![]() |
#271 |
BAN stały
|
Dot.: Intercyza (przed)małżeńska??
Tam słusznie. Demagogia jak się patrzy. Gdyby przyjąć, że to na poważnie. A to było pół żartem przecież. Moim zdaniem to całym żartem nawet
![]() EDIT: Czy tam z przymróżeniem oka ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-14 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co racja to racja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
wiesz. To jest tak. Ja sobie moge taki śmeich przez łzy uprawiac, bo w gruncie rzeczy mnie to AŻ tak nie dotyczy i nie muszę cały czas do tego powaznei podchodzić.
Mówiąc: nie dotyczy, mam na mysli to, że nie mieszkam w Polsce i mimo tego, że i tu strach emerytalny w oczy zaglada, to jakos to będzie. Bo ja, tak powiem szczerze, na emeryturę jako taką nie liczę specjalnie, fajnie jak bedzie i fajnie jak mi starczy na chleb. Ale zabezpieczam się na starość inaczej. I tak całkiem na poważnie. Nie liczcie chłopcy i dziewczynki na emerytury ale juz teraz oszczędzajcie, inwestujcie, zabezpieczajcie się na starość. I to dotyczy wszystkich a nie tylko tych nieaktywnych zawodowo.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-01-14 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-14 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2011-01-14 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
jak tak was czytam, to się załamałam i płakać mi się chce.
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- tjaa kobieta nieaktywna zawodowo urodzi 5 dzieci nieaktywnych zawodowo które będą mieć swoje 5 dzieci nieaktywnych zawodowo i niby z ... wezmą pieniądze dla prababki? ![]() zgadzam się z postem 276. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łatwo mowic, zabezpiecz sie, a ci co tego nie robia to nawiniacy zyjacy jutrem, ale przy przecietnych zarobkach w Polsce to albo bede sie zabezpieczac na starosc ale nie miec dzieci i wynajmowac jeden pokoj, albo bede miala glodowa emeryture. wybor jak dla mnie za trudny. no i wiadomo, zaraz sie odezwa glosy, ze trza sie bylo ksztalcic i piac w gore coby jakims menadzerem zostac i nie martwic sie o kase, ale ktos musibyc pielegniarka, nauczycielka, panią na poczcie etc. Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-01-14 o 11:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie daj Boże, aby jakieś paskudne choróbsko się na starość nie przyplątało, bo wtedy i emerytura w aptece zostanie. Cytat:
Cytat:
![]() Naprawdę bardzo mi miło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ale mi radości dostarczacie tym wątkiem
![]() A zastanawiałyście się kiedyś dlaczego mężczyźni nie zakładają takich wątków na forum ? Tzn. na temat intercyzy, z czego się utrzymać, jak mieć dzieci kiedy się zarabia 1200, z czego będę żył na starość ? ![]() A w ogóle to mi dziś plecy przewiało i jest mi bardzo źle, nie mogę się ruszać. Taka chwilowa, samotna starość (dobrze, że chociaż pieniądze mam). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mojego TŻta jest bankowcem, więc trochę wiem, jak to bywa ![]() Cytat:
Dla mnie chyba prawie żadna praca na etacie nie może być pracą pewną, nawet w budżetówce, bo kto wie, czy jakiejś reducji nie będzie. Chyba, że ktoś jest naprawdę wysokiej klasy specjalistą. W lepszej sytuacji będą moim zdaniem osoby z własnym interesem, ale też w biznesie różnie bywa. Pewność bywa niepewna, jak to wieszcz głosił. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz modne jest takie gadanie, że każdy powinien sam zatroszczyć się o swoja emeryturę. ALE Z CZEGO? Ile jest osób naprawdę dobrze zarabiających, których na to stać? 20%? Poza tym młodzi ludzie, jak mają te 20 czy 30 lat, to często tak hop siup, co tam ja nie zaoszczędzę na emeryturę...a potem to jednak różnie bywa. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak pójdę do pracy od października (póki co siedzę na rocznym zwolnieniu lekarskim), to moją pensję pochłonie uczelnia + wynajęcie jakiegoś lokum z TŻtem a i podejrzewam, że czasem będę musiała poprosić rodziców o pomoc. Choć mam nadzieję, że nie będę już musiała ich obciążać i że moja skromna pensyjka + pensja Tż wystarczy. Nie liczę nawet, że mogę dostać więcej niż 1386 zł brutto, ale to tak, jakby podawać długość członka wraz z kręgosłupem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||
Zakorzenienie
|
Nie gloryfikuję.
![]() Jak to jest, że nawet jak człowiek napisze <żart> to znajdzie się parę osób, które się i tak napuszą? ![]() Cytat:
![]() Ale i to sie skończy. wiecie to jest strasznie dołujące niestety, że lepiej to juz było. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem, pytam
![]() (mam teorię taką, że dlatego, że to kobieta jest murzynem Europy i to ona się tym wszystkim przejmuje, dlatego mężczyzna już nie musi, ale co ja tam wiem, nie mam ani mężusia, ani dzieciątek, ani kredytu, prawda). Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Chyba ją jednak zostawię do końca zimy, bo kurde, coraz gorszy mam nastrój, jak nie snieg to deszcz, albo gadanie o emeryturze ![]()
![]() |
![]() |
#288 | |
BAN stały
|
Dobre
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A w Polsce jeszcze nawet nie zdążyło być lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przestańmy już, bo się tu wszystkie zaraz powiesimy z rozpaczy ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-01-14 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
BAN stały
|
Cytat:
ało lepiej. A Polakom nawet nie bywało. Generalnie rzecz biorąc. W moim mieście widuję generalnie dwie grupy emerytów - turystów: Niemców, co przyjeżdżają turystycznie i dla fanu i Polaków, co zjeżdżają autokarami do radia maryja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
wielka orkiestra świątecznej pomocy się przekwalifikuje z dzieci na emerytów
![]() |
#293 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tak patrzę na niektórych emerytów to już teraz powinni wzbudzać. wiecie jaki ostatnio, będąc w Polsce, widziałam patent u pani byłej przez całe zawodowe życie szanowanej i lubianej przez uczniów nauczycielki, obecnie emerytki, której emerytury nie starcza (już dziś) na życie? Otóz, rzeczona pani, wode w wannie zostawia po myciu i tą wode nabiera wiadrem i spłukuje toaletę. Bo jej nie stać na rachunki za wode i oszczędza jak moze. ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, widać czasem, jak starsi ludzie przeliczają sobie pieniążki przy kasie, żeby starczyło na te kilka drobiazgów. To się przeciez serce kraje.
A jeszcze na domiar wszystkiego wielu z nich daje się robić w bambuko Rydzykowi albo własnej pasożytniczej rodzinie (typ babcia Kiepska i jej zięć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-01-14 o 12:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na starość zostanę sama, sfrustrowana, i zje mnie mops ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż znając nasz kraj to bogatsi emeryci by wtedy wyludzali to dożywianie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.