Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 15:43   #691
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

No w koncu doczytalam Was bzdziongwy jedne
Wygralam dzisaj batalie ze swoim prcodawca i od jutra pracuje na inym stanowisku. Powiedzialam, ze sie zle czuje na tym na ktorym dotychczas pracowalam i ze jest mi ciezko. Powiedzialam tez, ze jesli sie nie zgodzi to chce to miec na pismie w razie jakby sie cos stalo to mialabym na kogo zwalic odpwiedzialnosc po 10 minutach dowiedzialam sie, ze os jutra pracuje sobie w lepsiejszym miejscu

Ide pod prysznic, a potem cos dziabnac, bo Antos juz tam daje sie we znaki

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za przydatne informacje

Witajcie Mamusie
Ja znowu mam nieprzespaną noc za sobą nogi mi drętwieją, bolą, nie moge znaleść dogodnej pozycji co ja mam robić????

Teraz gotuje fasolkę po bretońsku a potem ma przyjść moja przyjaciółka na make up bo maja dziś komers. A w sobote mam cztery makijaże, nawet w domu mnie dopadną
Bo ja już na zwolnieniu jestem

Kurcze też bym chciała już kupować rzeczy dla dzidziusia, ale jakoś myśle ze za wczesnie, ze moze jeszcze czas....
No to baki beda jak malowane po tef fasolce

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mi sie jakies 2 miechy temu snilo usg i byl tam siusiaczek
tlumacze sobie to chcica na syneczka ale tez uwazam ze sny sa odwrotnoscia
Eee tam kochana mnie sie caly czas chlopak snil i siusiaka mam w brzuchu. Tyle, ze ja czulam od poczatku, ze syna bede miala

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wywołana do tablicy wstawiam fotkę sprzed 5 minut ( bez żadnego retuszu pięknie na niej widać celulit, pojawiające się rozstępy i bliznę po wyrostku )

U nas też od nocy pada, ale jest w miarę ciepło.

Milego dnia mamuśki
Sliczny brzucholek A niedoskonalosci kazda z nas ma... prawda dziewczyny?

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale sen , kurcze mi coraz częsciej też się Wy śnicie, normalnie jestem uzależniona od wizażu. Mój Tż już zapowiedział, że jak sie mała urodzi to będzie szlaban na Wizaż . AAA dzisiaj mi się śniło, że Eweska, Siasiek i Moria napisały jakąs książkę o dzieciach i ona okazała się hitem. Najlepsze było, że widziałam okładkę - była tam jakaś żyrafa i autorzy nie z nazwiska tylko właśnie loginy z Wizażu
Co Ci Tyszanie maja do wizazu???? Moj to jak widzi to bialej goraczki dostaje Niech do nich dojdzie, ze nikt nie zrozumie ciezarnej jak inne ciezarne

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki tylko się przywitam i lecę nadrabiać nowości, które nastukałyście

Potrzebuję jeszcze waszej dorady i opinie.. Ciągle myśle nad imieniem dla syncia i na niczym innym nie mogę się skupić! Powiedzcie co myślicie o imieniu Rysiek i Remigiusz?

Remek jak dla mnie brzmi ładnie i ciekawie, ale Remigiusz już trochę gorzej.. końcówka "iusz" jakoś do mnie nie przemawia. Podoba się wam to imię, czy nie bardzo? Ja chyba jestem za, ale znając mojego męża obawoiam się, że powie że Remik/remik to gra w karty, a nie imię..

Rysio też jest fajowe jak dla mnie, takie zadziorne i z gruby imion staropolskich, których jestem zwolenniczką, ale nie tak bardzo popularne.. ale Rysio, to starszy Rysiek - brzmi okej, ale następuje okropne skojarzenie z Ryśkiem z Klanu

No i ciagle do tego Wojtka wracam.. Od zawsze lubię to imię, dawniej nawet chłopaki o tym imieniu wzbudzali moje zainteresowanie hehe Mąż też jest za tym imieniem, i dziadek heh bo mój tato tak się nazywa chociaż to nie ma związku przy wyborze. Ale też ciągle się waham..

