|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panie biseksualne....
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Czytaj ze zrozumieniem. Nie o to chodzi, że nie potrafi tylko że się w tym nie widzi, nie wyobraża sobie, nie chce i nie widzi możliwości.
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
No okej. To jeżeli nie widzi się w związku, nie wyobraża go sobie, nie chce i nie widzi możliwości, ale są sytuacje, że prześpi się z facetem. Jaką ma więc orientację?
|
|
|
|
|
#64 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A "pienię się", bo ludziom bardzo łatwo przychodzi ocenianie innych poprzez pryzmat własnych odczuć, a tego nie lubię. Jeśli masz konserwatywne poglądy, to spoko, mi to nie przeszkadza. Jeśli Ty nie chcesz zabaw, a SWÓJ biseksualizm określasz na podstawie tego, że umiesz stworzyć związek z kobietą, to droga wolna. Ale to w jaki sposób INNI definiują swoją orientację seksualną pozostaw innym. Wiem, zauważyłam prześmiewczość w Twoim zdaniu. To, że nie lubię stwierdzenia "przelizać się" nie znaczy, że nie zauważyłam, że użyłaś go wyśmiewając dziewczyny mówiące w ten sposób. Spokojnie, widzę to. A jeszcze widzę w tym właśnie zdaniu wywyższanie się. Bo rozumiem, że uważasz się za lepszą od takich dziewczyn. A taki sposób pisania (z podkreśleniem, gdzie następuje ironia, czy sarkazm) pomaga w Internecie określić to. Jednak nie mozna nadać swoim wypowiedziom odpowiedniego tonu, więc naprawdę nie rozumiem, czemu aktualnie czepiasz się mojego stylu pisania. I, owszem, odróżniam ironię od sarkazmu i ŚWIADOMIE użyłam słowa "sarkazm".
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Ja widzę, że nic nie dotarło więc kończę z tobą dyskusję
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
A owszem. Ale nie chcą związku chyba z innych powodów, a nie ze względu na swoją orientację seksualną.
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście to nie neguje czyjejś orientacji,jednak może zaburzać własną świadomość prowadząc do walki psychicznej. wiele homoseksualistów nie potrafi zaakceptować swojej orientacji.próbują stworzyć tracycyjny model rodziny,jednak rodzi to frustrację u samego zainteresowanego,oraz współmałżonka.czasem może prowadzić tylko do rozwodów,a czasem do depresji. w przypadku prostej orientacji jest to wiele łatwiejsze,bo pociąga mnie tylko przeciwna płec,lub ta sama,co w przypadku BI jest bardziej złożone.gdzie jest ta granica?każdy powinien sobie na to odpowiedzieć sam. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-01-14 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
witam;p
bardzo ciekawy temat i jeszcze ciekawsza dyskusja... Ja kiedyś chciałam spróbować pocałunku z dziewczyną, spróbowałam i dla mnie nie było to nic powalającego;p no ale każdy lubi co innego mam znajomą, która była zaręczona. Liczyli już nawet gości na wesele i nagle się rozeszli, bo okazało się, że ona jest w związku ze swoją przyjaciółką... Są razem od jakiegoś roku, ale od czasu do czasu zapraszają do siebie kolegę.;p no proszę kogo ja tu spotykam buka i happys??
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
1000 days
ja rozumiem Twoj punkt widzenia i podzielam ![]() Niestety, bycie bi jest obecnie bardzo mooodne jedna jaskolka wiosny nie czyni Tak, jak nie czyni z nikogo bi fakt jednorazowej przygody z kobieta i/lub fakt, iz kobiety nam sie moga podobac/ pociagac nas/ mozemy sobie fantazjowac o nich erotycznie. Zaklad o cokolwiek chcecie, ze 90% w tym watku jest "bi" a nie bi. Ja sama jestem "bi" - zeby nie bylo niedomowien
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliath, hmmm, a niby na czym ma polegać "modność" biseksualizmu, bo chyba nie rozumiem To tak jakby bycie białym było modniejsze od bycia czarnym. No, nie łapię
Edytowane przez ChihPyh Czas edycji: 2011-01-14 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem bi... za sobą mam doświadczenia wyłącznie z mężczyznami... myślę o związku z kobietą... zastanawiam się tylko jak to będzie tzn. będąc z mężczyzną brakowało mi (nie seksu) ale więzi emocjonalnej jaką mogłabym nawiązać z potencjalną partnerką... czuję, że będąc z kobietą pustka wynikająca z braku mężczyzny prędzej czy później się pojawi... trójkąt nie wchodzi w grę - dla mnie to niemoralna i niebezpieczna zabawa (zawsze ktoś ucierpi)... myśli na ten temat mam zdecydowanie nieuczesane...
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz,co do trójkątów to myślę,że wiele zależy od Nas samych, jeżeli ktoś,każda ze stron tego chce to nikt nie powinien ucierpieć. Tak też było w moim związku. Nikt nie ucierpiał i w dalszym ciągu jest ok. Tyle tylko,że ja i moje fantazje dominowały już od samego początku,kiedy zaczęłam myśleć w inny sposób o kobietach
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
bosz gdyby mój mi powiedział że seks z kobietą to nie zdrada... byłabym szczęśliwa
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci 1000days że wspomniałaś o budowaniu związku. Nienawidzę sprowadzania biseksualizmu do urozmaicania życia seksualnego, zabawy, to nieznośne. Tak jak dość często spotykana opinia o rzekomej niedojrzałości emocjonalnej i niezdecydowaniu osób deklarujących się jako biseksualne czy też pytania typu "w którą stronę bardziej". Zezłościło mnie to wszystko i unikam jakichkolwiek deklaracji, także ich nie oczekuję. Nie jest łatwo, jeszcze długo nie będzie. Nawet jeśli znajdzie się otoczenie skłonne do akceptacji homoseksualizmu, z neutralnym odbiorem bi jest dużo gorzej. I to nie prawda że mężczyźni zawsze czy nawet często uważają biseksualność za atrakcyjną, spotkałam się z wieloma niewybrednymi komentarzami czy pytaniami. A pocałowanie koleżanki na imprezie to jeszcze nie jest bycie bi, chyba że ktoś nazywa osobę którą kocha koleżanką, czego sobie nie wyobrażam.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
witam jestem bi lecz mam chłopaka z którym jestem prawie 3 lata.... Szukam kobiety do wspólnego spędzania czasu
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 15 lat i zauważyłam, że zaczęły mi się podobać kobiety : |
![]() Nie wiem czy w moim wieku mam się z tego cieszyć czy nie ; p Pomóżcie
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Anelia797 ciekawy temat. Dołączam się, gdyż mnie także interesuje. Powiem tak jestem z facetem od 6 lat, kocham go , jest fajnie, luźny , fajny związek. Natomiast od pewnego czasu zauważyłam, że mam ochotę na jakąś przygodę z dziewczyną, taka fantazja i myślę czemu by nie zrealizować. Całkiem w porządku byłoby mieć taką koleżankę do pogadania i nie tylko. Ale jeśli miałabym z kimś być to tylko z facetem. Jak są jakieś sympatyczne koleżanki to odzywajcie się. A co tam
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie że są chętne mam tak samo jak ty |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co tam dziewczyny u Was ??? Jakieś ciekawe nowe doświadczenia z kobietkami ?---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dziewczyny |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zasadzie to bycie bi jest w porządku i napewno lepiej odbierane i także wygodniejsze od homoseksualizmu. ![]() A mi się zaczęła podobać taka jedna dziewczyna w szkole... ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ale żadnych nowych doświadczeń... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
co taka cisza???;/
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
szkoda;/ są jakies ze świętokrzyskiego??
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem ze Świętokrzyskiego.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie
a skąd dokładnie??
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Z Ostrowca... Jakie masz doświadczenie z dziewczynami?
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Wątek ciekawy to i ja dołącze Od 8 lat jestem w związku teraz to już mężatką, kiedyś kobiety jakos specjalnie mnie nie interesowały w tym względzie, owszem zdarzyło sie raz czy dwa, że pomyślałam sobie jakby to było, ale to wszystko. Natomiast od dłuższego czasu łapię się na tym, że coraz częściej fantazjuje o jakiejś przygodzie z kobietą. Chciałabym doświadczyć kontaktu fizycznego z kobietą a czemu nie Ale póki co nie znam żadnej dziewczyny z którą coś takiego mogłabym przeżyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

To tak jakby bycie białym było modniejsze od bycia czarnym. No, nie łapię 

z kobietkami ?