|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Magda ;)
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
Agatka i Snow dziekuje
nie wiem czy syntetycznych sienie da pokrecic?? ![]() zaraz zobaczymy jak wyjdzie pasemko |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Snowwhite
te młode są najgorsze (nie obrażając jakiejkolwiek dziewczyny stąd). Też byłam kiedyś u jakiejś nawiedzonej chyba. Głowa to mi latała po całej umywalce. Cieszę się,że mi nie przywaliła w ogóle. Potem szarpała za kłaki tak,że cała głowa po salonie fruwała. A i tak najbardziej lubię wspominać młodego Pana fryzjera. Mył mi głowę z pół godziny, skracał włoski chyba z godzinę, a suszył drugie tyle. Dobrze,że był przystojny, bo efekt jego pracy w ogóle nie był zauważalny.
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdjęc z twarzą chyba nie wklejalam, hmm zaraz poszukam zdjęc, ale nie sadze ze moje masz na mysli.Jeśli podobają Ci się włosy snowhitee pofarbuj Excelka 10,13. To jest kolor ciepławy. Princeska no syntetyki niby pokręcisz ale kiepsko, zaraz się rozkręcą i nic z tego nie wyjdzie Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-01-14 o 00:06 |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci za bardzo nie powiem jak doszłam bo do tak jasnych włosów doszłam dzięki balejażom Chodziłam bite pół roku. W między czasie gdzieś farbowałam chyba z 3-4x garnierem color naturals 111
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau
Umarłabym ze szczęścia,gdyby wyszedł taki,jak na opakowaniu. Lecz moje są..no cóż. Wstawię zdjęcie drugi raz dla pokazania. Teraz jeszcze bardziej zrudziały. Co umycie gorzej.
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mam doczepiane klipy (niby naturalne - za 100 zł to szczerze wątpie) ale jestem zadowolona bo kręce je, prostuję, są miękkie i jestem zadowolona. Wiec mi sie wydaje, że czysty syntetyk to się wlasnie od razu pod wpływem temp. topi. |
|
|
|
|
#1509 |
|
Magda ;)
|
teraz już sama nie wiem....
nalozylam szampon fioletowy z Joanny na jakies 5 minut i nie zlapalo fioletowego odcienia,ale zrobilo sie takie bardziej szare,zblizone w sumie kolorem do moich wlosow. Z jedenj strony dobrze,bo moze uda mi sie w ten sposob ochlodzic ich kolor,a z drugiej dalej nie wiem czy sa naturalne
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau
Pamiętam jedną taką fotkę z profilu,w czymś czarnym. To było ostatnio jakoś? Farbowałaś w przeciągu kilku tyg? Ajj ja bym wolała już szary niż te pomarańcze i żółcie. Snowwhite podejrzewam,że u mnie też z odrostem będzie ok,bo mam taką myszkę. Pół roku! O matko boska Nie wytrzymam tyle.
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
Agatau88
To Twoje włosy na zdjęciu? Piękne!!! |
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiałaś ze sklepu czy z Allegro bo juz sama nie wiem. Trzeba przeanalizowac co tam jest napisane. Zależy tez od ceny, ja sie na włosach tak nie znam, ale zaraz coś wymyślimy Cytat:
Moje ale jakie tam piekne. Niestety są dość krótkie, pocieniowane, cienkie i poniszczone. Ale staram się żeby jakoś wyjściowo wyglądały, dziekuje
|
||
|
|
|
#1513 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Bo ja kpuilam te clipy na aukcji za 30 zł i tez nie wiedzialam czy to naturalne ![]() pokrecilam je w sylwestra i do tej pory sa krecone, i mam teraz plan ide zrobic probe na pasemku z clipow zobacze co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau
tak one są śliczne,choć wydaję mi się że będą zbyt jasne jak dla mnie.
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie takie rude. Ale taka roznica mam spora miedzy gora a dolem Tylko u mnie nie ciemniejsze pasemka a całość.Znalazlam takie w sumie byle jakie zdjecie ale widac kawalek ze u gory sa jasniejsze i ta roznice... tylko sa cieplejsze te wlosy. Jak dostane w koncu aparat to zrobie zdjecia ale narazie nie mam nic lepszego
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupowałam z cosmoshopu - wiele pozytywnych opinii słyszałam o nim, więc myślę ze są ok.Ale tak jak Twoje mają cieplejszy odcień niż moje włosy, też je sprawdze w najbliższym czasie szamponem fioletowym
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz powiedzmy poziom 8. I włosy w bardzo dobrej kondycji. Gdybyś może spróbowała z kąpielą rozjasniajaca, ale z niska wodą, max.6%, potrzymała krótko oczywiście obserwowała co i jak, a potem nałożyła Excelkę-jesli ja mam za jasne dla Ciebie, nałóż 9,13. Ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu. czekoladowo wstaw w końcu jakąś dobra fotkę bo ja na tej nic nie widzę ![]() Princeska zaraz obczaję Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-01-14 o 00:21 |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowo
![]() potwierdzam to,co mówiłam na początku.. wszystko co ma ktoś inny,jest lepsze od mojego śliczne xdale ja nie patrze obiektywnie ![]()
|
#1520 |
|
Magda ;)
|
Z aukcji allegro
" Ponieważ są to włosy w pełni naturalne idealnie skomponują się z twoją fryzurą a ty uzyskasz wymarzona długość i objętość. Dzięki szerokiej gamie odcieni dostępnej w ofercie bez trudu dopasujesz kolor do swoich włosów. Natomiast jeśli postanowisz zmienić kolor fryzury , włosy Remy zareagują identycznie z twoimi naturalnym dzięki czemu uzyskasz w pełni naturalny i jednolity efekt."
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Princeska z aukcji wynika ze naturalne.
Ale teraz tak kręcą, piszą coś innego, mieszają naturalne i syntetyki, no masakra. Ale jeśli kolor zlapal, poszarzał to wg.mnie na pewno więcej w nich natury niż syntetyku. Aukcję już znalazałam i odpisałam
|
|
|
|
#1522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatka to jest w najlepszej sytuacji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swoje clipki mam sztuczne i zawsze jak je zdejmuje to rozczesuje delikatnie - nigdy po warkoczu nie zostawał nawet delikatny skręt i tez mi się wydaje, że pod wpływem temp by się rozpuściły a po myciu byłaby szopa Obstawiam, że to naturalki. Być może zostały jakimś woskiem opatrzone i dlatego tak błyszczą dopóki się to nie wypłucze? |
||||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau
Kąpiel rozjaśniającą robiłam w poprzedni weekend. cały proszek -25g, oxydant 30 g 9% ,no i ta woda,szampon,odżywka i na to farbka a10. Ojj zdjęcie nie odzwierciedla ich rzeczywistej kondycji. W rzeczywistości są suche,porozdwajane końcówki i kruszą się od końca. Dlatego daje im wytchnienia chwile
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka o tak spotka się z blond bunny a co
![]() Przyjeżdzajcie, bedziecie u mnie nocowały
|
|
|
|
#1525 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
pamiętacie jak kupilam kiedys clipy na allegro za 30 zł i pisalam wam,ze nie wiem czy są naturalne?? No to chyba są,bo zostawilam je teraz w szamponie joanny na 3 min i pasemko zrobilo sie takie fioletowe a te wlosy nie... i co ja mam teraz zrobić? |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem dzialaj z 9,13
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro sprobuje cos telefonem zrobic ale to tez srednio wychodzi ![]() Takie jedynie cos znalazlam zeby dobrze bylo widac wlosy, ale tylko gore
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pas startowy na włosach prawie ze Bo te ciemniejsze włosy sa na srodku, a nizej znowu mam jasniejsze ![]() O kurde, sorki za post pod postem ale byłam pewna że połączy... |
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym zrobiła tak: Jeszcze parę myć te doczepki traktowała Joanną. Jak to nic nie da - to próbnie na jednej doczepce spróbowała ufarbować - jak wyjdzie kupa to już będzie wiadomo, że naturalne nie są. Wtedy albo pochodzisz w nich dopóki się nie zniszczą albo zdejmiesz od razu. A już na pewno tzreba będzie stosowny list napisać do Pani/Pana z allegro który Ci to wcisnął |
||
|
|
|
#1530 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie odesle ani nic,bo to juz uzywane... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ja zdjęc z twarzą chyba nie wklejalam, hmm zaraz poszukam zdjęc, ale nie sadze ze moje masz na mysli.