![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Alexa tez kiedyś wylazałm z wizyty i nic nie wiedziałam.Nie denerwuj się!Dobrze Ci dziewczyny radzą,pęcherzyk może spokojnie urosnąć,nie wiadomo kiedy będzie owu-ja miałam ok.17 dc.Tak jak pisze mezaga jedz suszone mortele-nie zaszkodzą.Nawet jeśli nie wystapi to weźmiesz ten lek i zobaczysz czy na Ciebie zadziała.A clostilbegytu nie musisz sie obawiać ja brałam i nic złego mi sie nie działo!Pecherzyki po nim ładnie mi rosły.Wiesz jak to na ulotkach piszą,nie nalezy aż tak bardzo sie tym przejmować
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Alexa dziewczyny dobrze doradzają, wszystko jeszcze urośnie jak to dopiero 9 dc. A ten poniedziałek to nie za późno, bo to będzie 14dc i będzie widać czy pęcherzy urusł i czy jeszcze jest, nie wiem co to za ginka, jak można robić monitoring na podstawie jednego usg, nawet nie będzie wiedziała czy masz owu. Idź do niej w poniedziałek, niech usg zrobi i tyle. Ja na monitoringi chodziłam od 10 do 18 dc. trzeba zrobić kilka usg żeby widzieć czy pęcherzyk rośnie i pęka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Nadia ma racje... ja poszłam na monitoring i chodziłam od 12 do 25dc. także łepek go góry i zrób tak mówi Nadia...
#244 |
Zakorzenienie
|
Alexa niczym się nie przejmuj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bella ale masz śliczny avatarek ![]() ![]()
#245 |
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj się, to tylko 1 wizyta
![]() ![]() ![]() A co do seriali, to w brzydule wciągnełam się na końcu, ale fajna była. Majke oglądałam, bo akurat wracałam z pracy o tej godzinie i od niechcenia sobie się gapiłam, ale uważam że dziewczynę słabą wybrali, taką... przykrą :/ i jeszcze te "kreacje" które na nią wkładali :/ Chudość w worku :/ Muchy nie lubię i nie widziałam ani jednego odc. tego nowego...prosto w serce.
#246 |
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku (co prawda z opóźnieniem, no ale wybaczcie
![]() Też uwielbiałam brzydule. Pshemko był the best ![]() Colorady nie zamartwiaj się na zapas. Będzie pięknie ![]() Alexa, nie martw się ja też zawsze zastanawiałam się nad datą ostatniej @, w końc zaczęłam notować w kalendarzu, ale u gin-a zawsze zanim znalazłam go w torbie to też minęło. A clo się nie martw. Ja też jestem w ciązy po clo i wszystko jest w porządku (odpukać). Wczoraj byłam na wiycie. Dzidek machał do nas łapkami. Jestem w 16tyg. ale na razie schudłam 4kg i pani dr kazała więcej jesc (szczególnie mięska, rybek, ogólnie więcej białek jak węgli), tylko, ze ja nie mam na nic ochoty (poza bezustanną ochotą na gumy rozpuszczalne ![]() Przesyłam pierwsze nieśmiałe fluidki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Wpadłam nadrabiać. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na Walentynki jeszcze nie mam planów, ale my tak średnio uznajemy Walentyki, to znaczy nie przykładamy do tego święta dużej wagi, więc może skończy się na winku do kolacji. Chyba... że .... okaże sie, że nie mogę pić.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() Może apetyt wróci z czasem... A najważniejsze, żebyś choć ciupinkę jadła zdrowych rzeczy. Jak się w ogóle czujesz? Wszystko dobrze? Buziaki! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie z tą endometriozą to mi nie pasowało bo mi pisałaś al tak jak mówiłam sama niepotrzebnie sobie coś wmawiam chyba mi się należą porządne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj musisz zacząć ładnie jeść robisz to dla dzidziusia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Tacca jak jesteś sama w pracy, to sobie odpocznij ![]() ![]() Scio to już 16 tydzień! Ale ten czas leci. Ani sięnie obejrzysz, a będziesz miała dzieciątko przy sobie ![]() ![]() ![]() ![]() Alexa już się nie przejnuj tą wizytą ![]() ![]() Zmykam dziewczyny na zakupy ![]() ![]()
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co kupujesz? Pochwal się zakupami koniecznie! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Nie można go brać przy każdym cyklu. To znaczy można ale tylko prze 6 cykli. I potem trzeba zrobić przerwę. Ja brałam clo dwa razy po 6 cykli. Pęcherzyki ładnie dojrzewały ale musiałam brać pregnyl, żeby pękły.
#253 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam przez 4 cykle i zrezygnowałam. Bardzo źle sie po tym czułam. Poza tym miałam wrażenie, że pęcherzyki rosły do monstrualnych rozmiarów i dopiero pękały...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno się go wziąć jak pęcherzyk ma około 19-20mm. I wtedy powinien pęcherzyk pęknąć. Oczywiście pregnyl nie każdemu pomaga. Ja brałam podwójną dawkę i pękał. Aha - no i bardzo ważne przy clo - potrzebny monitoring. Inaczej Alexa nie powinnaś brać tego leku.
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Pregnyl brałam tylko przy IUI. Czyli 2 razy, a po IUI już nie miałam monitoringu... W ogóle monitoring u mojego gina polegał na sprawdzeniu czy są jajeczka i ew. ile... Pamiętam, że był wtedy bardzo zabiegany, habilitował się chyba z czegoś....
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2011-01-13 o 09:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie po Clo czułam fatalnie...juz nie chce tego wiecej, przy pierwszej dawce to juz sie zastanawialam czy do szpitala nie jechać, brzuch mnie strasznie bolał, niedobrze mi było, słabo...pozniej juz bylo lepiej ale niestety bez skutku
![]() Scio ciesze sie ze wszystko u ciebie ok ![]() ![]() ![]() ja też się zbieram do miasta, chyba wpadne do ulubionego szmateksu na małe polowanie ![]() ![]() a popoludniu na wymazy, mam nadzieje ze wyjdą czyste, boje sie ze znowu cos wylezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
To tak samo jak u mnie... Jajniki to myślałam, że wystrzelą dosłownie... I też wolałabym już tego nie brać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Tacca
![]() ![]() Alexa ja należe do tych szczesciar co w pierwszym cyklu z clo zaszły. Z tym, ze na mnie clo podziałało średnio, bo w 12 dc miałam 16mm pecherzyk, wiec lekarz zalecił zastrzyk z puregonu, zeby dac im kopa. Plus do tego oczywiscie zastrzyk z pregnylu. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dziewczyny a Wasi lekarze nie mysleli o stymulacji puregonem? On jest cholernie drogi, ale jak byłam w szpitalu, to jedna dziewczyna z sali obok miała stymulacje właśnie puregonem (leżała az do przewidywanej owu), a miała się starać naturalnie, bo clo w ogóle na nią nie działało. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rzeczywiście szczęściara z Ciebie! ![]() Ja w tej chwili nie chodzę do żadnego gina, bo chyba źle trafiam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ja dziś tylko na chwilkę, bo wyjątkowo zajęta dziś jestem w pracy ![]() ![]() Cora zyczę Ci, żeby to był piękny i pamiętny weekend ![]() ![]() Alexa ja mam akurat niezłe doświadczenia z brana clo (wprawdzie tylko przez 2 cykle). Dobrze się po nim czułam, nie miałam żadnych sensacji. Moja ginka odradziła mi monitoring, bo wg niej jeszcze bardziej by nas to stresowało, a kazała tylko koło 14dc zbadać poziom estradiolu. A żeby było ciekawiej, to w cyklach,kiedy brałam clo, dokładnie rozminęliśmy się ze starankami, a udało się dokładnie w kolejnym miesiącu, kiedy już odstawiłam wszystkie leki ![]() Miłego wieczorku Wam życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Stosuj się do zaleceń lekarza i wcinaj więcej zdrowych rzeczy ![]() ![]() Nieśmiało się poczęstuję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Tacca no jak aż takie cięcia robią to łatwo się na nie załapać, ale na pewno znajdziesz coś innego choć wiem, że u Ciebie kiepsko z rynkiem pracy, może jednak swoja firma
![]() Alexa lipa jak gin jest 2 razy w tygodniu dostępny, ale i tak w poniedziałek ona przyjmuje, więc powinnaś do niej iść, a z tą owu to nic nie jest przesądzone, nie trać wiary ![]() Scio Ty zajadasz się gumami a ja smalcem z boczkim ![]() ![]() Ja jestem po wizycie u nowego dr. Pierwsze wrażenie raczej pozytywne ![]() ![]() ![]() Od wczoraj mamy 15 tydzień ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Tacca to już 15tc
![]() ![]() cieszę się, że doktorek ok i że wszystko jest ok ![]() nie mogę się doczekać płci Twoich maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Nadia fajnie, że nowy lekarz okazał się w porządku
![]() ![]() No po dzieciach i ciążach widać jak czas pędzi. Paulinko zakupy udane ![]() ![]() ![]()
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Oj dziewczyny leci czas, zaraz się okaże że dzieci z nami będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Marylce życzę, żeby jak najszybciej się udało ![]() u niej chyba prawdopodobne, że mogą być bliźniaki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bliźniaki różnie wychodzą w rodzinie i Tacca też może mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Kochane wiecie co, postanowiłam sobie, że ten miesiąc zostawiam w spokoju bo ten tydzień był dla mnie wykończający
![]() ![]() właśnie wiję sobie winko ale różowe bo czerwone zapomniałam kupić a tylko takie w domku miałam ale pyszne jest wiec polecam ![]() dziś tak dużo czytałam na temat clo, że mam jeszcze większy mętlik niż miałam więc chyba zdam się na łaski pani gin w końcu trochę się uczyła i mam nadzieję, że wie co robi. Jedni piszą, żeby robić monitoring co 2 dni inni żeby nie robić i być tu babo mądra. Trochę mi się humorek poprawił całe szczęście!!! muszę się pozytywnie nastawić w tym miesiącu i nabrać sił buzki dla Was dziękuję, że jesteście ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- apropo bliźniaków jakoś zawsze mówiłam, że nigdy bym nie chciała mieć a powiem Wam, że teraz przez Nadię strasznie mi się włączyło takie coś, że super by było mieć bliźniaczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żartuję, chociaż moj małżonek powiedział, że nawet fajnie byłoby mieć bliźnięta, bo dwójka za jednym zamachem... No tak, ale ktoś na początku musi się nimi zająć ![]() Co ma być to będzie, staram się pozytywnie wszystko widzieć, śmiać się z rzeczy, które mnie denerwują. Mam nadzieję, że będzie cacy ![]()
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zadam głupie pytanie jak się dodaję opis aby był pod postem??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.