Napiszcie co myślicie? pliss, pliss
Okropnie nie podoba mi sie imie Wojtek... nie wiem czemu, ale nie lubie. Z tych trzech wybralabym Remika, ale wybor kochana i tak nalezy do Ciebie
Stary 2011-01-13, 15:49   #692
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Mam pytanko Chodzicie w spodniach ciązowych? Bo ja sobie zakupiłam jedna parę jeansów i strasznie mi zjeżdżają z tyłka Dopasowane są w biodrach idealnie, pas na brzuchu też się układa, ale jak przejdę się kawałek to muszę je poprawiać bo mi spadają A za duże nie są...Masakra jakaś
u mnie tak samo mam jedne fajne sztruksy ciążowe i lecą mi z tyłka Za to leginsy wczoraj kupione są rewelacyjne i chyba nie będą mi spadać

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytałyście???? :
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...niemowlat.html

Kurcze, w szoku jestem, ja byłam pewna, że w tych słoiczkach Gerbera to jest naprawdę najwyższej jakości produkt a tu takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja też bym chciała sama gotować obiadki, zupki, lubię to
tylko skąd wziąć pewne i dobrego pochodzenia produkty?
sklepy eko? ale czy tam ceny nie powalają z nóg?
Ja myślę, że nie ma też co przesadzać w drugą stronę. Na pewno nie będę kupowała warzyw i owoców z upraw eko, bo po pierwsze nie mam gdzie a po drugie kosztują one kilka razy więcej niż zwykłe. Zwyczajny bazarek będzie ok.

Dołączam się do marzących o poznaniu płci, kurczę jak ja bym już chciała wiedzieć a to dziecko takie wstydliwe i nic nie chce pokazać Przez to nie mogę kompletować wyprawki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:49   #693
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o Boziu, grozna jestes Ładnie musiałas mu nadepnąć na odcisk...
Dziewczyny, ktore pamietaja moja sytuacje z poprzedniego watku wiedza, ze mialam nawet prawo zadusic go ponczocha!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Potrzebuję jeszcze waszej dorady i opinie.. Ciągle myśle nad imieniem dla syncia i na niczym innym nie mogę się skupić! Powiedzcie co myślicie o imieniu Rysiek i Remigiusz?
No i ciagle do tego Wojtka wracam..
Rysio kojarzy mi sie z moim tesciem. Wojtek nie kojarzy mi sie z niczym, ladne imie. A Remik kojarzy mi sie z takim jednym superprzystojniakiem z kolonii sprzed 15 laty
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Wlasnie mam pytanie do was...
dzieci bedziecie trzymac w pampersach czy w pieluszkach tetrowych?
Wyjdzie w praniu. Mysle, ze na pewno pampersy, bo wygodniejsze, ale moze z tetra tez sprobuje. A na pewno bede jak najczesciej pozwalala chodzic malej bez pieluszki, bo beda wakacje i bede na wsi, na mieciutkiej trawce.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aha a nie wiem sama ile te mniejsze paki maja
takze nie mam pojecia
a lososia i tak bede jesc
a co w sobie nie magazynuje
boze kochany
przed chwila jadlam watrobke, niby sie nie powinno jesc bo za duzo witaminy A
ale ja ja ostatnio jadlam miesiac temu
kawy nie powinnas pic bo wyplukuje magnez
sera zoltego tez nie bo sie magazynuje w tluszczu
seerrkow topionych nie bo maja duzo soli
owocow nie bo maja duzo fruktozy
czekolady nie bo ma puste kalorie i duzo cukru
miesa czerwonego nie, bo ma duzo tluszczu i jest niezdrowe
drob niby ma w sobie same hormony a zalecaja jesc kilka razy w tygodniu
tunczyka nie bo magazynuje rtec
slodkiego nic bo zgaga pali
chleba nie bo ma za duzo wegli i cukrow prostych
to co mamy jesc
W koncu ktos sie odwazyl to powiedziec!!! Bo jak ja ostatnio powiedzialam tak kolezankom, to na mnie patrzyly jak na jakas matke wyrodna! Tez uwazam, ze mozna wszystko tylko z umiarem. Pije sobie slaba kawke, jem watrobke od czasu do czasu, plasterek sera plesniowego mnie chyba nie zabije, podobnie jak pol slabiutkiego piwa? Nie wydaje mi sie, zeby to mialo jakis wielki wplyw na moje dziecko. Co mu nie pasuje, to sobie wydali, w koncu kobieta jest bardzo madrze skonstruowana i cala ta fizjologia ma jednak jakis cel.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Wrzucam foty ubrań
Superowe te portki. Gdzie je kupilas?
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
bardzo ładne ciuszki
te półśpiochy mnie zawsze śmieszą są takie hmm smerfne
Hahaha, dokladnie - smerfne! Moj TZ je nazywa tez "Spodniami Obeliksa" bo on mial takie pod same pachy
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Mam pytanko Chodzicie w spodniach ciązowych? Bo ja sobie zakupiłam jedna parę jeansów i strasznie mi zjeżdżają z tyłka Dopasowane są w biodrach idealnie, pas na brzuchu też się układa, ale jak przejdę się kawałek to muszę je poprawiać bo mi spadają A za duże nie są...Masakra jakaś
Ja chodze od 3 miesiaca, tak mi brzuch wywalilo. Mam ten sam problem co Ty, ale juz wole je sobie popodciagac niz miec jakies takie, co mnie kluja w brzuch.
Cytat:
Nigdy nie miałam przekonania co do tych dań, zawsze wolałam sama robić zupki i obiadki dla synka, jedynie to kupowałam deserki, a tak to jak gotowałam obiad to na końcu nam dosalałam i doprawiałam po tym jak odlałam synkowi oddzielnie i miksowałam I teraz też będę sama wszystko robić.

