Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 14:00   #2281
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
mi by było głupio wtryniać się przed osobę, która jest naprawdę stara i schorowana. I na pewno bym przepuściła. ale ta baba przede mną mnie wkurzyła. Tż mówi, że jak już wyszła z gabinetu to zostawiła te kule przy recepcji (zapomniała)i po chwili po nie przyleciała - cudowne uzdrowienie
Hahaha ja tak widziałam ostatnio w autobusie, kobitka ledwo chodziła o kulach a jak weszła do autobusu to zapomniała, że jest chora i pobiegła na drugi koniec na wolne miejsce

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no kurcze, to odpoczywaj Kochana i nie siedz przy kompie tylko leż
zawsze można leżec przy komputerze

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:02   #2282
zaba5
Raczkowanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Hehehe, nadrobić czytanie to nie taka prosta sprawa, powiedzmy że mi się udało . No dziś dużo fajniejszy dzień . Załatwiłam wszystko co miałam do załatwienia - poszło jak po maśle . Wieczorkiem przyjadą zamówione meble, tzn szafa z nadstawka i w sobotę wreszcie będę mogła zacząć wszystko układać

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Wpadłam na chwilę powiedzieć, że dostałam już przesyłkę z pościelą, rożkiem i prześcieradłem od my-baby-love i naprawdę polecam bardzo fajna jakość, pościel ma jeszcze ładniejsze kolorki na żywo, w dodatku wychodzi naprawdę tanio gratis dostaliśmy podusię pod kolor
ja muszę zamówić jeszcze jeden komplet pościeli - poproszę o linka - i kocyki z dwa, tylko że cienkie bo gruby już mam

Laseczka
gratuluję córci

na usg idę w przyszły piątek - hmmm zobaczymy co wyjdzie
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:04   #2283
Ewelqa1985
Zadomowienie

mordka absoltunie nie bierz tych kropli bez zgody gina to sa silne krople
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:06   #2284
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
ja muszę zamówić jeszcze jeden komplet pościeli - poproszę o linka - i kocyki z dwa, tylko że cienkie bo gruby już mam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1383252140 ja kupiłam ten zestaw

Stary 2011-01-13, 14:09   #2285
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękny pokoik, a Rafałek napewno jest Rafałkiem
dziekujemy mam naidzje ze nie zmini plci przy porodzie bo jak widizsz mam juz neibieski pokoik , i cale torby ciuszkow dla chlopca

mam nadziej ze toba juz lepiej?? odpoczywaj i nie nadwyrezaj sie

deneb beidze dobrze

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-01-13 o 14:14
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:14   #2286
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a Eirene jak po szkole rodzenia?? ja zapisze sie do takeij w pruskzowie a rodizc bede albo w pruskzowie albo na Inflanckiej
widzę że też zastanawiasz się nad Inflancką - ja też, tyle że drugi który biorę pod uwagę to szpital Bielański (z niego mam lekarza prowadzącego).
W sumie żadnego nie znam, tyle co słyszałam - czytałam opinie, droga do obu taka sama - mieszkam praktycznie pośrodku .
Nie umiem się zdecydować, noo ale na to mam jeszcze trochę czasu

Edytowane przez zaba5
Czas edycji: 2011-01-13 o 14:18
Stary 2011-01-13, 14:14   #2287
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nie dziwię Ci się, sama się boję - a na myśl o szpitalu mnie ciarki przechodzą. czasem myślę, że wolałabym urodzić w domu - tak jak te kobiety z ,, ciąża z zaskoczenia"
Ale trzymaj się. będzie dobrze.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:15   #2288
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
zawsze można leżec przy komputerze
ja tak półleżę nie siedzę , bardziej leżę niż siedzę
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:18   #2289
gosiawolna
Rozeznanie

no i wrocilam ... niewiem czy dobrze czy zle ale jutro ide do szpitala lekarz zbadal i stwierdzil ze szyjka sie troche skraca a ja nie moge brac fenoterolu bo strasznie mostek mnie po nim boli... dlatego mam skierowanie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:21   #2290
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
widzę że też zastanawiasz się nad Inflandzką - ja też, tyle że drugi który biorę pod uwagę to szpital Bielański (z niego mam lekarza prowadzącego).
W sumie żadnego nie znam, tyle co słyszałam - czytałam opinie, droga do obu taka sama - mieszkam praktycznie pośrodku .
Nie umiem się zdecydować, noo ale na to mam jeszcze trochę czasu
no zastanawiam sie ale troceh mi pokzyzowlai plany z ta platna szkola rodzniea bo do tej pory myslma ze ods styczni apojde na szkole bezplatan poznam personel zasay obowiazujace w spzitalau a tu sie okazuje ze od tego roku szkola 500zl + moje dojazdy z Pruszkowa x6 to jekis 700zl a w Pruskzowie szkola 300zl i tansze dojazdy a na upartego moge isc pieszo na spacer
wiec pewnie bede szkole rodznia w Purskzoeie robic, a rodizc na Inflanckeij bo z pruskzowsikm szpitalem jest ten minus ze nie maja oddzialu patologii ciazy i nie maja anestezjologa na stale wiec jak trafie jak go nei beidze to nie dostane ZZO

Cytat:
nie dziwię Ci się, sama się boję - a na myśl o szpitalu mnie ciarki przechodzą. czasem myślę, że wolałabym urodzić w domu - tak jak te kobiety z ,, ciąża z zaskoczenia"
Ale trzymaj się. będzie dobrze.
o tak rachu ciachu i po sprawie
Stary 2011-01-13, 14:21   #2291
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Syrop mi też przepisała; Mukolina
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na lek. Katar sienny, czynna choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Nie zaleca się stosowania w ciąży i okresie karmienia piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 2 r.ż

Może Stodal kupię zamiast tego?
Synek tp. 15.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 14:22   #2292
Ewelqa1985
Zadomowienie

deneb widze ze jestes w mojej ulubionej pozycji

mordka wsyztskie leki ktore wymieniasz od tego lekarza sa bardzo silne czy on slepy i twojej ciazy nie zauwazyl ????????? stodal na kaszel mieszany albo drosteux jak masz suchy kaszel na kartar woda morska tabletki homeopatyczne coryzalia na stan grypowy z boiron oscillococcinum ewnetualnie krople homeopatyczne Euphorbium lub areozol

gosiawolna trzymaj sie kochana

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-13 o 14:27
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:22   #2293
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
dziękuje ślicznie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
no i wrocilam ... niewiem czy dobrze czy zle ale jutro ide do szpitala lekarz zbadal i stwierdzil ze szyjka sie troche skraca a ja nie moge brac fenoterolu bo strasznie mostek mnie po nim boli... dlatego mam skierowanie
będzie dobrze, trzymam kciuki
Stary 2011-01-13, 14:24   #2294
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze dobrze ze ci to wykryl i jest w stanie ci pomoc
moja ginka mnei nie bada wiec nie wiem co mi sie tam dzije ....
Stary 2011-01-13, 14:24   #2295
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

no nie! następna do szpitala?!

boję się!
Synek tp. 15.03.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 14:24   #2296
gosiawolna
Rozeznanie

dziekuje staram sie myslec pozytywnie zeby maluszek tego nie odczul ze sie denerwuje.
Stary 2011-01-13, 14:25   #2297
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja tak półleżę nie siedzę , bardziej leżę niż siedzę
Ja też dziś nie składałam łóżka i czasem się podnoszę żeby odświeżyć wizaż, a tak to leżę plackiem

Cytat:
Zostaw koniecznie swój numer dziewczynom! Życzę duużo zdrowia napewno prędko do nas wrócisz z maleństwem

Stary 2011-01-13, 14:25   #2298
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny a czy u Was pojawił się już pokarm? w pierwszej ciąży już w tym czasie miałam i pozbyć się go nie mogłam przez 7 lat po prostu był i był.. odstawiłam syna po 2 latach... a teraz jeszcze nic ani kropli... trochę się martwię że przeklnęłam te moje cycki kiedy nie mogłam zaprzestać produkcji mleka... a bardzo bym chciała karmić.. jest to cudowne uczucie i nie wyobrażam sobie innej metody karmienia...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:30   #2299
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

monikal wiesz co przychodnia ma obowiązek Ci kartę wypożyczyć do skserowania, albo skserować a ty im zapłacisz, nie mają prawa Ci odmówić, a jak to zrobią to powiedz magiczne słowo, że musisz to zgłosić do NFZ , to podziała , mówie Cibo karta jest owszem własnością przychodni, ale ksero ci sie nalezy.
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hej, ja dzis rano byłam u lekarza i nie mam za dobrych wieści
Szyjka mi sie trochę skróciła - teraz ma 2cm i trochę się rozwiera od wewnątrz (dokładnie na 1,4cm)

A nie mam żadnych skurczy ani nic mi tego nie zapowiadało.
Na szczęście od zewnątrz nie ma rozwarcia.
Dostałam skierowanie do szpitala na podanie sterydów na wykształcenie szybsze płuc dziecka w razie szybszego porodu.
Choć nie musi do niego dojść. To na wszelki wypadek.
Więc idę w poniedziałek rano, niby na 2 dni.

Teraz mam brać luteinę i odpoczywać.

A za to wyniki krwi i moczu i odczyn VDRL wszystkie dobre.
A mały nasz waży 1880gram 32 tydzień to jest więc ok
napewno będzie dobrze, pójście nie jest miłe ale dla wyższego dobra wszystko się zniesie, trzymam kciuki

Cytat:
http://allegro.pl/posciel-nino-3-1-w...374986324.html mi bardzo podoba się ten niebieski z zielonym mniam jako 2 pościel na zmianę

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
ojej uważajcie na siebie, ściskam mocno

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:35   #2300
patrycja_22
Rozeznanie

laseczka gratuluję
blackrose super, że już wszystko dobrze

Dzisiaj w nocy myślałam, że się uduszę...takie miałam suche powietrze w mieszkaniu Chyba muszę zakupić jakiś nawilżacz

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:36   #2301
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
no zastanawiam sie ale troceh mi pokzyzowlai plany z ta platna szkola rodzniea bo do tej pory myslma ze ods styczni apojde na szkole bezplatan poznam personel zasay obowiazujace w spzitalau a tu sie okazuje ze od tego roku szkola 500zl + moje dojazdy z Pruszkowa x6 to jekis 700zl a w Pruskzowie szkola 300zl i tansze dojazdy a na upartego moge isc pieszo na spacer
wiec pewnie bede szkole rodznia w Purskzoeie robic, a rodizc na Inflanckeij bo z pruskzowsikm szpitalem jest ten minus ze nie maja oddzialu patologii ciazy i nie maja anestezjologa na stale wiec jak trafie jak go nei beidze to nie dostane ZZO
To fakt, Inflancka jest jedynym szpitalem gdzie masz za darmo ZOO i (tu właśnie jest + tego szpitala) nie odsyłają z IP, czego nie mogę powiedzieć o Bielańskim. A podczas już rozwijającej się akcji porodowej, chyba nie będzie mnie stać psychicznie na takie przejścia jak odesłanie z IP . Dlatego coraz bardziej zaczynam się skłaniać w kierunku Inflanckiej ale to nie jest jeszcze podjęta decyzja.

Cytat:
Syrop mi też przepisała; Mukolina
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na lek. Katar sienny, czynna choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Nie zaleca się stosowania w ciąży i okresie karmienia piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 2 r.ż

Może Stodal kupię zamiast tego?
polecam zwykłą inhalację - garnek z gorącą wodą + sól np do kąpieli, ręcznik na głowę i heja - 2 razy dziennie. Dużo bardziej skuteczne niż te wszystkie mukolityki a o ile zdrowsze
Stary 2011-01-13, 14:36   #2302
gosiawolna
Rozeznanie

nr zostawilam jok3r a moze da mi ktoras swoj? jak bede cos wiedziala jutro to napisze od razu
Stary 2011-01-13, 14:42   #2303
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy u Was pojawił się już pokarm? w pierwszej ciąży już w tym czasie miałam i pozbyć się go nie mogłam przez 7 lat po prostu był i był.. odstawiłam syna po 2 latach... a teraz jeszcze nic ani kropli... trochę się martwię że przeklnęłam te moje cycki kiedy nie mogłam zaprzestać produkcji mleka... a bardzo bym chciała karmić.. jest to cudowne uczucie i nie wyobrażam sobie innej metody karmienia...
U mnie od jutra 32 tc - i ani śladu pokarmu, już nawet mój się dopytuje czy mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 14:42   #2304
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
i w końcu się doczekałaś
gratuluję córci
warto mieć nadzieję

pamiętam jak ja się cieszyłam jak się dowiedziałam
dziękuję , no właśnie jeszcze samam w to nie mogę uwierzyć

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Laseczka - gratulacje !! dziewczynka - tak jak chciałas )
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
laseczka gratuluje corci
Cytat:
Laseczka gratuluję córci wreszcie się dowiedziałaś !
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
laseczka też gratuluję córeczki
dziękuję wam wszystkim dziewczyny za gratulację

Cytat:
fajowe ciiszki a z ta zgaga i uderzeniami goraco tez wczoraj mialam i nieraz miewam w dzien
z ta dziewczynka to wiedzialam gratulujemy

a ja dziewczynki juz ma maly pokoj ogarniety - ponizejj zdjecie
i zdjecie maleg ktory na usg w 31 wg om mial 1640 i ok 35cm dlugosci ale niestety nie chcial rozszezyc nozek i gin ni epotwieridzl mi ze to chlopak... licze ze na poprzednim usg sie nie nie pomylil
dziękuję
a pokój synka śliczny

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Laseczkaa dobre miałaś przeczucie super bardzo się cieszę
Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Laseczkaa gratuluje córci, tak jak sobie wymarzyłaś, to chyba zostałam sama na z niewiedzą
dziękuję

Ty też pewnie wkrótce poznasz płeć a Ty co sobie wymarzyłaś bo nie pamiętam ?

Cytat:
laseczka gratulacje Imię wybrane?
dzięki a co do imiona to będzie albo Oliwia albo Wiktoria ale jeszcze się zastanawiam ...
dla chłopca mieliśmy wybrane już a dla dziewczynki mam te dwa i muszę się zastanowić

Cytat:
Laseczka gratuluję córci

na usg idę w przyszły piątek - hmmm zobaczymy co wyjdzie
dziękuję

a Ty już płeć znasz?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:51   #2305
diatoma
Zadomowienie

deneb3 , nie martw się, ja dostałam skierowanie jak to lekarz ujął żeby mi podali celeston na rozwój płuc dzidzi, po tym jak stwierdził rozwieranie szyjki. dwa zastrzyki dostałam dzień po dniu, dość boelsne bo domięśniowe. tylko że po tej wizycie dostałam krwawienia i dlatego aż tydzien leżałam, a tak też miałam być 2 dni. ale wszystko jest do przeżycia. trzymamy kciuki!!!
gosiawolna, uśmiechaj się!!! oni ci chcą pomóc, nie ma co się dołować
ja byłam chyba jedyną uśmiechniętą pacjentką na całym oddziale. a tak każda wyglądała jakby za karę leżała, a to przecież dla naszego i dzieciaczków dobra!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:51   #2306
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

jakoś tak całkiem przypadkiem... podoba mi się imię Oliwia
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-01-13, 14:57   #2307
aguchaw1
Raczkowanie

Ego - zapłaciliśmy ponad 3tys, ale pytałam przed chwilą tego Pana co Nam robił tą szafę, to powiedział, że same drzwi z lacobelu na taką długość mniej więcej 2.7m to trzeba liczyć ok 1.5/2tys. Bo to też w zależności jakie wybierze się szkło - tak jak on, to miał 2 grupy cenowe - my mamy w dwoch kolorach - jeden kolor był z droższej grupy, drugi z tanszej.. ale orientacyjnie tak to wychodzi..

aa no i my mamy jeszcze z samego szkła, a mówi ze często robią pół na pół, to wtedy też jest taniej.

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:00   #2308
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziękuję

a Ty już płeć znasz?
jeśli to do mnie pytanie to tak, ja znam już od 13 tc a w 22 tc tylko już nam potwierdził to co mówił wcześniej . Antek od początku pokazywał swoje klejnoty chyba żeby tatusiowi radość sprawić . Za tydzień idziemy na ostatnie już usg, to w 33 tc .
Pewnie Was zaskoczyło że tak wcześnie już nam powiedział, ale prawda jest taka że gościu ma konkretny sprzęt (tylko 3 aparaty takie są na całą Warszawę) i nie żałuję w tym przypadku wydanych pieniędzy, bo wiem że sprawdził mi u malucha wszystko .
Spróbuje powalczyć trochę to może uda mi się wstawić zdjęcie Antka z 22 tc
Stary 2011-01-13, 15:00   #2309
ada32
Wtajemniczenie

zaba5.. pewnie jeszcze czas... różnie to bywa... może pózniej się tym będę martwić ..
laseczkaa.. to tak jak ja z tymi imionami.. też się zastawiałam ale odwrotnie dla dziewczynki hi hi miała być Oliwia, Julia albo Wiktoria a tu niespodzianka.. będzie chłopczyk i też problem z imieniem ... choć pomału zaczynam się nastawiać na Wiktor albo Oliwier ach ale ciągle jeszcze myslę....
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:05   #2310
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
To fakt, Inflancka jest jedynym szpitalem gdzie masz za darmo ZOO i (tu właśnie jest + tego szpitala) nie odsyłają z IP, czego nie mogę powiedzieć o Bielańskim. A podczas już rozwijającej się akcji porodowej, chyba nie będzie mnie stać psychicznie na takie przejścia jak odesłanie z IP . Dlatego coraz bardziej zaczynam się skłaniać w kierunku Inflanckiej ale to nie jest jeszcze podjęta decyzja.

ale odesłac mogą tylko jak jesteś w trakcie I okresu porodu- czyli wtedy kiedy masz same skurcze i widac, że poród postepuje powoli, wody nie odeszły itd... w innym przypadku szpital musi cie przyjąć, jesli masz juz duże rozwarcie, wody odeszły itd... jak nie maja miejsc faktycznie, to może sie zdarzyc, że urodzisz w gabinecie na IP, ale nie moga odesłać, chyba, ze np potrzebny jest jakis sprzęt, którego nie mają wolnegi i wtedy odsyłaja do szpitala gdzie jest ten sprzęt wolny, ale to tez nie jest tak, że w ciemno odsyłają, tylko dzwonia i szukają ci miejsca
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości