|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
WERAA jak lecą ci wody to w ciągu doby może dojść do zakażenia a to jest groźne dla dziecka, co ci szkodzi iść na IP i poprosić o badanie czy nie sączą ci się wody, egzamin nie ucieknie... no ale to moje zdanie |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Aaa i jeszcze jedna zmiane u siebie zauwazylam...ale nie wiem czy to ma zwiazek ze zblizajacym sie porodem... Mała chyba zmienila troche swoje ulozenie
bo jak leze na plecach to mam wklesly pepek a juz od kilku miesiecy mialam przeciez caly wypukly... A jak mi wyjdzie znowu, to jest skierowany w dol...
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
weraa brak mi słów......wiem, że egzaminy ważniejsze ale chyba zbyt lajtowo podchodzisz do tego, że jesteś już na końcówce ciąży
![]() Jeśli nie chcesz żeby Oliwce coś się stało idź na Izbę, bo tak jak mówi Gabishing jeśli sączą Ci się wody może dojść do zakażenia dziecka. A tego chyba nie chcesz????
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Ja na krotko bo mi sei goscie zapowiedzieli, dwa brzdace przyjada - jeden 2 a drugi 3 miesieczny... to sie naslucham i znow bede mowic mojej malej zeby siedziala jak najdluzej w brzuchu!
makupistko ja tez juz wierzylam ze ty sie rozpakowujesz! Ale spokojnie nei stresuj sie w koncu wyjdzie, wyjsc musi bo tam nie zostanie, dodaj do terminu dwa tygodnie i powiedz sobie ze wtedy urodzisz, a na pewno Cie zaskoczy! lilijko ty to nocny marek jestes... ja o 23 grzecznie spac poszlam i o 8 wstalam ![]() Moj gra w tenisa na wii, ale marudzi ze chce jakies tam strzelanki, ale to drogie strasznie, wiec musi zapomniec, wiec wymysla ze na urodziny mi kupi, na walentynki, albo na urodzenie dziecka, tylko po co mi? Ech faceci... MIlego dnia, a ponuro strasznie za oknem
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Enia kurier dostał za swoje
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale praktyczny prezent ![]() ja to nie dostaję w ogóle prezentów......... a on zawsze.... ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
bez komentarza.......
|
||
|
|
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
"na oko to chłop w szpitalu umarł" - jak mawiała moja babcia WERAA najpierw panika że u ciebie nic się nie dzieje nie masz rozwarcia i miękkiej szyjki a jak coś się dzieje to Ty wyjeżdżasz z tekstem że masz egzaminy i lekarza 24 stycznia... rusz się do szpitala albo nie zawracaj gitary bo my się tu chyba wszystkie bardziej o Oliwkę i Ciebie martwimy niż Ty sama - wybacz ostre słowa ale poprostu ręce mi opadają jak czytam czasem co napiszesz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Laski, miłego dnia ja lecę pracować i załatwiac ostatnie "biznesy" przed porodem, potem wieszanie półek i moge rodzić hihihihih nie jeszcze nie chcę ![]() przypilnujcie WERY żeby poszła na IP i dała spokój z egzaminem - dziecko i zdrowie ważniejsze ![]() nie napiszcie tu znów z 10 stron dobra?? pliska... |
|
|
|
#3010 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Melduję się w dalszym ciągu 2w1 (wczoraj mi minął termin, e_rosa zazdroszczę )... Dzisiaj będę dzwonić do gina, zobaczymy co mi powie, bo on był pewny, że pod koniec tego tygodnia coś się zacznie... A tu na razie nic :/Mój TŻ to ostatnio gra w Fallaut, nie wiem którą część, bo ma wszystkie + jakieś dodatki :/ Trochę pochmurno dzisiaj, ale zaraz może uda mi się tego śpiocha obudzić i chcę na spacer (sama nie lubię chodzić), ale że mu wczoraj powiedziałam, że jak sie nie ruszy dzisiaj (po 1 położył się spać jak mu marudziłam) to idę sama na spacer i niech się mnie szybko nie spodziewa, to może się podniesie z tego łóżka... Bo samej to on sie stara mnie z domu nie wypuszczać. |
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
dzień Dobry z rana!
Ja dziś w sumie sobie pospałam. Z wieloma przerwami, ale jednak;P Czy któraś z Was miewała w ciąży bóle w okolicy pępka? |
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
tak mysiopez ja mam czasem takie bole, w sumie to takie jak by klocia sa, myslalam ze to wina malej ze ona akurat tam sie wierci i pupa wypiera pepek...
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
bo mnie te bóle przesladują od kilku dni, a szczerze powiedziawszy nie mam jak spotkać się ze swoim lekarzem.
|
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
no moja gina mi powiedziała, ze wszystko u mnei pozamykane i że w sumie na azie mam ktg robić. Nic na razie nie ma o przyśpieszeniu porodu. Ona mówi że 3 tygodnie jeszcze mam czas jak się nic nie dzieje.
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
mysiopez mnie prześladują, takie jakby ciągnięcie od pępka przez podbrzusze. Ale to nic groźnego-nadwyrężyły Ci się się mięśnie(coś za szybko zrobiłaś czy coś)powinno przejść. Mi lekarz kazał nie panikować.
mój nawala w Footbal Manager'a. To jedyna gra która nie rozumiem, że może tak wciągać, no ale jak lubi ![]() normalnie szok w środe zamówiłam wieczorem koszule do karmienia z alle,wczoraj zostały wysłane a dziś o 10 listonosz puka do drzwi z przesyłką<wow> normalnie jestem w szoku. Poczta zwariowała ![]() wera Ty idź na IP!! najwyżej idź po egzaminie ale idź!! jakby (tfu tfu) coś się stało Małej to byś sobie przecież nie darowała, że nie poszłaś! |
|
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chantalle, gratuluję, Twoje szkraby rosną jak na drożdżach! ![]() Gabishing dzięki a ja dziś to mam taki humor że od rana najchętniej to bym tylko ryczała z bezsilności... byłam na poczcie i było tak gorąco że słabo mi się zrobiło i jak wyszłam to myslałam że stane i bede poprostu beczeć... pojawiają się co rusz nowe problemy finansowe i już pomału trace siły na to wszystko... słonecznego dnia w ten pochmurny i deszczowy ranek |
|
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za gratulacje Cytat:
![]() no wszystkie jesteście przemiłe dziewczyny, nic tylko Was wyprzytulać ![]() nie wiem dokładnie jakie bóle czujesz, mnie też boli, ale mi się wydaje, że to mnie skóra tak boli, ciągnie i piecze, jest taka napięta i rozciągnięta
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję tych problemów.......... wiem co czujesz.......... buziak w policho ode mnie i dzieciaczka, bo oczywiście wita się z ciocią agape nowy standard w moim domu - chcesz mieć ciepłą wodę, nagrzej sobie w garnku
|
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zabieram się za pisanie od jakiegoś czasu, ale weny brak, tak samo, jak do pisania planu pracy lic. nic mi się nie chce. chyba zamieniam się niedźwiedzia, dużo śpię... a jak już nie mogę to przesada w drugą stronę, bo śpię za mało... na dodatek TŻ nie dostał jeszcze wypłaty, miała być w pon, ale szef powiedział, że nie ma kasy... mam nie zapłacone rachunki, bo moja wypłata mała i nie starczyło na wszystko a do końca miesiąca jeszcze daaaleko... Wera, lepiej zgłoś się na IP... mi chyba też czop odchodzi, mam taki gęsty biały śluz...dużo go. inny niż zwykle, tylko, że to trwa kilka dni, to on???
|
||
|
|
|
#3021 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejo dziewczyny!! Witam Was z rana z super humorem
O 10.30 obudził mnie kurier - myślałam, że to te wałeczki z allegro, ale okazało się, że to wieeeelka paczka ciuszków, grzechotek i bucików, którą przesłał nam kuzyn męża z Warszawy Cytat:
.Lubi też GTA, ale to strzelanka no i ma wszystkie części Tomb Ridera .Cytat:
Cytat:
. Mi się dziś śniło, że w brzuchu mam chomika - pewnie Mały się wiercił w nocy i stąd taki głupi sen...babcia przyszła z nożem i chciała mi go wyjmowaćCytat:
.mysiopez - mnie ogólnie pępek swędzi okropnie, do tego czasami takie kłucia dochodzą, nie wiem, czy o takie coś Tobie chodzi. Idę zrobić sobie śniadanko w końcu! |
||||
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie
![]() Echo serduszka uff ok., rozwarcie na 2-3 cm. lekarz powiedzial, ze w kazdej chwili moze sie zaczac, powiedzial tez zeby nie odstawiac dzieci do babci, nie robic porzadkow itd. tylko szybko do szpitala, jak poczuje silniejsze skurcze, odejda wody, albo zobacze krew .Mala jeszcze glowka wysoko siedzi, ale powiedzial, ze w kazdej chwili moze sie to zmienic, ehh szkoda ze dokladnie mi nie powiedzial, mam sie liczyc w kazdej chwili, ale tak to do lutego moze trwac .Wazne, ze malutka (chyba, bo mala ginda znow kregoslup pokazala, wiec nie potwierdzil plci), moze spokojnie wychodzic i nic jej nie zagraza. No i malutka jest, bo ma 3100 dopiero, starsze siostry mialy 3240 i 3590, powiedzial, ze jakby dosiedziala jakims cudem do terminu, to tak 3400 wiecej nie bedzie miala. Ale z takim rozwarciem, to licze, ze tydzien, dwa dluzej chyba nie posiedzi.. A, moj TZ sie smieje, ze wedlug niego dzis mam termin , bo on tak przewidzial .Na lozku porodowym juz lezalam, wariowala na ktg tak ze szok, skurcze tez byly, ale tym razem je czulam, znosne sa i nieregularne poki co .Ja, troche w szoku jestem, bo ja do dzis nie wierze, ze w ciazy jestem, a tu za kilka dni, a moze wczesniej malenstwo bedzie po tej stronie ![]() Buzki nie pokazala, ale kregoslup i owszem, TZ mowi, ze mala oszustka, je za 3, a probuje jeszcze nam wjechac na sumienie ze same kosci tam ma :haha: |
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wera jesli odpadl ci czop i sączą sie wody to marsz na IP ,dziewczyny juz ci daly baciki . Mi kiedys tez wydawalo sie ze sacza sie wody ,wiec pojechalam zbadali mnie i okazalo sie ze to nie wody cale szczescie ale nikt mi nic z tego powodu nie wytykał ze przyjechalam z falszywym alarmem,no co prawda myslaly polozne tylko ze rodze ![]() Jejku znow mnie boli głowa
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szef mojego ten sam tekst puszcza, a ostatnio wymyślił, że jednak będzie wypłacał raz w miesiącu, czego nigdy nie robił...... ehhhhh i nie widzę tego płacenia |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w dupie ma, że wypłat nie dał, a jak nam prąd odetną to dopiero będzie... niby dzis ma dać, zobaczymy, ja już nadzieję straciłam ![]() Marlen, moja na 2 ostatnich usg też pokazywała kręgosłup i tyłek, buźkę chowała.
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam sie piatkowo. Własnie babcia z dziadkiem wyszli, odwiedzili mnie z dostawą świezych owoców i twarozku z rynku..mmm ale było dobre śniadanko. Teraz już jestem po prysznicu, w świezej piżamce ale nadal w łożku i juz was nadrabiam. Noc jakas mezcząca, budziłam się co chwle, miałam jakies dziwne sny, nawet wiem, że Wera i Cytrynka mi sie śniły ...ale jak to już nie pamietam, jak sie przebudziłam to pamietalam a rano juz nic..w sumie przez to wstawanie w nocy mam tyle róznych snów...fajnie tak..obudze sie na siusiu i ciesze sie bo akurat ten sen mi nie odpowiadal wracam zasypiam i jest nastepny..to lepsze jak dvd
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Madelim moja za kazdym razem kregoslup wystawia, pupe nawet nie wiem, bo lekarz powiedzial, ze plci nie moze okreslic, ale TZ wlasnie mowi, ze pupe i owszem wystawila
.Ja, mam nadzieje, ze plec sie nie zmieni, no tak nastawiona jestem na dziewczynke juz, ze chyba jakiegos szoku bym dostala .Wera marsz na IP!, z wodami nie ma zartow, a lepiej isc raz za duzo, jak za malo, naprawde !, tu o Twoje dziecko chodzi!. Nic ja zmykam po dzieciaki, z nimi na zakupy, do Mc Donalda, (bo inaczej nie ide rodzic :P), a pozniej odpoczynek w domu, jutro mam zamiar spac do oporu .Jakos ciesze sie, wizja ujrzenia niedlugo malenstwa, byle tylko nie w czasie kiedy odbieram mlode ze szkoly , tak moze sie rodzic kiedy chce
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
Justine - chyba sobie zacznę zapisywać komu i jak się śniłam, hehe
. Ciekawe, jak mnie sobie wyobrażacie .Wiecie co, wczoraj wieczorem mąż robił mi fotki brzucha z komórki i na jednym widać nóżkę Małego Co do wypłat i premii męża - u niego jest dziwna sprawa - ma szefa w Toruniu, szef szefa jest w Bydgoszczy (bo gazeta męża jest spółką z inną, Bydgoską), a tak ogólnie właścicielami spółki są Niemcy, którzy raz na ruski rok przyjeżdżają na "inspekcję". I tak szef z Torunia jest do rany przyłóż - super człowiek, co obieca to zrobi i dopilnuje, ale już ten z Bydzi ma fochy straszne czasami...na razie mąż nie narzeka, ale zobaczymy od Lutego, jak dostanie ten awans, dojdzie mu roboty na pewno, a jakie za tym pieniądze pójdą - to się okaże, mam nadzieję, że go jakoś docenią .
|
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie tez czasem masakra - moze, nie ze dol taki, ale nerw, ze ho ho ![]() Przedwczoraj np. nie moglam zniesc ani siebie samej ani niczyjej obecnosci |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

)
bo jak leze na plecach to mam wklesly pepek 

bez komentarza.......
)... Dzisiaj będę dzwonić do gina, zobaczymy co mi powie, bo on był pewny, że pod koniec tego tygodnia coś się zacznie... A tu na razie nic :/

.
a do końca miesiąca jeszcze daaaleko...