|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
anoxa nie zapomniałam,ale nie daję rady się udzielać,bo studia, Lenka i dom to już aż nadto i słabiutko u mnie z czasem...
![]() Jedzonko regularnie i duużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Głosy na dzieciaczki oddane.
anoxa a ja myślałam, że moja teściowa to bałaganiara ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Dziewczzyny jak to jest z tym mlekiem 2 . Franek jutro kończy 6 miesiecy tz. że przestawiam go na 2? |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
okropne to, co pisza o gerberze...sama nie wiem co o tym myslec |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Siemka!
Dziekujemy za komplementy ![]() Dzis bylismy u lekarza na bilansie 6 miesiecy. Szymus wazy prawie 7700 ,a mierzy 70cm,zdrowy i ladnie rosnie . Ale sie umialam bo.. bardzo spodobala mu sie mlodsza kolezanka ,ktora lezala na przewijaku obok ,az sie rwal do niej ,usmiechal i wolal zaczepne "ee" . Tej malej chyba tez sie spodobal bo wykrecala glowe na wszystkie strony zeby go zobaczyc. Szymek w towarzystwie taki radosny i wesoly ,a w domu maruda straszna jak nie jest na raczkach to jest masakra,dziecko mi ktos podmienil wczesniej umial sie sam zabawic ,spokojnie polezec ,a teraz nie ma takiej mozliwosci. Babcie za bardzo go rozpiescily w Polsce i teraz mama ma problem. Dzis musze przemyslec sprawe czy wyslac Szymka do zlobka/przedszkola. W tym tyg. musze podjac decyzje i zlozyc podanie o przyjecie. Niestety cala rodzina przeciwko mnie ![]() Jeszcze jedno pytanie.. jak podajecie gluten?
![]() |
#1415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
farminka no to maly glodomorek wam rosnie
![]()
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
marta tak przechodzi sie po 6mc zycia na 2 tylko stopniowo mozesz dawac np na 150ml wody 5 miarki jedynki i jedna dwójki i stopniowo pozniej 3 jedynki i dwie dwojki itd az przejdziecie do calej dwojki mniejwiecej mi pediatra mowil zeby 3 dni wprowadzac i nie zaczynac od nocnego karmienia tylko rano my tez od jutra startujemy z dwojka bo akurat mi ostatnia puszka jedynki zostala wiec zaczynami mieszac
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
marta bo to inny sklad juz jest i zeby brzuszek sie przyzwyczail jedne dzieci taka zmiane przejda bez problemu a inne moga miec problem to troche jak z wprowadzaniem nowych dan
#1421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A mleko 2 daje się chyba od początku 6 miesiąca,a nie po skończonym i trzeba stopniowo zmniejszać ilość 1 a zwiększać 2 i przez kilka dni przestawiać na następne. U nas to przebiegło bezproblemowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
agravka zaproszenie poszło.Nie wiem jak to się stało,ale nawet nigdy nie widziałam Twojego profilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Właśnie czytałam o tym mięsie. Ciekawe jak jest ze słoiczkami Hippa. Z drugiej strony pytanie, lepsze sprawdzone MOM, czy wybrane z filecika z piersi marketowego kurczaka?
Anoxa, Farminka, Wiolek, zagłosowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
to sie wkurzylam czytajac ten artykul o gerberze!
#1427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
milej nocki zycze moje kochane!papa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agravka tak przy kazdej zmianie mleka czy to na inna marke czy na poziom bynajmniej w pierwszym roku zycia ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- no wybaczcie ale wcale tanie te sloiczki nie sa srenio maly 3 a duzy 4 zl za te pieniadze to bym mlodemu obiadek na 3 dni zrobila w tej ilosci a tu kurcze jakies sciegna daja ![]()
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do wprowadzania 2 to u nas było tak ze resztę 1 ok 4 miarek wsypalam do 2 i zaczęłam 2 podawać poszło bezproblemowo ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- a czy kupiła któraś z was bebiko smaczny sen mleczko na noc po 6 m-cu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
Zadomowienie
|
marta_d1 super, że spotkanie się udało
![]() Cytat:
![]() entertete no ja własnie po obozie chyba odstawiam marchewkę bo ostatnio to ciągle jest wysypany nie ma "ładnych" dni. ale muszę dopiero po obozie bo tam musi jeśc słoiczki a raczej mało jest tych bez marchewkowych Cytat:
![]() a ten artykuł to mnie zapbił poprostu, wiem, że nie kupię takiego słoiczka oddzielanego mechanicznie. ciekawe jak z hippem i bobovitą farminka ale pannica już duża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Glooria, mam Bebiko smaczny sen. Dostałam od znajomych, ale nie będę go używać. Nie mam przkonania do Babiko i nie pytajcie czemu.
Jeśli chcesz, mogę Ci je odstąpić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
martysek czemu? dziel sie opiniami! ja podawalam malemu bebiko bo po nanie mial zatwardzenie! i przez nan nam sie problemy z kupka zaczely a bebiko nam pomoglo
#1433 |
Zadomowienie
|
Anoxa, dotychczas próbowałam Natalii podać tylko Humanę HA.
W szpitalu po porodzie przy badaniu słuchu Mała była niespokojna, bo mi ją od piersi zabrały, więc pielęgniarka podała jej strzykawką Bebiko. Na wieczó Natalka zaczęła tak przerźliwie płakać i krzyczeć, że była aż granatowa i się cała wykręcała. Debilki mi mówiły, że pewnie głodna albo ma mokro. Łzy mi leciały ciurkiem, bo nie miałam siły wstać, żey ją potrzymać, czy ponosić. Chyba dopiero po 10 minutach ją zabrały i okazało się, że po tym Bebiko miała tak zagazowany brzuszek, że same w szoku były. Moja mama mówi, że pamięta Bebiko z czasów, jak byłyśmy małe i było to najgorsze mleko. Powiedziała nawet, że dziwi się, że nie zmienili nazwy. Nie wiem, jak jest teraz, ale nie będę próbować. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zastanawiam sie czy w PL tez takie niedobre czy macie podobne zdanie ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
Wiolek i Farminka, na Wasze dzieci tez zaglosowalam.
A moje pepti jest od urodzenia wzwyz izastanawiam sie, czy spelnia wszystkie potrzeby, no ale nie mam innego wyjscia juz.... Ze sloiczkami masakra, ja kupuje hippa, a ugotowalam sama kurczaka i okropne to.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Bebiko, to ja używam własnie tylko tego mleka... fkat moje dziecię kochane ma gazy po mleczku, chociaż tak na prawdę nie wiem czy to od mleka tak bąki puszcza ale jak karmiłam piersią musiałam ją dokarmiać (na swoją wagę z jaką się urodziła, nie wystarczało jej moje mleko) i pierwsze mleko jakie dostała, to był bebilon ha, jak się skończyło kupiliśmy jedną puszkę nan i tym mlekiem nie najadała się kompletnie;/ musiałam przestać karmić piersią i jak jej dawałam nan to w wieku niecałego miesiąca potrafiła wypić 120-150, lekarz powiedział że jak się domaga to żeby dawać jej te 150, ale ja uwazalam, że dla miesięcznego dziecka to jest za dużo więc kupiliśmy bebiko i odziwo zaczeła jeść normalnie po 90 ml w wieku miesiąca i później zwiększałam dawkę tak jak na opakowaniu... teraz zjada 150 i czasami 180 i nie ma zaparć, bąki tylko puszcza, ale nie wiem czy to jest od mleka czy nie... od urodzenia tak mi popuszcza A co do spacerówki... mam wózek wilofunkcyjny gondola plus spacerówka w jednym... myślałam, że to dobre rozwiązanie... w gondoli było dobrze jak rączkę miałam przełozoną przodem do dziecka, bo prowadził się bardzo lekko i wygodnie, jak rączkę przełozyłm do tyłu, to ledwo podniosłam wózek żeby wjechać na krawężnik... z tego takiego nosidełka już wyrosła i wożę ją teraz w głębokim wózku i troszkę podnosze zagłowek ale minimalnie bo inaczej się zapada i nawet mnie nie widzi a na wiosnę tak gdzieś w marcu-kwietniu chcemy kupić taką spacerówkę http://allegro.pl/show_item.php?item=1406680684 lub taką http://allegro.pl/wozek-quatro-rally...410186487.html I tak na szybkiego pisze co u Nas i uciekam spać... a więc moja rozrabiaka kochana dzisiaj zrobila mi po raz pierwszy dwa numery :jezyk: a wiec jak ją kąpałam i już spłukałam i miałam ją wyjmować to w pewnym momencie jak odstawiałam żel to napięła sie i poszło;/ narobiła mi do wody ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Aaa i zaskoczyła mnie dzisiaj pozytywnie córcia... Jak do tej pory gotowałam jej swoją marchewkę z ogródka, to pluła i nie chciała, bo nie była taka słodka jak ta ze słoiczka, więc kupowałam słoiczki z marchewką i dodawałam do tego ziemniaka i pietruszkę z ogródka wszystko i jadła a dzisiaj nie miałam słoiczka a nie miałam jak wyjść do sklepu więc postanowiłam, że ugotuję jeszcze raz zupkę ze swojej marchewki, dałam taką większą, mała pietruszkę i małego ziemniaka i troszkę oliwy z oliwek do tego tak z 2-3 kropelki... wyszło mi tego półtora słoiczka a moja Mała tak się zajadała jakby z tydzien jedzenia nie widziała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam sie pochwalić, że dostałam wczoraj paczkę chyba z nestle z karteczka i balonikiem " Mam juz roczek"
![]() wiolek ale masz cudowny avatarek ![]() ![]() Dziewczyny my dziś kończymy pół roczku! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
martuś-sto lat dla Frania! pamietam, jak mnialyśmy razem rodzić...to było tak niedawno... pamietasz jak nie mogłyśmy się doczekać, aż dzieci opuszczą nasze brzuszki?a tu już półroczne brzdące...kto by pomyślał, że to tak zleci
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.