Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 12:52   #421
martinia
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

Aż jestem w szoku co mówicie o Pandorowych sklepach! Brak jakiegoś koralika to ja jeszcze rozumiem ale bransoletek? Żenada. Nie dziwię się że jesteście wkurzone... Nie rozumiem dlaczego tak się u Was dzieje. Ja na Pandorę w Poznaniu złego słowa powiedzieć nie mogę, może akurat udaje mi się trafić na upatrzone koraiki, ale zawsze jak jestem oglądam bardzo dużo tych które mi się podobają, nie zdarzyło się żeby jakiegoś nie było. Panie też są miłe, zawsze doradzą, podpowiedzą który koralik będzie pasował bardziej (jak nie wiem na któy z kilku się zdecydować - tak np. było z serduszkami z ciemną masą perłową) i pochwalą się w ramach inspiracji swoimi kompozycjami
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:52   #422
sylwek73
Raczkowanie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o klub to uważam, że powinny być w nim osoby które faktycznie kojarzymy z tego wątku, które się udzielają i widać że szaleją za koralikami/charmsami. Nie wystarczy napisać posta, że się nas czyta i lubi pandorę czy trolle by wejść do klubu. Ale oczywiście zachęcam do ujawnienia się i dołączenia - najpierw - do tego wątku, a w przyszłości i głębiej
Jeśli chodzi o mnie to nie dążę do wstąpienia do klubu, to byłoby nie fer, przecież się nie znamy. Jeśli chodzi o zakupy w USA to myślałam, że jak się dorzucę to może coś taniej będzie dla Was i dla mnie.
sylwek73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:53   #423
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość
martinia, gratki w końcu masz upragnioną muszelkę, pamiętam jak ja o niej marzyłam.
Mamy trzy te same zawieszki: muszelkę, serca z czarnej masy perłowej i klips z lucerną
no no to świadczy o naszym dobrym guście
Stary 2011-01-14, 12:53   #424
patgozolek
Zadomowienie

Co do Pandory, zaczynam się i ja zrażać... Z ciekawości MJ i snowprincess jak będziecie kupowały teraz za bon ZAŻĄDAJCIE GRATISU, bo się należy. Napisałam do Pandory, oto moje pytania oraz odpowiedź z Pandory:
"Witam, mam do Państwa dwa pytania:

1. Czy w związku z przynależnością do KLUBU PANDORA wiążą się
jakieś zniżki przy zakupach? Czy w Państwa firmie istnieje coś takiego
jak karta stałego klienta? W większości firm oferujących biżuterię
modułową istnieje coś takiego. Logicznym jest że klient wraca do sklepu
stale, aby stworzyć kolekcje, więc może warto byłoby coś takiego
wprowadzić?
2. Dlaczego w Polskich sklepach PANDORA nie ma czegoś takiego jak gratisy?
W każdym innym kraju, gdzie Pandora ma przedstawiciela są oferowane
różnego rodzaju prezenty dla klientów, przy wydaniu jakiejś kwoty. Z
czego to wynika, i czy zamierzane jest nadrobienie tego?"

ODPOWIEDŹ
"
Szanowna Pani,

Przynalezność do Klubu Pandora daje możliwość uzyskiwania wszelkich informacji dotyczących akcji promocyjnych,ktore są przeprowadzane w naszych firmowych salonach Pandora jak rówineż daje możliwość uzyskania wszelkich informacji dotyczących bieżących oraz nowych kolekcji pojawiających się w salonach Pandora.
Uczestnicto w Klubie Pandora nie wiąże się natomiast z uzyskaniem jakiejkolwiek zniżki na produkty zakupowane w naszych firmowych sklepach Pandora.
W najbliższym czasie firma Pandora nie przewiduje wprowadzenia Kart Stałego Klienta.

W przypadku gratisów, owszem firma Pandora rozdaje prezenty naszym Klientom, jednak jest to uzależnione od kwoty jaką klient przeznaczy na zakupy w naszych salonach:

-przy zakupie powyzej 1000zł
Klient otrzymuje oryginalny długopis marki Pandora lub specjalną zawieszkę podtrzymujacą torebkę

-przy zakupie powyżej 2000zł
Klient otrzymuje oryginalny, skórzany notes marki Pandora"

Nigdy nie kupowałam na raz za tysiaka lub dwa, ale ciekawe, może któraś z nas tu kupowała?

Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying.

Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
patgozolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:56   #425
majade
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patgozolek Pokaż wiadomość
Co do Pandory, zaczynam się i ja zrażać...

Klient otrzymuje oryginalny długopis marki Pandora lub specjalną zawieszkę podtrzymujacą torebkę

Pięknie i tylko trochę żenująco
długopis wart góra 15 zł (bo zakładam że jak firmowy to eksklusiv, nie?)
i notesik. OMG !
Nie wiem jak to jest za granicą (trzebaby sprawdzić) ale u nas mam wrazenie, wyróżnieniem ma być to, ze Pandora wysyła ci newsletter, wow...

majade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:57   #426
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwek73 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mnie to nie dążę do wstąpienia do klubu, to byłoby nie fer, przecież się nie znamy. Jeśli chodzi o zakupy w USA to myślałam, że jak się dorzucę to może coś taniej będzie dla Was i dla mnie.
Żeby było jasne: ja nikogo nie atakuję, nie osądzam - wyrażam tylko swoje zdanie. I zachęcam do udziału w dyskusji tutaj, w wątku. Z czasem każdy ma szansę wejść do klubu.
Jeśli chodzi o zamówienie z USA to się nie wypowiadam, bo nie ja będę je organizować
Stary 2011-01-14, 12:59   #427
Tinka*
Wtajemniczenie

Przy zakupie powyżej 2000... dostaniecie dziewczyny skórzany notes Pandora. Ciekawe jak go podzielicie

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:01   #428
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
a ja z tego wszystkiego zapomnialam wkleic zdjecia mojego skarbu
no wiec.....
Załącznik 3667530Załącznik 3667531Załącznik 3667532Załącznik 3667533Załącznik 3667534
taaadam to jest moj poczatek kolekcji pandorowej niedlugo dolaczy muszelka
ilios, gratuluje ślicznej Pandorki.

Cytat:
no no to świadczy o naszym dobrym guście
Dokładnie Planujesz jakieś murano?
Stary 2011-01-14, 13:07   #429
martinia
Zakorzenienie

Czy tylko mi się wydaje czy faktycznie w Polsce jesteśmy często pokrzywdzeni? Długopiś za zalup za 1000 zł... co to ma być? To ile by trzeba wydać by dostać jakiś z gratisów jakie pokazują ludzie na facebooku?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość
Dokładnie Planujesz jakieś murano?
Cały czas się zastanawiam nad murano. Wtedy bransoletka będzie już miała trochę inny charakter. Sama nie wiem.. jeśli się zdecyduję to na pewno któreś z tych w prążki (szare/różowe) i fioletowe w kwiatki, ale póki nadal skupiam się na srebrze, a właściwie srebrze ze złotem.
A Ty co myślisz o murano? W sensie na Twojej bransoletce (przepraszam, ale nie kojarzę teraz czy już jakieś masz)?
Stary 2011-01-14, 13:08   #430
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

kurcze muszę z ukrycia kukać do was a chce być na bieżąco bo później mam masę nadrabiania

ja miałam tylko guziki w obserwowanych, ciekawa jestem czy reszte koralików kupiła ta sama osoba
szkoda bo te 2 mi się podobały, no ale cóż 200 zł zostało w portfelu

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:10   #431
sorina
Zakorzenienie

Sprawdzałam ceny Agathy i niech sobie te charmsy sami nosza :/ To już wolę pojechac do Francji i sobie sama kupić. bo o 30 % to one są u nas zawyżone
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:11   #432
martinia
Zakorzenienie

Myszka_77 gdzie ja mam głowę? ale tak to jest jak się między pracą wizaż czyta
właśnie pisałam o tym murano co masz
Stary 2011-01-14, 13:15   #433
snowprincess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patgozolek Pokaż wiadomość
Co do Pandory, zaczynam się i ja zrażać... Z ciekawości MJ i snowprincess jak będziecie kupowały teraz za bon ZAŻĄDAJCIE GRATISU, bo się należy. Napisałam do Pandory, oto moje pytania oraz odpowiedź z Pandory:
"Witam, mam do Państwa dwa pytania:

1. Czy w związku z przynależnością do KLUBU PANDORA wiążą się
jakieś zniżki przy zakupach? Czy w Państwa firmie istnieje coś takiego
jak karta stałego klienta? W większości firm oferujących biżuterię
modułową istnieje coś takiego. Logicznym jest że klient wraca do sklepu
stale, aby stworzyć kolekcje, więc może warto byłoby coś takiego
wprowadzić?
2. Dlaczego w Polskich sklepach PANDORA nie ma czegoś takiego jak gratisy?
W każdym innym kraju, gdzie Pandora ma przedstawiciela są oferowane
różnego rodzaju prezenty dla klientów, przy wydaniu jakiejś kwoty. Z
czego to wynika, i czy zamierzane jest nadrobienie tego?"

ODPOWIEDŹ
"
Szanowna Pani,

Przynalezność do Klubu Pandora daje możliwość uzyskiwania wszelkich informacji dotyczących akcji promocyjnych,ktore są przeprowadzane w naszych firmowych salonach Pandora jak rówineż daje możliwość uzyskania wszelkich informacji dotyczących bieżących oraz nowych kolekcji pojawiających się w salonach Pandora.
Uczestnicto w Klubie Pandora nie wiąże się natomiast z uzyskaniem jakiejkolwiek zniżki na produkty zakupowane w naszych firmowych sklepach Pandora.
W najbliższym czasie firma Pandora nie przewiduje wprowadzenia Kart Stałego Klienta.

W przypadku gratisów, owszem firma Pandora rozdaje prezenty naszym Klientom, jednak jest to uzależnione od kwoty jaką klient przeznaczy na zakupy w naszych salonach:

Nigdy nie kupowałam na raz za tysiaka lub dwa, ale ciekawe, może któraś z nas tu kupowała?
Taaa to teraz kto wezmie notes :P chyba na pol z MJ. Bedziemy prosic o notes i o dlugopis albo dwa notesy albo dwa dlugopisy haha dobra wychodze bo juz pora jechac do klifa na 2tysiakowe zakupy. trzymajcie kciuki laski
snowprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:16   #434
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
kurcze muszę z ukrycia kukać do was a chce być na bieżąco bo później mam masę nadrabiania
To tak jak ja.. czytam Was i zaczynam świata dookoła nie widzieć.. ktoś wchodzi do pokoju i nie wiem gdzie jestem Nie dobrze jest się tak zapominać w pracy...
Stary 2011-01-14, 13:17   #435
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kluczymordka Pokaż wiadomość
Myszka_77,
popieram decyzję , perłowa jest świetna i ładnie na niej wyglądają beadsy z dodatkiem złota ( oczywiście myślę o muszelce )
W końcu dzisiaj udało mi się kupić w Bydgoszczy fioletowe murano w kwiatki

A przelew do USA trochę taniej niż na Poczcie wyszedł w banku Millenium, niecałe 90 zł. Tanie przelewy są do USA z mBanku, bank pobiera około 20 zł, ale swoją dolę pobiera też bank w Stanach , a ile tego niestety w mBanku nikt nie wie
Może któraś z dziewczyn robiła przelew do USA z mBanku i powie ile to razem kosztowało?
kluczymordka, to super, że masz już to muranko w kwiatki, gratki Koniecznie wstaw focie całej Pandorki.
Coś mi się pokręciło z pocztą, przecież byłam w banku spytać się o przelew. Za dużo myślę o koralikach

Edytowane przez myszka__77
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:37
myszka__77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:17   #436
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez snowprincess Pokaż wiadomość
Taaa to teraz kto wezmie notes :P chyba na pol z MJ. Bedziemy prosic o notes i o dlugopis albo dwa notesy albo dwa dlugopisy haha dobra wychodze bo juz pora jechac do klifa na 2tysiakowe zakupy. trzymajcie kciuki laski
Ja mam pomysł
Każda będzie się wymieniać notesem co miesiąc

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:17   #437
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystic Shine Pokaż wiadomość
Moja trollowa skórka i koraliki. Trochę jestem rozczarowana wielkością koralików-bo są naprawdę maleńkie, szczególnie chiny.
Mój zapał na trolle nieco opadł
a mi sie takie małe tez podobają, są takie dyskretne a mimo to dalej przecudownie wykonane poza tym są koraliki mniejsze i wieksze - moze po prostu ten typ tak ma MJ kupowala mi dzikiego kota i wybrała najwiekszego ale i tak jest to jeden z mniejszych koralików jakie mam.
Ja ostatnio bardzo pozytywnie sie zdziwilam jak pani z bontempo wydzwaniała do mnie bo miała 2 koraliki jakie chciałam i bardzo różniły sie wielkością od siebie - po prostu pytała sie czy wole mniejszy czy wiekszy. Ma u mnie plusa Poza tym jak na razie (chyba 4 razy zamawialam przez neta) jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
sprawdziłam rachunki....

17.01.2011 mija rok odkąd moje życie stało się znacznie kosztowniejsze
pond 40sci koralików w rok niezly wynik a kolczyki przesliczne. W sam raz na rocznicę

Cytat:
Napisane przez isabe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny !!! Podczytuję Was od dłuższego czasu ale nie miałam śmiałości się odzywać, również jestem miłośniczką Pandory i Trolli, które posiadam i tak naprawdę nikt z najblizszego mi otoczenia nie jest w stanie zrozumieć mojej pasji - poza Wami oczywiscie. Jestem trochę starsza od firmy Troll (a tu same młode dziewczyny), pracuję zawodowo mam męża i syna licealistę. Uwielbiam koraliki jak Wy i chciałabym się bardziej u Was uaktywnić.
a ile tego masz wez dziecko pod pache i zdjecia wrzucaj

Cytat:
Napisane przez Tinka* Pokaż wiadomość
Przy zakupie powyżej 2000... dostaniecie dziewczyny skórzany notes Pandora. Ciekawe jak go podzielicie
notes za 2000 mnie rozwalił jakas chora polityka tej firmy jest - lepiej wywalic kupe kasy na promocje niz zrobic cos dla klientek

Ja dostałam przesyłke z trollbeads i mam juz rózowy koralik diamentowy i teraz strasznie mi potrzeby jest kwiat pustynny STRASZNIE
ide zrobic zdjecie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:17   #438
cynnamon
Zadomowienie

Cytat:
podzielimy się miesiącami i będziemy sobie wysyłać pocztą jak dany miesiąc się skończy
ja zamawiam wrzesień i październik!
poczytam sobie wcześniejsze zapiski dziewczyn

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:18   #439
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

snowprincess kciuki zaciśnięte jak my to wszystko będziemy potem oglądać na fotkach to ojej ojej co się będize działo

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:19   #440
sorina
Zakorzenienie

Normalnie mnie odżuciło od pandory Chyba kupię sobie klipsa i dam im długopis za to
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:22   #441
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
No jak to jak, policzą sobie kartki, wyrwą po połowie, a potem rzucą monetą i jedna dostanie okładkę przednią, a druga tylną

Cytat:
Czy tylko mi się wydaje czy faktycznie w Polsce jesteśmy często pokrzywdzeni? Długopiś za zalup za 1000 zł... co to ma być? To ile by trzeba wydać by dostać jakiś z gratisów jakie pokazują ludzie na facebooku?

W Polsce tak właśnie jest, że marka Pandora objawiona została jako "nektar bogów", a kupujący ma płakać ze szczęścia, że w ogóle go na takie cudo stać
Ten długopis z notesem to żałosna sprawa, jak kupowałam zawieszki z Agathy, to do dwóch otrzymałam odrazu zapakowany pięknie w dużej toebeczce firmowy notes (z ołówkiem z gumką! ), długopis i jeszcze złotą mini-portmonetkę A wydałam tylko 320zł
A te długopisy, to sprawa groszowa, biorę często udział w organizacji akcji związanych z transportem miejskim w Gdańsku i tam ZKM rozdaje ludziom kalendarze, czekoladki, cukierki (wszystko z logiem), nawet długopisy i to nie byle jakie - bardzo gustowne, metalowe, w dwóch kolorach do wyboru (!), piszą lepiej niż niejedne Parkery i inne cuda (wiem bo sama mam nazbieraną szufladę), a to wszystko za darmochę idzie, bez łaski
Więc Pandora zbyt się nie popisuje...

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:25
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:30   #442
Veaa
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia!! Może wkleicie zdjecie zbiorowych zakupów? Bedziemy wzdychac z zachwytu
A tak btw przeanalizowałam dzisiaj ceny pandory w USA, Kanadzie, we Włoszech i w Niemczech i oczywiście PL , ceny interesujących mnie kolalikow najwyzsze sa PL !! Ah...ta Nasza "Zielona Wyspa"

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:31   #443
ilios
PIP.

GG do ilios

dlugopis i notes

Martina, a Ty w koncu kupowalas muszelke w yes czy w pandorze?
mi sie ona sni po nocach
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:33   #444
Peri86
Raczkowanie

Jesli chodzi gratisy to ja do tej pory sie w Holandii z tym nie spotkalam. Moze dlatego, ze ja w moim miescie kupuje w "malych" sklepach jubilerskich Pandore, takiech jak YES.

Ale swoja bransoletke kupowalam w grudni i na bransoletke z jednym koralikiem(za 22 euro) dostalam 25 euro znizki! A teraz jak kupowalam kolczyki, to Pani mowila, ze za kazde wydane 220 euro dostaje sie jeden koralik(pewnie tez za 22 euro) gratis.

U nas jest gorzej z Trollbeads, bo nie daja do zapiecia i bransoletki koralikow Tak, to bym juz ta bransoletke kupila, a tak to czekam az do PL przyjade.

Edytowane przez Peri86
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:36
Peri86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:34   #445
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie ona sni po nocach
w Pandorze
nie dziwię się, że Ci się śni... mnie też wciąż prześladowała a teraz jak ją mam to się napatrzeć nie mogę
Stary 2011-01-14, 13:36   #446
domcia81
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tez to frustruje. W Złotych Tarasach nie mają bransoletek 17, 18 i 19 cm - żenada!
A ten koralik to mi się marzy a raczej marzył z topazami to moim zdaniem miał żółte plamki (kwestia ta była już poruszana na forum).
Buuu

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

No właśnie dużo nie mają. Zaczynając od bransoletek (MJ chce) kończąc na wybranych murano (nie ma fioletowych), srebrach (nie ma serduszek) - żenada!
Dzwonimy do salonów a oni nie wiedza keidy beda miec dostawe. we wtorek mowia ze w czwartek. w czwartek mowia ze w piatek a w piatek mowia ze w niedziele. obawiam sie ze dopiero bedzie dostawa w przyszlym tyg i wtedy skompletujemy zakup. zalezy mi bo w sumie wylozylam 800 zl i chce jak najszybciej kase odzyskac :P no co lubie miec kase na koncie
Wiecie .. to się nadaje do poruszenia "wyżej" i wyciągniecia jakegoś rabatu na tę okoliczność. Bo bon ma termin ważności (gotóka nie ma, można czekać na dostawę). A jak do lutego nei sprowadzą to co? Tylko nie wiem gdzie uderzać. Kto wydał ten bon... zróbcie tam szum!
domcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:37   #447
mexx100
Raczkowanie

A jak mam wejśćna stronę włoską pandory bo nie umiem
Mam tam teściówkę może by coś fundneła synowej

Edytowane przez mexx100
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:38
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:39   #448
majade
Zakorzenienie

Cytat:
dlugopis i notes

mi sie ona sni po nocach
Ilios a Ty nie robisz zakupowych wypadów do Berlina ?? Tak masz blisko Tam pandora w każdym kaufhofie i ceny chyba fajniejsze)

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mexx100 Pokaż wiadomość
mexxik, zdaje się, że do włoch pandorę dopiero co wprowadzili więc może strona nie hula jeszcze

bosz teściówka z włoch!! raj, raj, po prostu raj!! A nie wolisz czegoś innego? Oni mają piękna swoją bizuterię

Edytowane przez majade
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:42
majade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:40   #449
Veaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mexx100 Pokaż wiadomość
http://www.pandora.net/it-IT/jewelle...ctions/moments

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:41   #450
myszka__77
Zakorzenienie

Witamy nowe koleżanki isabe i sylwek73

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości