę z męzem na 4D ale pan dr musi mnie tu zbadac chyba (bo od listopada mnie nikt nie ogladał) wiec przy okazji moze małe cos pokaze

Ale jesli sie dowiem, to zdradze tylko Wam Rodzicom dopiero jak im dvd pokaze, a TZ niech sie dowie podczas badania w poniedziałek, jesli bedzie taka możliwosc - chyba większe wrazenie
Taki sobie spisek uknułam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:32   #609
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Migotka, lekarz rodzinny tez Ci zwolnienie bez problemow przedluzy
Eweska, to jednak ten wax w ciazy wolno czy nie? Ja lekarza zapomnialam zapytac o to, grunt,ze stwierdzil,ze do picia pokrzywy przeciwskazan nie ma
Stary 2011-01-13, 12:33   #610
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Dziewczynki tylko się przywitam i lecę nadrabiać nowości, które nastukałyście

Potrzebuję jeszcze waszej dorady i opinie.. Ciągle myśle nad imieniem dla syncia i na niczym innym nie mogę się skupić! Powiedzcie co myślicie o imieniu Rysiek i Remigiusz?

Remek jak dla mnie brzmi ładnie i ciekawie, ale Remigiusz już trochę gorzej.. końcówka "iusz" jakoś do mnie nie przemawia. Podoba się wam to imię, czy nie bardzo? Ja chyba jestem za, ale znając mojego męża obawoiam się, że powie że Remik/remik to gra w karty, a nie imię..

Rysio też jest fajowe jak dla mnie, takie zadziorne i z gruby imion staropolskich, których jestem zwolenniczką, ale nie tak bardzo popularne.. ale Rysio, to starszy Rysiek - brzmi okej, ale następuje okropne skojarzenie z Ryśkiem z Klanu

No i ciagle do tego Wojtka wracam.. Od zawsze lubię to imię, dawniej nawet chłopaki o tym imieniu wzbudzali moje zainteresowanie hehe Mąż też jest za tym imieniem, i dziadek heh bo mój tato tak się nazywa chociaż to nie ma związku przy wyborze. Ale też ciągle się waham..

Napiszcie co myślicie? pliss, pliss
Stary 2011-01-13, 12:34   #611
caffelate05
Rozeznanie

ja słyszałam i czytałam, że sery pleśniowe można jeść, że te dostępne u nas są z mleka pasteryzowanego i dlatego są bezpieczne
co do łososia, to też jadłam w ciąży

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:35   #612
bzyczka1
Zakorzenienie

nam się trafiły pampersy new born te cieńsze (to chyba premium) za 25zł za 70 ileś sztuk, ale to była wtedy promocja w cerfurze na te bony, normalnie kosztowały 45zł ale był do nich bon na 20zł do wykorzystania za miesiąc. Więc wzięliśmy bo się opłacało a bon i tak byśmy wykorzystali.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:35   #613
moria44
Wtajemniczenie

Lolka - Wojtuś wg mnie bezkonkurencyjnie z tej trójki najlepsze. Mały Wojtuś, nastolatek Wojtek, i pan Wojciech - wszystkie formy bardzo ładne

Aliczka, Dziewczonka - ale miałyście sny Tryskające mlekiem cyce powaliły mnie na kolana

Stary 2011-01-13, 12:36   #614
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wlasnie mam pytanie do was...
dzieci bedziecie trzymac w pampersach czy w pieluszkach tetrowych?
Stary 2011-01-13, 12:36   #615
ja_gusia
Przyczajenie

O matuchno! ale Wy jesteście Dziewczęta słownie płodne! nie nadążam. Ja tu pierwszy raz, w sumie z doskoku, bo w pracy siedzę. Szaleństwo jakieś. Nie mam ani pół ubranka dla dzieciątka, które chyba będzie dziewczynką. To w sumie dopiero przełom 16 i 17 tc, ale mam wrażenie, że jestem jakąś ignorantką

pozdrawiam ciepło
ja_gusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:37   #616
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
ja słyszałam i czytałam, że sery pleśniowe można jeść, że te dostępne u nas są z mleka pasteryzowanego i dlatego są bezpieczne
caffelate ja też to słyszałam ale odnośnie fety bo w niej jedyne zagrożenie to właśnie niepasteryzowane mleko - z takiego robi się prawdziwą fetę a my na sklepowym pułkach mamy ser a'la feta.
Natomiast w pleśniowych to też właśnie o pleśń chodzi, ja na wszelki wypadek nie jem

Stary 2011-01-13, 12:38   #617
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Lolka, mi sie niestety zadne imie z tych nie podoba, za bardzo sa jak dla dziadka... ale jakbym miala wybierac to Rysio.
Stary 2011-01-13, 12:41   #618
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki tylko się przywitam i lecę nadrabiać nowości, które nastukałyście

Potrzebuję jeszcze waszej dorady i opinie.. Ciągle myśle nad imieniem dla syncia i na niczym innym nie mogę się skupić! Powiedzcie co myślicie o imieniu Rysiek i Remigiusz?

Remek jak dla mnie brzmi ładnie i ciekawie, ale Remigiusz już trochę gorzej.. końcówka "iusz" jakoś do mnie nie przemawia. Podoba się wam to imię, czy nie bardzo? Ja chyba jestem za, ale znając mojego męża obawoiam się, że powie że Remik/remik to gra w karty, a nie imię..

Rysio też jest fajowe jak dla mnie, takie zadziorne i z gruby imion staropolskich, których jestem zwolenniczką, ale nie tak bardzo popularne.. ale Rysio, to starszy Rysiek - brzmi okej, ale następuje okropne skojarzenie z Ryśkiem z Klanu

No i ciagle do tego Wojtka wracam.. Od zawsze lubię to imię, dawniej nawet chłopaki o tym imieniu wzbudzali moje zainteresowanie hehe Mąż też jest za tym imieniem, i dziadek heh bo mój tato tak się nazywa chociaż to nie ma związku przy wyborze. Ale też ciągle się waham..

Hmmm Rysiu to własnie bardzo z Klanem mi sie kojarzy, oraz z synem Chylińskiej Agnieszki A do tego sasiadka ma kota o imieniu Rysiu (na marginesie super kocurek)
Remigiusz juz lepiej moim zdaniem Tzn nawet bez dwóch zdań
W podstawówce mialam kolege i mówilismy na niego Remik.

z tymi serami to tylko trzeba patrzec czy sa z mleka pasteryzowanego i po sprawie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:44   #619
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

Jak dla mnie to tylko Wojtek To mój TŻ, stąd taki sentyment

Rysiek wyjątkowo źle mi się kojarzy ( niedoszły mąż, dawno, dawno temu.... )

Remik, taki neutralny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:46   #620
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Czytam czytam o tych cytrusach i się dowiedziałam tyle, że należy ograniczyc spożycie w ciąży (tak jak mam napisane to przy wypisie ze szpitala), ale nie eliminowac całkowicie. Ograniczyc ze względu na możliwośc występowania alergii u dziecka - to najczęstsze tłumaczenie, drugie rzadsze - to to, że mogą wpływac na skurcze i bóle podbrzusza. Tyle wyczytałam, czy to prawda nie wiem
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:46   #621
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas 78 szt ( premium newborn ) 43 zł. Tyle samo, co na allegro, a tam jeszcze trzeba przesyłkę doliczyć.

Łosoś coś tam w sobie magazynuje (bodajże ołów i coś tam jeszcze ) i dlatego się nie powinno.
aha a nie wiem sama ile te mniejsze paki maja
takze nie mam pojecia

a lososia i tak bede jesc
a co w sobie nie magazynuje
boze kochany
przed chwila jadlam watrobke, niby sie nie powinno jesc bo za duzo witaminy A
ale ja ja ostatnio jadlam miesiac temu
kawy nie powinnas pic bo wyplukuje magnez
sera zoltego tez nie bo sie magazynuje w tluszczu
seerrkow topionych nie bo maja duzo soli
owocow nie bo maja duzo fruktozy
czekolady nie bo ma puste kalorie i duzo cukru
miesa czerwonego nie, bo ma duzo tluszczu i jest niezdrowe
drob niby ma w sobie same hormony a zalecaja jesc kilka razy w tygodniu
tunczyka nie bo magazynuje rtec
slodkiego nic bo zgaga pali
chleba nie bo ma za duzo wegli i cukrow prostych

to co mamy jesc
Stary 2011-01-13, 12:51   #622
listopadowa80
Zakorzenienie

Lolka - odnośnie tych imion to nie podoba mi się ani Remik, ani Rysiek

Dlaczego zmieniłaś poprzednie? Bartosz i Wojciech naprawdę są bardzo ładne. A i Filip też nieźle
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:52   #623
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa, wszystko w normie, waży 480 gram, ale...
...wstydliwa albo wredna, bo NIC A NIC nie pokazała podczas usg i nadal nie wiem, Edward czy Elena
o kurcze nie chciała zdradzic wam jeszcze swojej "tajemnicy"
oby nasz Bąbelek w poniedziałek zdradził co tam ma
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc
Nie bylo mnie dzien i trylogia gotowa
Kupilam wczoraj wozek, wreszcie
http://www.ekspertbaby.pl/adamex-m-9...r_id=8&sort=3a ( ksztalt taki jak pierwszy model)
koloru tu takiego niestety nie widze, szaro- zywo blekitny 600 zl kosztowal, da sie go przerobic na spacerowke, wogle jest bardzo stabilny jak na taka cene, jednym slowem jestesmy zadowoleni Kola gumowo -piankowe.
no i masz z głowy, super
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No nadrobiłam to mogę się przywitac . Dzień dobry mamuśki
Ja dzis spałam rewelacyjnie, ale po wstaniu rozbolało mnie gardło, nie drapie ale mam kluche w buzi i czuje ze wezły chłonne są powiększone . Obym tylko się nie rozchorowała
weź łyknij coś żebyś się nie rozłożyła
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

listopadowa moj wozek ma bardzo podobna rame i ci powiem ze ja szukalam z mniejszymi kolami bo niechce kupowac spacerowki i szukalam czegos pomiedzy duzymi kolami a mniejszymi. jezdzi sie rewelacja nawet z 5letnim klockiem na pokladzie juz testowalismy. kolka mniejsze z przodu sa ok, zero zastrzezen

dziewczyny czuje sie jak po wygranej w totka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1

weszlam do lumpka nowo otwartego bo widzialam jak pani sprzedawczyni przeklada male piekne bodziaczki, no i

kupilam 10 bodziakow, 4 odjechane pary spodenek, 4 bluzy, 1 kurteczke, ok 10 pajacy, ale niektore sa grubsze (takie na 6mcy pobralam) jezuuuuuuuuu wszystko ze Stanow, a bodziaki i pajace glownie cartersa. ale jestem przeszczesliwa, mowila ze mam wleciec jutro, mieli spiworki do spania moze tez beda
o Ty !! dawaj zdjęcia
Cytat:
No i jestem, nogi to mi do dupci chcą wejść tyle sie nałaziłam, ale co najważniejsze to załatwiłam.
Jak mi dziś szkoda było spłacić 33tyś zł tyle kasy ile ja za to rzeczy bym miała No ale cóż trzeba było bo do jutra mamy spłatę kredytu za auto, drugą część, ale już spłacone i spokój

Zaraz musze iść mieszkanko ogarnąć i zacząć coś gotować bo synal przyjdzie ze szkoły głodny a tu obiadu nie ma,
Nie nadrobię Was teraz zrobię to później troszkę
Eweska jak zwykle pełno załatwiania hihi ale bardzo ładnie się obkupiliście. dla każdego coś miłego dawaj fotki
Cytat:

Ja miałam podjerzenie stanu przedzawałowego w grudniu rok temu, gdy tak martwiłam sie, ze musze sie z mojego rodzinnego domu/miasta wyprowadzić do meza Tez wylądowałam na pogotowiu z cisnieniem 180/120 i własnie badali mi krew czy to aby nei zawał bo bolało serce od kilku dni okrutnie !

Odnosnie cytrusów - na 16.oo ide do lekarza tu w czestochowie, bo krakowski termin mi przepadł z uwagi na przeziebienie i koniecznośc zostania u rodziców, wiec dopytam jak to jest Gosciu dośc znany i szanowany tu, to moze można ma zaufac

A przy okazji moze poznam płec? bo dziś 18 tygodni i 6 dni

Wprawdzie w poniedziałek idę z męzem na 4D ale pan dr musi mnie tu zbadac chyba (bo od listopada mnie nikt nie ogladał) wiec przy okazji moze małe cos pokaze

Ale jesli sie dowiem, to zdradze tylko Wam Rodzicom dopiero jak im dvd pokaze, a TZ niech sie dowie podczas badania w poniedziałek, jesli bedzie taka możliwosc - chyba większe wrazenie
Taki sobie spisek uknułam
ale z Ciebie cwana bestia
Cytat:

Rysio-pierwsze skojarzenie Rysiu z klanu oczywiście, więc odpada. Remigiusz mi się za bardzo nie podoba, ale zdrobnienie Remek fajne. Wojciech bardzo ładnie
Cytat:
podbijam pytanko

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:53   #624
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Eweska to nasze szkraby już pewnie z 600-700g. ważą Ja tak czekam na 1kg bo to już jest taki dzidziek konkrecik
Jak nie więcej, jak rosną w takim tempie jak do tej pory to i z 800g będą miały
Cytat:
Pokaz co kupilas!
Zaraz wkleję foty

Cytat:

Niestety, ale jak sie kupiło samochód to i trzeba było go spłacić
Tak niedrapki to te rękawiczki
Cytat:
Eweska, to jednak ten wax w ciazy wolno czy nie? Ja lekarza zapomnialam zapytac o to, grunt,ze stwierdzil,ze do picia pokrzywy przeciwskazan nie ma
Pytałam w aptece i nie ma żadnych przeciwwskazań maska do włosów nie wpływa do krwiobiegu tylko odżywia cebulki i jest łagodnia w działaniu.

Cytat:
Miałam zamiar w tetrowych ale jak dwoedziałam się o bliźniakach to zrezygnowałam z tego pomysłu, kupa prania, prasowania nie dałabym rady.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:53   #625
dorkabl
Zadomowienie

ddaaiissyy no Remik albo Rysio. moim zdaniem trzeba patrzeć żeby imie i do dziecka i do dorosłej osoby pasowało. No i oczywiście do nazwiska

agus87 suchy chleb i woda!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:54   #626
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

podbijam pytanko
W pampersach
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:55   #627
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
to co mamy jesc
agus87 dlatego ja do tego podchodzę zdroworozsądkowo
jem rzeczy zdrowe, świeże
mięsa dobrze ugotowane
warzywa i owoce dobrze umyte

Stary 2011-01-13, 12:55   #628
dorkabl
Zadomowienie

Kwiatecek pampersy
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:57   #629
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
W pampersach
my też zdecydowaliśmy się na pampersy
choć nie ukrywam, że kuszą mnie te pieluszki wielorazowe
http://allegro.pl/pieluszki-formowan...396623115.html

Stary 2011-01-13, 12:59   #630
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
W pampersach
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kwiatecek pampersy
mi moja mama ciągle mówi, że na początku dzidziuś tyle robi, że można zbankrutowac na pampersach i doradza pieluchy tetrowe. sama nie wiem

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości