|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
kakao raczej możesz, jest przecież bardzo zdrowe
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację z tym śniadnaiem
![]() Uff, to świetnie z tym kakaem, bo mam straszną ochotę
|
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podoba mi się !
|
|
|
#694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie, a pewnie najważniejsze, twoja waga jest za niska (nie chcę tu podawać twojego wychudzonego bmi, to nie ten wątek; przelicz sama, jeśli nie wierzysz), dlatego powinnaś być na P. ![]() Ogólnie rzecz biorąc - masz jeszcze dużo do zrobienia!
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. 100g wiejskiego wymieszane z 3 łyżkami muesli, 3 łyżkami owsianych i łyżeczką siemienia. herbata z miodem i cytryną II. (uczelnia) sok 250ml vitaminka, 3 bit, banan, kawa z mlekiem i cukrem III. 2 jajka na maśle, kromka zwkłego chleba z masłem, serkiem topionym, ketchupem i ogórkiem herbata z miodem i cytryną, kulka rafaello, orzech w czekoladzie IV. kromka z masłe, twarogiem i dżemem, budyń słodka chwila z gerścią rodzynek i łyżeczką kakao może jeszcze coś wpadnie mimo ciągłych bólów żołądka... niby jestem najedzona, a nie mam na nic siły... będę wdzięczna za mały komentarz
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Moje R (4 posiłki, ponieważ w pracy jestem 8 godz i tylko na przerwie jem)
I Śn: jajecznica z dwóch jajek, 3 plastrami szynki z indyka z cebulką i ogórkiem II Śn ( w pracy) mega kawał sernika z płatkami migdałów (ofc bez cukru a słodzik, bez mąki i bez tłuszczu ale i tak pyszny) Ob: kurczak po meksykańsku (filet z fasolką czerwoną, papryką przyprawy etc) K: wieśniak z pomidorem i małą garścią pestek dyni I jak??
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : 3 tosty - na kazdym plasterek szynki i 1/3 plasterka sera, ketchup rogal (taki pszenny obsypany troche makiem , 80 g ) przekrojony na pół posmarowany masłem i twarogiem ze szczypiorkiem i złożony II sniadanie : 2 czekoladki z bombonierki i pomarańcz obiad: talerzyk bigosu (z mięsem) pełny,kopiasty podwieczorek : 2 POTĘŻNE kawalki tortu urodzinowego taty ![]() kolacja: rogal jak na śniadanie ( jedna połówka z masłem, druga z tawrogiem) grejfrut i jak ?
|
#699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak obiadu, trochę mało jedzenia. i wydaje mi się, że łyżeczka siemienia to za mało NNKT. masz okres? jeżeli nie, to dodaj też jakieś orzechy. Cytat:
bardzo mało i brak NNKT (mak na rogalu się nie liczy, walczysz o okres!) Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-01-12 o 20:37 |
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. II śniadanie do bani. Jeszcze musisz coś poprawić. Ale jest troszke lepiej. Poprawiłaś śniadanie i dobrze. Popraw jeszcze pozostałe posiłki.
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
U
i jak dzisiaj?
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
emelie i Ervisha, dziękuje bardzo za ocene
wasze oceny sa troche sprzeczne, ale mam nadzieje ,ze jest lepiej
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I cieszę się, że nareszcie zaczęły Cię ignorować. Jeżeli jesteś trollem - tak, udało Ci się wszystkich wkurzyć, Twoja misja spełniona. Jeżeli jest inny powód - cóż, głupota jest nieuleczalna. Sorry za OT, musiałam to zrobić
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka z czterech łyżek z serkiem wiejskim 200g, jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem. II. Garść orzechów, pasek gorzkiej czekolady, dwie szklanki soku marchwiowego jednodniowego. III. Filet z mintaja smażony + surówka z kiszonej kapusty. IV. Kromka chleba żytniego z masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i cebulą. Jabłko, szklanka mleka.
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Emelie, jeżli już sobie ulżyłaś
....to odnieś się może do DZISIEJSZEGO dnia....co jest źle?DZISIAJ |
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Zwyczajne U:
Śniadanie : bułka ciemna z ziarnami podłużna ( paluch ): - pół z masłem, serem i wędliną - pół z masłem orzechowym sante, serkiem typu włoskiego campresi i konfiturą czereśniową; cały banan; garść orzechów pistacjowych; kawa z mlekiem u Tżta : twarożek domowy piątnicy z saszetką fitelli cynamonowej; kawa z mlekiem w pracy : 2 duże kromki chleba żytniego z dynią z serkiem campresii typu włoskiego i mortadelą ( kanapka złożona ) obiad ( późniejszy) : duża miska gęstego barszczu ukraińskiego z warzywami kolacja: duża bułka razowa okraglutka: - pół z serkiem ziołowym ostrowia i szynką z indyka - pół z serem edamskim, szynką z indyka i pomidorem z cebulką. i jak?????????????????????? ??
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#708 |
|
Przyczajenie
|
Rrrrrr : _Sniadanie : Owsianka mieszana z musli , szklanka mleka 3%
_II Sniadanie: pół bułki grahamki z maselkiem szynka i serkiem bieluchem _Obiad : talerz rosołu ,udko z kurczaka smażone i marchewka duszona z groszkiem _ Podwieczor :2 kawałki ciasta ,filizanka mleka 3% filizanka barszczu ukrainskiego _ Kolacja : gotowana piers z kurczaka (pol filetu ok 250g)
Bądźcie samoukami, nie czekajcie aż was nauczy życie ~~~>Będzie ten płakał, co się z płaczu śmieje Edytowane przez galaa Czas edycji: 2011-01-12 o 21:54 |
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Irish, chodzi o Twoje zdrowie. O coś najcenniejszego co masz... Nie chcesz zrobić czegoś dla własnej osoby? A jaką mam pewność, że zastosujesz się do moich rad? Tysiące razy dziewczyny Ci proponowały zmiany i nie robiłaś NIC. Ale cóż, zaryzykuję, może mnie zaskoczysz ![]() Za małe II śniadanie, brak węgli złożonych, brak jednego posiłku, brak NNKT, za dużo jedzenia w drugiej części dnia. I co? Zmienisz coś? |
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Dziś tak trochę dziwnie.. i mało.. i bez owocków, ale i tak dobrze, że w ogóle coś zjadłam, ponieważ dostałam okres i brzuch nawala cały dzień.. mało w szkole nie zemdlałam
(gdyby nie śniadanie w domu to z pewnością bym padła). Do tego łapie mnie jakieś przeziębienie i z trudnością przełykam. UUU I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, szklanka mleka [2%], łyżka słonecznika, łyżka orzechów włoskich, łyżka orzechów laskowych, łyżka mieszanki bakaliowej (żurawina, rodzynki, migdały, makadamia), łyżeczka miodu. II. Bułka grahamka z masełkiem, serkiem śmietankowym, plasterki ogórka zielonego i rzodkiewki. III. Zupa ogórkowa i trochę mięska z żeberka czy cuś . Kilkanaście migdałów.IV. 5 placków ziemniaczanych smażonych na oleju z jogurtem naturalnym i cukrem. Niecała szklanka wody truskawkowej, szklanka soku bananowego. V. Bagietka z nadzieniem ziołowym – kilka kawałków (kupna), herbata z cytryną i cukrem VI. pół lizaka z choinki .
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
sprobuje...nie umiem jednej rzeczy...nie tyle KOMPONOWAC posilkow,co rozkładac w czasie...myślę wizycie u dietetyka.
p.s. dziekuję. |
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U po przerwie:
I: owsianka z 3 łyżek płatków, otrębów, z bananem, orzechami włoskimi i maślanką; kawa z mlekiem; II: serek homogenizowany z łyżką domowego dżemu z pigwy; dwa cukierki czekoladowe; III: zupa gulaszowa; na drugie risotto z warzywami (ryż, brokuły, marchewka, cebula), sałatka buraczkowa; IV: dwie kanapki z masłem - jedna z pastą łososiową, druga z gęsiną, jabłko; V: improwizowana sałatka z tego, co w lodówce i w szafkach: sałata rzymska, rukola, ser feta, łyżka kaszy jaglanej, dwie łyżki oliwy, garść pestek dyni. |
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Moje R
Mógłby ktoś ocenić? ![]() Śniadanie ok godz 8 : Owsianka(4ł), kilka rodzynek, pół łyżeczki miodu, kilka ziaren słonecznika, otręby, szklanka mleka II śniadanie godz. 10: Bułka pełnoziarnista, z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem i 2 plasterku chudej szynki Obiad godz. 14: kotlet z kurczaka, kasza gryczana, papryka marynowana (1,5h siłownia) Po treningu godz 19: 3 jaja, serek wiejski z grahamką Kolacja godz 21: serek wiejski, mała bułeczka dyniowa W międzyczasie 3 szklanki czerwonej herbaty, oraz 1,5 litra wody min Sen godz 00.00
21.11 Jest: 33 cm Edytowane przez JellyJumper Czas edycji: 2011-01-12 o 23:19 |
|
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawdziwe UUU!!!![]() a ja dziewczynki sobie robię przerwę od Dietetyki, bo niestety za dużo Was tu czytam (forum uzależnia) Wszystkiego dobrego
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawiłaś odrobinkę śniadanie (nie podobało mi sie z tym serem czemu nie cały plaster)i podwieczorek a z resztą było gorzej
|
|
#717 |
|
Przyczajenie
|
cześć! dziękuję, że oceniłyście mój pierwszy 'jadłospis'; wiem, że monotonny, dlatego wkleję drugi, mam nadzieję że lepszy
![]() U śniadanie: musli z rodzynkami i orzechami wymieszane z jogurtem (wyszło tego sporo ) + wieelkie jabłkoII śniadanie: tuńczyk wsw + ciasteczko orkiszowe+ ciasteczko ze słonecznikiem; pomarańcz obiad: kasza jęczmienna ( około pół woreczka), schabowy + surówka(kupna) kolacja: 2 kromki chleba ziarnistego - z masłem orzechowym - z białym serkiem + 2 marchewki i jak to dzisiaj wygląda? mówicie, że powinnam być na P. Co jeść, żeby mniej więcej zdrowo się odżywiać? |
|
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
1. 6:10 owsianka (5 łyżek płatków owsianych na wodzie, serek wiejski 150g, starte jabłko, cynamon) 2. 9:10 2 nieduże kromki grahama- złożone, (standardowo) z plastrem polędwicy drobiowej i plastrami ogórka 12:05 wpadło jabłko 3. 15:20 pół woreczka brązowego ryżu z koperkiem, dwa małe filety (nie wiem jaka to była ryba), duuużo surówki z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka 4. (taki niby deser, zaraz po obiedzie- podbijałam kalorie, bo trochę mało mi wyszło ) kawa, 4 toffifee 5. 18:30 (chodzę spać koło 22 )jajecznica z dwóch jaj smażonych na teflonie, 2 nieduże kromki grahama, 2 plastry polędwicy drobiowej, szczypiorek, cały pomidor może być? wydaje mi się, że trochę za dużo w drugiej części dnia, w porównaniu z pierwszą. ![]() UŚMIECHAM SIĘ O OCENKĘ.
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
Może ktoś ocenić moje R/U Śn; 2 krmki chleba sitkowego (90gr),margaryna, 3 plasterki polędwicy drobiowej, łyżka twarogu, łyżeczka dżemu, jabłko 2Śn; mała jogobella light,pół banana, 2 biszkopty Ob: 50 gr suchego makaronu pełnoziarn, 100gr twarogu chudego,połówka brzoskwini,jabłko Kolacja ok17: serek wiejski lekki 150 gr |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

dlaczego na każdy tost nie mogłaś położyć całego plastra? na tą jedną połowę rogala też mogłaś coś dać, np. dżem. 

(gdyby nie śniadanie w domu to z pewnością bym padła). Do tego łapie mnie jakieś przeziębienie i z trudnością przełykam. 

) + wieelkie jabłko