ale gerber sie nie popisał, też się nie spodziewałam że takie badziewie robi :/
Etam, dziewczyny nie wierzcie w takie artykuly. Kiedys byl caly tekst o tym, ze w Danonkach sa jakies rakotworcze substancje... Ja mysle, ze to powinno byc tak, jak z kazdym jedzeniem - lepiej po prostu byc nieswiadomym, co oni tam dodaja. Pamietam, ze kiedys na TVN byl jakis program o tym, co dodaja do jogurtow - specjalnie go nie ogladalam, bo pewnie juz bym w zyciu jogurtu nie zjadla.

PS. Bylam w Pepco, rzeczywiscie sa bodziaki za 5.99, czapeczki i skarpetki za 1.99, kupilam kilka rzeczy, ale raczej bez przekonania, bo kolorystyka bardzo uboga - albo rozowo albo niebiesko, jednak bardziej przekonuje mnie wzornictwo z Mothercare czy chocby ze Smyka. Wkleje jutro jak zrobie zdjecia w swietle dziennym.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:51   #694
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
No w koncu doczytalam Was bzdziongwy jedne
Co Ci Tyszanie maja do wizazu???? Moj to jak widzi to bialej goraczki dostaje Niech do nich dojdzie, ze nikt nie zrozumie ciezarnej jak inne ciezarne
No nie wiem właśnie, przeczulone to jakieś Popieram

Znalazłam właśnie butelki Tommee Tippee 260ml za 12,99 wydaje się tanio http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...394625665.html
nie chce kupowac w zestawach bo wydaje mi sie że jadna do mleka i jedna do płynów na początek starczy.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:03   #695
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Lolka - Wojtuś wg mnie bezkonkurencyjnie z tej trójki najlepsze. Mały Wojtuś, nastolatek Wojtek, i pan Wojciech - wszystkie formy bardzo ładne

Aliczka, Dziewczonka - ale miałyście sny Tryskające mlekiem cyce powaliły mnie na kolana
Lolka dla mnie też najlepszy Wojtuś Rysiek i Remik - nie podobają mi sie...

O matko co sie dzieje po fasolowej
Dostałam, od koleżanki Alpejskie Ptasie Mleczko czekoladowe

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:12   #696
ania2631
Wtajemniczenie

O matko...Dziewczyny tyle do czytania mam Dajecie czadu!!! Ja wczoraj byłam na zakupach i nie mogłam się powstrzymac zakupiłam 3 pary śpioszkow co prawda kolory są neutralne bo jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuchaczu.
Co do spodni ciążowych to chodzę już od drugiego miesiąca ciąży wczoraj musiałam zakupić 2 pare o rozmiar większe..Jak tak dalej pójdzie to będę kupować rozmiar XXXXL
Jutro wrzucę fotki śpioszków.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Lolka dla mnie też najlepszy Wojtuś Rysiek i Remik - nie podobają mi sie...

O matko co sie dzieje po fasolowej
Dostałam, od koleżanki Alpejskie Ptasie Mleczko czekoladowe
Aliczka nic nie mów o fasoli....Ja też się dziś jej najadłam
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:15   #697
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość

Jest MOC

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 16:18   #698
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie, przeczulone to jakieś Popieram

Znalazłam właśnie butelki Tommee Tippee 260ml za 12,99 wydaje się tanio http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...394625665.html
nie chce kupowac w zestawach bo wydaje mi sie że jadna do mleka i jedna do płynów na początek starczy.
ja tez kupuje te butelki tylko na poczatek te malutkie 150ml... I tez dwie. Zamierzam karmic piersia tazke mysle, ze wiecej nie potrzebujemy
Stary 2011-01-13, 16:19   #699
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
O matko...Dziewczyny tyle do czytania mam Dajecie czadu!!! Ja wczoraj byłam na zakupach i nie mogłam się powstrzymac zakupiłam 3 pary śpioszkow co prawda kolory są neutralne bo jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuchaczu.
Co do spodni ciążowych to chodzę już od drugiego miesiąca ciąży wczoraj musiałam zakupić 2 pare o rozmiar większe..Jak tak dalej pójdzie to będę kupować rozmiar XXXXL
Jutro wrzucę fotki śpioszków.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

dołączam się, na obiad miałam dzisiaj fasolke po bretońsku

a w spodniach ciążowych chodze od początku 4 miesiąca i też zjeżdżają mi z tyłka ale to dlatego że mogłam kupić chyba rozmiar mniejsze, chociaż na brzuchu leżą bardzo dobrze, ale za to nie posiadają żadnej gumki( może też dlatego mi spadają), mam jeszcze jedą pare pożyczonych które są z gumką i są rozmiar mniejsze ale za to mają mniejszą gumkę na brzuch (chyba trochę za małą jak na mój brzuch)

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:24   #700
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ale sobie po spalam, 2h A jak mi pol ciala zdretwiala, niewiem coz to sie stalo...

Antropia
, ja w ciazowkach smigam i nie wyobrazam sobie chodzic w czym innym.

Te butelki antykolkowe co piszecie widzialam wczoraj za 45 zl dwie w zestawie, teraz zaluje ,ze nie kupilam o.

Widze wiekszosc z Was jednak pampersy, ja mam zamiar kupic troche tetry, bo niemowlaczek jest bardzo delikatny i wiadomo czesto bedzie tam cos zostawiac na pieluszce, A o pampersach myslalam, ze je akurat najlepiej na noc i na wyjazdy. No ciekawe jak sobie z tym dam rade, w sumie zajecia nie bede miala duzo, to moje pierwsze dziecko przeciez, i caly moj wolny czas zajmie synek i obowiazki wobec niego, urodzi i sie przecciez tylko jeden wiec moze jednak dam rade.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

O matko co my teraz dzieciom damy? Jak gerber to taka lipa,hipp jeszcze zostal, ale tez niewiadomo co ma tam w skladze.
Stary 2011-01-13, 16:27   #701
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez kupuje te butelki tylko na poczatek te malutkie 150ml... I tez dwie. Zamierzam karmic piersia tazke mysle, ze wiecej nie potrzebujemy
czyli 150 starczy na początek?

Ja też stawiam na pampersy. Jakoś nie wyobrażam sobie non stop prać i prasować tetrowych pieluch, chyba za leniwa jestem
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 16:28   #702
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)
ja też bym chciała sama gotować obiadki, zupki, lubię to
tylko skąd wziąć pewne i dobrego pochodzenia produkty?
sklepy eko? ale czy tam ceny nie powalają z nóg?
No dokładnie, ja i tak będę kupować jedzenie w słoiczkach.
Wkleiłam Wam ten artykuł abyście miały świadomość na co uważać, czytać etykiety i porównywać składy

Czytałam ponad godzinę o tych słoiczkach i wiem, że będę kupować Hippa serię eko. Skład mają bardzo zadowalający, cena wysoka no i to jest najbardziej niesprawiedliwe w Polsce Za granicą produkty eko i organiczne są droższe o około 20% a u nas o kilkaset
Tak więc gdybym chciała sama gotować to by mnie jeszcze drożej wyszło a nawet nie mam dostępu do ekologicznych marchewek, ziemniaczków o mięsie nie wspomnę. Jak patrzę na te przerośnięte piersi z kurczaka w supermarketach to mam wrażenie, że to z 10 kg kurczaka mutanta pochodzi
A tak w tych słoiczkach mają warzywa z upraw ekologicznych z certyfikatami jakości - no chyba, że i tu ktoś nas nabija w butelkę no ale nie jesteśmy w stanie tego przeskoczyć.

* Artykuł już usunięto ze strony gazety

Paulizia gratuluję akcji z pracodawcą Jestem pełna podziwu, pięknie się wybroniłaś

Dziewczynki z tymi najmniejszymi butelkami nie ma co przesadzać, bo szybko robią się za małe a dziecku obojętne czy pije z małej czy z dużej

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:29   #703
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie miałam przekonania co do tych dań, zawsze wolałam sama robić zupki i obiadki dla synka, jedynie to kupowałam deserki, a tak to jak gotowałam obiad to na końcu nam dosalałam i doprawiałam po tym jak odlałam synkowi oddzielnie i miksowałam I teraz też będę sama wszystko robić.
Ja Adriankowi też gotowałam sama. Jak był malutki to kupowałam dania gotowe - i to właśnie najczęściej z Gerbera - ale od razu dostawał wysypki. Dlatego sama zaczęłam gotować obiadki- lekarka kazała od kilku składników i stopniowo wprowadzać kolejne (po jednym).
Desery również sama robiłam
Dla Małej pewnie też sama będę gotować

Cytat:
Dziewczyny, czytałyście???? :
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...niemowlat.html

Kurcze, w szoku jestem, ja byłam pewna, że w tych słoiczkach Gerbera to jest naprawdę najwyższej jakości produkt a tu takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym już chciała ciuszki ładne kupować, bo tak mogę tylko unisex
Ja i tak dopóki Mała się nie urodzi raczej kupię unisex. No bo nigdy nie wiadomo

p.s. Tak myślałam o tych wybranych przez Ciebie imionach i Elena brzmi bardzo ładnie, ale Edward (przepraszam, nie obraź się) jest . Od razu nasuwa się na myśl najgłupszy kawał: 'przychodzi Edek do Edka i mówi jestem Edek' albo, co gorsza, takie porównanie " Edzio - Pedzio". Długo się nad tym zastanawiałam czy Ci to napisać, nie chciałabym Ciebie urazić...

......................... ......................... ......................... ......................... ........................
Kasiu -powodzenia na egzaminie. Kiedy masz?

Dziewczyny - pikne ciuszki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:30   #704
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
D
W koncu ktos sie odwazyl to powiedziec!!! Bo jak ja ostatnio powiedzialam tak kolezankom, to na mnie patrzyly jak na jakas matke wyrodna! Tez uwazam, ze mozna wszystko tylko z umiarem. Pije sobie slaba kawke, jem watrobke od czasu do czasu, plasterek sera plesniowego mnie chyba nie zabije, podobnie jak pol slabiutkiego piwa? Nie wydaje mi sie, zeby to mialo jakis wielki wplyw na moje dziecko. Co mu nie pasuje, to sobie wydali, w koncu kobieta jest bardzo madrze skonstruowana i cala ta fizjologia ma jednak jakis cel.
Ja kawy nie piję, ale dla mnie to żadne wyrzeczenie...
Jem różnie, sera pleśniowego nie mogę, bo mam alergię, ale innych rzeczy specjalnie nie unikam.
Co do alkoholu i papierosów - mówię ZDECYDOWANE NIE. Naprawdę można się bez tego obyć, a po co ryzykować? Czytałam gdzieś, że nawet piwo bezalkoholowe szkodzi, bo po 30 min tyle samo stężenia we krwi ma dzidzia. A na dzidziola to gorzej działa.
Nie mówię, czasem mam ochotę na piwo, ale dzidziol ważniejszy, a to tylko 9 miesięcy, potem można odciągać mleko i się raz na jakiś czas napić czegoś

Więc podsumowując, uważam, że wszystko poza alkoholem i papierosami (o innych używkach nawet nie wspominam) można i to żadna wyrodność.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:30   #705
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja dzis najadłam sie kapuśniaku z kiszonej kapusty, robiłam dwa podejscia do niej mniam mniam...... i wiem co Wy teraz czujecie po tej fasoli masakra
Stary 2011-01-13, 16:36   #706
Klaterina
Zadomowienie

no proszę kolejny wątek pędzicie mamuśki, jak szalone

przy moim terminie można dopisać synusia
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:37   #707
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze wiekszosc z Was jednak pampersy, ja mam zamiar kupic troche tetry, bo niemowlaczek jest bardzo delikatny i wiadomo czesto bedzie tam cos zostawiac na pieluszce, A o pampersach myslalam, ze je akurat najlepiej na noc i na wyjazdy. No ciekawe jak sobie z tym dam rade, w sumie zajecia nie bede miala duzo, to moje pierwsze dziecko przeciez, i caly moj wolny czas zajmie synek i obowiazki wobec niego, urodzi i sie przecciez tylko jeden wiec moze jednak dam rade.
Kwiatecku nie chcę Ciebie zniechęcać ale powiem Ci, że z tego co wyczytałam jednak pampers się bardziej opłaca, przynajmniej na początek kiedy pieluchę w ciągu doby trzeba zmienić kilkanaście razy albo i częściej - w przypadku tetry na pewno częściej bo się pupa szybko odparza a w pampersa dziecko może kilka razy lekko siknąć i ciągle pielucha "sucha".

No i myślę, że mimo takiego pozytywnego nastawienia, że jeden dzidziuś i czas będziesz poświęcała tylko jemu, to lepiej oszczędzić te 15-30 minut dziennie i zamiast prać, namaczać pieluchy, zasiąść na wizażu i z nami poplotkować hihi żartuję, no ale można w tym czasie po prostu odpocząć.

Ja też będę używać tetry ale gdy mała skończy 15-18 miesięcy i będę chciała ją na "tron" przesadzić, bo to pomaga nauczyć malucha co to znaczy mieć suchą a co mokrą pupcię i chętniej siada na nocnik,
no ale zobaczymy jak to będzie

Stary 2011-01-13, 16:39   #708
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

[B]Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

[B]Czyli w kolejnych miesiącach ciąży waga dziecka wynosi przeciętnie:[/B]
5-25 gram - 3 miesiąc
25-150 gram - 4 miesiąc
150-350 gram - 5 miesiąc
350-1100 gram - 6 miesiąc
1100-1800 gram - 7 miesiąc
1800-2750 gram - 8 miesiąc

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2011-01-13 o 16:41
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:40   #709
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
przy moim terminie można dopisać synusia
Gratuluję A imię macie już wybrane?

Dziewczyny, siusiaki nas zdominowały

Stary 2011-01-13, 16:41   #710
ania2631
Wtajemniczenie

Wracając do pampersów...Dzidziuś jak siusia to dosłownie kilka kropelek i zgodze się z mario,że na początek pampersy są nie zastąpione.
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:41   #711
anula_81
Zakorzenienie

ja sie przywitam po pracy, bylam wczesniej w domu dzisiaj bo nie moglam wysiedziec, czulam sie w pracy fatalnie, trzesa mi sie rece, zoladek mnie pobolewal i slaba jestem jakbym miala mdlec co chwile, wlasnie drzemalam i dalej podrzemie, podczytuje was troche, moze uda sie wieczorem
a i zapomnialam kupilam termometr dla dzidzi, butelki aventu, chusteczki wilgotne do przemywania pupci i paleczki do uszu dzidziusia
nie mam sily
caluje was mocno

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:41   #712
Paulizia
Wtajemniczenie

[QUOTE=matallewar;24352014] Czytałam gdzieś, że nawet piwo bezalkoholowe szkodzi, bo po 30 min tyle samo stężenia we krwi ma dzidzia. A na dzidziola to gorzej działa.
Nie mówię, czasem mam ochotę na piwo, ale dzidziol ważniejszy, a to tylko 9 miesięcy, potem można odciągać mleko i się raz na jakiś czas napić czegoś QUOTE]
jakiego stezenia? prosze o wyjasnienie, bo
Stary 2011-01-13, 16:45   #713
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

moria, mozliwe,ze masz racje, u mnie jeszcze zobaczymy jak to bedzie, narazie to tylko plany.
Stary 2011-01-13, 16:45   #714
moria44
Wtajemniczenie

Paulizia - bezalkoholowe absolutnie nie szkodzi, chodzi pewnie o takie, które jest niby "bez alkoholu" a zawiera np. 0,25%.
Te, które mają 0% mają 0% więc można pić

Stary 2011-01-13, 16:45   #715
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK tak jakos mi sie wydaje, ze wystarczy... zapytajmy doswiadczonych Mamus

Doswiadczone mamusie czy na poczetek butelka 150ml wystarczy?

Moria tez jetsem z siebie dumna. Chodze jak paw i w nagrode kupilam sobie szcesciopak lodow Snickers
Stary 2011-01-13, 16:46   #716
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Superowe te portki. Gdzie je kupilas?
U mnie w mieście w sklepie Juta.

Cytat:

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

O matko co my teraz dzieciom damy? Jak gerber to taka lipa,hipp jeszcze zostal, ale tez niewiadomo co ma tam w skladze.
Ja synalka wychowałam na tetrze tak jak pisałam i byłam zadowolona i teraz też miałam zamiar dzieciaczka trzymać w tetrze, ale okazało się że będzie dwoje i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną abym dała z dwójką radę jechać na samych pieluchach tetrowych.
Pamiętam, że czasami non stop trzeba było zmieniać pieluchy, wystarczył mały sik i już do zmiany, miałam 50 pieluch a czasami ich brakowało bo część jeszcze nie uprana i kolejna już zasikana lub zakupkana. To ciekawe ile teraz bym musiała tych pieluch mieć, 100 na bank za mało by było Więc nie mam wyboru i będą Pampersy w sumie nie oryginały tylko spróbuję tych polecanych Dafda z Biedronki, podobno są bardzo dobre, ale nie wiem jakie pieluszki dzieciaczkom przypasują, czy będzie im to obojętne

Jeszcze nie dostałam nagrody z wizażu, czekam i czekam a blendera nie ma dalej :/
Długo coś schodzi z tą wysyłką.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:47   #717
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:

Moria tez jetsem z siebie dumna. Chodze jak paw i w nagrode kupilam sobie szcesciopak lodow Snickers
Tak ale myślę, że max. dwie sztuki bo ta butelka jest tak na 4-5 miesięcy maksymalnie.
Lody Snickers...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 16:48   #718
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
[B]Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
Kwiatecek dzięki za to zestawienie, tego mi do szczęścia brakowało już wszystko wiem

moria44 chłopcy rządzą u nas
ale cieszcie się, ile kawalerów dla Waszych córeczek

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:52   #719
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK tak jakos mi sie wydaje, ze wystarczy... zapytajmy doswiadczonych Mamus

Starczyć, starczy, ale dziecko szybko z nich 'wyrasta'. Ja od początku miałam te większe - bodajże 250ml

O takie miałam np. z Aventu"
http://www.tomi.pl/szczegoly/11452/a...63_17_warszawa

To 260ml, nie 250

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-01-13 o 16:54
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:54   #720
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

p.s. Tak myślałam o tych wybranych przez Ciebie imionach i Elena brzmi bardzo ładnie, ale Edward (przepraszam, nie obraź się) jest . Od razu nasuwa się na myśl najgłupszy kawał: 'przychodzi Edek do Edka i mówi jestem Edek' albo, co gorsza, takie porównanie " Edzio - Pedzio". Długo się nad tym zastanawiałam czy Ci to napisać, nie chciałabym Ciebie urazić...
Mi niestety tez tylko i wyłącznie kojarzy się Edzio - Pedzio ... I taki mały biedny Edek...

Cytat:

Dziewczyny, siusiaki nas zdominowały

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości