Styczniowo-lutowe maluchy 2009 i grudniowa Rodzynka 2008":) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 12:35   #991
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe maluchy 2009 i grudniowa Rodzynka 2008":)

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też nie chcą myć zębów?? Matylda zamiętoliła na śmierć już druga szczoteczkę do zębow, ale myje je tylko na zasadzie gryzienia i memlania końcówki z pastą. Za nic nie da sobie pokazać (nie da mi poszorowac jej szczoteczka po ząbkach), jak się szoruje, nie chce mnie naśladowac...maatko. Musze jakis sposób na to znaleźć
my niby myjemy ząbki, ale to jest tak ze zjada paste i chce nastepna porcje, nie da mi umyc jego ząbków, ani nawet z jego rączka pokazać jak to robic z niego straszna zosia samosia

Cytat:
Napisane przez bratek 06 Pokaż wiadomość
Kuba nadal przeziębiony, kaszel jakby trochę mniejszy, ale gile nadal do pasa. Mam nawet wrażenie, że z dnia na dzień katar ma coraz większy Najgorsze jest to, że kilka razy w nocy wybudza się przez zapchany nosek, nie może spać i płacze, po czym nos znów mu się zapycha, kaszle i tak w kółko. Ja wstaję o 6 a młody śpi potem do 10. Jestem tak padnięta, że na nic nie mam ochoty. ja chcę się wyspać. Do tego wczoraj siedziałam w pracy do 21!!!!, bo mieliśmy radę pedagogiczną. Po prostu bosko
Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość

Wczoraj wylądowaliśmy znowu u lekarza bo temp ponad 39 u nas zagościła. Przedwczoraj wieczorem było 38 a wczoraj już 39 więc pojechałam ją zbadać. Ogólnie tylko przeziębienie a że naszej lekarki nie było w zastępstwie pani dała jej antybiotyk ale szczerze go nie wykupiłam.
Póki co jest już trochę lepiej temp nie ma wiec nie kupuję tego.
Ja też nadal kaszlę jak gruźlik i jakoś się to kręci
Kubusiu Martynko dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko sie pochwalić (próżna matka się cieszy), że moje dziecko dziś pierwszy raz po kilkuminutowym posiedzeniu zrobilo siku do sedesu ( z nakładką).
WIem, że do sukcesu daleka droga, ale pierwszy malenki kroczek za nami
pierwsze koty za płoty, bedzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Lucygaj Pokaż wiadomość
A ja przeglądam właśnie zdjęcia z dzisiejszego spotkania dzieciaczków i zobaczcie jakie mi się udało cyknąć zdjęcie Natusi
Natusia ślicznotka mała

Cytat:
Napisane przez kami1227 Pokaż wiadomość
I ferie... Masakra Jak ja w domu cały dzień z dwójką wysiadzę Ale mój Mikołaj - po wywiadówce - najlepszy w klasie!!! Chwalę się, a co Czyta na poziomie 6 klasy (104słowa na minutę - dla znających się ) - jest w 2 .Celujący z angielskiego i z religii, ogólnie czytając ocenę opisową puchłam z dumy na zebraniu, oczywiście wszem i wobec całego grona rodziców, wychowawczyni "postawiła go na "podium" i ogłosiła najlepszym w klasie
Brawo dla Mikołaja, zdolne te twoje dzieci , a w ktorej kl. jest Mikołaj??

Cytat:
Napisane przez Ficca Pokaż wiadomość
I ja się pochwale , Julia wczoraj miała cały dzień suchy pamsersir, susiu robila do sedesu- ona woła "kibel". zawdzieczam to kuzynce (Angelce)Julci, ktora jest starsza od Juli o 1,5 m-ca ( młodsza od naszej Martynki o 1 dzień), gdy tylko Angela siada na kibelek to Julia tez w tym czasie chce siusiu i tak Kuzynka laduje na nocniku a Julia na kibelku. Ale nie bylo tak uroczo caly dzien bo wieczorkiem w pampku wyladowala kupka. Zobaczymy jak bedzie gdy wrocimy do siebie na weekend i nie bedzie Andżeliny.
za kibelek

nie wiem czy nie zawczesnie sie chwale, ale kupke mamy codziennie, juz 5 czy 6 dzien super mieciutka, i to nie dzieki lekom , a oliwie

naprawde polecam, choc to obrzydlistwo jest, Kamil je łyzeczke na czczo z sokiem cytryny, a pozniej daje mu łyczeczke do zupki,

u nas pieczenia tylka nie bylo, albo czegos takiego ze maly nie moze siedziec na pupie
Stary 2011-01-14, 13:46   #992
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Zamiast oliwy...tran Bardziej pożyteczny, ten cytrynowy niezly w smaku, a też "olej"
Stary 2011-01-14, 13:53   #993
bratek 06
Rozeznanie

dzięki Pass za radę z tą cebulą- na pewno wypróbujemy! Ale masz fajnie! Taki wyjazd na pewno podładuje Ci akumulatorki A gdzie wyjeżdżacie, jeśli oczywiście mogę zapytać?

Kami- wielkie gratulacje i brawa dla Najlepszego ucznia! To dopiero rodzice dumni!!!

Zdówka dla Mati

Natalka- śliczna
Stary 2011-01-14, 14:26   #994
passionfruit
Zakorzenienie

bratek, tylko potem trzeba wywietrzyc pokój porządnie bo cebulą pachnie

Lecimy do egiptu. Taki szybki wyjazd, bo mamy dosyć katarów, kaszlu.
Stary 2011-01-14, 14:28   #995
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam..ja dzis odwiedziałm dentyste i okazuje sie że 3 tysiaki nie moje ależ zła jestem: brzydal:

Lucygaj..zupka wyszła super, tyle że jak juz byłam w domu to sie okazałą ze kupiłąm 4 serki ale tam jets 100 gr czyli 400gr..no nic ..tyle dodałam.i dodałam tez troszke makaroniki gwiazdki coby troche zagęścić bo mi sie za duzo wody wlało..dziekuje za przepis
córcia jak zwykle słodka

pass..nonono..ale ci super...a my bedziemy kisnąć w szarej Polsce..
przywieź z tamtąd troche słoneczka

Ami..gratuluje postepów "sedesowych"

Domik za chiny sie siadzie ani na nocnik ani na nakładke..nie wiem już co robic smoka tez mu nie zabierze bo strasznie wyje..normalnie syrena sie włącza "nenuś, nenuś..."

Jak widze co wasze dzieciaki potrafią to mi troche przykro że mój taki " z tyłu " z postępami

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2011-01-14 o 14:40
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 14:54   #996
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Witam..ja dzis odwiedziałm dentyste i okazuje sie że 3 tysiaki nie moje ależ zła jestem: brzydal:

Lucygaj..zupka wyszła super, tyle że jak juz byłam w domu to sie okazałą ze kupiłąm 4 serki ale tam jets 100 gr czyli 400gr..no nic ..tyle dodałam.i dodałam tez troszke makaroniki gwiazdki coby troche zagęścić bo mi sie za duzo wody wlało..dziekuje za przepis
córcia jak zwykle słodka

pass..nonono..ale ci super...a my bedziemy kisnąć w szarej Polsce..
przywieź z tamtąd troche słoneczka

Ami..gratuluje postepów "sedesowych"

Domik za chiny sie siadzie ani na nocnik ani na nakładke..nie wiem już co robic smoka tez mu nie zabierze bo strasznie wyje..normalnie syrena sie włącza "nenuś, nenuś..."

Jak widze co wasze dzieciaki potrafią to mi troche przykro że mój taki " z tyłu " z postępami

Aniu ty nie narzekaj na Dominiczka, wszystko w stoim czasie, a to ze teraz czegos nie robi , moze być przyczyna nasladowania mlodszego, generalnie ja u nas zatoju też sie spodziewam jak pojawi sie Natalka, nawet tego ze moze znow zaczac lac po gaciach...

Ami a ten tran to w aptece do kupienia, i ile go podawac?? bo naprawde musze sie niezle nagimnastykowac zeby ta lyzeczke oleju wcisnac
Stary 2011-01-14, 15:05   #997
kami1227
Rozeznanie

Dzięki dziewczynki w imieniu Mikiego
Faktycznie zdolniacha z niego Ale to po mamusi
Ficca ten kolagen mam od mojej chrzestnej zawsze. Ona ma dystrybucję. Nie mają chyba "normalnej sprzedaży". Ale jakby co, to służe załatwieniem i przesyłką Żaden problem. A najlepszy jest na wszelkie skaleczenia, bo to taki żel i nie przepuszcza zanieczyszczeń, Taka warstewka ochronna się robi. I jeszcze rewelacja na oparzenia wszelakie, i słoneczne i mechaniczne, każdego stopnia, nawet najcięższe. No i na blizny - moja siostra zredukowała ogromne, stare (12letnie) rozstępy o 70-80%. Sorki, że reklamuję ale na prawdę jest super i ja się już bez tego nie ruszam nigdzie
Stokrotko Mikołąj jest w II klasie szkoły podstawowej.
Stary 2011-01-14, 15:10   #998
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kami1227 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki w imieniu Mikiego
Faktycznie zdolniacha z niego Ale to po mamusi
Ficca ten kolagen mam od mojej chrzestnej zawsze. Ona ma dystrybucję. Nie mają chyba "normalnej sprzedaży". Ale jakby co, to służe załatwieniem i przesyłką Żaden problem. A najlepszy jest na wszelkie skaleczenia, bo to taki żel i nie przepuszcza zanieczyszczeń, Taka warstewka ochronna się robi. I jeszcze rewelacja na oparzenia wszelakie, i słoneczne i mechaniczne, każdego stopnia, nawet najcięższe. No i na blizny - moja siostra zredukowała ogromne, stare (12letnie) rozstępy o 70-80%. Sorki, że reklamuję ale na prawdę jest super i ja się już bez tego nie ruszam nigdzie
Stokrotko Mikołąj jest w II klasie szkoły podstawowej.

drugo klasista czyta jak 6 no to wielkie

Kami a ten specyfik ile kosztuje??
Stary 2011-01-14, 16:17   #999
kami1227
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
drugo klasista czyta jak 6 no to wielkie

Kami a ten specyfik ile kosztuje??
Łomatko zapytam cioci... Wstyd się przyznać, ale nie wiem, bo ona mi zawsze daje "w rozliczeniu", ja jej jakieś firaneczki, czy śnieżynki, czy tam "cóś" a ona mi tak raz w roku duży pojemnik, to mi starcza od datku do datku Dowiem się niebawem
Stary 2011-01-15, 09:09   #1000
Paula__22
Raczkowanie

Ja nadrabiam zaległości. Dal wszystkich solenizantów szczere choć spóźnione życzenia. .
Nas też dopadło choróbsko w nocy z środy na czwartek gorączka 41 stopni, okazało się że angina ropna i niestety nie obeszło się bez antybiotyku. także mam szpital w domu Tż angina, mały angina i mnie też coś zaczyna zbierać. A tu pogoda taka do .
Musze się pochwalić Mati już przeszło tydzień bez smoczka . Po prostu obcięłam połowe i powiedziałam że smoczek się zepsół, mały spróbował i wyrzucił bo ble. Nie było płaczu, histeri. Trochę się już denerwowałam bo wcześniej smoczek był tylko do spania a ostatnio chodził z nim cały dzień nawet przy jedzeniu chował sobie pod pupę żeby mu przypadkiem nie zabrać.
Miłego weekendu.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 10:49   #1001
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucygaj Pokaż wiadomość
S
Mumi my też mieliśmy problem swego czasu z kupkami, lactuloze natalia też brała, ale średnio pomagała, za to parafina podawana na czczo się sprawdziła (już kiedys o tym pisałam) i w ciągu 2 miesięcy kupki się wyregulowały, przy czym u nas nigdy tempearatury nie było no i uff teraz codziennie jest kupka w nocniczku
Tą parafinę podawałaś w porozumieeniu z lekarzem czy mogę sama bez obaw zacząć podawać? w sumie to chodzi o subst. oleistą czyli tak jak pisze Stokorotka oliwa też mogłaby być....a tran dostaje na wieczór co dzień i nie pomogło:rolleye s:

Zdrówka życzymy wszystkim chorowitkom

Dziękujemy też za wszystkie życzenia urodzinowe

Lucy As To rzeczywiście problem z tym pieczeniem, mam nadzieje ze w końcu minie

Kami Gratulacje dla zdolnego synusia...ale Cię duma rozpiera

Aneczka Nic nowego nie napiszę ....chłopaki super!!

Wczoraj napadłam na cenrum i chciałam zaszaleć na wyprz. i kupiłam tylko krem w sephorze ja nie wiem w sklepach nie umiem nic znaleźć, moda ostatnio nie w moim stylu a jak już coś znalazłam to rękawy jak zwykle za krótkie i jak ulung wyglądam
za to Borys obłowił sie w koszulkę i 7 pak majtochów ze świnką peppą
no i oczywiście nie mogliśmy wyjść ze sklepu bez nowej ciuchci

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414

Edytowane przez mumi24
Czas edycji: 2011-01-15 o 10:50
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 21:25   #1002
Glizda87
Rozeznanie

Hej dziewczęta
Już prawie doszłam do ładu po tym co się stało. Powoli mija żal, smutek, poczucie niesprawiedliwości została tylko tęsknota za tym czego nie będzie. Już mam tyle sił w sobie aby mówić głośno co się stało więc krótko wam opowiem o moich najgroszych świętach w życiu... Wigila cudowna, Julianka szczęśliwa, zachwycona prezentami, troszeczke nie miała apetytu ale ona generlanie mało je. Po kolacji wróciliśmy do domu, kąpiel, mleczko i do łóżeczka. I nagle niewiadomo skąd atak grypy żołądkowej Malutka wymiotowała co 15-20 minut, po godzinie wycięczona tylko się napinała, bo już nie miała czego zwracać, więc pojechaliśmy na pogotowie, dostała zastrzyk i kazali wlewać w nią dużo płynów, walczyłam do 3 w nocy, ale co wypiła to zaraz zwracała więc dałam wkońcu spokuj, żeby choć troche pospała. Pomogło bo spała już do rana. Niestety ja nie. Dostałam takie same objawy. Julka rano obudziła się jak nowa, nie było jej prawie nic, za to ja nie mogłam wstać z łóżka przez cały dzień. W drugie święto było już ok... Do wieczora. O 18 zobaczyłam plamke krwi na wkładce... Od początku ciąży czułam, że coś jest nie tak, coś nie pozwalało mi się cieszyć, nawet nikomu oprócz TŻ nie powiedziałam, że jestem w ciąży. No i miałam racje...

Teraz przez pół roku nie mogę zajśc w ciąże (to mnie strasznie bolało) w związku z tym postanowiłam poświęcić ten czas tylko i wyłącznie sobie Julinka jest na tyle duża, że nie mam już wyrzutów sumienia zostawiając ją z kimś innym, a być może to ostatni taki czas aby skupić się na własnym rozwoju Moje główne cele na te pół roku, obronić magistra (mam nadzieje w przedterminie), schudnąć 6-7kg (2,8 już spadło), zbudować sobie sześciopak na brzuszku(...), poczuć się znowu atrakcyjna i wartościowa...
Stary 2011-01-15, 21:37   #1003
mumi24
Zadomowienie

Glizduniu Przykro czytać Twoje słowa.... Przeszłaś ciężkie chwile, starałaś sie poradzić sobie z trudnymi emocjami....teraz moze już być tylko lepiej-masz cel i życzę Ci aby wszystkie te postanowienia które sobie założyłąś sie spełniły
Julianka twarda dziewczynka dobrze ze skończyło się na jednorazowym incydencie

Stary 2011-01-16, 11:17   #1004
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam mamusie

jak zwykle cisza w week

Stokrotko..może masz racje..Domik tak sie zachowuje bo widzi maluczkiego Patryczka

Paula..zdrówk życze i gratuluje odsmoczkowania

Glizduniu..przykro mi że tak sie stało a czemu misiesz z kolejną ciążą czekać aż pół roku?? ja tez kiedyś poroniłam i miałąm późneij zabieg oczyszczania macicy i pozwolono mi zajść w kolejna ciąze po 3 m-cach, Na poczatku grudnia poronła męża szwagierka i ale zabiegu nie miałą i już w kolejnym cyklu lekarka pozwoliłą jej sie starac o dzidzie..(juz jest w ciąży)

Paula..skozystałam dziś z twojego sposobu i obciełąm pół smoka i dałam domokowi..teraz łazi non stop i pokazuje go wszystkim i mówi "totuł sie nenuś'..czyt. popsuł się smoczek...ale chyba jako ejdyna w domu chce go odsmoczkowac bo zostałam skrytykowana przez mame i tza ze dziecku smoka bronie..na wszelki wypadek mam schowany jeszcze jeden

A..i choróbsko mnie dopadło,,gorączka dreszcze straszny ból miesni i łamie mnie w kosciach..masakra..wogóle nie spie w nocy przez tem ból

miłej niedzieli zycze
Stary 2011-01-16, 12:47   #1005
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Glizdko ja tak jak Ania , po 3 m-ce moglam sie juz starac za Ciebie

Aniu a ty jak już powiedzialas A to teraz musisz powiedziec B... nie daj sie , nie ulegaj mamie ani Tż, tylko nie dawaj mu już dobrego smoka, jak poprosi dawaj obciety

u nas samo obciecie bylo malo skuteczne, i tak musialam go podcinac ... az prawie nic nie bylo, dopiero wtedy wyrzucil

a ta zupa porowa z miesem mielonym to jakiej jest konsystencji... jak zupa czy jak gulasz?? bo mam ochotke ja zrobic
Stary 2011-01-16, 13:09   #1006
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Glizdko ja tak jak Ania , po 3 m-ce moglam sie juz starac za Ciebie

Aniu a ty jak już powiedzialas A to teraz musisz powiedziec B... nie daj sie , nie ulegaj mamie ani Tż, tylko nie dawaj mu już dobrego smoka, jak poprosi dawaj obciety

u nas samo obciecie bylo malo skuteczne, i tak musialam go podcinac ... az prawie nic nie bylo, dopiero wtedy wyrzucil

Nie udało mi sie niestety
Domik nawet smoka nie wołał, ale jak przyszła pora spania to tż zaczoł z nim chodzic i szukać.i znalazł ten dobry .normalnie sam mu wpychał w buźke..

ale jstem zła... ale jutro tż do pracy idzie wiec oduczania bedzie cd

a ta zupa porowa z miesem mielonym to jakiej jest konsystencji... jak zupa czy jak gulasz?? bo mam ochotke ja zrobic
Mi ta zupka troche zadka wyszła, pewno dlatego że dałam za mało serków...wiec dodałam troche makaronu gwiazdki..w sumie zupka bardzo smaczna wyszła

Mam pytanko..czy wasze dzieciaki umią 'wysmarkać' nosek w chusteczke?? czy katarek nadal odciagacie frida?? bo Domik nie umie i zastanawiam sie czy już powinien??
Stary 2011-01-16, 13:38   #1007
Stokrotka81
Wtajemniczenie

moj wydmucha i za chwile wciaga... i musimy uzywac glutnika
Stary 2011-01-16, 14:06   #1008
Glizda87
Rozeznanie

O kurcze... A mi lekarze mówili, że conajmniej 6 cykli odczekać, bo nie miałam zabiegu i cała śluzówka musi się sama oczyścić i na nowo odbudować... Hmmm... Zresztą ja sama potrzebuje troche czasu... Buziaki
Stary 2011-01-16, 14:40   #1009
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
O kurcze... A mi lekarze mówili, że conajmniej 6 cykli odczekać, bo nie miałam zabiegu i cała śluzówka musi się sama oczyścić i na nowo odbudować... Hmmm... Zresztą ja sama potrzebuje troche czasu... Buziaki

Glizko u mnie poronienie bylo w 11 tyg , wiec czyszczenie obowiazkowo, i wtedy mowia ze dluzej trzeba odczekac ze staraniami zeby wszystko sie odbudowalo, zeby nowy dzidzius mogl sie ladnie ulokowac, a jesli samo sie oczyszcza, to mowia ze teoretycznie mozna od razu sie starac... a ktory u Ciebie byl tydz??
Stary 2011-01-16, 15:22   #1010
passionfruit
Zakorzenienie

Jaś potrafi wydmuchać nos sam. Podczas tej choroby ani razu nie użyłam fridy Cieszy mnie to bardzo, bo na widok fridy młody panikował.
Stary 2011-01-17, 07:10   #1011
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Jaś potrafi wydmuchać nos sam. Podczas tej choroby ani razu nie użyłam fridy Cieszy mnie to bardzo, bo na widok fridy młody panikował.

Matti raz wysmarka a raz dmucha buzią do chusteczki ale fridy nie używamy bo to narzędzie tortur dla młodej Jakoś dajemy radę bez.
Młoda nadal choruje w sobotę wieczorem znowu temp poszła do 39stopni a w niedziele rano miała 39,3 poszłam wykupiłam jednak ten antybiotyk i znowu się leczymy.

Mnie jako tako przeszło, ale dentysta za to wzywa. Nie ma do jak na śniadaniu płatków owsianych pozbyć się pół zęba w tyle paszczy

aneczko - trzymam kciuki za odsmokowanie i nie dawaj już smoka nowego za nic w świecie. Olej mamę i TŻ oni chyba tyle czasu nie spędzają z Dominikiem więc TY masz prawo robić i wychowywać jak chcesz i kiedy chcesz to odsmokujesz małego.
No i zdrówka życzę!!

Glizduniu
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 07:39   #1012
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Cytat:
Glizko u mnie poronienie bylo w 11 tyg , wiec czyszczenie obowiazkowo, i wtedy mowia ze dluzej trzeba odczekac ze staraniami zeby wszystko sie odbudowalo, zeby nowy dzidzius mogl sie ladnie ulokowac, a jesli samo sie oczyszcza, to mowia ze teoretycznie mozna od razu sie starac... a ktory u Ciebie byl tydz??
Agnieszko potwierdzam to, co pisze Justynka. Dłuższa przerwa powinna być po zabiegowym zakończeniu ciąży. Po poronieniu naturalnym macica już po miesiącu gotowa jest na zagnieżdżenie nowego zarodka, bo złuszcza się tylko wyściółka podobnie jak przy miesiączce. A podczas zabiegu zeskrobują dużo większą część wysciółki i ta wyściółka czyli endometrium w okresie owulacji będzie mieć np 1-5 mm przez pewien czas, a do prawidłowego zagnieżdżenia potrzeba 8-13 mm. Ale mimo wszystko najważniejsza jest psychika i to czy jest się już naprawdę gotowym na kolejną ciążę. Ja miałam zielone światło po ok. 3 miesiącach po zabiegu, tylko co z tego jak kolejne pół roku miałam cykle bezowulacyjne

A wogóle to szmat czasu mnie nie było. Dziękuję serdecznie w imieniu Norberta za życzenia i wsparcie w chorowaniu Już wszystko w normie, tylko ostatnio rządzą napady wariactwa - z byle powodu awantura że szok i nie da się go uspokoić

Aniu powodzenia w odsmokowaniu, schowaj smoka tak, żeby tż nie znalazł Domiś jest mądry chłopak, a to wcale nie takie trudne

Norbert smarka sam, ale jak jest mega katar, gęsty i zapychający nos to frida i nie ma zmiłuj... Jak mu mówię, że tylko malutko wyciągnę pozwala sobie wyczyścić nos bez problemu

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 10:01   #1013
Ficca
BAN stały

GG do Ficca

Julia smarka sama, ale frida tez jeszcze nam sluży, chociaz Julia niezbyt ja lubi, ale katarek siagamy w formie zabawy, najpierw udaje ze sobie sciagam a pozniej Julci
Ficca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 13:59   #1014
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Kasiu Roxi widze ze ty medycznie to obeznana jestes ja tylko na chlopski rozum, bo te naukowe terminy jak jie uzywane wylatuja mi z glowy

a tak wogole, to wczoraj zastoj kupkowy i nie wiem czemu oliwe dalej pije , wprawdzie zmniejszylam ilosc syropku, ale wydawalo mi sie ze on az tak bardzo mu nie pomaga... zobacze co bedzie dzis, wrazie co znowu syropek pojdzie w ruch

no i jestesmy po wizycie kolezanki z synkiem, chlopaki juz ladnie sie bawia, choc bez zgrzytów sie nie obeszlo

no i robilam zupke porowa: i tak ja zup nie jadam bo nie lubie, to ta bardzo mi smakowala, Kamil tez sie zapychal, mojej kolezance też jednak jej synio pogardzil zupka, skonczylo sie na wymiotach prawie

ale w sumie kazdy ma inny smak... a zupka wedlug przepisu jest bardzo zawiesista
Stary 2011-01-17, 16:34   #1015
bratek 06
Rozeznanie

Kuba niestety nie potrafi sam wydmuchiwać noska. Doskonale wie, do czego służą chusteczki, ale mimo uczenia nie może załapać. W ogóle to moje dziecko jakoś oporne do nauki. Niby jest sprytny jak mało kto, ale do mówienia się nie garnie, od nocnika ucieka a w weekend dał nam tak popalić, że ledwo żyję.
Bunt na pokładzie, Kubuś próbuje nami rządzić a ponieważ nie pozwalamy mu na to, więc krzyczy wniebogłosy, histeryzuje, beczy tylko po to, żeby osiągnąć cel. Masakra!!! Dziś w nocy budził się z krzykiem/darciem 6 razy!!!! Na dłuższą metę tak się nie da funkcjonować! Ja chcę moje kochane dziecko przesypiające pięknie noc z powrotem!!!!

Dobrze, że przynajmniej jest już zdrowy. tylko jeszcze czasami kaszle
Stary 2011-01-17, 19:20   #1016
passionfruit
Zakorzenienie

bratek, u nas identycznie: beczenie, histeria i terroryzm. Wszystko wymusza, próbuja każdym rządzić. Masakra. W zeszłym tygodniu to byłam tak wykończona, że miałam go po uszy.
Stary 2011-01-17, 20:31   #1017
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
bratek, u nas identycznie: beczenie, histeria i terroryzm. Wszystko wymusza, próbuja każdym rządzić. Masakra. W zeszłym tygodniu to byłam tak wykończona, że miałam go po uszy.
Widzę, że dwulatki rządzą U mnie to samo.
Na dodatek młoda próbuje zwrócić na siebie uwagę tatusia, który wraca późno z pracy, więc mamy etap gryzienia, bicia i szczypania.
Od wczoraj mam w domu książkę T. Hogg "Zrozumieć dwulatka", muszę tylko znaleźć czas na przeczytanie.

Wszystkim dwulatkom gorące STO LAT, szczególne życzenia dla Norbercika Hania urodziny ma za 10 dni.

Dziewczyny, trzymajcie jutro za mnie kciuki. Cytologia wyszła mi nie za ciekawie i jutro wieczorem mam kolposkopię. Trochę się cykam.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 20:42   #1018
passionfruit
Zakorzenienie

freshona, trzymam kciuki!

U nas były zarodki bicia po twarzy, a za każdym odwracaliśmy jego uwagę i zapomniał na szczęście.
Stary 2011-01-17, 21:58   #1019
mumi24
Zadomowienie

Dziewczyny jestem załamana....dzisiaj mija 7 dzień kiedy mały nie robi kupy podaję Lactosum już 5 dzień i nic....
mam z nim jechać jutro na pogotowie czy poczekać do środy bo idziemy wtedy na bilans (zależało mi żeby poszedł na zdrową stronę) i wtedy zapytać o coś silniejszego
w zasadzie nie gorączkuje

Stary 2011-01-17, 22:14   #1020
bratek 06
Rozeznanie

Mumi- niestety nie pomogę, bo Kuba nigdy nie miał przerwy w robieniu kupki dłużej niż jeden dzień, więc nigdy nie czytałam na ten temat, ale trzymam kciuki za Boryska, żeby jak najszybciej zrobił biedaczek

Freshona- trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości