|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)
No kochane. Trzymajcie kciuki. Ksiądz nas przyjdzie nawiedzić-mamy dziś kolędę. Oczywiście mój mąż znając życie zaszyje się dłużej w pracy i będę sama. No trudno.
Odgruzowałam nieco mieszkanie z Kamilowych zabawek. Ostatnio kupuje jak leci. Chyba wcale nie ciesze się z tych jego premii i podwyżki
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Czasami też robię te 'pomysły' smakują mi Ogólnie ja mało gotuję, bo nie mam kiedy ![]() Kasia hehe mówisz, że dałam czadu tu wogóle nie chodzimy do kina a w Polsce jak byliśmy ostatnio to nic ciekawego nie było..a poza tym jak jedziemy na te pare dni to nie wiadomo w co ręce włożyć ![]() i zwyczajnie liczymy każdą minutę, żeby z jak największą liczbą znajomych się spotkać.. Izusia to a może już po?? Gosiu masz rację, zawsze imiona przypisujemy konkretnym osobom/znajomym Twoje typy dziewczęce bardzo mi się podobają, ale chłopięce Ja w sumie nie mam typów i średnio co jakiś czas mi się inne imiona podobają, jak będzie trzeba to się coś tam wybierze ![]() Daget zgrabniutki brzusio, dopiero się zaokrągla
|
|
|
|
|
#843 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ah Ty głodomorku, jakie zachciewajki nocne. ![]() Cytat:
![]() Z tych pomysłów na najbardziej mi smakuje rybka. Lubię je, ale też czasami. Ja co jakiś czas zamawiam chlebek robiony na zakwasie, smakuje co najmniej tak jak robiony przez babcię w piecu(pamiętam te czasy) mniam. Na drugi dzień jest równie smaczny, z kolei taki zwykły chleb to w pierwszy dzień smakuje, a na drugi to taki wiórek już.Co do pracy z dziećmi zgadzam się, ze to wielka odpowiedzialność. Zawsze jest obawa, że cos może sie komuś stać, tym bardziej, ze dzieci mają różne pomysły, np wchodzenia na pufki, albo skakania z jednej na drugą, dlatego mimo, że jesteśmy we dwie musimy mieć oczy dookoła głowy. Oczywiscie wszystkeigo nie da sie przewidzieć, chocbyśmy pilnowały jak najlepiej. Aczkolwiek ten kontakt z nimi jest silniejszy od obawy, ze może sie coś stać. Miałyśmy nawet sytuację przy rekrutacji dzieci do przedszkola, ze dziecko jednej z mam sie nie dostało, ze wzgledu na wiek. NO i ta "mądra" mama wymyśliła, ze może będziemy takie miłe i przyjmiemy je do przedszkola. No to ja się jej pytam a jeżeli dziecku się coś stanie to kto za to odpowie...bo dziecko nie miałoby ubezpieczenia przecież. Mama się tym za bardzo nie przejęła, bo nadal drązyła, zeby przyjąć jej dziecko. Stwierdziła, ze na kilka godzinek tylko będzie przyprowadzać, no to ja pytam, czy ona będzie zostawać z dzieckiem, wielce zaskoczona, że po co. Jest dobrze, dopóki krzywda dziecku się nie dzieje, a jak by cos sie wydarzyło, to o tym nie pomyślała. Wiadomo, ze nikt nie czeka, aż coś się przydarzy dziecku, ale jak by coś, to odpowiedzialność spada na kogo...oczywiscie na nas. A poza tym to niektóre mamy najchetniej przyszłyby po dziecko o 22.No i poemat powstał. Tak, kojarzymy imię z osobami, ja np nie dam dziecku na imię tak,jak mają osoby za którymi nie przepadam. Jaś i Hania bardzo ładne. U nas w przedszkolu jest Stasio, też ładnie brzmi, ale zdrobnienie, bo Stawnisław tak poważnie. Dziekuję Paulinko. Dziś jedziemy do lekarza, bo kaszel nie ustaje. Chcemy sprawdzić, czy przypadkiem nie ma szmerów. Cytat:
Cytat:
![]() Ojej, a Marcelków to jest wysyp ogromny u nas. Ksiądz nas nawiedzi jutro. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż wprawdzie ciut lepiej, ale kaszel nie ustaje. Wybieramy sie dziś do lekarza. Dziękuję za opinię odnośnie avka. Cytat:
A tekst na żółto ---> ![]() kasienko Maksymilian brzmi bardzo melodyjnie, mnie sie podoba, a Szymona kiedyś pilnowałam, fajny chłopak, więc mile imię kojarzę. Gdzie pozostałe PM? ANusia? Lil no gdzie WY? Agata R ostatnio zajrzała, więc obejdzie się bez chaczki. A mooonik jak tam przed 14? |
|||||||
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny melduje ze zyje
![]() Maja juz zdrowa ale mnie ciagle trzyma, jutro idziemy na szczepienie (juz sram po gaciach) a w niedziele chrzciny juz oczyma wyobrazni widze ten cyrk ktory urzadzi moja corka, napewno jakis numer wywinie albo bedzie ryczec albo zagada ksiedza na smierc musze ponadrabiac bo nie wiem co u Was ale w oczy rzucil mi sie podpis Czekotubki idealnie pasuje do mojej sytuacji ![]() ![]() ooo Darciorra sie obudzila wiec czas na plusiu plusiu
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żebyś sie nie zdziwiła jak córcia będzie potulnie spała, to CI dopiero numer wywinie. ![]() Zdrówka. |
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Izula sauper, że tak uwielbiasz swoją pracę - oby tak zawsze było
jeszcze raz zdrówka dla męża ![]() Cytat:
![]() Mała gaduła Ci rośnie a może w kościele akurat będzie spokojna, kto wie?
|
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem jestem ![]() no Izulek zebys wiedziala ze numer by nam wywinela bo spania to sie wogole nie spodziewam
|
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z aero
![]() padam na ryjek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! było supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeer! pędzę pod prysznic! jak wrócę ma być tu tłoczno
|
|
#849 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no wlasnie proba nieudana...bedziemy starac sie dalej ![]() Cytat:
a ja Lenki jeszcze zadnej nie znam chociaz faktycznie ostatnio slyszalam ze to imie zrobilo sie popularne...rodzicom chyba cos nie za bardzo sie podoba i moim i tesciom ale co tam..malzon wybral ja akceptuje i zostanie jak jest ![]() no wlasnie nie pomoglo to nic..nawet wczoraj okna mylam bo ksiedza mielismy (oczywiscie sama zostalam bo malzon mial sluzbe akurat!) a dzis dodatkowo po schodach latalam...ciekawe czy cos z tego podziala w kon cu bo juz ciezko mi sie ruszac...aa bryka super!! lubie takie limuzynowate! Cytat:
Cytat:
fakt cos slyszalam ze popularne sie zrobilo to ime, ale coz...nie bede sie wysilac na oryginalnosc zeby pozniej mloda miala przechlapane.. moja sister pracuje w przedszkolu i ma dwoch chlopcow o oryginalnych imionach: Emanuel- dzieci nazywaja go Elaluel Bazyl- tego nazywaja Badyl (swoja droga tatus tez oryginal- dredy po pas!) ja mialam wybrane imie dla chlopca- Filip, trafila sie nam pannica wiec powiedzialam malzowi ze on wybiera..draznil sie ze mna ze nazwiemy ja Priscilla (nawet nie wiem jak to napisac) albo Kunegunda to wypisalam mu chyba z 10 imion ktore zaakceptuje i wybieral ....3 ktore najbardziej mu sie podobaly to Amelia, Natalia i lena..to zrobilismy losowanie i tak zostala Lena Cytat:
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|||||
|
|
|
|
#850 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
katey to trzymam kciuki za starania. Emanuel i Bazyl...ojej...nie nie! Wybór imienia to jednak poważna sprawa. U nas w przedszkolu sa 2 Bartosze, 2 Patryki, 2 Nikole, a poza tym to pojedyncze imiona. Jest np ALicja, Paulina, Weronika, Małgosia, Justyna, a chłopcy Rafał, Dawid, Tomek, Kubuś, Piotrek. Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2011-01-12 o 19:52 |
|||
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można dać dziecku Bazyl na imię
niektórzy to mają pomysły ![]() Katey trzymam dalej kciuki bo w każdej chwili może się Lenka zdecydować wyjść
|
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
wiecie mi sie akurat imie Bazyl podoba- ale dla psa
i nawet z malzem pomyslelismy ze jak bedzie drugi psiur to tak dostanie na imie heheale co racja to racja ze imie to powazna sprawa...trzeba to zgrac z nazwiskiem i jednak nie szkodzic dziecku w przyszlosci bo pozniej bedzie mialo pretensje...
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Helołł dziołchy
![]() daget brzusio się zaokragla ślicznie a auto to bardziej mi na ośmioraczki pasuje a nie na trójkę dzieci ![]() izazusia gdzie jesteś - mam nadzieję, że ksiądz nie ubił Cię kropidłem ![]() paulinaizabela jak widzę zdrową dietkę prowadzisz izka19855 piszesz, że niektóre mamy najchetniej przychodziłyby po dzieci o 22-ej - ja akurat znam to z drugiej strony medalu patrząc na moje koleżanki w pracy. Często jest tak, że naprawdę nie mogą wyjść o normalnej porze z pracy, mąż jest gdzieś w delegacji a rodzina 200 km od Warszawy. Jest panika i obdzwanianie znajomych czy akurat ktoś nie mógłby odebrać dziecka - kiedy okazuje się, że nie to jest pęd po dziecko, przepraszanie i kajanie się przed panią w przedszolu (bo to np. druga taka sytuacja w tygodniu) i potem bieg spowrotem do pracy razem z dzieckiem bo jeszcze jest masę rzeczy do zrobienia - nasza polska rzeczywistość. A mało kogo jest stać żeby utrymywać opiekunkę w domu na cały etat, która by odprowadzała i przyprowadzała dziecko z przedszkola (koszt opiekunki 1,8 -2,5 tys plus przedszkole około 700 zł ...... ). A pracy nie rzucisz bo ktoś musi spłacać mieszkanie itd itd kasieńka chyba się utopiła ..... tak to jest jak się nie umie pływać a pod prysznic się pcha ... ehhh katley ja bym nawet psa nie nazwała Bazyl bo cały czas bym czuła, że jest na mnie obrażony za to imię (w sumie to jak przezwisko .... TY BAZYLU !!!) Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2011-01-12 o 21:34 |
|
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladko jestem, jestem
Ksiądz raz dwa załatwił rozmowę ale sympatycznie było. Mąż się nie wyrobił, przyjęłam sama. Hehe. Ksiądz miał jakieś przestarzałe dane więc się ucieszył że jesteśmy małżeństwem ale zapytał czemu bobo jeszcze nie ma. Powiedziałam mu że jak mi w weekendy czasem popilnuje dzieciaka to nie ma sprawy ![]() Katarino no no no widze że aktywność fizyczna Cię wciągnęła Ja po wczorajszym brzuszek czuję Jutro powtórka z rozrywki .Kochane ja znam dzieciaki nazwane : Askaniusz, Emeskada, Petronela...pomijam Ariele Jessiki i inne. No i moja genialna mamcia chciała mnie nazwać Diana Dobrze że siostra ją oświeciła że na imię ma tak połowa psów na osiedlu . Wyobrażacie sobie Dianę Balbinę E...ing?
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() U nas nic nowego.Dawida trzeba teraz bardzo pilnować, bo drań mały nauczył się włazić na krzesła Gosia my takim autkiem jechaliśmy do ślubu, fajne jest Czeko ale żeś się obkupiła Twoje teksty to chyba mi się nigdy nie znudzą Paulinka następna obkupiona Katey fajny wózek Izuś co za cham z tego kulegi ![]() Kasia Iga śliczne imię Daget śliczny brzusio Kotek za chrzciny i szczepienie
|
|
#857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej myszki
chciałam wczoraj sprawdzac obecność a jak widac sama nie dałam rady lejcie do woli me dupsko pozwalam ![]() Poszłam pod prysznic, jak wylazłam wrócił już mój wężyk, zaraz zaczął się mój serial a później padłam spać! ![]() I tak oto zasnęłam po 21 ![]() Cytat:
chodze do nowej dziewczyny robi super szybko- bo uzupełnia w niecałą godzinkę nawet ![]() bierze 50 zł a u poprzedniej dawałam 75 zł + musiałam dojechac za 10 zł przynajmniej busem tyle że... robi troszkę niedokładnie wczoraj zrobiła mi w chuuuuuuuuuj krzywo jednego pazura ![]() ale ogólnie bardzo ładnie 2- Cytat:
![]() Bazyl Jeśli w Waszym otoczeniu nie ma dużo Lenek to może nie będzie źle. Ważne że Wam sie podoba. ![]() Ja mówię jak jest u nie, w centrum hadlowym jak jestem to ciagle słysze jak wołaja do dzieci: Lena i Amelka ![]() Natalia tez bardzo ładne imie Cytat:
Ale i tak Cie kocham! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak w pracy? Daga- śliczny brzucho Dziewczyny skonczyłam pisac i musze leciec do tojlet ruma jak zawsze
|
|
|
#858 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czike przyczepilam do kaloryfera zeby nam nie przeszkadzala, gdyz z racji nie posiadania jeszcze klamki do drzwi do lazienki nie mielismy jak jej odseparowac. A skubana zaczyna juz zrzucac siersc na wiosne wiec wolalam nie widziec mega owlosionej sutanny. HihihiI co lekarz powiedzial? A dzieci trzeba pilnowac bo wystarczy chwila nieuwagi i na zawal mozna zejsc przy slabym sercu. Cytat:
Cytat:
. A co do imienia grunt zeby rodzicom odpowiadalo. Moja mama caly czas opowiada jak to moja babcia a jej mama ( z malutkiej wsi) cierpiala na skleroze postepujaca jak ktokolwiek zapytal sie jak ma jej wnuczka na imie ( czyt. ja). Tak sie mojego imienia wstydzila. Na szczescie juz tyle razy babcie zszokowalismy ze dojrzala juz do naszych pomyslow Chociaz strach i respekt pozostal. Jak to powiedziala kiedys moja 3 letnia kuzynka do wlasnego ojca " boj sie boj, babci sie wszyscy boja"Cytat:
![]() Oj nie!!!!!! Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę, po prostu musze się pochwalić
Zostałam "ciotką" Moja psiapsióła zadzwoniła do mnie o 2 w nocy, że tuż po północy urodziła ZDROWĄ i wcale nie taką malutką Kruszynkę ![]() (Lekarze straszyli niską wagą ok 2600 i nieproporcjonalnym brzuszkiem w stosunku do reszty ciała a urodziła się zdrowuśka 3200 i 57 cm długości o dobrych proporcjach !!!! ) ![]() My składamy się z paczką na jeden ale duży i przydatny prezent dla malca i mamuśki. Mamuska dostanie karnet na weekend w SPA a dzidzia- cóz badamy grunt co jest potrzebne bo Magda w przedporodowym szale nakupowała pełno rzeczy ![]() Hmm co do księdza- większość salwatorianów nasyzch to swojaki ze Śląska . Wcześniej był z Gliwic, potem z Żor-sąsiad Kamila z osiedla a teraz z Mysłowic
|
|
#860 | ||||||
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ ROBACZKI
Cytat:
![]() Cytat:
Cwaniak no! U nas w przedszkolu maluchy tez najchętniej na żyrandolu by do góry nogami wisiały, albo po ścianach chodziły.Cytat:
A Bazyliszek wymiata, założę sie, że niektórzy tak do niego mówią. A swoja drogą dzieci nie muszą mu wymyślać przezwiska, bo to jest wystarczajaco obraźliwe. Cytat:
![]() Ja swojej babci nie pokazywałam włosków, bo by zawału dostała. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() my dziś w końcu pojechaliśmy do ludzi byliśmy z Agatką na kontroli bioder... baaaardzo się bałam tej wyprawy, ale nasz maluszek spisał się na medal, nawet udało nam się kupić jej ubranko do chrztu, a później zahaczyć o Biedronę ![]() Izazusia - gratulacje dla koleżanki a co do tych "wag z usg" to czasami wychodzi różnie... u nas akurat wymiary z usg się zgadzały, ale moja kuzynka urodziła pod koniec grudnia synka z wagą 4600 g, a miał ważyć około 3,5 kg ![]() Dagetku - widzę, że zaczynasz się rozglądać za wyprawką ![]() imiona rzeczywiście nam się z kimś kojarzą katey i asiuk - jak tam Wasze porody??
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
helloolll
dziekujemy pieknie za kciuki ![]() no wiec szczepienie przezylysmy ![]() Maja wazy juz 6880 jak jej pielegniarka zrobila "dzig" to tak spojrzala na mnie z wyrzutem a potem sie rozplakala a na koniec "zwyzywala" pielegniarke i lekarke a taraz Maja spi tylko co jakis czas poplakuje przez sen no i dzis ma "dzien brudaska" ![]() jeszcze tylko chrzciny przezyc i bedzie gitarra ![]() lece nadrabiac ale najpierw utule bobaska bo poplakuje |
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Żonki
![]() Wpadam się przypomnieć o kciuki jutro potrzymacie troszkę za mnie, cooooo?![]() o 9.30zaczynam teorię a potem czekanie na praktykę (pod warunkiem zaliczenia teorii...) . Ale mam stracha mówię Wam ![]() i wybaczcie, że nie nadrobiłam, nie odpisałam nic, ale nie mam kompletnie czasu ani głowy teraz, mam nadzieję przez weekend poczytać Buziaki
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Monik Ty wiesz że ja baaaaardzo mocno trzymam kciuki!
A mój małż dzisiaj wybył do Stanów. Oczywiście nie obyło się już bez przygód... Najpierw jak małż dojechał na lotnisko okazało się, że z powodu mgły samolot nie wystartuje z Krakowa tylko z Katowic. Podobno już wczoraj o tym wiedzieli, ale jak małż robił późnym wieczorem odprawę online to żadnej informacji o tym nie było Tak to jest jak chce się latać jak najtaniej i leci z przesiadkami
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
hello,
my dalej razem jakos nic sie nie dzieje na razie..i teraz wolalabym zeby nie dzialo sie do poniedzialku bo dzis malzon ma sluzbe wiec siedzimy z siurem sami a sobota, niedziela ma zajecia *(zachcialo sie studiowac!) ehh a wczoraj to w ogole siedzielismy do 23 i prace pisalismy- matulu ja juz zapomnialam jak to jest i tak mi sie nie chcialo, ale wspolnymi silami cos sklecilismy.....Aga- to pewnie malz doleci raz ze wykonczony to dwa po ladnym czasie...oby tylko warunki pogodowe jeszcze sie nie popsuly..3mamy kciuki Moonik- Ty juz po zapewne..a na pewno po teorii juz wiec jak tylko dotrzesz do domu melduj sie nam!! bedzie dobrze!!!!
|
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
To wielkie gratulacje ciociu!!!!
![]() Cytat:
![]() Po malu trzeba, bo potem sie czlowiek nie pozbiera z tym wszystkim.... Super ze badanie udane i wszystko w porzadku. Cytat:
Cytat:
![]() No to podroz sie bardzo ciekawie zapowiada. Ale czasami tak to wlasnie jest. Ale mialam dzisiaj sen. Snilo mi sie ze pojechalismy do mojej kuzynki... Patrze a ona ma juz 3 dzieci (teraz jest w pierwszej ciazy) a obok mnie caly czas chodzi maly chlopczyk. Caly czas bylam przeswiadczona ze to moj mlodszy brat. Dopoki nie uzmyslowilam sobie ze skoro mam meza, a to dziecko takie male to raczej to nasz syn. Jaka ja bylam szczesliwa.... Moze ten sen sie spelni ![]() A widzieliscie kiedys postepujacego leniwca. Nasz pies lezy na podlodze i bawi sie kula-smakula tylko na dlugosc lap.
|
|||
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się w południe w tę podłą pogodę :[ wrrrrrrrrrrrrrrr pada od rana ![]() dziś pędzę na aero znów ![]() ale mam jeszcze zakwasy ze środy i to jakieeeeeeeeeeeeee po tym stepie mam tak napięte mięśnie ud jak rzymski legionista Moonik- czymam mocno kciukole ![]() Aguniu- również za podróż męża- oby dotarł szczesliwie! Niech nam przywiezie amerykańskie gadżety! Izula- byłam wczoraj u mamy i znalazłam tam moja ładowarkę więc postaram sie zrobić w weekenda fotki Dziś mam terminy napięte jak baranie jaja. Kupiłam dziś mojemu mężowi rano drożdzówkę z serem, ale zapomniałam mu dać! Chyba zjem na pół z Betiną! Zapomniałam już jak smakuje słodkie Daga- piękny sen miałaś, zycze Ci żeby był proroczy ![]() *** Czy ja aby nie wspominałam jak mnie wszystkie miesnie bolą??????????
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2011-01-14 o 12:07 |
|
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonik trzymałam
![]() Daget ja cos nosem czuję chłopaka Ciekawe jak będzie ![]() Agunia- najlepsze są podróze z przygodami !!! Naprawdę. Wiem co mówię bo kiedyś wraz z moją klasa w szkole średniej łapalismy pociąg na stopa hahaha. Najbardziej zaangażowana była wychowawczyni![]() A Twój mąż super sobie poradzi-zobaczysz ![]() Kataryna nie narzekaj na ból mięśni- wtedy się czuje że się żyje. U mnie po wczorajszym treningu też co nieco czuć ale coraz lepiej to wszystko znoszę. Ale najbardziej podoba mi sie to że autentycznie czerpiesz z tego frajdę
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś ja wiem że takie są fajne bo potem jest co wspominać
Ale najfajniejsze są dopiero wtedy, jak się je wspomina A człowiek stresu też się naje... łapanie pociągu na stopa, hmmm, no niezły pomysł, jeszcze nie próbowałam Najgorsze jest to, że mój małż pierwszy raz leci samolotem i w ogóle pierwszy raz jedzie za granicę. Ja za sobą wojaży mam już trochę, a jako 16-letnia gówniara musiałam się sama przesiąść na samolot do Polski lecąc z Minneapolis do Warszawy przez Chicago (a lotnisko w Chicago jest dość duże i do tego z terminala na terminal przejeżdża się pociągami coś a'la metro), mając pod opieką 11-to latkę i znając język tyle o ile (jakieś najprostsze zdania umiałam powiedzieć i sporo rozumiałam) . I dałam radę więc wiem, że i małżon mój też da. Trochę się tylko boję o to przebukowywanie biletów, czy gdzieś nie utknie na długie godziny (chociaż mu zapowiedziałam, że w razie czego, jakby coś było nie tak z lotami i musiał gdzieś nocować, to żeby dzwonił do firmy żeby mu hotel opłaciła i tyle). Widziałam jak on się stresował przed tą podróżą, i to głównie samym lotem. A do tego teraz w ogóle nie mamy kontaktu i nie wiem co się z nim dzieje, gdzie jest i czy wsiadł w samolot czy nie...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

mniam. Na drugi dzień jest równie smaczny, z kolei taki zwykły chleb to w pierwszy dzień smakuje, a na drugi to taki wiórek już.

Dziś mam terminy napięte jak baranie jaja.