|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
A to moje dziecie najukochańsze!!!
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
drogie koleznaki wizażanki... ja was czytam, ale pisac wole na fb... i chyba nie szybko mi sie odemni
![]() a propos kolazu... to nie wiem czy mam juz wszytskie zdjecia... jutro skleje z tych co mam... najwyzej bede doklejac ![]() fem... zamiast żale wylewac to Wal z pytaniem na fb... tam na pewno nie zostanie ono pominiete ![]() Klarissa... no brawo brawo mamuska...rozmieszyc moje dziecko to nielada sztuka...
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi już ząbki? ałć, to będą wesołe nocki
mam nadzieje, że Tymek będzie litościwy ![]() Kotekk jaka słodka kluseczka ![]() Czarna ja nie wiem jak ty to robisz ja przy jednym nie wyrabiam ![]() A Mszu pochłonął fb wracaj tu no natychmiast! bo tęsknimy ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ooo no i przylazła
|
|
|
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie marchewki chyba miałam pecha bo na półkach sklepowych nie widziałam żadnej z tych co wymieniłyście ![]() A gdzie ten filmik ze śmiejącą się Natalką? Bo ja chyba przeoczyłam ![]() Cytat:
Fajne fotki ![]() Cytat:
Czapeczkę zakładam po kąpieli na czas ubierania, karmienia i odbijania. Później do łóżeczka spać, już bez czapeczki. A zakładam bo Dagusia ma b. długie włoski i takich mokrych może jej być chłodno. No i my kąpiemy z uszkami w wodzie, więc lepiej żeby ich nie przewiało dopóki nie wyschną. Cytat:
Cytat:
Przecież to bardzo mało? Jak dodamy słaby przyrost wagi do marudzenia i częstego wstawania w nocy- to mi wychodzi głód. W pierwszych tygodniach przybierała dużo, bo może miałaś więcej mleka no i potrzeby dziecka były inne. Spróbuj podać te mm- możesz iść w każdej chwili do lekarza i zapytać co i jak. Albo zacznij podawać bez konsultacji. Jeśli nie ma skazy to jakiekolwiek mleko modyfikowane początkowe od urodzenia- "1"-ki. My podajemy Bebilon bo po Bebiko bolał brzuszek. Witaj! I jak to jest mieć dziewczynkę po 3 synach Szkoda, że chłopaki tak chorowali. Ania fajniusia- niezłe ma pultaski.
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
INFRANVIEW (kliknij ten napis a progam powien pobrac Ci sie do kompa) procz zmniejszania zdjec, ma mozliwosc edycji zdjec (na czarno biale, zmienienia kontastu, nasycenia barw, jasnosci itd) gabisun... no ja tez tesknie wlec na fb czesto jestem online
|
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a sama spróbuj tej gruszki jest przepyszna
|
|
#3038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
spolszczenie trzeba to tez zainstalowac. jakby sie nie zmienilo od samej instalacji to pozniej zmieniasz Options->Properties/Settings...->language i wybierasz polski
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki w imieniu Majci
a tatus to by mnie chyba zamordowal jakby sie dowiedzial gdzie wrzucilam jego zdjecie dzieki a jakie ma goloneczki |
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Ok, no to się wysilam
![]() Nie ogarnę wszystkiego, więc odniosę się do postów z wczoraj i dziś ![]() Weronisia, Pascal faktycznie na tym zdjęciu ma rudawe włoski, ale Boryskowi też takie pod światło się wydają czasem, a rudy przecież nie jest i nie ma po kim być ...nawet listonosz brunet Także to raczej kwestia oświetlenia lub po prostu przekłamane kolorki na zdjęciu. Mam nadzieję, że Pascalowi wkrótce się kupki unormują, bo musi to być męczące zarówno dla niego, jak i dla Ciebie. aaneczka1984, rozwalił mnie Twój Dominik z tym przygotowaniem do zmiany pieluchy Zdjęcia świetne.Borysek wprawdzie nie śpiewa przy zasypianiu, ale za to mamrocze coś do smoka. Pewnie narzeka na matkę ![]() hagar1, Ty to się kobieto wykończysz z tym wstawaniem. Współczuję i mam nadzieję, że Twoje maleństwo jak najszybciej da Ci odpocząć nocami. Swoją droga, ja tam bym się nie męczyła tak, tylko dała to mm, na spróbowanie. Bo mleka naprawdę mało ściągasz. Pewnie już pisałaś, ale próbowałaś jej podawać herbatkę uspokajającą? Może za dnia mała ma za dużo emocji i potem to przeżywa we śnie? Może ja "przeciążasz" zabawą za dnia? Zezowanie zdarza się do roku, więc nie masz się co martwić. Sporo tu dziewczyn, które karmia piersią i podają dzieciaczkom słoiczki. Np ja Młody to uwielbia. Dawniej już w 4 miesiącu się rozszerzało dietę, więc czemu teraz, w 5 miało by to zaszkodzić?kasienka1701, macie, kurczaczek, przekichane z tym usypianiem... Lenka*, pomysł z laurkami świetny i naprawdę super wyszły - mój tż wpadł na to samo. Tylko on chce odbić również rączkę W niedzielę będziemy próbować.Co do ząbkowania... ja nadal nie wiem, czy to ząbki czy nie. Nic nie widzę na tych dziąsełkach. Klarissa, rozwaliło mnie to prasowanie pampersów pandziolka, Borysek też miał spłaszczoną główkę z jednaj strony, bo zasypiał patrząc w lewo i tak samo za dnia robił - zawsze w lewą stronę. Dożo go nosiłam, żeby tej głowiny nie gniótł dalej, no i zabawiałam non stop z prawej strony. Kładłam go na macie i siadałam z prawej. Machałam zabawkami, żeby tylko głowę obrócił. Jak leżał np w wózku, to mu ta głowę przekręcałam. Wnerwiał się, ale w końcu zaczął kierować głowę tez i w druga stronę, no i teraz ta główka jest prawie równa. Jeszcze tylko troszkę mu zostało do wyrównania ![]() A pępek też mamy ciemny w środku, ale dorosły - kwiatuszek. A może Wojtuś ma skok? Nie wiem, czy w nie wierzysz, czy nie, ale Borysek też miał ostatnio kiepski okres, a od kilku dni zasypiał po kąpaniu i budził się o 21 i nie dało się go uśpić aż do 23-cycem (wcześniej nic to nie dawało).Szczęśliwa, bardzo ładna ta fotoksiążka dla dziadków. Super pomysł i wykonanie. gabisun, masakra z tą reakcją na szczepienie (jeśli to nie zasługa kupala). Super, że pępek wrócił do normalności. Kinia będzie mogła w wakacje śmigać w bikini ![]() waniliaania2009, na ciemieniuchę pediatra poleciła nam parafinę. Smarujesz głowę, jak oliwką, a potem szczotkujesz (duuużo lepiej sprawdza się grzebyczek dla niemowląt- trzeba tylko być delikatnym). Ja smarowałam pół godziny przed kąpielą, potem czesałam grzebieniem i do tego szczotką. No i myłam głowę szamponem. Zeszło w ciągu kilku dni. Kleiki i wszystko poza herbatkami i mlekiem najlepiej jest dawać dziecku łyżeczką Kalex, Borysek wierci się przy cycku do tej pory, jak ma puścić bączka. Nie potrafi wtedy pryknąć na spokojnie. Ja z tym nic nie robię. NIKaP-n, jestem z tego samego miasta co elenka1 i u mnie tez położna/lekarz czy pielęgniarka nie była. dra, trzeba było tego lekarza opieprzyć ![]() Zuziczka, bidulko Mam nadzieję, że z Olkiem jednak wszystko jest ok.fem, brudek z marchewki mi zszedł, jak pomoczyłam bodziaka w wodzie z lovellą-płynem do prania. Wlałam tego sporo do wody i na plamę, no i po kilku godzinach nie było śladu. Tylko ja to zrobiłam od razu po ubrudzeniu, więc głównie dlatego zeszło. Plama się nie wżarła w materiał. IlonaN2, pampers active baby są od dzis w tesco w promocji za 99,95zł. Roz 3 to 186 sztuk, roz 4 to 162. Nie wiem jak inne. Super Twój TŻ wymyślił z tą kąpielą. A grafik, cóż. Jeśli to pomoże, to czemu nie ![]() malwina1204, ja zaczęłam od jabłka Hipp, potem sok jabłkowy, marchewka, brzoskwinia. Swoją drogą, sok jabłkowy bobovity i hipp- nie ma porównania. Bobovita ma chyba tylko 50% soku z jabłek. Hipp zdecydowanie smaczniejszy. ninaad, moje zdanie nic nie wniesie- kostium numer 3 1 i 2, moim skromnym zdaniem, mogą Ci piersi zgnieść jedynie, a nie podtrzymać ![]() Nie chwal dziecka na forum, bo się zepsuje! ![]() elenka1, a kiedy dajesz małej te herbatki? Po jedzeniu, przed, czy pomiędzy? Może ma pełny brzuszek i dlatego nie chce pić? Albo jej nie smakuje? czarnaelizabeth, masakra z chorą 3 dzieci. Dobrze, ze Ania nie podłapała nic gorszego. Ja nie wiem, jak Ty dajesz radę... Maluszek piękny ![]() forssiczka, 6kg w 3 msc to sporo/w normie. Borysek ma 4msc skończone, a ważył 2 tyg temu 6,5kg Pomidora, ja tam tego zakazu pionizowania nie rozumiem, ale ok, niech będzie, że szkodzi. Staraj się robić, jak każą i będzie cacy ![]() Z mężem na pewno się ułoży. Wiele z nas ma teraz kryzys w związku i to normalne, kiedy jest małe dziecko. U nas jeszcze spięć nie było większych, bo coś mąż zawsze milszy, jak ja planuje go opierniczyć i chodzę zła. I, o dziwo, wtedy robi, to co ja bym chciała, żeby robił na codzień. I nawet nie muszę nic mówić. kotekk81, dobrze, że już po szczepieniu. Córcię masz śliczną. A to lekarka kazała to mm podawać? tzn, dokarmiać? mszu, ja, niedobra, nie dałam jeszcze zdjęcia. Jutro zrobię ostatnie podejście i coś już wstawię, żeby nie opóźniać. 2 godziny pisałam, aż się Borysinka zbudził przez bączki i od 30 min piszę z nim na rękach Co u nas to napiszę już jutro, podczas którejś z drzemek. Dobrej nocki mamusie
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2011-01-13 o 22:47 |
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja chyba nie będę pisać co i jak dosłownie bo bym tak bluzgała ze ho ho Ogólnie noc znowu do dupy i nie wiem co temu mojemu dziecku w dzień jest pięknie uregulowany , bawi się gada .. a wczoraj po kąpieli zjadł 2 cyce chwile się pobawią i zjadł jeszcze i to było o 20.30 a o 23.30 wstał już na jedzenie Taki był napchany a ciągle chce jeść I chyba te skoki to wielka ściema bo nam dziś się kończy 12-ty tydzień czyli koniec skoku powinno być .....wrrrrrrrrr jestem zła i łeb mnie boli
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wczoraj podalam Dawidkowi marchewke i dzis zrobil kupe taka prawie twarda. Czy tak ma byc? czy trzeba cos innego podawac np jablko w ten sam dzien? On kupy robi codziennie, ale ta konsystencja mnie zastanawia.
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Maja jak zjadla o 21 to obudzila sie tradycyjnie o 2:30, zjadla, pokrecila sie w lozeczku, ze trzy razy zagral konik z fisher prica i usnela. Obudzila sie 6:15 z wielkim placzem (chyba jej sie cos przysnilo bo to takie zawodzenie bylo hihi) wzielismy ja do naszego lozka zeby sie uspokoila i usnela nam do 8:30 tylko ja sie nie wyspalam bo bylam na trybie "czuwanie" bo nie umiem z nia spac ![]() a teraz zjadla, siedzi w lezaczku i zali sie tatusiowi jednoczesnie probujac poogladac tv cwaniara mala ![]() Cytat:
dzieki a z tym mlekiem to bylo tak ze zapytalam lekarki jakie mleko powinnam kupic bo mam coraz mniej swojego i chcialabym miec jakies mm w domu w razie jakby mojego braklo i ona polecila mi Bebiko i Hippa poczatkowe i akurat Hippa miala w gabinecie to nam dala narazie cos tam mojego sciagam wiec Hipp jest w razie "w"a teraz ide na sniadanko bo Tz zrobil ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja długo szukałam naklejek w kształcie serc, w końcu dostałam w kiosku.. ale można jakieś kwiatki itp. ze zwykłego papieru kolorowego powycinać (najlepiej kupić taki samoprzylepny). Ewentualnie w pasmanterii można dostać śliczne ozdóbki do naklejenia Twoja Maja ma takie policzki jak moja fajniusiaCytat:
fajny kolażyk Cytat:
poza tym radzę dopajać jak już podajesz warzywka.
|
|
#3047 | |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie,
u mnie nocka bez zmian, czyli niekończące się karmienie. szczęśliwa, ycnan dzięki za rady. wczoraj zastosowałam eksperymentalną metodę zasypiania. wykąpałyśmy się o 19.20 potem zjadła i zasnęła przy cycku ale po 35 minutach się rozbudziła, dałam jej smoka, przez kolejne 30 min przysypiała ale ostatecznie obudziła się i płakała, to znów dałam jej cycka, zjadła aktywnie i znów zasnęła wspomagana smoczkiem, po godzinie się obudziła ja jej znów cycka, znów zasnęła, za kolejną godzinę to samo. i skubana jadła, więc może to jednak głód. chyba jednak spróbuje z tym mm. może w tygodniu pójdę jeszcze ją zważyć, jak znów się okaże że mało przybrała to zacznę podawać na noc butelkę. Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj to podłożyłam mu książkę pod materac z tamtej strony.strasznie się wkurzał,ale ostatecznie głowa sama mu leciała w tą dobrą stronę ![]() a co do skoku to już sama nie wiem.to już baaaardzo długo trwa w poniedziałek muszę się zapisać na szczepienie i wtedy wszystkiego się dowiem.ale dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
dalam jabluszko i zrobil 2 -ga kupe juz luzniejsza
czyli dzis juz dwie hehe, a moze to druga czesc tej twardej co byla rano ![]() A jak dajecie jabluszko czy marchewke to ile potem czekacie aby dac mleko? moj maly zjada ok 1/3 sloiczka wiec jest glodny. Nie wiem czy od razu podawac mleko. Moja mama powiedzila ze nie wolno od razu bo mi zwymiotuje i zebym sama zjadla marchew i popila mlekiem
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Hagar no ja mam nadziej że to przejściowe.... U nas tez smoczek nie działa No może na 10 minut
Kotekk i na też tak było prawie od początki a teraz wszytko szlag trafił z tym spaniem Waniliaania podaj jeszcze jabłuszko Ja wprawdzie jeszcze nie podaje nic ale któraś dziewczyna o tym na forum pisała Miałam iść do lekarza na kontrola po południa ale jak zadzwoniłam to mi powiedzieli że jest dużo dzieci chorych i zaproponowali wizytę rano u nowej pani Dr i poszłam bo tylko do osłuchania Bardzo miła i fajna pani Dr Osłuchowo wszytko ok za tydzień najprawdopodobniej do szczepienia nas dopuszczą ... I co zapytała mnie o kupki więc jej mówię że ostatnio była jedna ana 7 dni a teraz jedna na 4 i w dzień jak ją robi jest niespokojny ona mnie się pyta czy ja jem dużo marchwi A ja jem prawi codziennie albo z zupy gotowana albo an parze i to podobno jest przyczyna ... No i powiedziała (i to do dziewczyn z Krakowa) że niektóre przychodnie odwołują szczepienia prze z AH1N1 i zabroniła brać dzieci do skupisk (galerii, sklepów i tym podobnych ) |
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na żywca widać je bardziej.Jak się urodził, to wyglądało na blond i to by pasowało. A po paru tygodniach właśnie pod światło zobaczyłam, że się mieni na złoto/rudo. A teraz to widzę tylko ten rudy. Mam jednak nadzieję, że ostatecznie zostanie blondaskiem tak jak reszta rodzinki ![]() A co do biegunki, to już mi się nawet nie chce o tym myśleć Zmieniłam wode z powrotem na tą z kartonika dla dzieci i nie ma poprawy. Tylko tyle, że nie jęczy, jest spokojny, pogodny. Ale biegunka jest nadal. Cytat:
Po jabłuszku to bym nie dała mleka, bo wyobrażam sobie reakcję kwaśnego jabłka z mlekiem. Ale po marchewce czemu nie. A marchewka ma działanie zatwardzające. Możesz rano dawać marchewkę, a np. po południu jabłuszko. Ilona współczuję nocki. U mnie podobnie. Pascal budził się już po 2,5 godziny. |
||
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
waniliaania2009, ja też zapchałam Boryska marchewą
Teraz musze lecieć do sklepu po jabłuszko bo się skończyło A w miedzyczasie Boryskowe zdjęcie
|
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć i mam trochę do nadrobienia, ale więcej nie dam rady, bo Młody wpadł w jakąś małą histerię. No i idziemy zaraz na spacer. To tak po króce. Później dokończę...
fem, i nie pomogło gotowanie pieluch? Rozmawiałam ze szwagierką i ona gotowała je w garnku razem z Vanishem i wszystko jej schodziło. Nawet niektóre ubranka też gotowała po marchewce. Juz wcześniej pisałam, że mojej chrześnicy zęby wychodziły 5 miesięcy ![]() IlonaN2, mój Franke sie śmieje z dzwiękiem już od jakiegoś czasu. Normalnie, to jest najpiękniejszy śmiech jakikiedykolwiek słyszałam, chociaż robi to bardzo komicznie i jak ktoś "obcy" to usłyszy to aż sie pyta co on robi ![]() A co do poprzedniej nocy to Franek też strasznie dziwacznie wstawał i byłam prawie nieprzytomna, bo położyłam się o 1, a on przed 2 już wołał cycka! O dalszych pobudkach nie wspominam, bo aż dostaje gęsiej skórki na samą myśl... gabisun, współczuję zachowania Małej po szczepionce! Mam nadzieję, że już wszystko w porządku ninaad, a dlaczego Tż nie chce Ci dawać samochodu? Jak dla mnie kostium nr 2 ![]() Lenka, laurki są rewelacyjne! Miałaś pomysł ![]() Klarissa, Natalka pięknie się śmieje ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Na to to chyba nie ma żadnej reguły ![]() My dajemy jedną dla dziadka i babci i drugą dla drugiej babci i dziadka, a też mamy dwie prababcie i jednego pradziadka, ale to sobie odpuszczamy... Cytat:
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja się pochwalę moim bejbe leżącym na brzuszku w miarę grzecznie (rzecz niesłychana,więc trzeba było to uwiecznić)...
|
#3055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do podkreślonego, to się pośmiałam, bo jak mój wstanie w nocy co tyle, to uważam się za nie wiem jaką szczęściarę a co, pochwalę się: wczoraj zasnął ok.22.20 i obudził się za 15 trzecia! Lenka -prześliczne laurki; ja idę na łatwiznę i podarujemy dziadkom foty w ramkach, tym bardziej,że 1 babcia sama wręczyła ramkę jakiś czas temu i upomniała się o zdjęcie wnuka malwina Amelka fajna śmieszka, a co do zmniejszania zdj. to nawet nie musisz miec programu, wejdź tutaj: http://zmniejszacz.pl/ ycnan jak się chłopinka ładnie opiera na ramionkach
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Forsiczka ale ty karmisz piersią? Bo wtedy to normalne, że twoje dziecko częściej się budzi.
Jak Pascala karmiłam, to budził się równo co 2 godziny i marzyłam, żeby pospał chociaż 2,5 ![]() A teraz karmię go tylko mm i on śpi 5 godzin, a potem 3-4. A więc te 2,5 to był dla mnie koszmar ![]() A co do biegunki, to nie myślę, żeby to było od mm, bo dostaje je od samego początku. Więc dlaczego nagle po 2 miesiącach miałoby mu zaszkodzić? A poza tym ja nie mogę mu dać innego mleka, bo on musi dostawać AR. Jedynie mogę spróbować zmienić firmę, ale nie sądzę, żeby to była wina mleka. |
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ze on urodzil sie tez z ladna waga z tego co widze ponizej twojego wpisu, wiec dla niego te 5600 w 6 tyg sa ok
|
#3058 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pomidora- wczoraj zaczęliśmy nowe mm (bebiko HA na zmianę z bebilon pepti), więc słoiczki dopiero za tydzień, bo mam obawy co do tego mleka, że może Oli nie podpasować . I dzięki za opinię dot. kostiumu Cytat:
Lenka dzięki za opinię dot. kostiumu Cytat:
A jak zwróci to będzie już wiadomo na przyszłośćbo to jego samochód, a ja jestem beznadziejnym kierowcą. Tzn może nie aż takim beznadziejnym, prawo jazdy mam od kilku lat ale baaaardzo mało jeżdżę, a jeśli już to raczej z TŻ na siedzeniu pasażera. No ale jak mam się wprawić jak nie mam auta? (planuję zakup ale to dopiero może ze 2 lata) |
||||
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak przynajmniej podejrzewam, bo jemu sie nigdy jeszcze nie ulalo ani nie zwymiotowal......Znalazlam na swoim kompie super program. Ze zdjec mozna zrobic taki filmik, historie robie wiec ze chrztu ze zdjec z kosciola. Tylko sie zastanawiam jaka muzyke podlozyc aby pasowalo. Co byscie daly?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-14 o 11:56 |
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do kostiumu- właśnie zamówiłam nr 3, bo:
-jest trochę tańszy niż 1 i 2 -znalazłam mój rozmiar 3-doczytałam, że ma wbudowany stanik, czyli jest szansa, że cycki nie rozlezą się na boki ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- no tak, to być może od tego zmieszania |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wracaj tu no natychmiast! 

Mam nadzieję, że z Olkiem jednak wszystko jest ok.
Taki był napchany a ciągle chce jeść I chyba te skoki to wielka ściema bo nam dziś się kończy 12-ty tydzień czyli koniec skoku powinno być .....wrrrrrrrrr jestem zła i łeb mnie boli