Panie biseksualne.... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 20:41   #61
immortal_92
Raczkowanie

Dot.: Panie biseksualne....

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
To ja radzę TOBIE trochę poczytać bo chyba zatrzymałaś się na badaniach Kinsey'a i nie poszłaś dalej...

Widzę, że bardzo cię ubodło to co napisałam, przykro mi [UWAGA BRAK SAKRAZMU!]*. Ale zdania nie zmienię. I to nie jest tylko moja ocena.
Nie wywyższam się, po prostu mam takie a nie inne zdanie. Skoro tobie tak to wszystko 'lotto' to czemu się tak pienisz?

Stwierdzenia "przelizanie się" użyłam celowo prześmiewczo, tak samo jak "hihihihi", które napisałam dalej.

*widzę, że taki sposób pisania jest jakiś... trendi? więc postaram się dostosować, skoro bez wyraźnego zaakcentowania sarkazmu nie da się już go rozpoznać (przelizanie się). Uwaga! Poprzednie zdanie było ironiczne!

Ps. polecam niektórym zapoznać się z definicjami sarkazmu i ironii
z ust mi to wyjęłaś :P
immortal_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 23:23   #62
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez immortal_92 Pokaż wiadomość
Więc kobieta, która nie potrafi stworzyć związku z facetem, ale sypia z mężczyznami nie jest heteroseksualna, tak?
Czytaj ze zrozumieniem. Nie o to chodzi, że nie potrafi tylko że się w tym nie widzi, nie wyobraża sobie, nie chce i nie widzi możliwości.
Stary 2011-01-13, 23:41   #63
immortal_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Czytaj ze zrozumieniem. Nie o to chodzi, że nie potrafi tylko że się w tym nie widzi, nie wyobraża sobie, nie chce i nie widzi możliwości.
No okej. To jeżeli nie widzi się w związku, nie wyobraża go sobie, nie chce i nie widzi możliwości, ale są sytuacje, że prześpi się z facetem. Jaką ma więc orientację?
Stary 2011-01-14, 11:25   #64
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
A ja chciałam powiedzieć iż uważam, że chęć bliskości z drugą kobietą wcale nie oznacza tego, że jest się bi. Moim zdaniem biseksualizm to możliwość pokochania osoby tej samej płci, życia z nią pod jednym dachem na przykład, a nie jakieś zauroczenie fizycznością, całowanie się, czy nawet numerek jeśli nie dopuszcza się do siebie możliwości stworzenia związku.
Wiesz, są osoby, które W OGOLE nie chcą związku i wtedy pociąg do jednej lub do drugiej płci, lub do obu determinuje ich orientację seksualną.

Cytat:
Napisane przez immortal_92 Pokaż wiadomość
Czy ktoś kto jest bi, lub "bardziej bi" jest lepszy od tego, który jest hetero?
Właśnie dlatego zaznaczyłam, że tam następuje sarkazm. Dokładnie w tym zdaniu, o którym mówisz. Bo tyle wywnioskowałam z wypowiedzi dziewczyny, którą zacytowałam.

Cytat:
Napisane przez 1000days
To ja radzę TOBIE trochę poczytać bo chyba zatrzymałaś się na badaniach Kinsey'a i nie poszłaś dalej...

Widzę, że bardzo cię ubodło to co napisałam, przykro mi [UWAGA BRAK SAKRAZMU!]*. Ale zdania nie zmienię. I to nie jest tylko moja ocena.
Nie wywyższam się, po prostu mam takie a nie inne zdanie. Skoro tobie tak to wszystko 'lotto' to czemu się tak pienisz?

Stwierdzenia "przelizanie się" użyłam celowo prześmiewczo, tak samo jak "hihihihi", które napisałam dalej.

*widzę, że taki sposób pisania jest jakiś... trendi? więc postaram się dostosować, skoro bez wyraźnego zaakcentowania sarkazmu nie da się już go rozpoznać (przelizanie się). Uwaga! Poprzednie zdanie było ironiczne!

Ps. polecam niektórym zapoznać się z definicjami sarkazmu i ironii
To, że wymieniłam tylko badania Kinseya nie znaczy, że się na nich zatrzymałam. Biseksualizm to NIE TYLKO umiejętność stworzenia związku z osobami różnych płci.

A "pienię się", bo ludziom bardzo łatwo przychodzi ocenianie innych poprzez pryzmat własnych odczuć, a tego nie lubię. Jeśli masz konserwatywne poglądy, to spoko, mi to nie przeszkadza. Jeśli Ty nie chcesz zabaw, a SWÓJ biseksualizm określasz na podstawie tego, że umiesz stworzyć związek z kobietą, to droga wolna. Ale to w jaki sposób INNI definiują swoją orientację seksualną pozostaw innym.

Wiem, zauważyłam prześmiewczość w Twoim zdaniu. To, że nie lubię stwierdzenia "przelizać się" nie znaczy, że nie zauważyłam, że użyłaś go wyśmiewając dziewczyny mówiące w ten sposób. Spokojnie, widzę to. A jeszcze widzę w tym właśnie zdaniu wywyższanie się. Bo rozumiem, że uważasz się za lepszą od takich dziewczyn.

A taki sposób pisania (z podkreśleniem, gdzie następuje ironia, czy sarkazm) pomaga w Internecie określić to. Jednak nie mozna nadać swoim wypowiedziom odpowiedniego tonu, więc naprawdę nie rozumiem, czemu aktualnie czepiasz się mojego stylu pisania. I, owszem, odróżniam ironię od sarkazmu i ŚWIADOMIE użyłam słowa "sarkazm".
Stary 2011-01-14, 12:51   #65
201604190949
Konto usunięte

Ja widzę, że nic nie dotarło więc kończę z tobą dyskusję
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 14:32   #66
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Wiesz, są osoby, które W OGOLE nie chcą związku i wtedy pociąg do jednej lub do drugiej płci, lub do obu determinuje ich orientację seksualną.
A owszem. Ale nie chcą związku chyba z innych powodów, a nie ze względu na swoją orientację seksualną.
Stary 2011-01-14, 15:23   #67
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
A owszem. Ale nie chcą związku chyba z innych powodów, a nie ze względu na swoją orientację seksualną.
np. ze strachu przed brakiem akceptacji społeczeństwa,przed problemami natury urzedniczej,strach przed brakiem dojrzałości w budowaniu związku.
oczywiście to nie neguje czyjejś orientacji,jednak może zaburzać własną świadomość prowadząc do walki psychicznej.
wiele homoseksualistów nie potrafi zaakceptować swojej orientacji.próbują stworzyć tracycyjny model rodziny,jednak rodzi to frustrację u samego zainteresowanego,oraz współmałżonka.czasem może prowadzić tylko do rozwodów,a czasem do depresji.

w przypadku prostej orientacji jest to wiele łatwiejsze,bo pociąga mnie tylko przeciwna płec,lub ta sama,co w przypadku BI jest bardziej złożone.gdzie jest ta granica?każdy powinien sobie na to odpowiedzieć sam.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-01-14 o 15:25
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 15:41   #68
malinka_070190
Zakorzenienie

witam;p
bardzo ciekawy temat i jeszcze ciekawsza dyskusja...
Ja kiedyś chciałam spróbować pocałunku z dziewczyną, spróbowałam i dla mnie nie było to nic powalającego;p no ale każdy lubi co innego
mam znajomą, która była zaręczona. Liczyli już nawet gości na wesele i nagle się rozeszli, bo okazało się, że ona jest w związku ze swoją przyjaciółką...
Są razem od jakiegoś roku, ale od czasu do czasu zapraszają do siebie kolegę.;p

no proszę kogo ja tu spotykam buka i happys??

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 15:50   #69
Oliath
Zakorzenienie

1000 days ja rozumiem Twoj punkt widzenia i podzielam

Niestety, bycie bi jest obecnie bardzo mooodne

jedna jaskolka wiosny nie czyni
Tak, jak nie czyni z nikogo bi fakt jednorazowej przygody z kobieta i/lub fakt, iz kobiety nam sie moga podobac/ pociagac nas/ mozemy sobie fantazjowac o nich erotycznie.

Zaklad o cokolwiek chcecie, ze 90% w tym watku jest "bi" a nie bi.

Ja sama jestem "bi" - zeby nie bylo niedomowien
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 21:23   #70
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
w przypadku prostej orientacji jest to wiele łatwiejsze,bo pociąga mnie tylko przeciwna płec,lub ta sama,co w przypadku BI jest bardziej złożone.gdzie jest ta granica?każdy powinien sobie na to odpowiedzieć sam.
Dokładnie o to mi chodzi. Każdy sam powinien sobie na to pytanie odpowiedzieć. I jeśli dla kogoś seks z osobą tej samej płci (zakładając że np. na co dzień uprawia go z przeciwną płcią), nawet jednorazowy, jest przejawem biseksualizmu, to niech uważa się za biseksualistę. Bo to wobec siebie mamy być szczerzy, to my siebie mamy rozumieć i innym nic do tego.

Oliath, hmmm, a niby na czym ma polegać "modność" biseksualizmu, bo chyba nie rozumiem To tak jakby bycie białym było modniejsze od bycia czarnym. No, nie łapię

Edytowane przez ChihPyh
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:24
ChihPyh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 22:57   #71
LadyTambourine
Przyczajenie

Ja też jestem bi... za sobą mam doświadczenia wyłącznie z mężczyznami... myślę o związku z kobietą... zastanawiam się tylko jak to będzie tzn. będąc z mężczyzną brakowało mi (nie seksu) ale więzi emocjonalnej jaką mogłabym nawiązać z potencjalną partnerką... czuję, że będąc z kobietą pustka wynikająca z braku mężczyzny prędzej czy później się pojawi... trójkąt nie wchodzi w grę - dla mnie to niemoralna i niebezpieczna zabawa (zawsze ktoś ucierpi)... myśli na ten temat mam zdecydowanie nieuczesane...
LadyTambourine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 22:06   #72
anelia797
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to anelia797

Wiesz,co do trójkątów to myślę,że wiele zależy od Nas samych, jeżeli ktoś,każda ze stron tego chce to nikt nie powinien ucierpieć. Tak też było w moim związku. Nikt nie ucierpiał i w dalszym ciągu jest ok. Tyle tylko,że ja i moje fantazje dominowały już od samego początku,kiedy zaczęłam myśleć w inny sposób o kobietach
anelia797 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 21:11   #73
ad0904e34051b8ebb268662fb89c77d1211a28e0_5ebf1f1548ae1
Konto usunięte

Treść usunięta
ad0904e34051b8ebb268662fb89c77d1211a28e0_5ebf1f1548ae1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 22:27   #74
monaa01
Rozeznanie

bosz gdyby mój mi powiedział że seks z kobietą to nie zdrada... byłabym szczęśliwa
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 01:50   #75
Coquellie
Raczkowanie

Dziękuję Ci 1000days że wspomniałaś o budowaniu związku. Nienawidzę sprowadzania biseksualizmu do urozmaicania życia seksualnego, zabawy, to nieznośne. Tak jak dość często spotykana opinia o rzekomej niedojrzałości emocjonalnej i niezdecydowaniu osób deklarujących się jako biseksualne czy też pytania typu "w którą stronę bardziej". Zezłościło mnie to wszystko i unikam jakichkolwiek deklaracji, także ich nie oczekuję. Nie jest łatwo, jeszcze długo nie będzie. Nawet jeśli znajdzie się otoczenie skłonne do akceptacji homoseksualizmu, z neutralnym odbiorem bi jest dużo gorzej. I to nie prawda że mężczyźni zawsze czy nawet często uważają biseksualność za atrakcyjną, spotkałam się z wieloma niewybrednymi komentarzami czy pytaniami. A pocałowanie koleżanki na imprezie to jeszcze nie jest bycie bi, chyba że ktoś nazywa osobę którą kocha koleżanką, czego sobie nie wyobrażam.
Coquellie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 16:21   #76
ad0904e34051b8ebb268662fb89c77d1211a28e0_5ebf1f1548ae1
Konto usunięte

Treść usunięta
ad0904e34051b8ebb268662fb89c77d1211a28e0_5ebf1f1548ae1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 12:22   #77
niuniacmok
Przyczajenie

Smile Dot.: Panie biseksualne....

witam jestem bi lecz mam chłopaka z którym jestem prawie 3 lata.... Szukam kobiety do wspólnego spędzania czasu rozmów itp. mam nadzieje ze znajda się chętne
niuniacmok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 20:43   #78
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniacmok Pokaż wiadomość
witam jestem bi lecz mam chłopaka z którym jestem prawie 3 lata.... Szukam kobiety do wspólnego spędzania czasu rozmów itp. mam nadzieje ze znajda się chętne
pod twoim postem jest reklama portalu randkowego e darling.tam poszukaj romansu
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 22:31   #79
evelinaPTB
Raczkowanie

GG do evelinaPTB

Ja mam 15 lat i zauważyłam, że zaczęły mi się podobać kobiety : |
Nie wiem czy w moim wieku mam się z tego cieszyć czy nie ; p Pomóżcie
evelinaPTB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 09:20   #80
Niedobra_dziewczyna
Przyczajenie

Cool Dot.: Panie biseksualne....

Anelia797 ciekawy temat. Dołączam się, gdyż mnie także interesuje. Powiem tak jestem z facetem od 6 lat, kocham go , jest fajnie, luźny , fajny związek. Natomiast od pewnego czasu zauważyłam, że mam ochotę na jakąś przygodę z dziewczyną, taka fantazja i myślę czemu by nie zrealizować. Całkiem w porządku byłoby mieć taką koleżankę do pogadania i nie tylko. Ale jeśli miałabym z kimś być to tylko z facetem. Jak są jakieś sympatyczne koleżanki to odzywajcie się. A co tam
Niedobra_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 10:30   #81
niuniacmok
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Niedobra_dziewczyna Pokaż wiadomość
Anelia797 ciekawy temat. Dołączam się, gdyż mnie także interesuje. Powiem tak jestem z facetem od 6 lat, kocham go , jest fajnie, luźny , fajny związek. Natomiast od pewnego czasu zauważyłam, że mam ochotę na jakąś przygodę z dziewczyną, taka fantazja i myślę czemu by nie zrealizować. Całkiem w porządku byłoby mieć taką koleżankę do pogadania i nie tylko. Ale jeśli miałabym z kimś być to tylko z facetem. Jak są jakieś sympatyczne koleżanki to odzywajcie się. A co tam

Pewnie że są chętne mam tak samo jak ty
Stary 2011-03-29, 21:48   #82
anelia797
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to anelia797

Cytat:
Napisane przez Niedobra_dziewczyna Pokaż wiadomość
No to odzywamy się
Co tam dziewczyny u Was ???
Jakieś ciekawe nowe doświadczenia z kobietkami ?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Dziewczyny !!!!!!!! Co tam u Was ???
anelia797 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 21:55   #83
immortal_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evelinaPTB Pokaż wiadomość
Ja mam 15 lat i zauważyłam, że zaczęły mi się podobać kobiety : |
Nie wiem czy w moim wieku mam się z tego cieszyć czy nie ; p Pomóżcie
To nie jest powód do cieszenia się lub nie. W zasadzie to bycie bi jest w porządku i napewno lepiej odbierane i także wygodniejsze od homoseksualizmu.

A mi się zaczęła podobać taka jedna dziewczyna w szkole...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez anelia797 Pokaż wiadomość
No to odzywamy się
Co tam dziewczyny u Was ???
Jakieś ciekawe nowe doświadczenia z kobietkami ?[COLOR="Silver"]
Ale żadnych nowych doświadczeń...
Stary 2011-04-09, 12:32   #84
niuniacmok
Przyczajenie

co taka cisza???;/
Stary 2011-04-09, 13:55   #85
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niuniacmok Pokaż wiadomość
co taka cisza???;/
Widocznie mało jest dziewczyn bi.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 13:57   #86
niuniacmok
Przyczajenie

szkoda;/ są jakies ze świętokrzyskiego??
Stary 2011-04-09, 18:45   #87
201801022117
Konto usunięte

Ja jestem ze Świętokrzyskiego.
Stary 2011-04-10, 12:19   #88
niuniacmok
Przyczajenie

Fajnie a skąd dokładnie??
Stary 2011-04-10, 12:35   #89
201801022117
Konto usunięte

Z Ostrowca... Jakie masz doświadczenie z dziewczynami?
Stary 2011-04-10, 14:03   #90
Resolute
Przyczajenie

Witajcie

Wątek ciekawy to i ja dołącze Od 8 lat jestem w związku teraz to już mężatką, kiedyś kobiety jakos specjalnie mnie nie interesowały w tym względzie, owszem zdarzyło sie raz czy dwa, że pomyślałam sobie jakby to było, ale to wszystko. Natomiast od dłuższego czasu łapię się na tym, że coraz częściej fantazjuje o jakiejś przygodzie z kobietą. Chciałabym doświadczyć kontaktu fizycznego z kobietą a czemu nie Ale póki co nie znam żadnej dziewczyny z którą coś takiego mogłabym przeżyć
Resolute jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości